Гешев към Демерджиев: Филмът може да се превърне в сериал

Гешев към Демерджиев: Филмът може да се превърне в сериал

© Велко АнгеловФилмът може да се превърне в сериал. Това обяви главният прокурор Иван Гешев като се позова на стилистиката използвана от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев по адрес на пресконференцията на прокуратурата в четвъртък. На нея бе представен сюжет с планирани убийства на главния прокурор Иван Гешев, на медиен издател и висш полицай с участието на организирана престъпна група, на "човека с прякор Къро" и "Цецо от Белград".


В петък Демерджиев обяви, че се радва, че не е участник в този филм или сериал.


"Филмът може да се превърне в сериал. Ако използвам неговата стилистика, наистина може да стане сериал, най-малкото защото колегите представиха една малка част от запис с дължина час и половина, която според тях е най-интересната. Но съм сигурен, че има доста по-интересни част", обявява днес Гешев пред БГНЕС.
Според него коментарите на служебния вътрешен министър се дължат на това, че той не е запознат с разследването и доказателствата по него.


Демерджиев обяви в петък, че е изненадан как е възможно да се смята за заплашен човек, който има толкова лостове за защита.


"Ако трябва да влезем в тази стилистика, не може да е филм да се предлагат 400 хиляди евро за отстраняване на висшестоящ полицай, а ти си министър на вътрешните работи. Не мога да възприема това като филм, ако трябва да използвам тази лексика", посочва той.


Този сюжет беше представен в четвъртък (16 март) по обед с мултимедийна пресконференция от ръководството на прокуратурата с участието на главния прокурор Иван Гешев. С показаното той обяви, че вече не само той казва, че криминални авторитети са срещу институциите и държавата, а ги има в "доказателства по дело" (както бяха представени).


Презентацията включваше снимки и записи, за които не се разбра дали са законни или не, тъй като говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че не знае дали са събрани със специални разузнавателни средства (СРС).

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK