Избори 2022: Новините накратко

Избори 2022: Новините накратко

© Лили Тоушек"Избори 2022: Новините накратко" е рубриката за новини около изборите, за които "Дневник" няма да напише статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Майките от "Системата ни убива" ще участват в изборите като гражданска квота

Избори 2022: Новините накратко

© Юлия Лазарова


Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" ще участва в предсрочните парламентарни избори като гражданска квота в листите на политическа партия, която засега няма да бъде обявена, съобщи Вера Иванова пред журналисти при палатката на "Системата ни убива" пред сградата на парламента.


Тя отклони въпроса дали това ще е партията на Мая Манолова "Изправи се България" и добави, че едва в края на седмицата ще обяви името на партията. По всяка вероятност се касае именно за въпросната формация, тъй като през май Иванова присъства на учредителното събрание на партията и изнесе слово във възхвала на Мая Манолова.


Иванова посочи, че като гражданска квота в листите ще участват не само майки на деца с увреждания, а хора със сърца, хора с каузи, борещи се и оцелели въпреки системата. Не е само каузата за децата и хората с увреждания, а и каузата за образованието, за съдебната система, за здравеопазването, природата, бездомните животни, изброи Вера Иванова.

Партията на Мая Манолова се регистрира за изборите на 2 октомври

На 1 май Манолова учреди своя собствена партия.

© Георги Кожухаров

На 1 май Манолова учреди своя собствена партия.


"Изправи се България!" подаде документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, съобщи БГНЕС. Лидерът на формацията Мая Манолова заяви, че партията ще участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, но ще се ползва с подкрепата на граждански организации, както и от отделни личности с кауза.


Формацията поставя като свой основен приоритет повишаването на доходите на българите, преодоляване на неравенствата, справянето с инфлацията, повишаващите се цени на горива, сметки, храни и обединяването на хората.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK