"Да, България" също иска коалиция между "Демократична България" и "Продължаваме промяната"

Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев

© Георги Кожухаров

Христо Иванов, Кирил Петков и Асен ВасилевНационалният съвет на партия "Да, България", чийто лидер е Христо Иванов и която е част от "Демократична България", даде картбланш за преговори за съвместни действия между обединението и "Продължаваме промяната" за парламентарните и местните избори през 2023 г., съобщиха от пресцентъра на партията.


В събота "Демократи за силна България" (ДСБ), също част от коалицията "Демократична България", даде мандат на председателя на партията Атанас Атанасов за преговори за предизборна коалиция за общо явяване на парламентарните избори на "Демократична България" и "Продължаваме промяната".


Съгласно решението на "Да, България" съвместните действия включват подписване на коалиционно споразумение между "Демократична България" и "Продължаваме промяната", което да определи политическите цели на коалицията и да формира механизъм за вземане на решения, гарантиращ демократична коалиционна култура; създаване на програма за управление на коалицията, която да отразява идеологическите разлики между двете формации, да гарантира дясноцентристката идентичност на "Демократична България" и нейните приоритети за модернизация на страната, насочени към иновациите и икономика с висока добавена стойност, дигиталната трансформация, стремеж към балансиран бюджет, реформиране на институциите в страната и постигане на върховенство на правото.


Шанс или проблем: "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще пробват коалиция с поглед към местния вот
Шанс или проблем: "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще пробват коалиция с поглед към местния вотНационалният съвет на "Да, България" е потвърдил мандата за коалицията с "Продължаваме промяната" за местните избори с цел смяна на управлението на българските общини, особено в София и други ключови градове, за освобождаване на местното самоуправление от модела на феодализация.


В неделя съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев коментира, че обединено явяване на изборите между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" на предстоящите избори ще даде по-добър резултат от това, ако отидат отделно. Анализира, че на предишните избори логиката не е била такава, но сега е обратното. Това показвали първите социологически изследвания.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK