Избирателната комисия одобри още две размествания в депутатските списъци

Двамата отказали се в последния момент са от ДПС и "Възраждане"

© Юлия Лазарова

Двамата отказали се в последния момент са от ДПС и "Възраждане"В последния момент преди да бъдат окончателно обявени новите депутати в 48-мото Народно събрание, Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри още две размествания по списъците с депутати в новия парламент.


Става дума за Димитър Аврамов от ДПС. Той се отказва от мястото си в Монтана, но остава депутат от Видин. На негово място от Монтана депутат става Надя Петрова.


В последния момент от депутатското си място се отказва Деян Николов от "Възраждане", инзче избран от 24 район в София. Така на негово място депутат става Александър Арангелов.
Вчера (6 октомври) бяха гласувани отказите на още девет души да бъдат депутати, като съответно местата им се заемат от следващите поред в партийните листи. Двамата популярни сред отказалите се са председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и бившият министър на транспорта Николай Събев от "Продължаваме промяната".


Останалите са: Александър Методиев, Николай Аргиров, Димитър Владимиров, Васил Николов, Кристина Александрова от ДПС; както и Иван Грънчаров и Иван Миховски от ГЕРБ-СДС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK