СДС-София поиска партийното ръководство да денонсира споразумението с ДСБ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Реалист
  *****
  Гневно

  Кой идиот ще ме убеждава, че развалянето на такова споразумение в предизборна обстановка е от полза за десните сили? Аман вече, не свършват ли доганизираните боклуци в СДС? Кой е тоя ЛИЧО ГОГОВ? Никому неизвестно леке!!!

 2. 2 Профил на vazmuten
  *****
  Гневно

  тези не спират да натискат спира4ката!

 3. 3 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Истината излиза наяве. Нема лабаво.

 4. 4 Профил на N2
  *****
  Гневно

  Поредното малоумно или купено действие...

 5. 5 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  Като толкова плачат за субсидията, нека Гацев, Юруков и Радонов я платят от джоба си. Нали те блокираха регистрацията на ръководството на СДС в СГС и регистрацията на СДС, като част от Синята коалиция.

 6. 6 Профил на IMRO
  *****
  Неутрално

  Някои отиват на избори, за да се борят с корупцията, други - за да се борят с икономическата криза, а СДС - за да си запази сградата!

  Ако някой в СДС си въобразява, че след всичко станало през последните два месеца СДС ще успее да влезе самостоятелно в парламента, или е на диазепам, или му плащат.

  СДС може да получава субсидия индиректно (чрез коалицията), може да се премести в друга сграда (или коалицията да се премести на раковска), но ако основната идея на съществуването му е една сграда, то тогава наистина е загубило всякакви причини и основания за съществуването си.

  Нищо не отвращава хората така, както мишкуването. Ако мишките успеят СДС няма да получи и процент на изборите.

 7. 7 Профил на kukakerpeden
  *****
  Неутрално

  Много внедрени комуноиди има в СДС.Но за сметка на това в сегашната ситуация се вижда кой кой е.Престъпните комуняги активират вече и най скритите подводници в СДС.Вън комунистическите пачаври като Личо Гогов от СДС.

 8. 8 Профил на МАВЪРТИНЧО МАРШ ОТ СДС!
  *****
  Весело

  Аз мисля, че ако този мухльо/МАВЪРТИНЧО/,тоз нежен младеж беше станал пред НК и беше казал, че е за коалиция с Костов, че е евангелист щеше да получи „0” гласа,но той нагло излъга всички седесари.Нагло и подло, както се държи и в момента, затова вън от СДС, заедно с всички стари боклуци, които както виждате и чувате изпълзяват един по един.Сега ще води битка срещу собствената си партия.Пълен отврат.МАВЪРТИНЧО МАРШ ОТ СДС!

 9. 9 Профил на ???
  *****
  Весело

  Личооо, братоооо, как успя да се наквасиш толкова посред бял ден?

 10. 10 Профил на Това е злодейският план на Гаргамел.
  *****
  Весело

  Казах ли ви.
  Това е злодейският план на Гаргамел.
  Виждате и този състав си дава отвод.
  Съдът като цяло се доминира от кадри на Костов, а целта му е СДС да участва на изборите с избирателите си, но без партията си.
  Партията ще бъде приютена “на думи” от ДСБ, а на дело ще й бъде бит шута - точно поради факта, че НЯМА СЪДЕБНА РЕГИСТРАЦИЯ, ще последва ново преподреждане на листите и хранените хора на Костов ще изместят избраниците на СДС в девета глуха…
  Доколкото познавам вероломството на Костов и наивната глупост на Мартин, версията звучи много достоверно.
  Дано тази история остане като обеца на ухото на Юруков.

 11. 11 Профил на а-а
  *****
  Неутрално

  явилата се последно шушумига няма да е последна.

 12. 12 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  Сега разбрахте ли, защо се разцепи СДС преди години? Кой преди беше чувал за тези нещастни мижитурки Гацев и Гогов, преди да изпълзят, за да пречат на сините и да играят за БСП и Доган.

 13. 13 Профил на Da go duhash Gogov
  *****
  Неутрално

  Още една димка изпуши

 14. 14 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Гаранцията за просперитета на Бг е в демократичността на системата, в стабилните демократични правила и процедури, валидни за всички. А дотук в обществено-политическото ни развитие само една партия доказа, че залага на демократизирането – СДС на Пламен Юруков. Това ми дава основание да считам, че ако дойде на власт, ще приложи същия подход: повече демокрация, повече самоуправление, повече автономност, повече публичност, повече обществен контрол над институциите. Ако демокрацията по принцип е Евангелие, то сегашната ни демокрация е фалшива, като дяволски прочит на Евангелието. Защо ли? Не сте ли се запитвали никога защо "демократичните" ни политици не желаят системата на отзоваване на калпавите депутати, защо не желаят мажоритарния вот, защо Доган и Костов са в един глас срещу институционализиране на референдума на ниво закон, защо не желаят изборност на регионалните МВР-шефове, както и на прокурори и съдии, защо задушават местното самоуправление и още много защо, свързано с демократизиране на обществения живот. Защото ако това се случи, сивата икономика, откъдето всички те "папат", ще трябва да излезе на светло и кранчето ще се затвори...ЕТО ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПАРТИЯ-НОСИТЕЛ НА ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ. Ако ГЕРБ стане носител на повече демокрация, ще гласувам за тях, ако ДСБ стане носител на повече демокрация, ще гласувам за тях, ако НДСВ стане носител на повече демокрация - за тях. АКО ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ ПОДХОДИМ С ТОЗИ КРИТЕРИИ ПРИ ГЛАСУВАНЕ, ТОГАВА ПАРТИИТЕ ЩЕ ВЪВЕЖДАТ ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ, СЪСТЕЗАВАЙКИ СЕ ЗА НАШИЯ ГЛАС. В момента най-демократични НА ДЕЛО са СДС на Пламен Юруков - това е моя ИЗБОР!

 15. 15 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Вече в цялата страна започват да се надигат срещу льохмана мартин димитров. Ако направите анкета сред седесарите все повече хора са на страната на Пламен Юруков. Мнението на сектантите от ДСБ не ме интересува, така че техните плюнки по форумите са баз значение. Ако СДС успее да се регистрира за самостоятелно участие на изборите този процес ще победи жалката синя коалиция, и тогава този процес, който протича ще е изцяло оздравителен.

 16. 16 Профил на ???
  *****
  Любопитно

  "Дневник" нямате ли снимка на този вундеркинд?
  Дате да го видим това "природно богатство".Поне като го срещна на улицата да мога да му благодаря.................

 17. 17 Профил на Figo
  *****
  Любопитно

  Интересно сега мишките от Софийското ръководство как ще се изцепят, след като пуснаха поредната димка, чрез Гогов. Подготвят си причина да потеглят към листите на Янето ли ?

 18. 18 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Вийте талибани костовашки! Ако Юруков съумее да измъкне СДС от лапите на Гаргамел, то това ще е като да духне под опашката на дявола…

 19. 19 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 521 Неутрално

  поредното ..... изплува

 20. 20 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  ??? - ето го красавеца:

  http://www.sds-sofia.org/files/Li4o-240-180.jpg

  А другата откачалка писал писмо до Обама срещу Костов....тия съвсем изтрещяха:


  Седесарят Николай Гацев ще пише писмо до американския президент Барак Обама срещу лидера на ДСБ Иван Костов. Според Гацев Костов е положил клетва пред Червената армия на СССР. Синият активист твърди, че Командира има документ - изходяща препоръка към България. В нея се посочвало той да не бъде привличан на работа към специалните органи. Това означавало, че Костов бил "един от съветските служби", твърди Гацев.
  Той заяви, че дори ще сезира ДАНС, които да спрат достъпа на Костов до всякаква секретна информация. Той все още не е сезирал и прокуратурата или лидера „де юре” на СДС Пламен Юруков, които да изгонят новото ръководство от централата на синята партия, както се закани. Гацев беше основният жалбоподател, заради когото беше спряна регистрацията на Мартин Димитров. Той прогнозира, че СДС може да остане без регистрация и за националните избори. 21. 21 Профил на Анализатор - фалшивата синя коалиция е обречена
  *****
  Неутрално

  Костовашките талибани си правят прогнозите на юнашка вересия. Като кръчмарска сметка без кръчмар. Първолака Мартинчо Димитров е в същата еуфория - вятър го вее на бял кон и бълнува как влиза в парламента на бял кон - като същински Калигула в римския Сенат…
  За другите политически изборни формирования нямам претенции за преценка, но прогнозата ти за Синята коалиция е отчайващо…фантастична. Ти й даваш 14%(!?!?!), но на каква основа? Всеки трезвомислещ анализатор би преценил детайлно, един по един, всеки от участниците в тази коалиция от гледна точка на неговата електорална тежест. 1. Би я прогнозирал в съответствие с факторите, които актуално я определят, 2. След това би сумирал рейтингите на участниците и 3. Накрая би определил числено и т.нар. системен ефект, т.е. факта на взаимодействие на участниците, което допълнително би повишило или намалило рейтинга на коалираните, независимо от механичния сбор на индивидуалните рейтинги. Тук искам да подчертая, че не винаги системния ефект е положително число - сбора от резултатите на индивидуално и независимо един от друг действащите субекти понякога е по-голямо число от резултата на коалираните в система същи субекти. В случая съществен(правопропорционлно въздействащ на крайния резултат) фактор е НИВОТО НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ между тях. В случая от една страна става въпрос за индивидуалните рейтинги на участниците в синята коалиция: СДС, ДСБ и земеделците на Мозер, а от друга за нивото на взаимодействие между тях С ОГЛЕД НА РЕАЛНАТА ЦЕЛ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО.
  Редно е детайлния анализ да започне със СДС - партията с най-висока електорална тяжест: До идването на Мартин Димитров СДС се радваше на възходящ рейтинг от над 4%, който при равни други обстоятелства, т.е. ако ситуацията беше останала непроменена, сега би надхвърлил и 6%. Да, ама не. Драстично вмешателство в ситуацията се оказа избора на новия лидер Мартин - никога редовите членове на СДС не са били подвеждани така подло. Последвалите скандали неминуемо са свалили рейтинга на СДС. У част от симпатизантите на СДС се е задействал като мотив наказателния вот като инструмент за сваляне на Станишевото правителство. След вътрешното разцепление в СДС сигурността на този наказателен вот е вече под въпрос - гласуването за ГЕРБ в много по-висока степен гарантира свалянето на БСП и коалиция, дори гласоподавателя да симпатизира на СДС.
  Следва ДСБ с нейната електорална тяжест: в началото, след създаването си, полъгани по афишираните от ръководството на тази партия цели, тя имаше електорат от около 2%, който впоследствие се редуцира до 1%, поради твърде многото скандали, противоречия и конфликти в партията. Интересно за отбелязване е, че докато членската маса на ДСБ се препокрива с електората й(секта!), то в електората на СДС освен членската маса има и един относително голям брой симпатизанти. Като характеристика това е подчертано командирска партия - т.е. позицията на ДСБ в политическото и електоралното пространство зависи преди всичко от ходовете на лидера и най-близкото му обкръжение. Задейства се механизма “Костов направи това или онова”, което вдига или сваля рейтинга на ДСБ. Членската маса няма самостоятелна политическа роля - функцията й е сляпо да подкрепя командира. С други думи сред членовете на ДСБ трудно може да се говори за процес на личностна свободна мотивация при гласуването, за разлика от членовете и симпатизантите на СДС. Точно поради това обстоятелство и в отлика от гласоподавателите на СДС, електората на ДСБ(припомням - съвпадащ с членската маса) на подбив е наричан “зомбита”, “талибани” и т.н. Безспорно разбиването на доскорошния най-голям съперник в дясното пространство - СДС - е принос на лидера на ДСБ и по логиката на “Костов направи това”, този факт ПОРАДИ СТРАХОПОЧИТАНИЕ е увеличил рейтинга на ДСБ до 2%.
  За третия, както и за останалите участници в коалиция ми е трудно да дам каквато и да е прогноза, поради факта, че те дори не са в рамките на статистическата грешка, а извън нея. С условност и много оптимизъм може да им се присъди 1% електорат.
  Ниво на взаимодействие, обусловено от поставените цели: до момента т.нар. синя коалиция не е публикувала своя програма или поне листа от приоритети. Във фразеологията им изкуствено приповдигнатия патос се свежда до две послания: “Долу!” или “Да живей!”. Явно им е трудно да намерят пропагандна формула, която да прикрие успешно истинската цел на тази коалиция: Костов-депутат. А по-истинска от тази цел коалицията не може и да има - основен инициатор за създаването й е Костов, а интереса му е продиктуван от това, че е застрашен да изпадне от следващия парламент, както и от политическия живот. Тук е уместно да се вметне като фактор за взаимодействието между субектите т. нар. “подхвърляне на змийски кокал” - Ако вляза аз(Костов), влизате и вие(Мартин, Мозер и т.н.). За сведение на кибиците-профани кокала се нарича “змийски”, понеже се отнася не за реални облаги в настояще време, а за такива в бъдеще, които могат и да се изплъзнат като змия от ръцете. При нормалното политическо коалиране първо се издига обща платформа за действия, а след това се пристъпва към организационно обединяване и съгласуване на действията - в случая със т.нар. синя коалиция първо се пристъпи към организационно коалиране, а сега вече се търси програма, т.е. пропагандна завеса, за да се оправдаят и прикрият истинските цели.
  И така, дотук сметките на главния инициатор на т.нар. синя коалиция и неговите сподвижници са 3%(СДС)+2%(ДСБ)+1%(Мозер и сие)= 6%. Поразително е съвпадението, че придворния социолог на БСП- кабинета Асланов отрежда същия рейтинг на синята коалиция. ДА, АМА НЕ! Поради една проста причина, изтъкната по-горе: рейтинга на СДС се образува от два компонента - членска маса+симпатизанти. Числото на втория компонент, този на симпатизантите, в края на управлението на Виденов надхвърляше милион, а след управлението на Костов и по-точно благодарение на управлението на Костов, се редуцира драстично до под 100 000. Респективно създаде се и нарастна т.нар. партия на “гъбарите”. Да очакваме, че точно симпатизантите на СДС ще гласуват, за да влезе Костов в парламента, е все едно да чакаме да цъфнат налъмите в банята. А как биха гласували членовете на СДС? Първото ми определение за тях в случая е РАЗЦЕПИЛИТЕ СЕ членове. А защо са се разцепили?- Заради Костов! Тази част от тях, а това е членската маса на големите организации на СДС във София, Варна, Пловдив, Търново и др. градове твърдо няма да гласува за т.нар. синя коалиция - кой е луд да гласува за този, който е унищожил собствената ти партия? Така че въпросните три процента на СДС може да се окажат и под един процент. Призивите на политическия търгаш Мартин към членската маса в СДС ще се окажат като глас в пустиня. Той допусна капитална грешка: членовете на СДС не са като зомбитата на ДСБ.
  А сега да се върнем към бакалската сметка: 0,5%(СДС)+2%(ДСБ)+1%(Мозер и сие)= 3,5%. За да бъде реалистична прогнозата, следва да допусна определена степен на достоверност(или грешка) - около 1%. В случая най-важен ще се окаже фактора лековерие(или критичност на другия полюс) на избирателя. Ако т.нар. синя коалиция съумее да въвлече в заблуда, то ще е най-много с 1% отгоре, или в случая Костов ще постигне заветната цел над 4% и ще отваря шампанско. В противния случай, ако нивото на аналитическа критичност на избирателя се е повишило(т.е. той вече не е така лековерен), електоралната подкрепа на т.нар. синя коалиция може да се свие с 1% до 2,5%. А Костов ще подсмърча отвън, пред задната врата на парламента…

 22. 22 Профил на ???
  *****
  Весело

  АнАЛизаторе, ти това с духането под опашките от собствен опит ли го знаеш?

 23. 23 Профил на Стефан Гамизов
  *****
  Неутрално

  Какво е бъдещето на Синята коалиция и на двамата лидери - на младия Мартин Димитров и на Командира заедно?

  - Отвратителна и сaдистична история, точно в стила на Иван Костов. Чиста проба политическо насилие. Добре, че не съм привърженик на теориите на конспирациите, защото мисля, че ако е вярно, че сме троянският кон на Русия в ЕС и НАТО, след Първанов, по-заслужил от Иван Костов за това няма. Този човек е като смъртоносен вирус, до каквото се допре, гарантира пълното му унищожение. Все пак мисля, че това е гениалност, дарование от мрака, което богато се възнаграждава с търпимост и възхита от колегите му сатанисти от БСП. Последното го казвам с умерена доза алегория.


 24. 24 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  Абе Гамизов, я ти ми кажи, кой направи проблемна регистрацията на ръководството на СДС? Кой, Костов ли? Кой пусна жалбите в съда? Костов ли? Кой не изпълни решението на НИС и на своя глава пробва да направи фалшива регистрация на СДС - Костов ли? Аман от гьонсуратщина вече бе. Разни отрепки направиха всичко, което беше по силите им, да препънат регистрацията на СДС и сега реват, че това бил план на Костов. Абе я се застреляйте бе.

 25. 25 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 521 Неутрално

  няма начин да не е положил кретва пред съветската армия, а дали не е и един от ръководителите на Ал Кайда ???

  Гацев умнико ненагледен, продължавай да ровиш, мой и да откриеш, че Костов е дошъл преди българите по тези земи с единствената цел да пречи на такива умните тиквеници, като теб

 26. 26 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Народа избра Костов през 1997 не да прави далавери, а ДА ПРАВИ ДЕМОКРАЦИЯ. А при истинската демокрация(Швейцария, Холандия, Германия, САЩ и т.н.) далаверите са сведени до минимум и се наказват жестоко - колкото по-висок е поста, толкова по-голям е и скандала и ако случайно не го отнесе корумпирания, отнася го цялата му партия. Народа гласува на Костов такова голямо доверие, за да изпълни историческата си мисия: ЧРЕЗ РЕФОРМИ ДА НАПРАВИ ДЕМОКРАТИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕОБРАТИМ ПРОЦЕС. Но вместо това, какво направи той? Корумпирането се развихри като ненаказуем процес...И като в африканска държава се обособи една прослойка от все по богати чиновници и техни доверени бизнесмени а от друга страна застана масата все по-бедни граждани. И сега този човек - Костов, отново посяга нечисти ръце към властта. Отново чрез задкулисни хватки, отново подмолно и интригантски. Защото добре знае цената на народната любов и го е страх да се изправи лице в лице сам с партията си срещу избирателя. Защото ще получи мизерния 1%. А в коалиция е друго нещо - там той може да развихри политикантската си стратегия. В коалицията не стои на преден план мизерния му 1% електорат - там думата имат подмолните игри, задушевните интригантски разговори на 4 очи, провокативните подмятания, извиването на ръце, поставяне на марионетки...въобще апаратни хватки. Тук Костов плува в свои води - и 1%вия размер на народната любов не го безпокои... Безпокоят го единствено тези, които му се изпречват по пътя към лидерския пост...

 27. 27 Профил на Отговори за един сектант
  *****
  Неутрално

  Абе Гамизов, я ти ми кажи, кой направи проблемна регистрацията на ръководството на СДС? - Проблемната регистрация на СДС беше направена от мартин димитров и по-точно той изобщо не можа да си направи документи за регистрация.
  Кой пусна жалбите в съда? Костов ли? - Да, костов и мартин димитров пуснаха жалбите срещу регистрацията на СДС на изборите.
  Кой не изпълни решението на НИС и на своя глава пробва да направи фалшива регистрация на СДС - Костов ли? - Не неговото емоцианално объркано "синче" мартин димитров, който си подписа нотариално споразумение с костов, без никой да му е разрешавал и в противоречие с решенията на НС.
  Разни отрепки направиха всичко, което беше по силите им, да препънат регистрацията на СДС - най-голямата отрепка е мартин димитров, който пусна жалба срещу собствената си партия, на която претендира да е председател. Това ако не е гьонсуратщина, кое ли ще е тогава

 28. 28 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 521 Неутрално

  браво, включи се другият дървен философ Гамизов.
  А у, голям зор е налегнал всички мушмороци

  Добре запомнете умници, за това което правите в този важен за страната момент никога един глас нява да получите от нас, дано господарите ви се разплатят добре с вас

 29. 29 Профил на До Отговори за един сектант
  *****
  Неутрално

  Жалък лъжец:

  Кой не изпълни решението на НИС и на своя глава пробва да направи фалшива регистрация на СДС - Костов ли? -

  Не неговото емоцианално объркано "синче" мартин димитров, който си подписа нотариално споразумение с костов, без никой да му е разрешавал и в противоречие с решенията на НС.

  Абе нещастник, НИС реши да се яви заедно с ДСБ на избори с 64 срещу 41 гласа и двама въздържавли се. Хич не се опитвай да си пробутваш плиткоумните си лъжи тук.

  Кой е упълномощавал Юруков и Радонов да регистрират СДС в ЦИКЕП????

 30. 30 Профил на ???
  *****
  Весело

  Абе АнАЛизатор, ти съвсем се разпищоли тука бе.Тази "статия" дето я пускаш на части ще ти донесе пари във вестниците на Иренката.Мисли прагматично бе мой човек.Пуф не се обиждай за определението човек

 31. 31 Профил на Анализатор до отговори за един сектант
  *****
  Неутрално

  А кой упълномощи първолака Мартинчо да "самоубие" СДС. Злодея Гаргамел ли?

 32. 32 Профил на Гадняра
  *****
  Неутрално

  Ало, седесарчетата, тая пачавротина от предизборния ви клип, не ви ли с.а в устите преди време! Мангала от Драгалевци, не ви ли го набута добре смазан, а след това разцепи коалицията, като създаде от люспи съвършенно нова лидерска партийка?! И искате пак да им гласуваме доверие?!

 33. 33 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Мартинчо е пионка в ръцете на ДСБ и Костов, както самия Костов е троянски кон на комунистите и ГРУ сред българската десница. Аз нямам друго обяснение за поредицата от провалите му. От една страна "велик политик"(по думите на собствените му зомбита), а от друга страна провал след провал. Едното е несъвместимо с другото. Отговора е само един - злодейски предател!

 34. 34 Профил на hAHA
  *****
  Неутрално

  Много късен е опита на еничарите за промяна:
  1. СДС и ръководството на М. Димитров е избрано в преки избори, а зад него стоят 64 от 120 гласа в НС на СДС или над 51%.
  2. Радонооглу и Пламенооглу вече веднъж не се вслушаха в гласа на НС и като проститутки работха с фалщиви регистрации през нощта по тъмно. Сега в следствие на решението на ВАС и разбрали че няма как да регистрират СДС криминално искат нов НС разичтайки че с мръсните доганови пари ще купат 5-6 члена на НС.
  3. Синята Коалиция вече е факт. Тя вече е жизнеспособен политически организьм и дори турците да завземат СДС истинските седесари ще останат в Синята Коялаиция.
  4. Наобратно на твърденията на този търчин изследването на Медиана показва че влиянието на СДС е почти колкото на ДПС,да се има предвид че то е само от гласуващите 3 %, реално е 7%.
  5. Турци - спрете се, късно е вече, Синята Коалиция и ГЕРБ ще ви мачкат.

 35. 35 Профил на ВИКТОР.
  *****
  Неутрално

  СДС и ДСб отиват към края си и към боклука на историята!
  Мартин Димитров унищожи партията чрез съюза си с Кокалов и нещата отиват към логическият си завършек че Кокалов - СДС няма да успеят да влязат в парламента и партии като тази на Яни Янев ще оберат останалия електорат на СДС.

 36. 36 Профил на Карина.
  *****
  Весело

  Кажете, че царят е гол????
  Кой магьосник, може да стопи и да направи от 70% избиратели на 1-2 %.
  Питам аз, кой носи отговорност за тази разруха????
  И единствената цел сега е, да се бори да влезе или да не влезе в парламента???
  Кой е виновен, назовете му името???
  Кажете, че царят е гол????

 37. 37 Профил на alonso
  *****
  Неутрално

  При самостоятелно явяване Личо се вижда депутат може би

 38. 38 Профил на ???
  *****
  Весело

  АнАЛизаторе, не сваляй гарда мой "човек".
  Ако Костов е човек на ГРУ значи не е "злодейски предател".Предателствот е акт на преднамерено отстраняване от някаква общност,приятели,другари.
  Понеже ти черпиш информация от най-висщи россиянски кръгове явно знаеш многоТа мисълта ми е след като знаеш защо не кажеш просто-противник.Емоционалното "злодейски предател" е противоречие с аргументацията.
  АнАЛизаторе ти нас за толкова прости ли ни имаш бе?Мислещите правят разлика между противник и предател.Ти от кои си - предателите или противниците?
  А може би си ВРАГ?

 39. 39 Профил на отговори за един сектант
  *****
  Неутрално

  Кой е упълномощавал Юруков и Радонов да регистрират СДС в ЦИКЕП????
  Решението на НС, СДС да се яви самостоятелно или в широка дясна коалиция, в листата на която да не фигурират лица, подменили вота на избирателите и допринесли за разбиването на автентичната десница.

 40. 40 Профил на Do 39
  *****
  Неутрално

  Това решение е от ноември 2008. решението за коалиция с ДСБ е от април 2009. Ако има конфликт между 2 решения, то васлидно е взетото ПОСЛЕДНО!
  НАЛИ ТУРЧИНО?

 41. 41 Профил на отговори до един сектант
  *****
  Неутрално

  А кой упълномощи първолака Мартинчо да "самоубие" СДС. Злодея Гаргамел ли?
  Естествено, даже най-вероятно и пари му е дал - безплатен обяд няма, макар че тоя льольо със сигурност не е могъл да осребри предателството си на добра цена

 42. 42 Профил на отговори до един сектант
  *****
  Неутрално

  Двете решения НЕ СИ ПРОТИВОРЕЧАТ, за да приемаме последното, циганино. Просто вожда костов, мустака михайлова и другите, които предадоха СДС не трябва да са в листите. Това е. И ако вашия смешен вожд има малко мъжество и се откаже от политиката, за да продължи да си прави лицевите опори, дясното обединение ще се случи. Но, не би - кога на болшевика костов му е пукало за дясното

 43. 43 Профил на До 42
  *****
  Неутрално

  Олигофрен, има решение за коалиране с ДСБ на НС на СДС. Колкото и да се гънеш, не можеш да промениш този факт.

 44. 44 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Откак пое СДС Юруков успя да стабилизира СДС, както вътрешно, чрез ред демократични реформи, така и външно, сред гражданското общество и постигна рейтинг на СДС над 4% във възходящ тренд(ако понятието възходящ тренд ти говори нещо!), докато Костов за цялата си политическа кариера е водил десницата САМО КЪМ ПРОВАЛИ! Като започнеш от плачевното сгромолясване на изборите 2001 и продължиш с Беронов и Заимов. Сега ще е същото - тази фалшива синя коалиция е неговата, Костовата синя коалиция. Народа вече така я нарича. И е обречена на провал. Но покрай своя провал този злодей завлича всичко читаво, до което се е докоснал. Така ще се опита да завлече и СДС. Аз не мога да си обясня що за наглост от страна на този политически вампир Костов да твърди, че с изчезването на СДС печелело дясното? Може ли въобще един тиранин като Костов да създава демокрация? Ето като пример Юруков - човека заявява, че не той, а партийните организации по места решават и се бори за това така да бъде, въвежда промени в устава, разширява правомощията на местните организации, докато какво прави Гаргамел - реди листи на тъмно и спуска парашутисти на местните организации, скърца им със зъби, извива лакти.
  А вие костоваците сте или заблудени, или платени!

 45. 45 Профил на 43
  *****
  Неутрално

  Турчино-решението на НС за коалиция на СДС и ДСБ е взето БЕЗ УСЛОВИЯ! Не можеш да поставяш условия на друга партия с която си в коалиция - това е проста коалиционна култура. "Нашия" вожд си е предсесател на СДС, така че уважаеми привърженици на БСП/ДПС гледайте си вашите партии и се гответе за зандана. А предателите- тях не го обиа никой, даже който им плаща

 46. 46 Профил на отговори до един сектант
  *****
  Неутрално

  Олигофрен, ти колкото и да пишеш по форумите - не можеш да промениш гласа на избирателите, така че "време е" ДА ВИ БИЯТ ШУТА.

 47. 47 Профил на HaHHA
  *****
  Неутрално

  46, АЙДЕ НЕКА МИНАТ ИЗБОРИТЕ И ТОГАВА щЕ КОМЕНТИРАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ.

 48. 48 Профил на 46
  *****
  Неутрално

  а ВИЕ ТУРЦИТЕ И ДА ПРЕВЗЕМЕТЕ сдс с мръсните си доганови пари, ще трябва на парламентарните избори да се изправите срещу Синята коалиция, и като вземете 1% срещу 6-7% какво ще говорите еничари? Много ми е интересно, тръпна за този монет да ви видя...ох забравих вие сте силни по нощите на тайно...молете се да не ви регистрират че ще трябва да излезете на пресконференция

 49. 49 Профил на до сектанта 46
  *****
  Неутрално

  Първо не сме турци, защото доколкото си спомням от 2-3 дни Сергиз Мюмюн е при вас, за да си запълните докрай всички видове секти във смешната Черна коалиция. Второ, ако СДС се яви самостоятелно на изборите със сигурност ще победи жалката коалиция. Трето, вие се молите всяка нощ пред сектантския си олтар да не регистрират СДС и затова вашия смешен вожд подава жалба - ОТ СТРАХ.

 50. 50 Профил на ???
  *****
  Весело

  АнАЛизаторе, а така.Виж, като пускаш предварително подготвените текстове как гладко ти тече мисълта.Разбира се,че тази акцийка с Личо сте я подготвили ден два по-рано.Написали сте си думичките.Избрали сте часът и датата.Сега във форумите, ти и бригадата копвате съответните редчета.Абе планираното си е планирано.

 51. 51 Профил на Gaus
  *****
  Неутрално

  гацев, гогов, все като мака даков, пеко таков отде се пръкна тая селяния

 52. 52 Профил на Do 49
  *****
  Неутрално

  Добре де регистрирайте се. Айде да видим кой кого. Подкупете 5 човека от НС, това е по вашите възможности. Аз лично съм ядосан че ВАС не пусна депесарския клон. Ясно е за парламентарните ще вложите всичко. Там е страхът на Дйепйесйето че няма вече крадене.Аз съм за да ви регистрират, да ви видим колко струвате. Но не забравяй че за да ви даде Доган 2% трябва да ги вземе от себе си

 53. 53 Профил на седесебар
  *****
  Гневно

  Анализаторе, всичко което изреждаш срещу Иван Костов го слушахме от трибуната на Народното събрание.Нищо ново. Само че, като си така загрижен за съдбата на СДС и дясното, защо преписваш речите на Г. Първанов, Овчаров и други от БСП? Явно тези материали са ти предоставили- нямат други.1997- 2001 сме се наслушали на лъжите им- отвратитерно е да ги повтаря човек с десни убеждения, тъй като това е единствения период от времето на промените, в който страната бързо пое пътя към Европа! Но ти, анаЛлизаторе не си десен- ти си ляв, толкова ляв, че чак си нещастен левак.
  А това нещастно нещо, наречено Личо намкой си така ще се прочуе- както Юда го е сторил. Без да съм симпатизант на Бойко Борисов- прав е човекът- наличния материал е много калпав!

 54. 54 Профил на Иванова
  Иванова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Начабото на края на СДС го поставиха Юруков и компания, а сега Личо Гогов дръзновено продължава тяхното дело !

  Св.Иванова
 55. 55 Профил на Do 53
  *****
  Неутрално

  Не закачай Бойко. Заедно с него ще изринем турско-комунистическата сган, БСп/АТАКА.ДПС/РЗС/Юрорадионов

 56. 56 Профил на До 54
  *****
  Неутрално

  Иванова. Вече няма СДС/ДСБ. Има синята коалиция. Тя има собствен живот, тя ще замени предишните отломки на ОДС. Тя вече е отделно име. Гарант че ако мафията завземе отвътре една от двете партии (а това с едната най-вероятно ще се случи) СК ще ги замени

 57. 57 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ не е само в прозападната и антикорупционна позиция на лидера, а Е В ПРОЦЕДУРАТА, В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРАВИЛА. Демокрация не се въздава отгоре-надолу, по командирски… Тя се ИЗГРАЖДА ЧРЕЗ ТЕЗИ ПРАВИЛА И ПРОЦЕДУРИ, КОИТО ДАВАТ СВОБОДА ЗА ПРЕВРЪЩАНЕ НА ШИРОКОТО ГРАЖДАНСКО МНЕНИЕ ВЪВ ВЛАСТ, В УПРАВЛЕНСКИ РЕШЕНИЯ.
  Създаването, прилагането и спазването на демократични правила и процедури – ето това е фундамента на демокрацията, ето това е гаранцията, сдържаща лидера да не узурпира властта. А по този основен критерий СДС по времето на Пламен Юруков заемаше водещо място. Пионката на Костов Мартин се опита да противодейства и да въвежда тираничните методи на работа, но ще бъде изхвърлен като мръсна пяна от водовъртежа на събитията. Убеден съм, че разгръщането на пряката демокрация скоро ще започне да дава изборни резултати. Нещо повече - в близко бъдеще всички останали партии в една или друга степен ще започнат да се съобразяват с модела за демократизиране на процедурите и със СДС. Ето това би променило България. Ето това е моя избор! Демокрация не се налага - наложената демокрация рано или късно се изражда в тирания, така като е в ДСБ. Демокрацията се ПРОКАРВА чрез правила, процедури и закони, валидни за всички, за да осигури свободно самоуправление и автономия. А Костов, докато беше премиер, въпреки че имаше цялата централна и местна власт в ръцете си, не прокара тези правила. Ако беше прокарал поне основните, демократизирането щеше да стане необратим процес и сега България би била друга. Да, ама не! Костов предпочете да запази командирските си правомощия - ако беше прокарал демократичните процедури, трябваше да се раздели със званието Командир.
  Принципната разлика В ПОЗИЦИИТЕ на СДС и ДСБ е в приоритета на ПРОЦЕДУРИТЕ или приоритета на ТЕМИТЕ. СДС, като демократично обновяваща се партия, полага ново начало, основаващо се на развитие на демократичните процедури - в този контекст е и правилото за формиране на листите с кандидати “отдолу-нагоре”, през първичните организации. ДСБ акцентира на тематичната ориентация и позиция на партията по актуалните за страната проблеми. Но по този начин тази партия само прикрива, че е командирска, в която кандидатите не се избират отдолу-нагоре, а се редят в листите отгоре-надолу. А точно в реденето на листите е корена на злото – това се превръща в условие за мафиотизиране на партията. В този смисъл категоричното условие на СДС да се обединяват политически само с тези партии, които ще ИЗБИРАТ, а не редят кандидатите в листите, беше основополагащо за коалиционната политика на СДС. А първолака Мартин отстъпи от това изходно условие. И се поддаде на празните приказки, че колко много видите ли, си приличали СДС и ДСБ и как, ах страдали членовете им от това, че са разделени.
  Първо: СДС е демократична партия, а ДСБ е командирска, партия от вождистки тип, т.е. между едната и другата партия няма нищо общо. Второ: между членовете им също няма нищо общо: членовете на СДС са свободомислещи демократи, докато членовете на ДСБ са заслепени от величието на Командира си зомбита.
  Мартине, прочети внимателно първо и второ, скрий се в тъмна стая, медитирай над тези първо и второ, а после се пръждосвай от СДС!

 58. 58 Профил на до анализатор
  *****
  Неутрално

  Прав си за всичко друго, освен за това че мартин щял нещо да прочете. Той и затова ще пита костов - дали може да чете. Откъде го намериха този - пълна трагедия и световен прецедент. Претендиращ да е председател подава жалба срещу собствената си партия и затова му бил виновен друг. Все едно да убиеш родителите си, но друг те предизвикал - типично сектантско мислене

 59. 59 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Парадокс ли е това, че Мартинчо сектанта е защитаван във форума не от своите от СДС, а от десебари? Или е закономерност - костоваците защитават своя троянски кон.

 60. 60 Профил на до анализатор
  *****
  Неутрално

  Много гадни въпроси задаваш. Надявам се, че не очакваш разумен отговор

 61. 61 Профил на ЗОРО от СДС
  *****
  Гневно

  ПОРЕДНОТО ПЛАТЕНО И ВНЕДРЕНО ЧЕНГЕ В СДС...ГАД,НАПУСКАЙ СДС - ТАМ ВЕЧЕ НЯМА МЯСТО ЗА ПОДЛЕЦИ. И КАКВО Е ТОВАА ИЗМИСЛЕНО ПРОСТАШКО ИМЕ "ЛИЧО",ДА НЕ БИ ДА МУ Е ЧЕНГЕСАРСКИЯ ПСЕВДОНИМ?!

 62. 62 Профил на До 58
  *****
  Неутрално

  Мартин не е подаал жалба срещу своите а срещу турският фалшификат. Националният съвет на СДС е взел решение за явяване като коалиция с ДСБ.Внеслите регистрация като самостоятелна партия в противовес със закона не са "своите". Ние не сме партньори с БСп/ДПС и никога няма да бъдем.

 63. 63 Профил на НС на СДС
  *****
  Неутрално

  В Националният съвет на СДС мнозинството са за Синята Коалиция. Опита на турските провокатори е обречен на неуспех. Засега ВАС е независим, но ако пак изберете БСп/ДПС/Юруков, след 4 години ВАС ще е като СГС към ДПС и тогава няма измъкване от лапите на мафията

 64. 64 Профил на Kolev
  *****
  Неутрално

  КАКВО СТАВА В СДС вwww.stefan-ivanov.com

 65. 65 Профил на скандализиран
  *****
  Неутрално

  Повече от ясно е,че Мартин Димитров се изживява като едноличен собственик на "СДС" ЕООД.Дори Тодор Живков в миналото не си е позволявал да игнорира колестивното ръководство и да взема решение еднолично.Повече от ясно е,че
  СДС ще остане като беззъба структура в изборите,чието единствено предназначение е да бъде клакьор на ДСБ.Командирът за пореден път показва воля и доказва че структурата на СДС не е излязла от неговото влияние и че тя
  по всяка вероятност ще бъде абсорбирана от ДСБ.Залезът на
  СДС изглежда предрешен и както е видно този проблем не предизвиква вълнение сред хората на ДСБ.

 66. 66 Профил на Хаха
  *****
  Неутрално

  СДС-СОФИЯ РАБОТИ АКТИВНО В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
  май 18th, 2009

  Днес има пак поредна порция безумия, този път от секретаря на СДС-София. Изказал лично мнение по този и онзи въпрос, съображения някакви. И за да не остане съмнение във вътрешнопартийната многоликост, го направил в публичното пространство. По време на предизборна кампания.

  Аз обаче, в качеството ми на член на градското ръководство на СДС-София и Председател на предизборния щаб на СДС-София искам ясно да кажа, за да се знае:

  1. В органите на СДС-София подобна позиция никога не е обсъждана и не би могла да получи подкрепа. Следователно тя е лична и не би трябвало да се намира на официалния интернет-сайт на СДС-София;

  2. СДС-София няма колебания за активната си работа като част от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ. Доказаха го стотиците и хиляди наши членове и симпатизанти, десетките знамена на СДС-София и общинските ни организации на откриването на предизборната ни кампания в Зала 1 на НДК;

  3. Личното мнение на всеки е изключително ценно по време на дискусиите, предшестващи вземането на решение на партията. След това става или провокация, или обикновена глупост;

  4. Опитите на определени личности да истеризират обстановката в СДС-София и да обезсилят доверието в СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и нейната кампания няма да успеят. Казаха го единодушно днес председателите на общински организации и председателите на предизборните щабове на СДС в софийските райони на заседанието си в централата на СДС-София;

  5. СДС-София ще работи всеотдайно за изборната победа на автентичната десница. Знаят го всички наши членове. Знаят го дори и тези, на които това не им харесва.

  Градският съвет на СДС-София ще вземе своето становище и аз изобщо не се съмнявам какво ще бъде то. Остава вярата ми, че огромната част от нашите членове и симпатизанти знаят какво става всъщност и какво се опитват да ни сторят отвън. Показа го активното ни участие и в събирането на подписи за регистрацията на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, и работата, която ни предстои в дните до 05.юли, когато ще покажем вратата на сегашните управници.

  Време е!

  Пак К*Р за Радонооглу и Пламенооглу

  ХЕЙ ТУРЦИИИИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ!!!

 67. 67 Профил на тУРЦИИИ- МАМКА ВИ ЧЕТЕТЕ
  *****
  Неутрално
 68. 68 Профил на ХАХАХАХХАХАХАХА
  *****
  Неутрално

  СДС-СОФИЯ РАБОТИ АКТИВНО В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
  май 18th, 2009

  Днес има пак поредна порция безумия, този път от секретаря на СДС-София. Изказал лично мнение по този и онзи въпрос, съображения някакви. И за да не остане съмнение във вътрешнопартийната многоликост, го направил в публичното пространство. По време на предизборна кампания.

  Аз обаче, в качеството ми на член на градското ръководство на СДС-София и Председател на предизборния щаб на СДС-София искам ясно да кажа, за да се знае:

  1. В органите на СДС-София подобна позиция никога не е обсъждана и не би могла да получи подкрепа. Следователно тя е лична и не би трябвало да се намира на официалния интернет-сайт на СДС-София;

  2. СДС-София няма колебания за активната си работа като част от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ. Доказаха го стотиците и хиляди наши членове и симпатизанти, десетките знамена на СДС-София и общинските ни организации на откриването на предизборната ни кампания в Зала 1 на НДК;

  3. Личното мнение на всеки е изключително ценно по време на дискусиите, предшестващи вземането на решение на партията. След това става или провокация, или обикновена глупост;

  4. Опитите на определени личности да истеризират обстановката в СДС-София и да обезсилят доверието в СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и нейната кампания няма да успеят. Казаха го единодушно днес председателите на общински организации и председателите на предизборните щабове на СДС в софийските райони на заседанието си в централата на СДС-София;

  5. СДС-София ще работи всеотдайно за изборната победа на автентичната десница. Знаят го всички наши членове. Знаят го дори и тези, на които това не им харесва.

  Градският съвет на СДС-София ще вземе своето становище и аз изобщо не се съмнявам какво ще бъде то. Остава вярата ми, че огромната част от нашите членове и симпатизанти знаят какво става всъщност и какво се опитват да ни сторят отвън. Показа го активното ни участие и в събирането на подписи за регистрацията на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, и работата, която ни предстои в дните до 05.юли, когато ще покажем вратата на сегашните управници.

  Време е!

  Стефан Иванов
  Член на СДС София
  Председател на изборният щаб на СДС София

 69. 69 Профил на Неразбиращ
  *****
  Неутрално

  Добре, аз едно нещо не мога да разбера. Тези хора кога ще престанат да вършат глупости? Засилили са се да управляват, приказват как ще помагат на ГЕРБ с експертен потенциал, а вършат само маймунджулъци в последните два месеца и не успяха да си регистрират партията за изборите...

 70. 70 Профил на до червените и пр. боклуци
  *****
  Неутрално

  Като сте зажаднели да ви таковат перманетно червените, и то с турски маниери, духайте супата още 100 години, роби нещастни!

 71. 71 Профил на Агент Сава Депесарски
  *****
  Неутрално

  Стига глупости!
  Няма турци, а има агенти на БКП, които като ДПС участват в заговора срещу Синята коалиция.

  Голям кеф е, като чета писанията на платените червени мекерета. Голям яд и злоба ги тресе.

 72. 72 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  да пишат каквото си искат ние нормалните хора знаем за кого да гласуваме СДС-ДСБ ПОБЕДА

 73. 73 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Какво общо може да има между СДС и ДСБ? Нищо! СДС е демократична партия, а ДСБ - командирско-вождистка. Членовете на СДС са свободомислещи личности, а тези на ДСБ са заслепени от величието на Командира си зомбита. За СДС гласуват интелигентни, трезвомислещи хора. А за ДСБ - неграмотни зомбита.
  Че Костов драпа за коалиция със СДС - това е ясно. Тази коалиция за него е като сламката за удавника. Но с какъв идиотски акъл Мартин се съгласи на такава фалшива коалиция? Костов никога, ама никога не си е поставял за цел да демократизира България. Ако го имаше като цел, щеше да го направи - през 1997 70% избиратели му дадоха огромна власт в ръцете, но той не го направи. Та сега ли? Целта му е прозрачна и за децата - да доизкара до пенсия в парламента. И колкото може да навреди на дясното. За да получи поне пенсия от ГРУ.

 74. 74 Профил на chavdarmarev
  chavdarmarev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  пак ли манипулации, натискаш + и излиза -, баси мамата

 75. 75 Профил на IMRO
  *****
  Неутрално

  На мен честно казано ми писна да слушам и чета за сценките в СДС. Симпатизант съм на СДС, но ако нещо стана ясно в последните два месеца, това е, че СДС наистина е отишло по дяволите.

  Става ясно защо хора като Юруков и Радонов, които съвсем очевидно работят за една друга партия (започва с Д), са успели да овладеят толкова лесно СДС:

  Защото там е фрашкано с дребни апаратчици, които се интересуват от едни пари, едни сгради и едни офиси и най-вече от самите себе си. Не всички са такива, но изглежда е налице критична концентрация, която пречи на всички останали.

 76. 76 Профил на Просветление
  *****
  Неутрално

  А-а-а-а......Сетихте се значи , че Костов ви пързаля! Ама късно ! Хората вече разбраха истината и няма да гласуват за вас. Ще си изберат партия , в която има млади хора , хора с потенциал , които работят и не търпят предателството - патриоти!

 77. 77 Профил на Патриот
  *****
  Неутрално

  Гласувайте за "Напред" и спрете да вярвате на едни и същи лъжи!

 78. 78 Профил на IMRO
  *****
  Весело

  А агент-провокаторите тук (анализатор, ала-бала), изобщо мислите ли си, че сте убедили някой, че сте "разочаровани седесари"?

  Нито един нормален седесар няма да каже "Кокалов", "Гаргамел", "протестантчето Мартин", въобще има доста да работите по изразните си средства

  Също така, никой нормален седесар не таи "такваз люта" омраза към Иван Костов. Аз лично не го харесвам особено, но го считам за необходимо зло, особено по отношение на ДПС (той единствен им намери цаката). За нормалните седесари противници са Доган и Станишев, не Костов.

  А като се има предвид какво морално разложение е настанало в СДС, май наистина е по-добре Костов да дойде

 79. 79 Профил на ВЕТЕРАН
  *****
  Неутрално

  Социализмът е заседнал яко като буца в гърлото на българския народ . Ако не намери сили да го изплюе , ако не намери смелост да го преглътне рискува да се удуши безславно .

  Няма по-голям враг на българския народ от самия народ .

  Има и спасение - нарича се промяна . Но не защото някой друг го казва . Нужна е промяна пожелана от самия народ . И не става въпрос само за смяна на властта . Трябва да променим най-вече себе си . Иначе сме загубени .


 80. 80 Профил на неразбиращ
  *****
  Неутрално

  и кое му е доброто на това Костов да дойде. След като оглозга СДС. Кой ще гласува за остатъците от вечерята на Костов? Избирателите вече няма да се излъжат да гласуват за сините

 81. 81 Профил на b
  *****
  Неутрално

  №73,
  я кажи с аналитичния си ум, защо Костов като е агент на руснаците (ГРУ) през 1999, когато руснаците искаха въздушен коридор през България, за да окупират Косово, той, техният човек в БГ не ги пусна. Само не ми викай че са го крили тогава, защото работата им беше мноого важна, а неговата позиция да ги пусне много лесно обосновима пред народа.
  Абе вие българите съвсем за балъци ги взимате.
  Това е като с оная статия в "Работническо дело". Дайте линк за тая статия да я четат хората, вместо да викате, че имал статия там. Аз съм я чел тая статия и това е силно антикомунистическа статия, призоваваща към незабавни реформи в икономиката. Дайте я на хората да я видят и да съобразят през коя година е писана, пък тогава да го оценяват Костов.

 82. 82 Профил на ЧиЧо
  *****
  Неутрално

  Дойде време сините комунисти начело с костов да се изринат по естествен път от политиката за да се прочисти СДС от тях, но не ни е било писано все още. Ако бяха стока нямаше да изпаднат до жалкия процент и щяха да влезат в парламента без да драпат за коалиция. Проклет да е Мартин, че омърси СДС с тях и ще трябва да ги търпим до следващото им посиране! Жалкото е, че след това от СДС нищо читаво няма да остане. Това е гадната переспектива - комунистът омърсява всичко, което докосне. Така като куче, което си препикава територията завладява онова, което е чуждо, но му харесва.

 83. 83 Профил на Грешна генетична разпечатка
  *****
  Гневно

  Очевидно нищо добро не ни чака и преди и след изборите. Жалко! Грешна генетична разпечатка. Години трябва да минат. Нов материал трябва.

 84. 84 Профил на Соломон
  Соломон
  Рейтинг: Любопитно

  Ако не е Гогов, ще е друго лайно. И няма да се свършат докато не видят, че са вън от власста. Гласуваме!!

  Соломон
 85. 85 Профил на Teменужките питат
  *****
  Неутрално

  "Г-н Костов, горните редове са единствената причина да напиша това открито писмо. Правя го, защото смятам, че има една граница, отвъд която арогaнтността и лицемерието просто не могат да бъдат търпяни – защото търпимостта ни прави съучастници, създава тяхната жизнена среда, превръща паметта и историята в тяхна територия. Нямате моралното право да претендирате нито за каузата, нито за политическия дух на СДС – защото това е каузата, която потъпкахте, и политическия дух, който поругахте.
  Цялата история на СДС е минала пред очите ми – покрай трудно извоюваните победи видях и какви ли не предателства, подмяна на ценности, продажба на съвести, търговия с доверието на хората. Всички те бледнеят пред стореното от Вас – и като последствия, и като морална нечистоплътност. Не знам друг подобен случай в политическата ни история – един лидер да обяви създадената от самия него партия, издигнала го на най-високия пост в държавата и положила цялата възможна политическа мощ в ръцете му – за мъртва; след това без притеснения да я напусне и да създаде нова, опитвайки се по всякакъв възможен начин да приватизира избирателите й, да обсеби всичките й политически активи и да й остави в наследство собствените си пасиви. И да я хули ежедневно, систематично и безскрупулно – като че ли не е част от неговото собствено минало.
  Вие обявихте СДС за творение на Държавна сигурност. Странно: тогава какво търсехте Вие там в течение на толкова години? Кой Ви издигна като депутат, политически лидер, министър на финансиите и премиер; от чие име управлявахте четири години България – от името на ДС ли? Нарекохте Софиянски “помияр”, защото бил напуснал СДС и направил своя партия. Два месеца по-късно направихте същото. Вие какъв сте тогава, г-н Костов?..."

  Така започва писмото на Сугарев...
  След това той поднася неопровержими факти, които костозомбитата срамежливо подминават.

  Все пак - отговорете ако можете.
  Но не и с тоя изтъркан лозунг:" Който не е с нас е срещу нас"!!
  Няма да мине!

 86. 86 Профил на Време е!
  *****
  Неутрално

  СДС-СОФИЯ РАБОТИ АКТИВНО В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
  май 18th, 2009

  Днес има пак поредна порция безумия, този път от секретаря на СДС-София. Изказал лично мнение по този и онзи въпрос, съображения някакви. И за да не остане съмнение във вътрешнопартийната многоликост, го направил в публичното пространство. По време на предизборна кампания.

  Аз обаче, в качеството ми на член на градското ръководство на СДС-София и Председател на предизборния щаб на СДС-София искам ясно да кажа, за да се знае:

  1. В органите на СДС-София подобна позиция никога не е обсъждана и не би могла да получи подкрепа. Следователно тя е лична и не би трябвало да се намира на официалния интернет-сайт на СДС-София;

  2. СДС-София няма колебания за активната си работа като част от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ. Доказаха го стотиците и хиляди наши членове и симпатизанти, десетките знамена на СДС-София и общинските ни организации на откриването на предизборната ни кампания в Зала 1 на НДК;

  3. Личното мнение на всеки е изключително ценно по време на дискусиите, предшестващи вземането на решение на партията. След това става или провокация, или обикновена глупост;

  4. Опитите на определени личности да истеризират обстановката в СДС-София и да обезсилят доверието в СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и нейната кампания няма да успеят. Казаха го единодушно днес председателите на общински организации и председателите на предизборните щабове на СДС в софийските райони на заседанието си в централата на СДС-София;

  5. СДС-София ще работи всеотдайно за изборната победа на автентичната десница. Знаят го всички наши членове. Знаят го дори и тези, на които това не им харесва.

  Градският съвет на СДС-София ще вземе своето становище и аз изобщо не се съмнявам какво ще бъде то. Остава вярата ми, че огромната част от нашите членове и симпатизанти знаят какво става всъщност и какво се опитват да ни сторят отвън. Показа го активното ни участие и в събирането на подписи за регистрацията на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, и работата, която ни предстои в дните до 05.юли, когато ще покажем вратата на сегашните управници.

  Време е!

  Стефан Иванов
  Председател на ИЩ - СДС София

 87. 87 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 858 Весело

  Баси майтапа ))
  Абе демократи, що така криете въпросите на неудобният враг с партиен билет, като му слагате минусчета? Каква е тази цензура дето я спрягате тука?
  Демократично ли е така да се затваря устата на фракцийката? Ех ))) Ми то като гледам... вземете пример от партийците бре! Те могат и шамари да си раздават, ама чак такава гиролтия не вдигат.
  Бахму и мача, дето сте го заформили - "турци" срещу "зомбита".

 88. 88 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Всички в СДС очевидно работят за Костов. Сега СДС като не се яви и на парламентарните избори, ще им вземат "Раковска"-134 и държавна субсидия. А субсидията за получения резултат на изборите ще иде у мандатоносителите - Костов и "Обединени земеделци" на Мозер. 15 хиляди лева на депутат месечно - за Костов. Той ще напише и листата с кандидатител От СДС само гласове за избори да осигуява. Просто Костов печели от всякъде. Те да искаха така да му помогнат, нямаше да може от СДС да го направят.

  www.dobribozhilov.com
 89. 89 Профил на VIVA4E
  *****
  Неутрално

  Симпатизанти на БСП,вашите лидери дават фалшиви обещания за просперитет.Обвързват се с коалиционно споразумение с противоконституционна етническа партия

 90. 90 Профил на ВИКТОР.
  *****
  Неутрално

  Кажете, че царят е гол????
  Кой магьосник, може да стопи и да направи от 70% избиратели на 1-2 %.
  Питам аз, кой носи отговорност за тази разруха????
  И единствената цел сега е, да се бори да влезе или да не влезе в парламента???
  Кой е виновен, назовете му името???
  Кажете, че царят е гол????

 91. 91 Профил на анти
  *****
  Гневно

  Алооо, хората на лостоф, ква стана тя?
  Никой не иска да е с вас, не разбрахте ли.
  С БОКЛУЦИ никой не желае коалиция! Марш от дясното пространство!

 92. 92 Профил на Ламби
  *****
  Неутрално

  Театрото е много интересно. Вече няколко седмици нови действия. Да се смееш ли или да плачеш?

  И двете,Българийо!

 93. 93 Профил на реалист
  *****
  Гневно

  Личев-последния ''убеден''/след Юруков и компания/, голямо убеждаване е паднало, че ''спасява'' СДС е в голама ГРЕШКА - личев не е СДС-София, а това сме всички ние, които макар да виждаме допуснатите грешки, знаем,че в името на отстраняването на пагубното, за България управление на тройната коалиция /срам/, заставаме зад СИНЯТА КОАЛИЦИЯ/спасение/.а личевци без дебат да напуснат СДС-те никога не са били СЕДЕСАРИ.

 94. 94 Профил на Седесар гневен
  *****
  Гневно

  Цяла София, а и страната сме зад Личев и Юруков.
  Веднага национална конференция и изритване на недоносчето Мавъртинчо и скъсване с мавъра.....

 95. 95 Профил на ВИКТОР.
  *****
  Весело

  Жалко, че СДС няма да участват в изборите, бяха забавни.

 96. 96 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В "Дневник" непрекъснато се копи-пействат разни многословни помии против мен като личност, та и против членове на семейството ми, писани или от известни пациенти на психиатрията (казвам го със съжаление), или от откровени малоумници. Не ми остава нищо друго, освен да си връщам тъпкано, разбира се - интелигентно, както в случая с тази статия на Дачков.

  Планът на Костов успя - превзе отвътре СДС
  Явор Дачков

  Ще започна този коментар с цитат от Иван Костов, който много точно илюстрира както сегашната ситуация в дясно, така и възгледите на самия Костов за политиката. Костов казваше: „Най-важното в политиката е да нанесеш удара така, че противника да разбере, че е прободен смъртоносно, едва след като си извадил острието от тялото му. Тези неща трябва да се правят безкръвно и да се регистрират постфактум".
  Не съм чул тези думи на публична лекция за политическото лидерство. За публиката Костов говори с клишета за демокрацията. Почти не съм го чувал да употребява думата „свобода”. Сигурен съм, че има страх от свободата и това е основния проблем както на управлението му, така и на политическия му профил. Той не понася хора и ситуации извън контрол. От там идва и напрежението при личен контакт. Той винаги трябва да бъде в доминираща позиция. Ако усети, че не сте под контрол, или най-малко не сте очаровани от харизмата му, губи интерес от контакта. Наблюдавал съм това у хора с патологичен нарцисизъм. Губят интерес от околните, ако не са център на вниманието.
  Това се превръща в проблем, когато правиш политика, защото в демократични условия, колкото и голяма да е властта ти, трябва да делегираш части от нея и на другите. В този смисъл Костов никога не е обичал да работи със свободни индивиди, защото не може да контролира делегираната им власт. Прословутият му проблем за избор на хора не се дължи на своеобразен хуманитарен далтонизъм, а на нагона да държи всичко и всички под контрол. Така се стига до избора на хора без силно изразена воля и ярки качества, което беше един от основните проблеми на неговото управление. На това се дължи и капсулирането на ДСБ, които днес приличат повече на секта. Антикомунизмът на Костов се появи в последните години и е дреха, която облече по принуда, за да задържи смаляващото се твърдо ядро от привърженици. Но, дори и днес той не е базиран на опозицията свобода - тоталитаризъм. Самите костовисти по манталитет са много по близо до червените болшевики. Присъствието на думата „демократи” в името на партията им е абсурд, който напомня Министерството на Истината от антиутопията на Оруел.
  Най-големият мит, за който имам своя скромен принос, е, че е десен политик. Никога не трябва да се забравя това, което толкова много хора се мъчихме да забравим. А именно, че Иван Костов е кандидатствал упорито за членство в комунистическата партия през 80-те г. след "Солидарност", след "Архипелаг Гулаг". Костов е конюнктурен антикомунист, а не антикомунист по убеждение. Той стартира политическата си кариера от в. "Работническо дело" като реформатор на БКП. Даваше съвети как партията трябва да управлява при новите условия. Винаги е презирал "сърцераздирателния" антикомунизъм на гражданите. Костов мрази СДС. Той никога не е принадлежал на десните избиратели. Стана техен изразител по принудата на обстоятелствата от 1996-97 г. и това недоразумение е едно от трагичните разминавания в българския преход. 97-а не е победа на българския антикомунизъм, а задкулисно съглашателство с БКП. Със същия Първанов, който днес му спести бариерата. Къде отидоха обещанията, дадени пред храма за декомунизация, за съд над виновниците за националната катастрофа, за правила и справедливост? Костов имаше огромна власт и възможност. Можеше да разреши много от драматичните въпроси, натрупани в първите посткомунистически години, свързани с липсата на справедливост и въвеждането на демократични правила. Същото, за което днес имаме проблеми с членството си в ЕС. Още от средата на мандата на ОДС имаше много силно усещане за разминаване. Хората разбираха, че нещо не е наред и реагираха с разочарование. Управляващите цинично обясняваха, че народът е уморен от тежките реформи. Предполагам, че по това време Костов, а и останалия син елит, вече са знаели, че Първанов е Гоце, вземали са пари от СИК, ВИС и останалите мутри за предизборни кампании, решили са, че Самоковеца трябва да овладее еди кой си канал, покровителстван от държавата, а ген. Атанасов е прехвърлял списъците на секретните сътрудници на НСС и НСБОП – Маджо, Димата Руснака, Георги Илиев, Маргините, Поли Пантев и т.н. и т.н. Впрочем, политическият избор на Филчев за главен прокурор е достатъчно тежък грях.
  Управлението на Костов се вписва в криминалната канава на прехода, а ако някой реши да ми отговаря с дребнавото – „Ти сега ли го разбра?” -, няма да му се сърдя. Разбира се, че не съм го разбрал сега. По-скоро дълго не исках да приема, че нещата са толкова банално цинични и по-български прости. Търсех извинения и оправдания, заради естествената склонност да подхождаме добронамерено към нещата.
  Припомням тези баналности, за да подчертая абсурдността на Синята коалиция и за да попитам всичките й публични поддръжници – защо се правите на ударени? Знаете много повече от това и продължавате да говорите и пишете за „алтернативата на статуквото”, „за мафията, която се е обединила срещу демокрацията”. Е, трябва да си циник или глупак, за да мислиш, че Костов не е част от това статукво. Че той не е негов продукт. В последното издание на политическия театър главните герои дори не направиха опит да скрият задкулисните си връзки. Както мафията беше срещу демокрацията, така изведнъж Първанов и Конституционният съд се заеха по спешност да спасяват Командира от непосилната 8-процентна бариера.
  Днес СДС е прободено смъртоносно, острието е извадено, но седесарите все още не разбират какво им се е случило. За мен остава загадка Мартин Димитров. Не мога да кажа дали си вярва, защото е млад и неопитен, или е млад, но вече закоравял политически циник, който през цялото време е играл срещу собствената си партия. Бях склонен да вярвам, че е първото, което го прави донякъде симпатичен. Мартин Димитров е чудесен за домоуправител на вход. Той е човекът, към когото бихте се обърнали, за да потърсите общия ключ от ел. таблото. Този идеален домошарски образ обаче е нарушен от едно малко, но не маловажно обстоятелство. Мартин скри от собствената си партия анексите, които беше подписал с Костов и на практика бе постигнал договорки зад гърба на партията си и в разрез със сините партийни документи. Мартин и Костов бяха договорили коалицията още преди първият да бъде избран за лидер на СДС. И сега, като се замисля, ще оттегля думите си за грижовния домоуправител. Мартин Димитров изигра цялата игра на Костов, която приключи със заличаването на абревиатурата СДС от предстоящите избори за европейски и национален парламент.
  Планът на Костов успя на този етап. Той направи коалиция, която трябва да прикрие електоралната несъстоятелност на ДСБ, и в същото време успя да постигне много важна победа над абревиатурата СДС. Тя изчезна не само от коалицията, но и от регистрите на ЦИК. Забележително е, че от основаването си ДСБ така и не успя да победи на нито един избор трите букви. На символно значение, въпреки слабостта на организацията, СДС надделя над проекта Костов. И понеже не можа да ги победи на терена на демокрацията, го направи по своя си начин – като типичен посткомунистически политик. Превзе ги отвътре, използвайки един политически льольо, а на всичкото отгоре намери и враг на когото да прехвърли вината - ДПС и Бисеров. Не казвам, че бившия главен секретар на СДС не прави опити да се меси в делата на синята партия. Казвам, че го направи недодялано и че бившия му лидер го би по всички фронтове.
  Вижда ми се доста лицемерно да се говори с възмущение за групировката на Христо Бисеров и ДПС, която се месила в СДС, а Костов и десебарския му десант в сините редици да се приема за нещо нормално. Като че ли двамата не бяха едно цяло в миналото на тази партия, която днес разчлениха. Сега "дясното" е само Костов. Ако прескочи 4 % постепенно ще се освободи и от овехтелите вече букви ДСБ и ще събере отломките от двете групи, за да ги оглави. Готов съм да се обзаложа, че цялата стратегия на Мартин Димитров е продиктувана от Костов. Мисля, че глупавият начин по който бяха изключени вътрешните опоненти в СДС е плод на лукав съвет от Командира. С него процедурните проблеми в партията се задълбочиха. Тя още повече се заби във водовъртежа на съдебни спорове и сега е на път да остане без държавна субсидия и сграда.
  Синята коалиция е проект за частно политическо оцеляване. Ако се вгледате в лицата, които я олицетворяват, ще се уверите в това. Костов и останалите предпочетоха да говорят за лошия съд и мафиотската държава, за да избегнат отговорите на простите въпроси. Как така начело на общата им листа застана Надежда Михайлова, загубила вече няколко избора и чието лидерство доведе до „отделянето на духа от тялото”, думи, от които Костов не се отказа дори и онзи ден в едно интервю по БНТ? Какво прави там Димо Гяуров, с когото заедно скриха досието на Първанов и още стотици ченгета на ключови позиции в държавата, оправдавайки се лицемерно с независимата съдебна власт, която командваха от сутрин до вечер? Впрочем, за награда Първанов изпрати Гяуров за посланик в Унгария. Ще трябва да кажат и що за нелепост е присъствието на Александър Йорданов, сам по себе си карикатура на неслучилия се български антикомунизъм. Защо преди Костов подкрепяше Личев, а сега в коалиция с него влиза Мозер (идентичен земеделски спор за легитимност, какъвто се вихри в СДС)? Какво прави там човекът-партия Нихризов – социалдемократ в дясна коалиция, който търгува с регистрацията си? В Бургас например общински съветник от тази партия е Венцислав Чамурджиев, рекетьор от ВИС, изгонен от ръковоството на СДС-Бургас заради далавери. Що за екстравагантност е появата на Сезгин Мюмюн, който беше изгонен от ГЕРБ, след като пусна фалшив документ за финансиране на “Атака” от страна на ДПС, а Волен Сидеров дори успя да го осъди за клевета.
  Чудна десница, няма що! Костов, г-жа Мозер, социалдемократа Нихризов, Мюмюн и нерегистрирания Мартин Димитров, който представлява по-скоро някакво астрално тяло, отколкото реална политическа сила. Около тях закачени травмираните от минали загуби честолюбия на десницата, които искат да хванат последния влак за лично щастие, така както го разбират. Тази коалиция е абсолютен потрес!
  Нека се върна на странната помощ, която му оказа президента. Ще си позволя дързостта да си помисля, повтаряйки се, че Първанов има влияние и върху Конституционния съд, и че решението за отпадането на 8-процентната бариера е жест на благодарност към Иван, който пък му осигури втори мандат с неизбираемата, макар и симпатична кандидатура на Неделчо Беронов. Жестовете между Костов, Първанов и техните партии не са от вчера. Нито едните, нито другите си потърсиха политическа и съдебна отговорност за безобразията, в които се обвиняваха взаимно.
  Ако Костов беше честен политик, отдавна трябваше да се оттегли. Той загуби няколко избора, отметна се многократно от обещанията си. Едно от тях бе, че ще подаде оставка, ако не върне доверието в ДСБ преди предстоящите избори. Днес ДСБ има 1,5 % и прилича на фенклуб. Костов има жизнена необходимост да се скрие зад името „коалиция”. Ще повторя, че той е тоталитарен тип политик, който мрази свободата. Политиката му е тоталитарна. Не е по-различен от Андрей Луканов и Ахмед Доган. Той е политик, който конструира свят за себе си, а не за другите. Проблемът е, че бе припознат за алтернатива на първите двама и уби задълго възможността в България да се роди истинска дясна политическа сила. Фиксацията ми върху Костов се дължи именно на това. Така, както преди време се бях фиксирал върху царя, защото смятах, че той ще разврати докрай и без това незрялата политическа система в България. Костов пречи демокрацията да се преживее и случи именно като свобода. И това е поредният проблем на бившия син елит - неговият егоизъм и презрение към собствените му избиратели, „сидисарието”, както му казваше с пазарджишка вещина Катя Михайлова. Синият електорат има един-единствен смисъл – да ги избира отново и отново. Този „син елит” е за избълване, а не за избиране. Неуспели комунисти, реализирали се като демократи. Циници без капка чувствителност за общността, която претендират да представляват. Сигурно половината от тях са и доносници на ДС, като виждам как са се прикривали взаимно... Но и това е само част от по-голямата картина - подмяната на политическото представителство, която Костов и т. нар. стара десница извършиха в услуга на стария режим.
  Тази мръсна пяна трябва да изтече в канала. Днес тя не е алтернатива на нищо и на никого. Алтернативата ще се роди спонтанно тогава, когато осъзнаем грандиозните лъжи на прехода, подмяната и самозванството на десните лидери. Всичко започва от проглеждането.

  Красимир Кабакчиев, дфн
 97. 97 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Я проверете на автора на тая статия какви са сестра му, леля му и т.н.!

  http://dnesplus.bg/Analysis.aspx?d=280290

  Не бил знаел!
  18.05.2009 14:39

  Пресконференция в Москва. Насред врявата от “правилни” въпроси един разбрал - недоразбрал местните нрави западен репортер задава на московския кмет странния (според “демократичните” разбирания в Русия) въпрос: ”Господин Лужков, как така съпругата Ви е сред най–богатите жени в Русия?”.
  Настава гробна тишина. Лужков се почесва по темето и… и…. и... отговорът е “Ами и аз не знам, как е станало”.
  И това е!?!
  По подобен начин тълкува фактите Иван Костов.
  На въпросите на водещия на Николай Бареков, които касаеха фактите за пребиваването на Сретен Йосич в България в периода 2000-2001г., Костов в същински стил “Лужков”, каза просто, че не бил граничар, не бил полицай и че нямало как да знае, каквото и да било.
  И понеже някой от PR-те му е казал да се усмихва, той най-нагло се озъби точно по средата на изричането на тази откровена лъжа.
  Истината, разбира се е съвсем различна.

  По време на управлението на Иван Костов (1997-2001г.) във всеки по–голям български град имаше овластени персонални любимци на Костов (областни управители, кметове, общински съветници или политически лица от местната върхушка на СДС), които имаха картбланш да събират, обработват и най-важното – длъжни бяха да доставят информация директно на министър-председателя.

  Специално във Варна това бе небезизвестният екс областен управител на варненска област Добрин Митев. Мнозина днес са забравили, но в екипа на Митев имаше едно лице, което стигна до поста зам.-областен управител – Веселин Динков. Всички в морската столица знаеха с какво се занимава Динков. Не са един и двама журналистите, пред които същият този Динков се е хвалил и е показвал папките, в които прилежно събира и архивира информация буквално за всички по–важни имена в местната политика, бизнес, журналистика, спорт и т.н. За никого не бяха тайна и редовните оперативки с тогавашните полицейски началници и началниците на спецслужбите във Варна. Не веднъж самите ченгета в частни разговори са се оплаквали от постоянния натиск да работят спешно по политически поръчки. Подобна бе и схемата, по която се работеше с данъчните служби, държавен финансов контрол и т.н.

  Общо взето в онези времена една от любимите теми в общественото пространство на Варна беше движението на куфарчетата с рушвети към София. Един от хората на Митев даже се сдоби с прякор "Куфарчето", който сам по себе си говори достатъчно.
  Малцина обаче се замисляха за едно друго не по–малко важно движение – това на информацията.
  Затова си заслужава да бъде възстановена (поне това, което е известно) автентичната картина.

  Схемата, създадена от Добрин Митев се самовъзпроизвежда на принципа на постоянното дублиране. Ако пострада един от каналите на информация, другите се натоварват малко повече и се прави всичко възможно минимум два информационни потока да останат действащи.

  В началото разбира се, е набирането на информация на място във Варна. С тази задача се е занимавала цялата т.нар. Софийска полицейска бригада под строгия надзор на вече споменатия Веселин Динков. Доста прозрачни са и връзките ченгета - силови структури. Само ще отбележим, че още на този етап, ако събраната информация е имала някаква стойност, то тя автоматически се е появявала на бюрото на небезизвестния Веселин Динков. Едно не може да се отрече - лицето Динков се е трудило неуморно и според разкази на очевидци количеството на приготвяната и доставяна на Иван Костов информация е наистина колосално.

  Единият канал за доставка на информацията в София е бил чрез Васко Василев през координатора Пламен Владимиров /вече екс координатор на "Раковска" 134/, а вторият през Любо Роев и специалния /финансов/ координатор Петко Паричков.
  Третият канал към ексглавния секретар е бил поет лично от тогавашната депутатка Даниела Николова и там се работило без посредници - директно към НИС на СДС.
  Четвъртият е чрез Стелиян Севастиянов, който в един момент вече беше нещо като наследник на Митев. В онези времена без да имаше никакво право /по устав/ Севастиянов присъстваше на всички заседания на НС на СДС. Лично!?! Не е трудно да се досети човек защо.

  Имаше разбира се и други канали, по които е текла информация към Иван Костов.
  Имаше даже координирано поднасяне на информация между отговорниците от няколко области. Като по правило най-важните сбирки, на които е обменяна информация, са провеждани във вилата на тъмносин депутат в село Осеново или във вилата на бивш шеф на СДС–Търговище и т.н.

  И така беше навсякъде по земите български. Конспиративността властваше на изток и запад, на север и на юг. Ако попитате запознати с процесите, кипящи през годините в Иван-Костовото СДС в Пловдив, Бургас или Русе, ще ви обрисуват подобна схема - само имената и местата ще са различни.

  И сега Костов да обяснява, че нямал информация за пребиваването на Сретен Йосич в България – това е меко казано наглост. Че той знаеше каква приказка разказват за Лека нощ на децата си чиновниците от Община Варна и колко ракии са изпили за “Добър вечер” собствениците на хотели в курортните комплекси около Варна. Гадното в цялата тази работа е, че сякаш българското общество започна да свиква с наглостта на Костов.

  А не бива!

  Защото този човек винаги е бил един от тях. От другарите!
  Още в началото на прехода, когато всички българи бяха вперили очи в Кръглата маса, някои по–любознателни вероятно са обърнали внимание на един юноша тъмен, който припка около Андрей Луканов. Архивните кадри на българската национална телевизия с безпощадна яснота показват истината такава, каквато е – на Кръглата маса Костов е част от отбора на БСП. Живи и здрави са хората, които и до ден днешен разказват как Иван Костов е бил единственият икономически експерт, пожелал по някое време, да работи за каузата на СДС… срещу заплащане.

  Това пак от незнание ли го е правил?

  Сигурно пак от незнание се случиха случките с дарението на проф. Лучански, с приватизацията на “Златни пясъци”, авиокомпония “Балкан, продажбата в руски ръце на Нефтохим – Бургас, съсипването на Варненска корабостроителница и т.н., и т.н., чак до наши дни.

  Истината за съжаление е, че Иван Костов е уникален само в едно единствено отношение! Някой прекрасен ден бъдещите български историци с удивление ще констатират, че няма друг министър-председател на България (да се надяваме, че няма и да има) освен Иван Йорданов Костов, който да е бил обслужван от един и същ шофьор с шеф на българската мафия (бай Миле). Всеки сам може да си направи изводите как този факт кореспондира с изказването от миналата седмица на Валери Жискар Дестен, че “…трябва да се помогне на България да се премахне организираната престъпност и корупцията…”

  А може би Костов не е знаел кой е бай Миле?
  Антон Луков

  Красимир Кабакчиев, дфн
 98. 98 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  56% от хората няма да отидат до урните, показва проучване

  http://izbori.btv.bg/bg/news/view/143

  С наближаването на датата 7 юни готовността на българите да гласуват на изборите за Европейски парламент леко се повишава. Това показват данните от специално национално представително изследване на Галъп Интернешънъл, поръчано от вестник "Класа".
  Днес 4 % повече, отколкото преди месец заявяват, че ще гласуват на изборите за Европейски парламент. Подредбата на партиите остава без сериозни промени спрямо април. Тя е близка и до електоралните предпочитания за националния парламент.
  С най-много симпатизанти на първо място се подрежда ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов събира 14.3% от гласовете. На второ място е БСП с 13.8 на сто.
  Следват Атака - с 4.3% и ДПС - с 3.7 на сто. За Синята коалиция ще гласуват 2.9 на сто от избирателите. 56% от хората твърдят, че няма да отидат до урните на 7 юни.
  Подробностите - в утрешния брой на вестник "Класа".

  Уф, да бе!

  Забравих, че те социологическите агенции лъжат, бе!
  Ами да! Питайте Костов! Той ще ви каже!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 99. 99 Профил на ГОЛАТА ИСТИНА!
  *****
  Неутрално

  Попитали радио Ереван : Може ли СДС да направи митинг от Орлов мост до Плиска. Отговорът бил: Може до околовръстното. Ако се наредят по права линия. През 100 м. След изборите- през 200м.

 100. 100 Профил на RedZax
  *****
  Неутрално

  Тоя Личев що не си каза мнението в НДК
  Щеше да го обгърне народната любов на СДС - София!!!
  Защо Юруков и Радонов се крият от симпатизантите, които стоят зад тях?
  Седесарите си казаха мнението на честни и открити избори и избраха Мартин! И не случайно! Постигна се немислимото - обединението...
  А както знаем от един надпис на една сграда - то прави силата!
  И започнаха активните мероприятия...
  Спокойно ще има и още!
  Важното е като дойде момента, да се вземе правилната бюлетинка, а България вече е в ЕС и никой не може да ни попречи да си гласуваме за когото желаем!
  Страхът идва от друго - някои хора при неблагоприятен развой ги чака съд... А те имат и пари и ресурси, и власт, и мафия, и ордени, и бонус мандати...
  Но на нас никой не може да ни попречи да направим каквото трябва, пък да става каквото ще!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK