Обвиняеми на път към парламента - новата визитка на България

Обвиняеми на път към парламента - новата визитка на България

© ДневникКандидатирането на обвиняеми за депутати доби епидемични размери, а липсата на утвърдена съдебна практика и не съвсем ясното законодателство създадоха всевъзможни казуси, някои - абсурдни. Върхът беше достигнат вчера в съдебната зала по делото за злоупотребите със 7.5 млн. евро по програмата САПАРД, известно още като процеса "Марио Николов". Делото фигурираше в доклада на Европейската комисия през 2008 г. Но вчера то беше спряно, защото един от обвиняемите - Иван Иванов, е кандидат за депутат.


Знаковото дело беше замразено в деня, в който свърши решаващата експертна мисия на Европейската комисия, която направи последни проверки, преди да бъде изготвена подробната оценка на Брюксел за правосъдието, борбата с организираната престъпност и съдебната реформа. Началото на мисията пък съвпадна с освобождаването от ареста на братя Галеви - обвиняеми по друго дело, следено от ЕК, които също са кандидат-депутати и придобиха имунитет. Заключенията на експертите ще залегнат в основата на поредната оценка на Брюксел, която ще повлияе върху решението на Евросъюза дали да наложи предпазна клауза за България в областта на правосъдието - санкция, за която настоява Холандия.


Как се развиха събитията в съда? Един от адвокатите на Иван Иванов поиска спиране на делото поради кандидатирането му за народен представител. Докато съдиите се окопитят от новината, адвокатът извади удостоверение от 13 юни, издадено от Районната избирателна комисия в Пловдив, за регистрацията на Иванов в листата на ЛИДЕР за изборите на 5 юли. След тричасово заседание съдът обяви, че спира делото, докато трае "наказателната неотговорност" на Иванов. Нещо повече - от имунитета ще се възползват и другите осем подсъдими, включително и Марио Николов. Съдът с председател Георги Колев отиде още по-далече и премахна всичките им ограничителни мерки, включително и забраната за пътуване в чужбина. Самият Иванов пък изрази почуда от съобщението, че в РИК - Пловдив, е внесено искане да бъде изваден от листата (виж карето към делото САПАРД).
Междувременно се засилва впечатлението за противоречия в прилагането на прословутия член 53 от Закона за избор на народни представители, който гласи: "По време на предизборната кампания регистрираните кандидати за народни представители и застъпниците не могат да бъдат задържани и привличани към наказателна отговорност освен в случаите на заварено тежко престъпление." Във вторник Кюстендилският окръжен съд освободи от ареста Пламен Галев и Ангел Христов срещу обща гаранция от 100 хил. лв., но отбеляза, че решението не се отнася за останалите петима обвиняеми. На въпроса защо се получава разминаване по аналогични дела, в които обвинението е за организирана престъпна група, софийският градски прокурор Николай Кокинов каза, че по принцип в тези случаи делото се спира изцяло, но всеки казус се разглежда конкретно (виж карето с коментарите на прокурор Кокинов). Според юристи остава неясно и защо в едни случаи ("Братя Галеви") само се променя задържането под стража в по-лека мярка, и то само за придобилите имунитет, а в други (делото САПАРД) се освобождават от всякакви ограничителни мерки всички подсъдими.


"Регистрираните не могат да бъдат задържани и привличани под отговорност, казва законът, но това отнася ли се за вече привлечените - този е въпросът", коментира вчера висш съдия, пожелал анонимност, според когото освобождаването на братя Галеви съвсем не било безспорно. Според прокурор Кокинов епидемията от напиращи към парламента обвиняеми и подсъдими можела да се спре, ако в текста на избирателния закон се добави изискването освен за чисто съдебно минало също и да нямат висящи наказателни производства.


"Смятаме, че този въпрос не засяга президентската институция и няма да го коментираме", заяви прессекретарят на президента Георги Първанов Бойка Башлиева, помолена да коментира безпрецедентната върволица към парламента. Тя беше потърсена за коментар от "Дневник", тъй като президентът Първанов инициира и отстоява година и половина въвеждането на засилен мажоритарен елемент, което според опозицията отваря широко вратата за навлизане на сенчести фигури в политиката.Николай Кокинов, софийски градски прокурор: Не е задължително да се спира делото срещу всички обвиняеми


Когато обвиняемият или подсъдимият е част от организирана престъпна група и се освобождава от наказателна отговорност поради придобиване на временен имунитет, се налага най-често спиране на наказателното производство срещу всички останали обвиняеми. Но всеки казус се решава според конкретните факти по делото. А когато става дума за обикновено съучастие в престъпление, производството се спира само срещу придобилия имунитет обвиняем.


Съдбата на обвиняемите, които са се кандидатирали за депутати, но делото им все още е в досъдебна фаза, се решава от прокуратурата, а за онези, срещу които вече са внесени обвинителни актове, се произнася съдът.Иван Иванов трудно може да бъде изваден от листата на ЛИДЕР


Щабът на близката до енергийния бос Христо Ковачки партия ЛИДЕР и "Новото време" внесе в 17-та районна избирателната комисия (РИК) в Пловдив-област искане за изваждането на Иван Иванов от кандидатската листа, но комисията не го уважи. Според председателя на РИК Димитър Маринчешки регистрацията на кандидат може да бъде сменена само при смърт или трайна фактическа невъзможност да изпълнява правомощията си. По думите му дори и регистриран претендент да поиска да бъде отписан от листата на практика това би било невъзможно, тъй като законът е предвидил само две обстоятелства за смяна. От ЦИК не пожелаха да кажат какво ще стане, ако някой кандидат сам поиска да се оттегли. Това е преценка и решение на районната комисия, коментира Ралица Негенцова, говорител на ЦИК.


Иванов е представил свидетелство за съдимост, в което личи, че не е осъждан, но е спестил факта, че има висящо съдебно производство, заявиха от щаба. "Такива хора нямат място в нашите листи. Такава ще бъде съдбата и на всеки друг, който смята да използва политиката на ЛИДЕР и "Новото време" като средство за решаване на личните си проблеми", заяви председателят на щаба Петър Паунов. Пред "Дневник" обясни, че Иванов е попаднал сред кандидатите по предложение на местни структури.

Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не - новата визитка на България е "първата държава-членка на ЕС, за която е започнал политически процес за изхвърлянето и от съюза поради несходство на разбойник-бамбуклъ-комуноидната политика с ценностите на Западната цивилизация"

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 2. 2 Профил на Иванушка
  *****
  Разстроено
 3. 3 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  БРАВО НА ГОЦЕ КОЙТО УСПЯ ДА СПАСИ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ С МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ БРАВО ГОЦЕ! БРАВО СОЦЕ! ЩЕ ТЕ ПОЗЛАТЯТ ЗА УСЛУГАТА А ЕВРОПА ТРЕВА ДА ПАСЕ

 4. 4 Профил на Еколог
  *****
  Неутрално

  Честито др. Станишев. Логични и достойни наследници.

 5. 5 Профил на Ен,И.П.
  Ен,И.П.
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Апел към Всички БЪЛГАРИ,
  Апел и към Първителството - БЪЛГАРСКО.

  Драги Сънародници, за да не отчетем и този път само активност без резултати след насрочените неподготвенo-прибързани -ИЗБОРИ,
  Моля най учитиво Правителството ни, да отложи датата на изборите с няколко месеца,
  Причината е тази, че народът се опомни и разбра вече за кого и как да гласува, но за случаят се налага това не само защото е лято и народът е пръснат, но ни заставя и спешното изпълнение на няколклко Вътре-Социални констгруктивни промени!

  Кои са те?
  Ето част от най-главните!!

  1 / Спиране на всякакви средства давани от Държавната Хазна, на всички тези Лично-Култови маскарадно напудреди Фракции, Коалиции, партии и Секти (Култ-Групировки)!

  2 / Премахване от Конституцията ни правото на МАНДАТ, правото на Имунитет, правото на Вето!
  ( не е Демократично вече от позицияата на сила или мажоритет да се налагат мнения или действия, камо ли като намеса във вътрешният живот на друга държава)

  3 / Излизане на Българският контингент-УБИЙЦИ пръснати по света, шляещи се сред Петролните военни геноциди с оръжие!!

  4 / Изгонване на всички чужди военни бази от РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ!

  5 / Заставяне да ни се изплати наемът и лихвата за милитаризираните ни площи от чуждият Милитарист!!

  6 / Преработване на КОНСТИТУЦИЯТА като се приеме най-Демократичният закон, Законът на ПРИЕМСТВЕНОСТТА!!

  7 / Изготвяне на Конституция, неподлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 150г.
  (Изготвяне и приемане на закон който да гарантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и системна пренагласа от Бизнес-Марионетните ни и Политико-Престъпни правителства.
  Закон закрилящ и вътре-социалните ни честни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрез допълнения, изменения и разпоредби към законите и, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата. Приемане на МНОГО строги без-мандатни и без-имунитетни, санкции, мерки с наказания за Всеки един Държавен служител, сбъркал, нарушил или злоупотребил с поста и доверието на Народа.)

  8 / Пълна и безприкословна ЗАБРАНА на НАМЕСАТА на всички тези Лично-Култови маскарадно-напудреди групировки, Фракции, Коалиции, партии и Секти, във ВЪТРЕ-ДЪРЖАВНИТЕ и ВЪН-ДЪРЖАВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ отношения!

  9 / Натиск в ЕС/EU за изгонване на КОЛОНИАЛИСТЪТ Но:#1, АНГЛИЯ, заради откраднатата територия на ОСТРОВИТЕ ЧАГОС, оставяйки цял един народ в изгнание, досега!

  10 / Заготовка на Проекто-План- Предложение за Демократична промяна в Европа и целият свят, основано Демократично, върху законите на ПРИЕМСТВЕНОСТТА на всички разлики между нас, ХОРАТА на 21-ви Век!!

  Не направим ли това по-горе казано и то спешно, не очаквайте Будният-БЪЛГАРСКИ народ пред урните.
  Там ще се явят пак както винаги, само хипнотизираните, силно оцветени, и безмандатно-послучни членове фенове на Фракции, Коалиции, Секти и следващите ги безцветни 339+1, Групировки.

  Моля да помислим за РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ а не за главатарите на samoocvetilite se Култовите групи изредени по-горе.
  Моля да помислим сериозно за наследството което оставяме на нашите деца!!
  Моля да помислим за БЪДЕЩЕТО на РОДНА Б Ъ Л Г А Р И Я!!!!!!!!!

  !!Жалкото е че, всеоще в България се избират БЕЗМАНДАТНИ, маскарадно-ОЦВЕТЕНИ и САМОИМУНИЗИРАЛИСЕ Партии, а не хора, личности-ТАЛАНТИ!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 6. 6 Профил на milbo
  milbo
  Рейтинг: 221 Неутрално


  Не знам как стои чисто "технически" въпроса с конкретното прилагане на предпазна клауза - сигурно сложно и това ще е нова територия за самия ЕС, но вече е очевидно, че някаква силна и категорична политическа мярка трябва да бъде взета и това без съмнение ще бъде направено през лятото. Безумно е да се мисли, че местните лумпени ще им бъде позволено да се подиграват с авторитета на ЕС - и тяхното решение да ни направят пълноправни членове -

  Не е за вярване - сякаш се прави нарочно от някого, за да има санкция -

  Коментара на президента, който Дневник цитира е просто усмъртителен -

  Ще мине време - да кажем 5-6 години - и като гледаме документални кадри от това време - и от този президент и няма да вярваме на очите и ушите си -

 7. 7 Профил на Ох!
  *****
  Весело

  Както е тръгнало, след изборите, следствени и бивши управляващи ще разменят местата си...

 8. 8 Профил на Ен,И.П.
  Ен,И.П.
  Рейтинг: 0 Разстроено

  !!Жалкото е че, всеоще в България се избират БЕЗМАНДАТНИ, маскарадно-ОЦВЕТЕНИ и САМОИМУНИЗИРАЛИСЕ Партии, а не хора, личности-ТАЛАНТИ!!

  Вижте какво направи Личният, цветно напудрен и мажоритарно групиран Култов фактор с България.

  БЪЛГАРИЯ-СУПЕРЦЕНТЪР за Селекция, ЕКСПОРТ и ТЪРГОВИЯ с ДЕЦА;
  Ценоразписът на търговете е в 3 категории:
  1 Деца секлекционирани за осиновяване от бездетни или физически ненормални,( цените са договорни).
  2 Деца селекционирани с цел продажба и търговия с органи за присаждане и медицински нужди,(сените тук са най-високи).
  3 Деца селекционирани с цел търговия и потдържане на "най-старата профеция" ( цените са фиксирани но слабо зависят от количеството на поръчките).

  Предизборна Къмпания-Разпродажба на бюлетини от Избирателната Борса-център София,
  БЪЛГАРИЯ-СУПЕРМАРКЕТ за предизборни бюлетини и къмпании за разпродажба на гласове не поединично,
  БЪЛГАРИЯ-СУПЕРЦЕНТЪР с Ценоразпис на Бюлетини за €вро-Конгломерата и Страната,
  БАЛКАНСКА-Д€МОКРАЦИЯ,
  Бюлетин Но: #4, с най-ниска цена и най-разпродаван сред Ромските и Турски сънародници, с център Кърджали,
  Коалиция между полит-Партии с Религиозни секти.
  Само че, черният цвят ( на расото ) не е приет официално за МАНДАТЕН , и затова много СПЕШНО се налага ПРОМЯНА в Конституцията на България.
  Нека ПОБЪРЗАМЕ, време няма, изборите наближават!!
  Конституцията ни е "Демократично-гъвкава"; както и законите в нея и подлежат на ежедневни пренагласи според нуждите на бизнес-силните за денят на пазара.

  Задавалили сте си въпроса;
  Колко хляба може да си купи един Пенсионирал се Вишист след трудов стаж от 35г, и с пенсия от 150лв??

  Задавалили сте си въпроса защо само БЪЛГАРИЯ е държава която бърка в ДЪРЖАВНАТA си хазна и вади пари да "храни" групираните и самооцветили се ЧАСТНИ-ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ, Фракции и Секти??

  Ще Ви дам пример с партиите в Япония.
  Всяка една партия е задължена Конституционно да обявява официално, ежегодният си паричен членски доход, върху които им се начислява ДOД и да си плащат те на Държавата, данък-приходи.
  Срам и позор да се дават средства от Държавната хазна на частни-Култови-Групировки, които днес ги има а утре може и не!!

  Но най-важното е че БЪЛГАРИЯ започна да се пробужда от ГРУПИРАНАТА и ОЦВЕТЕНА Идеологическа, Религиозна и Етническа хипноза, осъзнавайки се за кого и как вече да гласува?!.
  Негласува вече с напудрени Бюилетини според "цената", краската и помадата им!!

  Цял свят Ни се смее на тези "краски и помади" с които сме се наклепали, ( сини, червени, бембени , зелени ). Опомнете се бе РОДНИ БЪЛГАРИ-СЪБРАТЯ!
  Вече умря и си заминa ВЛИЯНИЕТО на остарялата Политика, Идеология, Религия и Етническа ненавист, като градивна форма на ОБЩЕСТВОТО в съвременната ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА.
  Вече сме в 21-ви ВЕК.
  Зашо да дърпаме назад живота и наш и на нашето по-младо поколение бе разумни люде??

  Нека да си Прокламираме Политическите и Религиозните култови увлечения и идеи по домовете.
  Недавайте да пудрим лицата и главите си с "краски и помади"!!
  Ние сме МНОГОНАЦИОНАЛНА държава и трябва да покажем на света като НАЙ-стара НАЦИЯ как се строи ДЕМОКРАЦИЯ чрез ОБЕДИНЕНИЕ върху КОНСТИТУЦИОННАТА основа на закона за ПРИЕМСТВЕНОСТТА, а не чрез МАЖОРИТАРНА Поляризация било то на идеи, вяра или Етнически произход.

  ПРИЕМСТВЕНОСТТА на Разликите в Убежденията, Вяри и Произход, е основата на истинската Демокрация !!

  А не да се коалицираме по старият КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ маниер с единствената цел ГРУПИРАН МАЖОРИТАРЕН ПРЕВЕС-поляризирайки се.

  Не е ДЕМОКРАТИЧНО!
  Недейте да се гавриме по този начин с мирогледа и вярата си “боядисани” и най-вече да дърпаме живота си само в една посока (НАЗАД) !!
  РАЗБЕРЕТЕ че;
  За да има ДЕМОКРАЦИЯ и да покажем НИЕ БЪЛГАРИТЕ, а не друг на света, какво е ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ни трябва да запазим конституционно и "краските си и "помадата" си и идеите си и вярата си, и чрез една НОВА КОНСТИТУЦИОННА реформа приела закона на ПРЕИЕМСТВЕНОСТТА, да покажем какво значии истинска Демокрация а и даже да ПРОМЕНИМ СВЕТА.
  Да Ние БЪЛГАРИТЕ да променим света, защото ПЪРВИ осъзнахме какво е ИСТИНСКА Демокрация, какво изисква тя и какво ни ЗАДЪЛЖАВА!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 9. 9 Профил на Ох!
  *****
  Гневно

  Енчев, искрено се радвам, че нямаш ядрено оръжие подръка!

 10. 10 Профил на Ен,И.П.
  Ен,И.П.
  Рейтинг: 0 Весело

  Уважаеми сънародници,
  Всеизвестно е че;
  Всеки един от нас носи оригиналност която е неговата единтичност, било той СИН, ЧЕРВЕН, ЗЕЛЕН или БЕМБЕН.
  Но трябва да се разбере от всеки един БЪЛГАРИН че, тези Групирани Лични-Култ увлечения;
  Идеология, Религия и Етнос, вече не са Формиращите Вътре-Социалният Живот сили в Съвременната Демократична Държава.

  Забележете пресата, Интернета, Телевизия и Радио, с какви "новости" ни събуждат сутрин рано;

  Зам.-министър Раиф Мустафа получи обвинение за подкуп, Двама адвокати са задържани за трафик на деца, Мъж се хвърли под влак в Перник, Откриха мъртви 7 от заложниците в Йемен, И мафията поканена от КНСБ на протест, Автомобил блъсна 13-годишно момиче, Заловен е пиян водач по пътя Попово – Бяла, Компютърни престъпления, Обвиниения, Заловен криминалист, Пиратство, Атентати, 38 акта за липса на хигиена издадоха от РИОКОЗ,

  Прострелян в крака, Паднал от балкон, Удавил се, Обесил се, хвърлил се под влака, пияни, одушени, смачкани, пропаднали безследно, Жега, Студ, Суши, Порои, Земетресения, Наводнения, Убийства , затвори, престрелки, катастрофи, изчезнали деца, домашни арести, бандити, болни и прочее, пожелавайки ни «най-любезно»;

  !!ДОБРО УТРО БЪЛГАРИЯ!!

  Какво добро утро е това бе Бизнес Марионетни-клюкарки??
  Какви са и за кого са тези КЛЮКИ от сутрин рано??

  Помислете за народа си, за родителите си и за децата си, с какво настроение ги карате да заповат деня!!

  Задавалили сте си въпроса;
  Колко хляба може да си купи един Пенсионирал се Вишист след трудов стаж от 35г, и с пенсия от 150лв??

  Задавалили сте си въпроса защо само БЪЛГАРИЯ е държава която бърка в ДЪРЖАВНАТA си хазна и вади пари да "храни" групираните и самооцветили се ЧАСТНИ-ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ, Фракции и Секти??

  Зададе се и въпроса;
  " Какви са новите Евро-Демократични отношения??"
  Ето какви;
  Ще Ви отговоря честно и не анониомно;
  */ Билдербергски-Конгломерирщи,
  */ Петрол-Геноцидно, Глобализираащи,
  */ Блю-чип-паспортно имплантирани и подкожно имунизирани,
  */ Групово-Мажоритарно-Хипнотизиращи,
  */ Безмандатно-имунизирано, Политико-лъжещи,
  */ Фракционно-заблуждаващи,
  */ Коалиционно-оцветени и маскарадно помадирани,
  */ Етнически РАЗЕДИНЯВАЩИ и социално Поляризиращи!!

  ??Кой въобще знае за БЪЛГАРИЯ от ЕВРОКОНГЛОМЕРАТА??

  А ние знаем за ЕВРОКОНГЛОМЕРАТА и даже свръх много!! Затова неискат и да чуят за нас!!
  Знаем и за Г-ца КУНЕВА , като бездействуваща кукла, оставила Родината на БОТЕВ и ЛЕВСКИ в €вро-Конгломерата с най-голямият КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ в членство, захвърлили в изгнание Народа на Островите Чагос.

  Знаем и за Българският Посланник в Лондон,
  Др. ЛЪЧЕЗАР НИКОЛОВ МАТЕВ -
  ( ambass.office@bulgarianembassy.org.uk ) ,
  който се крие и не отговаря на писменните ни запитвания по този въпрос!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 11. 11 Профил на предложение
  *****
  Неутрално

  Предлагам надписът над официалния вход на Народното събрание да се промени от "Съединението прави силата" на "ФИЛИАЛ НА ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР". Струва ми се, че ще е по-подходящ при очаквания състав на народно представителство.

 12. 12 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Партиите Лидер и ДПС трябва да бъдат забранени заради манипулацията на изборите, а на лидерите им да бъде забранено да участват в политика или да заемат държавни длъжности за срок 20 години.
  Не е лошо същото да се отнася и за БСП.

  А заради тия двама галфони Галеви и заради шефа им баш галфона Първанов, цяла страна от няколко милиона може да пострада! За такова трябва да се присъжда - държавно предателство, кое се наказва със СМЪРТ.

 13. 13 Профил на aaa
  *****
  Неутрално

  майко, в тоз форум само прихопати

 14. 14 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 488 Весело

  Това е една от особеностите на българското "изборно инженерство" *
  Уверявам Ви, че тепърва има да става интересно. В изборната "нощ странна, стават тайнствени неща..."


  *elections engineering

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 15. 15 Профил на В окопа
  *****
  Весело

  Енчев, ще ни разстреляш, бе! Махни си пръста от спусъка на автомата

 16. 16 Профил на RI
  *****
  Неутрално

  Да не забравите пак до какво води гласуването за БСП или негласуването?

 17. 17 Профил на бай Петко
  *****
  Неутрално

  Честито на ИК Капитал, със "системата за метамодерация" събрахте ненормалните на нета. То и статиите са ви боклук напоследък - каквото привлякохте пред екрана, такова излагате на екрана...

 18. 18 Профил на Ами като е тръгнало
  *****
  Неутрално

  Момчето с подкупа от 100 (сто) хиляди лева и то незабавно да се кандидатира! Може да го оставят на мира.

 19. 19 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Към 14

  И както се пее в една добра стара песен песен:

  Неясна власт, погубва в нас, честност и вяра и гори без вик на депутата честта,
  В среднощен час, във НДК, в тази изборна нощ странна стават тайнствени неща...
  Мой мандат, в теб открих, някога надежда,
  Народе мой, гласувай за мен, свободията ми върни...
  ...
  припев
  ...
  Мой мандат, в теб открих, някога надежда,
  Мой парламент, в светъл ден, нека пак с власт преядем...

  ...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 20. 20 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  В тази партия Лидер освен разбойници с имунитет други има ли?
  С тях се коалират Новото време,ама част от тях бяха в НДСВ.Друга част от НДСВ се отлюспиха и съставиха БНД.
  Коалиция за България-там освен БСП има някакви,които на мен поне не са ми ясни,може би са само за цвят.
  Синя коалиция-там преди да я кръстят така имаше СДС,ДСБ,ОДС,някакви на Софиянски и тям подобни,сега и баба ви Мозер там,сигурно и тя за цвят.С две думи,синьо - оранжев тюрлю гювеч.
  Чудя се да продължавам ли.И ме убеждават да гласувам.Я пак си помислете.

 21. 21 Профил на Не се коси!
  *****
  Весело

  Бай Петко, за тебе хората печатат "Дума".

 22. 22 Профил на sens
  *****
  Неутрално

  Всички българи отново на конете и както Аспарух преди 13 века на път да си търсим друга , по-гостоприемна страна! Тая я завещаваме навеки на мафията!

 23. 23 Профил на Peter
  *****
  Неутрално

  Еми... евала на негласуващите. Викат - всички бандити, всички еднакви, няма значение кой подкрепям. ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА. Айде сега не гласувайте и подкрепете ТЕЗИ.

 24. 24 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  Все пак да ги добавя - ДПС /тези,които са в парламента,май всички са сътрудници на ДС/,Атака,ГЕРБ /какво значеше това съкращение?/,РЗС ,ВМРО и т.н.,и т.н.
  Хайде някой да сподели за кой мераклия ще гласува и защо е избрал точно него.Току виж ме убедил да предпочета урните вместо риболова.

 25. 25 Профил на emigrant
  *****
  Разстроено

  Те така му викат в България на затвора--Български парламент.

 26. 26 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 488 Весело

  до 25

  Да знаеш колко си прав... и колко мераклий за същия този зандан има в тази държава... Просто не можеш да си представиш, приятелю...

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 27. 27 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Това е нагледен пример за тези от ЕС как БГ се бори реално с организираната престъпност - като я легализира. Е кой каза че не сме най-изобретателната нация в света като става дума за безумия?

 28. 28 Профил на mun4o
  *****
  Весело

  То , както е тръгнало, ще вземат да изискват всеки кандидат -депутат да е обвиняем! Остава и др.Първанов да им връчи по един орден "Стара планина"!

 29. 29 Профил на ...
  *****
  Разстроено

  Не е луд тоя, дето яде зелника, а тоя- дето му го дава!
  Гоце, кой ти разреши да даваш зелника ни?!

 30. 30 Профил на Случаен
  *****
  Неутрално

  Мини-макси-прото-мега-мета и пр.модерации - няма ли кой да спре тоя изкукал графоман Ен,И.П.? Ами то повече от половината страница заета от неговите кретенизми! А до скоро бяхне нормален и свеж сайт!!!!!!!!!!!!!11

 31. 31 Профил на PMK
  PMK
  Рейтинг: 328 Весело

  Добре дошли в Абсурдистан - родината на абсурда!

  Онези, които вярват, и юдеите, и християните, и сабеите, онези [от тях] които вярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела, имат отплатата си при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят. [Коран, 2:62]
 32. 32 Профил на svc
  *****
  Весело
 33. 33 Профил на ujas
  *****
  Гневно

  Дайте им ордени Стара Планина. Тогава цирка ще е пълен

 34. 34 Профил на .
  *****
  Неутрално

  ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ!
  НАПРЕД С КОНСКАТА ОПАШКА НА АСПАРУХ!

 35. 35 Профил на .
  *****
  Неутрално

  БАРБАР С КОСТОВИСТИ И БОКОВИСТИ!

 36. 36 Профил на Eee..
  *****
  Неутрално

  Явно в тази държава няма закони и ако има те са направени не точно и ясно а отварят вратички за спокойно измъкване .Цитирах държава но на практика такава липсва,пълен хаос и безакония причинихо безотговорни алчни и непочтенни депутати от всички цветове.Депутатството им е трамплин за лично облагодетелстване и обогатяване,И сега.....президента мълчи конституционния съд мълчи прокурора се извенява и тн жалка картина и на фон големи буквиПРОМЯНА.....

 37. 37 Профил на //
  *****
  Неутрално

  Обвиняеми на път към парламента ...както и другите преди тях...

 38. 38 Профил на hora vijte!
  *****
  Неутрално

  Ако не бяхте 4енгета - по долните 6те6е да се борите сре6тъ мафията ж БГ а не сре6тъ Мартин Димитрож:

  Кои са софийските лидери на СДС?
  Иван Сотиров - необявен сътрудник на VI управление на ДС. Картонът на Иван Сотиров е бил изваден от архива през 1991 г. Затова бившата комисия “Андреев” и сегашната комисия по досиетата нямат данни за това. Повече подробности по този въпрос знае Йордан Соколов - тогавашен министър на МВР. Сотиров е бил привлечен за сътрудник в гимназиалния курс във връзка с екологични протести, в които е участвал. Поради своята съпричастност към комунистическите тайни служби Сотиров не е поискал да му бъде издаден документ за чисто минало, каквито документи се изискваха по времето на Филип Димитров. Претекста на Сотиров тогава е бил, че не може да си плати държавната такса, за да получи документа. Страхът да не би сегашната комисия по досиетата, която е с много по-големи възможности от предишните, да намери нещо за неговото минало го кара преди да се кандидатира за председател на СДС да потърси контакти със служители на комисията на Евтим Костадинов. Интересувал се е дали данни от регистрационните дневници могат да бъдат оповестявани от комисията. И накрая известно е, че тъстът на Сотиров е бивш офицер от тайните служби на НРБ.
  Стефан Титков Иванов е син на висш офицер на комунистическите тайни служби, работил под прикритие. Затова в системата за информация на МВР - СКРЕБ за бащата на Стефан Иванов няма нищо друго освен неговото ЕГН. По принцип в тази система за всеки гражданин на някогашната НРБ са давани трите му имена, родното място, както имената на родителите му. За по-специални случаи, като този с бащата на Ст. Иванов се е давало само ЕГН -то. Самия Стефан, наистина както пише СДС - София, живее в блок на МВР, построен по време на комунистическата власт. В миналия общински съвет на София Ст. Иванов беше лидер на групата общински съветници на СДС и като такъв договаряше разпределянето на комисионните от атрактивните заменки с другите участници в тогавашното мнозинство. Многократно, когато е било необходимо, в разпределението на тези комисионни са били включвани и съветници от БСП, като парламентьорът в тези преговори винаги е бил Стефан Иванов. Когато избухна скандалът с директора на “Трамкар”- Христоско Вретенаров, в своите писмени обяснения пред кмета Борисов, той посочва, че основно е давал пари на тогавашния лидер на СДС - София Стефан Иванов, който уж ги вземал за партията. Да не говорим за парите вземани на ръка от кубовете на СДС, преотстъпени срещу ниски наеми за ресторанти и други такива.
  Борислав Бориславов e син на Иван Бориславов, който е бил агент на Петко Михов/ ПЪРВИ отдел на ШЕСТО у-ние на ДС/. Същият е имал и връзки с Цвятко Бузовски от същия отдел. За агентурното му минало с достатъчна информация разполагаха Найден Петров, Георги Иванов, Иван Янкулов, Ангел Димитров и Владо Динев. Картончето на Иван Бориславов е унищожено също като на Иван Сотиров. Синът му Борислав е лидер на Софийската организация на СДС. Като войник в казармата е служил при офицер, който в момента е член на ГЕРБ. Неговия ротен е споделил с близки до Бойко Борисов за това, че като войник Бориславов е имал вземане-даване с ВКР. Това се знае от лидера на ГЕРБ. Престоя му като общински съветник в Столична община се свързва с участието му в редица скандални заменки.

 39. 39 Профил на Колев
  *****
  Неутрално

  ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  КАКТО ГЛАСУВАШ ТАКА ЩЕ ЖИВЕЕШ.ЩЕ НАДХИТРИШ САМО СЕБЕ СИ.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 42. 42 Профил на sw
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ ще ги ошушляви тия шушони, дето срамят България. Гласувайте масово за
  ГЕРБ+Синята коалиция.

 43. 43 Профил на juvemagic
  juvemagic
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов

  това е самата истина !!! най големия проблем са "братушките"

 44. 44 Профил на hegemon
  hegemon
  Рейтинг: Неутрално

  Призовавам всики да гласуват за да изхвърлим боклуците.
  нещата са в наши ръце и зависят само от нас.
  Нека бъдем достойни БЪЛГАРИ а не мишки.

 45. 45 Профил на ЗЪЛ
  *****
  Неутрално

  Май е време да дойдат танковете + спешно построяване на стадиони тип "Чилииски"

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 47. 47 Профил на обикновен
  *****
  Неутрално

  Не може вносителите на спешно преправяния Закон - за "мажоритарния елемент" да не са знаели за възможните капани , в които ще изпаднат с липсата в Закона на елементарното уточнение че кандидати НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ И ЛИЦА С ВИСЯЩИ ДОСЪДЕБНИ ИЛИ СЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА
  Абсурд е Гоце, например да не го е знаел - при наличието на толкова съветници. Абсурд е че вносителите на промените за 8%бариера и "Мажоритарни"кандидати и съдиите разглеждащи жалбата срещу тези промени да не са забелязали капана. А правната комисия в Народното събрание?
  Не мога да повярвам че десетки и стотици високоплатени високоовластени и уж висококвалифицирани хора няма да видят или ще си затворят очите за абсурд, с който България отново бе направена за смях,съжаление и отвращение в цивилизования свят
  Две хипотези би допуснал всеки нормален човек относно Освобождаването на обвинени в престъпления заради предстоящи избори:
  1.Законите се сътворяват и държавните дела се водят от неграмотни мърлячи
  2.Законите се сътворяват и държавните дела се водят от престъпни интереси и против гражданското общество

 48. 48 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  До №44 Кои са боклуците и с кого ще ги замените като ги изхвърлите?

  Никой досега не е дал лична обосновка за избора си.Само общи приказки и гласувайте,че гласувайте.

  До № 42 България я срамите вие,които с гласуването си вкарвате тия шушони в парламента,а после чакате някой спасител да ги изчисти от там.

 49. 49 Профил на Enough is enough.
  *****
  Неутрално

  Aз лично ще помолия ЕС за изключване на България от него и вземане на бързи мерки за възтановяване на получените помощи и заеми.


 50. 50 Профил на гласуващ за сините
  *****
  Любопитно

  САМО В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ Е ИСТИНАТА!
  МУТРИТЕ(БСП+ДПС+НДСВ+ЛИДЕР+ЗС+АТАКА)ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ(ДС) - В ЗАТВОРА!

 51. 51 Профил на Изритай ги, ЕС!
  *****
  Гневно

  България да бъде незабавно изхвърлена от ЕС и обявена за пропадаща държава! До две години всички с нормално мислене ще са емигрирали! ТОВА Е РАКЪТ И МЕТАСТАЗИТЕ НА КОМУНИЗМА!!!

 52. 52 Профил на Побеснял
  *****
  Гневно

  Когато думите свършат, идва животинската емоция! После някой де не вземе да се сърди!

 53. 53 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Категорично и най-настоятелно подкрепям искането за

  АКТИВИРАНЕ НА ПРЕДПАЗНА КЛАУЗА НА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ НЕЙНАТА НЕ ПРОСТО НЕКОМПЕТЕНТНА, А ГНУСНО НЕКАДЪРНА И КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

  Вижте блога ми за множество факти:
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  Очаквайте още данни!!!

  ДАННИ ОЩЕ ПО-ДРАСТИЧНИ, ЗА ОЩЕ ПО-ГНУСНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, НЕКАДЪРНОСТ И КОРУМПИРАНОСТ!

  Има в съдебната система отделни магистрати, които са компетентни и достойни хора, но те явно вече са малцинство!

  ПРЕДПАЗНА КЛАУЗА НА БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ НЕЙНАТА НЕКАДЪРНА И КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 54. 54 Профил на Payakoff
  Payakoff
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До припомням:
  Защо мислиш, че като не гласуваш, нещата в България ще станат по-добри? Или си свикнал да живееш в л--на и така ти е добре?

  Post tenebras spero lucem
 55. 55 Профил на Enough is enough
  *****
  Неутрално

  Освен Холандия страните които ще я подкрепят със сигурност са Дания, Швеция, Белгия, Вликобританя, Германия, Франция дори чувам че и Чехия че ще ги последва.

 56. 56
  *****
  Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 58. 58 Профил на rex
  *****
  Неутрално

  Ти от УСА ли се обаждаш ,бе плъх!? Я, че патриот се извъдил! Айде налапвай бургера да не лапнеш .... точилката!

 59. 59 Профил на лилав и премян
  *****
  Весело

  а ти комунист ли си ве русолапач сссрейски ?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 61. 61 Профил на Мира
  *****
  Гневно

  Кога ще променят конституцията и ще премахнат това чудо депутатски, магистратски и т.н. имунитет? Трябва да има референдум и ние нормалните хора да им покажем как се премахват глупави закони и тогава да видим когато нямат имунитет какво ще правят? Сигурно ще се намерят хора, които ще искат да постигат някакви неща за благото на България, а не пиклювци които се укриват зад депутатския си имунитет и се мислят за недосегаеми....

 62. 62 Профил на обективен
  *****
  Неутрално

  USARCHITECT е прав мое да е боклук Костов ,ама нема по добър политик за момента ! или се гласува за него или си трайте мухали апатично! то сигурно сте доносници предполагам...

 63. 63 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  "Смятаме, че този въпрос не засяга президентската институция и няма да го коментираме", заяви прессекретарят на президента Георги Първанов Бойка Башлиева - г-жо Башлиева, въпросът с мажоритарните кандидати за национален парламент в чий правомощия е? Първанов говори за гайките (завъртени и незавъртени по време на пустия преход), но предвид конкретната ситуация, която касае бъдещето на България, нейното законодателство - никаква дума. Евала!

 64. 64 Профил на БРАВО Мира !
  *****
  Неутрално

  има мислещи ,справедливи и добри хора в България ! с тебе съм! нека девиза ни е Единство!

 65. 65 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  За №54 С лайната сте свикнали вие,гласуващите,затова искате и другите да се накиснат при вас.

 66. 66
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 67. 67
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 68. 68
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 69. 69 Профил на BUHAL
  *****
  Неутрално

  Я всички марш да гласувате.
  Май трябва да се въведе задължително гласуване. Нещо като контролно в училище. Като дойде, сядаш и поне малко учиш. Със задължително гласуване има шанс хората поне малко да помислят кого пращат в парламента.
  Не може най-големите мутрафони да се спасяват от съда и да влизат в параламента, а половината тарикати от форума да обясняват как нещата ще се оправяткато не гласуваме.
  Това е като да бягаш от контролно- безсмислено занимание ама го разбираш чак 20 години по-късно.

 70. 70 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 514 Неутрално

  И откъде, аджеба, се намират хиляди хора, които да се подписват в подкрепа на такива кандидати? Щом има кой да ги издига за депутати, така ще е. Това е демокрацията - народът сам определя съдбата си. И сърба каквото си е надробил.

  Damnant quod non intellegunt.
 71. 71 Профил на Безгрижен
  *****
  Неутрално

  Не е важно кой и как гласува, а кой брои бюлетините. Мазните комунисти ни плющят от 45-та насам. Въшките така са се ояли че са ни изпълзяли на челото. Аз също съм за чилийска олимпиада.

 72. 72 Профил на Европеец
  *****
  Неутрално

  USARCHITECT прав си. Само от чужбина се виждат мащабите на българския кенеф. Не се сърди толкова на живеещите в България. Те са подложени на тотална промивка на мозъците и не могат да получат информация като нас, поради наложената от червените цензура над медиите. Аз съм от няколко години в Западна Европа и чак като се изнесох осъзнах какво лайно накацано с мухи е България и непрекъснато ми идват мисли като твоите в 56...

 73. 73 Профил на Абсурдистан
  *****
  Неутрално

  Живот и здраве, на следващите парламентарни избори пък визитката на България сигурно ще бъде: "осъдени или подсъдими на път към парламента".

 74. 74 Профил на Ivaylo
  *****
  Неутрално

  Браво USARCHITECT! Сагласен напално само Костов ама де хора да гласуват!!???

 75. 75 Профил на вазмутен
  *****
  Гневно

  С това управление България направи много бъзи крачки назат във времето когато е било модерно в партията да влизат затворници уж политически но не се е знаело
  Аз си спомням тези времена когато уж ятаци или борци против фашизма пълнеха редиците на БКП
  За конкретния случеи нямам коментар просто е излишно
  Поздрави на Първанов и Станишев

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 77. 77 Профил на Бай Х...
  *****
  Неутрално

  Европеец, Според мен "На Запад" са доста по-промити мозъци. Живял съм достатъчно време в Братското Обединено Кралство и не бих казал че промиването на мозъци е наш патент. По-скоро доразвихме манипулацията и нихилизма останали ни наследство от Братския СССР с"цивилизационни " методи.
  Между другото хора които не живеят постояно в БГ не трябва да гласуват в локалните избори.

 78. 78 Профил на Бай Х...
  *****
  Неутрално

  АПЛАУЗИ ЗА ПРАВИЛНИЯ БГ ЕЗИК НА США АРХИТЕКТА.
  ---
  ПУМИЯ СИГУРНО Е НОВАТА ЛИНИЯ НА КОНЦЕРНА ПУМА

 79. 79 Профил на Aussie
  *****
  Неутрално

  Аз мисля че е крайно време вече да наложат предпазна клауза за България в областта на правосъдието.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 82. 82 Профил на ivanchoLA
  *****
  Весело

  bravo usarchitect
  Oh svinstinata v bg e tolkova goliama che te sa slepi da ia vidiat shtoto im e nad glavata e.g. kenefa e prelial. za sugelenie vupreki che az i drugite sus akula si shte glasuvame za kostov bezmozuchnite pak shte glasuvat za besepeto i kompania. chesno da vi kaga nadiavam se EU da udari predpazna klauza ili neshto takova che da vi se specha lainoto nai nakraia

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 84. 84 Профил на MJ
  *****
  Неутрално

  Хаха, на това му се вика ирония. Престъпници ще пишат и приематъ закони!
  Толкова е жалко положението. Аз си късам нервите всеки ден, като слушам и чета новини за всичките тези БЕЗОБРАЗИЯ, които стават. Не знам... Направо трябва да се вдигнем на революция.
  БЕСЕН СЪМ! А Вие?

 85. 85 Профил на NA YLIZATA XORA
  *****
  Неутрално
 86. 86 Профил на na zapadnqcite
  *****
  Неутрално

  Скапи санародници имаме и добра новина оказа се че не само кадърни и умни сънародници са се отправили да мият чинии на запад и да парадират с образованост и демократичност,ето по всичко личи че са се заселили и доста алчни и ламтящи за пари "псевдо ентелегенти" и дори най-обикновени простаци.Еми стойте си в usa РОБИ!!!! А Костов изобщо не ни го пробутваите тоя жалак тип точно по негово време се саздаваше и утвърждаваше корупцията и мафията и ТОЙ е отговорен пред ГОСПОД за това ! Освен това няма нужда да се плиуе Русия защото е била и ще баде велика сила там има истински личности! И ни е освободила факт неотменен!!! Народите ни трябва да се уважават и да си помагат! Хамерика видяхме как ни купи с дъвки и кока кола и ние как се продадохме евтино като проститутки,но впрочем не само ние!!!! Ама ха сега да ви е честито великото щастие и просперитет в Америка роби осазнаите се още след Буш старши Америка се възгордя и запада от алчност и преяждане с чужд хляб и слаби политици управляват там не се лъжете.Особено Хилъри за нищо не става.Обама само изглежда обаятелен кат всичко американско но нищо не струва като политик,лош му е курса-отегля подкрепата си за Израел и Китай му плаща харчовете,но това ще е до време.Защото повярвайте но светът може и без "демокрацията по модел на чичо сам" Аиде със здраве и да не забравите да гласувате,че какжото надробило това и посарбало!!!!!!

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 89. 89 Профил на issidor
  issidor
  Рейтинг: Неутрално

  Костов е велик... но българският народ не го заслужава.

 90. 90 Профил на vesel
  *****
  Неутрално

  А, тука е весело!!!
  То местни откачалници, то вносни малоумници (от УСА), то оакани Костови памперси...ле,ле,ле! Големо шоу!!!

 91. 91 Профил на Y-ту
  *****
  Гневно

  Единственото което ме подкрепя все още са вашите постинги братя Това означава че все още има мислещи хора в България За уродливата политическа система която се възпроизвежда просто не ми се говори ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ПРЕДПАЗНАТА КЛАУЗА ПО РАЗДЕЛ ПРАВОСЪДИЕ И ВНОС НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ОТ ЕС

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 93. 93 Профил на Иван Иванов
  *****
  Весело

  Кандидатирането на престъпниците за народни представители е един изключително положителен процес, който трябва да приветстваме.
  Досега те си купуваха народни представители и време беше те самите да станат такива и да си спестят големите разходи. Това може да се отрази положително на бюджета и несъмнено ще помогне по-бързо да излезем от кризата.
  Когато бандитите са в Народното събрание, те ще могат да прилагат парламентарните процедури, за да изглаждат противоречията си, вместо да се стрелят по улиците. Ще намалее престъпността в страната.
  Народа вместо да бъде залъгван с партийни програми и идеологии ще може открито и ясно да се ориентира кой бандит заслужава да бъде подкрепен. Ще отпаднат като ненужни писачите на партийни програми и разните пиари, което също ще се отрази положително на бюджета.
  Първият акт, който новото Народно събрание трябва да предприеме е да промени конституцията и в нея да се запише, че България вече не е демокрация, а клептокрация и така всичко ще си дойде по местата си.
  Подкрепете бандитите! Нека направим нещата кристално ясни и да не се самозалъгваме повече!

 94. 94 Профил на Спиро и Киро
  *****
  Весело

  Братчет някой е хвърлил хлебна мая в кенефа (БГ). Всички лайна изплуваха отгоре.

 95. 95 Профил на Lea
  *****
  Неутрално

  Каквито депутатите - такива и законите - сиреч пълен боклук! Дотам я докараха и то съзнателно! Айде сега да видим кой ще им гласува освен крепостните и онези с автобусите! И кой ще им остане в бандитската държава!

 96. 96 Профил на ivanchoLA
  *****
  Весело

  abe sladuri tolkova sa vi prmili mozuzite che dage na chernoto vikate bialo mani mani ... se nekoi otvuka vi e vinoven shto ne si poglednete v chiniata puk togava da obvviniavate i obecviavate che toia i onia e lud

 97. 97 Профил на ВВ
  *****
  Неутрално

  Целта оправда средствата по дарените пари на мутрите.
  Света ,вече ще бъде побъркан от неадекватните демократични промени в България и най вече от ЗАВИСИМАТА ни съдебна система.
  Пълна подкрепа на постингите за доброто на плурализма и демокрацията.

 98. 98 Профил на р
  *****
  Неутрално

  Към този текст каква по-подходяща снимка освен на българския парламент... Нека да излезнат сега и да се снимат в края на мандата им! Гаврата щеше да е пълна, ако на фона на безобразията и недомислиците им, изсипани на гърба на българина, бяха успяли да си прокарат и претенцията за високи пенсии.

 99. 99 Профил на Morticia
  Morticia
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно как без чисто свидетелство за съдимост няма да те вземат на работа за чистач на кенефи, но депутат можеш да станеш!

 100. 100 Профил на НС
  *****
  Неутрално

  ОБВИНЕНИЕТО ПРАВИ ПАРЛАМЕНТА

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK