Синята коалиция поиска ЦИК да облекчи отварянето на секции в чужбина

Синята коалиция поиска ЦИК да облекчи отварянето на секции в чужбина

© Георги Кожухаров"Възмущение от нарушаването на избирателните права на българските граждани в чужбина, които няма да могат да гласуват, поради малкия брой отворени избирателни секции", изразиха днес в декларация от Синята коалиция. Като повод за изявлението си десните посочват решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), което според тях отменя възможността на консулите да откриват изборни секции по свое усмотрение и така е останало ограничението това да става само ако има събрани 100 подписа на желаещи да дадат вота си гласоподаватели.


ЦИК само разяснява закона, тя не може да го отмени, а явно представителите на Синята коалиция силно са се заблудили, коментираха от комисията. Говорителят на ЦИК Ралица Негенцова посочи, че законът дава свободата на консулите и дипломатите за преценка къде да отварят секции, това правило важи и се прилага. Другият говорител на комисията Бисер Троянов пък отбеляза, че на изборите на 5 юли ще има разкрити секции и без да е заявено желанието на 100 души, като дипломатите са използвали именно тази възможност. Утре се очаква ЦИК да обяви къде в чужбина ще могат да се подават бюлетини.


Според изборните правила шефовете на българските мисии в чужбина образуват избирателни секции в населените места, където има дипломатическо или консулско представителство. Докато според закона за евроизборите, това можеше да стане само ако най-малко 20 души заявят писмено намерение на пуснат бюлетина, то по закона за избор на депутати изискването отпадна.
Както и досега в населените места, в които няма мисия, избирателни секции се образуват при наличие на не по-малко от 100 избиратели, заявили лично желание да гласуват. Третата възможност за разкриване на секция е по усмотрение на посланиците и консулите, независимо дали са набрани необходимия брой заявления.


"Тройната коалиция направи всичко възможно, за да възпрепятства вота на българските граждани в чужбина", заявиха обаче днес от Синята коалиция. В декларацията се припомня, че с гласовете на управляващото мнозинство беше отхвърлен законопроектът за електронно гласуване, предложен от СДС и ДСБ.


Призоваваме българските граждани по света, които желаят, но няма да могат да упражнят правото си на вот на 5-ти юли, да се разгневят. Призоваваме ги да убедят своите близки и познати в страната да гласуват, за да не се повтаря тази срамна изборна дискриминация на българите в чужбина, се казва още в документа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  Подкрепям.

  Според мен са важни секциите в Гърция, Кипър, Италия, Испания.

 2. 2 Профил на ali
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 722 Неутрално

  добре това,
  но тряваше да разрешите електронното гласуване когато бяхте на власт и да изгоните всички комунета от посолствата ...
  сега идете се жалвайте в интернет!

 4. 4 Профил на ЗА
  *****
  Неутрално

  Подкрепям!

  Важни са и секциите в Англия, Германия, Франция, Австрия, както и в САЩ. В Чикаго живеят над 20 000 българи.

 5. 5 Профил на fantomas
  *****
  Неутрално

  lordcris, за 4 години не могат да се справят с всичко надробено 50 години преди тях, че и за следващите 8 да оправят нещата. Народа трябваше сам да си следи гъза, не да се надява на месии

 6. 6 Профил на до #2
  *****
  Гневно

  в Турция и без това има пре-достатъчно секции.
  Както в Китай и Русия !
  Странно защо в Кипър и САЩ няма нито една. Сигурно, защото там няма турци ?!

 7. 8 Профил на Адвокат
  Адвокат
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре де, какво стана с изискването да си живял в България през последните три месеца? Май на практика важи само за Турция.

 8. 9 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 722 Неутрално

  fantomas,
  вярно че за 4 години не може да се направи всичко,
  до да се пречупи гръбнака на ДС и да се въведът необратими реформи са предостатъчни.
  това не беше направено!
  достатъчно беше да се въведът ниски данъци и да се приватизира всичко и да се приеме лустрация за да не могат повече комунетата да крадът.
  че народът е прост, спор няма - но именно поради този факт трябваше да се пипа здраво когато имаше възможност.

 9. 10 Профил на Luc
  Luc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В повечето градове във Франция хората (най-често ваши привърженици) няма да гласуват като резултат от налагането на бариерата за 100-те задължителни регистрации. Чух, че в Марсилия например, разбрали за бариерата преди няколко дни и събрали набързо 70-на заявления - няма да гласуват, значи! Хората на Доган, обаче, ще бъдат организирани и извозени (извозените сме и ние ) до Париж, Брюксел и т.н. Това са няколко хиляди гласа, изгубени за "Сините" само от Европа! Къде бяхте когато се приемаше закона? Загледани в "пъпа си", сещате ли се, че е възможно да останете извън парламента? То, ваша си работа...

 10. 11 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Не е вярно, че са си гледали в пъпа. Натискаха до последно за електронно гласуване. Беше на кантар, но не мина.

  Красьо, обади им се!
 11. 12 Профил на ХА ХА
  *****
  Неутрално

  И 100 изборни секции да ви отворят, повече от 7% няма да вземете.

 12. 13 Профил на Н.В. СИМЕОН II
  *****
  Неутрално

  Днес има рожден ден Н.В. СИМЕОН ВТОРИ. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДЪЛГИ ГОДИНИ.

 13. 14 Профил на ♂
  *****
  Неутрално

  lordcris - така е, но преди 8г. много хора нямаха достъп до нет.
  Има и друго, проблема е в секциите в България.
  Ако те предаде "комунист" не е важно, хората имаха едно на ум но
  да имаш сини -Президент,кметовее,парламнтарно мнозинство
  и да се "окъкаш" .............
  Синята коалиция във този формат няма бъдеще, за съжаление.

 14. 15 Профил на ♂
  *****
  Неутрално

  lordcris - така е, но преди 8г. много хора нямаха достъп до нет.
  Има и друго, проблема е в секциите в България.
  Ако те предаде "комунист" не е важно, хората имаха едно на ум но
  да имаш сини -Президент,кметовее,парламнтарно мнозинство
  и да се "окъкаш" .............
  Синята коалиция във този формат няма бъдеще, за съжаление.

 15. 16 Профил на Pepi
  *****
  Неутрално

  Tyka абсолютно не става въпрос за това кои колко процента ще вземе. Става въпрос за това как лека полека ни се иземват гражданските права и около тебе като гражданин се затваря един кръг от които няма излизане. Всеки да си сумира нещата, да ги тегли на кантара и да му мисли...те тепърва започват да затягат примката. Следва задълбочаваща се криза, от там и още мафия, и още по-голямо окопаване на господин Доган, другарите олигарси и техните партии марионетки.

 16. 17 Профил на Luc
  Luc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-н Чобанов, толкова ли беше трудно да поискат още тогава, и по съответен начин, помоща на хората от чужбина? Щяха да постигнат политически ефект, най-малкото... Още един пример, че в "синята зона" са останали главно самовлюбени спонсорирани персони, но не и политици, хора (поне малко) на идеята.
  Мислите ли, че "столетницата", на тяхно място, щеше да остави нещата така, без да "ореве орталъка", ако нямаше интерес от слабо гласуване?

 17. 18 Профил на Ен,И.П.
  Ен,И.П.
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Апел към Всички БЪЛГАРИ,
  Апел и към Първителството - БЪЛГАРСКО.

  Драги Сънародници, за да не отчетем и този път само активност без резултати след насрочените неподготвенo-прибързани -ИЗБОРИ,
  Моля най учитиво Правителството ни, да отложи датата на изборите с няколко месеца,
  Причината е тази, че народът се опомни и разбра вече за кого и как да гласува, но за случаят се налага това не само защото е лято и народът е пръснат, но ни заставя и спешното изпълнение на няколклко Вътре-Социални констгруктивни промени!

  Кои са те?
  Ето част от най-главните!!

  1 / Спиране на всякакви средства давани от Държавната Хазна, на всички тези Лично-Култови маскарадно напудреди Фракции, Коалиции, партии и Секти (Култ-Групировки)!

  2 / Премахване от Конституцията ни правото на МАНДАТ, правото на Имунитет, правото на Вето!
  ( не е Демократично вече от позицияата на сила или мажоритет да се налагат мнения или действия, камо ли като намеса във вътрешният живот на друга държава)

  3 / Излизане на Българският контингент-УБИЙЦИ пръснати по света, шляещи се сред Петролните военни геноциди с оръжие!!

  4 / Изгонване на всички чужди военни бази от РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ!

  5 / Заставяне да ни се изплати наемът и лихвата за милитаризираните ни площи от чуждият Милитарист!!

  6 / Преработване на КОНСТИТУЦИЯТА като се приеме най-Демократичният закон, Законът на ПРИЕМСТВЕНОСТТА!!

  7 / Изготвяне на Конституция, неподлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 150г.
  (Изготвяне и приемане на закон който да гарантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и системна пренагласа от Бизнес-Марионетните ни и Политико-Престъпни правителства.
  Закон закрилящ и вътре-социалните ни честни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрез допълнения, изменения и разпоредби към законите и, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата. Приемане на МНОГО строги без-мандатни и без-имунитетни, санкции, мерки с наказания за Всеки един Държавен служител, сбъркал, нарушил или злоупотребил с поста и доверието на Народа.)

  8 / Пълна и безприкословна ЗАБРАНА на НАМЕСАТА на всички тези Лично-Култови маскарадно-напудреди групировки, Фракции, Коалиции, партии и Секти, във ВЪТРЕ-ДЪРЖАВНИТЕ и ВЪН-ДЪРЖАВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ отношения!

  9 / Натиск в ЕС/EU за изгонване на КОЛОНИАЛИСТЪТ Но:#1, АНГЛИЯ, заради откраднатата територия на ОСТРОВИТЕ ЧАГОС, оставяйки цял един народ в изгнание, досега!

  10 / Заготовка на Проекто-План- Предложение за Демократична промяна в Европа и целият свят, основано Демократично, върху законите на ПРИЕМСТВЕНОСТТА на всички разлики между нас, ХОРАТА на 21-ви Век!!

  Не направим ли това по-горе казано и то спешно, не очаквайте Будният-БЪЛГАРСКИ народ пред урните.
  Там ще се явят пак както винаги, само хипнотизираните, силно оцветени, и безмандатно-послучни членове фенове на Фракции, Коалиции, Секти и следващите ги безцветни 339+1, Групировки.

  Моля да помислим за РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ а не за главатарите на samoocvetilite se Култовите групи изредени по-горе.
  Моля да помислим сериозно за наследството което оставяме на нашите деца!!
  Моля да помислим за БЪДЕЩЕТО на РОДНА Б Ъ Л Г А Р И Я!!!!!!!!!

  !!Жалкото е че, всеоще в България се избират БЕЗМАНДАТНИ, маскарадно-ОЦВЕТЕНИ и САМОИМУНИЗИРАЛИСЕ Партии, а не хора, личности-ТАЛАНТИ!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 18. 19 Профил на сдс старо
  *****
  Весело

  Аз мисля, че ако този мухльо/МАВЪРТИНЧО/,тоз нежен младеж беше станал пред НК и беше казал, че е за коалиция с Костов, че е евангелист щеше да получи „0” гласа,но той нагло излъга всички седесари.Нагло и подло, както се държи и в момента, затова вън от СДС, заедно с всички стари боклуци, които както виждате и чувате изпълзяват един по един.Сега ще води битка срещу собствената си партия.Пълен отврат.МАВЪРТИНЧО МАРШ ОТ СДС!

 19. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 20. 21 Профил на EUROPE
  *****
  Неутрално

  Костовизъм = След дъжд качулка

  Това трябваше да стане ОТДАВНА.

  Затрудненото гласуване негласуване от страна на
  Евро Американски Българи
  ползва единствено съвецките турки на пишман легитимната коалиция БСП.

  "Синята коалиция поиска ЦИК
  да облекчи отварянето на секции в чужбина"

 21. 22 Профил на krassss
  krassss
  Рейтинг: 214 Неутрално

  от Испания всички, които познавам и аз самия ще гласуваме ! Нека някой да се опита да купува гласове ха ха няма как да стане !!!

  sunshine ... moonlight ... good times ... boogie
 22. 23 Профил на Гицка
  *****
  Неутрално

  Разстройчик безбожен, не спамвай повече!

  Ен,И.П.
  Разстроено
  ...

 23. 24 Профил на monodeluxe
  *****
  Любопитно

  Някой знае ли дали може да се гласува в постоянното представителство на Българиа към ООН в Женева?

 24. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 25. 26 Профил на ♂
  *****
  Неутрално

  Абе деца, не разбрахте ли че умния човек можеш да го излъжеш само един път.Много от вас смятат сънародниците си за мнооооооого глупави. И грешите.

 26. 27 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До СДС Старо - Пич, не те знам от кое старо си, сигурно от старото ДПС-крило на Пламеновците. Кандидатите за СДС лидери и техните идеи бяха ясни на всички (без теб) едни бяха за алъш вериш с ДПС, други бяха за същото с Ковачки, а Мартин беше ЗА КОАЛИЦИЯ С ДСБ и беше избран със сериозно болшинство. Ти къде си дремал? И не се прави на ощипан по форумите.

  Колкото повече, толкова повече!
 27. 28 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Драги Luc, имаше апел към българите в чужбина да подкрепят законопроекта за електронното гласуване. Между другото, по време на кампанията за евроизборите аз и Стефан Тафров натискахме да вкарат в програмата на Синята коалиция конкретни ангажименти към българите в чужбина. Можете да ги видите тук в синтезиран вид: http://www.svobodata.com/page.php?pid=771&rid=29&archive=
  Така че хора на идеята има и СК е отворена за граждански идеи, но е трудно да се финтира за няколко дни един закостенял модел на вземане на решения и да се намери точния тайминг за всичко.
  Поздрави

  Красьо, обади им се!
 28. 29 Профил на Костовистите са има-нема 300 човека в София
  *****
  Весело

  "Костовистите са има-нема 300 човека в София, от които 50 имат компютри. 40 от тях могат да пишат и цвъкат във всички форуми.
  Крайно време е да изпратиме костоваците в панделата"

 29. 30 Профил на mateosf
  mateosf
  Рейтинг: 8 Весело

  Мартин да разпусне организациите на СДС, които са срещу обединяването на десните сили и да им бие шута!

  Сега Синята коалиция, а след изборите Синята партия!

  Догановци, кафеджии, путки майни късайте се от нерви!!!!

 30. 31 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ало спамаджията номер 29 Костовистите са наи много в София тъй като в столицата интелигентните и предпремчиви хора са най много на изборите през2005 от 24оооо гласа за ДСБ 80000 бяха пуснати в София на евровота през 2007ДСБ бе трета политическа партия в столицата за кви 300 души говориш да нямаш на предвид фенклуба на серьожата наричан 3-та възраст

 31. 32 Профил на RedZax
  *****
  Неутрално

  И в Торонто и Монреал живеят доста българи...

 32. 33 Профил на Станишев - Петле
  *****
  Неутрално

  Станишев го е страх от Костов!
  Станешев се държи като петле, което никога няма да стане Петел!

 33. 34 Профил на tchaturanga
  tchaturanga
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Като се прилага правилото, защо в почетното ни консулство в Залцбург нямаше избирателна секция за евроизборите. На миналите избори имаше такава. Не може в цяла Австрия да има само една секция във Виена и да говорите за спазване на правила. Във изборният закон ясно е казано , че трябва да има секции и в консулствата.

 34. 35 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Малко е късно , но по-добре късно , отколкото никога...

  Klaatu Barada Nikto!
 35. 36 Профил на do Luc
  *****
  Неутрално

  Ако са се интересували толкова от България българите във Франция, щяха да са разбрали и разпитали за 100те декларации. На други места, където има Българска ОБЩНОСТ се мобилизираха всички, и през фейсбук, е-мейл, и уеб разтръбиха за изискването.

 36. 37 Профил на Luc
  Luc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-н Чобанов, страхувам се, че не съм се изразил съвсем ясно - вие говорите за законопроекта за електронното гласуване. Това, което ми се струва по-актуално като тема, което и предизвика моята реакция, е наложеният праг за 100 заявления при откриване на евентуална избирателна секция извън консулствата. Нормалната реакция на "сините", струва ми се, би трябвало да бъде
  - още с проекта на закона да се започне кампания навсякъде с цел тази граница да бъде поне силно намалена; с това щяха да бъдат постигнати, струва ми се, допълнителни политически ползи;
  - кампанията да се поддържа, дори след налагането на това абсурдно изискване; но, някой се е сетил едва сега, когато е вече късно;
  - това, че "СК е отворена за граждански идеи" е трагична декларация. Работата на "сините", ако не греша, би трябвало да е в определянето и налагането такива идеи. Иначе все по-малко хора ще влизат през точно тази врата;
  - бидейки и вие емигрант, вярвам ще се съгласите, че за "сините" българите в чужбина, да го кажем честно, са несъществуваща (разбирай избягвана) общност. И това още от 1-те отговорни "СДС-ри", включително 1998-2001 г.(!),та до сега;
  Естествено, не ви свързвам, вас лично, с този конкретен проблем. Съгласен съм, че е " трудно да се финтира за няколко дни един закостенял модел". Но, най-вече, бих искал да ви обърна внимание, че този моделът съществува с основна цел да не допуска неправилни личности И в управлението и на СДС, т.е. нашите са точно толкова закостенели, колкото и червените... Бъдете здрав!

 37. 38 Профил на Luc
  Luc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До 36: по-точно би било да се каже, че ако са се интересували толкова много от СК някой във Франция да гласува за тях, щяха да са разбрали и разпитали къде би могло да се открият бюра и да "разтърбят", за да гласуват хората за тях. Свалям шапка на "мобилизираните ОБЩНОСТИ", но само с вас, в днешно време, трудно се влиза в парламента. И това в която и да е демократична държава. Нашите политици би трябва да свършат поне малко и политическа работа... Дано вече да не е прекалено късно за тях!

 38. 39 Профил на Батман
  *****
  Весело

  Защо се занимавате с приказки и илюзии за мечки, змейове и какви ли не плашила и страшилища, които ви пречат и са ви виновни, че синята ви идея и измислена коалиция придобива вече, /за сега/ цвят "КАКИ", а след месец такава синя багра в политическото пространство въобще няма да има!! Това ще е резултата на мъдрото ръководство на водачите ви.
  Там търсете истината и причината на предстоящия и неминуем крах, който се вижда и с не въоръжено око от всички, изключая на вас и безкруполните ви ръководители!!!
  Но, защо да ви открехвам и да ви отварям очите. Така сте ни по попелзни, за което ви благодарим на вас, а и на мъдрото ви ръководство.......

 39. 40 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Твърдите привърженици на ГЕРБ принадлежат към социалните слоеве, които могат да бъдат определени като средна класа.Те са представители предимно на средното поколение между 40 и 50 години, живеят в София и по-големите градски центрове, притежават средно или по-високо образование, работят, но заемат предимно изпълнителски позиции и имат средни доходи." Това е Групата от граждани която твърдо вярва че:1- Ще бъдат новите чиновници. 2-- Че традицията това НОВО чиновническо съсловие ще продължи да краде ,както предишните, без да бъде осъждано.3-- Шанса тази група от граждани да станат чиновници е 100-кратно по голям от този на хората в малките градчета.Това са подръжниците на ГЕРБ.

 40. 41 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Драги Люк,
  Във Франция имаме примера на Тулуза и Марсилия, където хората се организираха, събраха заявления и ще бъдат отворени секции. Не съм съгласен, че сините са като червените. Факт е, че червените нямат в програмата си нищо конкретно за българите в чужбина. Червените не предлагат електронно гласуване, те са против. Червените са на власт и си приемат каквито закони искат заедно с виолетовите и жълтите. Червените си правят каквото искат в ЦИК, ето, отмениха с решение на ЦИК законовата разпоредба за отваряне на секции по решение на консула.
  Това със заявленията мина в момент, когато приеха вдигане на бариерата на 8% и мажоритарните кандидати. Имаше мобилизация против тези нарушения на Конституцията и другото мина незабелязано. Все пак Синята коалиция прави каквото може, за да информира хората. А тази работа трябва да я вършат консулствата, не партиите.

  Между другото, ако искате да станете застъпници или представители на Синята коалиция за секциите в чужбина пратете ми мейл на [email protected]

  Красьо, обади им се!
 41. 42 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Чобанов, а престани да се мяташ като малоумника Сугарев. Това можем, толкова можем, толкова сере....Аре, почини се малко в Корсика.

 42. 43 Профил на Luc
  Luc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-н Чобанов, несъмнено сте прав за разликите между червените и СК, т.е. съгласен съм, че сините, по важни принципни въпроси, не са "като" червените. Ако и вие сте забелязали, че (за съжаление) по други, също принципни въпроси, си приличаме с тях, това, от моя гледна точка, би било много оптимистично .
  За колко е "моженето" на СК да информира хората - няма да коментирам, защото сме в предизборен период - да не прозвучи недоброжелателно.
  За това, че изборната работа - винаги е в някаква степен агитация (или не-агитация) е за консулствата, не съм съгласен. Работа е, преди всичко, на тези, които биха искали да получат съответните гласове!
  За застъпничеството, ще ви изпратя кратко лично мнение с писмо. Благодаря за адреса.

 43. 44 Профил на Стефан Тафров
  *****
  Неутрално

  Синята коалиция сигурно не прави всичко както трябва, но нека не забравяме, че тя, Синяата коалиция сме всички ние, нейните привърженици и преди да изискваме това или онова от нея, нека се замислим кой от нас е направил нещо конкретно за каузата й, дал ли е част от времето и силите си подобно на Атанас Чобанов например.За мен той е истински пример не само за гражданска позиция, а и за гражданска енергия и действие, а това значи работа, работа, работа подобно на акцияата му да се осветлят опитите на управлябащите да ограничат правото ба българите в чужбина да гласуват. Ние от Синята коалиция единствени го правим. Браво, Наско!

 44. 45 Профил на TRAJAN
  TRAJAN
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не трябва изобщо да има гласуване извън България и гласоподаватели с двойно гражданство.

 45. 46 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Троян,
  нали точни ние извън България ви пращаме пари да не умрете от глад!
  На вас по-скоро трябва да се забрани да се гласува.
  Видяхме докъде я докарахте

 46. 47 Профил на ЕС
  *****
  Неутрално

  Хора от Щутгарт и Хамбург- се оплакват, че посолството в Берлин така е поставило нещата, че да нямат позитивен отговор от германците за отваряне на секции. Те са го изплели така, щото в Германия хората не гласуват за БСП, а посланика е върл комунист, завършил в Москва.

 47. 48 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Точно така ЕС , а кой беше предния посланик в Берлин?
  Дааааа другарката Плугчиева , ха да ни е честито сега!

  Fortuna favet fortibus.
 48. 49 Профил на istinata
  *****
  Неутрално

  Г-н Тафров,
  I Vie Chobane,

  Ne si pravete PR taka "na vetura".
  Kakto se razbira ot texta - nikoi nikogo ne e ogranichil za glasuvaneto!
  Istinata e, che na horata im pisna ot takiva, kato vas, bili te cherveni, sini, benbeni i ... s cvetovete na dugata (leva rezba) shtoto ima i takiva ...i to shefove v BG doshli ot chujbina ...
  Osobeno na nas v chujbina - gledame stranata smeska ot cvetove i lakomia.
  E, sujaliavame estestveno, shtoto vse si mislehme che shte se yavite v niakakvo novo sinio, koeto kato lyubim cviat na nas, da ni haresa i nyuansa mu... no uvi...

  I dvamata ste edin dol drenki - iskate da ste lesno-kostyumirano-predstaviashtite Bulgaria - tire - moje bi politici...
  Yazuk, che i dvamata v minaloto imahte pretencii za jurnalistika ...t.e ot drugata strana na barierata ... ne vi pravi chest...

  Ediniat zavurshi i rabotil jurnalistika i nauchi 5-6 ezika (Stefan) i se zavria v politikata. (dali ne nauchi oshte neshto po-taka-uniformeno, vmesto da uchi diplomacia, zashtoto takava ne e uchil).
  E ima za k'vo - otjivia se v chujbina 15 godini!
  To tova vsushtnost e smisula - no vashiat!
  Tafrov, davate primer s rabota!
  A shto e to rabota - oznachava i prepitanie - bili ste v chujbina, v America - kak taka shte rabotiat horata, bilo to i za kauza, bez zaplashtane? Ta tova e vashiat PR?! Super smeshno i po komunisticheski - ura, znamena i bla-bla-bla ...baluka da bachka
  A sled tova vie rukopliaskata (kakto po-gore na Chobanov) i si razpredeliate mestata - kakto stana poslednite dni!
  Stavate strashno smeshni! Pogrebahte nadejdite niakolko puti!
  Sega da vi pitam seriozno Tafrov:
  Vie kolko puti se sreshtnahte s Bulgari v chujbina?
  Daite primer ot vasheto prebivavane v USA - biahte "shef na Bulgarite" v OON-to, nali taka?
  Po Vashe vreme li biaha izostaveni sestrite v Libya?
  S kolko ot bulgarite v chujbina korespondirate, makar i riadko?
  Da ne produljavam ... umorihte se da sedite v Bulgaria ot 2006-ta i pak trugnahte za Evroparlament ... bull ... za lesna i mnogo para dragi ...

  I Vie Chobane,
  behte goriasht za bulgarskoto jurnalist v chujbina ...
  a sega kakvo ste ?
  Otkazahte li se ili vi "otkazaha" ot izborite za Narodno subranie?
  Sled kato razbraha che ste "na gluh kolovoz" v politikata ...
  i ne samo...
  i sega kakvo ?
  Ot kakvo jiveete - samo ne ni hvurliaite v "jazza", che ste zariazali vsichko zaradi pomoshta koiato okazvate na sinite si bratia...
  Stefan e subral nekoe Evro i Dollar, a ti ???

  SUPER TRAGICHNO -
  Oprapastihte vsichko sinio...
  Vuzduhari ot klasa - i otivate tam - vuv vuzduha
  MNOGO JALKO !!!
  PAK OTVORIHTE VRATITE NA SLUJBITE
  (ili te vi kazaha kak da go napravite)
  Sega chakame koaliciata na
  MILICIONERITE & PARTIZANITE
  Aide se skriite ....
  I ne se pokazvaite ...
  Mijiturki !
 49. 50 Профил на избирател
  *****
  Неутрално

  Синята коалиция иска допълнителни секции, само че това влиза в пълно противоречие със основната задача на ЦИК, да се постигне пълна изборна победа на левицата начело с БСП и бурната подкрепа на НДСВ, ДПС и РЗС.

 50. 51 Профил на до Чобанов
  *****
  Неутрално

  Брале,щом като и ти живеещ във Франция си се подвел под комунистическата демегогия за "сини" и "червени",нещата са предварително обречени на провал. Отново антикомунистичческа организация няма да спечели изборите,отново ще са си на власт болшевиките и така до следващия цирк,наречен избори. Ако меже да се излекувате от комунизма и станете истински антикомунисти,излъчите свои представители,които да се борят срещу комуистите,тогава може да се очаква нещо,засега знайте с ансолютна сигурност,че нищо няма да стане. ГЕРБ са СИ ХОРА НА КОМУНИСТИТЕ,ЗА дпс ДА НЕ ГОВОРИМ. И какво очаквате,въздух,стойте си във Франция и забрвете за тази комунистическа кочина България. Един ден ще изчезне,ще си стане отново турска провинция, с циганско малцинство,българите ще липсват напълно.

 51. 52 Профил на ха,ха,ха
  *****
  Неутрално

  Тафров,не си забравил комскомолските стереотипи,какво сме направили ние,какво ще направим бе заспи,нали ви дадохме през 1997г. пълно мнозонство,какво направихте,служихте на комунистическите мекерета....нямате ли чувство бре момчета млади и сбъркани.

 52. 53 Профил на Последен валс, СДС!
  *****
  Весело

  Последен валс, СДС!

  Кажи ми сбогом СДС
  и повече не ме търси,
  аман, до гуша ми дойде,
  и ти и “сините мечти”.

 53. 54 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  @istinata
  Такива жалки писания като вашето изобилстват из мрежата. Да, Вие сте жалък и сте мижитурка, защото нямате кураж да се представите с истинското си име и храчите по достойни хора като г-н Тафров. А мижитурките постигат мижави резултати в живота. Даже не успяват да се научат да пишат на кирилица. Нещо повече, ако не са тези, които се подписват с имената си под делата си мижитурките умират от глад.
  Човекът, който обърна внимание и разгласи решението на ЦИК, анулиращо точка от Закона е проф. Гаврилов от Тулуза. Знаете ли как се става професор във Франция в държавен университет? Аз знам и му свалям шапка, тъй като съм само научен сътрудник в най-големия френски научен институт. Печеля 2500 евро, живея под наем и си плащам всички масрафи от джоба, вкл. политическата активност, за която си ползвам отпуската. Доволен ли сте от отговора?
  Като се научите да четете кирилица без да сричате, погледнете сайта ми където съм обявил още преди три месеца, че не се кандидатирам за парламентарните избори. Хайде със здраве, клето създание.

  Красьо, обади им се!
 54. 55 Профил на зз
  *****
  Неутрално

  Крайно време е да се забрани гласуването извън страната и за хора, които не си плащат данъците в България. В крайна сметка държавата е акционерно дружество, като вноските са на данъкоплатците. Ако това безобразие продължи, този пладнешки обир - би трябвало всички да спрем да си плащаме данъците или да се изнесем в чужбина!

 55. 56 Профил на Ivelina Slavkova
  *****
  Неутрално

  Prestanete da pliuete sreshtu bylgarite v chujbina, ami se zapitajte zashto te sa tam.
  I tova, che iskat da uchstvat v politicheskite procesi v Bylgariq moje samo da vi radva, a ne da porajda strah u vas, nali taka komunistcheta !
  Nie sme iniciativen komitet ot gr.Marsiliq, mobilizirahme se, zaedno s sygrajdanite ni ot Tuluza, Lyon i drugi golemi gradove na ogromno razstoqnie ot stolicata. Koito kaza, che ne sme se mobilizirali, « p epel mu na ezika », absoliuten demagog e i prikazva, bez da se e informiral. I drugo neshto, iskame da blagodarim na posolstvoto, zashtoto makr i tuk poslanichkata da e chervena, pone s tova q znae celiq bylgarski narod i v tova nqma nishto losho, predlojiha pomoshtta si. Nie sme gordi s tova, koeto postignahme, ne ni zaravqjte usiliqta v prahta, zashtoto sram e za tezi, koito se opitvat da go pavqt. Nima nie ne plashtame danyci, koito da vlizat v djobovete na Troinata koaliciq, nima ???? Pomislete, predi da govorite, tuk ne vie vryh Buzludja , za da si gi prikazvate mejdu komunqgi…

 56. 57 Профил на Ivelina Slavkova
  *****
  Неутрално

  I az znam kak se stava profesor vyv Franciq i shapka svalqm na g-n Chobanov i prof. Gavrilov. I bravo na takiva dostojni hora kato vas, koito mislqt za Bylgariq, maker che si imat drugi po-vajni neshta, da slujat na naukata I progresa naprimer.
  S uvajenie, Ivelina Slavkova, doktorant po Ikonomika I prepodavatel v Sredizemnomorski universitet, Aix-en-Provence,
  Chlen na iniciativniq komitet v gr.Marsiliq
  Danykoplatec I vyv Franciq I v Bylgariq

 57. 58 Профил на Ехеее
  *****
  Неутрално

  Колко синя мъка чета тука.Неразбрахте ли,че синята мъгла вече несъществува.

 58. 59 Профил на Ivelina Slavkova
  *****
  Неутрално

  до Ехеее - Тук няма синя мъка, има всенародно недоволство, правете разлика между двете, а мъглата е само в главите ви!!!
  Тук пак повтарям не е връх Бузлуджа, а форум за коментар върху конкретен проблем. Въздържайте се от други такива, мястото им не е тук

 59. 60 Профил на Петя Георгиева
  *****
  Неутрално

  Важно - избирателна секция в Тулуза
  12.06.2009 г. Боряна Стефанова

  Информационен бюлетин на първата избирателна секция в недипломатическо представителство във Франция.

  160!
  Това е числото на подадените до днес заявления в Инициативния комитет.
  След две седмици на безпрецедентна мобилизация на българската общност в Тулуза, стотици телефонни обаждания, чатове, разменени мейлове, сбирки, лични срещи, обиколки по домовете..., резултатът е налице. Българска изборна секция в Тулуза ще има!
  (очакваме потвърждение от френското Mинистерство на Външните Работи)

  Това е исторически прецедент не само за града, но и за цяла Франция - за пръв път българи във Франция ще могат да гласуват и извън дипломатическите представителства.
  Единствената българска общност във Франция, която съумя да се мобилизира в законовия срок, сме ние, българите от Тулуза. Не може да не сме горди с това!

  Благодарим на всички, които подкрепиха инициативата, които ни се довериха.
  Не можем да не отбележим, че в голямото си мнозинство срещнахме открити хора, които посрещнаха с интерес и ангажираност нашата инициатива. Mнозина отвориха вратите на домовете си без да ни познават.
  Mнозина от вас не щадиха усилия да разпростанят информацията и да събират заявления сред техните близки и приятели. Благодарим ви!

  Голям шлем в Южна Франция?

  Mобилизацията ни прескочи границите на Тулуза и Haute-Garonne. Получихме заявления от Bordeaux, Montpellier, Pau... Обадиха ни с желание да гласуват и от Ница!
  Тулуза се очерта като естествения център на Югозападна Франция.
  Колко ли избиратели ще дойдат на изборите?

  Резултатите от изборите миналата неделя за Европейски парламент

  Партия: % гласове / брой депутати
  ГЕРБ: 24.36% / 5
  Коалиция за България: 18,50% / 4
  ДПС "Движение за права и свободи": 14,14% / 3
  Партия Атака: 11,96% / 2
  НДСВ: 7,96% / 2
  Синята коалиция: 7,95% / 1
  Повече подробности: http://rezultati.cikep2009.eu/mandates/index.html

  Резултати от гласуването в изборните секции в чужбина. На първите 6 места са:
  ГЕРБ: 22.84%
  ДПС: 18.95%
  Синята коалиция: 14.67%
  Партия Атака: 11.56%
  Коалиция за България: 10.15%
  НДСВ: 9.83%
  Пълните резултати и гласуването по страни ще намерите тук
  http://www.mfa.bg/bg/files/results-eurovote2009.xls

  Любопитно : цената на един депутатски мандат
  329 гласа! Това е разликата , която дели класиралите се на 5 и 6 място партии и респективно дава втори депутатски мандат на класиралата се на 5-то място.
  Какво по-добро доказателство, че в едни избори излишни гласове няма. Вашият глас тежи!
  Гласувайте на 5 юли !

  Не забравяйте: неделя, 5 юли 2009

  Избирателната секция ще е разположена в Espace Saint-Aubin, 8, impasse Saint-Aubin, 31000 Toulouse. http://tinyurl.com/espace-saint-aubin
  За гласуването е необходима валидна лична карта или паспорт.
  Изборният ден приключва в 19ч.
  Mогат да гласуват всички! Дори тези, които не са изпратили заявления, могат да гласуват след дописване в избирателния списък в деня на изборите.
  Разпостранявайте тази информация сред вашите близки и познати.

  Повече подробности в следващия информационен бюлетин.

  Инициативен комитет за български избори в Тулуза (ИКБИТ)
  Любомир Гаврилов
  Стефан Манов
  Мария Милушева
  Мария Терзиева
  Дамян Тошев
  телефони за връзка:
  06 07 82 93 95 (Стефан Манов) 06 73 07 68 40 (Mария Терзиева)
  06 30 45 49 54 (Любомир Гаврилов) 06 18 89 08 43 (Дамян Тошев)
  http://www.math.univ-toulouse.fr/~gavrilov/izbori
  http://echangesfrancobulgares.wordpress.com/

 60. 61 Профил на Петя Георгиева
  *****
  Неутрално

  Важно - избирателна секция в Тулуза - Иде.ли
  12.06.2009 г. Боряна Стефанова

  Информационен бюлетин на първата избирателна секция в недипломатическо представителство във Франция.

  160!
  Това е числото на подадените до днес заявления в Инициативния комитет.
  След две седмици на безпрецедентна мобилизация на българската общност в Тулуза, стотици телефонни обаждания, чатове, разменени мейлове, сбирки, лични срещи, обиколки по домовете..., резултатът е налице. Българска изборна секция в Тулуза ще има!
  (очакваме потвърждение от френското Mинистерство на Външните Работи)

  Това е исторически прецедент не само за града, но и за цяла Франция - за пръв път българи във Франция ще могат да гласуват и извън дипломатическите представителства.
  Единствената българска общност във Франция, която съумя да се мобилизира в законовия срок, сме ние, българите от Тулуза. Не може да не сме горди с това!

  Благодарим на всички, които подкрепиха инициативата, които ни се довериха.
  Не можем да не отбележим, че в голямото си мнозинство срещнахме открити хора, които посрещнаха с интерес и ангажираност нашата инициатива. Mнозина отвориха вратите на домовете си без да ни познават.
  Mнозина от вас не щадиха усилия да разпростанят информацията и да събират заявления сред техните близки и приятели. Благодарим ви!

  Голям шлем в Южна Франция?

  Mобилизацията ни прескочи границите на Тулуза и Haute-Garonne. Получихме заявления от Bordeaux, Montpellier, Pau... Обадиха ни с желание да гласуват и от Ница!
  Тулуза се очерта като естествения център на Югозападна Франция.
  Колко ли избиратели ще дойдат на изборите?

  Резултатите от изборите миналата неделя за Европейски парламент

  Партия: % гласове / брой депутати
  ГЕРБ: 24.36% / 5
  Коалиция за България: 18,50% / 4
  ДПС "Движение за права и свободи": 14,14% / 3
  Партия Атака: 11,96% / 2
  НДСВ: 7,96% / 2
  Синята коалиция: 7,95% / 1
  Повече подробности: http://rezultati.cikep2009.eu/mandates/index.html

  Резултати от гласуването в изборните секции в чужбина. На първите 6 места са:
  ГЕРБ: 22.84%
  ДПС: 18.95%
  Синята коалиция: 14.67%
  Партия Атака: 11.56%
  Коалиция за България: 10.15%
  НДСВ: 9.83%
  Пълните резултати и гласуването по страни ще намерите тук
  http://www.mfa.bg/bg/files/results-eurovote2009.xls

  Любопитно : цената на един депутатски мандат
  329 гласа! Това е разликата , която дели класиралите се на 5 и 6 място партии и респективно дава втори депутатски мандат на класиралата се на 5-то място.
  Какво по-добро доказателство, че в едни избори излишни гласове няма. Вашият глас тежи!
  Гласувайте на 5 юли !

  Не забравяйте: неделя, 5 юли 2009

  Избирателната секция ще е разположена в Espace Saint-Aubin, 8, impasse Saint-Aubin, 31000 Toulouse. http://tinyurl.com/espace-saint-aubin
  За гласуването е необходима валидна лична карта или паспорт.
  Изборният ден приключва в 19ч.
  Mогат да гласуват всички! Дори тези, които не са изпратили заявления, могат да гласуват след дописване в избирателния списък в деня на изборите.
  Разпостранявайте тази информация сред вашите близки и познати.

  Повече подробности в следващия информационен бюлетин.

  Инициативен комитет за български избори в Тулуза (ИКБИТ)
  Любомир Гаврилов
  Стефан Манов
  Мария Милушева
  Мария Терзиева
  Дамян Тошев
  телефони за връзка:
  06 07 82 93 95 (Стефан Манов) 06 73 07 68 40 (Mария Терзиева)
  06 30 45 49 54 (Любомир Гаврилов) 06 18 89 08 43 (Дамян Тошев)
  http://www.math.univ-toulouse.fr/~gavrilov/izbori
  http://echangesfrancobulgares.wordpress.com/

 61. 62 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Знаете ли как се става професор във Франция в държавен университет? " Чобанов много се изхвърляте, почини се малко.

 62. 63 Профил на Ivelina Slavkova
  *****
  Неутрално

  Do Petq Georgieva,
  Blagodarim vi, che ni dyrjite nformirani, no vi molim da se postaraete da informirate jelaeshtite da glasyuvat na teritoriqta na Nica ili Monptelier, che sekciq v Marsiliq naj-veroqtno shte ima. Taka spomena vchera, pochetniq konsul v Marsiliq Mr Danset.
  Pozdravqvame vi za 160-te sybrani zaqvleniq I ogromnite usiliq, nie imame samo 80 i na tqh se opovavat nashite nadejdi. Sled okonchatelnoto potvyrjdenie shte informirame vsichki komiteti, grajdani I institucii za tochniq adres, na koito mogat da se qvqt na 5 Juli v gr. Marsiliq. Daj Boje(Konsule) da stane!
  S uvajenie, Iniciativen komitet v Marsiliq

 63. 64 Профил на Zlatina IVANOVA
  *****
  Неутрално

  Здравейте,
  Смеем да се надяваме че избирателна секция в Марсилия ще бъде открита. Няме все още официално потвърждение от Посолството ни в Париж (вчера не успяхме да се свържем по телефона с г-н СТОЯНОВ) и на уеб сайт не е публикувана никаква нова информация. Може би очакват ражрецхение директно от България.
  Знаем че почетният ни консул е разговарял лично с г-н СТОАЯНОВ и гу е уверил че в конкретния случаи се ангажира с организирането на избирателната комиси и другите подробности по организирането на изборния ден.
  Оставаме все още в очакване г-н СТОЯНОВ да ни потвърди.

 64. 65 Профил на nemam nervi
  *****
  Неутрално

  Ако в следващото управление бсп ндсв и дпс отсъстват ,това значи, че в следващите години на всички българи в чужбина няма да им се налага да пращат половината дори и повече от спечеленото на своите близки

 65. 66 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Едно голямо БРАВО на всички в чужбина с голямо сърце и воля за по-добра и най-вече нормална България!!!


  А недостойните и ала-бала приказки тук не струват...

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 66. 67 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Още едно стойностно предложение. Къде са русофилите от партията на болния?


  Мартин Димитров и Иван Костов, за разлика от всички сегашни лидери на политически партии в България, имат вроденото качество да носят персонална политическа отговорност за действията си. Тази черта от характера им, заедно с ясно демонстрираната воля за реформаторска политика и неоспоримата им административна компетентност, плаши и дразни местните политически аборигени. Тази жалка и некомпетентна измет, представяща ни се като елит е лесно разпознаваема, предвид нагло демонстрираната от тях способност, да превръщат политиката във фамилнокорпоративна брокерска агенция, за освобождаване под гаранция, разпределяне гласове, гори, плажни ивици, концесии и държавни поръчки. Странно защо, но тези техни действия им помагат да се задържат в политиката, защото в интерес на аборигените е да правят всичко възможно, отвратените от политиката да са мнозинство. Така, вместо да бъдат наказани, властта им се поднася на тепсия.
  Жалко, но факт!

 67. 68 Профил на един от народа
  *****
  Неутрално

  Браво на българите в чужбина и по конкретно на тези във франция.Радвам се,че сте постигнали такава консолидация.Ще говоря с приятелите на дъщеря ми да се свържат с Вас,те са в ЛИОН,и мисля,че не знаят,че ще могат да гласуват в Тулуза.Колкото до подигравателните "мнения" на номерата 42,45,53-те пък какво са постигнали в живота си?Дали не са от верните облагодетелствани с по една луканка повече?- верни на партията мързеливци с власт,която вече не притежават,поради това,че са пенсионери,и като няма кого да командорят,( и жените им вече не ги слушат),гледат да намерят поле за изява на глупостта и себичността си.Така,да ги оставим да го д....т,че като не им се обръща внимание те се палят много сладко и глупостите им се леят безспир и убиват скуката на сивото ежедневие.

 68. 69 Профил на Bobi
  *****
  Неутрално

  В Германия няма да се отварят допълнителни секции, независимо дали има над 100 подадени декларации или не. Според сайта на посолството в Берлин, Германия не била дала разресение! Дали наистина е така....Не знам. Но аз при всицки слуцаи отивам да гласувам, въпреки це сега сте трябва доста да попътувам.

 69. 70 Профил на APPEL
  *****
  Неутрално

  към българите от чужбина:
  Нека всеки, комуто отказват право на глас по местоживеене, където няма разкрити секции, да пътува до там, където има дипломатически представителства и служби, като си вземе разходни документи - билет, квартирни, дневни и да ги представи пред Външно министерство за осребряване, като командировъчни! При отказ - съд, включително и международен, за уронване на Конституцията и суспендиране избирателните права на българските граждани! Соцдипломатите от соцкариерата на Тройната коялиция трябва персонално да бъдат обвинени за компрометиране на изборната кампания, чието провеждане в чужбина е задължение на Външно!

 70. 71 Профил на Ivelina Slavkova
  *****
  Неутрално

  Дааааа, в Марсилия се гласува на 5 .07
  Българите от Ница да заповядат да гласуват в Марсилия.
  Гласува се от 8 до 18 часа в WTO, 13001 Марсилия
  В Лион също ще има секция - Радвайте се Българи!
  Току що Стоянов потвърди. Да му благодарим специално!

 71. 72 Профил на Ivelina Slavkova
  *****
  Неутрално

  Дааааа, в Марсилия се гласува на 5 .07
  Българите от Ница да заповядат да гласуват в Марсилия.
  Гласува се от 8 до 18 часа в WTO, 13001 Марсилия
  В Лион също ще има секция - Радвайте се Българи!
  Току що Стоянов потвърди. Да му благодарим специално!

 72. 73 Профил на Кирил К.
  *****
  Неутрално

  Ако гласувам, защо да гласувам за сините. Жълтите са ми по сърце(а и червените също)Ама най-добре да си траем, иначе ще се изложим като Наско Чобанчето на европейските.

 73. 74 Профил на Ivelina Slavkova
  *****
  Неутрално

  Кирил К, ти май нищо не каза, или аз съм малоумна или наистина ти не можеш да се изказваш

 74. 75 Профил на Mariyana Krachunova
  *****
  Гневно

  Всеки български гражданин има право на глас,писна ми от дрънканици и оправдания. Трябва да започне електронно гласуване и то да е добре защитено.Какви хора сме,защо не ни стиска да изхвърлим боклука?

 75. 76 Профил на Ilitza Georgieva
  *****
  Неутрално

  Българската общност в Лион (Франция), направи възможно откриването на избирателна секция по случай парламентарните избори 2009 на България.
  Всеки пълнолетен български гражданин, пребиваващ на територията на Рон-Алп (Източна Франция), ще може за първи път в историята на българското присъствие в региона, да упражни правото си на вот, на 05 юли 2009, от 9 до 19 часа в Maison Berty Albrecht, 14 place Grandclément, 69100 Villeurbanne.

  Уместната координация между френско-българската aсоциация “Echanges Rhône-Alpes-Bulgarie”, кметството на град Вилюрбан (предградие на Лион) и Българското Посолство в Париж, допринесе за изключителната реализация на желанието на българските граждани да гласуват за по-доброто Бъдеще на България !

  Контакт в Лион :
  Асоциация “Echanges Rhône-Alpes Bulgarie”
  GSM : 0033 (0)6 77 99 08 74 (Илица Георгиева - Главен секретар)
  Е-mail: [email protected]

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK