Борисов назова поименно Путин като агресор и обяви себе си за най-разумния политик

Борисов назова поименно Путин като агресор и обяви себе си за най-разумния политик

© ReutersЛидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов назова поименно руския президент Владимир Путин като "ясен агресор" във войната с Украйна и упрекна други български политици, които избягват темата, по думите му, умишлено.


"Светът е война", заяви Борисов и продължи: "Ясно сме заявили, че при тази агресия, война с ясен агресор в лицето на Путин - нищо против руския народ, България трябва да е ясна, категорична и точна за мястото, в което се намира - ЕС и НАТО". Упрекна представители на други партии, че "само шикалкавят" и от опита си в общуване с руски лидери обобщи: "Руснаците обичат силните, категоричните и ясните.:


Борисов, при чието управление страната скоростно инвестира 3 млрд лв. в транзитен газопровод, с който Русия заобиколи Украйна, си приписа заслугите за строителството на междусистемната газова връзка с Гърция, открита вчера с 2 г. закъснение. "Имаме редкия шанс да сме най-диверсифицираната държава на Балканите с най-мощна компресорна система и междусистемни връзки", изтъкна Борисов.
По думите му България като основен производител на електроенергия и храни "може да храни Балканите". Енергетиката, еврозоната, съдебната реформа, независимостта от "Газпром" по думите му са основните приоритети, с което следващото управление трябва да се заеме.


Той цитира световния шампион по шахмат Гари Каспаров, казвайки, че България трябва да е с белите фигури и затова влизането й в еврозоната трябва да е първата задача.


Борисов изтъкна, че за неговите политически опоненти, които желаят оттеглянето му от политиката, всъщност е изгодно той да остане в нея и описа себе си като "най-добрия и разумен политик с най много опит и контакти" и най-добронамереният в ГЕРБ към всички партии.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK