Портрет на негласуващия българин

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (289)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Така като чета този анализ май по-скоро Костадинов може да привлече подобни хора.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  Не е нужен никакъв портрет. Негласуващите до един са хейтъри, на които все някой друг им е виновен и в резултат или не гласуват, или гласуват на инат за нови идиоти!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на sandor_clegane
  sandor_clegane
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  +++
  Точно!

 4. 4 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 976 Неутрално

  ко? Я пак?
  Негласуващиге са се отказали да променят своето бъдеще чрез урните.
  ШИБАНИТЕ ПАРТИИ ТИ НАВИРЪТ У КУЧИ ГЪЗ слад секи техен избор. Гласуваш за ИТН, получаваш прокси на боеко тиквата, което му дава време да се изсветли и да се върне на бел кон, вместо да влиза в затворът или да умирга /справедлива отплата за деянията му н територията/. После научаваш, че боеко спициално си е отгледал това отроче. да избухне на правилното место, в правилния за него момент и да направи всичко в лайна.
  ВКУПОМ СЪГРЕШИХА И ВКУПОМ НЕНУЖНИ СТАНАХА.
  НЕГЛАСУВАЩИТЕ вече не търсат надежда у такава систева. ПЛАЩАТ С БЕЗРПАЗЛИЧИЕ НА РЕКЛАМНИТЕ И МЕРОТРИЯТИЯ КАТ ИЗБОРИ, АГИТАЦИОН ИЛИ МЕДИЕН БРЪТВЕЖ. ТЕ ВЕЧЕ СА РЕШИЛИ! Ше променят бъдещето си към по-добре чрез насилие и оръжие. Еъ го къде е , примерчето е до нас. ДОРИ ИТАЛИЯ СЕ ОБЪРНА КЪМ ТОЗ ПРЕДЛАГАН МОДЕЛ. А тука: мутрите са практическото приложение на модела в малък мащаб. Аме боеко, осъдените на смърт те поздравяват. Умиргай и ти, боклук.

 5. 5 Профил на mlmirow
  mlmirow
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Моята годишна заплата е 6-цифрена и ми е през кура кой е на власт. Неделя спя до късно и пия от обяд. Секцията ми е далече и не ми се кара. Ако ми писне ще се преместя в друга държава и пак няма да гласувам. Ето такъв е моя профил.

 6. 6 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Още по-потресаващи са част от гласуващите. Здравия разум се потриса от мисълта да гласуваш за ОПГ-то от геп-сараи, ама 1/3 от гласувалите го правят. Като добавиш и 1/10 от гласувалите клонящи към минифюрерче копейка, става още по-потресаващо. Добавяйки и гласовете за бесни стари пенсии и има такива неадекватници, става напълно разбираемо защо материала тук е най-беден и най-мизерен от цяла Европа. Просто толкова му е акъла.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 7. 7 Профил на Прост антиваксър
  Прост антиваксър
  Рейтинг: 105 Неутрално

  До коментар [#1] от "4okuto":

  Костадинов и аз го харесвах, щото е прост като мене и беше един от малкото хора, които знаеха че няма вирус, но после се предаде на бигфарма и се ваксинира.
  Нещастник! Като оная михлюз Путин - и той с бустер, моля ти се! Какви мъже са тия бе?! МУХИ!

 8. 8 Профил на whitemare
  whitemare
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Аз по принцип си гласувам Защото дори и да не гласувам, с парите си издържам избраните хрантутници. Същото обяснявам и на негласуващите ми познати. И като гласуваш и като ни гласуваш накрая пак плащаш, за да ги храниш. По-добре си харесай някой читав от някоя листа и гласувай с преференция да не те е яд, че само плащаш.

  Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнаци
 9. 9 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  =====
  [100 % или 6’838’937 – Човека - общо население в България]:
  [15 % или 1’059’727 – Лицата - под трудоспособна възраст]
  [60 % или 4’106’936 – Лицата - в трудоспособна възраст]
  [25 % или 1’672’274 – Лицата - над трудоспособна възраст
  [30 % или 2’035’295 – Лицата - всички пенсионери в България]
  [5 % или 363’021 – Лицата - пенсионери в трудоспособна възраст]
  [34 % или 2’308’390 – Лица наети - общо в България през 2022 г.]
  [8 % или 557’434 – Лица наети - обществен сектор през 2022 г.]
  [26 % или 1’750’956 – Лица наети - частен сектор през 2022 г.]
  [26 % или 1’798’546 – Лица - в чужбина, безработни и рентиери]
  =====

  ""Човек може да стане домашен любимец за машините""
 10. 10 Профил на sandor_clegane
  sandor_clegane
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#6] от "rumen_s":

  Можеше и с по-малко думи да си кажеш, че отново си искаш кики и кокор.

 11. 11 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Песимистичният поглед върху реалността и ограничените възможности за въздействие на отделния човек върху нея.
  ------------------------------------
  Тук авторът е искал да каже, че партиите, които имат шанс да влязат в парламента, са рожба на политическо инженерство и са назначени от задкулисието или от господарите му. Така гласуваш за Курнелия заради проруските си възгледи, а тя праща боеприпаси на Украйна. Гласуваш за Бойко заради прозападните си възгледи, а той взел и построил тръбата на Путин.
  После как избирателят да се чувства представен?! По скоро систематично лъган, може би?!

 12. 12 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 699 Неутрално

  ще го кажа така - само с нихилизъм и черногледие НЕ става ... А това са огромния процент негласуващи ...От двете "злини - да гласувам или да НЕ гласувам, по малката е да гласувам , ТАК че никакво извинение няма, освен, че негласуващите са безотговорни към СОБСТВЕНИЯ си живот хора .... И затова прехвърлят всичко към другите - хората с бизнес, с добри професии, политиците или всеки , за когото те смятат че е воиновен за техния провален живот ...
  Не знам как едно общество може да се справи с подобни обстоятелства , но първиото е което ми идва на ум е публичните фигури, които постоянно се появяват на екран, по медии , в социални медии , да спрат с това непрекъснато черногледие , което внушават и второ , журналистите, които им дават поле за изява да вдигнат нивото на дебата , ако могат разбира се , а те не могат и то не защото им се плаща, а защото в България след толкова години нихи;лизъм, не остана журналист със способностите за подобни дебати - или по точно , много са малко и не са чуваеми.

 13. 13 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Ами добре де, ако някой не вижда партия, която да представлява в достатъчна степен неговите възгледи и неговите интереси, защо трябва да бъде принуждаван да гласува? Още повече, че негласуването само по себе си също е вид гласуване. Гласуване на недоверие към системата и политическата класа. И аргументи от типа - гласувайте, защото иначе ще спечели този или онзи, или гласувайте защото еди кой си ще избере вместо вас, не са валидни за такива хора, просто защото за тях наистина всички са еднакви и няма абсолютно никакво значение кой ще избира и кой ще управлява. И се поставете на мястото на един обикновен негласуващ - той или тя вижда как се сменят различни политици и различни партии на власт, но който и да е на власт, нищо съществено не се променя, а когато се променя, то обикновено е в негативна посока. Така че, какво да си каже човек освен - майната им, не ме интересува нищо и това е.

 14. 14 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#12] от "George Pantev":

  Така е.

 15. 15 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  ще го кажа така - само с нихилизъм и черногледие НЕ става ... А това са огромния процент негласуващи ...От двете "злини - да гласувам или да НЕ гласувам, по малката е да гласувам , ТАК че никакво извинение няма, освен, че негласуващите са безотговорни към СОБСТВЕНИЯ си живот хора .... И затова прехвърлят всичко към другите - хората с бизнес, с добри професии, политиците или всеки , за когото те смятат че е воиновен за техния провален живот ...Не знам как едно общество може да се справи с подобни обстоятелства , но първиото е което ми идва на ум е публичните фигури, които постоянно се появяват на екран, по медии , в социални медии , да спрат с това непрекъснато черногледие , което внушават и второ , журналистите, които им дават поле за изява да вдигнат нивото на дебата , ако могат разбира се , а те не могат и то не защото им се плаща, а защото в България след толкова години нихи;лизъм, не остана журналист със способностите за подобни дебати - или по точно , много са малко и не са чуваеми.
  —цитат от коментар 12 на George Pantev


  Извинявай, ама 'публичните фигури' постоянно дремят из телевизиите. Да им гледаш лъжите (в масовия случай) си е живо изтезание. Има ли нещо ново и смислено дето може да ти каже Бойко, Делянчо Добрев, Сачева, Костадинов, примерно сегашния енергиен министър и т.н., да не ги изброявам всички, и платената им клика от едни и същи 'социолози' и 'политолози', въртящи се из студията? Публични личности, в нормалния смисъл на думата, тук отдавна няма, набедените за такива са просто от или слуги на ОПГ мафията.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 16. 16 Профил на В
  В
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Не гласувам, защото ми е под достойнството да се редя на опашка ,за да дам власт като на Лъчо Мозъка с двете гънки мозък ,чийто син беше в джипа убил Милен Цветков .
  Считам гласуващите за прости хорица без достойнство и чакаки някой да ги оправи .
  Не изпитвам никакъв респект към авторитети .
  Напротив - за мен са нагли арагонтни и алчни мръсни души .
  Оправяме се прекрасно моето семейство независимо кой е на власт .

  Две неща изпълват сърцето ми - звездното небе над мен (Бог) и моралния закон вътре в мен !
 17. 17 Профил на mwd00681360
  mwd00681360
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Затова до голяма степен са си виновни партиите!
  Ако разгледате листите, ще забележите, че няма почти никаква информация за кандидатите от първите места, дори като година на раждане ( жените в България ги е срам, ясно!), град на раждане, семейно положение, съпруг/а къде работи, какво работи, децата му учат ли, работят ли. Защото е няма как човек, който не е в състояние да въведе ред в собственото си семейство да "оправя" държава!

 18. 18 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  Не е нужен никакъв портрет. Негласуващите до един са хейтъри, на които все някой друг им е виновен и в резултат или не гласуват, или гласуват на инат за нови идиоти!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  Toва е една възможна гледна точка. Но има и друга. Няма лидери които да привлекат вниманието на избирателя. Скучни , мрънкящи и нищо не казващи. А някои директно лъжат. Не можеш е така да обвиняваш повече от половината население. Някак си не е ОК.

  SHADOWS of SOFIA
 19. 19 Профил на В
  В
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Един депутат има син който е приятел с моя син .
  Изключително семпличко от към знания дететенце ,но с баща депутат .Всички учители са на мнение че моя син е най умен .
  Но тъпаците и нагаждачите имат самочувствие и се бутат в партийки за да дирибействат на гърба на моралните и кадърните Е ,за такива ли по прости от тях да гласуват хората А?!Освен чавка да ни е изпила акъла ..😀

  Две неща изпълват сърцето ми - звездното небе над мен (Бог) и моралния закон вътре в мен !
 20. 20 Профил на ptn39696176
  ptn39696176
  Рейтинг: 166 Неутрално

  Ами след като бедните нискообразовани хора по селата не искат да гласуват, аз предлагам на всички богати и образовани софиянци в средна възраст гласът им да се брои за 2(два)!!! Щом бедняците се интересуват само от цените, нека ги оставим да се чудят на битово ниво, пък широкогръдият софийският елит ще определи държавните приоритети!

 21. 21 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 3941 Весело

  До коментар [#2] от "lz2":

  ,.....
  Как едновременно са ''негласуващи'' и глауват за нови идиоти ?

  Assumption is the mother of all failures .
 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":,.....Как едновременно са ''негласуващи'' и глауват за нови идиоти ?
  —цитат от коментар 21 на stenlyaka


  Ами не гласуват. До урните ходят твърдите ядра. Ако партиите имат такива. Не ти ли говори нищо , че гласуващите са под петдесет процента. Съответно първата политическа сила е половината или по-малко от гласуващите.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 3941 Весело

  Не е нужен никакъв портрет. Негласуващите до един са хейтъри, на които все някой друг им е виновен и в резултат или не гласуват, или гласуват на инат за нови идиоти!
  —цитат от коментар 2 на lz2  До коментар [#22] от "К2":

  Не е нужен никакъв портрет. Негласуващите до един са хейтъри, на които все някой друг им е виновен и в резултат или не гласуват, или гласуват на инат за нови идиоти!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::;;;

  Аз попитах как е възможно хем да са ''негласуващи'' , хем да гласуват за инат .

  Assumption is the mother of all failures .
 24. 24 Профил на В
  В
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#23] от "stenlyaka":

  Разбира се че няма смисъл в това изречение .
  Не им се връзвай ,журналистите пишат от интерес ,като обиждат негласуваките и си въобразяват ,че така ще накарат хората да гласуват ..Нали ..щото да се влеят в тълпата на умниците ,които гласуват .
  При нас така се смрачи времето ,че утре ако завали един пороен дъжд ще си гласуват само офисните плъхове 6оито са на работа благодарение на партийката майка .

  Две неща изпълват сърцето ми - звездното небе над мен (Бог) и моралния закон вътре в мен !
 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#13] от "ygo11542256":


  Ами добре де, ако някой не вижда партия, която да представлява в достатъчна степен неговите възгледи и неговите интереси, защо трябва да бъде принуждаван да гласува? Още повече, че негласуването само по себе си също е вид гласуване. Гласуване на недоверие към системата и политическата класа. И аргументи от типа - гласувайте, защото иначе ще спечели този или онзи, или гласувайте защото еди кой си ще избере вместо вас, не са валидни за такива хора, просто защото за тях наистина всички са еднакви и няма абсолютно никакво значение кой ще избира и кой ще управлява. И се поставете на мястото на един обикновен негласуващ - той или тя вижда как се сменят различни политици и различни партии на власт, но който и да е на власт, нищо съществено не се променя, а когато се променя, то обикновено е в негативна посока. Така че, какво да си каже човек освен - майната им, не ме интересува нищо и това е.
  —цитат от коментар 13 на ygo11542256  Когато не успееш да избереш от 28 партии ,ти оставяш избора на купения и корпоративния вот. Оставяш неграмотни ,алчни и зависими хора да решават съдбата ти

 26. 26 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Този анализ обяснява защо Алфа рисърч дава малко по-нисък резултат за партиите, които разчитат именно на такъв електорат.
  Явно залагат на малко по-ниска избирателна активност, отколкото останалите агенции.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 27. 27 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Причините са няколко , пропаганда , слаби персонажи , повтарящи се " грешки " , липса на национално-отговорна политика , корупция и......достатъчно !

 28. 28 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 80 Неутрално

  Много лесна рецепта за вдигане на избирателната активност: процентите "Не подкрепям никого" да се разпределят като реални празни депутатски места.
  (Идеята не е моя, но ми се струва отлична)

  "Само разумният и братският съюз между народите е в състояние да унищожи теглилата" Христо Ботев
 29. 29 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 505 Весело

  Колко милиона гласа очаквате от страна, която не може да преброи 5.5 млн население (с непълнолетните), за да се оправим?

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  Вкарахте Мадуркитр,сега с жалвате защо няма гладуващи!Гьонсурати!

 31. 31 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Не гласувам, защото ми е под достойнството да се редя на опашка ,за да дам власт като на Лъчо Мозъка с двете гънки мозък ,чийто син беше в джипа убил Милен Цветков .Считам гласуващите за прости хорица без достойнство и чакаки някой да ги оправи .Не изпитвам никакъв респект към авторитети .Напротив - за мен са нагли арагонтни и алчни мръсни души.
  —цитат от коментар 16 на В

  Като не гласуваш ще им накривиш шапката. Те потриват доволно ръчички и си викат "Егати глупаците, като не гласуват е достатъчно да платим на 50 циганина и сме спечелили изборите".

  Оправяме се прекрасно моето семейство независимо кой е на власт .
  —цитат от коментар 16 на В

  Точно така си казваха и тези в Карловско - "Абе мен какво ме интересува кой е на власт. Аз така добре си се оправям сам".
  Е, дойде време, когато разбраха, че ги е интересувало.

 32. 32 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 543 Неутрално

  любопитни статистики... ако им вярваме напълно, Дневник би следвало да спусне кепенците, или поне да се преорентира напълно... Доста изводи и за партийките. Логично е че хората ги гони тежката инфлация и се страхуват от студена и гладна зима, но повечето статийки тук, особено от групичката пишещи в ДВ е за Русия и др. подобни - просто по едни или други причини Дневник трябваше да дава трибуна и тежест на теми, които Не са първи приоритет на хората. Една от тези причини, ако не и главната че ПП, К + К и особено последния , в качеството си на финансов минситър и вицепремиер по икономика, не успя да се справи със задълженията си.
  Мен например ме интересува, като стане някаква поредна шарена коалицийка, кой ще отговаря за икономиката, кой ще се опитва да ни измъкне от финансовото блато в което сме затънали, и как, с какви политики. Но затова всички си траят, само мислят как ще се докопат до милионите от Плана...

 33. 33 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Ами след като бедните нискообразовани хора по селата не искат да гласуват, аз предлагам на всички богати и образовани софиянци в средна възраст гласът им да се брои за 2(два)!!! Щом бедняците се интересуват само от цените, нека ги оставим да се чудят на битово ниво, пък широкогръдият софийският елит ще определи държавните приоритети!
  —цитат от коментар 20 на ptn39696176


  Точно това е, че проучването е сбъркано. Няма как необразованите и бедните да не гласуват, а да са избирани все леви и комундерски партии.
  Не се връзват числата.

  Отделно, че е коректно образованият работещ софиянец да има по 2 гласа, щото плаща доста данъци и съответно допринася най-много за издръжката на тая държава.

 34. 34 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#32] от "bistr":

  Точно така. Мене също ме интересува най-много икономиката и осъществяване на проекти, които биха способствали за нейното развитие като инфраструктурата, вкл. пътища и магистрали, привличане на инвсетиции чрез намаляване на бюрокрацията и усъвършенстване на законите така, че да са максимално подобни на законите в другите развити държави.
  Икономиката е основата, необходимото условие, а социалната политика следствие от произведеното. Имаш ли произведено, респективно повече данъци, винаги ще се намери по-справедлив начин на разпределение.
  Нямаш ли достатъчно приходи и разчиташ ли на заеми за потребление, фалитът в бъдещето е гарантиран.

 35. 35 Профил на bubachko
  bubachko
  Рейтинг: 12 Весело

  нале се сештате, че 3 пъти избирахме миналата година едни и същи партии и мутри?! Каква избирателна активност искате, ако жената ви хотви всеки ден мусака, все някога ше ви пине, нали?

 36. 36 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#15] от "rumen_s":

  едно си баба знае , едно си баба бае ...Руменчо и за такива като теб става дума пич ...спрете да балтавите , спрете с тези общи лафове , как всички са лоши, САЛ ти Руменчо си бонбон , а ? Недейте така ... Все от някъде трябва да се започне и първа стъпка е , всеки сам да спре да си го вади, мислейки че неговия е най големия

 37. 37 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Още по-потресаващи са част от гласуващите. Здравия разум се потриса от мисълта да гласуваш за ОПГ-то от геп-сараи, ама 1/3 от гласувалите го правят. Като добавиш и 1/10 от гласувалите клонящи към минифюрерче копейка, става още по-потресаващо. Добавяйки и гласовете за бесни стари пенсии и има такива неадекватници, става напълно разбираемо защо материала тук е най-беден и най-мизерен от цяла Европа. Просто толкова му е акъла.
  —цитат от коментар 6 на rumen_s


  Това са пълни лъжи. БВП на човек от населението и средната заплата в България е по-висока от 16 европейски държави.
  Или съзнателно лъжеш или твоят акъл е толкова.

 38. 38 Профил на geparez
  geparez
  Рейтинг: 75 Весело

  До коментар [#28] от "Чубрица":

  Ааааа не, още на първите избори празните места ще станат управляващо мнозинство, което ще трябва да излъчи кабинет

 39. 39 Профил на wtn381138318
  wtn381138318
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#33:"Тангра"][/quote]

  Средният софиянец още живее в комунизма, щото плаща парно по непазарни цени.

 40. 40 Профил на geparez
  geparez
  Рейтинг: 75 Неутрално

  Авторът на статията се е подвел. Макар и процентите на очакваната избирателна активност и реално бедните хора да са близки, това не създава никаква зависимост между тях. Най-убедителен довод са очакваните резултати от изборите. Избори, в които гласуват само интелигентни и образовани хора, никога, ама никога няма да доведат до такива резултати. Тотален абсурд!

 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тангра":

  Всъщност,точно градските избиратели от големите градове са леви.и това е видно в София,където е електората на ДеБъ и Кире,които са класическ леви партии.За мислата как "софиянци,понеже са умни и красиви,ттябвало да с с двоен глас" няма и дума да кажа-класически лилявитет!

 42. 42 Профил на ГЕРБ НАНАЙ СЛАВУЦА НАНАЙ
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на ГЕРБ НАНАЙ СЛАВУЦА НАНАЙ
  ГЕРБ НАНАЙ СЛАВУЦА НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Считам гласуващите за прости хорица без достойнство и чакаки някой да ги оправи .
  —цитат от коментар 16 на В


  Ха дано не гласуваш, наистина. Ама предвид това, че си абсолютно измислен и лъжлив профил, кой знае... Иначе, ако наистина вярваш в нещата, които пишеш, това, че не гласуваш е прекрасно. Само не знам що висиш тука във форума, кат ти е толкова прекрасен живота...

 44. 44 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  [quote#33:"Тангра"]
  —цитат от коментар 39 на wtn381138318
  Средният софиянец още живее в комунизма, щото плаща парно по непазарни цени.[/quote]

  Аз говорех за ОБРАЗОВАНИЯТ работещ софиянец, а не средният. Парно плащат панелкаджиите. Аз се топля с климатици. И разликата между лято/пролет/зима ми е няколко левчета.

 45. 45 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2268 Весело

  До коментар [#33] от "Тангра":Всъщност,точно градските избиратели от големите градове са леви.и това е видно в София,където е електората на ДеБъ и Кире,които са класическ леви партии.За мислата как "софиянци,понеже са умни и красиви,ттябвало да с с двоен глас" няма и дума да кажа-класически лилявитет!
  —цитат от коментар 41 на wre501051215


  И ти си прав. Няма една истина. Само Киро Истината е един.

 46. 46 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1738 Любопитно

  И сега, след като има профил на негласуващия избирател, знае се какъв е интересът към актуални теми сред негласуващите и източниците, на които негласуващите се доверяват за информация по актуални теми, има ли отговор защо има толкова негласуващи? Някой ще се осмели ли да каже? Не, нали?

 47. 47 Профил на independent2
  independent2
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Абе, тиквеници защо ми разказвате какви са негласуващте?
  Нали и гласуващите могат да имат същия профил!
  Интересното е не какви са, а кои по-често не гласуват, зависи ли негласуването от местоживеенето, интересите, ползваните източници на информация, пола, възрастта, образованието, възгледите и пр.

 48. 48 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Така като чета този анализ май по-скоро Костадинов може да привлече подобни хора.
  —цитат от коментар 1 на 4okuto


  Прав си - необразовани и глупави. Направо ужас, като се замислиш, че тази прослойка се опитват да я накарат да гласува.

 49. 49 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Не разбирам защо хора, които не се интересуват от политика, трябва да гласуват. И да гласуват, ще решават на базата на повърхностни впечатления и ще избират себеподобни. От негласуващите си струва да бъдат привлечени единствено ощипаните госпожици, на които все харизмата на кандидатите не им е по мярка.

 50. 50 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 501 Неутрално  Герб са мутри, ДПС са турци, Възраждане са руснаци.
  ПП, ДБ, и БПС са безпринципна коалиция в името на кражбите - едните мразят Русия, другите мразят Украйна, ама заедно са голяма комбина - всичко в името на кражбите!
  Отделно ПП какво казват? "Няма да вдигаме данъците, спираме корупцията, пари има", и ПЪРВОТО НЕЩО - ВДИГНАХА ДАНЪЦИТЕ.

  Ми за кого да се гласува? Естествено, че няма да гласуват, а ако гласуват ще е някакъв идиотски "наказателен" вот, т.е. "ще гласувам с номер 353513, щото имам братовчед в листата в Горни Дъбник."

 51. 51 Профил на Martin Barkashki
  Martin Barkashki
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Страшни глупостииии......хем негласуващите били нискообразовани,на ръчния труд ,нисък стандарт,хем по-горе пишува:"За негласуващите е характерно по-високото недоверие и критичност към политическия живот и институциите. "?!!?! Значи,предвид жалкото дередже на България- нискообразованите и бедни са с правилно и логично с висока критичност към политици и държава,а образованите и най-елитните българи са по_ниско критични,повече се доверяват и са доволни?!? Що за глупости ни сервирате,алооо.,.от четящите тук се очаква да са високообразовани и да са доволни с написаното или да са необразовани и да са възмутени от тия явни глупости в текста?!

 52. 52 Профил на Dora Apostolova
  Dora Apostolova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Изборите на 2 октомври ще доведе пак същата каста на власт, но нейното бъдеще е до падането на Путиновия режим в Русия

  Представителите на коалиция ДБ наричат населението ни „дебилно“, защото не гласувало за нея. Населението ни не е дебилно, а безсилно. Също като Русия, нашия народ е обхванат в желязната хватка на една ОЛИГАРХИЧНА КАСТА на партиите представени на снимката , държаща цялата власт в държавата- цялата икономика, изпълнителна, законодателна, съдебна, всички медии( включително и тази), фалшифицира изборите вече 25 години за да остане на власт и я държи доживотно. Тази каста е с произход последния елит на БКП, който внесе у нас след 1989 година неолибералния олигархичен капитализъм и роди олигархията. Той заграби голямата държавна социалистическа собственост и роди олигархията владееща цялата икономика на страната. Сега, 30 години след това, определен брой хора, на пръсти броящи се, от последния елит на БСП владеят старата социалистическа икономика и управляват чрез поставени лица на управлявалите през прехода партии- БСП, СДС( крилца и перца),ДПС ( крилца и перца), НДСВ( крилца и перца), ГЕРБ( крилца и перца).
  Партиите не са идеологически, те изповядват само една идеология – на корпоративния неолиберален капитализъм, където едрия капитал в ръцете на шепа хора от обществото управлява държавата чрез партиите си. Олигарсите на тези партии се бият помежду чрез своите партии според своите икономически интереси, за поделяне и ново преразпределение на икономиката и от там заграбване парите на данъкоплатците.
  Такава е картината в САЩ, автор на неолибералния капитализъм и първи приложил го. Двете американски партии „републиканци“ и „демократи“ не се различават идеологически, управляват идеологията на неолиберализма и се управляват от едрите корпорации.

  Последния елит на БКП внесе от Русия неолибералния капиталистически модел, след като Русия го прихвана от САЩ през време на Горбачовата „перестройка“ ,от триото Горбачов и назначения от него Елцин и назначения от Елцин Путин.
  Самият Путин бетонира неолибералния капиталистически модел в Русия но по заветите на татко си Сталин- без върховенство на закона, без каквито и да е форми на демокрацията- без свобода на сковото и с фалшификации на изборите.
  Путин използва огромните богатства на Русия да ги разпределя и раздава на мои и свои хора от последния елит на КПСС, като създаде една олигархична каста около себе си верни нему хора, много богата , която сега като кученце го следва и повтаря приказите му, само и само да не падне от власт и загуби богатствата си.
  Медийната машина е изцяло под мишницата му и е тотално зомбирал народа си. Русия няма идеологическа опозиция, която да се бори с неолиберализма и го прогони от страната, заедно с Путин и неолибералната му клика.

  Българския народ се намира почти в състоянието на руския народ. Ралитата с Русия е в силата на желязната хватка на олигархичната клика. България се намира в ЕС и НАТО. Макар ЕС сега да се управлява от десни неолиберали, държавите в него не изповядват неолиберализма, за разлика от САЩ имат друг държавен и социален модел наречен СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, те са също ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ, които не позволяват рушенето на социалната държава..
  Това прави несигурно положението на управляващата в България олигархична каста, нейния страх от крах и погром личи в това, как следи и отразява в медиите си войната в Украйна, която с успеха на украинската армия ще доведе до краха на Путин и режима му.

  Краха на Режима на Путин ще бъде и крах на олигархичната каста в България.

  Коалиция ДБ е част от тази каста, това народът ни е прозял и не гласува за нея,за това и нейния електорат постоянно намалява.

  „Идея за България“ работи над 18 години да намери начините за борба с неолибералния капитализъм и подготвя нужния идеологически политически субект за борба с него. Ние сме първи в източна Европа( в бившия комунистически лагер) и смятаме да помогнем на руския народ да намери правилната посока за Русия след краха на Путиновизма. За сега все още работим по създаване на истинската опозиция в България. На 2 октомври ще спечели отново партиите на кастата показани на тази снимка. Но кроя и ще дойде, когато падне режима на Путин. Тогава изгрява новото бъдеще без олигархия, както за руския, така и за българския народ.

  Дора Апостолова

 53. 53 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Герб са мутри, ДПС са турци, Възраждане са руснаци.ПП, ДБ, и БПС са безпринципна коалиция в името на кражбите - едните мразят Русия, другите мразят Украйна, ама заедно са голяма комбина - всичко в името на кражбите!Отделно ПП какво казват? "Няма да вдигаме данъците, спираме корупцията, пари има", и ПЪРВОТО НЕЩО - ВДИГНАХА ДАНЪЦИТЕ.Ми за кого да се гласува? Естествено, че няма да гласуват, а ако гласуват ще е някакъв идиотски "наказателен" вот, т.е. "ще гласувам с номер 353513, щото имам братовчед в листата в Горни Дъбник."
  —цитат от коментар 50 на realismisthename


  Това ми напомня, че вдигнаха и тавана на осигуровките.
  А ДБ се кълняха в майка си и баща си, че няма да закачат осигуровките и средната класа.

 54. 54 Профил на Martin Barkashki
  Martin Barkashki
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Пределно ясно е що се докара дотук мнозинството да не гласува след тия над 30 год,в които,но и след които БГ е срам,позор,последна...хората бойкотират тия избори,правени досега чрез бойкот сега..не щат,защото виждат,че няма грам политик в затвора...за разлика от всички др.ЕС страни!!!

 55. 55 Профил на Dora Apostolova
  Dora Apostolova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#53] от "Тангра":

  "А ДБ се кълняха в майка си и баща си, че няма да закачат осигуровките и средната класа."

  Наивно е да се мисли, че едрия капитал ще мисли за доброто на средната класа. малкия и среден производител). ДБ не е партия( коалиция ) на средната класа ,тя е същата като останалите партии управлявали през прехода -БСП, ДПС, ГЕРБ, понеже също като тях се управлява от едрия капитал на олигарсите Иво Прокопов, Иван Костов и обкръжението му от ДСБ.

 56. 56 Профил на Коалиция Мафия- ГЕРБ ДПС Възраждане бсп бв
  Коалиция Мафия- ГЕРБ ДПС Възраждане бсп бв
  Рейтинг: 339 Весело

  75 % от НЕ гласуващите казват КОРУПЦИЯТА е проблем, тоест ГЕРБ и ДПС и не ходят да гласуват и ГЕРБ и ДПС си печелят........ПРОСТО стадо сме БЪЛГАРИТЕ

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2725 Неутрално

  ## 4, 5 и 6 са идеално покритие на профила на българина.
  Едните мразят всичко - Дори и себе си.
  Другите изобщо не ги интересува, до колкото си получават заплатката.
  Третите се възмущават от профила на избиращите.
  Сравнете тези факти с начина по който са мислели възрожденските българи. Независимо от тежките условия тогава е имало и повече патриотизъм, и повече оптимизъм, и повече воля...
  Този проклет комунизъм направи от свестните българи стадо овце без пастир. Мърши, които освен да се тюхкат и реват друго нищо не знаят.
  За това са виновни и ужпартиите, които не предлагат никакви решения на проблемите....За идеи да не говорим.
  Какво ви предлагат "Възраждане", ГЕРБ, Български възход...и т.н.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Johnnie Glupavia
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4532 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тангра":
  " проучването е сбъркано."

  Проучването не е сбъркано , а ванипулативно. Социологията не измерва обществените настроения , а се старае да ги формира. Осман Октай нарече българската социология престъпна.

  Търси ли някой отговорност за престъпленията на социологическите агенции?:

  https://frognews.bg/novini/oktai-pred-frog-tarsi-niakoi-otgovornost-prestapleniiata-sotsiologicheskite-agentsii-shte-parva.html

 60. 60 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  не ганчо е негласуващ, а партиите са неизбираеми и неспособни да произведат продукт, който да продадат, за това и избирателната активност ще е потресаваща.

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 61. 61 Профил на blogvlog
  blogvlog
  Рейтинг: 287 Разстроено

  Манипулации по време на изборите. Манипулации след изборите. Гласуваш за партия с "достойни" кандидати. След изборите се оказва, че не са от тази партия или пък нещо друго. Подмяната е в действие от 1990 насам, като се почне от първите нещастни "демократични" избори. В този ред на мисли, гласуването ми изглежда леко без смисъл. Липсата на морал води до недоверие.

  In God we trust
 62. 62 Профил на lhb191142990
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на jsz061142991
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на ydv151142992
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на nxw341142993
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на gpj101139736
  gpj101139736
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Смешно е да се говори изобщо за някакъв “портрет“ в държава (трудно ми беше да напиша държава!!!), в която през 5-6 месеца се правят избори, положението въобще не се променя и ще е такова още 200 години ... Ако до тогава човечеството съществува!?

 67. 67 Профил на kvj301142994
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на jeq291142995
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на ycm471142996
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на wjp521142997
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1974 Любопитно

  Авторът, Павел Вълчев, "Алфа Рисърч", като прави анализ не гледа ли данните, които е представил?
  "делът на негласуващите е значим в по-малките населени места, които бяха едни от политически най-активните в предишни години"
  А данните са: Негласуващи в София - 20%
  негласуващи в село - 12%
  Сиреч, в София, подопашниците, са по-големи селяндури и от селяните😁

  "най-младите през миналата година, към момента те отново остават по-дистанцирани от изборите."

  А данните са: негласуващи над 61 г. - 25% (населението между 60 до 100+ г. е 1 942 143)
  негласуващи между 18-30 г. - 21% (населението от 20 до 34 г. е 1 108 241)
  https://nsi.bg/bg/content/2979/население-по-области-възраст-местоживеене-и-пол
  Нищо чудно в тая наша "демократична математика" под 232730 младежи да е по-малко от 485535 негласуващи младежи в трета младост!
  https://nsi.bg/bg/content/2979/население-по-области-възраст-местоживеене-и-пол

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7200 Неутрално

  "хората, които определят материалното си положение като лошо, доходите си като ниски и се чувстват силно притеснени от инфлацията и икономическата криза."
  Трябва да добавим, че в по-голямата си част това са необразовани, без квалификация, по-мързеливи. И как смятат, че ще им се оправи положението, като не гласуват. На какво разчитат. Те даже на себе си не вярват.

 73. 73 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1974 Весело

  До коментар [#66] от "gpj101139736":

  "положението въобще не се променя и ще е такова още 200 години ..."

  Да де, ама след 200 години при естествен прираст от -13.2 ‰
  https://nsi.bg/bg/content/2989/естествен-прираст-на-1-000-души-от-населението-по-статистически-райони-области-и-местоживеене
  броят на "регистрираните" избиратели ще се е редуцирал от 6 578 716
  https://results.cik.bg/pi2021_07/aktivnost/index.html
  ще се е редуцирал под 468 526 души, освен ако проф. Мишо Константинов не е направил някаква уйдурма, защото
  броят на избирателите на 11 юли 2021 г. е бил 6 578 716, а на 14 ноември 2021 г. 6 635 305. Сиреч, за четири месеца броят се е увеличил с 56 589 души след като са умрели 49 665 (една трета от умрелите 148 995 за 2021 г.).

 74. 74 Профил на Toni Bonboni
  Toni Bonboni
  Рейтинг: 597 Неутрално

  А защо трябва на зор да гласувам за хора които ни най-малко ме представляват. Защо да гласувам за хора които поставят под риск суверенитета на държавата ми. От номер 1 в листите до номер 100, са едни и същи, с манталитета на ден живот храни.

 75. 75 Профил на Dora Apostolova
  Dora Apostolova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Коалиция ДБ е част от олигархичната каста управляваща държавата ни вече 30 години, това народът ни е прозял и не гласува за нея,за това и нейния електорат постоянно намалява. Тя се управлява от олигарсите на партията Иво Пркопиев, Иван Костов и обкръжението му в партия ДСБ, от Христо Иванов нищо не зависи, той е само прилежен изпълнител на приказите на олигарсите. Ето защо Христо не постави в своята съдебна реформа искането за премахване на политическия избор на ВСС, защото добре знаеше, че независима съдебна система ще подгони първо олигарсите и техните слуги.

 76. 76 Профил на opi21666426
  opi21666426
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Един месец преди изборите от юли 2021г и един месец преди изборите от октомври 2022г направих списък на проблемите, които са важни за мен и ги изпратих до всички партии с молба да ми отговорят в рамките на две седмици какво мислят по темите, които ме вълнуват.

  Единият проблем от 2021г беше: Законодателната, съдебната и изпълнителната власт могат да прилагат сила, само когато тя е подходяща за постигане на някаква цел, като целта трябва да е легитимна, а приложената сила достатъчна за постигане на целта, без да е прекомерна. Какво следва да направи държавен служител, ако по закон е длъжен да приложи сила, но в конкретния случай тази сила не е подходяща за постигане на някаква цел?

  В момента изпълнителната власт не е длъжна да си публикува всяко решение, по желание на получателя на решението, заедно с коментара на получателя на решението. Това на практика означава, че много хора си пишат с държавни институции, институциите отговарят с глупости, и тези глупости не се публикуват. През 2021г попитах всички партии, дали гражданите ще получат правото да получат обезщетения, когато държавна институция откаже да си публикува решението, по искане на получателя, заедно с коментар на получателя.

  Според мен тези чести избори се получават, защото предпоставките за включване в избирателните бюлетини на независим депутат са по-високи, от включване на партиен кандидат. Четири процентовата бариера за влизане в парламента изкривява точното отразяване на волята на електората чрез народни представители. Аз не очаквам депутатите да направят някакви промени в Изборния кодекс по това отношение, защото това би означавало намаляване на шансовете им да влязат в следващия парламент, за сметка на независими депутати или по-безизвестни партии. Тези промени ги смятам за изход от честите избори.

  През 2022г попитах дали всички партии дали ще подкрепят референдум за промяна на изборния кодекс: отпадане на 4% бариера и уеднаквяване на предпоставките за включване в избирателна бюлетини за независими и партийни депутати (еднакъв депозит за всеки депутат, който гърми при неизбиране; еднакво количество събрани подписи за всеки депутат).

  Друга тема, която повдигнах през 2022г беше защитата на потребителите от подвеждаща реклама или злоупотреба с лични данни. В момента Комисията за защита на личните данни и Комисията за защита на потребителите съществуват за да гарантират, че засегнати физически лица нямат право да се обърнах към съд за обезщетение, и въпросните комисии винаги губят преписка, когато не им отърва да решават по нея. Въпросът ми беше, дали тези комисии ще бъдат закрити или по-какъв друг начин ще се гарантира, че комисиите няма да са пречка за получаване на обезщетения при нарушени права на потребители / субекти на лични данни. Аз сега като потребител и субект на данни единствено имам право да отделям време да пиша на комисии, но не и на обезщетение за нарушени права или изгубено време.

  И през 2021г и през 2022г нито една от партиите не ми отговори. Моята ниска мотивация да гласувам е, че след изборите, когато се обърна към държавна или към народен представител институция с проблем и в бъдеще няма да получавам отговор. Нито една от партиите не показва, че в това отношение нещо ще се промени.

  Всички обещания къде ще се инвестират пари мен не не вълнуват. По настоящем всеки възприема под „обществена поръчка“ елементи на корупция и докато е така по-добре да няма обществени поръчки, а да се промени начинът на работа на самата държавна администрация, да се вижда какво тя върши и не върши.

 77. 77 Профил на Dora Apostolova
  Dora Apostolova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  с поправени правописни гршки

  Изборите на 2 октомври ще доведе пак същата каста на власт, но нейното бъдеще е до падането на Путиновия режим в Русия

  Представителите на коалиция ДБ наричат населението ни „дебилно“, защото не гласувало за нея. Населението ни не е дебилно, а безсилно. Също като Русия, нашият народ е обхванат в желязната хватка на една ОЛИГАРХИЧНА КАСТА на партиите представени на снимката, държаща цялата власт в държавата- цялата икономика, изпълнителна, законодателна, съдебна, всички медии, фалшифицира изборите вече 25 години за да остане на власт и я държи доживотно. Тази каста е с произход последния елит на БКП, който внесе у нас след 1989 година неолибералния олигархичен капитализъм и роди олигархията. Той заграби голямата държавна социалистическа собственост и роди олигархията владееща цялата икономика на страната. Сега, 30 години след това, определен брой хора, на пръсти броящи се, от последния елит на БСП владеят старата социалистическа икономика и управляват чрез поставени лица на управлявалите през прехода партии- БСП, СДС( крилца и перца), ДПС ( крилца и перца), НДСВ( крилца и перца), ГЕРБ( крилца и перца).
  Партиите не са идеологически, всички те изповядват само една идеология – на корпоративния неолиберален капитализъм, където едрия капитал в ръцете на шепа хора от обществото управлява държавата чрез партиите си.
  Олигарсите на тези партии се бият помежду чрез своите партии според своите икономически интереси, за поделяне и ново преразпределение на икономиката и от там заграбване парите на данъкоплатците.
  Такава е картината в САЩ, автор на неолибералния капитализъм и първи приложил го. Двете американски партии „републиканци“ и „демократи“ не се различават идеологически, упражняват идеологията на неолиберализма и се управляват от едрите корпорации.

  Последният елит на БКП внесе от Русия неолибералния капиталистически модел, след като Русия го прихвана от САЩ през време на Горбачовата „перестройка“ , от триото Горбачов и назначения от него Елцин и назначения от Елцин Путин.
  Самият Путин бетонира неолибералния капиталистически модел в Русия, но по заветите на татко си Сталин- без върховенство на закона, без каквито и да е форми на демокрацията- без свобода на словото и с фалшификации на изборите.
  Путин използва огромните богатства на Русия да ги разпределя и раздава на мои и свои хора от последния елит на КПСС, като създаде една олигархична каста около себе си верни нему хора, много богата , която сега като кученце го следва и повтаря приказите му, само и само да не падне от власт и загуби богатствата си.
  Медийната машина е изцяло под мишницата му и е тотално зомбирала народа си. Русия няма идеологическа опозиция, която да се бори с неолиберализма и го прогони от страната, заедно с Путин и неолибералната му клика.

  Българският народ се намира почти в състоянието на руския народ. Разликата с Русия е в силата на желязната хватка на олигархичната клика. България се намира в ЕС и НАТО. Макар ЕС сега да се управлява от десни неолиберали, държавите в него не изповядват неолиберализма, за разлика от САЩ имат друг държавен и социален модел наречен СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, те са също ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ, които не позволяват рушенето на социалната държава..
  Това прави несигурно положението на управляващата в България олигархична каста, нейния страх от крах и погром личи в това, как следи и отразява в медиите си войната в Украйна, която с военните успехи на украинската армия ще доведе до краха на Путин и режима му.

  Краха на Режима на Путин ще бъде и крах на олигархичната каста в България.

  Коалиция ДБ е част от тази каста, това народът ни е прозял и не гласува за нея, за това и нейния електорат постоянно намалява.

  „Идея за България“ работи над 18 години да намери начините за борба с неолибералния капитализъм и подготвя нужния идеологически политически субект за борба с него. Ние сме първи в източна Европа( в бившия комунистически лагер) и смятаме да помогнем на руския народ да намери правилната посока за Русия след краха на Путиновизма.
  За сега все още работим по създаване на истинската опозиция в България.
  На 2 октомври ще спечелят отново партиите на кастата показани на тази снимка. Но края и ще дойде тогава, когато падне режима на Путин.
  Тогава изгрява новото бъдеще без олигархия, както за руския, така и за българския народ.

  Дора Апостолова

 78. 78 Профил на opi21666426
  opi21666426
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#77] от "Dora Apostolova":

  > с поправени правописни гршки
  > Краха на Режима на Путин ще бъде и крах на олигархичната каста в България.
  > Коалиция ДБ е част от тази каста, това народът ни е прозял и не гласува за нея, за това и нейния електорат постоянно намалява.
  > едрия капитал в ръцете на шепа хора от обществото управлява държавата чрез партиите си.

  Долу-горе така изглеждат след поправени правописни грешки част от партийните програми и повечето текстове на изпълнителната власт.

 79. 79 Профил на mbv351143053
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на zes311143054
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на lfj451143055
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на kyy281143057
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на okf341143059
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на qfp431143060
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на jtc321143061
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на uxq091143062
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на xsb551143063
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на jxn511143064
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на swx381143067
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на qcx211143068
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на rye501143069
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на jhp301143070
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на dxl091143071
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на qij521143072
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на fyv101143073
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на ztx491143075
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на cjf321143077
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на yue131143078
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на qiu361143079
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на lkd171143080
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK