Доган поиска 23 000 гласа във Варна

Доган поиска 23 000 гласа във Варна

© Спас СпасовМъже в тъмни костюми и жени с тежък грим, момичета, облечени сякаш са излезли за малко от абитуриентския си бал и момчета с много гел... Мутри – класика в жанра и съвсем обикновени граждани... Напрежение, очакване и демонстративно удоволствие от любопитството на минувачите пред сградата на варненския драматичен театър. Симпатизантите и местния актив на ДПС очакват лидера си Ахмед Доган, който трябва да представи листата на партията за евровота.


Малко след 19.30, в противоположния край на централния варненски площад "Митрополит Симеон" в забранената за паркиране зона спират два джипа "кубче", още няколко черни мерцедеса и луксозен сив автобус с отличителните знаци на ДПС. Както винаги Доган пристига с демонстративна охрана, която против правилата го превежда през оживения подземен пешеходен пасаж в центъра на града.


"Усещам, че в големите населени места хората изчакват ситуацията около изборите, но в малките и в села интересът към изборите е голям, а активността – явна, казва Доган, отговаряйки на въпроса, какво е впечатлението му от срещите по време на предизборната му обиколка из страната. Избирателите проявяват интерес към Европарламента, както и европроектите, въпреки че са далеч от идеята за тях., И въпреки това евроизборите са все още далече от интересите на обикновения българин", уточнява Доган.
- "Какво бихте казали на политици като Волен Сидеров, които се обявяват против влизането на Турция в ЕС?"
- "Бих им се усмихнал", отговаря лидерът на ДПС и показва как.
След това резюмира политическите си интервюта и брифинги от седмицата: "Жалко е, но управлението на страната явно е невъзможно без ДПС, казва той. Да, жалко е! Това е голяма тежест! Според резултатите от последните проучвания ГЕРБ няма да може да събере мнозинство за самостоятелно управление на страната. А и няма потенциала да управлява. Аз наистина съжалявам за това", казва лидерът на ДПС. След това добавя: "Но и ДПС няма потенциала, за да бъде първата политическа сила в страната". На въпрос колко евродепутати от партията очаква да влязат в Европарламента, Доган отговори, че "едва ли ще са много, но ще има увеличение в сравнение с първите избори за евродепутати". "Надявам се на нови попълнения в ДПС – на хора с ново мислене", каза още той.


Няколко минути по-късно Доган заема мястото си на третия ред в залата на филиала на варненския драматичен театър, която се пука по шевовете. Химни, аплодисменти... Заедно с него са кандидат депутатите за Европейския парламент Филиз Хюсменова, проф.Владко Панайотов, Метин Казак, Корман Исмаилов, Искра Михайлова, доц. д-р Алиосман Имамов, Нихат Кабил. Сред гостите е и областният управител на Варненска област Христо Контров, бивш главнокомандващ Военноморските сили на страната, бивш общински съветник от т.нар. "гражданска квота" на СДС и назначен за областен управител от квотата на ДПС. Специален акцент при представянето им е броят на чуждите езици, които кандидатдепутатите на ДПС владеят. Турският неизменно е споменаван сред тях.


Кой е Янко Станев?


На 3 декември 2005 г. изгоненият от СДС заради водената от него двойна политика Янко Станев стана общински лидер на ДПС-Варна. Неговата кандидатура бе единствената, а градската конференция го избра без нито един глас "против" и "въздържал се". По това време Станев все още членува в групата на сините общински съветници в града. За да дадат благословят Станев, във Варна идват депутатите Юнал Лютфи и Йордан Цонев, а Доган изпраща поздравителен адрес.

Гвоздеят в началото на програмата, водена от новобрачна двойка активисти на МДПС обаче е филм за Варна. Кадрите, текста и диктора натрапчиво напомнят документалната киностилистика на зреещия соц. Филмът илюстрира "моделът Варна" превърнал града в "най-добрият за живеене в България". Не, не, не... Филмът всъщност илюстрира успехът на "варненският етнически модел". Това обаче става сред серия оптимистични данни за икономиката, културата и демографията. В какво се състои той е разказ, останал извън филма. Той е свързан с името на бившия син лидер в града Янко Станев, осигурил на Сокола 3000 седесарски гласа и практически контрол над Общинския съвет в града.


Повече от час след началото на мероприятието и след овациите на публиката за Есил Дюран и четирите цигулки "Интро", Доган излезе на сцената и каза" "Може да говоря и 2-3 минути, а може и много повече". Всъщност говори над 20 минути, като в първите няколко от тях публично поиска от активистите на ДПС във Варна не по-малко от 21 хиляди гласа. Преди да обяви нормата, той изказа похвала за местното ръководство на партията си и припомни, че на изборите през 2005г., са постигнали немислимите дотогава 19 000 гласа. Лично за общинския лидер в града Янко Станев той вдигна летвата - 23 000 гласа за ДПС, което на практика означава 30% по-висок резултат от този на предишните парламентарни избори. "Морковът" на Доган бе обещанието този път в Народното събрание да влязат двама депутати от Варна. Реализацията на обещанието си, Ахмет Доган предварително обяви, като историческо за партията. "Имате възможност за минимум 21 хиляди гласа, ако вие се стегнете и го направите и нямате 2-ри депутат, аз ще се откажа от политиката", зарече се той. Думите му бяха адресирани към общинското и областното ръководства на партията, заело първите три реда на залата. След това се обърна и към публиката: "Имате реална възможност да получите трети депутат, дами и господа. Защото Има ситуации, където 2+2 не прави 4, а 5, 5.5 или дори 6. Много е важно да разберете това"


Методът на Доган


Според лидерът на Дввижението за права и свободи системата "Хеър-Ниймаер", койято замени добре познатата от предходни изборни кампании "Д'Онт" позволява предимство на т.нар. "голям остатък", обясни Ахмед Доган. Така за един мандат стигат по-малко 15 000 гласа. Така, при положение, че във Варна за ДПС гласуват повече от 20 000 души, тя ще генерира "остатък" от свободни гласове за ДПС, който ще я нареди до Търговище и Силистраако в тези 2 района партията около 30 000 гласа.
Очакванията са лидер при преразпределението да е Хасково, ако там ДПС повтори успеха си от 2005 г. с рекордните 20 000 гласа. При прилагането "Хеър-Ниймаер" лидер в преразпределението най-вероятно ще е за Благоевград, с очакваните от там между 35 и 36 000 гласа за движението.

След това Ахмет Доган слиса ромите, децата и придошлите от близките села симпатизанти на движението си със сложни математически формули, обясняващи превръщането на гласовете в мандати по нова методика. По нейната логика "дори третият във варненската листа може да стане депутат, увери Доган. Първо, защото Варна дели водача на листата си Йордан Цонев с Бургас. А там той е мажоритарен кандидат. В Бургас имаме 45-46 000 гласа и няма да се учудя, ако спечелим мажоритарен вот в Бургас, и сега работим върху това", каза още лидерът на ДПС. Според Доган обаче, портията най-вероятно няма да издигне свой кандидат за мажоритарния избор във Варна.


За особено отношение на ДПС към Варна преди Доган говори и 16-я в листата за европарламента доц. Д-р Алиосман Имамов. Той припомни, че в предишната кампания лидерът споменал "варненските потайности", което, според него, било ясна поръка Варна да се отвори колкото се може повече към ДПС.


Заразен от оптимизма на лидера се оказа и бившият земеделски министър Нихат Кабил. "Аз съм 14-ти в листата, но съм убеден, че ще вляза в Европарламента. Макар че г-н Доган казва "Сакън, повече от 10 недейте, че ще стане бозук (развалена) работа"., обясни той.
Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев предпочете да говори за изтичащия мандат на тройната коалиция. "Ние пазехме стабилността в държавата. Ако не беше ДПС нямаше да има завършен 4-годишен парламентарен цикъл. Без нас България нямаше да направи успешна стъпка към ЕС, без нас нямаше да се случи най-големият икономически растеж на страната. Коалиционните ни партньори под една или друга форма се съпротивляваха и на най-очевидните неща, които ще донесат полза на България", каза той.Кой е Янко Станев?


На 3 декември 2005 г. изгоненият от СДС заради водената от него двойна политика Янко Станев стана общински лидер на ДПС-Варна. Неговата кандидатура бе единствената, а градската конференция го избра без нито един глас "против" и "въздържал се". По това време Станев все още членува в групата на сините общински съветници в града. За да дадат благословят Станев, във Варна идват депутатите Юнал Лютфи и Йордан Цонев, а Доган изпраща поздравителен адрес.


"Изборната урна дава власт, но и отнема", заяви пред симпатизантите си лидерът на ДПС. После обясни: "Да организираш урната е много сериозно нещо. На самотек не можеш да я оставиш. И без купуване на гласове, да не си помислите, че правя такива намеци!".
"Тези политически избори са изключително важни за страната ни и хората трябва да се активизират и да дата своя глас, защото последният мандат на правителството, в който и те са участвали, е бил силен и ако тази криза не беше дошла, България щеше да се намира на съвсем друго ниво", каза към края на речта си Доган. Залата отвърна с един глас: Ура!"


Статията е обновена за последен път в 15.48 на 22 май.

Ключови думи към статията:

Коментари (230)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ХА-ХА-ХА
  *****
  Весело

  Без ДС се има предвид. Човекът са го стегнали едни лиани - завалва и не му се разбира вече.

  След като по време на възродителния процес БКП би и преименува БГ турците се оказа че има нужда от гласовете им само години по-късно - през 90-та. Никога турците в БГ нямаше да гласуват за БКП(БСП) затова комунистите и ДС имаха нужда от Доган имаха нуждо от ДПС. И ето днес БКП използва гласовете на българските турци, за да управлява - и върха на куриоза - 4 години с техния мандат. Предвид какво са преживели тези хора това никога никога нямаше да стане без Доган

  Ето защо Доган е пазен лансиран спонсориран - защото е нужен на БКП. Трябва да смажем БКП на изборите - сега и особено есента на предсрочните и тогава Доган става излишен. 2. 2 Профил на BB
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Go
  *****
  Неутрално

  Гладна кокошка просо сънува. Време е да си отдъхнеш малко от влстта подлецо. Преяде от власт, а и даде не малко на комунистите и царя.

 4. 4 Профил на xxxman
  *****
  Неутрално

  Дано все повече хора четата това и виждат колко нагъл е тоя плъх. Дано сега излязат и гласуват и за ЕС представител, и за парламент (най-вече).

 5. 5 Профил на neutralen
  *****
  Неутрално

  Най-много ми харесват в снимките тези готини момчета със зареяни в небето погледи, сякаш всеки момент очакват куршума и ще го хванат в полета.

  Ех, любов народна. Прав е Доган, голяма му е ои отговорна задачата.

 6. 6 Профил на БГ
  *****
  Разстроено

  Дано има повече патриотизъм в новото правителство, работата отива яко на лошо. Факта че по новородени бебета българите сме малцинство в момента е резултата от антибългарската политика на последните правителства и активното "успешно" участие на ДПС в тях

 7. 7 Профил на агент Сава
  *****
  Неутрално

  Коя партия създаде ДПС, противно на законите на страната и я въведе във властта, против законите на страната? Коя партия управлява години наред, благодарение на съществуването на ДПС? Ще изберете ли отново червената бюлетина и турци в българския Парламент, а?

 8. 8 Профил на Z
  *****
  Неутрално

  "Надявам се на нови попълнения в ДПС – на хора с ново мислене", каза още той (Доган).

  Явно предишните имат старо "мислене", май ...

 9. 9 Профил на емигрант USA
  *****
  Неутрално

  Тази змия-очиларка трябва да се срамува от хората, които представя! През годините на възродителния процес се наричаше Меди Доганов и беше защитник на БКП, а сега има милиони и ламти за още... Такъв гьонсуратлък може да демонстрира само комунист! Всички трябва да бъдем единни на изборите и никога повече да не ги допускаме до властта, а да бъдат осъдени и отидат в затвора... И да могат децата и внуците ни да растат в Родината, а не да бягаме заради такива мафиоти.....

 10. 10 Профил на Aussie
  *****
  Неутрално

  Фурнаджийска лопата. Без думи просто. А най са ми интересни тези които го следват по петите. Обикновени безлични човечета жадни за власт и за пари

 11. 11 Профил на neco
  *****
  Неутрално

  ако не си след Догановата партия си жив зиян!!!умираш!!!
  кой ще те назначи на работа?

 12. 12 Профил на ha
  *****
  Неутрално

  Ха, може и да излезе прав Доган, не съм фен на ДПС и Доган,
  ама като гледам за парламента какви опозиционереи са се наредили мани мани.Старите нови муцуни, Костов&Ко, с педераса в комплект Й.Соколов, Бойко с Герб-псевдо;овеца на мафиотите в Б-я. Имам стрес от 1 месец насам.
  Май ще ходим за риба или гъби и този път.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 14. 14 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Идея:
  Бюлетината е чепат хуй, урната е гъза на Доган.

  Всяка бюлетина в урната - чепат хуй в гъза на Доган.
  Да гласуваме!!!

  Има ли живот след демокрацията ?
 15. 15 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 488 Неутрално

  терористи в центъра на Варна, къде са Американците, че те са хората които гонят тази паплач......

 16. 16 Профил на Дедо Боже
  *****
  Неутрално

  Прав си Сополе, прав си. Жалко е баш като си най-нагушен да те застигне най-неизлечимата болест и да си умреш бавно, без да можеш на мангизите да се нарадваш. Ама аз ти казах - забавям, но не забравям! Айде чакаме те с онази с Косата и онзи с рогата, няма смисъл да се абиш повече.

 17. 17 Профил на Отчаян
  *****
  Неутрално

  Комунистите са национални предатели, БСП продадоха България на турците. БСП заедно с ДПС/Атака/НДСВ/Яне превръщат България в турска провинция. България я очаква съдбата на Босна или Косово, ако българите не се осъзнаят и пометат БСП/ДПС от властта. Тези избори са съдбоносни.

 18. 18 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "куртурата и демографията"

  е допусната грешка от куректорите, която е вярна

  А Доганов можеше да каже в прав текст:

  - Аркадашлар, 20 г. влачим с пълни шепи, много от нас забогатяха, а още повече обедняха! Но помогнете кардашими - само Летяща чиния нямам още! След 4 г. ще си купя, един живот живея!

 19. 19 Профил на Expat
  *****
  Неутрално

  Доколкото знам турският език не фигурира сред езиците използувани в ЕС. Не знам защо го споменават като плюс за кандидатите, нямат ли други достойнства. Освен това за тези с турските имена това е техния матерен език, а не чужд. Тези с българските имена, еничарите, кога са успели да научат турски.

 20. 20 Профил на Мдааа
  *****
  Разстроено

  Уви, мангала е прав. Всички останали политическо сили уж са срещу дпс, ала който и да спечели малкото мнозинство след изборите, ще се надупи на тоя гнусен охлюв.
  Най-тъжното е че със съществуването на тоя сопол се доказва липсата на каквато и да е свястна и силна опозиция. Само празни приказки, а тайно се молят да се " коалират" с манго.
  И не сме патриоти, нито аз , нито който и да е друг.Ако имаше поне един истински патриот, тоя паразит отдавна щеше да е във бял чаршав 2 метра под земята. Един от най-големите виновници за съсипията на България, ако не и най-големия-само той остана във власта 20 години.
  А с оглед на това, което готви за бъдещето на България...трябваше преди 10 години да го ликвидират.

 21. 21 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 572 Разстроено

  Тарикат !

  Свободата Санчо, ....
 22. 22 Профил на СТАР БУХАЛ
  *****
  Гневно

  Тази "змия очиларка" както писа един съфорумец по-горе продължава да ни плюе в лицето отровата си и да ни парализира!
  На предните избори без свян говореше за объчите от фирми, сега - вижте го само:

  "Нито една партия няма този дълбинен, интимен, фундаментален контакт с избирателите си."

  "На моменти съм толкова великодушен, че не се понасям."

  "На когото не му харесва, да отиде да живее където поиска."

  "Жалко е, но управлението на страната явно е невъзможно без ДПС"

  И това са само част от бисерите му до днес! А колко още ще има! Нагли и безпардонни приказки на самозабравил се дерибей!

  И само от нас зависи да стане като в поговорката: (На избори) "тръгнал като аслан, а се върнал насран!"

  Гласувайте, братя Българи!

 23. 23 Профил на Турячинът
  *****
  Неутрално

  Ще гласуваме за ДПС. За българи расисти няма да се оставим.

 24. 24 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 470 Весело

  №23
  Еврейче тъпо. Не се прави на турчин. Номерът с насъскванията не минава.

  Има ли живот след демокрацията ?
 25. 25 Профил на Турячинът
  *****
  Неутрално

  №24
  Чистокръвен турчин съм. И дядо ти беше турчин.

 26. 26 Профил на да го изпратим
  *****
  Гневно

  Този фес нещастен се държи като мафиотски бос и е такъв,но дай боже да завърши там от кадето е тръгнал-затвора.

 27. 27 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 572 Весело

  25 -Турячинът ,но не си съвсем сигурен че си турчин ,нали .. той и Доган се прави на такъв ,и ти да не останеш и ти по-надолу ,а ..или е заради текста на вожда - "Нито една партия няма този дълбинен, интимен, фундаментален контакт с избирателите си." майтапя се

  Свободата Санчо, ....
 28. 28 Профил на TУПАН ДОГАН
  *****
  Неутрално

  ЯНКО СТАНЕВ,ЕДИН ОТ ПЛЕЯДАТА ЕКСРЕМЕНТИ КАТО ДАНЧО МЕНТАТА И ИЦО БИСЕРОВ,КОЙТО ЗАХРАНВАТ ПАРТИЙКАТА НА ЧЕРВЕНАТА ПАЧАВРА ДОГАН.
  ПРОЕКТЪТ ДОГАН НА БЕЗСМЪРТНАТА ДС СЕ Е ИЗЧЕРПАЛ,В СМИСЪЛ ОБЕКТЪТ СЕ Е ОСРАЛ ТОТАЛНО,И ЩЕ БЪДЕ ПРАТЕН ОТ СЪЩАТА ДС ,ТАМ КЪДЕТО ПРАЩАТ УПОТРЕБЕНИТЕ ПАЧАВРИ....

 29. 29 Профил на kara Osman
  *****
  Любопитно

  ДПС си има 350-450 хил. гласа постоъанен електорат.За6то си мислите 4е нъема да гласуват за ДПС. Нъема алтернатива на ДПС, и 6те си вземат тези гласове.

 30. 30 Профил на fesa
  *****
  Неутрално

  vie govorite tocno tova koeto iska dogan .za da mobilizira elektorata si

 31. 31 Профил на Турячинът
  *****
  Неутрално

  №27
  Аз в мене съм си сигурен. Ти в себе си сигурна ли си? След толкова години робство се съмнявам да си сигурна.

 32. 32 Профил на xxx
  *****
  Неутрално

  10% бариера за изборите ,задължително гласуване на българските граждани, забрана за гласуване на гласоподаватели с двойно гражданство ,които не са платили данъците си в България и ще бъде невъзможно създаването и съществуването на етнически партии от типа на ДПС.Техния електорат ще участва в политическия живот чрез нормални демократични партии.

 33. 33 Профил на Избирател
  *****
  Неутрално

  БСП (БКП), ДПС, НДСВ - те управляват в момента, и е доста лесно всеки сам да види как го правят! Точно за тях може би ще гласуват тези, които крадат от тяхно име, но за другите би било странно, били те българи, турци или евреи!

 34. 34 Профил на Гяур
  *****
  Весело

  N23, в Турция се срамуват от българите които се наричат "турци". А ДПС е просто една голяма криминална фирма, която богатее докато тъпче послушния си но твърд електорат.

 35. 35 Профил на amelik
  amelik
  Рейтинг: Неутрално

  Турячинът,много лично приемаш нещата.Да не си от обръщението на сокола.

 36. 36 Профил на Ангел
  *****
  Неутрално

  Хайде и аз да кажа в стил Доган: Жалко, много жалко, но жална ти майка след изборите

 37. 37 Профил на Радомир
  *****
  Любопитно

  Някой ще ми обясни ли какво точно означава "двойно гражданство"? Звучи ми като нещо което означава, че не принадлежиш никъде...

 38. 38 Профил на Нека си..
  *****
  Неутрално

  БЪЛГАРИ,ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ,ЗА ДА НЕ СЕ СРАМУВАМЕ ПРЕД СВЕТА С ТАЯ КРАДЛИВА ПАПЛАЧ-ДОГАНОВА.НИМА НЕ СЕ УБЕДИХТЕ,ЧЕ ТОЯ ТУМОР ТРЯБВА ДА СЕ ИГНОРИРА ЗАВИНАГИ.

 39. 39 Профил на срамота
  *****
  Неутрално

  плъхът Доган безсрамно изпълзя от брашното а Ахмед Емин го няма

 40. 40 Профил на стиф
  *****
  Неутрално

  Пуснете му един куршум на този фес

 41. 41 Профил на oziris7
  oziris7
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Сокола от "народната любов" ли се пази с тия яки джипове и охрана? Прилича на бос на мафията, а не на политически лидер. Но едно му признавам - възползва се в максимална степен от безхаберието на БГ избиратели и с шепа хора влиза във властта. Затова гласувайте, иначе пак ще ни се усмихва Сокола от телевизора и ще ни сипе "мъдрости" колко незаменим е и как всичко зависи от него.
  А мястото му не е в парламента, а в затвора, защото няма как да оправдае огромното си имущество, придобито по известен за всички начин (справка - "обръчите"

 42. 42 Профил на GUMATA
  *****
  Неутрално

  Доган или неговото проявление обективно съществува и всеки, който не го приема, значи не може да възприеме действителността ни. За да се стигне до тук трябва да си спомните миналото. Непоследователността на политиците, глупостта им, еснавщината им, дребнавостта и безочието им.
  Доган ОТКРИТО ЛЪЖЕ КАТО КАЗВА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ щЕ СМЕНЯТ ОТНОВО ИМЕНАТА НА ТУРЦИТЕ. Той си събира електората ако има някой разколебан, но къде на този фон са сериозните БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ? Вижда се, че без скандал магистрати се пъхат в спортно увеселителни дружества, полицаите дръзват да стачкуват, лекарите си осигуряват задължителни прегледи, енергетиците си осигуряват задължително плащане и на неползавана енергия. Пълно е с ненормалници, които имат наглостта да казват, че можеш да си тръгнеш от България. Хора като доган живеят в постоянен Байрам и няма хора, които да защитят БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Как да го няма Доган като мнозинството са продажници и идиоти? И все пак Доган е цвете сред тези тъпанари, които освен с лош морал и невежество не могат да се покажат с нищо друго. Ами огледайте се. Вижте СДС, ДСБ, БСП и кажете колко хора имат характер, възпитание,обноски , образование..

 43. 43 Профил на Varnalis
  *****
  Неутрално

  А.Джолан е ясен .Гласувайте и ще падне заедно с ибрикчиите като Я.Станев,Х.Бисеров и тем подобни.

 44. 44 Профил на elewator
  *****
  Неутрално

  Направете го министър -председател този обаятелен тип. То явно вече няма кой да ни оправи ами поне да ни го пусне отзад наред на цялата нация ,защото явно това си заслужаваме.

 45. 45 Профил на paisi
  *****
  Неутрално

  българи, спасете българия. Гласувайте за синята коолиция ако исате да не ви управлява доган и предателите българи.

 46. 46 Профил на Турячинът
  *****
  Неутрално

  №35
  Всички турци в България са обръщението на сокола.

 47. 47 Профил на ВЪН ВЪН и ПАК ВЪН!
  *****
  Неутрално

  НЕКА ВСИЧКИ ПУСНЕМ СВОЯ ВОТ И ТОГАВА ДА ВИДИМ МОЖЕ ЛИ БЕЗ ДПС

 48. 48 Профил на Y-ту
  *****
  Гневно

  Тоя Сопол не е никакъв турчин , един прост и лигав Дръндарски циганин . Гласувайте братя , иначе вие си знаете ...

 49. 49 Профил на Y-ту
  *****
  Гневно

  Тоя Сопол не е никакъв турчин , един прост и лигав Дръндарски циганин . Гласувайте братя , иначе вие си знаете ...

 50. 50 Профил на ДОГАН
  *****
  Неутрално

  ТУРЯЧИН,КОЙ НОМЕР ТИ Е ХАЛКАТА ?

 51. 51 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "Надявам се на нови попълнения в ДПС – на хора с ново мислене"

  според мен събрахте всички хора с ново мислене:
  Емел Етем - министър предизвикващ бедствия и аварии
  Ахмед Емин- самоубила се мъжка секретарка
  Деян Пеевски - колкото некадърен, толкова противен и дебел
  Ирена Кръстева - неговата свиня майка
  Христо Бисеров - плазмодия
  Данчо - Ментата
  и други знайни и незнайни боклуци...

  според мен ДПС и сега разполага с пълния потенциал да затрие България. не виждам какво още чакат?

  РЕФОРМИ !
 52. 52 Профил на МОЛИВ
  *****
  Неутрално

  ГУМА,ВЗЕМИ ЕДНА ГУМА И СЕ ЗАМОИЗТРИЙ.

 53. 53 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2658 Неутрално

  "...в забранената за паркиране зона спират..." - демонстративна държавност по европейски. И хората радостно ликуват на народния водач.

  Ако така градим демокрация, столетия няма да стигнат да доближим дори гръцкия модел, да не говорим за страните по на Запад.

 54. 54 Профил на ББ
  *****
  Неутрално

  Аман от пълни олигофрени (етнически турци) гласуващи за дпс и умиращи от глад.
  Ей глупаци какво направи с вашия вот тоя мафиот - направи парите а вие пак духате супата. нещастници
  До българите - нека да гласуваме и да изхвърлим веднъж завинаги тия боклуци - турците и комунистите от управлението.
  Те комунистите намалят с всяка зима и без това
  Надявам се да има 2ра етническа партия за да открадне голяма част от турския вот

 55. 55 Профил на муслуманин
  *****
  Неутрално

  А бе ТУРЯЧИН, неграмотен повтаряш едно местоимение по няколко пъти "Аз в мене съм си сигурен". Какви турци сте Вие бе, нито турски владеете грамотно, нито български. Научихте се да ядете домус(прасе), да се държите като такива, когато се напиете, жените се за българи/ки или други християни. Дано Ви облагородят поне малко тъпия ген. Накрая си избрахте и добър вожд СОпОЛА, който Ви оправя отзад(както вие обичате) след изборите, ама то след третия път вече ви доставя удоволствие. Гласувайте отново за него, та изкупните цени на млякото, което произвеждате да стане от 40 ст. на 20ст. Тютюна да ви го изкупуват след три години мухлясъл, евросубсидиите поне още четири години да не прекрачват прага на България. Честито оправяне!

 56. 56 Профил на milbo
  milbo
  Рейтинг: 213 Неутрално


  Едно време наистина си мислехме, че е умен -
  сега, слава богу, се вижда, че просто сме били недостатъчно информирани, тоест глупави, или наивни.

  Това време свърши - и всичко, което този човек говори НЕ СЕ ПРИЕМА от 90% от хората - напротив засилва желанието и осъзнатото разбиране на мнозинството, че тази гад трябва да отиде в небитието - и да престане да ни занимава със своите ретроградни, неадекватни и арогантни виждания за нещата -

  Условията се промениха - това е - той вече е история

 57. 57 Профил на муслуманин
  *****
  Неутрално

  Ще бъде история, излезте сънародници и гласувайте за когото и да е(без рязяните разбира се). Нека покажем на Европа, че и ние сме народ.

 58. 58 Профил на политик
  *****
  Неутрално

  Стига с тая Синя коалиция бе посер....... .И какво от това че случайно може да влезнете в парламента(за европарламента е смех),какво ше се промени освен че полит. труп Костов ще се спаси от забвение и съд,друго няма.Ега ти целта в която са впрегнати толкова хора и средства.И оня смешко Мартинчо да се кефи, че е успял да затрие СДС( синята идея) в която имаше кауза,смисъл и от която комунетата се плашеха.ДА няма заветните букви СДС в изборната бюлетина и то заради Костов,и въпреки това да правиш коалиция с Костов. Егати падението, егати морала.

 59. 59 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Този е АДСКИ вредна личност. В някакъв смисъл е по-вреден и от комунистите, ако изобщо е възможно да има нещо по-вредно от комунистите.

  Доган създава целенасочено анти-модерност и феодализъм. Корупцията и мрежата от връзки при него не са просто "да си лапкаме", както е при Лафонтен-Запалката примерно. Доган, оказа се, има връзки с Турция, има добре обмислена и систематично прилагана кадрова политика, която със сигурност е инспирирана от Турция или поне от нЕкои кръгове в Турция. Най-видимата част от сътрудничеството му с Турция са изборните екскурзии.

  В момента най-доброто лекарство против Сопола е Синята коалиция. Не БСП, с които Сопола се сработи. Не Атака, които пък ги тегли към Северна Азия, а Синята коалиция.

 60. 60 Профил на 987
  *****
  Неутрално

  Доган и ДПС доказаха че не защитават реално интересите на тюркоезичното население, не ги представляват, а осигуряват корпоративно лоби за свои близки фирми, т.е. кръгове близки до бившето ДС.
  В този смисъл ДПС е същата измама която се оказа и БСП и НДСВ и като такива вкупом са излишни. Поне на електората.

 61. 61 Профил на Tурячинът
  *****
  Неутрално

  На нас не ни трябва български да учим. Българския език вече е умрял език. Ние си имаме език и си говорим нашия език. Гледаме си наши телевизии, децата ни учат нашия език. За какво ни е вашият език. Напротив вие трябва да учите чужди езици.

 62. 62 Профил на муслуманин
  *****
  Неутрално

  Ти пробвал ли си някога ТВОЯ език в тУРЦИЯ, та да видим разбира ли ти някоя нещо там. Пък тогава ела и ми кажи, че имаш език. Най характерният белег засъществуването на един език е развитието му. Езика, който говориш и на който неможеш да си напишеш дори
  името отдавна е умрял, защото не е "мръднал" от векове.

 63. 63 Профил на ПРОМЯНАТА
  *****
  Неутрално


  ДОЙДЕ ВРЕМЕТО!
  да призовем на висок глас всички българи да ОТИДАТ ДО ИЗБИРАТЕЛНИТЕ УРНИ и да гласуват с коя да е партийна бюлетина - ЗАДРАСКАНА или с надпис "ИСКАМ ПРОМЯНА". По този начин реално ще можем да дадем своя
  ПРОТЕСТЕН глас ЗА СМЯНА НА ПАРТИЙНО-ОЛИГАРХИЧНИЯ МОДЕЛ.
  Ще използваме двукратно за 2009 г.
  законните избори като Първи Референдум "ЗА смяна на Системата".
  Ще излезем(при голям брой недействителни бюлетини от НЕГЛАСУВАЩИТЕ) на улицата и ще поискаме Нова Кръгла маса, но без участие на досегашните лица от властта със старата и нова Номенклатура за 20-годишния лъжовен преход.
  Ще поискаме Ново Велико Народно събрание.
  Европа сега очаква да ни чуе!
  Необходимо уточнение: Недействителните бюлетини няма да се прибавят към партиите, преминали бариерата от 4%, както става с разпределяне на гласовете, подадени за невлизащи партии - само такива бюлетини отиват в полза за онези, които не сте искали.

 64. 64 Профил на ББ
  *****
  Неутрално

  До турчина-идиот
  Виж се само бе нещастник
  не виждаш ли че си на грешното място
  това е европа а ти продължаваш да живееш в 14 век
  глупак такъв защо не отидеш в анадола . там няма ли да ти е по-добре пак ще си същия малумник и там ОБАЧЕ

 65. 65 Профил на 789
  *****
  Неутрално


  Някой да се сеща,слушал ли е ,чел ли е ,дали от как свят светува жена - туркиня да е минавала Босфора ,и като да е дошла в България да е турчин родила ...!?
  Май не ...,тогава за какви турци говорим, това не са ли своево рода предатели на българските интереси,които незнайно защо се самоопределят за турци !?

 66. 66 Профил на муслуманин
  *****
  Неутрално

  Пък и защо ви е да знаете българският добре, само го мърсите. Съвременните българчета отдавна учат, пишат и говорят добре по няколко актуални езика, а вие си учте вашият та в един хубав момент, като решите пак да ходите на екскурзия поне вода за ибрика да можете да си поискате, след като ви оправят.

 67. 67 Профил на Турячинът
  *****
  Неутрално

  Аз работя в Турция и с гордост приказвам турски език. Пък в Европа турците са повече от бъгарите. По официални данни са към 7 000 000 а по неофициални са към 10 000 000.

 68. 68 Профил на Bishop
  *****
  Неутрално

  Съвсем се оляха=ДПС е в началото на края си а и всички който правят коалиций с тези нещастници и мафиоти=БСП да го има на ум !

 69. 69 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ НА МАФИЯТА!

  Няма как човек да не се впечатли от кога искрената,кога от тънко пресметлива загриженост,с която политици от БСП, тяхни социолози и вестникари се отнасят към съдбовния за днешните избори въпрос,кой ще понесе депесарският шут на Доган,но както се слува винаги до сега при всички избори шута е за българският народ,защото го търпим Доган и шута му. На пръв поглед някой загриженост на някой политици за спокойствието в страната е основателна,като се има предвид ситуацията на Балканите,тази загриженост на някой политици има само дребния вътрешнополитически недостатък да узакони българския етнически модел като монопол на ДПС и да постави стабилността му в зависимост от волята и интересите не на цялото общество,а на тази повече от очевидно етнически формирана партия и Доган. Вече никой не се стряска не само от формулировки като „наложеният от ДПС етнически модел“,но и от откровени заплахи за етническо насилие,в случай че рахатът на настоящите и практически вечни лидери на ДПС и Доган бъде нарушен и те бъдат отбити от държавната баница,макар и само за предстоящия парламентарен мандат. При заплахи с подобен политически рекет във всяка цивилизована страна би изпратил упражняващия,който е в конфликт със закона в затвора,но у нас очевидно „цивилизационният избор“ предполага и коткане на политическите рекетьори.
  По-лошото е,че никой не си задава и въпроса дали наложеният от ДПС модел не нарушава и самото право на избор на малцинството,чиито интереси тази партия уж защитава. Подобен избор според нейните лидери би трябвало да бъде принципно невъзможен,като се имат предвид огромният вой и яростните нападки срещу дръзналите от други партии да заиграят в същото електорално пространство. Според лидерите на ДПС правото на избор на българските турци се свежда до това да изберат предложените им кандидати на движението; всичко друго заплашва да взриви етническия мир. И тази претенция е като че ли дадена свише – тя не е зависима от простичките въпроси,които по принцип би трябвало да си задава всеки избирател,например: какво направихте досега за мен,как защитихте моите интереси,та искате да ви избирам пак.
  Колкото и странно да е,защитаването на интересите се смята за изначално разбиращо се от само себе си и произтичащо от старата слава на ДПС и конкретно на неговия лидер Ахмед Доган като борци за права и свободи на същото това население,геройски рискували личното си добруване и свобода в условията на тоталитарния режим. Дали това обаче е така? Същите тези хора ли организираха протестите срещу преименуването например,или тогава имаше други,които после бяха подменени и изтикани – не без помощта на ДС и не без опеката на комбинатори като покойния Луканов? Въз основа на какво може да се обясни изключително гъстото присъствие на щатни и доброволни сътрудници на ДС в ръководството на ДПС? Как ли тези последните са съвместявали тъкмо геройските ранни времена на своята политическа биография със служба на същата тази репресивна машина,която ръководеше и осъществяваше терора върху българските турци и помаци?
  Отговорът на последния въпрос се крие в заключенията на комисията по досиетата. Коментарът на Доган:този въпрос не ме интересува. Естествено,че не го интересува – неговата собствена принадлежност към ДС бе известна още от 1992. Но не е маловажен,нито пък безинтересен въпросът какво по-точно е правил там,обемът и насоката на неговото доносничество. В това отношение настоящата справка е,струва ми се, достатъчно красноречива. От нея става видно, че Доган е сътрудничил на Трето управление, Девети отдел на ДС от 21.VIII.1974 до 21.I.1976,а след това на Първо главно управление от 21.I.1976 до 6.III.1988 – тоест неговият непрекъснат стаж в ДС е малко повече от 12 години. Имал е три агентурни имена,собственоръчно е написал декларация за сътрудничество, собственоръчно е писал агентурни донесения и собственоръчно е получавал пари за тях. Но за какво по точно – за кои е доносничил,кого е издавал, каква е била „насоката“ на неговите платени предателства? Отговорът: „събирал сведения за настроенията и поведението на български и чужди граждани по линия на протурски национализъм и интелигенция“. Протурски национализъзм и интелигенция на езика на ДС означава работил срещу тези,които се опитват да защитят правата на турското малцинство. Правата на населението,върху което претендира да има политически монопол днес.
  Дружбата между ДПС и БСП може да е целесъобразна според тяхните лични интереси за повече власт и пари. Но подобна целесъобразност изисква да се каже в очите на българските избиратели горчивата истина – че в политиката няма морал. Има само сметки.

 70. 70 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Българското общество е с поредната заплаха за етническия мир от Доган.Голям страх го гони Доган,че ще отговаря не само за големи кражби и корупция,но и за убийства извършени от него или по негово нареждане,иначе обикновеното му състояние е
  уверено да гази всички правила и закони,да оставя без ответ критиките за сараи му,обръчите от фирми и назначенията на всички важни места във държавата свои доверени хора. Подминава ги с нахални подмятания за собствената си незаменимост,защото така е вменил на всички - казаното от неговата уста се приема за казано директно от Аллах.След като уби "мъжката си секретарка" Ахмед Емин,Доган предпочете да се скрие зад дебелите зидове в Бояна от страх да не го ликвидират роднините на убития Емин.Предстоящите избори за нов парламент обаче го принудиха да излезе от това шизофренно състояние,защото изборите са стихията му,защото ако ДПС не участва във властта,ДПС загива и лидерът му също като"политик". Сегашните му приятели,които го хвалят,първи ще започнат да хвърлят"камани"по него.
  Доган постъпва винаги по обичайната схема: Електоратът на ДПС трябва да бъде сплашен,за да не се задълбочава в други нелицеприятни за лидера проблеми,като неизпълнени стари обещания. Затова Доган подсилилва нещата с това :"готвят ви нова смяна на имената",нов възродителен процес,че ги заплашват с изселвания. После Доган нарежда на новата си "мъжка секретарка"да преведе няколко милиона на Сидеров,за да има в предизборната си пропаганда,повече заплахи към ДПС,за да може Доган да ги ползва като аргумент пред електората си.В промиване на мозъците на електората си,Доган пряко не посочва кой точно ги заплашва,но дава недвусмсленно да се разбере,че я Костов,я Борисов го замислят това,а за Сидеров не казва нищо. Догановия рефрен се подема от коалиционния му партньор Сергей Станишев,защото соцлидерът разбира,че може да не толкова сигурен в собственият си електорат,но на догановият може да се разчита,за да бъде втори мандат Премиер,независимо че ще бъде само една марионетка в ръцете на Доган.Сергей като партньорът на Доган знае как да се отблагодарява подобаващо,като започва да му приглася за заплахата от опозицията,като се прави на хамав,че незнае,че именно неговата партия проведе възродителният процес,в който активно е участвал и Доган,срщу пари!
  На митинга,който проведе ДПС,Доган нагнети страха на хората,защото знае,че с изчезването на заплахата губи властта. Доган не само със заклинание държи в страх електората на ДПС,но и вменява вина у българите,като хвърля вината за възродителният процес върху всички българи.Доган,често заплашва,че ако му се отнеме властта,то това което ще се случи в България,събитията в Косово ще изглеждат като детска игра
  Нахалството на Доган няма граници!
  Доган:"Трябва да се пазите. Мислете за утре,не за днес. Аз съм добър пример. Идвам от едно малко село, а сега съм богат човек. Аз съм политик. Аз съм бизнесмен. София не ми е достатъчна. Нуждая се от Брюксел,искам да правя политика за 500 милиона души." Думите са на Ахмед Доган от предишна кампания. Всъщност Доган прави политика за значително по-малко хора,при това далеч от Брюксел. Всичко е от размаха. А неговият стига до Дръндар.
  Такива заклинания държи в страх електората на ДПС,но и вменява вина у българите,и така Доган печели изборите.Но кога?Това зависи от нас!

 71. 71 Профил на Jay
  *****
  Неутрално

  До всички истински БЪЛГАРИ:

  Преди да гласувате, помислете за следното:
  Какво ще остане от България, ако още 1 милион българи. млади и способни българи, се изселят в чужбина? Кой ще плаща за пенсиите на пенсионерите и социалните услуги на всяко ниво? Кой? Путин?

  Аз живея в Германия, моята избрана родина (Wahlheimat) от преди около 10 години. Емигрирах защото не исках да живея в страна, управлявана от комунисти и изпълнена с посредственост и страх, средата, в която просперират комунистите а не талантът на всеки индивид.

  Това направиха и още много други българи.

  Но какво ще стане, какво ще остане от България, ако това се повтори?

  Всяко нещо е въпрос и на дозата. "Отровата се дължи на дозата". Аз също както Обама вярвам, че има такова нещо като понятието "прекалено късно".

  Ако политическото представителство на нормалните, истинските българи в лицето на Синята Коалиция и ГЕРБ не управлява, а отново БСП разбирай ДС отново е на власт, тежко и на България. Моите деца едва ли ще стъпят там.

  Нека всеки да помисли как може да помогне. Но наи-важното е да се гласува. Говорете и с други хора, и им задайте няколко други въпроса: По-добре ли живеете сега в сравнение с преди 4 години? Каква перспектива виждате в едно управление на БСП/ДС? Как ще реагира Европа с нейните ресурси? Искате ли да живеете в Европа?

  За тези които нямат преки впечатления: никой нормален европеец не иска да има нещо общо с престъпници и обикновени крадци. Както и никой нормален българин.

  Говорете с хората без да ги принуждавате. Задайте им въпроси и нека те сами да стигнат до отговорите.

  Успех на Синята Коалиция!!!

  Един твой син, Българиьо

 72. 72 Профил на муслуманин
  *****
  Неутрално

  Нека турците да работят в Европа и в България да дойдат. Ние нямаме нищо против работа има на полето в строителството в мините къщи за чистене и много друга непривлекателна работа(да не казвам мръсна). Пък ние да имаме време да се занимаваме с управлението Ви, щото неможете упътването на една машина да прочетете. Така ще обърнем и внимание на езика си та да го изчистим от насадените турцизми, следствие от вашето 5 вековно робство.

 73. 73 Профил на антрополог
  *****
  Неутрално

  И да не забравяме:
  На турците главите са им плоски отзад, поради което те имат по малко мозък. Ограничени хора са.
  Спокойно - и те ще си отидат...

 74. 74 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Страхотен репортаж. Наистина. Браво. Поздравления за автора.

 75. 75 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Боклукът не може да бъде оставен под леглото и някак си той трябва да бъде изваден и изметен! Боклуците са много,но най-големи буклуци са: Янев,Сидеров,Трифонов,Бареов,Капон,Юруков,Велева,Дърва,Радонов,Дачков,Паунов,Дра Христова,Андрей Райчев,и още безброй боклуци,но моля да не се сърдят тези които съм пропуснал! Боклуци са и вестниците 24 ЧАСА ЛЪЖИ,ТРУП,ЧОРНИ-СТАНДАРТ,ДОГАН-МОНИТОР,БНТ,БТВ И ОЩЕ МНОГО ЖЪЛТИ БОКЛУЦИ.До сега телевизия Европа и РЕTV бяха сравнително независими,но явно и тях вече са ги купили,и почнаха да повтарят на всеки час лъжите на изхвърлените боклуци от СДС и ДСБ. Всички тези боклуци,доброволно и съзнателно се включиха в предизборната надпревара в полза на БСП и най-вече на ДПС,като станаха тяхни партийни агит-пропагатори на тези две мафиотски организации,с надеждата,че ако бъдат послушни,догановата мафия ще ги награди с място на държавната трапеза,като"дясна опозиция",нали така открито заяви Сергей Лукашенко,че на България и трябва дясна опозиция,като разбира се,че те пак ще са управляващи. Всички тези боклуци,като бясна глутница се нахвърлиха върху СДС,ДСБ,Костов и Димитров,и представете си нищо,абсюлютно нищо лошо не казват за своите си господари,като че ли не сега ДПС и БСП са "управляващи",като че ли не те за пореден път докарват България до икономическа криза,при Луканов,Беров,Виденов като "управляващи"грабители,и сега при Сергей Лукашенко.Тези боклуци искат да внушат на хората,че СДС,ДСБ,Костов и Димитров са виновни за всички злини сполетели България,въпреки че СДС и ДСБ са вече 8 години в опозиция,а всъщност действително управляващи са ДПС с Премиер Доган.а Станишев е само момче за изпълнение на поръчките на Доган.

 76. 76 Профил на Mdaaaa
  *****
  Неутрално

  ПРОЕКТЪТ ДОГАН НА БЕЗСМЪРТНАТА ДС СЕ Е ИЗЧЕРПАЛ,В СМИСЪЛ ОБЕКТЪТ СЕ Е ОСРАЛ ТОТАЛНО,И ЩЕ БЪДЕ ПРАТЕН ОТ СЪЩАТА ДС ,ТАМ КЪДЕТО ПРАЩАТ УПОТРЕБЕНИТЕ ПАЧАВРИ....

  Всъщност #28 е прав. Все ми се струва, че за екзекутор беше нарочен Емин. Явно човекът (Емин) е бил с лабилна психика и не е могъл да се справи със задачата. Щом обаче решението е вече взето ..... Интересно е каква ли съдба са му приготвили, катастрофа, отстрелване, огромен скандал +затвор или .... Едно е ясно, че Доганя вече носи повече негативи за покровителите си отколкото ползи. А след като не носи ползи, на кого е нужен, освен на себе си.

 77. 77 Профил на /.
  *****
  Неутрално


  Драги турци, надявам се вече ви е ясно:

  БСП + ДПС = БКП(ДС)
 78. 78 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  "На турците главите са им плоски отзад, поради което те имат по малко мозък. Ограничени хора са." - на турците главите са им плоски отзад, защото на младите майки няма кой да им обясни, че бебетата трябва да се обръщат в различни пози и те ги оставят да лежат само по гръб, от което им се деформира черепът. А това е защото още от соц-а тези хора (както и циганите) целенасочено са държани необразовани в огромната си част. За да може партията и КДС лесно да ги държи в подчинение. После през Голямата екскурзия изгониха малкото образовани и модерно мислещи турци, за да остане само простотията, която като и кажат "Българите ще ви колят ако не е Доан" и отива под строй да гласува за ашладисания мангал, агент на КДС. Българите трябва да се постараем за да извадим тези хора от мрака в който ги държат насила племенните им вождове. Те после сами ще му бият шута на тоя съдран милиционерски цървул.

 79. 79 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Кога се роди прословут бизнесцентър и неговите „мъжки секретарки”?

  - След 1996 г., когато на конференция извън София, в Кърджали, беше направен преврат заедно с хората от “Мултигруп” на Йордан Йорданов, който скоро нашумя като бивш ръководител на бизнесцентъра на движението. По онова време той работеше за “Мултигруп”. Тогава бяха отстранени от партията над 2500 ръководители на всички нива. Бяха унищожени всички основни документи - протоколите от заседанията на ЦОБ и на Централния съвет, за да заличат разговорите и различията в партията. Точно тогава се формира дейността на бизнесцентъра, който да обслужва единствено и само лично Доган, без да има нищо за партията. Тогава се появиха и първите т.нар. началник-кабинети в партията, които комуникираха от името на Доган. След конференцията в Кърджали Доган нямаше доверие в хората на ключови позиции.
  Кулминацията на всичко дойде през 2001 г. Доган и покойният Илия Павлов се бяха събрали в Бистрица,а когато аз отидох,Павлов ми каза: „Г-н Октай, само теб чакахме да видим какво ще правим с управлението”. Помня,че тогава Доган беше побеснял,удряше по бюрото и викаше: „Аз ще кадрувам,аз ще решавам за условията на коалицията,аз ще решавам кой ще е министър. Чухте ли, г-н Октай?”. При оформянето на ДПС-НДСВ коалицията той изолира всички структури. Димитър Калчев, тогава министър на администрацията и човек на “Мултигруп”, пък предложи в съвета за икономическо развитие по онова време да влезе групировката „Възраждане”. От казаното до тук излиза,че Доган е създателят на обръчите от фирми?
  Отначало той беше изпълнителят. В прехода от 90-а година насам имаше два типа политици – едните, които създават обръчи,и другите,които ги обслужват. Този, който създаваше обръчи през 1996 г.,беше убит – Андрей Луканов. Тогава групировките останаха без тартор и започнаха да вербуват за обслужващ персонал сред политиците. Един от тях беше Доган чрез Илия Павлов. По-късно Доган успя да превземе групировките и застана зад обръчите им от фирми,най-вече от сивата икономика.Голяма част от наследсвото на Илия Павлов,Доган получил даром след смърта му,чрез рекет и изнудване на наследниците му!

 80. 80 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  ДОГАН ВИЕ СТЕ УБИЕЦ!

  Скулпторът Вежди Рашидов,който бе близък до ДПС,обясни пред БНР, че само човек,който не познава добре как функционират “сараите на Доган”,където Емин бе открит мъртъв с огнестрелна рана,може да приеме безрезервно версията за самоубийство.
  Според Рашидов никой не може да влезе при Доган с лично оръжие, не може дори да се приближи до работните или личните помещения на лидера на ДПС,без да бъде проверен от многобройната охрана, разположена на определени “пропускателни” места. Навсякъде са поставени охранителни камери,а коридорите са пълни със служители.
  Дори близък до Доган човек като Емин не би могъл да разполага с оръжие в близост до шефа си,каза още Рашидов. Емин е бил убит лично от Доган,след разгорещен спор между двамата,а после охраната е изнесла трупа от кабинета на Доган.

 81. 81 Профил на aman ot kuhi selqni
  *****
  Неутрално

  "турячино", такива като теб кухи глави са малцина. познавам много турци, които са интелигентни хора и не биха казали простотиите, които ти говориш.. майка ми и баща ми знам какви са били, както и за дедите ми знам. граждани на планетата сме. ти като си много сигурен в своите деди, те дали са сигурни в техните..? дали не произлизате от някое древно африканско племе.. или не сте слези от палмите преди някой друг век..?
  като искаш върви някъде другаде да си мериш рязаната пишка и да се правиш на мъж. така по интернет всеки може. ела в България и ми кажи очи в очи това същото, дето го дрънкаш тука, пък нека се разберем по мъжки, като си толкова "ербап"

 82. 82 Профил на Андрю
  *****
  Неутрално

  Доган е нагъл,защото чувства силната подкрепа на създателя си БСП и другите скрити доносници и артисти на БСП-Волен Сидеров и Яне Янев.Кога Андрешко ще разбере мръсните лъжи на комунистите?Толкова ли са тъпи някои хора че не виждат мутренско-криминалния преход на КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.Тъпотата обрича на жалък живот-последно място в Европа по доходи!

 83. 83 Профил на ВЕТЕРАН
  *****
  Неутрално

  Нека ви обясня защо присъства бившия главнокомандващ ВМС на купона . Те имат общ бизнес . Бившата гарнизонна фурна на бул."Чаталджа" вече във вид на луксозна кооперация с няколко входа е собственост на Доган чрез солташака му Вълканов , бивш вице на Мултигруп . Далаверата беше срещу 6 гарсониери в крайния квартал Владиславово , получиха земя за 2,5 млн евро .
  Доган е замесен и в други далавери с военни имоти . Неслучайно . Спрете да го обявявате за турчин . Голяма част от електората му са турци , но той е мафиотски бос от висок ранг .
  Илия Павлов , Черепа , ТИМ , Ковачки са по-ниско в иерархията.
  Впрочем джиповете кубчета са или на Вълканов или на ТИМ .

 84. 84 Профил на емигрант
  *****
  Неутрално

  Хади тогас пиши на родния си език да видим колко си добре и там. Като работиш в Турция добре пиши си в вашите форуми например във вестник Булвар.Ти добре че се имаш за турчин ама местните дали те приемат като такъв е друг въпрос.Доган едва ли има връзка със сегашното правителство на Турция доколкото си спомням имаше срещи с лидера на бившите сиви вълци сега МХП Девлет Бахчели.

 85. 85 Профил на Бай Хасан
  *****
  Гневно

  ПРАВ СИ! БЕЗ ТУРСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ЦИГАНИ "УПРАВЛЕНИЕТО", ПАРДОН, ТОТАЛНИЯ ГРАБЕЖ НЯМА ДА СТАНЕ!

 86. 86 Профил на ТНТ
  *****
  Неутрално

  турячинът 31. Какво "робство", бе? Нали беше "присъствие"?

 87. 87 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Стига с тая Синя коалиция бе посер....... .И какво от това че случайно може да влезнете в парламента(за европарламента е смех),какво ше се промени освен че полит. труп Костов ще се спаси от забвение и съд,друго няма.Ега ти целта в която са впрегнати толкова хора и средства.И оня смешко Мартинчо да се кефи, че е успял да затрие СДС( синята идея) в която имаше кауза,смисъл и от която комунетата се плашеха.ДА няма заветните букви СДС в изборната бюлетина и то заради Костов,и въпреки това да правиш коалиция с Костов. Егати падението, егати морала.

 88. 88 Профил на Радо
  *****
  Неутрално

  Ей тук вече сгреши тоя тиквеник. Хората малко са се активизирали да гласуват, дано да не е само на думи, че там сме най-силни, както добре знам!

 89. 89 Профил на iiii
  *****
  Неутрално

  А някои знае ли че заводчетата за производство на олио в Девня и Каспичан са на Доган и негови протежета, които си изпират парите!!!! Това е само в нашия район за което се знае- а какво ли е и на другите места където не сме чували нищо?????????

 90. 90 Профил на MMM
  *****
  Гневно

  Жалко е, че предатели и престъпници като Доган продължават да бъдат допускани в управлението на това подобие на държава!

 91. 91 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  Да си кажа и аз мнението за Политическото управление на България и не само на нея, но и за всяка страна управлявана от политици която и да е тя:

  ПОЛИТИЦИТЕ НЕ УПРАВЛЯВАТ, ТЕ СЕ ХРАНЯТ !

  Това е моето послание.Милостивите да гласуват, защото без техните гласове политическата система ще умре от глад.
  Лично аз предпочитам да не гласувам, за да умре политическата система от глад.Не съм от милостивите.

 92. 92 Профил на ГУМАТА до Молив
  *****
  Неутрално

  Хубаво е да се образовате , а някои от вас да се подострят.. Вижте си невежеството , отидете малко в Австрия, Германия, Франция, вижте свят и ако и тогава не можете да видите трезво действителността, станете активен член на някоя партия- БСП, ДСБ, ДПС. Такива ви подхождат на мисленето..

 93. 93 Профил на петьо
  *****
  Неутрално

  Доган поне е прям - няма накъде без него. Ако си спомните Доган докара Гоце след балотажа на власт. Доган докара и Станишев на власт. Накъде без него?

 94. 94 Профил на ТНТ
  *****
  Гневно

  хей 71, живей си в твоята "избрана родина Ваалхаймат" и не морализаторствай из българските форуми!

 95. 95 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Аз не гласувам с намерението да унищожа политическата система чрез гладна смърт, на каквато съм осъден от нея.

  НА РАВНОТО С РАВНО СЕ ВРЪЩА!

  Това означава, че от сега и тук нататък всяко мое безсъзнателно движение ще бъде подчинено да достигането на тази цел : Гладна смърт на политическата система и на породената от нея Монетарна система за управление на Обществото.

 96. 96 Профил на Петкова
  *****
  Неутрално

  Доган е мафиот, а те не живеят много дълго. Но в статията имаше интересна информация за един отстъпник от СДС, който минал към ДПС. Без да съм пророк мога да кажа, че това ще бъде политическата съдба на Радонов и Юруков... И тогава, сигурно пак ще обясняват, че работят за СДС.

 97. 97 Профил на До Евгений Толев
  *****
  Неутрално

  Евгений Толев, голям глупак си, да знаеш. Щял да мори от глад политическата система с негласуване. Ако пилешкият ти мозък можеше да разботи, щеше да разбереш, че хора като Доган на такива, като тебе разчитат. Техния електорат си гласува под строй. А Ганьовци, като тебе се възмущават от всички и правят Доган все по-силен.

 98. 98 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Който е ходил в Турция е видял че българските турци се отличават от азиатските турци . Нашите турци изглеждат много по -красиви и интелигентни , по образовани са и печелят повече от местните. Което говори че имат смесена кръв.

 99. 99 Профил на пенсионер
  *****
  Гневно

  Крайно време е този дръндарски циганин да си намери майстора в лицета на всчки обединени българи против етническата партия, която разграби Бългърия и я превърна в турски вилает. Да откажем този циганин от политиката и да бъде съден за политика и деяния против държавата и против обикновенния честен и работлив турчин.

 100. 100 Профил на Йово
  *****
  Неутрално

  Когато (надявам се скоро) видим това недоразумение гушнало букета с дупка в главата и ненаситният си дирник, тогава в България ще настъпят празненства, каквито след смъкването на Саддам Хюсеин, празненства по-големи дори от тези в Русия за 9 май.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK