Псевдо - мажоритарният вот оцеля, прагът от 8% падна

Градският съд сложи "на трупчета" СДС и за парламентарните избори, Юруков е изваден от играта

&quot;В случай че парламентът не подкрепи избора на личности чрез въвеждането на мажоритарност в смесена избирателна система, имам готовност още в рамките на следващата седмица да направя предложение до Народното събрание за провеждането на референдум по въпроса... Ще реагирам негативно на евентуалните опити за вдигане на изборната бариера за коалиции.&quot; <br />
<em><strong><br />
Президентът Георги Първанов на пресконференция, 2 април</strong></em>

© Дневник

"В случай че парламентът не подкрепи избора на личности чрез въвеждането на мажоритарност в смесена избирателна система, имам готовност още в рамките на следващата седмица да направя предложение до Народното събрание за провеждането на референдум по въпроса... Ще реагирам негативно на евентуалните опити за вдигане на изборната бариера за коалиции."

Президентът Георги Първанов на пресконференция, 2 априлТри решения на три съдебни институции подредиха наново правилата и играчите в предстоящите избори.


На 5 юли ще се избират 31 мажоритарни депутати, а прагът за коалиции за влизане в Народното събрание се връща на 4 процента. Мартин Димитров няма да бъде регистриран от съда като лидер на СДС вероятно и за националните избори. Дубликатът на СДС, регистриран от бившия председател Пламен Юруков, пък няма да бъде допуснат на изборите за представители в Европейския парламент на 7 юни. Така за пръв път от основаването й най-голямата дясна политическа сила няма да участва в избори с името си.


Решението на Конституционния съд (КС) по Закона за избиране на народни представители съвпадна едно към едно с позицията на президента Георги Първанов - съдът отмени по-високия изборен праг от 8% за коалициите, но остави в сила т.нар. мажоритарен избор на 31 депутати. Гласовете на 12-имата съдии се разделиха поравно по темата за мажоритарния вот, като "за" оставане в сила на разпоредбата гласуваха членове на КС, назначени от квотата на президента, и избраните от парламентарното мнозинство на БСП съдии.
Също във вторник Софийският градски съд (СГС) окончателно блокира вписването на СДС за евроизборите, а най-вероятно и за вота за Народно събрание. Магистратите спряха делото по регистрацията на новото партийно ръководство и на лидера Мартин Димитров заради две други дела, свързани с партията. На практика това означава, че в близките месеци Димитров няма да бъде вписан от съда и че партията ще се яви на националния парламентарен вот под същата форма, както и на изборите за Европарламент - без формално вписване като участник в "Синята коалиция". Срокът за вписване на партиите за участие в парламентарния вот е 10 юни. Не регистрацията, а хората са партията, бюлетината ни е една - на "Синята коалиция", коментира Мартин Димитров.


В същото време Върховният административен съд (ВАС) обяви за нелегитимна регистрацията, направена от Пламен Юруков, за самостоятелно участие на евроизборите. Съдът отмени решението на Централната избирателна комисия за евровота с мотива, че "липсата на регистрация на новото партийно ръководство не води до легитимност на действията на старото". Магистратите атакуват ЦИКЕП, че не е преценила "действителните отношения в СДС", както и че заявката на Юруков за самостоятелно участие на партията на изборите противоречи на решението на Националния съвет на СДС.


"Това е голяма победа. Това е показно изпълнение на ВАС и Софийският градски съд трябва да се поучи и да регистрира новото ръководство на СДС", заяви Мартин Димитров. "Решението на ВАС възстановява справедливостта и окуражава честните и демократично мислещи хора в България", заявиха в декларация от партията. Според тях позицията на магистратите доказва, че направената от Юруков регистрация е "фалшива и противоуставна", а листата на СДС - с водач Надежда Михайлова, е в рамките на "Синята коалиция". "Върховният административен съд сложи край на произвола на държавните институции по отношение на партията, символ на демокрацията в България - СДС", пише още в позицията.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SIDDHARTHA
  *****
  Неутрално

  Е ТУКА ВЕ4Е СИ ЛИ4И КОЙ НА КОЙ Е РОБ

 2. 2 Профил на majaz
  *****
  Весело

  Честито! Да му мисли БСП.

 3. 3 Профил на selgran
  selgran
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това са достойните хора и никакви подмятания, че това били замислено от комунягите са празни приказки

 4. 4 Профил на Минаващ
  Минаващ
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Съдии" от квотата на БСП... Инфографиката казва всичко.

  "На нож препасан и на звяр, на тиха бара, на женски поглед и на цар да нямаш вяра." - Панчатантра
 5. 5 Профил на хех
  *****
  Неутрално

  Гоце-маньовър!
  СК щеше да си влезе в парламента и при 8%.
  Само ни отвличат вниманието от истински важното - че бсп-дпс подменя действителния вот на хиляди гласоподаветели!

 6. 6 Профил на selgran
  selgran
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Като казахме добра дума за достойните, нека да споменем и недостойните: от квотата на агент Гоце - Евгени Танчев, Димитър Токушев, Пламен Киров и Снежана Начева
  и от квотата на мнозинството (БСП) -
  Красен Стойчев и Георги Петканов (министър на Семпъл Симо)

 7. 7 Профил на Прогноза
  *****
  Неутрално

  Отдамна бях предвидил,че БСП ако се яви като коалиция с нейните казионни партийки , има вероятност да не прескочи 8 процентовата бариера и да не влезне в следващия парламент.Това стана ясно дори за социологическите манипулатори, които вчера ,в лицето на Мира Янева , не посмяха да лъжат наедро и дадоха на БСП 9-11% на следващите избори.Но и тези прогнози са надути.Резултатите на БСП ще са около 8%.Ето защо КС , който действа в полза на БСП, отмени този праг.
  Синята коалиция ще бъде втора, с резултати 12-15%.Не е сигурно дали Атака ще прескочи 4%.

 8. 8 Профил на дейба
  *****
  Неутрално

  комунистическа кочина

 9. 9 Профил на Браво!
  *****
  Неутрално

  Така се прави - Поименно!

 10. 10 Профил на dorad
  *****
  Неутрално

  Единственото правилно решение е 100 процента мажоритарни избори.Тогава по правилата на естествения подбор партиините водачи ще бъдат принудени да предлагат качествени личности а не безлична и послушна маса .Сегашната система в съчетание с липсата на демократични традиции е убииствена за здравето на българската нация. Не случаино веднага след Освобождението чак до 1913 година изборите са 100 процента мажоритарни . Тогава под натиска на Фердинанд избирателния закон е променен ,изборите стават пропорционални ,парламента се пълни с безмозъчни но послушни депутати който знаят само да слушат и вдигат ръка ,от там нататък България бял ден не е видяла!!!
  Сто процента мажоритарни избори-Народното събрание не е социален дом!!!

 11. 11 Профил на Минуса
  Минуса
  Рейтинг: 601 Весело

  е са всякакви мижитурки ще се скъсат от коалиране

 12. 12 Профил на Мнение
  *****
  Неутрално

  Каква Синя коалиция?Става дума за ДСБ и Костовите отломки от СДС !

 13. 13 Профил на ницо
  *****
  Неутрално

  Включването на Калфин в евролистата е безспорен знак, че си търсят местенца и нямат илюзии, че краят им е дошъл! Честито на всички българи! Да гласуваме, за да ги отнесем яко!!!

 14. 14 Профил на Лили
  *****
  Неутрално

  До № 7-------А-т-а-к-а ще над 15%

 15. 15 Профил на berbenkov
  *****
  Неутрално

  А така, а така!
  Атакааа!

 16. 16 Профил на Пепо
  *****
  Неутрално

  Много се радвам за Юруков !!!

 17. 17 Профил на Вай
  *****
  Неутрално

  С подобни действия БСП и ДПС май няма да се спасят в затворите, за които ще се молят след изборите. Народната "любов" към тях този път ще е безгранична!

 18. 18 Профил на хех
  *****
  Неутрално

  Изплашени са! Промяна на закони в последния момент, интриги в политическия живот, омаскаряване на опоненти с измислени компромати, реанимиране на стари и създаване на нови партии-креатури, тотална дезинформация, активизиране на щурмувашките бригади - от форумните в нета, до бригадите за отвличане на получилите навремето пълни куфарчета непослушковци-бизнесмени, да изброявам ли още - само върнете лентата малко(много) назад и помислете.

 19. 19 Профил на Antikelesh
  *****
  Неутрално

  Независима съдебна власт ли? Да, ама не. Бързо бързо се видя кой кому се отчита.

 20. 20 Профил на Валди
  Валди
  Рейтинг: 466 Неутрално

  чак на смея да се зарадвам - от всемогъщите управляващит винаги може да се очаква нечестна игра ...

 21. 21 Профил на хех
  *****
  Неутрално

  И не се радвай Валди, защото не е станало нищо кой-знае какво. Червената сволоч си запази мекото на баницата - псевдомажоритарния вот. Другото ни го подхвърлят, защото за "демократи".

 22. 22 Профил на BSP
  *****
  Неутрално

  КОСТОВ ПОБЕДИ!!! ДЕРЗАИТЕ СЪДЕСАРИ!!! НЯМА ВИ ВЕЧЕ!!!!!!! МАРТИН ВИ ПОДЛОЖИ КОРАТА!!!!!! ХА_ХА_ХА

 23. 23 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Според мен се случи по-лошото... Но тези Гоцевски 31 "мажоритарни" мандата променят много сериозно картинката.
  Очертават се менте избори с поменен вот.
  Не виждам защо хората живеещи в чужбина не могат да гласуват за мажориратните кандидати.
  Както и как селското население ще има повече тежест от градското...

  Така че пак изиграха номер комунягите; Яне Янев кьор фишек, Гоцевщината по терлици се намърда...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 24. 24 Профил на ha-ha
  *****
  Неутрално

  Към "Синята коалиция" се присъединява още една формация - федерация "Справедливост - България" на Сезгин Мюмюн, съобщиха от десния съюз.
  ЕХЕ...и тези на Мартин наденаха ФЕСОВЕТЕ...Егати, боже,боже и сините с фесове...

 25. 25 Профил на хех
  *****
  Неутрално

  Ще ти кажа В52 - не можете да гласувате за мажоритарни кандидати в чужбина, по същата причина, поради която не можете да гласувате и по интернет: вие сте хора на които се е отворила "процяпката" както казва К.Вонегът, а такива хора другарите най-много ги ненавиждат...

 26. 26 Профил на Смешници
  *****
  Неутрално

  Да приветстваме новата формация-Демократи за ислямска България-ДИБ...Носете си вазелин ,сини лумпени недоклатени..че бате ви Сезгин ще ви туря лично "благия палец"....

 27. 27 Профил на Pennywise
  *****
  Неутрално

  Тук стана интересно - практически СДС като партия не участва под никаква форма на изборите. Кандидатите им се явяват като част от коалиция без да са членове на никоя партия в коалицията?
  Дано Мартин Димитров да се е подготвил по-добре юридически за участието си в Синята Коалиция отколкото за лидерството в СДС за да не останем изненадани накрая. Леко съм разтревожен, но все пак им желая успех.

 28. 28 Профил на ho-ho-ho
  *****
  Неутрално

  Правилно ли разбирам? Партията на МюМюН в Синята коалиция , а СДС - само формално - като ЧЛЕНСКА МАСА...МАСА...МАСА

 29. 29 Профил на УЛАФ
  *****
  Неутрално

  Системният, подай си оставката или самосезирай шефовете си да те уволнят. Гласувам с + за мнение с рейтинг 0 и ми дава резултат -1.

 30. 30 Профил на УЛАФ
  *****
  Неутрално

  Явно така се трупат плюсовете и минусите на мненията във форума на "Дневник". Днес се нагледах на дебилни мнения с рейтинт + 20, +30, че и повече. Или пък много от четящите са дебилни?

 31. 31 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  УВАЖАЕМИ ФОРУМЦИ ,

  Разбирам страданията ВИ , но НЕ мога да разбера защо всичко лошо се обявява за комунистическо. И че повечето хора ГО възприемат прекалено буквално. Наистина НЕ мога !
  Разбира се, ако задълбаем по теоретическа линия, БСП изобщо не е комунистическа партия, а най-обикновена мафиотско-олигархична структура. И Защо , според ВАС трябва да заклеймяваме една идеология / учение / , "родена" в "люлката" на капитализма - Англия , развила се във флософска
  Германия и намерила най-благоприятна "почва"за развитие в...Русия !
  Гоце , Сер гей , Шадраван пикаев, Р точка Ов и т.н. са всичко друго , НО НЕ и комунисти !
  Цоциалисти са !!!

 32. 32 Профил на alfaom
  *****
  Неутрално

  Съдиите гледали казуса бяха всички земни жители;къде ли се скриха останалите ?

 33. 33 Профил на monika2003.OAE
  monika2003.OAE
  Рейтинг: Любопитно

  И к'о шъ праят ся С-Геювете и Дуановците?
  Ще се надяват на мажоритарния вот?
  Ама и той няма да ги спаси!

  Правилно, Амиго - защото са цоциалисти!

  Няма истина, възприемана от всички!
 34. 34 Профил на До амиго
  *****
  Неутрално

  Комунизъм и комунисти станаха мръсни думи, подобно на фашизъм и фашисти.Ти да не си комунист?Не ми отговаряй положително, та да не се разочаровам от теб.

 35. 35 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1534 Весело

  Амиго,

  я кажи сега цоциалистическо ли е да се криеш зад деца или е социалистическо. Все бягаш от кратки и ясни отговори, а после се оплакваш, че не те разбираме. И откъде измисли тъпотията, че социализма има нещо общо с англия, поне като родина? Това, че не обичаш да четеш не е извинение.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 36. 36 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1534 Весело

  34,

  Амиго не е социалист, не е и комунист. Той е от атака. А каква е разликата и той не може да обясни.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 37. 37 Профил на Ата
  *****
  Неутрално

  Въпреки всичко ДЕМОКРАЦИЯТА ПОБЕДИ!!!
  Едно справедливо решение на съда! Има надежда, че не всичко в РБългария е мафия и че всички са подлоги на станишево-доганската крадлива пасмина!
  Падна 8% граница, отхвърлиха и фалшивото сдс на назначения "бизнесмен" Юруков!
  Поздравления за съда!!! Има надежда за РБългария!!!
  Пръснете се от яд червени кхмери, лицемери, двуличници нещастни и продажните мекерета юруковци, радоновци, гацовци и т.н.!
  Едно голямо довиждане за вас и един як демократичен ШУТ по тлъстите, корумпирани задници, задници такива!!!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 39. 39 Профил на АТАКА
  *****
  Неутрално

  Политически трупове и зомбита напират за изборите

  Галин Йорданов

  Удивително е упорството, с което вече провалили се в управлението и напълно дискредитирани личности днес още се мъчат да спечелят народното доверие за предстоящите избори. Още по-удивително е обаче вайкането на нашите медии и социолози дали тази или онази партия щяла да прескочи някаква си процентова бариера - било сама или в коалиция.
  Ако българите бяха останали наистина доволни от кабинета на Костов, който "сините" формираха, след като получиха мнозинство през април 1997-а, щяха ли така лесно да лапнат въдиците на лъжливия лъжецар през 2001-ва? Не, разбира се. Щяха пак да гласуват за ОДС. Ала мургавият икономист ги излъга, че точел бръснача за комунистите. Тъкмо обратното: остави в ръцете на червената номенклатура всичките стопански активи, полагайки основите на сегашната олигархия.
  Нещо повече, намали средните доходи у нас до определената от ООН граница на бедността ($1 на ден), оправдавайки се с някаква "доларова криза", която уж Жан Виденов създал. Ала не обясни защо трябваше заплатите от 15 000 лв. (около $200) към април 1996 г. да станат 35 000 лв. (около $25) към април 1997 г. Нима трудът в България поевтиня 8 пъти за 12 месеца? Ето откъде тръгна всъщност продължаващото и до днес прогресивно обедняване! Ето защо и до днес българските заплати са най-ниски в ЕС!
  По-нататък - преоблече мутрите от анцузи в костюми, вкара ги в администрацията, като отново им повери рекета, но вече в качеството на чиновници. И погна да дере дивашки едва напъпилия дребен бизнес. От Костовото управление намазаха само т. нар. "братовчеди", чието влияние днес се измерва със сочените от социолозите под 2 % за партията ДСБ - ако се яви сама на избори. И тя затова не ще!
  Междувременно, неговите някогашни съратници Петър, Надежда, Софиянски, Бакърджиев, Мозер и пр. хванаха в различни посоки, разцепиха онова ОДС (върху което Луканов толкова се труди) и избърсвайки лепкави от нечистотии ръчици о "синята идея", оставиха избралите ги седесари с пръст в уста. Замогналите се покрай тях - обединени в малки партийки, днес също упражняват обществено влияние от около 1-2 % всяка. И затова също не смеят да се явят сами на избори!
  Сетне, ако българите бяха получили макар и половината от онова, което лъжецарят им обеща през април 2001 г., щяха ли след като му гласуваха доверие да ги управлява 4 години, през 2005-а да си го оттеглят? Не, разбира се. Щяха да го преизберат - независимо колко продажно, крадливо и безотговорно бе неговото правителство. Хайде, настрана лакардиите за "почтеност във всичко" и "800 дни", но поне доходите им да бе оправил след Костовия погром. Ала не: лъжецярат също ги излъга. Позволи на своите министри-юпита (една нова форма на еничарство) да продължат да грабят България - хем още по-мащабно.
  Царистите лапаха комисионни от видимо неизгодни за страната сделки; източваха умишлено и сетне продаваха (обратно на себе си, но чрез подставени лица - т. нар. "чуждестранни" инвеститори) важни активи; вместо икономиката реформираха организираната престъпност (къде с думи, къде с куршуми), докато я вклинят здраво и непоклатимо в стопанския организъм на държавата. Но за доходите на обикновения българин нищо не направиха. И след 4 години грабеж и мизерия при Костов, електоратът бе обречен на нови 4 години грабеж и мизерия.

  Виж, самият Симеон здраво намаза от това, че с обещанията си приспа народното съзнание: докато през 1990 г. уж нямаше "материални претенции", сетне, като дойде на власт, заграби де що можа. И цифрата на имуществото му днес не се събира върху дисплея на калкулатора!
  Щом и "монархията" си показа рогата, наложи се през 2005 г. електоратът да бъде обработен с обещания за влизането в ЕС: трайте си, че по-леко да ни приемат. Стиснаха се за ръце бившите комунисти с новоизлюпените царисти, че дори повериха мандата на турците - същите, на които мнозина българи състрадаваха по време на Голямата екскурзия - и образуваха тройна коалиция. Уж да видел Брюксел колко сме единни и задружни!
  Е, той видя. Видя едно небивало, дивашко изстискване на населението. От една страна, чрез необосновано покачване на цените - понеже "инвеститорът" (т. е. крадецът-бизнесмен) не бивало да е на загуба, пък като "загуба" се разбира печалба под 300 % (справка: например отраслите енергетика и строителство). От друга страна, чрез агресивно увеличение и на преките, и на косвените данъци - понеже и "хазната" (т. е. крадливата администрация) също не бивало да е на загуба. От трета страна, чрез още по-голямо насилствено поевтиняване на труда (т. е. максимална експлоатация) - понеже обикновеният българин не бивало да получава заплата като на грък, испанец или потругалец.

  Та ето за кого циврят днес медиите и социолозите. Ама доверието в БСП спаднало до 16 %; ама НДСВ се разпаднало на 3 фракции; ама дали ДСБ и СДС ще се съберат, че да прескочат... Не 4 или 8 %, ами нито един глас не трябва да получат въпросните абревиатури! За стореното от тях против държавата (разбира се, в други исторически епохи) са издавали смъртни присъди - и в Германия, и в Испания, и във Франция, че и в България.
  Няма за какво да жалим Костов и сие, лъжецаря и сие или неосоциалистите! Те не ни пожалиха, когато им давахме властта през годините. Подобни политически трупове и зомбита са вредни за България! Стига електорална некрофилия! Нека презрем досегашните българоубийци, ако искаме да заживеем по европейски!

 40. 40 Профил на Мат
  *****
  Неутрално

  Уважаеми господин УЛАФ,
  пост#29
  "Гласувам с + за мнение с рейтинг 0 и ми дава резултат -1. "

  Преди да гласувате, може да натиснете клавиш F5. Намира се между F3 и F4.Следва обновяване - "презареждане" на страницата, респективно на оценяването към момента на гласуване.
  Случва се при статии с голям интерес/гласуване.
  "Минус едно" от колко гласували? Ако е "минус едно" след един гласувал "плюс' - това вече е притеснително.
  С уважение
  Мат

 41. 41 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Браво за материала "ЕДНА ЕЛЕНА... МАЛКО В ПОВЕЧЕ!"

  Много съм доволен, че в него е припомнен онзи позорен факт: дамата с патладжанения Мерцедес и фен на Слави (успял човек според нея) - Надежда Михайлова

  ПРИЗНА ПОЛКОВНИК МАКСИМ!

  Бях позабравил този факт - един от многото, заради които дамата беше изгонена от СДС, след дълги драстични крясъци по неин адрес.

  И сега патладжан-Мерцедес дамата е "новото лице" на костоседесариата.

  Ама костоседесариата! Ама ти страшно ме размиваш, бе!

  Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 42. 42 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  Аз НЕ мога да разбера ЗАЩО(?!) вие , О , уважаеми форумци , постоянно "ЗАМЯРВАТЕ " С ЕПИТЕТИ ОТ РОДА НА :
  "КОМУНИСТИ" , "КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ" и т.н. ТАКА наречените "СОЦИАЛИСТИ" от БСП !? Наистина НЕ мога!
  Какви СОЦИАЛИСТИ /още-повече пък КОМУНИСТИ ! / са тия от БСП-то бе ?!
  Та ТЕ обслужват/ уважават и защитават ! / преди всичко ЕДРИЯ БИЗНЕС бе ! А и ходят и по църкви - и не само ходят , ами и се молят(!) и...целуват ръцете на поповете... !?
  А всеизвестно Е , че по дефиниция СОЦИАЛИСТИТЕ /не всички-но все пак ! / , а още - повече пък КОМУНИСТИТЕ са АТЕИСТИ ! - т.е. НЕ ходят на църковни литургии, а камоли пък да се молят! - за ИСТИНСКИТЕ КОМУНИСТИ става въпрос , А НЕ за т.нар. !
  А и провежданата от тях политика(от БСП-то) НИКАК , ама никак НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА - напротив -
  "дясна политика" Е !
  Тя(БСП-то)въобще НЕ защитава ТЕЗИ , които БИ ТРЯБВАЛО да защитава по "неписаните правила" на СОЦИАЛИЗМА / макар и в НЕ-пълна степен / и на КОМУНИЗМА/в най -пълна степен!/ - "левите избиратели" т.е. - БОЛШИНСТВОТО ОТ ХОРАТА !!!

  Социалисти /Комунисти/ са били - на баба ми хвърчилото !
  Цоциалисти са , както и Костофф , Както и Негово Количество / точно така- количество / Симеон , както и всички , които са участвували в досегашното и сегашното "Управление" / кавичките НЕ са случайни / на / В / Р България !

  Аман бе , аман от псевдо леви , псевдо дЕсни и псевдо либерали бе , АМАН БЕ !!!

 43. 43 Профил на Otvraten
  *****
  Гневно

  Като чета глупостите написани по- горе си мисля, че е по- добре дори БСП и ДПС да ни управляват- корумпирани лъжци, но поне действащи в рамките на рационалното мислене, вместо истериците от Атака. На България и трябват сериозни скучни политици с доза морал, а не поредните месии.

 44. 44 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1534 Весело

  37,

  не се радвай. Преебушката е в мажоритарните гласове. 400 хил. в София, Пловдив, Варна, се равняват на 50 хил. в Разград, Търговище, Смолян и т.н. Демокрация по цоциалистически. Потвърдена от конституционния съд.

  Ето ти и дебилите от атака. Копи пейст на безумията им наред дори и в този сайт. А бе муньовци четете ли какво пишете?

  Ала не обясни защо трябваше заплатите от 15 000 лв. (около $200) към април 1996 г. да станат 35 000 лв. (около $25) към април 1997 г.

  Кой да ви слуша с тия тъпотии бе. Червени фатмаци, прекланящи се пред путьова раша и мразещи страната си бе? Гниди безродни.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 45. 45 Профил на dorad
  *****
  Неутрално

  Единственото правилно решение е 100 процента мажоритарни избори.Тогава по правилата на естествения подбор партиините водачи ще бъдат принудени да предлагат качествени личности а не безлична и послушна маса .Сегашната система в съчетание с липсата на демократични традиции е убииствена за здравето на българската нация. Не случаино веднага след Освобождението чак до 1913 година изборите са 100 процента мажоритарни . България бързо става най-развитата балканска страна с модерно образование ,силен лев,бързо изграждаща се инфраструктура.Тогава под натиска на Фердинанд избирателния закон е променен ,изборите стават пропорционални ,парламента се пълни с безмозъчни но послушни депутати който знаят само да слушат и вдигат ръка . Последиците не закъсняват- две национални катастрофи,гражданска воина след 1923 год.комунистическо управление след 1944 и отново след малката пролука за Велико народно събрание , доминираното от БСП ВНС върна мечтата на левите и популистки партии - пропорционалното гласуване .Сега с тази имитация на мажоритарни избори се цели идеята да бъде компрометирана и отново за много години изоставена.
  Сто процента мажоритарни избори-Народното събрание не е социален дом!!!

 46. 46 Профил на Dobri
  Dobri
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Абе брало си е лайката!

  Добромир Добрев, http://dobri.eu
 47. 47 Профил на Peter
  *****
  Неутрално

  Който не го кефи решението на ВАС да си регистрира СДС-2, ДСБ-2 или нещо подобно.

 48. 48 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За неразбиращите за какво говоря по-горе, когато казвам "патладжан-Мерцедес дамата", ще обясня.

  Преди няколко години, след като беше изгонена от лидерския пост в СДС, Михайлова първо взе интервю от Слави, като го нарече "успял човек". С какво Слави е "успял човек" аз не зная - и не разбрах и от Михайлова. Може би и тя самата не знае.

  След това в едно предаване по телевизията тя се похвали, че мъжът й (онзи с гаража) й подарил Мерцедес, и то, забележете, патладжанен - с патладжанен цвят. Само месеци по-късно дамата се развела със съпруга с гаража. Няма проблем в това, проблем за мен е каква кола и с какъв цвят й е подарил следващият съпруг.

  Красимир Кабакчиев, дфн
 49. 49 Профил на Peter
  *****
  Неутрално

  44,
  След фрапиращите събития последния месец се радвам и на толкова.
  Знам, че ядрата на СДС и ДСБ са убедени в 8-те%, и вероятно са прави, но останалите поддръжници на коалицията наистина внимаваме да не се загуби гласа ни. Все пак всичко се случва.
  Иначе е вярно, че мажоритарния вот е неприятен, но... десницата просто ще трябва да преглътне егото си и в 90% от случаите да подкрепи мажоритарните кандидати на ГЕРБ ако не са очевидно компрометирани. Аз поне ще го направя, незаивисимо какво решат лидерите. Ако десните се обединят БСП и ДПС ще си изядат поправката в закона заедно с хартията и папките.

 50. 50 Профил на хех
  *****
  Неутрално

  О, д-р Фрийк изпълзя от дупката. На 4-ти километър не са ли загасили лампите вече? Хайде лапай розовия хап и бегай...

 51. 51 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Кавалчиев,
  не може ДоФтор на Науките да има поведение на хамалин от пл. Македония.

  нали знаеш, че когато лошите възстановят тоталитаризма, ти първи ще си на бесилото?

  РЕФОРМИ !
 52. 52 Профил на dorad
  *****
  Неутрално

  За пореден път явни частни интереси надделяха при гласуването на новия Закон за публичното радиоразпръскване (ЗПР) на извънредно заседание във вторник. Депутатите на "Атака", РЗС на Яне Янев и "Напред" на Красимир Каракачанов не уважиха заседанието, което позволи законът да бъде приет само с гласовете на БСП и ДПС. Така управляващите прокараха всички текстове, които ще им осигурят контрол не само над създаването на нова компания и изграждането на нова преносна мрежа заради цифровото разпръскване на държавните медии, но и мнозинство в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за 5 години напред.

 53. 53 Профил на ЕРОФЕЕВ
  *****
  Неутрално

  Браво.Като че ли в тази игра участвуваха всички партии и най-сетне избирателите ще бъдат убедени,че парламентарно представените партии са искали промени,но приетите проценти
  са отменени и партиите от съда оневинени.Ето защо коалициите се съставяха спокойно и с някаква убеденост,че ще успеят да преминат бариерата,но не 8 %,а двойно по-ниската.
  Е господа избиратели трябва да си отдъхнем,да преценим новите реалности и може би да решим да не гласуваме поне за
  евроизборите.Ако КС беше постановил,че партиите могат и сами да си избират депутатите,сигурно това би ги зарадвало
  най-много.Пошумяхме,пошумяме и време е да отшумят надеждите за промяна.Време е да се върнем към реалностите.

 54. 54 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  ВИСОКИЯ" процент за СДС/ДСБ?
  Автор: Mickey
  Получено на: 13 Май 2009 03:01
  Да обясня нещо на ДядоКаринчовци(ГТ, ник, поп Грую и т.н.)!Медиапул и Бригада им , го знаят прекрасно:

  Високия процент на който се надявате, няма да да дойде от гласуващите хора, А ОТ НЕГЛАСУВАЩИТЕ!
  С течение на времето гласовете за БСП и ГЕРБ ще се топят яко! Ето как шансовете ви се увеличават! И с 4%та бариера няма да ви се опъне ХИЧ!
  Трика който изгра във ваша полза ДС–БКП, бе да внуши че СДС се "изчистило"(ха-ха-ха, за кой ли път, бе шарани?) и се е обедило с "чистото" ДСБ! Сега и цялата медийна и социологическа пропаганда е впрегната да ви помага!

  10/15% гласуващи ще решат "избора"! Вашия процент е от тях! ТЪЙ,ЧЕ - СПРЕТЕ С ФОРУМНИТЕ ОРГАЗМИ!
  И вие ще имате "честта", да ГЛАСУВАТЕ за следващия комунистически "десен"-ГЕРБарски проект!
  Съвсем скоро ще ви гледам сеира!

  П.С.:

  " КАЗАХ ЛИ ВИ, че ще се оправят..
  Mickey --- 12 Май 2009 21:33 "

 55. 55 Профил на Yankee
  *****
  Неутрално

  Хора, спрете червената чума!

 56. 56 Профил на Енчев,И.П.
  Енчев,И.П.
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дописка до всеки един БЪЛГАРИН съзнаващ условията и времето в което живеем!

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"
  Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
  Значи ние БЪЛГАРИТЕ сме нещастни?!
  Защо, защото нашето Марионетно правителство ни въвлече в €вро-Конгломерата, вътре Социално неподготвени.

  Драги сънародници,
  Осъзнайте се Хора-Българо-Славяни, Македоно-Славяни, Българо-Македонци, Сърби!!
  Ние Историятра си незнаем, а сме седнали да се ХУЛИМ, немски, английски и Религия да учим.
  Не е ли Позор това?
  Докога ще бъдем роби не само нa завладяващи територията ни, ами и на самите себеси?
  Как неразбирате че с 20-ти век умря и си замина влиянието на Личният Култов, Групиран-Идеологически, Етнически и Религиозен фактор, във вътре Държавното Социално Устроисртво.
  Още по-вече в Държава с Многонационално общество.
  На основата на тези три Култови фактора ако все още продължаваме да стоим Поляризирани, Ние БЪЛГАРИТЕ ще изчезнем като Държава.
  Това което го цели и €вро-КОНГЛОМЕРАТА и Турция.
  Ще си позволя да кажа;
  СТОП на тази Сляпа Групиранa-Поляризираност!
  СТОП на намесата на всичките тези (339+1 действащи партии ), коалиции, секти и тем подобни ЛИЧНО-КУЛТОВИ-Аматьорски Увлечения!
  Не е ли позор тази ГРУПЩИНА в 21-ви Век която разцепва Идеологически, Религиозно и Етнически и без това Поляризираното-разединено Българско Общество?
  Драги сънародници,
  Какво да Ви кажа, ние Българите като най-стара нация в Европа сме дарили Славяно-Езичните народи със Писменност, а все още нямаме твърда и демократична Конституция.
  Да Конституция неподлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 100г.

  Нямаме и закон който да гарантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и системна пренагласа от Бизнес-Марионетните ни и Политико-Престъпни правитeлства.
  Закон закрилящ и Конституцията ни, и вътре-социалните ни честни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрес допълнения, изменения и разпоредби към законите и, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата.

  Нека Конституционно забраним намесата на този личен Култов, Аматьорски фактор в Общо-Социалните ПРОФЕСИОНАЛНO-Държавни отношения!
  До кога ще търпим Аматьорщината в Държавата си, плаваща на основата на трите Лично-Култови фактора;
  Идеология,
  Религия и
  Етнически произход??
  Моля не ме разбирайте неправилно!!
  Аз не говоря против тези три фактора за отмяна или забрана. Не!
  Те са основата на нашата лична Единтичниост и всеки трябва да си запаси това.
  Но да градим съвременна Демократична Държава на основа на Личните по-горе казани фактори, и да търсиме ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ в отношенията си, е наистина ПРЕСТЪПЛЕНИЕ към самите нас а съответно и за Държавата ни-БЪЛГАРИЯ.

  Нека станем професионалисти в Държавните-Общо-Социални Отношения!
  Нека на такава основа спрем избора и даването на глас за Аматьорско Правителство!
  Нека най-после дадем пример като най-Стара нация в Европа как се избира Професионално Правителство на основата на Нова-Конституция, забранила намесата на Личният Култов фактор в Общо-Държавните отношения, нямаща аналог в света!
  Хора-Българи, събудете се! Излезте от Хипнозата! Недавайте да Ви манипулират!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 57. 57 Профил на Храбър
  *****
  Неутрално

  ОСЕМПРОЦЕНТНАТА БАРИЕРА ЗА КОАЛИЦИИ ПАДНА, ЗАЩОТО ОТ БСП НАЙ-СЕТНЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ТЯХНАТА КОАЛИЦЙКА НЯМА ШАНС ДА Я ПРЕМИНЕ!

 58. 58 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ха-ха-ха!

  Нали знаете, че лично аз формулирах няколко закона и подзакона на костозомбизма. Оказва се, обаче, че онзи ден самият драгалевски соцполитмислител е формулирал най-фундаменталния закон на костозомбизма! Изправил се пред студентите от НБУ и, вместо да им прочете една хубава лекция за дясното, заявил нещо, което следва да бъде определено като костозакон № 3. И така,

  Костозакон № 3. Всеки, който не гласува, гласува за Доган.

  На мен не ми остава друго, освен да допълня този основен закон на костозомбизма със следните костоподзакони:

  Костоподзакон № 3.3. Който не само не гласува за Костов, но и изобщо не гласува, гласува за Доган.

  Костоподзакон № 3.4. Който не само не гласува за Станишев, но и изобщо не гласува, също така гласува за Доган.

  Разбира се, че същото важи за всеки, който не гласува за Волен Сидеров, и т.н.

  Пожелавам един приятен костоден!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 59. 59 Профил на Хи-хи
  *****
  Неутрално

  Поръчката е спазена. Мажоретките влизат. А 8% щяха да бъдат бариера за РЗС-подобни партийки, чрез които се изпълняват най-различни номера и поръчки. Теоретично и за ДПС имаше заплаха.... Общо взето в новия парламент ще гледаме стари акули в опозиция и млади агънца, които ще се учат на наш гръб да управляват.... Пак ще е помия.......

 60. 60 Профил на за революция
  *****
  Неутрално

  Това не е добра новина. Падането на 8% бариера означава по-лесно влизане в парламента на всякакви безпринципни коалиции! Сега мижави бизнеспартиики ще търгуват активно. Отваря се широко парламентарната врата за всякакви партиики, както и за влизането на престъпни елементи търсещи имунитет. 8% бариера не нарушава никакви свободи и не ограничава политическото многообразие. Ако една предизборна коалиция има качествени хора, ясно различима е и е с достатъчно обществено доверие няма да има проблем с бариерата. Според мен коалициите трябва да са следизборни. Доказал си се на изборите като си преминал 4% бариера и участвай в парламентарните пазарлъци. Държавата се нуждае от солидно и отговорно управление. За мен е по-добре една партия да получи властта и да си поеме отговорността за управлението. Коалиционното управление е нестабилно и изтъкано от пазарлъци.

 61. 61 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Правилно, "за революция"!

  "Падането на 8% бариера означава по-лесно влизане в парламента на всякакви безпринципни коалиции!"

  И тия коалиции, мамка му, ще противодействат на правилната принципна коалиция между драгалевски десен политмислител, левия социалдемократ Нихризов и аграрцентристката баба!

  Ужас! Как може таквоз нещо?

  Красимир Кабакчиев, дфн
 62. 62 Профил на Nora
  *****
  Неутрално

  Добре че си взех чадъра днеска, че как пръска от доктора.........
  По-кротко бе човек да не получиш инфаркт на тези години.

  "Нали знаете, че лично аз формулирах няколко закона и подзакона на костозомбизма" - взимайски хапчетат редовно иначе пак ще изчезнеш от форума.

  Браво на КС, ама на 50% щото най-голямата глупост я оставиха!

 63. 63 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Извън темата, но понеже ето това по-долу не е изведено от "Дневник" на челно място, искам да кажа мнението си тук. И на много други места.

  Това не е съд и това не е държава!

  С вчерашното решение по случая с убиеца Стависки така нареченият съд заявява, че всеки известен може да шофира пиян и да убива спокойно!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 64. 64 Профил на teo
  *****
  Гневно

  ГОЦЕ,ГОЦЕ, СТИГА ТЕАТЪР ЗАЩОТО НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ЯСНО , ЧЕ ЗА ТВОИТЕ БСП И ДПС КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ВАЖИ! ЗАТОВА, ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ АКО СЕ ОТКАЖЕ ДА ГЛАСУВА, ТОЙ Е ГЛАСУВАЛ С ДВЕ БЮЛЕТИНИ - С ЕДНАТА ЗА БСП И С ДРУГАТА ЗА ДПС! ТОВА СА ДВЕТЕ ПАРТИИ, КОИТО СА ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И ТЕХНИТЕ ЛИДЕРИ СерГЕЙ-ибрика И ДОГАН-сергей,сава,ангелов КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА С МАФИОТСКИТЕ СИ СВИТИ, ТОЛКОВА ПО-БЪРЗО БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ! БЪЛГАРИ ОПОМНЕТЕ СЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ ТЕЗИ МАФИОТИ ОТ БСП И ДПС!

 65. 65 Профил на combat
  *****
  Неутрално

  АТАКА 39

  е прав за всичко!

 66. 66 Профил на combat
  *****
  Неутрално

  ЦецоВесело 4423:07 12 май, 2009 37,

  Ала не обясни защо трябваше заплатите от 15 000 лв. (около $200) към април 1996 г. да станат 35 000 лв. (около $25) към април 1997 г.
  ...........................................................

  много просто човекът си го е казал, промишленото ни производство не се е сринало с толкова, цялата бакия бе , да се стоптя дългаовете на кредитните тарикати от зората на "демокрацията" и да си донапълнят гушите някои международни финансови акули като Сорос. Че комунягите бяха некадърни и ни водеха към кривата круша спор няма, но по-режисирана от онази криза няма. Ка се срина левчето и после бързо се повъзстанови, магураджийски игрички от международен мащаб. Едно от многото доказателства за това е, че Костов чрез посинялата от него съдебна система не потърси отговорност и не въздаде възмездие на уж загробилите България орионци и останали червени кхмери. Всички бяха на една ясла.

 67. 67 Профил на Христомир Йорданов
  Христомир Йорданов
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Не е много трудно да се провери кои именно конституционни съдии са гласували за запазването на мажоритарните депутати, а именно всички от квотата на Първанов, както и давама от квотата на Народното събрание. Какво повече има да му мислим?

 68. 68 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ало, костоседесариата!

  Къде са вашите двама фюрери - вчерашният и драгалевският, да протестират срещу решението на така наречения съд по случая с убиеца Стависки?

  Вчера демокрацията беше в опасност, защото некадърниците не си приложили протокола от избора!

  А днес вече на двамата фюрери не им пука, че един руски пияница е затрил двама млади живота!

  И къде сте вие да протестирате, а?

  Красимир Кабакчиев, дфн
 69. 69 Профил на 07
  *****
  Неутрално

  Поддържам Мickey (пост 54).
  Дядо-Каринчовците (разбирам натягането на Карина - тя се бори за службица, милата, но аз лично не бих я взел на работа поради нисък КИ) отново агитират ли , агитират за мъртво родената "Синя и Дясна" коалиция, нито синя нито дясна.. а отроче на кукловода ДС=БКСП. Всуе се морите... и жал ми е за фанатизираните сектанти на ИК - който винаги играе за БСП и другите звена на ДС , активирани вече.
  Впрочем, аз ще пусна недействителна бюлетина (празна или празен плик).
  Защото в БГ няма, НЯМА, НЯМА ИСТИНСКА АНТИ-КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ..
  ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ КОМУНЕТА ДО 10-О КОЛЯНО.

 70. 70 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  ВОЙНА МЕЖДУ ДПС И БСП!

  Всички знаят за признанието на Сергей Лукашенко,че имат взаимно

  съгласие с ДПС,те да подкрепят исканията им за мажоритарни кандидати за избори,а те ще подкрепят искането на ДПС за 8% бариера.Доган вероятно е имал истинските социологически изследвания,а не манипулираните за публиката,и е допускал,че е възможно БСП да остане вън от НС,като няма да мине 8% бариера,имайки предвид настъпащата масова безработица,източване на държавната хазна,вследствие на което може да няма пари за повишение на заплатите,пенсиите и други социални разходи,а след закриването на Кремиковци,то ще настъпи истинска

  катастрофа за БСП! Доган задейства своите марионетки,първо Янев

  формално да внесе в НС закон за 8% бариера,и той е приет с гласовете на БСП,ДПС,АТАКА,и РЗС на Янев.Прави впечетление,че рожбите на ДС,Атака и ДПС гласуват винаги заедно,и се въздържат да се нападат. ДПС задейства и другата си марионетка Юруков да регестрира СДС за самостоятелно участие на изборите,въпреки,че знае че хората няма да гласуват за юруковото СДС,но ще отнеме достатъчно гласове,за да се попречи на Синята коолиция да влезе в НС при високата 8% бариера.Доган задейства своите хора в съда да бавят регистрацията на Димитров,така,че СДС да не може да влезе в Синята коолиция. Така ДПС удря едновременно БСП и Синята коолиция,така,че след изборите за НС,ГЕРБ ще бъде принудена да се коолира с ДПС,след като я няма БСП и Синята коолиция.Преди два дни писах във форумите,че има опасност БСП да остане вън от НС при 8%. БСП също прави свои социологически изследвания за вътрешна употреба,и разбра че Доган им скроил номера с 8%,и играта на Доган със СДС,ще бъде за тяхна сметка,защото ЕС ще критикува това правителството на Сергей Лукашенко,но не и Доган,който не фигурира в правителството. БСП реши да отговори на удара.като задейства своите хора в конституционният съд да отменят исканото от Доган за 8% бариера,но да остане тяхното за избор на мажоритарни депутати,защото разбраха играта на Доган. Втори удар ДПС получи от БСП,която задейства други свои магистрати да премахнат регестрацията на юруковото”СДС”за самостоятелно участие на изборите,защото разбраха,че негативите ще са също за тяхна сметка,а не на ДПС. Така доганова марионетка Юруков,загуби,загуби и Доган! Войната продължава!

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СИНЯТА КООЛИЦИЯ!

 71. 71 Профил на sator
  sator
  Рейтинг: Неутрално

  Напълно подкрепям мнението на dorad:
  "Единственото правилно решение е 100 процента мажоритарни избори....Иконографиката на 2 стр. на днешния брой е много добра."
  Тя напълно кореспондира със скритите числа за графиката на 4 стр. на Дневник от 23.04.2009
  http://www.dnevnik.bg/print/showissue.php?issue=20090423&page=004.pdf
  Там е дадено:
  Негласуващи (непредставени) = 31.5
  Герб = 24.5
  БСП = 16.5
  Атака = 8.2
  ДПС = 7.8
  Синята коалиция = 5.4
  РЗС = 2.1
  НДСВ = 1.9
  Движение "Напред" = 1.1
  Друга = 1.0

  Ако изборита бяха 100% мажоритарни или 100% пропорционални 31.5% негласували щяха да се разпределят ето така:
  Герб = 32.2
  БСП = 21.7
  Атака = 10.8
  ДПС = 10.3
  Синята коалиция = 7.1
  РЗС = 2.8
  НДСВ = 2.5
  Движение "Напред" = 1.4
  Друга = 1.3

  Но на графиката е дадено друго:
  Герб = 34.7
  БСП = 26.1
  Атака = 11.2
  ДПС = 10.1
  Синята коалиция = 7.9
  РЗС = 2.9
  НДСВ = 2.7
  Движение "Напред" = 1.3
  Друга = 3.1

  Значи скрития ефект на псевдо-мажоритарния вот е:
  Герб = +2.5
  БСП = +4.4
  Атака = +0.4
  ДПС = -0.2
  Синята коалиция = +0.8
  РЗС = +0.1
  НДСВ = +0.2
  Движение "Напред" =-0.1
  Друга = 1.8

  Добавете и един 4% праг и днешната картинка става напълно ясна. Въпросът ми е риторичен: Надпартиен ли е президентът?

 72. 72 Профил на Щастливеца
  *****
  Неутрално

  Оставането на 31 мажоритарни кандидати също може да изиграе лоша шега на БСП. След евроизборите ще има реална база за анализ на гласуването по секции и райони, на която може да се стъпи и да се търси компромис. Идеята е взаимодействие между ГЕРБ и Синята коалиция по отношение на мажоритарните кандидати. Интересното е, че даже не е необходимо изричното съгласие на ГЕРБ. Достатъчно е Синята коалиция едностранно да реши да не издига свои кандидати в безнадеждните райони, а да подкрепи тези на ГЕРБ. Шансове за мажоритарни депутати Синята коалиция има само в трите софийски райна, Плевен и евентуално един във Варна. В тези градове не е опасно кандидат на БСП да се промъкне и да бие примерно със 17% кандидата на ГЕРБ или Синята коалиция.
  Бъдете сигурни, че БСП няма да позволи нейни сателити или подводници да и вземат МАЖОРИТАРНИ гласове.

 73. 73 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 804 Весело

  Др. Кабакчиев,
  писах един път, но без Ваш коментар.
  Та - в регистъра на ВАК има вписан Кр.Я. Кабакчиев, - доктор на филологическите науки (1999 г.). Друг няма.
  Ако това сте Вие - то става малко неудобно (меко казано) да се изтъква научната степен - там, където това не е необходимо. Това е политически форум на привърженици и опоненти на дадени тези, а не научен такъв. Може редица от участниците да имат и по-високи такива степени и звания, но от оправдана и необходима скромност тук да не ги изтъкват.
  Та - не принизявайте тази степен като я размахвате по форуми, искам да Ви помоля.

  По същество:
  1. Напълно съм съгласен с констатацията Ви от пост 63:
  "Това не е съд и това не е държава!
  С вчерашното решение по случая с убиеца Стависки така нареченият съд заявява, че всеки известен може да шофира пиян и да убива спокойно! ". Това - за да видите, че съм обективен.
  2. И никак не съм съгласен с тезата Ви от пост 58. Ето защо: Доган и БСП имат верен електорат, който не се влияе от никакви рационални доводи - да са ни живи и здрави. Ако никой друг не гласува - ето ни още 4 г. на власт коалиция 8:5: и (там каквото се прилепи). Колкото повече хора гласуват, толкова повече намаляват шансовете за такава коалиция.
  Просто е нали - дори и за д.ф.н.?

  Иначе, че като се чуе името "Костов" всички правоверни комунисти изпадат в бяс - това доказва и днешния форум. Но да изпадне чак пък интелигентен (по дефолт) човек/д.ф.н. - на мен ми идва много. Нищо, ще го понеса.

  Поздрави
 74. 74 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 925 Весело

  Ето ви малко информация относно житейския път на Кабакчиев, показан не в най-добрата му светлина. Но като за човек, който е предавал международния си паспорт на майор през комунизма, благодарение на което се е ползвал с честа да излиза редовно в командировки в Англия и Швеция в епоха, когато се искаше пътен лист ако посещавате пограничен район в рамките на тогавашната НРБългария а за командировки в Русия или Румъния ви скъсваха от разкарване по посолства и инстанции за виза (дори не сме си и мечтали тогава за Западна Европа) смятам, че дори се изказват меко за него. Коментарите му в този форум доказват всички най-лоши черти в характера му. А ето го и лнкчето:
  http://www.liteos.de/biogrKK.htm

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 75. 75 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 925 Весело

  До Starec
  Не знам кой сте, а не ми и трябва, но ако се вземат постовете на Кабакчиев, Ламби, Щутгард, Амиго, 1Наум (Фалшивия, с аватар на Скара) и т.н. можете да направите едно изследване върху езика на Злобата в българската посткомунистическа действителност. Но то е естествено привържениците на Империята на Злото (успях да докарам веднъж Амиго до такава ярост, че започна да заплашва със Сталин- наш рулевой) да говорят с езика на Злобата.
  Исках да кажа, че бих прочел един такъв анализ с много голямо удоволствие

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 76. 76 Профил на Гражданин
  *****
  Неутрално

  Ето кой ни натресе мажоритарни избори. Можете сами да видите кои съдии са се продали. Изводите оставям на вас.
  Източника е официалният сайт на КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: http://www.constcourt.bg/Pages/Aboutus/Members/Default.aspx
  1 - ЕВГЕНИ ПЕТРОВ ТАНЧЕВ - Назначен за съдия в Конституционния съд от президента на Републиката (2003).
  2 - ДИМИТЪР ВЕЛИКОВ ТОКУШЕВ - Назначен за съдия в Конституционния съд от президента на Републиката (2006).
  3 - ПЛАМЕН ВЕСЕЛИНОВ КИРОВ - Избран за съдия в Конституционния съд от президента на Републиката (2006).
  4 - КРАСЕН СТОЙЧЕВ СТОЙЧЕВ - Назначен за съдия в Конституционния съд от Народното събрание (2006).
  5 - СНЕЖАНА АРСОВА НАЧЕВА - Назначена за съдия в Конституционния съд от президента на Републиката (2008).
  6 - ГЕОРГИ ПЕТРОВ ПЕТКАНОВ - Избран за съдия в Конституционния съд от ХL Народно събрание (2008).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK