Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: Първо искам да чуя условията за по-широка подкрепа

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: Първо искам да чуя условията за по-широка подкрепа

© ДневникРазговаряме с Бойко Борисов в понеделник по обед, минути след като откри диспечерски център на метрото като кмет на София и часове след като ГЕРБ спечели убедително парламентарните избори и лидерът му обяви, че ще оглави новото българско правителство. Малко преди разговора кореспондент на чужда медия, който почти беше премазан от огромната група журналисти, се извиняваше на Борисов на английски. Благодаря, това исках да чуя, отвърна кметът.


За какво поискахте извинение от кореспондента на "Уолстрийт джърнъл", г-н Борисов?
- Това, което медиите тук публикуваха като заглавие на статията в "Уолстрийт джърнъл", беше "Кмет популист ще спечели изборите". Което не е така. И журналистът го обясни достатъчно ясно.


Защо думата "популист" ви обижда?
- Думата не е обидна. Но в България като се каже популист, се разбира човек, който нищо не прави, а много обещава. А кореспондентът видя с очите си, че докато другите политици си почиват от пресконференциите, ние сме на финала на грандиозни проекти. Тази е разликата. Затова го помолих да обясни, че не е имал това предвид. Въпросът ми не беше за извинение, а за уточнение.
Уточнете под каква форма ще получите подкрепата на "Синята коалиция": ще направите управленска коалиция, ще назначите предложени от тях хора в управлението или просто ще получавате подкрепа в парламента, без да подписвате никакво споразумение?
- Първо искам да благодаря на г-н Мартин Димитров, който снощи (неделя вечерта - бел. ред.) лично дойде да ме поздрави, днес (понеделник) и г-н Костов го направи, както и много други лидери на партии, за което им благодаря, разбира се. Аз съм човек, който предпочита първо дискретно да си проведе необходимите разговори, да чуя другата страна и до четири-пет дни ще зная всеки какво мисли и какви решения ще вземем. Много е важно да чуем окончателните резултати на ЦИК.


Споменахте пред журналисти, че кабинетът вече бил готов - смятате ли да обсъдите номинираните членове на бъдещото правителство със "Синята коалиция" или поне да информирате кои са вашите избраници?
- Първо бих искал да чуя при какви условия бихме получили по-широка парламентарна подкрепа.


Тоест подкрепа не само от "Синята коалиция", а и от РЗС и от "Атака"?
- Искам да видя все пак официалните окончателни резултати, за да мога точно да отговоря. Сега разбирам, че като се извадят гласовете от Турция, 88 процента от гласовете по света са за ГЕРБ. Това е страхотен резултат!


Обявихте, че г-н Симеон Дянков ще бъде финансов министър. Колко вицепремиери планирате да има в новото правителство?
- Нека всички да си починат, два месеца не са почивали, успехът ни не е дошъл даром. Ще събера ръководството и експертите, ще преценим всички "за" и "против" всяко решение и ще предложим най-добрия вариант. Вие видяхте, че дори и днес, когато другите почиват, ние работим. Опровергавам онези, които твърдяха, че моите публични ангажименти били предизборни.


Какво е вашето усещане - дали хората ви подкрепиха масово като наказателен вот срещу статуквото, или гласуваха с ясна представа за промяната, която искат?
- За първи път хората гласуват за човек, когото познават. Нека не говорим само за протестни вълни и други подобни. Софиянци видяха, че се откри метрото, видяха, че градът става по-чист, видяха велоалеите, подземните паркинги, как се преасфалтират булеварди и се правят нови...


Хората искат сигурност и защита от престъпността, искат справедливост, вие я обещахте като възмездие. Какво ще направите, за да не останат само думите, както обичайно ставаше през тези 20 години?
- В сряда ще се срещна с ръководството на Върховната касационна прокуратура. Аз съм убеден, че ще успея с връщането на еврофондовете, но прокуратурата трябва да гарантира, че ще осигури превенцията да не се крадат европарите. Съдебната система трябва да стане непримирима към своите негативи и да се излекува от всичко лошо, които носи в момента.


Практиката досега показва неуспех на системата сама да се лекува, въпросът е какво ще направи вашата законодателна власт, за да осигури ефикасно лечение?
- Убеден съм, че съдебната власт ще може да се справи, ако над нея няма политически натиск. А тя не само ще получи пълен комфорт в работата си, но и ще има пълна подкрепа.


Каква ще бъде съдбата на ДАНС, ще получи ли г-н Петко Сертов вашето доверие?
- ДАНС трябва да изпълнява основната си функция за превенция на корупцията по високите етажи на властта и да бъде мощна аналитична структура, тъй като там са съсредоточени най-важните информационни звена. Ще водим разговори с г-н Сертов. Всеки, който иска да има ново начало, а това значи да работи безкомпромисно и денонощно, ще има моето доверие.


Застрашен ли е столът на управителя на БНБ г-н Искров?
- Той има още шест месеца до края на мандата си, после ще мислим. Не приемам за нормално половин година преди да изтече мандатът му, да му се дава нов.


Предстои избор за български еврокомисар. Вие имате ли фаворит и обсъждате ли да подкрепите Меглена Кунева за поста?
- Меглена Кунева избра нова професия. Тя е евродепутат. Затова казвам, че БСП и ДПС настояваха изборите за европейски и национален парламент да са в един ден. Ако бяха на едно, при тази избирателна активност ГЕРБ щеше да има 11-12 места в Европарламента, а БСП щеше да вкара само Ивайло Калфин. Така лишиха ЕНП от 5-6 евродепутати.


Убеден ли сте, че финансовото положение на държавата е толкова лошо, колкото говорехте ГЕРБ и останалата опозиция преди изборите?
- Ако съдя по изявлението на Доган в следизборната нощ, трябва да приема, че е още по-лошо от очакваното. Нали той каза, че ще бъде много тежко... Но ние ще си вършим работата. Започваме строежа на магистралите "Тракия", "Люлин" и "Марица" с европейски средства.


Откъде ще намерите онези 2 млрд. лв., които според опозицията не достигат, за да бъдат омекотени ударите на кризата? Кои разходи ще орежете?
- Най-напред ще съкратим зам. областните управители, зам.-министрите, поне две-три министерства, които заради формулата 8:5:3 бяха силно раздути, ще се нормализират и останалите.


Кои министерства ще закриете?
- Със сигурност Министерството на извънредните ситуации, на Гергана Паси, и без това не знам какво прави, и на Плугчиева. Може и други да има.


Силните антинастроения след изявлението на Доган "Аз съм властта" ви натовариха с очаквания за доста радикални решения. Ще преразгледате ли двойното гражданство или възможността да гласуват граждани, които не плащат данъци в България?
- Всичко това ще бъде поставено на обсъждане в парламента и ще се чуят вижданията на всички политически сили. Моето мнение е, че трябва да се прекрати този двоен туризъм.


Наблюдатели смятат за съмнително запазването на процента на РЗС и лекото спадане на "Синята коалиция", след като дойдоха гласовете от чужбина, защото според тях би трябвало да е обратното. Смятате ли да поискате проверка, доколкото върху фирмата преброител "Информационно обслужване" вече падна сянка от съмнение заради шефа й Азер Меликов, който е съветник на премиера Станишев?
- Категорично ще бъдат направени проверки. Аз не мога да вярвам на приятеля на Сергей Станишев.


Не споменахте за поздравления от Симеон Сакскобургготски? Какво мислите за провала на НДСВ?
- Още не съм получил поздравления от него, но сигурно ще се чуем. Провалът на НДСВ беше предизвестен от участието им в тройната коалиция.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на въпрос на вкус
  *****
  Весело

  Дон Корлеоне Банкянски - със стари курви нов публичен дом не се прави !
  За това си абсолютно прав.
  Истерията няма да закъснее, фасони обидени ще има също ще има и то доста.
  Не им пускай юздите. Дръж ги изкъсо, за да не си повярват, че без тях не може.

 2. 2 Профил на Г. ДИМИТРОВ.
  *****
  Неутрално

  Минчо Спасов ще ти подкрепи гърба довери мя се.

 3. 3 Профил на тест
  *****
  Неутрално

  премахването на двойното гражданство ще лиши българите от много страни в чужбина от български паспорт. искаме ли това? да спрат да дават двойни паспорти на етнически турци, това не е български произход, а произход от завоевателите на българските земи, които са си заминали оттук и няма нужда да ми идват обратно. за българско двойно гражданство трябва да се измисли някаква по-хитра формула, защото на българия й трябва (бяло) население, за да се спре циганизацията. щото циганите нямат друго гражданство. ако премахнем двойното гражданство, всеки който вземе германски или американски паспорт ще трябва да си хвърли българския. тоест, разкарваме двата милиона българи в чужбина за да изгоним 200 хиляди тюрки в турция?????!!!! що за аритметика?

 4. 4 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тая желана подкрепа
  почва да става нелепа.

  www.berbenkov.hit.bg
 5. 5 Профил на апел
  *****
  Неутрално

  ИЗБОРНИ ПРОМЕНИ САМО СЛЕД ШИРОКО ОБСЪЖДАНЕ,ДА СЕ ЧУЯТ И НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ В СТРАНСТВО,В ЕВРОПА ИМАМЕ БЛИЗО ЕДИН МИЛИОН СЪНАРОДНИЦИ!!!

 6. 6 Профил на Брат Пит
  *****
  Неутрално

  Бойко искал извинение от кореспондента на Уолстрийт джърнал!!! Евала. Само това е достатъчно за интервюто, Дневник! . Всеки иска да чете само хубави неща за себе си, но Бойко май е случай за учебниците по антиполитика.

 7. 7 Профил на gavo
  *****
  Неутрално

  ебати смешника не стига че Доган му подари власта с цялото това говорене ито по нареждане от турция с американска заповед(кой слага за финансов министър?човек работещ за световната банка в америка..айде на бас че ще ни заробят с заем от МВФ а няма да свалят лихвите на 1% както е в цяла европа)тази държава отдавна не се управлява от българи а от слуги.какво ли са обещали на Доган за тази мазохистична проява направо тръпки ме побиват...кой е Б.Б самовлюбен сладкодумец с черно минало харесван от тълпата как да не го направиш премиер.......

 8. 8 Профил на ГЕРБЕР
  *****
  Неутрално

  Още е пълно с идиоти и олигофрени по тия форуми.

 9. 9 Профил на Kostadinov
  Kostadinov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ - МЕГЛЕНА КУНЕВА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НОМИНИРАНА ОТНОВО

 10. 10 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  ЩО Е ТО КОСТОЗОМБАР И ИМА ЛИ ПОЧВА ТО У НАС?

  В антропологически аспект като ниво на развитие споменатото животно стои на по-горно стъпало от кроманьонеца и неандерталеца. Определено за него може да се каже, че е по-скоро стадно, отколкото социално животно. Най-вече поради два факта: 1. Закърняла мисловно-рефлексивна активност в посока на личностен СВОБОДЕН избор на позиция и действие - тези животни изпитват остра нужда някой да им показва пътя, а те сляпо да го следват и 2. ДЕФОРМИРАНО през призмата на лидера ВЪЗПРИЯТИЕ на света и окръжаващите факти, стигащо до психически аномалии в болезнено настойчиви твърдения, че деня е нощ, че това, което е долу, е горе, че бялото е черно и че загубата е победа. За емоционален баланс при това ПОЛУСТАДНО-ПОЛУСОЦИАЛНО животно не можем да говорим - ярко доминират негативните емоции, които се изливат като неистова злоба към всичко, което водача(Командира) отрича. Поради нарушения емоционален баланс и преди всичко поради етапа на развитие(полустадно, полусоциално животно), логическа мисъл и рационално действие трудно се индикират, особено когато: А. Ситуацията е по-сложна и Б. Когато липсват ясни указания на Командира Най-високото ниво, до което може да достигне "полета на мисълта" на костозомбара е ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА, т.е. да повтаря с други думи вече казаното от Командира. Дори когато нещата са прости и очевидни, костозомбара не се смущава да повтаря казаното с други думи. И изпада в комични ситуации да търси синоними например на БЯЛО и като не ги намери, започва да изрежда всички други цветове на дъгата, за да ги отрече с единствената цел да остане само БЯЛОТО. А някои по-смели и напористи в подмазването костозомбари дори се опитват да търсят обоснования от рода на БЯЛОТО Е БЯЛО...ЗАЩОТО Е БЯЛО...Защото се оказва, че в крайна сметка Командира го е определил като бяло, независимо от това, че спектралния анализ НЕДВУСМИСЛЕНО ПОКАЗВА, че то поглъща всички останали цветове без да ги отразява, т.е. Е ЧЕРНО. В социално-политически план за костозомбара е напълно валидна закономерността, че робската тълпа(кой не скача е червен!) е благодатна почва, върху която виреят тирани. По отношение на прогреса и развитието позицията му е фактор за укрепване на блатното статукво на псевдодемокрацията. Поради липса на личностна мотивация за свободен избор, в условията на променящия се свят от комунистическа диктатура към свободно гражданско общество, фалшивата демокрация е точно онзи обществен строй, който най-много устройва костозомбара. И най-големи негови врагове са онези, които търсят логични основания за свободен личностен избор на поведение, подлагайки на критическо съмнение мнението и позицията на Командира. С една дума за тази социална СУБкатегория е напълно валидна поговорката "ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА". Перифразирано: ПРОСТ ЕЛЕКТОРАТ - СЛАБА ПАРТИЯ(справка - ДСБ). Къде е изхода, каква е социалната терапия за преодоляване на този негативен феномен, дал облика на 20 годишния преход от пустото към...празното? Аз го виждам в една дума: ПРОСВЕЩЕНИЕ! В онзи смисъл, който в него влагат великите хуманисти и философи на 17-18 век. На всички нива: от нивото на форумния псевдо-агитатор Виктор до нивото на политическия псевдо-икономист Иван Костов. Това естествено е възможно само в обществена среда, където ЗНАНИЕТО Е ИЗДИГНАТО КАТО ВИСША ЦЕННОСТ за постигане на ИСТИНАТА, а НЕВЕЖЕСТВОТО Е НИЗВЕРГНАТО като причина за изпадане в ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ. Само в такава среда, в която костозомбара е вече маргинал, а не социална категория, политически наглата посредственост(справка - живот и дейност на Иван Костов) може да бъде поставена на точното й място - в музея.

 11. 11 Профил на СЪСТАВА НА НОВ.ПРАВИТ.НА ГЕРБ
  *****
  Любопитно

  Прогнозата е направена в неделя, около полунощ. Вероятно ще има корекции в състава на новото правителство. БЛИЦ първи съобщава това, което се говори по високите етажи на ГЕРБ: Министър-председател - Бойко Борисов

  Вицепремиер, наблюдаващ силовите министерства и правосъдието и министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов (председател на ГЕРБ, дясна ръка на Борисов още от МВР)

  Вицепремиер, наблюдаващ икономиката и еврофондовете и министър на финансите - Симеон Дянков (38-г., доктор по икономика от Мичиганския университет, главен икономист в Световната банка, директор на научен център в Харвард, специалист по кризата)

  Министър на външните работи - Николай Младенов (син и внук на активни борци против фашизма и капитализма;после седесар,дясна ръка на Надка Михайлова;после евродепутат-ГЕРБ-ер)

  Министър на икономиката - Бисер Боев (бивш шеф на “Икономедиа” – фирма на Иво Прокопиев, издава вестниците “Капитал” и “Дневник”)

  Министър на образованието - Йорданка Фандъкова (зам.-кметица на София )

  Министър на регионалното развитие и инфраструктурата - Росен Плевнелиев (благоевградчанин; управител на австрийската строителна фирма “Линднер”, която вдигна Бизнесцентъра в ж.к.”Младост”-София)

  Министър на здравеопазването - ген. Стоян Тонев (шефът на ВМА) или д-р Лъчезар Иванов (досега независим депутат, преди това царист)

  Министър на земеделието - Мирослав Найденов (шеф на общинската фирма “Екоравновесие”. Ветеринарен лекар. Бил е главен секретар на Националната ветеринарномедицинска служба към Министерството на земеделието) или Десислава Танова, шеф в "Мелинвест"

  Министър на културата – Вежди Рашидов (кой не знае Веждито, кой не е слушал за него) Божидар Димитров, чието име се спряга упорито, няма да заеме поста, защото спечели мажоритарните избори – ако стане министър, ГЕРБ трябва да се откаже от това място в парламента.

  Министър на транспорта - Миролюб Столарски (шеф на Асоциацията на превозвачите)

  Министър на енергетиката - Бойко Димитрачков (председател на Управителния съвет на Е.ОН България, бивш шеф на БТК). Възможно е енергетиката да остане в мегаминистерството на икономиката.

  Министър на отбраната – генерал-лейтенант Аню Ангелов, военен експерт на ГЕРБ

  Министър на труда и социалните грижи – Валентина Симеонова (ръководител на експертната комисия по социалната политика на ГЕРБ, със сериозен професионален опит в политиките за деца и социалните услуги.) или доц. д-р Геновева Алексиева (офталмолог, председател на женската организация на ГЕРБ)

  Министър на околната среда - Галя Кондова (работи към научния център на Икономическия университет в Щутгарт, спец по европрограми. Четири години е в Световната банка по програми за подпомагане на икономическото развитие на източноевропейските страни)

  Министър на правосъдието – Екатерина Михайлова ( Класната - ако се разберат със Синята коалиция)

  Шеф на Държавната агенция за младежта и спорта – Йордан Лечков (Златното кубе, Екзекуторът на швабите, Сливенския шериф)

  Шеф на Държавната агенция по туризъм или заместник-министър по туризма в културното министерство - Иво Маринов

  Закриват се Министерството на извънредните ситуации (досега Емел Етем-Тошкова от ДПС) и Министерството на държавната администрация (досега Никито Василев от НДСВ); няма да има и министър по европейските въпроси (досега Гергана Грънчарова-Паси от НДСВ).

 12. 12 Профил на 6tastliweca
  *****
  Неутрално

  не злоратстваите дрогари 4асат одари има нови господари заемете позата на 6траоса хххххааааахххххаааахаааа

 13. 13 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  Каквото и да си говорим,едва ли Бойко ще постигне нещо ако незабавно не предприеме чистка в силовите министерства,прокоратурат,следствието,гранична полиция,митниците,данъчните служби,ДАНС,агенциите инспекциите и т.н.
  А от Евросъюза очакват всеки ден да валят осъдителни присъди за хората от организираната престъпност,корумпираните длъжностни лица и какво ли още не

 14. 14 Профил на уж
  *****
  Неутрално

  Уж демокрация, а пък то - Е.ОН е собственост на Газпром и влизането на човек от тази фирма означава директна зависимост от Москва! "Мелинвест" е приватизационен фонд, който излъга стотици хиляди българи и им обра инвестиционните бонове! И досега се водят дела. Голяма борба с корипцията, няма що.

 15. 15 Профил на :)))
  *****
  Неутрално

  Политическата обремененост на българския бизнес и надеждите ми свързани с ГЕРБ!Искам да изкажа мнението си проблемите, пред които са изправени българската икономика и бизнес. Не говоря за произтичащите от световната стопанска криза проблеми, която намира специфични проявления в страната.
  „За щастие” в БЪЛГАРИЯ не е налице развитост на финансовия пазар, и по-точно на специфичните финансови инструментите, което води до смекчават отрицателния ефект в голяма степен. Става въпрос за проблемите на българската реална икономика, които са заложени още в генезиса на българския преход. Те са проблеми на собствеността и на неефективното управление. В по-широк смисъл, това означава структурни проблеми.

  Причина за първия проблем е неадекватна приватизация, при която собствеността премина в ръцете на неподготвени, а в много случаи некомпетентни собственици и мениджъри. В резултат на това не се формира адекватна фирмена култура. Подходът на управление продължава да бъде максимизиране на печалбата. Еволюционните теории – мениджърска, поведенческа и пр. не намират никакво приложение. Липсва разграничаване на собствеността и управлението на фирмата. Не се съзнава разликата между юридическото лице, каквото е фирмата и физическото лице – нейния собственика. Доходите на фирмата се отъждествяват с тези на собственика без да се отчита необходимостта от развитието й.
  Проспериращи фирми в България задължително се свързват с политически сили и обвързаност. За справка може да се анализира възхода на най-големите производители на алкохол в България; пловдивски, силистренски, благоевградски и др. фирми за колбаси; големите производители на минерална вода в България; български банки и пр. Не отричам положителните елементи в тяхното управление. Но в много от случаите на тя се дава конкурентно предимство, което по никакъв начин не кореспондира с принципите на пазарната икономика. Акцизи, черни каси, контролни органи и пр. Нелоялни конкурентни средства се използват за целта. Ако някой не е съгласен, нека се опита да дистрибутира подобни продукти без да познава неформалните механизми, средства и дистрибуционни канали и д му е даден картбланш за това.
  Сега разбирам, че в младежката ми наивност, в резултат на която на един от изпитите дадох предложение за „Политико-правен” борд, който трябваше да се въведе още през 1998 година, не е била съвсем неоснователна.
  Във връзка с резултатите на ГЕРБ на изборите се надявам, чрез тях да се състои европеизацията на политическия живот в България. От ЕС дадоха заявка с инвестициите, които се извършват в София със средства от европейските фондове. Би било добре, ако партията на Б.Б. послужи като трансмисия на градивния елемент в българската политика.
  Причините да „храня” такива надежди са, че е "назрял" моментът за подобна политическа сила, която ще влезне с финансирането преобладаващо от средства отпусната от близки до водещите европейски политически сили фондации. Така смятам, че ще се разкъса порочната практика на пряката зависимост от частни корпоративни деструктивни интереси. Моите надежди бяха за това, че т. н. олигарси в България след първоначалното натрупване на капитали, което се извърши през последните 20 години, ще проявят далновидност и ще прокарат политика на правова държава, чрез което ще формира необходими законов ред. Това смятам, че е логичния ход на нещата, но уви, но не и те, богоизбраните. Явно първоначалният манталитет трудно се променя.


  Надяваха се това натрупването да продължи „безболезнено” и чрез преразпределянето на европейските фондове по направление. Дано не се окаже така. Има ясни сигнали, че няма да бъде допуснато. Поне не от ЕС. Това налага политическите сили, които ще бъдат на власт, да променят манталитета си управление, ако не искат следващият български химн да не бъде написан от Азис и да издигнем до българското знаме това на Афганистан. Друг е въпросът какво ще бъде ползата за българската икономика, имайки предвид тоталната липса на стратегическа визия да структурата на българската икономи и развитието на обществото ни.
  Така че, надявам се, по някакъв начин условията в страната и бизнес средата наистина да се променят, за да се „разчисти” място за наистина градивни икономически субекти и граждани. Говоря за необходимостта от „здравословна” бизнес сред. Не може при маркетиране продукти в т.н. пазарна икономика да се налага да "минаваш" през неформални бариерни създадени от „бизнесмени”, които „държат” даден пазар, определен в продуктово и пазарно отоншение. Не може да имаш вземания и съдът и легалните инструменти да не са разрешение за това.
  Относно финансовата криза, моето мнение е, че е една логическа развръзка. Винаги съм смятал, че логичното приложение на финансите е да отразяват действителните икономически процеси които протичат на макро и микро ниво. Финансовите инструменти, които доведох да този развръзка изкривяваха икономическата картина, като в много от случаите това се случваше умишлено. В България нещата стоят по същия начин. Пълна непрозрачност и обективизация в управлението на българската борса, сиреч на работа в посока на определени интереси. Спомням си, че имаше едно изказване на председателят й, който явно искаше да изиграе ролята на „катализатор” на задълбочаването проблемите на борсовите играчи в България.
  Проблемът тук е същият. Така нареченият „български преход”. Нескончаем. Порочен. Несъзидателен.

 16. 16 Профил на До Анализатора
  *****
  Неутрално

  Уважаеми другарю убиец(за справка историята на БСП/БКП), как така вие дето убивахте и убивате само за това че хората не споделят вашите комунистически идеи,взривявахте църкви пък сега сте едни от първите по време на празници дето влизате в църквите,заклеймявахте гнилия капитализъм пък сега карате империалистически мерцедеси,развивахте "социализъма" пък сега сте първи стрители на капитализма,как какво мислите? ЧЕ НЯМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЛИ. Знайте рано или късно всеки от вас ще си го получи !

 17. 17 Профил на ПиснаМи
  *****
  Неутрално

  Приятелят на СерГей - Азер Меликов, в смисъл на интимен приятел?

 18. 18 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Слушайте ме сега внимателно, защото рядко от мен ще чуете добри думи за Костов. Та слушайте - взе да ме кефи Костов. Защото е по-добре управление на Балончо под надзора на Костов, отколкото управление без надзор. Властта е сериозно нещо - всички зависим от нея... Костов ни е защитата срещу прекомерното надуване на Балончо...

  www.dobribozhilov.com
 19. 19 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Добре ми звучи Бойко в това интервю! Прав е! Крайно време е да се завършат магистралите. Съдебната система да си оправи бъкийте и да се оптимизира държавната администрация!
  Звучи ми че няма да бъде заложник на Костов! Ако избирателите вярваха на Костов той ще ше да бъде избран поне мажоритарно в София но дори там той получи шут, но заради пропорционалната листа успя все пак да се намърда в парламента мошенника!
  Бойко да управлява сам и да не се подава на натиск!
  Не гласувах за ГЕРБ, но пожелавам успех на Бойко Борисов!

 20. 20 Профил на Хитър Петър
  *****
  Неутрално

  Дали ще издържи Б.Борисов година-година и половина на премиерското столче?
  Аз му дава най много до следващата зима !

 21. 21 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  В момента проблемът на ББ е какъв формат ще има новата управляваща коалиция. Предполагам според резултатите на ГЕРБ и сините тъпанари,че същата ще замени досегашната 6:5:3 с 10: 1.5 .Какъв кеф.

 22. 22 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Чудя се на тези от Дневник за какви ни имат.За всички мнения е записано НЕУМЕСТЕН КОМЕНТАР.То ,че ние които драскаме тук сме тъпаци е ясно ама и тези които администрират форума за какви се мислят?

 23. 23 Профил на gavo
  *****
  Неутрално

  и така каквото било било...предстоят глобални промени в планетарен мащаб и затова препоръчвам на всички хора да се развиват духовно да не се ядосват да правят добро без да чакат благодарност и нека Божията благословия е за всеки.

 24. 24 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1613 Любопитно

  ББ> Меглена Кунева избра нова професия. Тя е евродепутат.

  Не съм "фен" на НДСВ, но мисля М.Кунева си върши много добре работата.
  В БГ подготвени политици способни да стъпят грамотно на сцената на ЕК са много малко. И ББ вместо да се перчи да се замисли кой може да представи добре БГ! Аз много кандидати, които да са познаваеми в Брюксел не виждам... със сигурност от ГЕРБ няма! Може би Н.Михайлова, ама това ще е повод на разговори със СК.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 25. 25 Профил на BB
  *****
  Неутрално

  този пак тарси някой да му е виновен

 26. 26 Профил на pnt
  *****
  Неутрално

  ББ посвети победата на дедо си дето бил убит от комунистите.
  Чи го крепиш бе ББ да охраняваш тогава техния лидер Тодор Живков, защо си бил член на БКП преди демокрацията.
  Помияр жалък

 27. 27 Профил на Ot TR   Do pnt
  *****
  Неутрално

  той каза 4е дядо му е убит от фа6истите

 28. 28 Профил на А.Бахчевански
  А.Бахчевански
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гого, пише "Неуместен коментар?", т.е. Дневник питат дали според теб коментарът е неуместен. ) Преброй до 10 преди да публикуваш коментарите си!
  До уж: Тва че Е.он е собственост на Газпром къде го прочете?

 29. 29 Профил на Соломон
  Соломон
  Рейтинг: Неутрално

  анализатор 10
  Каква ви е диагнозата мосю? Имам хапове.

  Соломон
 30. 30 Профил на Соломон
  Соломон
  Рейтинг: Неутрално

  Политика и, или морал
  Българино!
  Само преди две седмици ти хленчеше, че няма за кого да гласуваш.. Сега надигна глава. Намери си за кого да гласуваш?- Добре.
  -Защо обаче, по инерция, продължаваш да съскаш срещу Костов? Защото морала и висотата на другите, удрят комплекса ти за малоценност ли?
  -Какво лошо има в това да видиш, че в България се зараждат наченките на истински политически морал? Е, за сега, само Иван Костов е носител на такъв тип морал - "да се говори каквото се мисли и да се върши това което се говори".
  -Защо това дразни толкова много ушите ти..??
  Нормалното е да се приветства всяко положително развитие в оцапания политически живот в България. Някога СДС беше заслонът, в който номенклатурата се скри от гнева на народа. Като му изпопадаха керемидките Бисеров, Бакърджиев, Софиянски, Юруков, Радонов.. и лъсна отсъствието на политически морал и у хора като Ж.Желев, Бонев, П.Стоянов, СДС/после ОДС/ си получиха оценката на избирателите и заминаха в опозиция / а керемидките - завинаги/.
  Те говореха неща, които не мислеха и извършиха дела обратни на думите си.
  После,някой докара Царя, със същата цел - да заслони тайната власт на номенклатурата и да си напълни "негово величество" джобовете.
  Народът не се усети и гласува за него. "Царя" говореше неща, които не мислеше и извърши неща обратни на говоренето му. Получи си го по най-унизителния начин. Заслужено бе изхвърлен от политиката и историята на България. Завинаги!!!
  Така стана и с „Тройната коалиция”. БСП и НДСВ и ДПС крояха тайни замисли, говореха едно а извършиха друго. И си получиха заслуженото.БСП отиде в реанимация за дълго, ДПС отива в инфекциозното, а НДСВ го изпратихме мълчаливо.
  Кошлуков беше наказан за същата липса на политически морал. Останалите зад борда на тези избори - също, защото на българина му стана ясно, кой е истински и кой е менте.
  Яне Янев получи кредит от избирателите, защото няма по какво да се види дали това което говори е това, което мисли и дали това което казва, че ще прави е това, което е говорил.
  Страхотно мъдър е българския избирател!
  Сега идва във властта Бойко Борисов. И неговият ГЕРБ получи кредит на доверие. Критерият, по който ще бъде оценяван от избирателите е пак този: - дали се говори каквото се мисли и дали се върши това което се говорило от тази партия.
  Ако се размине с този минимум за наличие на политически морал, политическата кариера на Борисов ще е много кратка, а ГЕРБ ще има съдбата на политическите ментета до тук.
  Защото на тези избори, освен всичко друго, българския народ показа, че е платил с лихвите цената на мирния преход и от тук нататък всеки политик и политика ще получава това което заслужава. Включително и развалени яйца и нещо по-твърдо по главите си. Страхът от брадвите го няма. Тоест, няма го и страхът от палките и хватките на полицията и мутрите. Сега сме на чисто -пито платено.
  Голямата победа за българската демокрация е , че най-после бе дефиниран образът на моралната и неморалната политика и физиономията на моралния политик и на политическия мошеник.
  За неудоволствие на мнозина, Иван Костов е политикът с нов морал. Възрастта му няма значение.
  Колкото и да се дразнят някои, той е огледалото в което се и ще се оглежда всеки, който от тук нататък помисли да прави политика.
  Процентите на партията му сега нямат никакво значение.
  Колкото повече действуващите политици и държавни мъже се отдалечават от стандарта Костов, толкова по-бързо ще изхвърчат от политическата сцена. И толкова повече ще расте подкрепата и процентите на водената от Костов или за придържаща се към зададения от Костов стандарт за политически морал, политическа формация.
  Това е нещото, което вбесява и плаши ментетата.
  Страхът от появата на морал в политиката!
  А , че носителят на такъв морал се казва Иван Костов, е само подробност.
  Можеше да се нарича Станишев или Сакскобурготски, или Доган, но не би...
  Би могъл да се нарича и Бойко Борисов.
  Аз истински си пожелавам това.

  Соломон
 31. 31 Профил на Александър
  *****
  Неутрално

  Шапка Ви свалям за коментара и пожеланията, господин Пандев!
  Жалко за хитруващия българин, бързащ да се качи на новата вълна. Така беше със СДС, НДСВ- така е и с ГЕРБ в момента.
  Костов остана такъв, какъвто си беше- праволинеен, с цената на много загуби в политически план. Прав сте и за това, че в момента броят на процентите няма голямо значение- важна е крайната цел- нормализиране на страната ни- основна цел на Иван Костов.
  Б. Борисов тепърва ще доказва, дали казано и извършено ще се покриват.Не ми е ясно, дали разбира колко му е необходим опита и острата практична мисъл на държавник от ранга на Костов.

 32. 32 Профил на до номер 3 Тест
  *****
  Неутрално

  Според мен не си прав , защото парво в германия няма двойно гражданство нали така? дай да не се лъжем.....Явно хората си защитават националният интерес.Познаваш ли българин с двойно гражданство наше и немско??????? А ти като си падаш по двойните работи , примерно ако жена ти спи с друг и после се пребира у вас , така ли ще оставиш нещата ???? Не я ли прави това лека жена или как им казваха на тези нещо с К.... май беше.... Та така и за политиката .......

 33. 33 Профил на svoi
  *****
  Неутрално

  когато бай тошо бе на власт нямаше мърдане видяхме какво стана с прашката пролет,а малко или много направи доста неща и е единствения които успяваше да ископчи от рашата селскостопанска субсидия и е нормално да защитиш един лидер на страната си а не като петте милиона членове да осъмнат със съзнанито че са социалисти ето тези са боклуците никоя нация не е обичала предателите си а ние ги търпим 20 години и за мен досега бойко сеочертава като единствения политик който държи на думата си и дано занапред бъде такъв каквто народа го харесва.

 34. 34 Профил на ACDC
  *****
  Неутрално

  Бойко вместо да се мори да даде управлението на Костов!Костов знае как да оправи нещата и този път ще се погрижи за пенсиите както трябва!

 35. 35 Профил на до № 34
  *****
  Неутрално

  не Ив. Костов -направо на Ел. Костова...и тогава ще се ебе майката на всичко....

 36. 36 Профил на Тъмно син
  *****
  Неутрално

  Условието на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ трябва да е ,закон за ЛУСТРАЦИЯТА!

 37. 37 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  Браво на гн. Пандев!
  За съжаление БГ народ и избирател виждат нещата иначе, купени медии очерниха Костов като олицетворение на Злото.
  Около ББ има много въпросителни, да видим лека полека какво има под опаковката...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 38. 38 Профил на Scheiße
  *****
  Неутрално

  Първото нещо което трябва да направи Б.Б.е да подгони всички злоупотребили с власта на всички нива!Да има поголовно арести и осъдителни присъди!Тогава народа ще го заобича още повече,защото народа иска мъст,а не по добър живот-нещо с което не е свикнал!

 39. 39 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Условията са, че ще доживееш до дълбоки старини и няма да увиснеш на стълба пред народното събрание!!!

  Айде бягай сега да работиш!

 40. 40 Профил на до svoi
  *****
  Неутрално

  Бай ти Тошо като беше на власт от гениалност направи България циганско-турска държава. Я виж броя на циганите преди 9-ти и какъв е броя на циганите след 1-ти (1989-та)!!!!

  Всички днешни проблеми на държавата са директно следствие от неграмотността на тоя правешки селянин, чиято най-подходяща професия би била чобанин, но не на народ и на хора, а на овце!

 41. 41 Профил на аааа
  *****
  Неутрално

  ами ние българите сме си овце...... ще видите последствията от избора до 2 години....

 42. 42 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  не премахване на двойното гражданство - а уседналост - в последната година 6 месеца да е живял в ЕС може да разкара 200.000 турски гласа

  twitter.com/voxybg
 43. 43 Профил на за революция
  *****
  Неутрално

  Според мен България трябва да има 7 области. София + шест области. Сегашните 28 са много! Това е много излишна бюрокрация. Областните управители трябва да се избират чрез избори.София трябва да има 5 района-център, изток, запад, север и юг. Тия 24 общини са излишни и само увеличават бюрокрацията. Подобни реформи трябва да има и в другите населени места. Трябва да има градска полиция и нейния началник да е кмета. Разбира се най-важните неща са антикризисната политика, връщането на доверието на ЕС и усвояването на фондовете, и връщането на доверието на българите в държавността. За мен най-важно е да се установи върховенство на закона. Ако няма бързо и качествено правосъдие, няма държавност, инвеститори, бизнес и лична справедливост.
  Така мисля аз, а дали нещо ще се промени, ще видим.

 44. 44 Профил на Щастливеца
  *****
  Неутрално

  А какво ще кажете за НС от 120 (е макс. 150) депутати? Предимства и недостатци? (освен, че е въпрос на промяна в Конституцията)

 45. 45 Профил на бай Петко
  *****
  Неутрално

  Може и изобщо без депутати.

 46. 46 Профил на Електорална единица
  Електорална единица
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Айде и този се влюби в себе си. Ако не осъзнае, че хората предпочетоха по-малкото зло, за да се отърват от престъпника Доган, в скоро време ще стъпи накриво

 47. 47 Профил на G
  *****
  Неутрално

  Прокуратурата няма превантивна роля по разходването на европейските средства. Превенцията е в администрацията. Прокуратурата е орган за наказателно преследване на престъпления.

 48. 48 Профил на мимоза
  *****
  Неутрално

  От 97 моята фамилиа гласува за костов.радвам се, че по форумите срещам коментари които показват разбиране и отчитат класата на костов.подкупните медии не успяха да го унишожат.не съм чула или прочела по трезво по прагматично и по вярно мнение за държавата ни, ако някой проследи интервятата на негови опоненти ще види че те го признават за най--добрия премиер на прехода.такива продажници като кошлуков--кариеристи и зомбета като милен велчев съответно го чернят.

 49. 49 Профил на дрън дрън
  *****
  Неутрално

  каквото и да говорят са глупости. магистралите са последната грижа на задлъжнелия и обирания народ и фирми от страна на банките. Ейвала на правителството свалиха лихвите но само на дума. А банките натовариха на хората в условия на криза още по 4-5 % отгоре.На всички длъжници към банки на запад им олекна тежестта а при нас както винаги по врме на криза ни натовариха.Скоро много хора ще останат на улицата и от работа и от жилища задето не им е грижа на държавниците.

 50. 50 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: Неутрално

  Меглена кунева е етърва на Уляна Пръмова /на другаря Пръмов
  щерка_ шеф на БНТ/. Какво очаквате да направи?

 51. 51 Профил на an
  *****
  Неутрално

  до щастливеца / абсолютно съм съгласна с Вас, дори и те са много , може и 100

 52. 52 Профил на НЕКА ГИ ПОМНИМ
  *****
  Неутрално

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ,

  ХЛАДНОКРЪВЕН КАРИЕРИСТ

  И ПЪТУВАЩ ИНТРИГАНТ КУНЕВА

  ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ЗА КОМАНДИРОВКИ И ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЗА ДЕЙСТВИЯ, ДОНЕСЛИ ОСОБЕНО ГОЛЕМИ ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ.

  +++++++++++++++++++++++++++++++++

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK