Дни преди изборите основните партии посочиха как виждат изхода от кризата

Дни преди изборите основните партии посочиха как виждат изхода от кризата

© Лили ТоушекДни преди изборите представители на партии с най-голям шанс да влязат в парламента, посочиха как виждат изхода от политическата криза в студиото на "Панорама".


Според Атанас Зафиров от БСП изходът е в диалога. Той допълни, че левицата ще положи най-големи усилия, за да се сформира работещо правителство.


Стефан Янев от "Български възход" посочи, че голямата грешка на политиците, след предишните предсрочни избори, е че са избрали да говорят през скандала и взаимните обвинения. "Диалог е думата, която трябва да върнем в политическия си речник", е неговото мнение.
За Асен Василев от новата коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България" политическата криза може да бъде решена от избирателите. "Ако хората излязат и зададат ясна посока, в която да се движим, ще се реши политическата криза. Смятаме, че страната трябва да се управлява от редовно правителство. Можем да се движим напред и то като се вдигат доходите", е неговото мнение. .


Костадин Костадинов от "Възраждане" за пореден път посочи, че съвместни действия с останалите партии няма как да има. Той използва случая да съобщи, че вече са събрани 467 хил. подписа във референдума за запазване на лева и срещу приемането на еврото.


Станислав Анастасов от ДПС смята, че изходът от кризата се крие в трите ключови думи от предизборната кампания на формацията - разум, отговорност и диалог с нормален тон.


За Делян Добрев от ГЕРБ изход от кризата е възможен само ако избирателите преценят, че партията на Борисов има най-голям шанс да сформира кабинет и гласуват за нея. "Малко не ни достигна в предишния парламент. Смятам, че избирателят е мъдър и ще прецени кой от нас има шанс да сформира правителство. В последните две години вървим назад и трябва да намерим отново европейският си път", е неговото мнение.


От дебата стана ясно, че двете партии с най-голям шанс да спечелят - "ГЕРБ-СДС" и "Продължаваме промяната" - "Демократична България" все така не виждат варианти за съвместни действия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK