Пикантни свински ребра с дюли, ябълки и сини сливи (рецепта)

Пикантни свински ребра с дюли, ябълки и сини сливи (рецепта)

© Тодор Милиев



Рецептата е част от специалната рубрика "Неделен обяд", чиято идея е да ви събира около добрата храна с повече време за общуване. Предлагаме ви ястие за коледната трапеза, приготвено от ресторант "Национал", гр. Хисаря.


Всички рецепти от нашия коледен обяд може да видите тук.


Пикантни свински ребра с дюли, ябълки и сини сливи
За 8 порции:




1.8 кг свински ребра (по-големи парчета)
2 броя дюля
2 броя сладко-кисела ябълка
100 г сушени сливи без костилката
1 ч.ч. зеленчуков бульон


За маринатата:
сок от 1 портокал
2 с.л. горчица
2 с.л. мед
1 ч.ч. бяло вино
1 ч. л. лют червен пипер
сол
1 ч.л. черен пипер


Начин на приготвяне:


Оставяме ребрата със сока на портокала, горчицата, меда, бялото вино и поправките за минимум 2-3 часа, за да поемат от маринатата. След това изваждаме месото, загряваме тигана и го запечатваме от двете страни.
На дъното на глинен гювеч, крок пот или друг съд слагаме нарязаните на четвъртини дюли, ябълки и сливи.

Коментари (13)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 6510 Любопитно

    Рецептата е банална - аз друго искам да питам колегите у форума
    ЗАЩО ребрата станаха на цената на хубавите вратни пържоли ???

    karabastun1@abv.bg
  2. 2 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 6510 Неутрално

    До коментар [#1] от "karabastun":

    И за джолана се отнася въпросът !!!

    karabastun1@abv.bg
  3. 3 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 492 Любопитно

    Рецептата е страхотна!Но аз освен плодовете добавям и 100 грама рациново масло. Ако некой реши да пробва, да внимава да не обърка рациновото с рицин.

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  4. 4 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 6510 Неутрално

    До коментар [#1] от "karabastun":

    До преди две-три години - бяха наполовина цена на чистото месо !

    karabastun1@abv.bg
  5. 5 Профил на SS
    SS
    Рейтинг: 2625 Весело

    До коментар [#4] от "karabastun":

    Ставаш ятак !

    Почваш да гледаш Пешо нелегално в мазата (без да те усетят) фашистите , пардон разните му там агенции !!!

    И за Коледа като му теглиш ножа ще ядеш йовтено на корем ...

  6. 6 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 1083 Неутрално

    За Коледа капама-свинско, телешко, пил. бутчета, зайче и пресни наденички в голям гювеч. Останалите съставки ги знае жената. Отделно сарми с кълцано месце.

  7. 7 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 6510 Неутрално

    До коментар [#5] от "SS":

    Направих си конски суджуци - в настоящо време висят и съхнат в мазата.:)

    karabastun1@abv.bg
  8. 8 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2997 Весело

    До коментар [#7] от "karabastun":

    +++
    Само да не те емнат сега коньо и звьеролюбите 😉

    Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
  9. 9 Профил на Günther
    Günther
    Рейтинг: 1472 Неутрално

    Ох, и тази рецепта не е достатъчно гурме.
    Ако се заменят дюлите и ябълките с киви и маракуя ще се получи ли?

    Бог да благослови Америка за България!
  10. 10 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 9071 Весело

    До коментар [#6] от "man_un":

    Малко ориз и два вида сърмички :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  11. 11 Профил на Vlado Nikolov
    Vlado Nikolov
    Рейтинг: 3259 Весело

    Абе хора! Дайте ми ги по отделно, като плодовете са по 50кг. Да ви сваря по някой литър хубава плодова ракия. А ребърцата ще ги мариновам и половината в тавичка, а другата половина - на скара. Не съсипвайте продуктите.

  12. 12 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2323 Неутрално

    Тури и две шепи грозде и ето ти легендарната манджа с грозде.

  13. 13 Профил на rpd32585105
    rpd32585105
    Рейтинг: 411 Неутрално

    Все пака от две рецепта назад стана скучно. Няма какво да подиграеш. Съставките само 4-5. Даже солта не е хималайска, а някаква проста сол. И порцията гледам - скучно солидна. Мога и да се наям с нея. Свърши с отслабването. Сега ще пълнеем.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK