КРИБ ще подпише споразумение със Синята коалиция

КРИБ ще подпише споразумение със Синята коалиция

© Георги КожухаровСреща между ръководството и икономическия екип на Синята коалиция и Управителния съвет и членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) ще се проведе утре. От КРИБ ще представят "Проект 2014: Единни в кризата, силни в успеха!" и ще бъде подписан Пакт за стабилност от ръководствата на конфедерацията и Синята коалиция.


Пактът изразява волата на политическите партии и бизнеса за най-неотложните мерки, които да гарантират "меко кацане" на българската икономика в условията на най-тежката икономическа и финансова криза в нашия свят, се казва в съобщението на конфедерацията.


Първата среща се проведе миналата сряда, когато ръководствата на ПП ГЕРБ и КРИБ подписаха пакта за стабилност. Съгласно документа ГЕРБ се ангажира да работи за запазване на валутния борд и да направи всичко възможно за бързо влизане на България в еврозоната, като същевременно съхрани фискалната и макроикономическата стабилност.
"От разговорите ми с финансистите разбирам, че ако дефицитът в бюджета през тази година е 2%, ще е добре. Ако това е така, незабавно трябва да се подпише споразумение с МВФ, което да гарантира финансовата стабилност на страната", коментира тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


"Проект 2014: Единни в кризата, силни в успеха!" е икономическата платформа и визия на КРИБ за развитието на България в следващия избирателен цикъл. Преди всеки от последните няколко избирателни цикъла, КРИБ в своите платформи "Проект 2005: България пазарна икономика" и "Проект 2010: България – силна икономика, заможни хора" поиска от бъдещите управляващи конкретни действия, с които България да се замогне, да укрепне и да гарантира членството си в НАТО и Европейския съюз.

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lubitel
  *****
  Неутрално

  Ха познайте сега кой ще дава пари на следващите управници-изедници на родната татковина??

 2. 2 Профил на Инна
  *****
  Неутрално

  Това е най-вярната посока и стъпка от страна на Иво Прокопиев. Още повече, че вече има подписано споразумение с ГЕРБ, което на практика легитимира истинската нова десница. Единственото, което още не мога да намеря в програмите е намерението да се премахне корпоративния данък. Какво всъщност стана с тази идея? И какво е мнението на коалициите и КРИБ по този въпрос?

 3. 3 Профил на vapros
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на Как се "изпълнява" бюджет 2009?
  *****
  Неутрално

  Правителството е отговорно за изпълнението на бюджета.
  бюджет 2009-приходи: с 25% по-малко от 2008г
  бюджет 2009-разходи: с 25% ПОВЕЧЕ от 2008г
  Очертава се огромен дефицит.
  Няма да има пари за: пенсии, заплати на чиновници, здравеопазване, образование.
  Защо Станищевото правителство прави извънредни харчове и тази, и миналата година? След като е ясно, че иде криза и свиване на приходите.
  Безотговорната политика на поредното СОЦ. правителство тласка България в ръцете на МВФ и суровите му условия.
  Не е срамно да вземеш заем от МВФ. Срамно е да направиш това НЕИЗБЕЖНО! Както правят: станишев, ЖАН виденов, Луканов.
  Трябва ли да има още? Стигат ли тези?

 5. 5 Профил на Иво
  *****
  Неутрално

  Ако подкрепиш РЗС, гласуваш за Софиянски! Всичко е пародия ...

 6. 6 Профил на до#2
  *****
  Неутрално

  цитирам по памет част от диалог м/у политици и чорбаджии:"първо премахнете чиновническия рекет, след това мислете за данъчни стимули"

 7. 7 Профил на др. Иванов
  *****
  Неутрално

  Краставите магарета през 9 вестника се надушват!

 8. 8 Профил на Liubitel 2
  *****
  Любопитно

  Ха познайте сега кой ще дава пари на следващите управници-изедници на родната татковина??

 9. 9 Профил на Лили Костова
  *****
  Неутрално

  Ооо , Иванов. Не се радвам да те видя. Как е "Слънчев клозет"?

 10. 10 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Liubitel 2, то покрай тази криза и на тях не е останало много за даване...

 11. 11 Профил на др. Иванов
  *****
  Неутрално

  Кой какви пари да дава? Парите хванаха гората, по точно борсата и сега трябва да се възстановят от политиката. Иво обаче е рядко тъп, защото ако Костов се добере до власта никой около него няма да види стотинка, той прибира всичко за себе си. И с него ще стане каквото и с Илия Павлов дето плати цялата сметка по събитията през 1997г., като мислише, че някой ще му е благодарен. И Костов ще си е прав, не може братчедите да гладуват в опозиция 8 г. и накрая на софрата да седне някой дето е папал яко през тези 8 г.

  Лили, как си, моето момиче?

 12. 12 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  Мда... само преди месец Икономедия фалиреше и се продаваше, а сега щяла да дава пари на тоя оня... Е айде разберете се де! Или едното е вярно или другото.

 13. 13 Профил на до др.Иванов
  *****
  Неутрално

  Аааааадски си неубедителен... да сравняваш Илия Павлов и Мултигруп с Иво Прокопиев и Икономедия. Просто е смешно.
  Факт е обаче, че малкото читав бизнес в България лобира за определени неща, които трябва да се случат, за да стане по-добре на всички. Това обаче се прави ЧЕСТНО И ОТКРИТО. Само болни мозъци като твоя навсякъде виждат конспирация.

 14. 14 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  А бе другарю Иванов. Не се коси, Костов НЯМА да се добере до власта. Този въпрос стои само в мрачните сценарии на комуноидите с които да плашата гар.. пардон, бабите на село. Ама вече взе да се изтърква от употреба.

 15. 15 Профил на Аналитик
  *****
  Неутрално

  "От разговорите ми с финансистите разбирам, че ако дефицитът в бюджета през тази година е 2%, ще е добре. Ако това е така, незабавно трябва да се подпише споразумение с МВФ, което да гарантира финансовата стабилност на страната", коментира тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов."

  За държавите-членки на Европейския съюз е допустим 3% бюджетен дефицит - по "закон". Повечето от тях са го надхвърлили отдавна. В сравнение с другите България продължава да е отличничка. Колко от държавите-членки на ЕС с бюджетен дефицит над 3% (да не говорим за 2 ? !!!) са подписали незабавно споразумение с МВФ, за да си гарантират финансовата стабилност? (Не че на МВФ не му се иска и то много

  Но така е, когато си избираме пожарникари да движат икономиката ни - без значение имат ли понятие за що иде реч. Те, разбира се, се омайват от себеподобни Специалният репортер на ООН по глобалните политики за прехраната Жан Циглер нарича в текстовете си представителите на МВФ "пожарникари-пиромани";.

  МВФ наистина заслужава специален анализ за ролята си в разгарянето на тази криза. За предишната криза от 1998 отнесе доста критики, но какво от това - гледаме, че пак се натиска да направлява световните дела.

 16. 16 Профил на 100%
  *****
  Неутрално

  Който се е хванал на хорото с МВФ бял ден не е видял. Ще му смъкнат и съдраната риза от гърба.

 17. 17 Профил на МВФ
  *****
  Неутрално

  4 от държавите членки от ЦИЕ вече сключиха споразумения с МВФ. Начело с Полша. В България обаче имаме валутен борд подобно на Литва и Естония. Унгария, Чехия и Румъния могат да си позволят обезценяване на валутите си печатайки пари за да си покриват дефицитите, но ние не можем. За нас бюджетен дефицит е особено опасен. Та ако се получи такъв от порядъка на 2-3% ще ни се наложи с ОГРОМНО НЕЖЕЛАНИЕ да вземам заем от МВФ. Има и други опции, но те са далеч по-лоши от заем

 18. 18 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  100% не си прав! Точно България се хвана на хорото с МВФ през 1997 г. (просто нямаше друг изход). И излезе сравнително суха бързо и без особени загуби. Знаеш ли причината за това рядко наистина явление?

 19. 19 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  Еее пак ще повторя. Костов няма шанс "да се добре до властта" поне в смисъла който влага др. Иванов. Може да е депутат, лидер на партията си, консултант, но Министър председател или какъвто и де е министър - НЕ!!! Той самият не го желае, а и никой от парньорите в дясно нама да позволи това да стане. Да си мислим обратното наистина е утопия.

 20. 20 Профил на др. Иванов
  *****
  Неутрално

  Аз знам, че няма шансове и затова от 1 година го пращам да прави свирки на Бойко за да се уреди с някое зам. минист. столче. Защото в България и по-малки столчета хранят добре.

 21. 21 Профил на Peter
  *****
  Неутрално

  Дам, дори повечето гласуващи за сините си даваме пълната сметка, че Костов е вече второстепенен играч. Способен, умен човек, адски несправедливо и масово оплют за едно успешно управление. Но днес мястото му е на задните линии.

  Бъдещите сини лидери са хората, готвили програмата на коалицията и тези представили я по този готин начин:
  http://www.youtube.com/watch?v=AtqGx3vsBXU&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=ELxFqIXDqfM&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=o3pCwu7eSJ8&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=o3pCwu7eSJ8&feature=related

 22. 22 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ъхъ. Като е Ковачки е зле, като е Прокопиев е супер.

 23. 23 Профил на Милен
  *****
  Неутрално

  рано му е за Премиер, първо трябва да почака тези, които уж сега подкрепя да се осерат до ушите и тогава !!!

 24. 24 Профил на др.Иванов
  *****
  Неутрално

  Краставите магарета през 9 вестника се надушват!

 25. 25 Профил на до#15
  *****
  Неутрално

  до#15-анал-литик:Като имаш валутен борд трябва да внимаваш повече. Щото Нема Износ.Намаляха и спекулативните финансови потоци, дето пълнеха резерва на БНБ.
  А че Сергей прави всичко възможно да ни хвърли в лапите на МВФ тва е ясно на всички.

 26. 26 Профил на Сини цоциалисти
  *****
  Весело

  Заформят се нови обръчи от фирми.
  Мартинката вързва вече лигавчето, Гаргамел пък въобще не го е свалял.
  Само че първо да питат бате си Бойко.

 27. 27 Профил на Интерсно - Как вървят курвите?
  *****
  Весело

  Хубаво именце - crib ( slang ) - бардак

 28. 28 Профил на Стоилкова
  *****
  Неутрално

  Често казано трудно ми е да повярвам че Иво Прокопиев, синът на червен активист подписва споразумения със Синята Коалиция. Но както се казва "По-добре късно, отколкото никога"...да не осъзнаеш. Е най-уместното в случая. Това е най-малкото зло при гласуването на тазгодишните избори - Синята коалиция. Ако разбира се някои от партийките вътре не покажат тъпотията си и не се коалират с най-мутренската партия на пазарла в момента- Лидер. Дано слуховете се окажат неверни. Дано.

 29. 29 Профил на monaxa
  *****
  Неутрално

  Бьлгари!Не пишете глупости ,а се мобилизирайте за изборите!Всички бьлгари трябва да разберете че тези избори са битката за Бьлгария и неиното оцеляване в бьдешето като дьржава!В момента Бьлгария е като една гола,пребита и ограбена проститутка на пьтя за Европа.И това го направиха 2 -те Пети колони.Едната рьководена от агентите на Путин Сергей Станишев и Георги Пьрванов,а другата от Ахмед Доган,които е роден турчин,турчин е и турчин ще умре.Не гласувате ли всички срещу БСП и ДПС след време Турция и Русия ще си стиснат рьцете на Шипка!Тогава предателите ще бьдете Вие!

 30. 30 Профил на И.П.Енчев / БЪЛГАРИЯ
  *****
  Разстроено

  Остаря вече лозунга "Разделяй и владей"
  сега той гласи така : "Глобализирай и Владей",

  Коалицирай, Фракционирай, Сектизирай, Групирай, Мажоритирай, Хипнотизирай, всичко това обаче, БЕЗМАНДАТНО и най вече ИМУНИЗИРАНО и оцветено за да изпъква!!

  Помислете за кого и как ГЛАСУВАТЕ, за да не го ХУЛИТЕ след това!

  Ние Българите, като най-стара нация в Европа сме дарили Славяно-Езичните народи със Писменност, а все още нямаме твърда и демократична Конституция.
  Да Конституция неподлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 100г. Нямаме и закон които да гареантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и пренагласа от Марионетните ни правитeлства.
  Конституция която да закрили вътре-социалните ни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрес допълнения, изменения и разпоредби, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата.

  Нека Конституционно Забраним намесата на този личен Култов, Аматьорски фактор в Общо-Социалните ПРОФЕСИОНАЛНO-Държавни отношения!

  До кога ще търпим Аматьорщината в Държавата си, плаваща на основата на трите Лично-Култови фактора;
  Идеология,
  Религия и
  Етнически произход??
  Моля не ме разбирайте неправилно!!
  Аз не говоря против тези три фактора за отмяна или забрана. Не!
  Те са основата на нашата лична Единтичниост и всеки трябва да си запаси това.
  Но да градим съвременна Демократична Държава на основа на Личните по-горе казани фактори, и да търсиме ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ в отношенията си, е наистина ПРЕСТЪПЛЕНИЕ към самите нас а съответно и за Държавата ни-БЪЛГАРИЯ.

  Нека станем професионалисти в Държавните-Общо-Социални Отношения!
  Нека на такава основа спрем избора и даването на глас за Аматьорско Правителство!
  Нека най-после дадем пример като най-Стара нация в Европа как се избира Професионално Правителство на основата на Нова-Конституция, забранила намесата на Личният Култов фактор в Общо-Държавните отношения, нямаща аналог в света!
  Хора-Българи, събудете се! Излезте от Хипнозата! Недавайте да Ви манипулират!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!
  С уважение:
  И.П.Енчев

 31. 31 Профил на И.П.Енчев / БЪЛГАРИЯ
  *****
  Разстроено

  Апел към Всички БЪЛГАРИ,
  Апел и към Правителството - БЪЛГАРСКО.

  Драги Сънародници, за да не отчетем и този път само активност без резултати след насрочените неподготвенo-прибързани -ИЗБОРИ,
  Моля най учитиво Правителството ни, да отложи датата на изборите с няколко месеца,
  Причината е тази, че народът се опомни и разбра вече за кого и как да гласува, но за случаят се налага това не само защото е лято и народът е пръснат, но ни заставя и спешното изпълнение на няколклко Вътре-Социални конструктивни промени!

  Кои са те?
  Ето част от най-главните!!

  1 / Спиране на всякакви средства давани от Държавната Хазна, на всички тези Лично-Култови маскарадно напудреди Фракции, Коалиции, партии и Секти (Култ-Групировки)!

  2 / Премахване от Конституцията ни правото на МАНДАТ, правото на Имунитет, правото на Вето!
  ( не е Демократично вече от позицияата на сила или мажоритет да се налагат мнения или действия, камо ли като намеса във вътрешният живот на друга държава)

  3 / Излизане на Българският контингент-УБИЙЦИ пръснати по света, шляещи се сред Петролните военни геноциди с оръжие!!

  4 / Изгонване на всички чужди военни бази от РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ!

  5 / Заставяне да ни се изплати наемът и лихвата за милитаризираните ни площи от чуждият Милитарист!!

  6 / Преработване на КОНСТИТУЦИЯТА като се приеме най-Демократичният закон, Законът на ПРИЕМСТВЕНОСТТА!!

  7 / Изготвяне на Конституция, неподлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 150г.
  (Изготвяне и приемане на закон който да гарантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и системна пренагласа от Бизнес-Марионетните ни и Политико-Престъпни правителства.
  Закон закрилящ и вътре-социалните ни честни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрез допълнения, изменения и разпоредби към законите и, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата. Приемане на МНОГО строги без-мандатни и без-имунитетни, санкции, мерки с наказания за Всеки един Държавен служител, сбъркал, нарушил или злоупотребил с поста и доверието на Народа.)

  8 / Пълна и безприкословна ЗАБРАНА на НАМЕСАТА на всички тези Лично-Култови маскарадно-напудреди групировки, Фракции, Коалиции, партии и Секти, във ВЪТРЕ-ДЪРЖАВНИТЕ и ВЪН-ДЪРЖАВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ отношения!

  9 / Натиск в ЕС/EU за изгонване на КОЛОНИАЛИСТЪТ Но:#1, АНГЛИЯ, заради откраднатата територия на ОСТРОВИТЕ ЧАГОС, оставяйки цял един народ в изгнание, досега!

  10 / Заготовка на Проекто-План- Предложение за Демократична промяна в Европа и целият свят, основано Демократично, върху законите на ПРИЕМСТВЕНОСТТА на всички разлики между нас, ХОРАТА на 21-ви Век!!

  Не направим ли това по-горе казано и то спешно, не очаквайте Будният-БЪЛГАРСКИ народ пред урните.
  Там ще се явят пак както винаги, само хипнотизираните, силно оцветени, и безмандатно-послучни членове фенове на Култови Фракции, Коалиции, Секти и следващите ги безцветно-бледите 339+1, Групировки.

  Моля да помислим за РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ а не за главатарите на самооцветилите се Култови групи, изредени по-горе.
  Моля да помислим сериозно за наследството което оставяме на нашите деца!!
  Моля да помислим за БЪДЕЩЕТО на РОДНА Б Ъ Л Г А Р И Я!!!!!!!!!

  !!Жалкото е че, всеоще в България се избират БЕЗМАНДАТНИ, маскарадно-ОЦВЕТЕНИ и САМОИМУНИЗИРАЛИСЕ Партии, а не хора, личности-ТАЛАНТИ!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

 32. 32 Профил на ing. Ganev
  *****
  Неутрално

  Абе другарю Иванов, абе 4енге скапано. Ти изроде си тотално дескредитиран във форумите на Капитал и Дневник. Твоите провокации тук не вървят. Понимаеш? Затова къш комунисти4еско ко....ле.

 33. 33 Профил на !
  *****
  Неутрално

  КОСТОВ - КРАДЕЦЪТ НА ПЕНСИИ И УНОЩОЖИТЕЛЯТ И ГРАБИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА!

 34. 34 Профил на До МВФ #17
  *****
  Неутрално

  МВФ#17 , ти не се притеснявай за България с валутния ни борд.
  Ти поне се притесняваш добронамерено, но с "оня" МВФ не е точно така.

  МВФ: Изходът от валутните бордове е в евро-зоната
  Дневник, 27.4.2009
  МВФ твърди: "Трябва да се намери механизъм срещу ефектите от оттеглянето на западните капитали и фондът е тук да ги замести."

  Нали точно МВФ съзнателно предизвиква оттеглянето на западните капитали от ЦИЕ, които досега бяха негови конкуренти. И защо, мислиш, точно Полша реши да поиска 20 млрд. долара по новата "гъвкава кредитна линия"? Истината е, че МВФ си пробута 20-те млрд. на Полша, защото бившият й премиер Марек Белка заема висока позиция във фонда с огромна заплата и, разбира се, впряга лобита в родната си страна сега за интересите на МВФ. Същото е и спрямо другите европейски държави.

 35. 35 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ДА ГЛАСУВАМЕ С НОМЕР 19 ЗА НАС,НАШИТЕ ДЕЦА И ЗА НАШИТЕ ВНУЦИ

 36. 36 Профил на B.Boyanov
  B.Boyanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  №33 на коя икономика? На Виденовата ли? Или на виденовите пенсии? Че то тогава когато дойде управлението на СДС нито икономика имаше, нито пенси бе Удивителний. Разбирам, някой ви е навил ключето, ама стига сте писали лозунги тип. "Всяко говедо удар в сърцето на капитализма".
  Четете тук хората дискутират, пишат с доводи, аргументират се. Не че нещо ще ви влезе в лозунгарските тикви, ама кой знае...

 37. 37 Профил на B.Boyanov
  B.Boyanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  19-ка и на теб ще го кажа почти същото. Да, ще гласувам и за децата и за внуците, но и за мен, и за живота ми сега.
  Едно време все пращаха добрите дни в бъдещето, което задължително беше светло. Все трябваше да се жертваме за бъдещето. Сега приятелю, е време да се борим за настоящето, нашето, на децата ни и на внуците ни, както и за настоящето на нашите родители, баби и дядовци. На народа му писна да живее за бъдещето. Затова спирай и ти с лозунгите и давай умно, обосновано и убедително.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK