Явор Божанков: Няма ситуация, в която да направим общо управление с ГЕРБ

Явор Божанков: Няма ситуация, в която да направим общо управление с ГЕРБ

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" ще спечели изборите и ще предложи правителство с такъв състав и програма, което няма как да не бъдат подкрепено. Това каза днес пред Би Ти Ви бившият депутат от БСП, а сега кандидат за народен представител от новата коалиция Явор Божанков.


Попитан каква ще е основната цел на новото правителство, той отговори: "Предвиждаме премахване на най-тежкия данък. Това е данък корупция - данък лоши пътища, лошо здравеопазване. Това е данъкът "изчезнаха 600 млн. от данъците, но няма наказани", това е данъкът липса на чужди инвеститори, това е данъкът, заради който много хора напуснаха България. Премахването му започва през съдебна реформа и нова антикорупционна комисия", допълни Божанков.


Той подчерта, че новата коалиция ще направи всички възможно съдебна реформа да започне в първата седмица от работата на новото Народно събрание.




"Няма ситуация, в която да направим общо управление с ГЕРБ. Никой няма съмнение, че сме в абсолютно безпрецедентна ситуация, да не кажа безизходица. В това положение решението е трудно. В момента го виждаме като кабинет на малцинството", обобщи Божанков, който води листата на коалицията ПП-ДБ в Габрово.


Той не изключи след изборите в неделя да се роди една нова коалиция от ГЕРБ, БСП, ДПС и "Възраждане".


Като най-трудният въпрос, задаван в тази кампания, определи Божанков питането "Кое е положителното качество на ГЕРБ?". След известен размисъл той каза: "Най-положителното им качество е, че показват нуждата от промяна в България. Показват, че България не може да продължи по този начин."


Кое е положителното качество на новата коалиция според Деница Сачева вижте тук