Трябва ли Турция да стане член на Европейския съюз?

Турция е все още една агресивна държава, която продължава активно да работи срещу християнството и затова няма място в ЕС.

Оли Рен
комисар по разширяването, в интервю за френския вестник “Либерасион”
Турция е изключително важна за ЕС, но често подценяваме стратегическото й значение. Създава се омагьосан кръг - ние често се разочароваме от скоростта на реформите, които изглеждат неохотни и това засилва подозренията в европейското обществено мнение. В Турция пък възприемат това като заявка, че не са желани в Съюза. Трябва да излезем от този кръг. Надявам се до края на годината да затворим още преговорни глави, ако Анкара извърши реформи в ключови области. Това е задача за Турция, но напредъкът на преговорите зависи много и от страните-членки.


Турция е все още една агресивна държава, която продължава активно да работи срещу християнството и затова няма място в ЕС. Ние като български патриоти сме категорично против Турция в европейското семейство, защото това би означавало краят на България. Водещи европейски лидери като Саркози и Меркел подеха искането на "Атака" и се обявиха против членството на Турция в ЕС - единственият случай, в който европейски политици следват българската позиция, изявена само от "Атака".


Турция е изключително важна за ЕС, но често подценяваме стратегическото й значение. Създава се омагьосан кръг - ние често се разочароваме от скоростта на реформите, които изглеждат неохотни и това засилва подозренията в европейското обществено мнение. В Турция пък възприемат това като заявка, че не са желани в Съюза. Трябва да излезем от този кръг. Надявам се до края на годината да затворим още преговорни глави, ако Анкара извърши реформи в ключови области. Това е задача за Турция, но напредъкът на преговорите зависи много и от страните-членки.

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 605 Неутрално

  НЕ ! НЕ ,НЕ !

  Свободата Санчо, ....
 2. 2 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 551 Неутрално

  В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА ТУРЦИЯ ДА ВЛЕЗНЕ В ЕС!

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 3. 3 Профил на melina
  melina
  Рейтинг: 442 Неутрално

  по-голиама 4аст от турзиа се намира в азиа!Какав европеиски саиуз?
  Като прибавим забрадките и 6алварите .....каква Европа ,какви 5 лева?????

  melina
 4. 4 Профил на melina
  melina
  Рейтинг: 442 Неутрално

  по-голиама 4аст от турзиа се намира в азиа!Какав европеиски саиуз?
  Като прибавим забрадките и 6алварите .....каква Европа ,какви 5 лева?????

  melina
 5. 5 Профил на N.Yo.
  N.Yo.
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Според мен пък Турция трябва да влезе в ЕС. Този Д.Ст. звучи като някой радикален мюсюлманин, току що излезнал от някое медресе! Турция е много по-светска държава и има основите, които са нужни за една мюсюлманска страна да се модернизира и да възприеме малко или много западните ценности. Също така може да се превърне в пример за другите мюсюлмански страни като една модерна и просперираща страна - нещо, което е необходимо за мюсюлманските страни, особено във време, когато исламският фундаментализъм расте (и може да повлече и Турция) , а мнението за Запада (модерното) е доста непопулярно.
  Успоредно с това, този наплив на турци в Европа може да намалее, след като Турция стане страна-членка в ЕС

 6. 6 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Не, разбира се.

  Proud to be anonymous!!!
 7. 7 Профил на marinow1
  marinow1
  Рейтинг: Гневно

  Каквооооооооо!!! Никаква Турция в Европа!!! нещо повече - Турция трябва задължително и незабавно да върне заграбената българска земя до Босфрора и Мраморно море!!! Тази земя е на Европа, а не на Азия!!! Ясен ли съм???!!! Вън Турция от Европа!!! Никакво членство на мюмюнска Турция в Европа!!! Това дивашко и свирепо племе трябва да изчезне от картата на света!!! Ясен ли съм???!!! Не само Германия и Франция ще подкрепят България, но и други държави по-късно ще ни подкрепят!!!

 8. 8 Профил на marinow1
  marinow1
  Рейтинг: Гневно

  Ейй,тъпак,да не обиждаш чистокръвния българин Димитър Стоянов, че ще гориш в Ада!!! Ти,тъпак мръсен и долен, ти си мюмюн, ти си резан, скапан турчин,където не сакаш мир, а секира - и рече безстрашний Кхан Крум: като не искаш мир, на ти секира!!! Ясен ли съм???!!! Край!!! Аз казах!!! Да живее Велика Европейска България/ВЕБ/!!!

 9. 9 Профил на SoulSeparator
  SoulSeparator
  Рейтинг: Неутрално

  Турция трябва да влезе в ЕС. Това е нейния шанс да бъде модерна, стабилна, просперираща и СВЕТСКА държава. За България е много важно да бъде съсед на силна и просперираща държава, а не на държава, която е дестабилизирана от религиозни борби. Ако Турция не влезе в ЕС, то рано или късно ще се превърне в следващия Иран, а това може да е само лошо за нас.

  Доводите на Димитър Стоянов са изцяло популистки и разчитат да капиталират гласове от разни параноични психопати, като онзи над мен.

  Къде е момчешката дързост?
 10. 10 Профил на Gersh
  Gersh
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Членството в ЕС е пътя на Турция обратно към светското и гражданско общество. Ако това не се случи опасностите за нас ще са неизмеримо по-големи, а възможностите за развитие много по-малки.

  Georgi Dankov
 11. 11 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Каквооооо ? Турция в ЕС ?
  Ха, че утре някой ще предложи и Русия да членува в ЕС !
  Азиатските държави да си членуват в азиатски организации.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 12. 12 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Кой владее Турция, владее арабският свят. Иначе, съм против Турция в ЕС.

 13. 13 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Трябва да приемем Турция в ЕС. В момента страната е на кръстопът между светските, про-европейски ценности и традиционния ислям. Ако откажем на Турция членство, даваме властта в ръцете на ислямистите - цивилизованите хора там няма да имат нито мотив, нито надежда да продължат да отстояват убежденията си.

  Сега помислете егоистично за българските интереси. Ако приемем Турция в Европа, след десетилетие ще граничим на югоизток с екзотична, но европейска страна с всички екстри за икономиката, които произтичат от това. Ако отхвърлим Турция, след десетилетие може да сме съседи с една нова Сирия или недайсибоже Иран с всички негативи за националната ни сигурност, които произтичат от това. Колко ще ви е забавно да видите огромната турска армия вече под ислямистки, а не граждански контрол? Ако сега подочуваме за краен ислямизъм тук-там в Родопите, иска ли ви се след десетилетие да го слушаме в новините всяка седмица?

  Keep you friends close and your enemies closer.

  gradinko.bg
 14. 14 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Турция -с население 75 милиона жители ,от който 98 процента мюсулмани и 2 процента ?-други ,чиято територия 95 процента е в Азия ???? Извършила геноцид срещу арменците ,а аз бих добавила и срещу българи и гърци .. ,извършила кланетата в Кипър през1972 година ,извършваща позорни деяния срещу кюрдите ...,спонсорираща една етническа партия ДПС ,която управлява тук и тероризира българи и мохамедани у нас .. -тази държава членка на Християнския Европейски съюз ???? Това оксиморон ли е какво !!!! Не бъдете наивни ...или бих казала луди !

  Свободата Санчо, ....
 15. 15 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 508 Неутрално

  А бе Хора, защо не се поразходите до Турция, преди да я съдите. Да, в по-голямата си част е в Азия, но Мала Азия винаги е била повече част от Европейската история, отколкото от азиатската. Турците се възприемат като наследници на Византийската империя. В Западна Европа "чаровните" и "любими на всички" турски гастарбайтери са най-сериозната причина западно-европейците да не харесват Турция. Но те самите са една НЕпредставителна извадка от истинската Турция. Не знам дали ще им стигнат 10 години, по-скоро ме съмнява, но рано или малко по-късно имат място в Европа. Колкото и да не ви се вярва и не ви се иска, Истанбул е регионалния икономически и всякакъв център на Балканите - такъв какъвто винаги си е бил - Цариград.

 16. 16 Профил на atanas
  atanas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За разлика от България, Турция е много по-подредена и цивилизована държава. Там има и региони, както и в България, където са изостанали, но общото усещане е за по-голям ред и цивилизованост в сравнение с България.Приказките на това момченце Димитърчо говорят за изключителна инфантилност и незнание. Позицийте на цивилизованата и модерна част от турското общество трябва да се подкрепят с приемането и в ЕС, за да не се хлъзне Турция в блатото на радикалния ислям.

 17. 17 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 605 Неутрално

  16 -нека да е подредена и още по-подредена да става .. но не бива да е членка на ЕС .. нека е партниор ... примерно ..с тези 75 млн население ,тя ще има сериозна дума в делата на християнска Европа и гласуването и ще тежи ,колкото на половината еврочленки ... и тогава ,защо пък и Израел да не стане член на Еврозоната/участвува и без това във всякакви европейски спортни мероприятия на ..или Ирак ..-нали там вече янките оправиха нещата ...и тогава как ще се нарича ЕС ,а ...Евразииски съюз ,или ... християно-мюсулмано-юдейски съюз...глупости !!!

  Свободата Санчо, ....
 18. 18 Профил на Baluan
  Baluan
  Рейтинг: 442 Неутрално

  atanas - там, гдето пазарлъка още е национален спорт и гдето убийства все още се извършват на верска и етническа основа ... там ли е циливилизацията ти, бре ? Там ли е редът ? Пф, не ставай смешен! Че тоя келеш от Атака не е стока - не е, то е ясно.
  Хората, който говорят, че вкарването на Търция в съюза би спомогнало за ... "европеизирането" й, имат право донякъде ... Само дето преди да се осъществи, на Турция ще й е нужно да приеме и признае доста факти, които не са никак лицеприятни за мнозинството там Ако ли не го стори и напук на това влезе, от това ще има повече вреда, защото по този начин негласно ще излезе, че Европа е приела "непокаялите" се резняци в разрез с всякакви морални ценности, които пропагандира навред! В последното няма да има нищо чудно ...

 19. 19 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Проблемът за членството на Турция в ЕС има две страни и нито една от тях не трябва да бъде подценявана.
  Прави са тези които казват,че трябва да се даде шанс на тази страна да направи своя цивилзационен избор в полза на светската държава,при положение,че през последните години се дава приоритет на политически партии опиращи се в ислямските традиции.
  Същевременно Турция е една голяма мюсулманска държава,чиято територия в по-голямата си част е разположена на Азиатския континет.Не може да бъдат пренебрегнати и следни междутародни проблеми които не кореспондират със светския характер на ЕС.

  1.Турция е окупатор на част от една държава,членка на ЕС - Кипър.
  2.Турция не признава арменския геноцид.
  3.Кюрдския проблем.
  4.Последният проблем касае България и се отнася за компенсирането на българите изгонени от Южна Тракия,за отнетите им имоти.

  Турция следва да преразгледа решително отношението си по тези въпроси за да покаже,че и за в бъдеще всички възникнали проблеми могат да бъдат решавани по цивилизован начин, а не чрез имперсо-азиатски инат.

 20. 20 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Мястото на Турция е в ЕС.
  Но след завършване на институционалните промени в съюза и политическа стабилизация на самата Турция.
  Всички други приказки от страна на клоуните на Волен са евтин националистически PR и популистска спекулация...

  here be dragons...
 21. 21 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Като заседнала в гърлото рибя кост е Турция за ЕС - ни напред, ни назад...
  Нас това ни засяга пряко, щото сме най-близко, носим още емоциите от историческото ни минало, както и товара на изостаналото си все още повредено от комунистическата чума мислене.
  Лично нямам категоричен и еднозначен отговор, но ми е противно като човек да мисля с езика на "резнаци" и "ние, по-така, европейците.." У нас, в България, още витае изкривеното "ние сме по-свестни, щото сме европейци, християни и не носим шалвари,забрадки"
  За мен нито едното, нито другото е гаранция за свястност.
  А Турция не може вечно да бъде в този шпагат и някой ден щем, не щем ще бъде приета в ЕС, така мисля .. Само дано похода на ислямистите, каквито са им сегашните управници,
  бъде спрян от светски настроените, прогресивни турски граждани. Иначе, става кофти за Европа, щото главите на ислямистите не увират и ще мътят водите на морето от демократични свободи и човешки права, извоювани с много кръв.
  Та не ме смущава мисълта за една светска Турция със светско правителство в ЕС, но ислямистките тенденции в тази страна ме плашат и отблъскват.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 22. 22 Профил на Х X X
  Х X X
  Рейтинг: 507 Неутрално


  Турция е значително по-цивилизована от България.

  Не в Турция, а у нас комунисти, шпиони и мутри са си разделили страната.

  Не в Турция братя Галеви са селебрити, нито пък там ще ги изберат за депутати.

  Не в Турция Доган (дето се пише за турчин) си прави золумите и не Турция продава на Русия.

  Помислете, кой има повече основания да е член на ЕС?

  .

  think different
 23. 23 Профил на SETT
  SETT
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Турция няма да е член на ЕС и не защото Болен и неговата шайка няма да разрешат (пък кой ли ги и пита). А защото те няма да пожелаят това. Турция се надява на привилегировано партньорство, но води преговори за пълно т.е. докъдето стигнат преговорите и след това съкратена процедура за партньорството.
  Струва ми се че ЕС има по-голяма изгода от членство на Турция. Говоря за чисто икономически и политически изгоди.

  На всички по-горе които обявиха (без никой да им е дал това право) ЕС за "християнски съюз" нека попрочетат някои нещица за ЕС и на каква основа е изграден. Който и европейски политик да попиташ (истински политици, не доведеното отроче на Болен) християнски съюз ще е последното определение което някой ще използва ако въобще го споменат.

  А моето лично мнение е че ако Турция изпълни критериите за членство (това трудно ще стане в обозримо бъдеще) трябва да стане член на ЕС.

  1. “Присъщият порок на капитализма е неравното разпределяне на благата; присъщата добродетел на комунизма е равното поделяне на нищетата.” Сър Уинстън Чърчил
 24. 24 Профил на ppmanov
  ppmanov
  Рейтинг: Весело

  Непременно и колкото се може по-бъзрзо Турция трябва да стане член на ЕС. Това е по-лесният и по-бърз начин да се доберем до заветните проливи.

 25. 25 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 823 Неутрално

  да де, ама нали знаете онази поговорка "дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо". според моето скромно разбиране на гео политическата обстановка, евентуалното приемане на турция в съюза би улеснило налагането на контрол по някои въпроси от политически, социален или икономически характер.

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 26. 26 Профил на Таня Хаджидимитрова
  Таня Хаджидимитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не! ЕС е за Европа, а Турция е Азия. Има разлика между европейско и азиатско магаре. На първите всичко им е стегнато и бързо се ориентират, а на вторите, коремите им са големи и винаги инатлъка им дърпа назад.

 27. 27 Профил на Таня Хаджидимитрова
  Таня Хаджидимитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не! ЕС е за Европа, а Турция е Азия. Има разлика между европейско и азиатско магаре. На първите всичко им е стегнато и бързо се ориентират, а на вторите, коремите им са големи и винаги инатлъка им дърпа назад.

 28. 28 Профил на Таня Хаджидимитрова
  Таня Хаджидимитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не! ЕС е за Европа, а Турция е Азия. Има разлика между европейско и азиатско магаре. На първите всичко им е стегнато и бързо се ориентират, а на вторите, коремите им са големи и винаги инатлъка им дърпа назад.

 29. 29 Профил на Таня Хаджидимитрова
  Таня Хаджидимитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не! ЕС е за Европа, а Турция е Азия. Има разлика между европейско и азиатско магаре. На първите всичко им е стегнато и бързо се ориентират, а на вторите, коремите им са големи и винаги инатлъка им дърпа назад.

 30. 30 Профил на Таня Хаджидимитрова
  Таня Хаджидимитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не! ЕС е за Европа, а Турция е Азия. Има разлика между европейско и азиатско магаре. На първите всичко им е стегнато и бързо се ориентират, а на вторите, коремите им са големи и винаги инатлъка им дърпа назад.

 31. 31 Профил на dejo
  dejo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Не може да караш кола с евтини турски авточасти и в същото време да отричаш цялата държава. Според мен Турция трябва да бъде стратегически партньор и да имам специални привилегии от ЕС, но не и да е пълноправен член.

 32. 32 Профил на ydarakchiev
  ydarakchiev
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Турция не е европейска държава, нито географски, нито като манталитет. Можем да бъдем добри съседи и без да принадлежим към един съюз.

 33. 33 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Доколкото съм запознат, в последните години Турция е разкъсвана от многобройни вътрешни и регионални проблеми. смятам че при правилна стратегия, може да се окаже напълно изпълним варианта при който само европейската част на турция получава пълноправно членство, докато останалата част да остава със статут на привилегирован партньор.
  всъщност прецеденти в тази насока отдавна съществуват туй като много от презокеанските територии на страните-членки изобщо нямат пълноправен статут спрямо евросъюза.

  В дебати от типа "Другарят Този е казал това, другарката Онази е казала онова, те са по-умни/по-образовани/по-известни/по-успели от теб и следователно са прави, така че заставайки зад тяхното мнение, аз също съм прав/а" НЕ участвам!
 34. 34 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Ако Турция влезе в ЕС то България незабавно трябва да напусне ЕС

  Orda
 35. 35 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 605 Неутрално

  SETT-23 -надявам се че имаш хубаво чувство за хумор и тук го прилагаш ..ако не е така .. може би си прекалено наивен ..Приемането на Турция в ЕС ще е началото на края на България ...това е ..

  Свободата Санчо, ....
 36. 36 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 442 Весело

  @35 - колко драматично звучи само и как точно ще стане това невиждано шоу?

  here be dragons...
 37. 37 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Да, Турция трябва да влезе в ЕС, но не и без да изпълни всички критерии. Не ми харесва как се развиват нещата дотук, защото ЕС изглежда склонен на компромиси.

  Например Кипър беше притиснат да позволи започването на преговори, без да има окончателно решение на техния проблем с Турция - който, съгласете се, никак не е малък.

  Ако позволим преждевременното присъединяване на държава, която не споделя напълно основните ценности, ще си вкараме автогол.

  Damnant quod non intellegunt.
 38. 38 Профил на xxx
  xxx
  Рейтинг: 225 Неутрално

  О, не ! Твърдо.
  Ако за нещо, от ПП АТАКА са прави, то е именно това ! Ако ще влизат, да приличат поне на бяла държава (не че ние приличаме, но поне не е толкова лошо).
  Пътища - няма. Толерантност - слаба. Уважение към човека - почти липсва. Ще те смажат на пътя и окото им не мигва !

 39. 39 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Присъединявам се към мнението на Градинко.

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 40. 40 Профил на dejo
  dejo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Някои хора продължават да гледат в миналото, а не в бъдещето.

 41. 41 Профил на blueburd
  blueburd
  Рейтинг: 8 Гневно

  ТУРЦИЯ Е ДОНЕСЛА САМО НЕЩАСТИЯ НА ЕВРОПА И НА НЕЙНАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ!ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВНО Е УНИЩОЖИЛА ПОКОЛЕНИЯ ЕВРОПЕЙЦИ!ТЯ ИМА ДРУГА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА КОЯТО НЕ СЕ ПОКРИВА С ЕВРОПЕЙСКАТА!МНОГО ВОДА ЩЕ ИЗТЕЧЕ ДОКАТО ТОВА СТАНЕ НЯКОЙ ДЕН!АКО СТАНЕ!

 42. 42 Профил на N.Yo.
  N.Yo.
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До колкото следя коментарите, радостина ти явно симпатизираш на "атака" и имаш техните виждания, за което не те съдя. Но това дали си мюсЮлманин, еврейн, християнин, циганин и т.н. няма значение. Единственото, което е от значение, е това, което представляваш, подкрепяш и дали изповядваш някакви цивилизовани и демократични ценности. Живеем в един глобален свят, в 21-ви век, а не в Средновековието, когато са се водили религиозните войни. Европа ще си остане цивилизована (и християнска), но дали останалият свят, който може да оказва влияние върху живота ни, ще бъде такъв...
  Споделянето на общи ценности и разбирания, както и на общ респект правят света по-мирен, докато ксенофобията, религиозната и етническата нетолерантност, омразата като цяло и прочее не.

 43. 43 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да, не, ... горе, долу!

  Първо, откога пък ЕС е християнски съюз? Аз съм атеист( убеден че не съществуват божества). Сигурен съм че в България има поне 5-10% атеисти, а по-голяма част от населението са агностици - такива които помирисват църковен въздух по празниците, но като цяло им е през оная работа. На запад е положението не е по-различно. От къде на къде, държавата ще провежда каквато и да е прорелигиозна политика с моите данъци? Който иска да си вярва и да праща децата си на неделно училище, но да не ме занимават!

  Много хора в БГ изпитват неприязън към Турция, поради исторически причини. Това не е изненадващо, но не мисля че има основателна причина. Османската империя е била не по-груба от която и да е друга империя. Ако хванем Римската империя и Ватикана например, може да намерим далеч по-големи погроми от Баташкото клане и потушаванията на разни възстания. Това обаче не пречи на Италия да е в ЕС, нали?
  Ако в политиката и историята търсим причини да се мразим един друг, то никога няма да можем да се погледнем( с когото и да е било).

  Обратно на основния въпрос. Аз съм ЗА влизането на Турция в ЕС с пълноправно членство, но при определени условия. Проблема на Турция не е икономическото им състояние или нивото на демокрация(те са много по-добри от нашите), а факта че имат доста неразвити райони. Не съм ходил към далечния Анадол, но от скромните ми познания за тези райони смятам че в това им състояние не е добре да влизат в ЕС.
  ЕС би трябвало да даде на Турция ясен знак, че ще бъдат приети(след 10години да речем) ако хомогенизират населението си(което значи изтока да настигне запада, а не обратното ).

  Може и да кажете че съм наивен, но аз продължавам да смятам че ЕС е повече от икономически и политически съюз. Светските устои на Турция в момента са разклатени и е в наш интерес е да им подадем ръка.

 44. 44 Профил на Baluan
  Baluan
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Reyhan - Глупав паралел за Рим и Италия ... Италия не е пряк наследник на Римската империя както и да го погледнеш ... Докато Турция е такъв на Османската във всяко едно отношение Да, империя като всяка друга - ама всеки един народ, които е страдал под чужд хомот все още ненавижда мъчителя си ... В Персия все още ненавиждат тюрските главорези, дошли от изтока, както и в накои части на Русия все още имат лош вкус в устата, при спомена за монголската инвазия ... в Полша, Унгария, Литва - ненавиждат Русия, заради комунистическата диктатура ...

  Нивото на демокрацията било по-високо ли ??? Ти луд/а ли си ?! Има ли нужда да ти напомням какво се случи с с един арменски издател преди година-две ... за Кипър, за отношението им към историческите периоди преди да се заселят там ... Говориш глупости ...

 45. 45 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 551 Неутрално

  ЕС есъздаден през 21 век и няма намерение да се връща със 150години назад и съжелява че е прибрала страна толкоз близкка до неиното ниво на мислене.

 46. 46 Профил на nakazatel
  nakazatel
  Рейтинг: Неутрално

  не съм мюсюлманин или там какъвто и да бил муджахидин
  НО , ТУРЦИЯ - трябва да влезе в ЕВРОПА !!!!
  1. всеки има право / а това,че на се харесва на някои си е техен проблем/
  2. по-добре съсед европейски член , отколкото арабски съюзник
  3. ще отпаднат паспортите за там - а Турция е красива страна
  4. няма да сме външна граница

  ioan nakazatelq
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK