Нови избори, стари разочарования: вотът зад граница пак сблъсква държавата и доброволците

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 4821 Неутрално

  Разбира се, че не би трябвало да гласуват.
  Защото те имат изкривена представа за България. Те имат манипулирана от медиите представа.

  [email protected]
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 4821 Любопитно

  Защото е време да осъзнаем, че гласуването, освен всичко останало, е и отговорност пред тези милиони, чиято съдба решаваш с гласа си, нали...?

  [email protected]
 3. 3 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 963 Неутрално

  За някои хора може и да е изненада, но в чужбина има немалък шанс да спечели "Възраждане". И то не с гласове от Москва.

 4. 4 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Мафията няма интерес по-млади и по-добре образовани хора, които не са заровени в българската действителност да имат реален глас за управлението на страната.

  Който не е излизал от България за по-дълго - достатъчно, за да може да усети сравнението както от живота навън, така и шока от прибирането обратно - няма да ме разбере и вероятно ще си ломоти за миячи на чинии и прочие глупости.

  Коментар №1 пък съвсем не е в час с темата. Отговорността за родината нито започва, нито завършва с това да стоиш в нея.
  В родината стоят ужасно много хора, чието място е извън нея.
  И много от тях са в парламента впрочем.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 5. 5 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  До коментар [#3] от "4okuto":

  Няма да се изненадам. Предвид резултатите на ИТН от предходните избори, явно популистите са на почит сред сънародниците ни в чужбина.

 6. 6 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Решението е много просто прави се район чужбина - 4 депутати за сметка на депутатите от СОФИЯ.

 7. 7 Профил на mwd00681360
  mwd00681360
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#3] от "4okuto":
  Това вероятно си има някакво обяснение. Съгражданите ни в чужбина виждат по клиповете един изкъпан, подстриган, сресан, избръснат, с нормално тегло индивид, винаги облечен в модерен костюм по мярка. Най-важното, с изключително добра артикулация. Нямам предвид Христо Иванов, а някой си "Копейкин", най-добро постижение на руското посольство след Волен и ... Борисов!

 8. 8 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  "Положението е отчайващо. Хората явно се умориха от избори. Не само да гласуват, но и не искат да участват в комисии. Много трудно се търсят хора - те висят по цяла нощ, на другия ден не отиват на работа, губят пари, започват на работа да им правят проблеми
  ***************
  Каква драма ... ще изгубят пари за един ден !!!
  УжасТ какой-то!
  Къде е надницата за един ден, къде е упражняване на вот с който да избереш следващите управляващи....
  Явно, трябва да се предложи държавна компенсация за всеки такъв губещ, в размер на 2-3 заплати.
  Иначе, рискуваме всякакви българи, дето не плащат данъци в държавата ни, да не могат да определят кой да управлява местните аборигени.

  🇷🇺🚢🚶🤬
 9. 9 Профил на Альоша
  Альоша
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Стига с тия избори, пуснете някоя статия за кралицата

 10. 10 Профил на ocb35646867
  ocb35646867
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Твърде големо внимание се отделя на т.нар. "гласуване в чужбина" при вечно мижавата активност. Изключая Турция. В една Америка гласуват колкото в по-големо българско село, алоо! Все нещо им пречило - и на всека улица секция им правихме, и машини им карахме, пак същото. Ами да си гласуват в посолства и консулства само и готово.

 11. 11 Профил на Lachezar Petkov
  Lachezar Petkov
  Рейтинг: 50 Неутрално

  АКО ИЗБОРИТЕ ПРОМЕНЯХА НЕЩО ЩЯХА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН.

  не съм го казал аз, но се вижда в последните 2 години

 12. 12 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  До коментар [#10] от "ocb35646867":

  Понеже имам познати в САЩ, Чикаго - казаха за едни избори че е можело да се регистрираш по имейл и 20 имейла отварят секция - но не събрали толкова.

  Проблемът не е в гласуващите от чужбина - проблема е в неинформираното гласуване. Ако ще се отбива номера, само да излъжете съвестта си че сте гласували, поне вземете някой лев, да не сте капо.

 13. 13 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "Доброволците" в някои по-големи секции извън България са политически активисти. Покрай изборите изкарваха доста добре. На предишни избори бяха не само най-социално активните, а и най-политически активни по различни телевизии и социални мрежи.

 14. 14 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  А кога ще се приемат поне две смислени неща - премахване на номерата на партиите и коалициите, както е в дурги стрни, за да е сигурно, че този, който гласува, може да прочете за кого го прави и въвеждане на видеонаблюдение, за да се избегне гласуването за по 5 секунди или и от други хора, уж помагащи на гласуващите.

 15. 15 Профил на kpg4
  kpg4
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Разбирам държавата да дава възможност за гласуване на гастарбайтърите, които са макс до 4-5 години в чужбина. Това са хора, които все още има изгледи да се завърнат в България. Но не виждам причина да се дава възможност за гласуване на хора, които са от 5+ години в чужбина. Тези хора са взели вече решението, да станат граждани на други държави и да сменят националната си принадлежност(немци, американци, англичани, турци и т.н.) Нито те, нито бъдещите им деца, искат или ще бъдат някога българи. Те са се отказали доброволно от тази си своя принадлежност и нямат вече право да претендират за нищо пред Българската държава, съответно не могат и да определят, как да живеят хората в България! Вместо това, те нахалстват и искат постоянно да им се предлагат някакви привилегии? Не просто да определят живота на хората в България, ами и това да става дистанционно?

 16. 16 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Това си е решението - район в чужбина с 4 мажоритарни избрани кандидати в един тур - в Турция един, един от Северна и Южна Америка, двама от Европа и останалия свят. Тези четири мандата според резултатите от преброяването в България. Там където е намаляло се вземат мандати и се разпределят за тези четири.

 17. 17 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Пак смешен емигрантски плач от сорта "искам машинка за гласуване в 9 сутринта на южния плаж на остров Тимбукту".
  Тактично се премълчават дребни европейски (и американски) подробности като например това, че в най-големите демокрации няма гласуване в секции в чужди държави - евентуално само в посолството.
  Ма ний сме богати много ларж с държавните пари.
  А, и щото едни умни и красиви пак си въобразяват, че емигрантите ще гласуват за тях.
  Не се умориха да скачат върху тая мотика.....

  Culus capitem delit
 18. 18 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Как се гарантира анонимността и свободата на вота, при дистанционно гласуване не ми е ясно?

 19. 19 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Мафията няма интерес по-млади и по-добре образовани хора, които не са заровени в българската действителност да имат реален глас за управлението на страната.Който не е излизал от България за по-дълго - достатъчно, за да може да усети сравнението както от живота навън, така и шока от прибирането обратно - няма да ме разбере и вероятно ще си ломоти за миячи на чинии и прочие глупости.Коментар №1 пък съвсем не е в час с темата. Отговорността за родината нито започва, нито завършва с това да стоиш в нея.В родината стоят ужасно много хора, чието място е извън нея.И много от тях са в парламента впрочем.
  —цитат от коментар 4 на Боби Колев


  Каква комплексарщина, направо по учебник...

  Culus capitem delit
 20. 20 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Най-интересно ще стане ако от Турция в Народното събрание се появи избран мажоритарно депутат. Само ще гледаме как Ахмед ага и Карадаята си подвиват опашките и нищо не могата да му заповядат.

 21. 21 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3182 Весело

  Идват нови избори и надеждата, че биха променили драстично конфигурацията на парламента, лека полека угасва предвид социологическите проучвания. Затова и отново се повдига въпросът за гласуването в чужбина като коректив на незадоволителните за някои резултати от гласуването в България.
  Истината е, че по-голяма част от българите в чужбина не желаят да гласуват. И българите в България също след всичките тези поредни избори и резултатите от тях.
  Все същите лица от предишните избори със същите обещания.
  Аз вече не виждам за каква "промяна" мога да гласувам, щом в коалицията ще е БСП или "Възраждане". Ако искам те да ме управляват ще гласувам директно за тях, а не за проксита които преди изборите говорят едно, а след изборите - друго. Освен това не ми харесва и водачеството на листата в моя район.
  Този път ще гласувам за друг политически субект. Предишните си изразходиха кредита на доверие с лъжите си.

 22. 22 Профил на Ljuba Ivanova
  Ljuba Ivanova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какъв хейт се изсипва към българите в чужбина, обикновенно не пиша коментари обаче това няма как да го оставя. И ние сме българи и имаме право да избираме бг правителство, защото и ние като вас искаме България да стане нормална държава и да живеем в нея. Иначе според вас за какъв чеп ще се занимаваме? Не си мислете че е яката работа да си далеч от родината без близки и приятели, така че тази завист която явно провокира злобните коментари е абсолютно неуместна. Аз живея от близо 20г в чужбина и бих искала да се върна, ако държавата не беше завзета от мутри, ако нямаше реален шанс да те сгазят на улицата дори и в София, ако можех да осигуря нормален живот на семейството си с професията си… И не не съм гастарбайтер. Нека не се хейтим взаимно, а да използваме тази енергия за да си върнем държавата от мафията. Не вярвам, че повечето българи в чужбина ще гласуват за недоразумението Копейкин, и колкото по-лесно е да се гласува, толкова по-вероятно е това да не стане. Какво ви пречи на вас в бг да имаме секции на всяка улица? Имате си ги и вие. Айде със здраве.

 23. 23 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Разочарованията и грешните избори не бива да ни отказват от урните! Напротив, само тока следващият ми вот става по-мъдър и демократичен!

 24. 24 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  До коментар [#4] от "Боби Колев":

  Проблемът е,пе тия млади "не са заровени в бългатската действителност" .Те не знаят какво се случва тук.Второ-ъе се влияяъ от малкото медии от България,до които имат достъп.Не еи дойде акъла с ИТН,които спечелиха миналия оът вота,сега с Възраждане ше е подобно положението.За ДПС да не говорим,за тях махнахъе огрсниченията точно Вие миналата година!Ама толкива Ви е акъла!

 25. 25 Профил на ГЕРБоРадева Либоф
  ГЕРБоРадева Либоф
  Рейтинг: 38 Неутрално

  АКО ИЗБОРИТЕ ПРОМЕНЯХА НЕЩО ЩЯХА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН.не съм го казал аз, но се вижда в последните 2 години
  —цитат от коментар 11 на Lachezar Petkov


  Мотото на най-големите кретени. Които си мислят, че като не гласуват, наказват политиците, а всъщност помагат на най-гнилите измежду тях. Докато си мислят, че са тарикати и надхитрят всички, негласуващите слугуват на най-големите гадове.

 26. 26 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  До коментар [#18] от "silverman":

  Единственото,което е гарантирано при дистанционно гласуване е,че ще има огормно манипулации.И лесни при това!

 27. 27 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ljuba Ivanova":

  Вие живеете в ЧужбинаАз казвам ли на някой живеещ в САЩ или Англия как да живее?!Държавата,където живете ,позволява ли такива гласуване за нейните граждани в Чужбина,а?!Британец,напуснал Великобритания за повече от три години ,губи право на глас-ето Ви пример!

 28. 28 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  До коментар [#23] от "petrapetra":

  ЛозУнги,лозУнги!

 29. 29 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  За някои хора може и да е изненада, но в чужбина има немалък шанс да спечели "Възраждане". И то не с гласове от Москва.
  —цитат от коментар 3 на 4okuto


  Повечето там функционират на най-ниско наемно ниво и им събличат кожата от работа. Близко до акъла е ,че комунизма почва да ги влече поне в БГ. Където да си починат от западния капитализъм и да го карат по - удобно ,ако не в момента ,то в перспектива.

 30. 30 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 3034 Неутрално

  Какъв хейт се изсипва към българите в чужбина, обикновенно не пиша коментари обаче това няма как да го оставя. И ние сме българи и имаме право да избираме бг правителство, защото и ние като вас искаме България да стане нормална държава и да живеем в нея. Иначе според вас за какъв чеп ще се занимаваме? Не си мислете че е яката работа да си далеч от родината без близки и приятели, така че тази завист която явно провокира злобните коментари е абсолютно неуместна. Аз живея от близо 20г в чужбина и бих искала да се върна, ако държавата не беше завзета от мутри, ако нямаше реален шанс да те сгазят на улицата дори и в София, ако можех да осигуря нормален живот на семейството си с професията си… И не не съм гастарбайтер. Нека не се хейтим взаимно, а да използваме тази енергия за да си върнем държавата от мафията. Не вярвам, че повечето българи в чужбина ще гласуват за недоразумението Копейкин, и колкото по-лесно е да се гласува, толкова по-вероятно е това да не стане. Какво ви пречи на вас в бг да имаме секции на всяка улица? Имате си ги и вие. Айде със здраве.
  —цитат от коментар 22 на Ljuba Ivanova


  Редно е когато избирате някого, да му изтърпите и меда и жилото. Да избирате кой да управлява нас, изобщо не е редно. Да не говорим, че 20 години не сте плащали данъци в България и не виждам никаква морална или етична причина, вие да определяте как ще се харчат моите данъци.
  Никой не ви обвинява за вашите избори, макар, че много неща биха могли да бъдат казани за предателски семки, дезертьори и т.н. Аз поне, не съм от тези. Вашият избор си е ваше право, както и последствията от тези избори.
  Не виждам обаче никаква икономическа, морална и етична причина, вие да ни си бъркате в управлението на територията ни.
  Върнете се, плащайте данъци, живейте под управлението на вашите избраници и тогава дрънкайте за права.
  Да чакате ние да оправим България и чак тогава да благоволите да се приберете е ...доста нагло и определено прилича на обикновен паразитизъм.
  Да, знам че КРБ ви гарантира право на вот. Все пак, ако има дори сянка на елементарна интелигентност у вас, просто ще се самолишите от това право.

  Накратко, защо не ни оставите ние да се оправяме тук, докато вие се оправяте някъде другаде ?

  🇷🇺🚢🚶🤬
 31. 31 Профил на kpg4
  kpg4
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ljuba Ivanova":

  Ако мъжа ти, те беше напуснал преди 20 години и беше заживял с любовницата си, ти щеше ли да му позволиш да определя живота ти сега? Без значение, че преди 20 години сте били влюбени, имате вече пораснало дете и т.н.? За да разберете хората в България, просто трябва да погледнете малко по-обективно на нещата, тук няма злоба или омраза към вас, ами просто си защитаваме личното пространство!

 32. 32 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5614 Разстроено

  Как се гарантира анонимността и свободата на вота, при дистанционно гласуване не ми е ясно?
  —цитат от коментар 18 на silverman


  Никак. Но хората, които живеят отдавна в чужбина (като моите деца) не разбират елементарни неща от българската народопсихология. Обяснявам, че тук пресичането на пешеходна пътека с или без светофар е опасно и никога не трябва да се тръгва без да е сигурно, че колите ще спрат. Не, не и не. Всички били длъжни да спрат щом те застанат до пътеката. Ми длъжни са, но не спират като в Германия, а газят наред.

 33. 33 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  Какъв хейт се изсипва към българите в чужбина, обикновенно не пиша коментари обаче това няма как да го оставя. И ние сме българи и имаме право да избираме бг правителство, защото и ние като вас искаме България да стане нормална държава и да живеем в нея. Иначе според вас за какъв чеп ще се занимаваме? Не си мислете че е яката работа да си далеч от родината без близки и приятели, така че тази завист която явно провокира злобните коментари е абсолютно неуместна. Аз живея от близо 20г в чужбина и бих искала да се върна, ако държавата не беше завзета от мутри, ако нямаше реален шанс да те сгазят на улицата дори и в София, ако можех да осигуря нормален живот на семейството си с професията си… И не не съм гастарбайтер. Нека не се хейтим взаимно, а да използваме тази енергия за да си върнем държавата от мафията. Не вярвам, че повечето българи в чужбина ще гласуват за недоразумението Копейкин, и колкото по-лесно е да се гласува, толкова по-вероятно е това да не стане. Какво ви пречи на вас в бг да имаме секции на всяка улица? Имате си ги и вие. Айде със здраве.
  —цитат от коментар 22 на Ljuba Ivanova


  Хайде сега,недей така. Отишли стеда търсите ''село без гробе''.
  Ама относно сгазването и злополуките,въпреки,че не винаги отчитат в нашите медии нямаш на идея колко товар 200 ни връщат тук за погребване. Най-вече млади хора. И то щото там само рози цъфтят.

 34. 34 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5614 Любопитно

  [quote#29:"log_on"][/quote]

  И как разбра, че са повечето?

 35. 35 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Мутрите нямат изгода от гласуването в чужбина, само вота от Турция ги устройва.

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 36. 36 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Колко ли трябва да си глупав, за да отидеш да гласуваш в чужбина? То и в България е преко сили и с отвращение! Отдавна не си го причинявам!

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 37. 37 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  Колко ли трябва да си глупав, за да отидеш да гласуваш в чужбина? То и в България е преко сили и с отвращение! Отдавна не си го причинявам!
  —цитат от коментар 36 на bzm


  хе-хе-хе, те между тях си се почнаха.

  Пребиха кандидат за депутат на БСП в тузарски столичен квартал

  https://blitz.bg/kriminalni/prebikha-kandidat-za-deputat-na-bsp-v-tuzarski-stolichen-kvartal-snimki-18_news908215.html

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7608 Неутрално

  До коментар [#6] от "geometar":

  Само че, ако се има предвид броя на населението , в София трябва да има 10 депутата повече, а в Северозападна България , по-малко. Години наред , населението в провинцията намалява, в София расте, но депутатските места , все толкова. В парламента някой влизат с много по-малко гласове от други, това не е справедливо.

 39. 39 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  До коментар [#1] от "karabastun":
  До коментар [#27] от "wre501051215":
  До коментар [#30] от "The Polite Moose":
  До коментар [#31] от "kpg4":

  Гледам разбирате ги нещата с местоживеенето, данъците, преценка на място и т.н. Разбрах, че нямам право да гласувам по горните критерии, макар и не всичките да важат точно за мен.

  Такъв въпрос ми се заформя, ако приемем тези ви критерии за уместни.

  Не е ли редно също така всички руснаци, англичани, германци и др., които живеят там, имат имоти, плащат данъци да могат те „да ви избират как да живеете“?

 40. 40 Профил на Krasimir Tunchev
  Krasimir Tunchev
  Рейтинг: 53 Неутрално

  Най-голямата глупост е,турци от Диарбекир незнаещи български език и българи от цял свят,да определят бъдещето на българите,живеещи в РБ!

 41. 41 Профил на kpg4
  kpg4
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#39] от "Zippie":

  Всеки руснак, англичанин, германец и т.н., който е решил да става български гражданин и ще отглежда децата си тук, е в пълното си право да гласува на изборите в България! Това дори не знам що за въпрос е? Има ли нещо по-нормално от това? Ти лично, какво
  точно очакваше като отговор, ми е интересно?

 42. 42 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1101 Весело

  До коментар [#41] от "kpg4":

  Говоря за многото руснаци, които не са български граждани, но имат имоти в БГ, живеят в БГ, плащат данъци в БГ и т.н.
  Та, тези хора, предполагам имат „неизкривена представа за България“ (по коментар [#1]), би трябвало да могат да гласуват.

 43. 43 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  До коментар [#38] от "Роси":

  Дай да върнем член 1-ви и в София всичките депутати. Не стига че с комунистическата централизация София окраде цялата провинция, ами и наглеете депутати да имате повече. София - последния бастион на комунизма - софиАнци го носят в сърцата си. Комунизмът без кръв не дава властта, софиАнец без кръв не си дава централизацията. И после ми се правите демоктрати - дръжки, на приказки може и марсианци да сте, на дела сте си комунета. Аз предлагам на София 240 депутата и да стане "Друга България" - провинцията спира да плаща данъци в София, а в местните общини и софиАнци се оправяйте с над десет пъти по-малко бюджет - колкото идва само от вас у столицата.

 44. 44 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  До коментар [#39] от "Zippie":

  Такива, като теб, да гласуват - само ще се радвам. Но толкова познати имам, дето са за ГЕРБ, бабите им за БСП, а децата за ИТН, Възраждане, други патрЕоти или разни, дето няма да влязат въобще. И после тук трябва да търпим разни "певци", дето хал хабер си нямат от държавно управление, да се дънят тотално и после да се изнизват безнаказано - за ИТН говоря, вкл. и за "умния" Ицо Хазарта, с популистките приказки и нищо съществено свършено. Да си бе останал критик, щеше да е доста полезен.

 45. 45 Профил на kpg4
  kpg4
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#42] от "Zippie":

  Те, за да живеят в БГ за постоянно, трябва да са български граждани! Но ти предполагам, имаш на предвид, тези които имат имот на морето, плащат някакви сметки за имота в общината и седят за около месец по плажовете? Та, тези същите няма как да гласуват, просто това да си турист не ти дава право да гласуваш на каквито и да било избори!

 46. 46 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3112 Неутрално

  До коментар [#42] от "Zippie":

  Тези чужденци, които живеят у нас, ако си спазват закона, допринасят за страната. Ти какво, ако някой иска помощ, смяташ че не трябва да се обърне към съседа германец, а трябва да ти плати самолета от САЩ да дойдеш да помогнеш ли? Гласувайте информирано - че тук им берем гайлето, вас не ви брига - повечето електорат в чужбина отива до урните да се тагне или направи клипче в Тик-Ток.

 47. 47 Профил на unh571130166
  unh571130166
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Има ли нормален човек, който да не е разбрал, че всички проблеми по света идват от леви, социалистически, комунистически, болшевишки движения и много широк кръг от мимикриращи организации скрити зад комунизма – правозащитни организации, еколозоте и зелените, сексуалната революция от 60-те, днес ЛГБТИ-общността, правата на човека, феминстките организации, движенията за мир, синдикалните организации, прогресистки органзации, организации за саоцилана справедливост и равенство в обяествата; глобализма... и най-опасните АТЕИСТИЧНИТЕ, СЕКУЛАРИЗАЦИЯТА И ОМРАЗАТА КЪМ БОГА И ИЗДИГАНЕТО НА ХУМАНИЗМА (ЧОВЕКА Е БОГ, МОРАЛНИЯ СТАНДАРТ Е ЧОВЕШКИ)

 48. 48 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 63 Неутрално

  До коментар [#47] от "unh571130166":

  Ти нормален ли си бе? Религията е най-лошото нещо, измислено досега.
  Вярата е отдаване на ума; това е предаването на разума, това е предаването на единственото нещо, което ни прави различни от другите бозайници. Нуждата ни да вярваме и да се откажем от скептицизма и разума си, копнежа си да отхвърлим това и да хвърлим цялото си доверие или вяра в някого или нещо, това е зловещото нещо за мен. От всички предполагаеми добродетели вярата е най-надценявана.

 49. 49 Профил на moominmamma
  moominmamma
  Рейтинг: 157 Неутрално

  До коментар [#41] от "kpg4":

  Понеже толкова лесно се дава българско гражданство. Идва, купува имот и хоп, гражданство. Изобщо не е така. А кой англичанин или руснак е родил тук деца? В България идват хора на средна възраст и пенсионери заради природата и евтинията спрямо пенсиите им. Едва ли ги интересува политиката.

  А по темата, няма как да е ясно, колко човека в чужбина ще гласуват, защото не всички подават заявления. За какво да го правят? Трите ти имена да бъдат изтипосани на страницата на ЦИК в интернет, заедно с информация, в коя секция ще гласуваш.
  Пълна българщина.

 50. 50 Профил на unh571130166
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на konservator.bg
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 63 Неутрално

  До коментар [#50] от "unh571130166":

  Някакъв аргумент? С обиди няма да убедиш никой да се моли на въображаемо божество.

 53. 53 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#45] от "kpg4":

  До тук добре.
  А сега кажи, на мен, защо трябва да ми отпада правото на глас?
  Това, ако съм турист някъде или друго, поради което не съм в БГ.

  Иначе, дадените по-горе за пример руски граждани отговарят доста добре на тези условия:

  Да не говорим, че 20 години не сте плащали данъци в България и не виждам никаква морална или етична причина, вие да определяте как ще се харчат моите данъци.
  ...
  Не виждам обаче никаква икономическа, морална и етична причина, вие да ни си бъркате в управлението на територията ни.
  ...
  Върнете се, плащайте данъци, живейте под управлението на вашите избраници и тогава дрънкайте за права.
  ...
  Накратко, защо не ни оставите ние да се оправяме тук, докато вие се оправяте някъде другаде ?
  —цитат от коментар 30 на The Polite Moose


 54. 54 Профил на jesus_saves
  jesus_saves
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#50] от "unh571130166":Някакъв аргумент? С обиди няма да убедиш никой да се моли на въображаемо божество.
  —цитат от коментар 52 на ecru


  Като начало, започни да четеш Библията – Новия Завет!

  АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ АТЕИСТ, АЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, АЗ НЕ СЪМ ЕКСТРЕМИСТ, АЗ НЕ СЪМ ШОВИНИСТ, АЗ НЕ СЪМ БЮРОКРАТ, АЗ НЕ СЪМ ТАРИКАТ, АЗ НЕ СЪМ ПУТИНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААА . . . АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК ! ! !
 55. 55 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1101 Весело

  До коментар [#54] от "oua571089777":

  Това ти е „аргумента“ ли? 😁
  А, що не „Шифърът на Леонардо“?

 56. 56 Профил на mwd00681360
  mwd00681360
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#42] от "Zippie":

  "Гражданин на ЕС, живеещ в друга държава от Съюза, има право да гласува и да се кандидатира в общински избори в тази страна."

 57. 57 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#56] от "mwd00681360":

  За парламентарни как стои въпросът?

 58. 58 Профил на Златната свинка
  Златната свинка
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#54] от "oua571089777":

  Това ти е „аргумента“ ли? 😁
  А, що не „Шифърът на Леонардо“?
  —цитат от коментар 55 на Zippie


  туй /псевдо/ усер айди мий пузнату отнекде

  43 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 1436
  18:49, 10 сеп 22
  Любопитно

  До коментар [#25] от "Gretel":

  447 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 1436
  18:26, 10 сеп 22
  Неутрално

  joshuatee — Today at 6:03 PM
  ейц, забрайх, тоа кикот щях да ви показвам. и тва не го виждам сефте адмитедли, преди години и беха различни статийки. ма са чуда, щом аз съм фанал две издънки, колко са минали без да видя и колко са без издънки

  https://cdn.discordapp.com/attachments/1000329407124213840/1018174791221522583/Screenshot_2022-09-09_033359.png

  https://discord.com/channels/1000328077840224306/1000329407124213840/1018174791301201944

  mangalica boar
 59. 59 Профил на unh571130166
  unh571130166
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#54] от "oua571089777":Това ти е „аргумента“ ли? 😁А, що не „Шифърът на Леонардо“?
  —цитат от коментар 55 на Zippie


  Ти можеш да четеш и на Алена хороскопите, ако искаш! Но да не вярваш в нищо е мъчително съществуване!

 60. 60 Профил на Кнб
  Кнб
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#53] от "Zippie":

  Най-добре е да не се гласува в чужбина. Защото първо може да се правят шашми и второ гласа на хората, които дълго време не живеят в България не съответства на нуждите на хората в България. Изкривява се вота. И при това ти го казвам като човек, който повече пъти е гласувал в чужбина и по-малко в България. Най-добре в да се гласува по уседналост. Над 5 години в България - може да гласува. По същите причини поради които не може да се избират хора на високо ниво без уседналост не бива да се позволява деформиран вот.

 61. 61 Профил на Златната свинка
  Златната свинка
  Рейтинг: 2315 Разстроено

  Ти можеш да четеш и на Алена хороскопите, ако искаш! Но да не вярваш в нищо е мъчително съществуване!
  —цитат от коментар 59 на unh571130166


  ней никък убаво дето си толко проздт

  mangalica boar
 62. 62 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 4821 Гневно

  До коментар [#39] от "Zippie":

  БАх ги всички руснаци, англичани, германци и др., които живеят там, НЕ !!!

  [email protected]
 63. 63 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1101 Весело

  До коментар [#62] от "karabastun":

  Ама те живеят там при тебе, karabastunь-е?!
  Щом, викаш, е редно аз дето не съм там – да не гласувам.
  Аре тогава, като ще е само за тез, които са там, да е за всички, които са там.
  Така бива ли?

  Още малко и ще кажеш: Всички дето живеят в Каменар, НЕ!!!

 64. 64 Профил на Златната свинка
  Златната свинка
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Разбира се, че не би трябвало да гласуват.
  Защото те имат изкривена представа за България. Те имат манипулирана от медиите представа.
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Партайгеносето, последно?

  mangalica boar
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK