Любен Дилов: България се нуждае от по-агресивна защита на националните интереси в ЕП

Любен Дилов: България се нуждае от по-агресивна защита на националните интереси в ЕП

© Юлия ЛазароваСпоред водача на листата на коалиция "Напред" за Европейския парламент (ЕП) Любен Дилов всички, които в момента не говорят конкретно за това какви проблеми имат българите и какво е възможното им европейско решение, бъркат. Това съобщи БТА.


Личното ми предизвикателство е да убедя хората, че нещо зависи от евродепутатите, казва той. По думите му България се нуждае от доста по-агресивна защита на националните интереси в ЕП.


Според Любен Дилов в областта на земеделието трябва категорично да кажем на Европейския съюз (ЕС), че или ще получаваме помощи наравно с другите държави членки, или е по-добре изобщо да няма такива.
Българската политика в момента трябва ясно да заяви: за Албания, Сърбия, Македония пътят към Европа минава през нормално човешко отношение към българските малцинства и групи и общата ни история, е позицията на Дилов. Турция - без признаване на арменския геноцид, без ясно поставяне на масата и решаване на въпроса с тракийските българи - не трябва да има илюзии, че ще получи подкрепата на България. Това трябва да бъде заявено открито, почтено и ясно сега, посочва кандидатът за евродепутат на коалиция "Напред".


Според Любен Дилов десницата у нас трябва да се отърве от "старите си вълци", за да има десноцентристко управление на страната. Проектът "Напред" може да замени "Синята коалиция", която, смята той, се е самопровъзгласила за автентичната десница в България.

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тото
  *****
  Неутрално

  И кое ще е агресивната защита на националните интереси? Още някой и друг чужд АЕЦ?

 2. 2 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  България има нужда от по-агресивна защита на националните си интереси в България и на Балканския полуостров

  И Любен Дилов ли поде песента: "Разбеснял се зъл европеец из български села схлупени и бедни..."?

 3. 3 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Ако тази защита е тип Димитър Стоянов..айде няма нужда!

  http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1295

 4. 4 Профил на 007
  *****
  Неутрално

  Жалко е- че долнопробни - но за съжаление интелигентни и умни - личности като Любен Дилов продължават да правят своите бизнес-политически упражнения в България! Другият такъв абонат е Александър Томов= Няма дя забравя как Дилов преди години излъга доста хора за да влезе в Общината - за да започне моментално да търгува и с политическото си влияние.
  годините минават, но подобни нагли политически брокери продължават своите упражнения.

 5. 5 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Весело

  На тия тюфлеци няма ли кой да им обясни, че идеята на ЕП е точно обратната? Там НЕ СЕ защитават националните, а общоевропейските интереси. Именно заради това депутатите сядат по политически партии, а не по националност (членовете на ПЕС са при ПЕС, тези на ЕНП при ЕНП, а не българите при българи). Националните интереси се защитават в Съвета на ЕС. Ама те това си го знаят де, обаче обичат да възприемат "електората" като малоумници и да си ги говорят едно към гьотере. Хеле пък тоя цървул...

 6. 6 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Тоя току нема нема - пък земе че се появи (ама все по избори де), и започва да раздава акъл!

 7. 7 Профил на VIVA4E
  *****
  Неутрално

  Най-добрата защита на българските интереси е изхвърлянео на БСП и нейният слугинаж от ДС от всички властови позиции във България ,завинаги!

 8. 8 Профил на RedZax
  *****
  Неутрално

  Отдавна се е продал и Каракачанов - също! Щом не ги е срам да седнат на една маса с Ковачки - просто какво повече да се коментира!

 9. 9 Профил на хм
  *****
  Неутрално

  Любен Дилов-син е нищо повече от скъпа, политическа, "лека" персона. Такива са 90% от политиците ни, търгуват и продават влиянието си за да лобират за този или онзи.

 10. 10 Профил на евроскептик
  *****
  Неутрално

  Има основание Любен Дилов-син за тези изводи,защото ЕС е
  съставен от държави членки на този съюз.А естествено е,че има
  страни от Европа,които не са членки на съюза.Отношението на ЕК и лично на Барозу към бившите социалистически страни в
  голяма степен не е адекватно на отношението към западноевропейските страни.ЕК на моменти се изживява като
  Светата инквизиция и се опитва да ускори някои процеси в държавите-членки единствено по пътя на наказанията.В някои
  случаи за наказанията имат "заслуги" и някои от нашите политически партии,които ръководени от тесногръдите си интереси изискват от влиятелните европарламентарни групи
  да окажат натиск върху българското правителство чрез налагането на предпазни клаузи,спиране на парични средства
  и т.н.Тези неща трябваше хпредизборно в САЙТ на ЕК на кирилица да бъдат изяснени.Също така трябваше българските избиратели да имат възможности да се запознаят с бъдещата
  политика на ЕС.

 11. 11 Профил на Факт
  *****
  Неутрално

  Любен Дилов - син,взе да прилича на най-късният Коста Цонев,физически и ментално.

 12. 12 Профил на офф
  *****
  Разстроено

  Колко жалко, че иначе този човек е интелигентен... Егати продажника!!
  За съжаление баща му сигурно се обръща в гроба

 13. 13 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  "На тия тюфлеци няма ли кой да им обясни, че идеята на ЕП е точно обратната? Там НЕ СЕ защитават националните, а общоевропейските интереси."

  Много вярно!

  Тъжната истина е, че като цяло българите имат нулева съпричастност към общоевропейските дела. От ЕС българите очакват "оправяне" и когато то не идва---а то няма как да дойде във феодализирана, ченгезирана и депесеизирана държава---се озлобяват към Европа, че ги била ограбила, спряла им фабриките, реакторите и кремиковците. Да им се говори за европейски ценности, европейски проблеми и предизвикателства, примерно стратегия спрямо Русия или Китай, е вятър работа, българинът не се интересува. БГ е дълбоко провинциална държава на аутсайдери, съответно езикът, който върви при агитация за тези избори, е провинциален и аутсайдерски. Какъвто е примерът с Дилов.

  Дилов съвсем не е глупав човек, но е неморален и заради оставане на политическата сцена е готов на всякакви маймунджолъци.

 14. 14 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 458 Гневно

  писнало ни е от популизъм на килограм... може да сме глуповати - но не чак толкова...

  here be dragons...
 15. 15 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Скептик, колко си прав за съжаление. Ей го и "евроскептик"-а е живо доказателство за думите ти. Малко е като "Българи от старо време" - "Дядо Либен обичаше Отечеството си, ама не цялото, а само Копривщица...". Как така ще НИ наказват? Човекът възприема шамарите които понася управляващата Триглава ламя, като удар по собственото му достойнство. "Булгар, булгар...". Тоя фашиС Барозу за къв се мисли? Я да дава тука парите на германските/датските/холандските/шведските данъкоплатци, пък и да ги откраднат - нали наши момчета ще ги откраднат!!! Първобитно мислене на първобитни хора.

 16. 16 Профил на Pchelichko
  *****
  Неутрално
 17. 17 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 515 Неутрално

  за пореден път - националните интереси се защитават в съвета, не в евро парламента. там се защитават общи идеи за развитието на съюза - общностните компетенции като общ пазар, разширяване, кохезионна и еко-политика, т.н. националните интереси не се защитават в страсбург, по определение....

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 18. 18 Профил на plamen
  *****
  Неутрално

  "Македония ... Тракия ...", "и общата ни история", "признаване на арменския геноцид"

  Ааа, дали не забрави нещо г-на, а? Много СЕЛЕКТИВЕН му е подбора на темите!

  Искрено се надявам, скоро да му се примпомнят и да му се наложи да обяснява някои факти от българската история:

  http://www.ushmm.org/wlc/media_ph.php?lang=en&ModuleId=10006804&MediaId=925

 19. 19 Профил на Diplomat (бойлер)
  *****
  Весело

  Любо, айде стига популизъм.

 20. 20 Профил на Знаещ
  *****
  Гневно

  Ако знаете тоя колко е корумпиран - само от "Софийски имоти" Гергьовден се позлатиха! Аман от политически пачаври!

 21. 21 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално
 22. 22 Профил на Aleks
  *****
  Неутрално

  България трябва да се очrсти пък било то и с агресия от такива
  смрадове като:
  Фъфльото, лупи,божидар димитроци,цвятко цветковци и т.н.,
  а не от различни телевизионни предавания,както и от руската СКАТ да лумпенизират видиьотения в по-голямата си част бъгарски народ,а това би станало,ако се реализи предложената защита от №7 VIVA4E

 23. 23 Профил на Македонците
  *****
  Неутрално

  Ех море майко што многу мераклии се собрали да бидат европратеници и да одат во Брисел на омлет Како овой докажан вртиперко Любен Дилов кой вез ден тропа глупотевини Али нее виновен човекот И он самиот нее свесен што прави Така му рекли да зборува и така треба да биде

 24. 24 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 402 Любопитно

  "Турция - без признаване на арменския геноцид, без ясно поставяне на масата и решаване на въпроса с тракийските българи - не трябва да има илюзии, че ще получи подкрепата на България."

  За "решаването на въпроса с тракийските българи" мога да разбера защо поставя въпроса, независимо от моята преценка за ситуацията. Ама за арменския геноцид не мога да разбера нещо. Нали ще защитава национални интереси, а конфронтация с близък съсед по такъв въпрос е точно обратното, според мен.

  Вярвам, че е имало такъв геноцид. Въпросът е доста политизиран, ама щом и турски интелектуалци подкрепят тезата, вероятно е имало. С ръка на сърце трябва да признаем, че България е спечелила от геноцида. Благодарение на него в нашето общество се интегрираха успешно доста арменски бежанци, качествени хора. Много от тях са в елита на обществото - хора на изкуството, лекари. Моята теза е, че от тази история сме спечелили като нация, а ЛД говори за защита на националните интереси, не за защита на общоевропейски или общочовешки интереси.

 25. 25 Профил на РРР
  *****
  Неутрално

  БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ 0(НУЛА) БРОЯ ЧИНОВНИЦИ-ЛАПАЧИ-ПАРАЗИТИ..ВИСШИ,НИЗШИ..ВИСШИ ПЛАЗМОДИИ!! ИМА ПАРИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ЗА ЧИСТИЧКО И ЛЕКИЧКО СЪЩЕСТВУВАНЕ У ЦЕНТЪРА НА БРЮКСЕЛ.дЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЕВРО НАЙ-МАЛКО!И ЗА ВЪРШЕНЕ НА НИКАКВА-НА НИКАКВА РАБОТА!
  0 ЛАПАЧИ ТРЯБВА .АМА КАК?!!!??ТОВА Е МЕЧТАТА НА ГАНЬО БАЛКАНСКИ !!!
  ОБАЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ ЗАЩОТО Е ЗАГНИЛА,И ТОВА Е ЕДНА ОТ ВЕЛИКИТЕ МЕЧТИ НА БГ НАРОДА И ЧОВЕЧЕНЦАТА-ДА ЗАЕМЕ НЯКАКВО СТОЛЧЕ И ДА НЕ ВЪРШИ НИЩО ИЛИ ДА СИМУЛИРА РАБОТА!
  СПОРЕД МОДЕРНИТЕ ВРЕМЕНА !
  МОДЕРНА ПОСЛЕДНА БОКЛУКЧИЙСКА БЪЛГАРИЙО ! ПФУУУУ...

 26. 26 Профил на Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Рейтинг: 238 Неутрално

  само говори Любо... и аз мога да говоря, ама кат нямам власт нищо не мога да направя (освен кафяви кулички в тоалетната)...


  вижте това е добра идея за митинг на БСП
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/05/27/726047_dujd_ot_iaica_za_socialistite/

  Sugar - The Bitter Truth http://www.uctv.tv/search-details.aspx?showID=16717
 27. 27 Профил на Adam Smith
  *****
  Весело

  Палячо!Няма просто какво повече да кажа за този човек.

 28. 28 Профил на P.P.
  *****
  Неутрално

  Любен Дилов: България се нуждае от по-агресивна защита на националните интереси в ЕП

  и

  България не се нуждае от Любен Дилов нито в ЕП, нито където и да е в Бг. политиката.

 29. 29 Профил на казано честно
  *****
  Неутрално

  "Според Любен Дилов в областта на земеделието трябва категорично да кажем на Европейския съюз (ЕС), че или ще получаваме помощи наравно с другите държави членки, или е по-добре изобщо да няма такива."
  А според мен това значи -или давайте да крадем от еврофондовете или не ви щем Европата

 30. 30 Профил на Знаеща
  *****
  Неутрално

  Ха-ха, какво невежество! ЕП не е мястото, където се защитават национални интереси, а се формира общоевропейска политика. Именно в тази посока трябва да се чуе визията на българските кандидат-депутати. Ама на неграмотен народ и за съжаление журналисти, всякакви пробутани глупости вървят като информация...

 31. 31 Профил на П.Г.Удхаус
  *****
  Неутрално

  Любен Дилов -син е политически нагаждач без собствено мнение!В момента целта му е да се докопа до тлъстата евродепутатска заплата от 7500 евро плюс останалите екстри!!Затова след като 4 години дрема в българския парламент в последните седмици се "развихри"по всички възможни медии с най-различни тъпи и популистки предложения!!!

 32. 32 Профил на klecho
  *****
  Неутрално

  Още един достоен син на носител на Димитровска награда!
  Удобен повод да се докаже в Европата основавайки политическата фракция "Еврогергьовден"!

 33. 33 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ех, ако може Любчо и този път да откъсне парченце от баницата...

  Колкото повече, толкова повече!
 34. 34 Профил на Келешът Дилов
  *****
  Неутрално

  България има нужда да рита по-агресивно задниците на келеши като Слави Бинев и гъзолизеца му Любен Диловлл

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK