Първанов: Мнозинството на ГЕРБ е предпоставка, но не гаранция за стабилност

Първанов: Мнозинството на ГЕРБ е предпоставка, но не гаранция за стабилност

© ДневникМнозинството на ГЕРБ е предпоставка, макар и все още не гаранция за така необходимата ни стабилност, заяви президентът Георги Първанов. Добави, че категоричната победа на ГЕРБ е факт, тя е солидна, внушителна и по никакъв начин не може да бъде подценявана.


В едначасова среща с медиите държавният глава оцени изборите на 5 юли като демократични и честни, опровергали тезата за нарастваща политическа апатия, поздрави победителя ГЕРБ и приветства някои идеи за съкращаване на администрацията, отново препоръча тройна коалиция и настоя за приемственост, без да "се опитва да кадрува". Първанов потвърди, че ще свика новото Народно събрание на 14 юли, а в следващите дни е готов да връчи мандата на лидера на ГЕРБ за съставяне на правителство, но "няма да го притиска".


На загубилата БСП препоръча вглеждане във вътрешните проблеми и сериозен анализ защо след успешно управление избирателите предпочетоха промяна, а не да се "фокусират "за" и "против" председателя на БСП". Пожела на новите управялващи да дадат своя принос за спиране на радикализацията на българското общество на етническа основа, защото това не е само анти-ДПС говорене, а има откровена антитурска риторика.
Прогнозата на Първанов е, че твърде вероятно новото мнозинство ще изкара пълен мандат. Според него е по-добре да има тройна вместо двойна коалиция. И при този убедителен резултат за ГЕРБ пак е по-добре да има над 140 вместо 131 гласа в парламента, каза Пръванов и напомни тезата си за партньора-балансьор. Без да назовава РЗС като трети партньор, Първанов намекна за тях. На въпрос коя формация в парламента вижда като трети партньор за ГЕРБ и "Синята коалиция", Първанов каза: "трудно ми е да си представя "Атака" като част от европейското реформаторско мнозинство". Според Първанов Борисов има усет и ще заложи на собствените си сили при посочване на министрите. Напомни, че десният съюз вече е обявил подкрепата си за политиката и според Първанов вотът на избирателите трябва да бъде разчетен, че те искат ясен субект, който да поеме своята отговорност в условията на криза.Президентът: Не си представям как ще искам разрешение да остана от полковник Лили Иванова
"Ставал съм десетки пъти на изпълненията на Лили Иванова, но не си представям как ще искам разрешение да остана от полковник Иванова - така президентът Георги Първанов коментира връчения от министъра на отбраната пагон на певицата. "Намирам за доста неубедителен, неприемлив знак от страна на министъра. С армията шега не бива", добави той и напомни забавянето с два месеца на връчването на генералските пагони, с което се забави и изпълнението на новия закон.

Според Първанов има настроения за реваншизъм и очаква риториката от предизборната кампания да се пренесе и в парламента. От ръководството на ГЕРБ зависи тези настроения обаче да не станат политика, заяви той. Напомни на Борисов, че падението на кабинета "Костов" е тръгнало от момента, в който е решил да прави политика на реваншизъм. "Политически чистки, реваншизъм, в 20-та година на прехода, когато сме член на ЕС, това ще бъде много тежка мина пред новия кабинет и това може да бъде в негова вреда. Искрено се надявам, че ГЕРБ няма да го допусне", добави Първанов.


За кризата и приемствеността
Първанов каза, че приема вота на 5 юли и като подкрепа на заявката за промяна. В същото време предупреди, че традиционно демократична държава промяната е съпроводена с необходимата приемственост преди всичко като политика. "Не искам да коментирам кадрови въпроси, но се надявам, че е отминало времето, когато всяко следващо правителство зачерква направено от предишното и започва начисто, това не е добър стил", каза Първанов, сочен за архитект на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС. Според него без приемственост държавата трудно може да функционира още повече в условията на криза.Първанов оцени като достойна постъпка оттеглянето на Сакскобургготски
Президентът Георги Пръванов оцени като достойна постъка решението на Симеон Сакскобургготски да се оттегли от лидерския пост в НДСВ. Президентът каза, че високо оценява завръщането и присъствието на Симеон Сакскобургготски в българската политика. Твърдя, че благодарение на личната му роля в България, след един тежък период на противопоставяне беше установен климат на нормални, демократични, толерантни отношения, даже между партии, които идеологически са непримирими, каза Първанов. И отбеляза ролята на Сакскобургготски в решаването на проблемите и постигането на членството ни в ЕС.

Ще се наложи актуализация на бюджета, но много бих искал това да не бъде политическо мероприятие, заяви Първанов. Препоръча да се направи необходимият преглед на публичните разходи, но свиването на бюджета да не бъде "на калпак", а по приоритети. Ако актуализацията на бюджета ще бъде част от кампанията за разчистване на наследството, мисля че няма да постигне целта си, каза държавният глава. В същото време обяви, че е готов да подкрепи непопулярни мерки за изход от кризата.


Държа на принципния диалог с бъдещия премиер и той ще бъде публичен, обеща Първанов. С уговорката, че все още не познава антикризисната програма на ГЕРБ, изрази надежда следващите управляващи да излязат с максимално развити идеи за преодоляване на кризата. Изрази съжаление, че новото правителство няма да има онзи комфорт от няколко месеца за да напише управленската си програма, защото кризата ги притиска и трябва да са ясни първите стъпки срещу кризата.


За съкращенията в администрацията
Първанов приветства заявените намерения на Бойко Борисов за съкращения на част от висшата администрация и промени в бордовете. "Знаете колко пъти съм апелирал и към предишното, и към сегашното правителство да приемат такива мерки, защото това е важен морален знак, не толкова да запълним дупката съкращения на разходите", напомни президентът. Отбеляза, че е важно не толкова членовете на бордовете на държавни фирми да взимат една заплата ,колкото е важно там да отидат качествени хора - не намирам за нормално един журналист да управлява енергийния сектор.


За намерението на ГЕРБ да закрие министерството на извънредните ситуации и постовете на министър по европейските въпроси и на вицепремиер по еврофондовете, Първанов каза, че е работа на премиера е да решава какви министерства ще има и какви не, но той трябва да има визия, когато закрие министерство с какво го замества. Трябва да е ясно кой отговаря, когато прелее Дунав, примерът няма да може да тича навсякъде да гаси пожари, каза Първанов. Добави, че в ЕС върви дебат за промяна в механизма за оценка на напредъка и сътрудничество и това предполага максимално мобилизиране на силите на онези хора, чиито гласове се чуват в Брюксел, каза Първанов. Не съветвам да има неглежиращо отношение към Меглена Кунева - хора като нея и Соломон Паси трябва да бъдат впрегнати към промяна на отношението на ЕС към България, добави той.


В същото време оцени като тежък знак евентуална смяна на управителя на БНБ Иван Искров, както заяви преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов обяви, че възнамерява да преразгледа някои от назначенията, направени в последните дни на тройната коалиция. Иван Искров доказа себе си като един солиден управител, който има личен принос за запазването на стабилността на нашите банки, на финансовата ни система, който има висок европейски авторитет, смята Първанов. "Надявам се новият премиер в диалог с управителя на БНБ ще намерят начин да решат въпроса с взаимодействието между правителството и банката за решаването на тези тежки проблеми. Не смятам за целесъобразно в този момент да бъде направена тази промяна. Разбира се, премиерът има своето виждане и той ще трябва да поеме отговорността си. Но това би било тежък знак", каза още Първанов.


За мажоритарния вот
Според Първанов резултатите от изборите показват, че мажоритарният вот е необходим. Той посочи, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров взима като мажоритарен претендент в Бургас с 16 000 гласа повече отколкото като водач на листата, Яне Янев (РЗС) също е със солидна подкрепа като мажоритарен претендент, а в същото време други кандидати взимат по-малко отколкото партийната листа, като например претендентите на БСП в Бургас (Любомир Пантелеев) и в 23-ти район в София (Георги Кадиев). По думите му партиите са отказали да намерят силните, доказаните личности, но вотът на избирателите показвал, че това има значение. След президентските избори това е най-мажоритарният избор, просто защото хората гласуваха за Бойко Борисов, а не за кандидатите на ГЕРБ, заяви Първанов. Според него Борисов е натоварен не само с очакванията към партията, но и е натоварен много в личен план.


За енергетиката
Първанов не пропусна да напомни на бъдещото правителство и за големите енергийни проекти. Посочи предизборните програми на ГЕРБ и "Синята коалиция" и коментира, че се очертава опасността тези проекти да бъдат спрени. "Така България ще загуби шанса да ги реализира. "Южен поток" има график, в който ако не се включим, трасето ще мине през Румъния", обясни Първанов. Изрази надежда казаните думи в кампанията да са били с предизборен характер и "националното, зрялото да надделее".


По отношение на АЕЦ Белене президентът каза, че с всеки изминал ден този проект ще се оскъпява, но той гарантира бъдещето на икономиката. Този проект дава друга конкурентоспособност, ако се намерят ресурси за нов реактор на АЕЦ "Козлодуй" и за това ще работя, заяви той. Много повече гаранции за природен газ има по отношение на "Южен поток" и много повече работа ще има да свършим за "Набуко", добави президентът. Той подчерта, че големият резултат от тези проекти ще е след няколко правителства. Нямаме право да стопираме тези проекти, бе категоричен Първанов.Президентът: Не си представям как ще искам разрешение да остана от полковник Лили Иванова
"Ставал съм десетки пъти на изпълненията на Лили Иванова, но не си представям как ще искам разрешение да остана от полковник Иванова - така президентът Георги Първанов коментира връчения от министъра на отбраната пагон на певицата. "Намирам за доста неубедителен, неприемлив знак от страна на министъра. С армията шега не бива", добави той и напомни забавянето с два месеца на връчването на генералските пагони, с което се забави и изпълнението на новия закон.

Какво каза Първанов - във видеорепортажа

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на К
  *****
  Неутрално

  Оставката на Първанов е предпоставка за избиране на български (б ъ л г а р с к и) президент

 2. 2 Профил на Щастливеца
  *****
  Неутрално

  е какво дуго да каже? Беляне, южен поток... дрън дрън. Някой слуша ли го още този ппп ъъъ... президент?

 3. 3 Профил на Гоцко, Гоцко
  *****
  Неутрално

  Май от сега започваш пъклените си планове срещу новия парламент и правителство. Открихте ли вече някоя луда да убие детето си, че услужливите ви вестници да подемат в един глас "България уби дете"? Май наистина мястото ви е в Сибир, за да има в България мир!!!

 4. 4 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 885 Неутрално

  "Мнозинството на ГЕРБ е предпоставка, но не гаранция за стабилност."

  Гаранция за стабилност щеше да е мнозинството на ГЕРБ-БСП-ДПС, нали Гоце?

 5. 5 Профил на gv
  gv
  Рейтинг: 466 Весело

  Надявам се избирателите да дадат подобаваща оценка на гоцко и изказванията му на президентските избори - и дано да надмине успеха на партията си

  Keep it simple and make it special.
 6. 6 Профил на Лумпен пролетарий
  *****
  Неутрално

  Нещо не разбирам....
  Кой спечели на 5-ти изборите?
  Какви са тези кадрови съвети? Съветите за енергетиката, за БНБ, за съкращенията в администрацията, за бюджета, за кризата...
  Защо не съветваше своите хора от тройната коалиция когато бяхте на влас?

 7. 7 Профил на АБФК
  *****
  Неутрално

  Ейджънт Гоуце е притеснен за енергийните проекти свързани с Русия, и нехае за кризата, която вече тропа на вратите.

 8. 8 Профил на WD
  *****
  Неутрално

  Този *** не е ли разбрал, че служи само за "украса" - да стърчи на някой парад, тук-там да пререже някоя лента, да награди някого с орден... Защо се прави на политик?

 9. 9 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Е, то най-добре за него щеше да бъде ако в правителството участва и БСП, а пък и ДПС - за конституционно мнозинство.

  Е, да, ама не - този път ще се облажи Гаргамел.

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 10. 10 Профил на тото
  *****
  Разстроено

  "Знаете колко пъти съм апелирал и към предишното, и към сегашното правителство да приемат такива мерки, защото това е важен морален знак, не толкова да запълним дупката съкращения на разходите", напомни президентът - Ами като си апелирал дай пример?.........................Президента Параванов е загубил всякакъв авторитет и не заслужава отдавна местото, което заема благодарение на етническата карта.........

 11. 11 Профил на ово
  *****
  Неутрално

  скрий се - не се излагай! Най-добре не напомняй за себе си да не ти бият шута

 12. 12 Профил на maxa
  *****
  Неутрално

  колко му остана на гоце? Тази институция е напълно изли6на за БГ!!

 13. 13 Профил на WD
  *****
  Неутрално

  "...отново препоръча тройна коалиция..." По-добре изобщо да няма избори - да се запише в конституцията, че на всеки 4 години Гоце ще "ражда" по една тройна коалиция и готово.

 14. 14 Профил на Pelina
  *****
  Неутрално

  Гоце да спре да дава съвети защото е един от тези които направиха хамстера Станишев за резил Както каза един колега ако пожелае Гоце да провери доверието на нацията към него и си спретне един вот на недоверие едвали за него биха гласували и роднините му Може само Весела Лечева

 15. 15 Профил на Лумпен пролетарий
  *****
  Неутрално

  Pelina, моля ти се необиждай животинките!
  Хамстерите са много хубави и добри.

 16. 16 Профил на naglost
  *****
  Разстроено

  "На загубилата БСП препоръча вглеждане във вътрешните проблеми и сериозен анализ защо след успешно управление избирателите предпочетоха промяна, а не да се "фокусират "за" и "против" председателя на БСП" "

  щом това управление го определя кто "успешно", не искам и да си представям управление, което този човек би определил като: "не толкова успешно"

 17. 17 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Ей, ама до последно ще брани руските интереси тоя боклук бе. Какво ли са му обещали?

 18. 18 Профил на conservoir
  conservoir
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Пълен палячо: при такава смазваща победа, изказването му не можеше да е по-лицемерно:
  1. Костов не е бил реваншист , а реформатор
  2. Борисов не е Реваншист, защото никога не е губил от БСП - хората искат справедливост за престъплениата на Тройната коалиция.
  3. Става ясно гоя е мината на БСП, създадена малко преди изборите- РЗС, която изсмука част от СДС и полуюаваше информация от ДАНС за разчистване на сметки между управляващите.
  4. Бюджетната реформа щяла да бъде с политически мотиви - по голяма глупост , здраве му кажи!
  5. Енергийните проекти - имало опасност - За българската независимост и икономическото ни бъдеще да- има такава, ако се изпълнят със сегашните начертания
  6. Радикализация има на полтиическа основа, това е много по-различно от етническа. Станишев, Доган и Първанов пеят една и съща песен. Защо ли ?

  Толкова некомпетентен президент с толкова ясни нездравословни амбиции! тази институция клеяса за последните 7 години. И да каже Първанов защо пусна теца на Ковачки незаконно през зимата! това му е загрижеността за България на президента...

 19. 19 Профил на Жоро Трайперов
  *****
  Неутрално

  Много го е яд, че не набута свойте червени болкуци и оня рязания мръсник

 20. 20 Профил на conservoir
  conservoir
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Алиен, нищо не са му обещали - и това обяснява колко е зле! той просто си е промит мозък и действа по този начин. какво можеш да очакваш от човек който преди 20 г. е скандирал 'Нато Вън' и е служил на компартията и ДС ?

 21. 21 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Мозъкът на Първанов е предпоставка, че устата му ще произнесе нещо.
  А малоумието му е гаранция, че то ще бъде глупост.

 22. 22 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  "Alien
  Неутрално

  * 17
  * 14:42
  * 07 юли, 2009  Ей, ама до последно ще брани руските интереси тоя боклук бе. Какво ли са му обещали? "


  ----- Чалма и безплатен сюнет - то е ясно!

 23. 23 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  Мантрата"стабилност" е любимата и на Станишев.Колкото пъти я чуя,все "Титаник" си представям. На 4000м дълбочина,но изключително стабилен.

  ГОСПОД НИ ПРАТИ ДЕФЕКТЕН ИНСТРУМЕНТ. ПРОИЗВЕЖДА АТЕИСТИ.
 24. 24 Профил на vogon
  *****
  Неутрално

  Без да назовава РЗС като трети партньор, Първанов намекна за тях.
  ето за кого работело янето.......

 25. 25 Профил на abv
  *****
  Неутрално

  Гоце, избра си съветници, те ги изтрепаха или ги съдят за измами.
  Избра си Серго, той се оказа един плужек.(може това да е била целта).
  Каза, че не си Гоце, ама ти лъсна ....досието.
  Направи тройна коалиция, тя се провали и по света, и у нас.
  Гръмнаха ти бомбите в Челопечене(нали си главнокомандващ).
  Поканиха те на гости в чужбина, пушна един козел, цял свят те разбра, че е защитен.
  На Запад ходиш само протоколно, ама вече и в матушка Рус не те викат.
  Събра едни летящи ескадрони от интелектуалци, те се оказаха неудачни пияндурници(перефразирам Дончева).
  Измисли си мажоритарни избори, не вкарахте ни един другар.
  Абе няма нещо да си хванал и да е станало!
  На какво отгоре ръсиш мозък и даваш оценки и съвети?
  А вземи да млъкнеш!!!

 26. 26 Профил на Гоцко, Гоцко
  *****
  Неутрално

  Някои се чудят защо все даваш съвети, като не ти е толкова пипето. Ще им обясня вместо теб - ЗАЩОТО СИ "ИЗ СТОРОНЕ СОВЕТОВ", както наричахте с умиление любимия си разпаднал се Съветски съюз!!!

 27. 27 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Търси се механизъм, който ще позволи импийчмънт. Причини и поводи вече се събраха достатъчно.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 28. 28 Профил на hdg
  *****
  Весело

  14 и 15 - дайте да му "турим" по-добро име на онзи. Аз предлагам хомяк. Казва много, а и описанието в уики-то е добро:
  "Голям хомяк

  Невероятен лакомник. Този гризач е познат в Западна Европа предимно като домашно животно. Междувременно той е разпространен в диво състояние от равнините на Централна и Северна Азия до Западна Европа и все още може да се срещне в Източна Франция (има го и в Северна България). Изключително ненаситен, големият хомяк се храни с всичко, което му попадне: зърна, корени, грудки и плодове, но така също и с насекоми, яйца на птици, охлюви., гущери. Той напада и земеделските култури, като показва и там твърде различни предпочитания: житни култури, картофи, захарно цвекло, моркови и т.н. Опустошенията, които може да нанесе, са причина в някои райони да бъде системно унищожаван."

 29. 29 Профил на abv
  *****
  Неутрално

  Да допълня "успехите" на Гоце:
  Обяви Голям шлем в енергетиката, останахме без газ и парно.

 30. 30 Профил на Piranka
  *****
  Гневно

  То вече и малоумните разбраха и още повече усетиха непопулярните мерки на Популярните ! Хайде оставете на мира непопулярните да станат популярни, пък може мерките им да се окажат популярни, т.е. позитивни !

 31. 31 Профил на GB
  *****
  Неутрално

  Първанов.Кака така успешно бе?
  Ти за малоумни ли ни смяташ? Имаш право до известна степен да ни смяташ за такива след като сме те избрали.

 32. 32 Профил на Гоцко, Гоцко
  *****
  Неутрално

  Добре, че децата не се правят с глава, а с друг орган. Иначе и децата ти щяха да ти приличат!

 33. 33 Профил на СтанДим
  *****
  Неутрално

  Странно! Ние гласувахме срещу корупцията на тройния съюз, а Първанов иска приемственост...?? Ние гласувахме срещу номенклатурата която издигна рушветчийството и кражбите до небивали висини, а Първанов иска тази номенклатура да бъде запазена...??
  Другарю Първанов, вие в час ли сте?

 34. 34 Профил на Гоци
  *****
  Неутрално

  Ама че противен и прост доносник назначиха за президент...
  Само се чудя, как е възможно простотиите и глупостите които дрънка налево - надесно да му се публикуват и пускат за обсъждане...
  Това долно същество не заслужава такова внимание.

 35. 35 Профил на Боздуган
  *****
  Гневно

  Няма ли най-посре гнусната политическа хиена, наречена Гоце от Сирищник, първо поколение от неговия род с обувки и човек с външността и манталитета на сервитьор, да престане с кретенските си словоизлияния, които никой не му е искал? Като толкова му се плямпа, да ходи да го интервюират в парцали като «Дума» и «Класа», че само там останаха възторжените му почитателки, особена едната, известна в журналистическото съсловие като Лудата Неда.

 36. 36 Профил на божо
  *****
  Неутрално

  абе уважаеми г-н президент нещо не сте добре. Вие изобщо чувате ли се какво говорите?Че с кого бе господин президенте да се направи правителстворо с Доган ли,или с шушумигата Станишев.

 37. 37 Профил на предположения
  *****
  Неутрално

  Като гледам как е "настървен" Президентът
  !. да защищава на всяка цена бившето соцправителство, руските проекти, всички недомислия на бишия кабинет.
  2. застава на страната на безпочвените "лаения " на турските вестници( какво ли ще се случи, ако Турция е член на ЕС, така ли ще се държат... Това се случва в България, Президентът прехвърля проблем от "болната на здравата глава": Доган държи в робска зависимост и НЕВЕДЕНИЕ електората си,(че са в ЕС и имат права и свободи и НЯМА за какво да се борят), а Турция нарича ГЕРБ" умерено антитурска партия,"върнаха се живковите години"...??!!! Първанов българин ли е??? не вижда ли НАИСТИНА какво става???)
  3. Говори с речника на "топора", "брадвата" и "фантазията на Меликов" УСПЕШНОТО правителство на Костов и го нарича "реваншистко"...
  Какво иска, Европа спря парите заради тях, заради корупция и некадърност, а иска СЪЩИТЕ хора да останат...
  На това се казва" казва на черното бяло"... но от висотата на поста е неприемливо да говори така.
  Трябва да бъде мъдър, проницателен, справедлив!
  Нека да тежи на съвестта му, че слага прът в колелата на новот демократично правителство!
  Трябва умните хора, да направят справка как се сменя президент.

 38. 38 Профил на Пешкиров
  *****
  Неутрално

  Нали Гоце Доган го избра с турските и ромските гласове! А Гоце пък е путинолюбец и азиатски тип президент...какво да говорим!Айде -време е за нов президент!

 39. 39 Профил на ПАРВАНОВ Е ПОРЕДНИЯ СПЕЧЕЛИЛ ПОРАДИ ЛИПСА НА АЛТЕРНАТИВА И ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ
  *****
  Неутрално

  НО ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП С ДПС Е ГАРАНЦИЯ ЗА НЕСТАБИЛНОСТ И ПРЕЗИДЕНТ - ПЪРВАНОВ, ЗАТОВА НАЙ ДОБРЕ И ТОЙ ВЕЧЕ ДА СИ ХОДИ ... МИСЛЯ ЧЕ ДОСТАТЪЧНО ОПЛЕСКА НЕЩАТА ДЪРПАЙКИ КОНЦИТЕ И СЕ НАМЕСИ ДАЛЕЧ ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМОТО! А И ТОЙ БАЯ ЛЪЖИ И ГРЕШКИ ЗАПОЧНА ДА ДОПУСКА ... ПРЕСЕН ПРИМЕР Е МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ ... НЕГОВИЯ ПАТЕНТ ИМ ИЗИГРА НАЙ-КОФТИТО ШЕГА КОЯТО МОЖЕШЕ, НО ТО ВИНАГИ ТАКА СТАВА! КАК НЕ СЕ НАУЧИХА ТЕЗИ ХОРА, ЧЕ НАРОДА Е ТОЗИ КОЙТО ГИ ИЗБИРА И КАТО ИЗЛЕТЯТ В КОСМОСА И ЗАГУБЯТ ВРЪЗКАТА СЪС ЗЕМЯТА ... ТОВА Е НАЙ-ВРЕДНО ЗА ТЯХ, САМОЗАБРАВАТА Е НАЙ-ЛОШИЯ СЪВЕТНИК И КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА, КОЙТО ЛЕТИ МНОГО НАВИСОКО, ОТ МНОГО ВИСОКО ПАДА ЗА ЩАСТИЕ РАЗБИРА СЕ !

 40. 40 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 944 Неутрално

  "... така необходимата ни стабилност"
  Ето така провалените червени политици си признават грешките - по много заобиколен начин.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 41. 41 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Все едно слушам червея Доган!

  Fortuna favet fortibus.
 42. 42 Профил на странно
  *****
  Неутрално

  Какви са тези напътствия от Първанов към новото правителство в "стил Путин, Ким Ир Сен, Чавес"?...
  Като че не сме в ЕС, а в ХОндурас, и ни съветва как "да се върнем в правия път'!!???!!!
  И най-важното, НЕ ПРОПУСКА да "оклепва" Иван Костов, Синята коалиция.. ТОчно правителството на Костов СПЕЧЕЛИ благоразположението на Европа и света и на тази благоприятна основа стъпи правителството на тройната коалиция и ни приеха в ЕС.
  Не може БСП да дава съвети.Нито ДПС.
  Затова ги сменихме.

 43. 43 Профил на Избирател
  *****
  Гневно

  Е това си е истинска манипулация: да наречеш "реваншизъм" едно справедливо разследване и наказание (осъждане) на извършилите престъпления криейки се зад имунитета си властници и депутати! Накъде отива тази държава, щом президентът си позволява такава агитация!

 44. 44 Профил на ОБАЧЕ
  *****
  Неутрално

  Да не забравяме, че ББ забрани на хората си да говорят против президента. Да сме готови за изненадите на Бойко и да нема после повервали и разочаровани. Та не се палете толкова, не знаете какви са ИМ връзките.

 45. 45 Профил на Vener Mind
  *****
  Весело

  Страх ги тресе Супер!

  И Доган, и Гоце - с една и съща формулировка.

  Гоце се опитва да набута ББ в коалиционна схема със залози - на теб това парче, на мен онова...

  Такова им е разбирането за "стабилност" - взаимната обвързаност в измамите - класическа мафиотска схема.

  За нас, гражданите, е по-сигурно отговорно правителство на ГЕРБ и подкрепа за конкретни действия от истински реформатори. Това е пътят с контрол, а не разните му "тристранни съвети", решаващи на_тъмно.

  Никакви "коалиционни завери"!

  Добре, че поне си посочи агента - РЗС.

 46. 46 Профил на ГОЦЕ СЕДЕФЧОВ ОТ СЕЛО СИРИЩНИК
  *****
  Неутрално

  ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ ! И КОЙ МЕЖДУ ДРУГОТО МУ Е ИСКАЛ МНЕНИЕТО, ЧЕ РЕШИ ДА СЕ ИЗКАЖЕ?

 47. 47 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Отсега нататък агент гоце само ще плямпа.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 48. 48 Профил на псв
  *****
  Неутрално

  като гледам гоце почва да ми липсва оня подпетен шушон желю

 49. 49 Профил на do 25
  *****
  Неутрално

  абв (25),
  Това хубаво нещо дето си го написал, ми прозвуча като онази детска, в случая и вярна песничка:
  Ой гиди Ванчо
  наш капитанчо
  Манджата му ври
  под кревата спи.
  Отиде на война
  уби една свиня и т.н.

 50. 50 Профил на Y- ту
  *****
  Неутрално

  Тоя цървул от с Сирищник започва да работи против Бойко !С това изказване това казва или триперът му е стопил мозъка !

 51. 51 Профил на Избирател
  *****
  Весело

  Абе нема ли некой да го защити, че да го емнеме? Май стана много скучно в този форум....

 52. 52 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Трипер,
  ходи да се лекуваш, ходи на лов, ходи в Русия.

  не се занимавай с политика и с икономия!
  нищо не разбираш и си един селски хитрец и търгаш.
  не може ти да си президент на република!
  долна, ченгеджийска, продажна свиня!

  РЕФОРМИ !
 53. 53 Профил на ♂
  *****
  Неутрално


  До №49
  Съжелявам приятел вазелина свърши.

 54. 54 Профил на krasipk
  *****
  Неутрално

  Защо се учудвате - червените от както се помнят са били ПРЕДАТЕЛИ на нционалните интереси на Отечеството/ а дали те знаят какво е съдържанието на тази думичка/ винаги са работили от сърце спещу нея/ БЪЛГАРИЯ / ,че защо даработят за благото на отечеството - КАТО МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ЛИЧНАТА СИ ИЗГОДА , А ТЯ НЯМА НИЩО ОБЩО С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД И РОДИНА !!!!! Та те са НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ТЕРОРИСТИ- КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТЯХ !!! Дано ГЕРБ не се отдаде на лов на вещици , а се погрижи БЪЛГАРИЯ и НЕЙНИЯТ народ да оцелее до на пролет - пък тогава да ги подгони както го е правил Обозе почившият ГЕШЕВ - по законен път требва да бъдат забранени със закон - те и техните сателити , да се отворят ДОСИЕТАТА , да се приеме ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА на всички нива на държаният апарат , а след това да се обяви война на мафията -както го направиха в Америка и Италия .

 55. 55 Профил на ertop
  ertop
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тоя тиквеник от Сирещник никога не е бил в час. Като видя как всички отсвириха Дедо вчера не се ли сеща какво го чака. Само му гледам сеира. Ако рече да връща закони или не си подаде овреме оставката да го изринем от топлото място. Той е най-виновен, че преди осем години се отклонихме от магистралата.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 57. 57 Профил на Методи Байкушев
  *****
  Неутрално

  Змията мръсна хлъзгава усеща че умира и се опитва да ни отрови за последно

 58. 58 Профил на Опа!
  *****
  Неутрално

  Не се закачайте с Гоце, да не стане като с Фрог-а...

 59. 59 Профил на st
  *****
  Неутрално

  успешно управление ?!? е тоя се оля вече.....
  някой знае ли кога са изборите за президент, че да махнем и тая грозна червена мутра

 60. 60 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  Бойко трябва да се спазари с Костов за гласовете на най-малко 5 депутати от СДСДСБ, така че президентът на републиката е напълно прав, че ще има несигурност.

 61. 61 Профил на Пешо Пешев
  *****
  Неутрално

  Първото нещо което трябва да направи Бойко е да измете този пернишки селянин.

  Промяна в Конституцията /Волен и Яне с удоволствие ще го подкрепят, да не говорим за сините - общо имат 162 гласа, съвсем достатъчни/ и избор на президент от парламента още през септември. Това ще символизира края на прехода и ще се приветства от мнозинството от българския народ.

  Ако не го направи, Гоце постоянно ще саботира новото мнозинство.

 62. 62 Профил на 12
  *****
  Неутрално

  "На загубилата БСП препоръча вглеждане във вътрешните проблеми и сериозен анализ защо след УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ..."
  Тук комнетара ми приключва!

 63. 63 Профил на оптимист
  *****
  Неутрално

  Давай бате Бойко!!!
  Ако Гоце рИве, значи действаш правилно. Похвалилите, сбъркал си. Поправи се.

 64. 64 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Много вярно !

  След като се предптиемат и съответните мерки, по разследване на злоупотреби и съдебно преследване на лица за държавна измяна и икономически престъпления.Тогава ще настъпи и дългоочакваната държавна стабилност.

  Ще се отпушат фондовете, а бизнеса ще си поеме въздух от налагания чновнически рекет !!!

 65. 65 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Клоун :0) ,

  С две думи ако може всичко да е по старо му

 66. 66 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Мирно и спокоино.....пред президенството.... да го изпроводим....

 67. 67 Профил на Veselin Stilyanov
  Veselin Stilyanov
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Гоце, ако имаш поне малко самоуважение, млъкни и си подай оставката. На следващите избори за президент, те чака същата съдба като псевдо премиерчето ни... Явно си много изнервен от съкрушителната загуба на любимата ти партийка, и не спираш да дрънкаш глупости... Ти си следващия, който българския народ ще изхвърли от политиката.

 68. 68 Профил на ЦИГАНИН
  *****
  Неутрално

  ТОЯ ПЕРНИШКИ КОТЛАРСКИ ЦИГАНИН ДА МЛЪКНЕ

 69. 69 Профил на ТУРСКА ПОДЛОГА
  *****
  Неутрално

  И КАК ТАКА ИЗБОРИТЕ БЯХА ДЕМОКРАТИЧНИ И НАЙ-ВЕЧЕ ЧЕСТНИ
  ГНУСНА ТУРСКА ПОДЛОГО

 70. 70 Профил на ХА
  *****
  Неутрално

  ПРЕЗИДЕНТА Е ТОЛКОВА ЧЕСТЕН КОЛКОТО БЯХА ЧЕСТНИ И ИЗБОРИТЕ
  ЦИГАНИН ОТ ПЕРНИК

 71. 71 Профил на Учуден
  *****
  Разстроено

  Що обиждате циганите, бе?

 72. 72 Профил на БКП
  *****
  Неутрално

  За да има правителство, генерал Бойко Борисов първо ще трябва да козирува на Командира.

 73. 73 Профил на БКП-БСП
  *****
  Неутрално

  А за бившето правителство - Гоце първо се наведе на Доган

 74. 74 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ако правителството се издъни нещо, Гоце Триперов ще бяга от кеф като болен от трипер до Медицинска Академия и обратно!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 75. 75 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Тоя гнусен педал няма ли да млъкне най-после. Съвсем се вживял в ролята на господ. Ега ти идиота. Не разбра ли, че колкото повече говори толкова повече глупости ръси. Я при новия бюджет да се отреже издръжката на президенството наполовина. Стига сме хранили вожда на петата колона.

 76. 76 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 524 Гневно

  Цецо президента е най-скъпо платеният безработен, кажи ми едно задължение на Гоцето, което да води до отговорност! Направо да му спрат парите, нали го храним и поим, в Бояна наши разноски е, където и да отиде пак на наши разноски е, а резултатът горните глупости!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 77. 77 Профил на Ana
  *****
  Неутрално

  Както винаги бисери капят от устата на Гоце ... Ах мамин, защо не вземеш да се скриеш малко, че твоята брилянтна ДС личност е отговорна за тройния коалиционен състав, начело с ДПС. Айде ръка в ръка със Станишев и да те няма.

 78. 78 Профил на nomer38
  *****
  Неутрално

  Първанов е върховен главнокомандващ

 79. 79 Профил на jskren
  *****
  Неутрално

  Изказването на президента има наставнически тон и опити да сплаши българина с така наречениия реваншизъм... Това не е реваншзъм- всяка демократичеа страна, а България бе такава досега само на думи и лозунги.- с идването на ново правителство се извършват огромни промени в коридорите на власта. Така всички които са били наети от правителството на Станишев трябва да си идат и да дойдат другите. Така а в САЩ- Обама смени
  всички, които са политически противници на него... Така че е време да се изчисти власта от мафията,както я наричате, за да
  ни приеме Европа. И България наистина да заживее като свободна евопейска страна!

 80. 80 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 644 Неутрално

  И върховен певицоебач

 81. 81 Профил на madaa
  *****
  Неутрално

  офф
  Не че Тоя си заслужава дори и коментара.

 82. 82 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 644 Неутрално

  и Марианапоповаклатач
  и Овцеубиец
  и Вълкоубиец

  да ба и мангала му

 83. 83 Профил на Соломон
  Соломон
  Рейтинг: Неутрално

  Току-що, Първанов потвърди заплахите на Доган за опасност от радикализация на обществото на етническа основа и така , радикализира настроенията в обществото срещу себе си...

  Соломон
 84. 84 Профил на Ицо
  *****
  Неутрално

  Прав е Първанов
  все пак 40% от народа не гласува и не може да е стабилно

 85. 85 Профил на prezidiuma na BSP
  *****
  Гневно

  Goce, samo ne mi nabutvai tazi podvodnica Iane Ianev, che eptem osra peizaja.

  Stoi si krotko i nishto ne pravi dokato ne ti izte4e mandata. A posle - v Centralnia Sofiiski Zandan, zaradi tova, 4e si nacionalen predatel i ruski agent.

 86. 86 Профил на човека с гаранциите
  *****
  Весело

  Ако Гоце внимава в картинката от тук нататък може да бъде предпоставка за оставането му до края на мандата, но не е гаранция за това...

 87. 87 Профил на Орлин
  *****
  Неутрално

  " Приемствеността е най-прекия и безболезнен път към съвременността и бъдещето" казва Уинстън Чърчил. Той е имал в предвид положителните елементи на приемствеността.

 88. 88 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Импийчмент за тази мръсна Руска подлога!

 89. 89 Профил на Петър
  *****
  Неутрално

  Първанов няма думата вече.Чакахме го досега нещо полезно да свърши.Когато трябваше да заема категорична позиция в полза на обществото с криеше.Сега пак се опитва да кадрува и да дава съвети.Хората акъл не искат - искат конретни действия и поемане на отговорности.

 90. 90 Профил на Сава Славчев
  *****
  Неутрално

  На Първанов хората ще започнат да му вярват/може би, но изобщо не е сигурно/ когато започне да се държи естествено.

 91. 91 Профил на divak
  *****
  Неутрално

  На БСП и Първанов:

  НЕ МЫ, А ВЫ

  Не мы, а вы поставили страну
  В такую позу, что назвать-то стыдно,
  Не мы, а вы бездарную войну
  Ведете — и конца войне не видно.

  Не мы, а вы на высшие посты
  Своих шестерок верных назначали,
  И с вертикали власти высоты
  Не мы, а вы нас слабо различали.

  Не нас, а вас, рискуя головой,
  Крутые бодигарды охраняют,
  Не нас, а вас везут по осевой,
  Не вас, а нас к обочине сгоняют.

  Не мы, а вы от нас скрывались в тень,
  Когда все ждали внятного ответа,
  Не вас, а нас взрывают, что ни день,
  Не с нас, а с вас пора спросить за это.

  А если в чем и виноваты мы,
  То в том лишь, что за здорово живете,
  Вам дали голоса свои взаймы,
  И вы свой долг с тех пор не отдаете.

  (c) Игорь ИРТЕНЬЕВ

 92. 92 Профил на ET
  *****
  Гневно
 93. 93 Профил на Гиби
  Гиби
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ах ти ГОЦЕ руски помияр.Дано те сгази Чавдар.

  готин
 94. 94 Профил на FOX
  *****
  Гневно

  Гоце Първан-оглу живее в уникален психичен свят, разположен някъде в началото на 50-те години на миналия век, в периода на разцвета на комунизма. За него днешният разцвет на мафията точно отговаря на разцвета на комунизма, понеже по странен начин и неговото съзнание свързва комунизъм с мафия, което е единствен симптом, че уникалността на президентското съзнание не е тотална.
  Гоце преди да сгази лука в чуждата държава, го огази безнаказано у нас/ когато трепеше вълци,а хората горяха като факли във влака/. Поради заетост, с криминалното си хоби селянина от Сирищник пропусна да обяви национален траур. И няма повод, няма сила да принуди лъжеца да си подаде оставката...В Япония при такива случаи си правят Сепуко, у нас комунягите си правят Секуро ...Тоя чвор,ни изложи пред света - Заниманията на "президента" Гоце го характеризирет напълно!
  Като един истински комунист - селянин, с надебелял от добра храна врат, Първанов се отдал на "мъжки" удоволствия, избиване на невинни животни и ебане на зависими от него жени. Комунист-интернационалист.

 95. 95 Профил на Нощен дневник
  *****
  Неутрално

  Някой да си спомня името на президента на Германия? Или от раз да изброи пожизнените президенти (крале) на Дания, Холандия, Швеция...
  Този какво е зинал да се изказва по всякакви въпроси!
  Прекалено голяма тежест си придава! да прочете конституцията и да бъде така добър да се придържа към предписаните му в нея правомощия! Впрочем къде е конституционния съд и не се е самосезирал още?

 96. 96 Профил на MEГИ
  *****
  Весело


  Ех, ма то какъв президент за чудо и приказ! Съвсем непартиен, скромен, пък и на всичкото отгоре и от избирателни системи разбира! Колко жалко че не може да си го изберем трети път!
  Ех, младежи и девойки в България, хубав президент сме си спретнали! И такова хубаво правителство направи! Пък и партията реформира!
  Ех, за жалост не мога да запея онази песен...
  Комунизмът си отива... Спете спокойно деца!

 97. 97 Профил на ВЪПРОС
  *****
  Любопитно

  ПЕДОФИЛА - ПРЕЗИДЕНТ,ДАЛИ СЕ ИЗЛЕКУВА ОТ ТРИПЕРА,КОЙТО МУ ЛЕПНА 16 ГОДИШНАТА УЧЕНИЧКА?!

 98. 98 Профил на СЕДЕФЧОВ ОТ СЕЛО СИРИЩНИК
  *****
  Неутрално

  Току що гледах по Ре:тв пълното изказване на президента от село Сирищник. Такава наглост трудно се преглъща!!! Най-големият проблем на агент Гоце е, че руските проекти щели да бъдат спрени и Иван Костов щял да влияе на бъдещето правителство (а дано де). Комплексар нещастен! Иван Костов обаче остава в историята държавника реформирал България, а този некадърник дори след два мандата като президент едно смислено нещо не успя да свърши че да го помнят тези след нас!!! ЕДНО ЛЕКЕ което скоро най-накрая ще бъде отмито!

 99. 99 Профил на Мони
  *****
  Неутрално

  Не е последователен президента!Преди изборите вещаеше нестабилност защото никоя партия нямала да има превес сега при категоричната победа на Герб пак го повтаря.Изтлежда,(е знае да брои до три се тройна коалиция му се привижда.Изобщо покрай БСП май той обира всички негативи резултат на менторството му.

 100. 100 Профил на АЗ
  *****
  Весело

  Соца Гоце пуца и цоца...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK