Време е за рибен пазар

Време е за рибен пазар

© "Бакхус"



Уикендът на 19 и 20 октомври дава шанс на всички, които не са посетили рибния пазар на "Бакхус" преди година, сега да го направят. Събитието е част от инициативата на списанието да развива пазарите в София, като този път партньор на фестивала са Пазари "Изток". Затова и уикендът с вкус на риба ще бъде под навеса на обновения пазар "Ситняково" откъм бул. "Шипченски проход".


Там ще бъдат представени подбрани изложители, предлагащи прясна риба и морски дарове, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място и разнообразие от напитки, подхождащи на риба.


Организаторите споделят, че с този формат искат да развиват рибните познания и да го превърнат в разрастваща се ежегодна традиция, която стимулира масовия интерес.




В рамките на фестивалните дни посетителите ще могат да опитат разнообразние от рибни ястия, приготвени на място от изявени шеф-готвачи, подбрано българско вино, избрани вносители на качествени вина, анасонови напитки, сладкиши, хляб, кафе и други. За доброто настроение от "Бакхус" обещават и DJ програма и през двата дни, представена от столичния клуб "Терминал 1".


Време е за рибен пазар

© "Бакхус"


Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на прясна риба и морски дарове. Основен партньор на фестивала са "МЕТРО Кеш енд Кери", които ще изложат рибния си сектор в нетипичната атмосфера на стрийт фестивал. BalkanFish ще изложат многообразие от средиземноморска риба и морски дарове. Посетителите ще могат да научат и за първата ферма за отглеждане на африкански сом до Панагюрище - "Рибна ферма Clarias".


От "Морски Риболов Несебър" ще предложат цаца и други класики като миди по несебърски, пушен паламуд и разнообразни мариновани риби .


Дебют на фестивала ще направи и най-новата марка за премиум черноморски продукти "Черноморски улов". Те ще изложат вариации на паламуд Лакерда и веян Паламуд и ще разкажат малко повече за устойчивите практики за риболов. Гостите на Бакхус Fish Fest ще могат да дегустират и хайвер на WholeCaviar - първия руски производител на натурален хайвер в България от сьомгова пъстърва и на преработен хайвер.


Готвените деликатеси ще бъдат представени от столичния ресторант Cinecitta, L’Instant, Royal Thai, Bistrello, Turqoise, "Космос" и Lili Pham и щандове със специално меню за фестивала на партньорите на събитието демонстрационен ресторант ShowHow, Kotaniy Gourmet и МETRO Академия. Повече за ресторантите, какво ще приготвят и останалите изложители може да прочетете тук.


Любителите на виното и алкохолните напитки ще може да опитат и купят специално избрани български вина от партньорите на събитието DiVino, които ще представят селекция на чаша и на бутилка на собствен щанд. Ще участват още WineBox, Seewines, Avendi Wines, магазин "Le Petit Quche", турски анасонови ракии Yeni Raki, узо Ouzo12, крафт бира Hills, Stolichno и уиски Talisker.


"Братя Хлебари" отново са приготвили майсторски печива за гостите, a кафе-бар Chucky’s ще предлага различни видове кафета за консумация на място и прясно изпечени за вкъщи. Ще могат да бъдат дегустирани и купени и световноизвестните марки зехтини Aristeon, Ariston и Nobleza Del Sur Premium Gourmet, известни с качеството си и дълголетни традиции. Chilli Hills ще представят люти сосове, отиващи на риба, а гръцки магазин Bakalia The Greek Deli ще участват с автентични и традиционни гръцки продукти, като гръцки разядки, видове маслини и други.


Интерактивна инсталация "Фризер", която помага за природосъобразен избор на морска храна, ще гостува на феста. Тя е част от инициативата на природозащитната организация WWF за опазване на живота в океана и поминъка на хората, разчитащи на риболова. Посетителите ще получат на място и първия по рода си наръчник за устойчива консумация на риба и морски дарове – Рибен буквар 2.0, издаден от WWF.


Събитието има вход, билети за който може да купите предварително на bilet.bg.

Ключови думи към статията:

Коментари (7)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4704 Неутрално

    Заслужава си!

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  2. 2 Профил на chepokalipsis
    chepokalipsis
    Рейтинг: 570 Неутрално

    За момент реших, че е поредната рецепта на шеф Лайньов и е нещо от сорта на тентикъл фууд порн ала османия.

  3. 3
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  4. 4 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8612 Любопитно

    До коментар [#1] от "hamiltonf":

    За производството на риба в развъдници използват също така антибиотици и хормон на растежа, а за борба с многобройните паразити - токсични медицински препарати.

    karabastun1@abv.bg
  5. 5 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10511 Неутрално

    Зарганата ми хареса :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  6. 6 Профил на Алф
    Алф
    Рейтинг: 1767 Неутрално

    Имаме си море, а рибата по-скъпа от месото. Докато е така рибоядците като мен ще ядат риба главно на никулден. Вярно, че Черно море не като Средиземно, ама чак толкова. :((

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  7. 7
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK