Избирателната комисия окончателно обяви депутатите в новия парламент

Избирателната комисия окончателно обяви депутатите в новия парламент

© Георги Кожухаров

Избирателната комисия окончателно обяви депутатите в новия парламентЦентралната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателния списък с депутатите в 48-мото Народно събрание. Те получават местата си след вот, преминал при най-ниска избирателна активност от 1990 г. насам - 39.41%


По Конституция следва до един месец президентът да свика парламента на първо заседание. Румен Радев каза, че ще обяви решението си следващата седмица. Не е изключено - но все пак е малко вероятно - държавният глава да даде старт на парламента още идните сряда, четвъртък или петък. По правилник това са трите дни, в които има пленарни заседания, вторник е ден за заседания на ресорните комисии, а понеделник по идея е отделен за среща с избиратели в районите, от които е влязал в парламента всеки депутат.


В 48-мото Народно събрание влизат седем партии, за които отсега е известно, че много трудно биха могли да съставят мнозинство за редовно управление на страната. В парламента ГЕРБ-СДС ще има 67 депутати, "Продължаваме промяната" - 53, ДПС - 36, "Възраждане" - 27, БСП - 25, "Демократична България" - 20, "Български възход" - 12.
От Благоевград депутати от ГЕРБ-СДС стават Росен Желязков, Стефан Апостолов, Костадин Стойков, Георги Георгиев. От "Продължаваме промяната" места получават Андрей Гюров и Владимир Табутов. От ДПС в парламента влизат Делян Пеевски и Елхан Калъков. От "Възраждане" народен представител ще бъде Цвета Рангелова. От БСП - Богдан Боцев. А от "Български възход" - Надежда Самарджиева.


От Бургас депутати от ГЕРБ-СДС стават Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова, Андрей Рунчев. От "Продължаваме промяната" места получават Константин Бачийски, Христо Симеонов и Богомил Петков. От ДПС в парламента влизат Севим Али и Ешереф Ешереф. От "Възраждане" народни представители ще бъдат Цончо Ганев и Борис Аладжов. От БСП - Петър Кънев. От "Демократична България" в парламента влиза Димитър Найденов. А от "Български възход" - Виолета Комитова.


От Варна депутати от ГЕРБ-СДС стават Даниел Митов, Славена Точева, Красен Кралев, Павел Христов, Бранимир Балачев. От "Продължаваме промяната" места получават Даниел Лорер, Калоян Икономов, Антон Тонев, Снежана Апостолова. От ДПС в парламента влиза Ерджан Ебатин. От "Възраждане" народни представители ще бъдат Николай Костадинов и Юлиян Губатов. От БСП - Борислав Гуцанов. От "Демократична България" в парламента влиза Атанас Атанасов. А от "Български възход" - Александър Николов.


От Велико Търново депутати от ГЕРБ-СДС стават Костадин Ангелов и Димитър Николов. От "Продължаваме промяната" места получават Йордан Терзийски и Милен Матеев. От ДПС в парламента влиза Йордан Цонев. От "Възраждане" народен представител става Станислав Стоянов. От БСП - Явор Божанков. От "Демократична България" в парламента влиза Людмила Илиева.


От Видин депутат от ГЕРБ-СДС стават Росица Кирова. От "Продължаваме промяната" място получава Иво Атанасов. От ДПС в парламента влиза Димитър Аврамов. От "Демократична България" в парламента влиза Любен Иванов.


От Враца депутати от ГЕРБ-СДС стават Петя Аврамова и Мартин Харизанов. От "Продължаваме промяната" място получава Деница Симеонова. От ДПС в парламента влиза Цветан Енчев. От "Възраждане" народен представител ще бъде Ивайло Папов. От БСП - Атанас Зафиров.


От Габрово депутат от ГЕРБ-СДС става Томислав Дончев. От "Продължаваме промяната" място получава Радостин Василев. От ДПС в парламента влиза Юсеин Вейселов. От "Възраждане" народен представител ще бъде Даниел Петров.


От Добрич депутат от ГЕРБ-СДС става Деница Сачева. От "Продължаваме промяната" място получава Йорданка Костадинова. От ДПС в парламента влиза Ертен Енисова. От "Възраждане" народен представител ще бъде Константина Петрова. От БСП - Мая Димитрова. От "Демократична България" в парламента влиза Албена Върбанова.


От Кърджали депутати от ДПС стават Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, Павлин Кръстев. От "Български възход" - Григор Захариев.


От Кюстендил депутат от ГЕРБ-СДС става Христо Терзийски. От "Продължаваме промяната" място получава Георги Стамов. От БСП - Бойко Клечков. От "Демократична България" в парламента влиза Николай Табаков.


От Ловеч депутати от ГЕРБ-СДС стават Николай Нанков и Георг Георгиев. От "Продължаваме промяната" място получава Искрен Арабаджиев. От ДПС в парламента влиза Станислав Анастасов. От БСП народен представител ще бъде Вяра Йорданова.


От Монтана депутат от ГЕРБ-СДС става Ирена Димова. От "Продължаваме промяната" място получава Инна Иванова.От ДПС в парламента влиза Надя Петрова. От БСП - Ирена Анастасова (БСП). От "Възраждане" народен представител ще бъде Петър Петров.


От Пазарджик депутати от ГЕРБ-СДС ще бъдат Екатерина Захариева, Стефан Мирев и Димитър Гечев. Народни представители от "Продължаваме промяната" ще бъдат Ивайло Шотев и Петър Кулински. От ДПС влизат Небие Кабак и Осман Мурадов, от БСП - Драгомир Стойнев, а от "Възраждане" - Десислава Георгиева.


От Перник депутати от ГЕРБ-СДС ще бъдат Кирил Ананиев и Христина Георгиева. Народен представител от "Продължаваме промяната" ще бъде Бойко Рашков. От "Възраждане" - Димо Дренчев.


От Плевен депутати от ГЕРБ-СДС стават Пламен Петров и Деница Николова. От "Продължаваме промяната" места получават Иван Христанов и Иван Манев. От ДПС в парламента влиза Марио Рангелов. От "Възраждане" народен представител става Ивелин Първанов. От БСП - Румен Гечев и Илиян Йончев. От "Демократична България" в парламента влиза Стоян Михалев.


От Пловдив-град депутати от ГЕРБ-СДС стават Стефан Шилев, Вежди Рашидов, Радомир Чолаков. От "Продължаваме промяната" места получават Никола Минчев, Христо Даскалов и Венцислава Любенова. От ДПС в парламента влиза Танер Али. От "Възраждане" народен представител става Ангел Георгиев. От БСП - Иван Петков. От "Демократична България" в парламента влиза Христо Иванов. От "Български възход - Лидия Недева.


От Пловдив-област депутати от ГЕРБ-СДС стават Десислава Трифонова, Младен Шишков и Иван Червенков. От "Продължаваме промяната" места получават Росен Костурков и Стою Стоев. От ДПС в парламента влиза Танер Али. От "Възраждане" народен представител става Стоян Таслаков. От БСП - Веска Ненчева и Манол Генов. От "Демократична България" в парламента влиза Йордан Иванов. От "Български възход - Румен Йончев.


От Разград депутат от ГЕРБ-СДС става Гюнай Хюсмен. От ДПС в парламента влизат Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ. От "Демократична България" в парламента влиза Ивайло Мирчев.


От Русе депутати от ГЕРБ-СДС стават Десислава Атанасова и Драгомир Драганов. От "Продължаваме промяната" места получават Peнa Cтeфaнoвa и Димитър Недялков. От ДПС в парламента влиза Aлизaн Яxoвa. От "Възраждане" народен представител ще бъде Златан Златанов. От БСП - Иван Иванов. От "Демократична България" в парламента влиза Иван Белчев.


От Силистра депутат от ГЕРБ-СДС става Ивелин Иванов. От "Продължаваме промяната" място получава Стоян Георгиев. От ДПС в парламента влизат Джевдет Чакъров и Гюнер Ахмед.


От Сливен депутати от ГЕРБ-СДС стават Десислава Танева и Мария Белова. От "Продължаваме промяната" място получава Татяна Султанова-Сивева. От ДПС в парламента влиза Хатидже Георгиева. От "Възраждане" народен представител ще бъде Климент Шопов. От БСП - Деян Дечев.


От Смолян депутат от ГЕРБ-СДС става Красимир Събев. От "Продължаваме промяната място получава Михал Камбарев. От ДПС в парламента влизат Хайри Садъков и Анджей Джандев (ДПС).


От 23 район в София депутати от ГЕРБ-СДС стават Румен Христов, Александър Ненков, Александър Иванов и Николай Алгафари. От "Продължаваме промяната" места получават Настимир Ананиев, Васил Пандов, Венко Сабрутев, Васил Стефанов и Искрен Митев. От "Възраждане" народни представители ще бъдат Николай Дренчев и Маргарита Генчева. От БСП - Христо Проданов. От "Демократична България" в парламента влизат Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Елисавета Белобрадова. От "Български възход" - Даниела Дашева.


От 24 район в София депутати от ГЕРБ-СДС стават Тома Биков, Евгения Алексиева и Рая Назарян. От "Продължаваме промяната" места получават Кирил Петков, Петър Петров, Андрей Цеков и Георги Георгиев. От "Възраждане" народен представител ще бъде Ивайло Чорбов. От БСП - Георги Свиленски. От "Демократична България" в парламента влизат Мартин Димитров и Кремена Кунева. От "Български възход" - Стефан Янев.


От 25 район в София депутати от ГЕРБ-СДС стават Христо Гаджев, Анна Александрова, Лъчезар Иванов и Петър Николов. От "Продължаваме промяната" места получават Христо Петров (известен като рапъра Ицо Хазарта), Калина Константинова, Венеция Нецова-Ангова и Цветелина Симеонова-Заркин. От "Възраждане" народни представители ще бъдат Костадин Костадинов и Иво Русчев. От БСП - Корнелия Нинова. От "Демократична България" в парламента влизат Владислав Панев и Александър Симидчиев. От "Български възход" - Георги Самандов.


От София-област депутати от ГЕРБ-СДС стават Младен Маринов, Валентин Милушев и Марин Маринов. От "Продължаваме промяната" място получава Александър Дунчев. От ДПС - Петър Чобанов. От "Възраждане" народен представител ще бъде Александър Арангелов. От БСП - Иван Ченчев. От "Български възход" - Гален Монев.


От Стара Загора депутати от ГЕРБ-СДС стават Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова. От "Продължаваме промяната" места получават Радослав Рибарски и Радослав Василев. От ДПС в парламента влиза Халил Летифов. От "Възраждане" народни представители ще бъдат Искра Михайлова и Димитър Пашев. От БСП - Георги Гьоков. От "Демократична България" в парламента влиза Атанас Славов. От "Български възход" - Николай Благоев.


От Търговище депутат от ГЕРБ-СДС става Теменужка Петкова. От ДПС в парламента влизат Джейхан Ибрямов и Имрен Мехмедова. От "Демократична България" - Илина Мутафчиева.


От Хасково депутати от ГЕРБ-СДС стават Делян Добрев и Георги Станков. От "Продължаваме промяната" места получават Асен Василев и Веселин Недев. От ДПС в парламента влиза Сезгин Мехмед. От "Възраждане" народен представител ще бъде Георги Георгиев. От БСП - Смиляна Нитова-Кръстева. От "Български възход" - Тихомир Георгиев.


От Шумен депутати от ГЕРБ-СДС стават Илтер Садъков и Ралица Ангелова. От "Продължаваме промяната" място получава Николай Денков. От ДПС в парламента влизат Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид. От БСП - Иван Ганчев.


От Ямбол депутат от ГЕРБ-СДС става Димитър Иванов. От "Продължаваме промяната" място получава Мирослав Иванов. От "Възраждане" в парламента влиза Никола Димитров. От БСП - Кристиан Вигенин.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK