Кабинетът отпусна 6.5 млн. лв. за видеонаблюдението на броенето на бюлетините

Кабинетът отпусна 6.5 млн. лв. за видеонаблюдението на броенето на бюлетините

© Лили ТоушекСлужебният кабинет отпусна допълнителни 6 444 735 лв. за техническото осигуряване на видеозаснемането и видеонаблюдението на процеса по броене на бюлетините след края на парламентарните избори на 2 април. Това обяви служебният министър на електронното управление Георги Тодоров.


Уточни, че с парите ще се купят не само технически устройства, а също ще се използват за комуникационна свързаност, изграждане на система за управление и видеоизлъчване и заснемане, както и последващо съхранение на записите.


Ефективно наблюдение върху броенето на бюлетините ще има... друг път
Ефективно наблюдение върху броенето на бюлетините ще има... друг пътПо думите му допълнителни средства се отпускат, защото в първоначално определената план-сметка видеонаблюдението и видеозаснемането не са били включени.


Допълни, че ще бъде създаден специален сайт, където щяла да бъде гарантирана сигурността на излъчваната информация. Предстои Централната избирателна комисия да излезе с методически указания за това как точно трябва да се осъществи видеонаблюдението и излъчването, а ангажиментът на служебния кабинет е единствено да осигури техническото обезпечаване на процесите, уточни Тодоров.


На 3 февруари служебното правителство одобри 87,7 млн. лв. за провеждането на изборите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK