Пикантни свински ребра с дюли, ябълки и сини сливи (рецепта)

Пикантни свински ребра с дюли, ябълки и сини сливи (рецепта)

© Тодор Милиев



Рецептата е част от специалната рубрика "Неделен обяд", чиято идея е да ви събира около добрата храна с повече време за общуване. Предлагаме ви ястие за коледната трапеза, приготвено от ресторант "Национал", гр. Хисаря.


Всички рецепти от нашия коледен обяд може да видите тук.


Пикантни свински ребра с дюли, ябълки и сини сливи
За 8 порции:




1.8 кг свински ребра (по-големи парчета)
2 броя дюля
2 броя сладко-кисела ябълка
100 г сушени сливи без костилката
1 ч.ч. зеленчуков бульон


За маринатата:
сок от 1 портокал
2 с.л. горчица
2 с.л. мед
1 ч.ч. бяло вино
1 ч. л. лют червен пипер
сол
1 ч.л. черен пипер


Начин на приготвяне:


Оставяме ребрата със сока на портокала, горчицата, меда, бялото вино и поправките за минимум 2-3 часа, за да поемат от маринатата. След това изваждаме месото, загряваме тигана и го запечатваме от двете страни.
На дъното на глинен гювеч, крок пот или друг съд слагаме нарязаните на четвъртини дюли, ябълки и сливи.

Коментари (14)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8194 Любопитно

    Рецептата е банална - аз друго искам да питам колегите у форума
    ЗАЩО ребрата станаха на цената на хубавите вратни пържоли ???

    [email protected]
  2. 2 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8194 Неутрално

    До коментар [#1] от "karabastun":

    И за джолана се отнася въпросът !!!

    [email protected]
  3. 3 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 9 Любопитно

    Рецептата е страхотна!Но аз освен плодовете добавям и 100 грама рациново масло. Ако некой реши да пробва, да внимава да не обърка рациновото с рицин.

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  4. 4 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8194 Неутрално

    До коментар [#1] от "karabastun":

    До преди две-три години - бяха наполовина цена на чистото месо !

    [email protected]
  5. 5 Профил на SS
    SS
    Рейтинг: 3192 Весело

    До коментар [#4] от "karabastun":

    Ставаш ятак !

    Почваш да гледаш Пешо нелегално в мазата (без да те усетят) фашистите , пардон разните му там агенции !!!

    И за Коледа като му теглиш ножа ще ядеш йовтено на корем ...

  6. 6 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 635 Неутрално

    За Коледа капама-свинско, телешко, пил. бутчета, зайче и пресни наденички в голям гювеч. Останалите съставки ги знае жената. Отделно сарми с кълцано месце.

  7. 7 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8194 Неутрално

    До коментар [#5] от "SS":

    Направих си конски суджуци - в настоящо време висят и съхнат в мазата.:)

    [email protected]
  8. 8 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2824 Весело

    До коментар [#7] от "karabastun":

    +++
    Само да не те емнат сега коньо и звьеролюбите 😉

    Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
  9. 9 Профил на Günther
    Günther
    Рейтинг: 730 Неутрално

    Ох, и тази рецепта не е достатъчно гурме.
    Ако се заменят дюлите и ябълките с киви и маракуя ще се получи ли?

    Бог да благослови Америка за България!
  10. 10 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5904 Весело

    До коментар [#6] от "man_un":

    Малко ориз и два вида сърмички :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  11. 11 Профил на Vlado Nikolov
    Vlado Nikolov
    Рейтинг: 3129 Весело

    Абе хора! Дайте ми ги по отделно, като плодовете са по 50кг. Да ви сваря по някой литър хубава плодова ракия. А ребърцата ще ги мариновам и половината в тавичка, а другата половина - на скара. Не съсипвайте продуктите.

  12. 12 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 3355 Неутрално

    Тури и две шепи грозде и ето ти легендарната манджа с грозде.

  13. 13 Профил на ART
    ART
    Рейтинг: 528 Неутрално

    Все пака от две рецепта назад стана скучно. Няма какво да подиграеш. Съставките само 4-5. Даже солта не е хималайска, а някаква проста сол. И порцията гледам - скучно солидна. Мога и да се наям с нея. Свърши с отслабването. Сега ще пълнеем.

  14. 14 Профил на Gunners
    Gunners
    Рейтинг: 1093 Неутрално




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK