ВАС отхвърли жалбата на Радонов срещу изборната комисия в Благоевград

ВАС отхвърли жалбата на Радонов срещу изборната комисия в Благоевград

© Иван ГригоровТричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли жалбата, подадена от бившия главен секретар на СДС Пламен Радонов, срещу решението на Централната избирателна комисия, която назначи представител на СДС и ОДС в районната комисия в Благоевград.


Радонов действа с пълномощно на Пламен Юруков в качеството му на председател и представляващ СДС и ОДС. Двамата се противопоставят на решението на Националния съвет на партията да се яви на предстоящите избори за европейски и национален парламент като част от Синята коалиция и го атакуват с множество действия в ЦИК и в съда. В този случай Радонов се беше аргументирал с факта, че избраният за лидер на СДС в края на миналата година Мартин Димитров все още не е вписан като председател на партията.


От съда съобщиха, че жалбата на Радонов е отхвърлена като неоснователна, а решението за това е окончателно. Според съдиите мандатът на Юруков като председател на СДС е прекратен още на 4 ноември 2008 г., с насрочването на нов избор. В отсъствието на регистриран от съда нов председател съдът е приел, че пълномощията му се упражняват от легитимно вписаните му заместници, каквато е Любов Панайотова. Именно тя е подписала пълномощното за участие в консултациите в Благоевград.


Пред "Дневник" адвокатът на СДС Димо Гяуров заяви, че с това решение всякакви драми приключват. По думите му съдът казва, че законни представители на СДС са вписаната от съда като зам.-председател още по времето на Юруков Любов Панайотова и избраният от вътрешните избори Мартин Димитров. Гяуров посочи, че ВАС се е позовал и на решение на партията от 4 май 2009 г., когато Панайотова и Димитров са избрани за представляващи СДС.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Pest
  Pest
  Рейтинг: Неутрално

  Явно там поне са останали свестни съдии

 2. 2 Профил на alb22
  alb22
  Рейтинг: 8 Весело

  А може би усещат накъде духа вятъра и кой ще управлява след изборите ГЕРБ+СДС+ДСБ. И ако изпълнят заканите си да проверят всички назначения и решения сключени от "Тройката" тежко им. Дано!

 3. 3 Профил на re:
  re:
  Рейтинг: Неутрално

  Не знам колко са свестни, но явно се вместват в някакви граници, докато тези от СГС са очевидни подлоги на Ахмед Доган и БСП. И могат за 1 ден да отсъдят, докато СГС 6 месеца се мотае по най-елементарното дело...

 4. 4 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  Това са съдии, назначени от времето на Гаргамел Костов. Крайно време е Пламеновците да предприемат не юридически, а политически действия. Наложително е свикване на висшия национален форум на СДС и прогонване на пастора Мартинчо от СДС. СДС се нуждае от своята политическа идентичност, а не от костовашки апаратни хватки и популистка демагогия, наложени от Костов. СДС не е ДСБ. СДС е демократична, а не диктаторска партия.

 5. 5 Профил на Реалист
  Реалист
  Рейтинг: Неутрално

  Абе Анализаторе, абе смешник, кои са Юруков и Радонов, че ще свикват Национален съвет? В какво качество? Та те дори не са членове на СДС бе нещастник.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 7. 7 Профил на 6
  6
  Рейтинг: Неутрално

  БРАВО, СЛЕДВАщОТО ДЕЙСТВИЕ Е ДА СЕ РЕГИСТРИРА СДС В СК В СЛЕДСТВИЕ РЕшЕНИЕТО НА НС И МОТИВИТЕ НА ВАС ПО ДЕЛОТО ЗА РЕГИСТРАЦИЯ В ЦИКЕП

  ТАКА ОКОНчАТЕЛНО ОПИТА ЗА КРАЖБА НА СДС ОТ ТУРСКИТЕ ПРОВОКАТОРИ С РАЗшИРЕНИ ХАЛКИ щЕ ПРОПАДНЕ

 8. 8 Профил на ЙУЙ
  ЙУЙ
  Рейтинг: Разстроено

  БКП / Бандата Крадливи Партизани / ВОДЯТ ЖЕСТОКА ВОЙНА СРЕЩУ ДЕСНОМИСЛЕЖИТЕ БЪЛГАРИ . ДАЙТЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ НА ИЗБОРИТЕ . ВСЕКИ НЕГЛАСУВАЩ Е ГЛАС ЗА БКП И ДИГАНОВСКИТЕ ГНИДИ !!! ВСИЧКИ СТРЕЩУ БСП и ДПС .

 9. 9 Профил на кака Цанка
  кака Цанка
  Рейтинг: Весело

  Всичко хубаво на този свят е синьо!

 10. 10 Профил на мечо пух
  мечо пух
  Рейтинг: Неутрално

  Най-ми харесват следните констатации на ВАС:

  1. С насрочването на избор за председател на партията, мандата и съответно пълномощията на досегашния председател в съответствие с чл. 24, ал. 3, б. "б" от Устава са прекратени, считано от 04.11.2008 г.

  2. пълномощията на председател на партията се упражняват от легитимно вписаните в регистъра на СГС негови заместници.

  Това означава, че според ВАС Пламен Юруков НЕ Е ДЕЙСТВАЩ председател на СДС.

  http://www.sac.government.bg/home.nsf/0/D7C624C461446460422575BE003D1B7A

 11. 11 Профил на nemam nervi
  nemam nervi
  Рейтинг: Гневно

  От Родината България остана само държавата на тройката бандити .Да си върнем РОДИНАТА на 05.07

 12. 12 Профил на Вгледайте се в Константин Пенчев
  Вгледайте се в Константин Пенчев
  Рейтинг: Неутрално

  Председателят на ВАС Константин Пенчев не блести с ефектна външност, но е читав. Някак си мръсниците си личат. По бягащите очета, по иносказателните приказки, по другарчетата им най-вече. Пенчев говори така, че можеш да му повярваш. Вътрешно се пали. Зад иначе суровата му външност се крие душа на честен и порядъчен човек. Няма да се забрави как избухна в едно радиоинтервю, когато трябваше да коментира мерките на Р. Петк., в битността му на вътрешен министър, за охраната на Маджо. А онзи ден бе цитиран в медиите да казва: "Корумпираният съдия е като д-р Менгеле - убива." Няма значение коя партия го е предложила за поста. Магистратите членуват в две партии - на порядъчните и на мафията.

 13. 13 Профил на Krus
  Krus
  Рейтинг: Неутрално

  Цитат от решението на ВАС: "С насрочването на избор за председател на партията, мандата и съответно пълномощията на досегашния председател в съответствие с чл. 24, ал. 3, б. "б" от Устава са прекратени, считано от 04.11.2008 г.
  Липсват данни за вписване в регистъра към СГС на обстоятелства, свързани с нов избор на председател на партията. При тези обстоятелства и в съответствие с разпоредбата на чл. 599, ал. 2 и 3 от Гражданскопроцесуалния кодекс за действието на вписването, следва да се приеме, че пълномощията на председател на партията се упражняват ОТ ЛЕГИТИМНО ВПИСАНИТЕ В РЕГИСТЪРА НА СГС НЕГОВИ ЗАМЕСТНИЦИ."

  Сега, с това решение под мишница, Мартин и Любов Панайотова могат да регистрират СИНЯТА КОАЛИЦИЯ СЪС СДС за парламентарните избори и номерата дето ги въртят в СГС с невписването на Мартин вече не играят!

 14. 14 Профил на Някой си
  Някой си
  Рейтинг: Неутрално

  Константин Пенчев е сериозен мъж на място.

 15. 15 Профил на десен
  десен
  Рейтинг: Неутрално

  Оф №13 и аз си мисля, че ВАС им подава нишката. Сега регистрират СДС, ЦИК отказва, жалят във ВАС, а ВАС се позовава на цитираното от теб. И регистрацията е готова. А Юруков и Радонов дукат кафето.

 16. 16 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Председателят на ВАС няма никакво отношение към решението на съда-
  Съставът е включвал - Боян Магдалинчев- Георги Георгиев и Марио Димитров-

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 17. 17 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: Неутрално

  Няма ли да се кротнат тези побърканяци.Толкова безпереспективно,нелепо и мизерно поведение не съм виждал през миналите 20год.С всичките си действия до сега само съсипват СДС.Те станаха причина СДС да не фигурира формално в Синята коалиция за евроизборите.Ако продължават с налудничави жалби това ще се случи и за парламенарните избори.Това ли е целта им.В същото време се бият по гърдите и заявяват,че Костов искал да приватизира СДС.Анализирайте и понятиято-"приватизира"като че ли става дума за сграда,а не за живи хора,които могат да мислят и да решават.Така както върви какво остава на симпатизантите на СДС,за кого да гласуват.Ако СДС излезе от Синята коалиция какво очакват,че хората ще се втурнат да подкрепят една раздирана от противречия партия,с една шайка на чело,които или са подкупени или са ненормални.Толкова е смешно,тези които разцепват и съсипват партията,твърдят,че се борят срещу тези,които били разцепили СДС.Много съжалявям,но аз съм един такъв седесар и ако СДС не се съвземе наистина ще подкрепам ДСБ.Те са сестрински партии,това всичките го знаем.Никакъв Костов не играе тука,в ДСБ са половината ми приятели и роднини,зная какво мислят и какви каузи защитават.Затова беше толкова голяма радостта ни,че ще обединим усилията си.Но тези маскари/юруковци/убиха радостта ни и унищожиха психологическия ефект,който се очакваше,че ще върне много от десните избиратели.Така,че всичко това наистина е удар върху десницата.

 18. 18 Профил на Реалист
  Реалист
  Рейтинг: Гневно

  Гацев пак изплува - подал е жалба срещу Мартин Димитров в Главна прокуратура. Няма ли кой да озапти тия боклуци - Гацев, Юруков и Радонов бе....

 19. 19 Профил на ма тоА
  ма тоА
  Рейтинг: Неутрално

  нали е изключен бе. Защо не се оплаче на арменското поп.

 20. 20 Профил на Pest
  Pest
  Рейтинг: Неутрално

  Нека да подават. Да се вдига шум. Повече положителен ефект ще има. За съжаление има и отрицателен - някои хора се разколебават и т.н.

 21. 21 Профил на слон
  слон
  Рейтинг: Неутрално
 22. 22 Профил на Румен
  Румен
  Рейтинг: Неутрално

  Не виждам повод за вълнения. Преди два дни го написах и сега ще повторя, че дясноориентираните хора могат само да благодарят на пламеновците, за прекрасната предизборна кампания, която безплатно правят на Синята Коалиция. Гореща благодарност дължим и на авторите и поръчителите и на порнографското клипче "Бойкостов".
  Не съм от тези, дето ходят за гъби в изборния ден, но и да бях, този път не бих го направил. При такъв яростен вой на целокупната ченгесарница...

 23. 23 Профил на Умнио
  Умнио
  Рейтинг: 8 Неутрално

  http://focus-news.net/?id=n1188473

  хахахах турците съвсем изтрещяха. Кеф ми е да ги гледам колко са жалки предателите. ЦЯЛ ЖИВОТ щЕ ГИ Е СРАМ ОТ ДЕЦАТА СИ

 24. 24 Профил на До Анализатор 41 от 3:53 22 май, 2009
  До Анализатор 41 от 3:53 22 май, 2009
  Рейтинг: Неутрално

  Здравей СЕЛЯНДУР! Голям ПРОСТАК СИ - само селяндури и простаци упротребяват ПРЯКОРИ за хора и човеци! Но ти не си нито едното нито другото - ти си си просто комунистически простак!!!!!

 25. 25 Профил на ЮРИСТ
  ЮРИСТ
  Рейтинг: Неутрално

  НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С Krus.

  ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС ДА ОТИДЕ И ВЕДНАГА ДА РЕГИСТРИРА СДС, ЗАЕДНО СЪС СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ

 26. 26 Профил на Evropeec
  Evropeec
  Рейтинг: Неутрално
 27. 27 Профил на До 16 albert v. dicey
  До 16 albert v. dicey
  Рейтинг: Неутрално

  То според теб и Светлин Михайлов няма нищо общо с поредицата отводи и решението да се замрази делото на СДС.

  Константин Пенчев може само да е горд, че във ВАС цари върховенството на закона, а не върховенството на ДПС, както е в СГС.

 28. 28 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 988 Неутрално

  ВАС ист дас?
  ВАС е напълно компетентен да се произнесе по жалбата на поредния изгонен!

  ВАС може да се произнесе едва тогава, когато се консултира писмено с Добри Божилов...

  РЕФОРМИ !
 29. 29 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 367 Неутрално

  № 27-
  А според теб има ли Светлин Михайлов общо?

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 30. 30 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Какво общо имам пък аз тук?

  www.komentari.com
 31. 31 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: Неутрално

  Това е поредното решение , което според мен е солидно основание да ни наложат предпазната клауза на съдебната система. Циничността и наглостта на съдиите в България достигна изключителни граници - Магдалинчев, Георгиев и Матейска се подиграха с професията си.
  Ако са действали по вътрешно убеждение да са живи и здрави, но ако са взели рушвет за това беззаконие, дано да ги дадат за свещи.
  Много важно обстоятелство е, че съдиите отново са СЪЩИТЕ. Как могат да решат нещо различно - точно убийците на СДС, а маймуняка Пенчев им подава отново ножа.

 32. 32 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Това решение е абсурд. Съдът кредитира невписани обстоятелства. Всичко, което не е вписано, е вътрешна процедура и няма отношение към външния свят. Ако Панайотова е и.д. председател, това трябва да се констатира от СГС и да се впише. Процедура съвсем отделна от вписването на Мартин. Констатира се, че по устав Юруков не е лидер, и временно се прехвърлят правомощията на Панайотова. След като това не е направено, ВАС не може да се позовава на прекратени правомощия на Юруков. Те не са прекратени, точно както не ги е прекратил и невписаният лидер Димитров. Логически той също ги прекратява, но юридически - не. Заради такива решения спокойно може да получим предпазна клауза. Представете си западна фирма работи в България и съдът откаже да и признае директора, защото група работници е взела решение да иска оставката му... Юруков може да обжалва в Страсбург и ще спечели...

  www.komentari.com
 33. 33 Профил на до мечо пух
  до мечо пух
  Рейтинг: Неутрално

  А защо като Пламен Юруков не е председател на СДС - жалбата му е допустима в това му качество?
  "Случайния принцип" на Пенчев доведе отново същите съдии - брей каква случайност

 34. 34 Профил на до добри божилов
  до добри божилов
  Рейтинг: Неутрално

  надявам се да обжалва. То на СДС му се видя сметката, но ми се иска на поне един корумпиран магистрат да му отрежат главата. Сектантите във форума не разбират колко ВРЕДНО е това решение за съдебната система като цяло

 35. 35 Профил на :)
  :)
  Рейтинг: Неутрално

  Сини сини, колко да са сини?
  Десни десни, колко да са десни?

  Командира видя сметката на СДС, сега Синията Коалиция е съставена от така наречените сини, преподавали политикономика...

  Командире, не така! Не ме ... за ...!

 36. 36 Профил на Васил Вълчев .. До наричащия се Анализатор
  Васил Вълчев .. До наричащия се Анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  ГОЛЯМА, МРЪСНА И ДОЛНА ПАЧАВРА си бил бе. Чета форумите, но не пиша. Щом успя да предизвикаш и мен, като при това ме принуди да ползвам твоя тъп ченгесарски речник, значи си ме погнусил много над допустимото. Трябва да си голям нещастник - много ти е мръсна и извратена душичката. И да знаеш нищо не постигаш. Освен отвращение.

  Прехвърлено от друг сайт 25 май 2009

 37. 37 Профил на Адаши сме
  Адаши сме
  Рейтинг: Неутрално


  Браво Вълчев подписвам се под мнението ти за Анала.
  Прав си да се гневиш, но тоя не заслужава нервите ти.
  Избрал си е съдба на мръсник- да си я носи. всеки с избора си. Тоя няма да спре да цапа. Тоя друго не може. Ще му се върне на него или на поколението му. Бъди сигурен. Със здраве, адаш!

  Прехвърлено от друг сайт 25 май 2009

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK