Бивши депутати, финансисти и юристи оглавяват листите на "Възраждане"

Бивши депутати, финансисти и юристи оглавяват листите на "Възраждане"

© Цветелина БелутоваИзбори 2022

Бивши депутати, икономисти, финансисти и юристи ще водят листите на "Възраждане" на предрсочните парламентарни избори на 2 октомври. Имената им бяха оповестени на пресконференция, на която лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че техните кандидати "представят цялата палитра на българското общество". От всичките 31 избирателни района обаче само в три лидерството е поверено на жени, а пък от листите е премахната гражданската квота, както обяви преди дни Костадинов.


Така, освен подозираната в отцепничество Цвета Галунова, която сама съобщи, че няма да бъде част от кандидатдепутатските листи за предсрочния парламентарен вот през октомври (тя обаче никога не е била водач, бел.ред.), листата на "Възраждане" в Кюстендил няма да бъде оглавена от скандалната съдийка Румяна Ченалова, която бе уволнена от Софийски градски съд. Тя участваше в листите на партията чрез гражданската квота. На нейно място проруската формация издига председателят на лондонската организация на партията Димчо Димчев, който до сега се явявал като водач от Силистра.


На мястото пък на напусналата партията Елена Гунчева, която на изборите на 14 ноември оглави листите в 4-ти многомандатен избирателен район (МИР) Велико Търново и 16-ти МИР Пловдив, "Възраждане" поставя бизнес-анализаторът Станислав Стоянов (досегашен водач в Разград) и бившият депутат и юрист Ангел Георгиев (оглавявал през ноември листата в Пловдив област).
Лидерът на партията Костадин Костадинов по традация ще застане начело на кандидат депутатските листи във Варна и 25-ти МИР София, където се провежда т.нар. лидерска битка. Неговият заместник във формацията Цончо Ганев ще оглави листите в Благоевград и Бургас. Другият заместник и дясна ръка на Костадинов адв. Петър Петров ще води в Монтана и 24-ти МИР София. Софийският 23-ти район пък е поверен на бившия депутат Николай Дренчев.


Ето и пълният списък на водачите:


1-ви МИР Благоевград - Цончо Ганев
2-ри МИР Бургас - Цончо Ганев
3-ти МИР Варна - Костадин Костадинов
4-ти МИР Велико Търново - Станислав Стоянов
5-ти МИР Видин - Валери Сираков
6-ти МИР Враца - Ивайло Папов
7-ми МИР Габрово - Даниел Петров
8-ми МИР Добрич - Константина Спасова
9-ти МИР Кърджали - Георги Николов Георгиев
10-ти МИР Кюстендил - Димчо Димчев
11-ти МИР Ловеч - Николай Дренчев
12-ти МИР Монтана - адв. Петър Петров
13-ти МИР Пазарджик - Стоян Таслаков
14-ти МИР Перник - Димо Дренчев
15-ти МИР Плевен - Ивелин Първанов
16-ти МИР Пловдив - Ангел Георгиев
17-ти МИР Пловдив област - Стоян Таслаков
18-ти МИР Разград - Веселин Вешев
19-ти МИР Русе - Златан Златанов
20-ти МИР - Силистра - Маргарита Генчева
21-ви МИР Сливен - Климент Шопов
22-ри МИР Смолянс - Ангел Георгиев
23-ти МИР София - инж. Николай Дренчев
24-ти МИР София - адв. Петър Петров
25-ти МИР - Костадин Костадинов
26-ти МИР Софийски - Александър Арангелов
27-ми МИР Стара Загора - Искра Михайлова
28-ми МИР Търговище - Юлиян Губатов
29-ти МИР Хасково - Георги Георгиев
30-ти МИР Шумен - Николай Костадинов
31-ви МИР Ямбол - Никола Димитров

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK