Добри дни за СДС

Добри дни за СДС

© ДневникНа СДС отдавна не се бяха случвали толкова хубави неща. Връщане в центъра на медийното внимание, битка, която даде възможност на младия лидер да покаже характер, случки, мобилизиращи симпатизантския гняв... Депесарските подводници във висшите ешелони на синята партия се саморазконспирираха и поеха курс към политическото небитие. Какво повече му трябва на човек?!


Нещата са толкова ясни, че е чак скучно да се коментират. Пламен Юруков се опита да открадне името "СДС". Също както в началото на прехода Кире Либерало си регистрира името "Либерална партия" и зелената бюлетина и сви голям номер на всички потенциални либерали и зелени. С тази разлика, че тогава пернишкият чешит не си присвои нещо чуждо, а просто се възползва от правото на първия. Специално търсих и не намерих във вестниците от последните дни журналист или анализатор, който да е написал нещо в подкрепа на Юруков и да се е подписал с името си. Няма. Разбира се, във вестниците на Ирена Кръстева охотно цитират фрази от откритото писмо на Юруков и ги извеждат в заглавия. Но и там сякаш нямат очи да застанат открито зад действията му.


По-легитимен политически лидер от Мартин Димитров в момента трудно ще намерим - избран пряко от членовете на партията. Решението за коалиция с ДСБ пък беше взето от върховния колективен орган на СДС - Националният съвет. Оттук нататък опитите да се използват шикалкавенията на съда като оправдание за ревизия на политиката на СДС могат да будят единствено смях. Или погнуса.
Единственият сравнително интересен въпрос е: що за организация е това, която е допуснала този човек Пламен Юруков да бъде известно време неин лидер? Действията на Юруков и на депутатите, които напуснаха парламентарната група на ОДС, за да отидат при Яне Янев, идеално илюстрират една от причините, може би основната, за отделянето на ДСБ. Очевидно е, че в СДС е имало, а вероятно и сега ги има, хора на възлови позиции, които са манталитетно и оперативно близки с мрежата на управляващата олигархия. Неявно, а от удобната позиция на политическата тиня и мътилка. И откакто Мартин Димитров застана начело на партията, тези кръгове се видяха принудени да напуснат уютните си блатисти гнезда и заизскачаха като коркови тапи на повърхността. Очевидно СДС е вече различен. Най-важното - неговото ръководство най-после разбра, че обединението на десните е хубаво нещо, но има огромно значение с кого се обединяваш. Въздържането от разширяване на коалицията към Кошлуков, Яне Янев или Софиянски е добър знак.


(Целият този процес близките до властта медии обозначиха като "Костов превзе СДС". Митът "Костов" за пореден път е вкаран в обращение, за да задейства подсъзнателните рефлекси и да изолира "Синята коалиция". "Костов" в жълто-розово-кафявите медии е мит, който дава удобно псевдорационално обяснение на базисния въпрос: защо уж България върви напред (от СИВ към ЕС), а всеки усеща, че работата е на зле. Виновният е "Костов".)


Далеч съм от мисълта да внушавам, че ДСБ е "правилната десница", с която СДС трябва да си сверява часовника за всичко. "Синята коалиция" е проект, който се надявам тепърва да се развива като убедителна, ефективна алтернатива на сегашното управление. Осъществяването на този проект изисква работа и изминаване на доста път - и от СДС, и от ДСБ. Път, толкова дълъг, че дори няма значение кой е по-напред в момента. Осъществяването обаче включва и пречистване, което няма да е винаги гладко и безболезнено. Козметичното пречистване е запазената марка на БСП, а СДС се пречиства хирургически. Така е било, така и ще бъде. Защото БСП е партия на вкопани, сраснали се със социалната тъкан роднинско-партийно-административни мрежи. Там минаваш на заден план в партията, но оставаш в мрежата. А СДС, независимо от имената, които може да носи, е проект на търсещите една друга България граждани. Подобен проект е винаги рисков, оставен на инерцията той залинява, а и не е имунизиран срещу превземане отвътре. И затова трябва да се грижим за него с усърдие поне равно на усърдието, с което комунистите пазят властта си.


Бойко Пенчев е литературовед и културолог, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". От 1993 г. е редактор в "Литературен вестник". Заместник-декан на Факултета по славянски филологии в СУ "Св. Климент Охридски".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Граф Берлин
  *****
  Неутрално

  Бойко Пенчев е безспорно най-добрият коментатор в България. С изискан стил и неопровержима логика. Не знам как се съизмерват с него писачите от "Труд", "24 часа" и прочие - разните Велевци, Зюмбюлевци и пр. Показателна е и политическата насоченост - неговата и на "колегите" му. Това отново потвърждава болезнената за накои средиистина, че все пак умните хора принадлежат към синята идея...

 2. 2 Профил на Читател
  *****
  Неутрално

  Депесарските мурафети са в полза на СДС и десния проект.
  Един добър анализ на Б.Пенчев

 3. 3 Профил на dragoynovo
  dragoynovo
  Рейтинг: Неутрално

  Страхотен текст, браво!

 4. 4 Профил на Хриси
  *****
  Неутрално

  Браво на автора, човек се обнадеждава четейки такива статии

 5. 5
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 6. 6 Профил на Време е!
  *****
  Неутрално

  След този перфектен анализ, не мислите ли, че е време да гласуваме

 7. 7 Профил на Мда
  *****
  Неутрално

  Прекрасно написано.Дано повече хора да прочетат тази статия.Дай Боже "Синята коалиция " да се превърне в лавина и да помете триглавия змей.

 8. 8 Профил на Убеждавайте!!
  *****
  Неутрално

  Убеждавайте роднините си р съседите си, които се колебаят да гласуват, че има алтернатива на сегашното мафиотско управление и тя се СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!!!
  Ако всеки привърженик на Синята коалиция се изкаже смело пред група хора - може един или двама да се замислят над думите му и да се убедят да гласуват за коалицията

 9. 9 Профил на Умните гласуват
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на Борис Иванов
  *****
  Неутрално

  Г-н Пенчев, напълно съм съгласен с написаното. Единствената недобра новина е, че всичко става точно преди изборите. Част от избирателите -- тези по периферията -- ще бъдат отблъснати от неяснотите по регистрацията, няма как. А периферията, разбира се, е важна. Но дългосрочно -- всичко това са само добри новини.

 11. 11 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  №8 - и аз съм на твоето мнение и го правя непрекъснато. Дори и в среди в които само като се чуе за Костов и нещо свързано с него и започва едно страхотно плюене. Човек не трябва да се притеснява, не трябва да мимикрира, а трябва да стои зад идеите си и да ги разпространява както може!

  Г-н Бойко Пенчев казва нещо много важно - "скритите лимонки" в СДС (а аз бих добавил и в ДСБ след като от там се махнаха една група хора) изплуваха на повърхността. Сега вече и двете партии са пречистени и обединени могат да изразяват стремежите и надеждите на дясно мислещите хора в България. А когато има надежда, не трябва да позволяваме да ни откраднат бъдещето за пореден път...

 12. 12 Профил на berbenkov
  *****
  Неутрално

  Комунистите ги тресе.
  Набира сили СеДеСе!

 13. 13 Профил на Гневен
  *****
  Неутрално

  След толкова много манипулации, изкривености и абсурдности от последните дни, имах чувството, че съм потънал в блатото. Този анализ ми върна усещането, че съм нормален човек и мисля правилно. И ми даде малката надежда, че не съм единствен, който мисли така, като автора на статията, но не умея да се изразя така добре. Не се чувствам толкова изгубен из между "роднинско-партийно-административни мрежи" на днешните наследници на бившата партийна върхушка.
  Благодаря на Бойко Пенчев за навременния анализ.

 14. 14 Профил на съгласен с Пенчев
  *****
  Неутрално

  Съгласен съм с № 2 Читател и с г-н Пенчев,че благодарение на разиграния сценарий СДС излезе на вниманието на всички
  медии и естественото е,че отново ще се вместят в срока да
  бъдат вписани с името си в изборите.Чак сега,след изявленията на Мартин Димитров,че трябва да бъде вписан като лидер,си обяснявам,че предположенията,че ще се използва връзката с правосъдния министър- цената на липсващите атаки срещу
  настоящите и бившите от НДСВ.Атаката срещу БСП и ДПС е
  реална единствено срещу БСП,защото след изборите ще видим
  в братска прегръдка Доган и Командира поели кормилото на държавата отново заедно.Ако говорим от позиц;ията на г-н Пенчев това е нормално,защото едните са либерали,а другите са десни.Интересно е това дали е началото за връщането към
  модела във власта леви-десни-леви-десни и така безкрай.Удобен
  модел,но ББ-генлейт от резерва ще ви развали плановете.Той е
  отдавна мераклия да се изпробва в парламентарните избори и
  също като в евроизборите е планирал победа.Навремето заради
  генлейтенатските пагони връчени му от Гоце се въздържа от
  участието в президентската надпревара,но сега няма да изпусне шанса да ви даде един урок равен на урок на историята.
  Браво Мартине ти си достоен син на Командира.Само с едно
  изявление успя да приземиш прокуратура и съд,за да получиш
  своето.Явно е,че имаш някакво умение да убеждаваш по подобие на пасторите - да убеждаваш безотказно.
  Прогресивното у тебе,че започна да ползваш опита на бившата БКП.Много успешно елеминира Пламен Юруков и с това
  го прати завинаги извън СДС.Но за да бъде пълна победата е
  редно да изготвите материал за антипартийното поведение на
  Пламен Юруков и да започне обсъждането в местните организации,за да се заклейми по най-жесток начин Пламен
  Юруков,а и да бъде предупреждение към онези,които ще се
  опитът да повторят постъпката му.най-сетне всичко си идва
  на местото и перестройчиците от бившата БКП и бившата
  ДС сътворили тази най-демократична организация,която безпроблемно обслужи планирания от тях криминален преход,
  ще се успокоят и ще се заемат да изкарат на преден план
  ГЕРБ и бащицата генерал Бойко Борисов,под чиято са се скрили
  полицаи,големи номенклатури,неуспели преди кандидат политици,деца на сегашни политици от различни цветове,които
  търсят простор за бърза изява.Представям си какъв цирк ще
  бъде кормилото да се държи отново от шестръка коалиция -
  ГЕРБ,СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и ТЪМНОСИНЕТО ЛИБЕРАЛНО ДПС.
  Ние избирателите сме длъжни да проумеем едно правило :
  навсякъде в света практиката е одна и тоже - това което се обещава преди изборите на избирателите,не е задължително да се изпълние след спечелването им.
  Наверно всички избиратели и тези,които ще гласуват и тези,
  които ще се въздържат,,очакваме финала на националния цирк
  умело дирижиран от опитни политици от политическата палитра на български партии,които осигуряват всичко друго,но не и по-добър живот на бедните.

 15. 15 Профил на Question Mark
  Question Mark
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Прекрасно! С удоволствие агитирам колеги и приятели да гласуват трезво за Синята коалиция, но какво да правя, с тези които няма как да убедя, тези чиито родители са промили мозъците и не виждат по-далеч от носа си.

  Нищо, продължавам да упорствам и убеждавам!

 16. 16 Профил на гласувайте
  *****
  Неутрално

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ИЗПИТАНИТЕ ПАРТИИ ОТ С И Н Я Т А К О А Л И Ц И Я!!!!!!!!!!!!!!!
  НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ РОК ЗВЕЗДИ КАТО ЦАРЯ И ЯНЕ ЯНЕВ .ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ЕКСТРАВАГАНТНИЯ ИЗБОР СА НЕЩАСТИЯ.

 17. 17 Профил на ЗА Г-Н ГНЕВЕН № 13
  *****
  Неутрално

  Г-н Гневен,та Вие сте си стояли и никога не сте излизали от блатото - изградено с помоща на перестройчиците от бившата БКП и бившата ДС.Стойте си в блатото и крякайте за СДС и
  лапайте мухите,защото надали ще получите нещо друго.Виж на
  г-н Пенчев за неговите изяви повече от сигурно е,че са му обещали да е новият министър на образованието.А за вас редовите ще остане удовлетворението,че сте клакьорствали
  с коментариите си за синята идея.Да ви е честито на Вас от блатото.Не се отчайвайте все някога може и да получите нещо.

 18. 18 Профил на ves
  *****
  Неутрално

  Човекът ни бърка в мозъците и намира точните думи, за да каже това, което мислим.
  Благодаря!
  Но дали това може да бъде отпечатано и в безплатно излизащите вестници?

 19. 19 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  СДС била партия на търсещите хора)). Надежда Михайлова - приватизаторка на гаража на ЦК, която я биха като маче у дирек през 2003 г. на изборите за кмет на София (тя преди това бе издигнала др. Орешарски) е търсеща...)). Впрочем тази елементарна преводачка беше и червена снаха. Ами Александър Йорданов ? Тоя жалък човечец с измисленото си образование получени в един селски университет благодарение на СДС си уреди живота и между другото като посланик слугуваше на Първанов и на Симеон)). Да си спомним как с луксозно жилище се сдоби и Димо Гюуров. И т.н. и т.н.
  Пенчев - вече 65 г. България се управлява от една партия. Защо не разкажеш нещо повече за живота и роднинствата на великите търсещи седесари ? А между другото - съпругата на М. Димитров заема отговорен пост в М-вото на външните работи. Димитров е против правителството на триглавата ламя, а жена му работи за това правителство.

 20. 20 Профил на bob
  *****
  Неутрално

  Офф,айде да идат пустите избори,че ме сърбят ръцете!!!

 21. 21 Профил на До #17
  *****
  Неутрално

  Написаното издава клиширано мислене. Демокрацията не е за собствена консумация, алъш-вериш кой кого и как да прецака, кой колко ще отмъкне. Демокрацията е преди всичко свобода на мисълта и иниативата, каквато при обременените мозъци като вас, липсва.

 22. 22 Профил на Anome
  *****
  Неутрално

  Напълно се присъединявам към коментара на Граф Берлин! Удоволствие е днес да прочетеш в най-читавия вестник професионален / и най-вече/ перфектно написан, на чист език, материал. И също тъй е приятно да намериш достоен коментар към него. Капка радост, но си струва!

 23. 23 Профил на Иван Кръстев-Сорос
  *****
  Неутрално

  Още едно мое хранениче,аз съм Социален инженер - Велик кормчия !!!

 24. 24 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Страхотен коментар!

  "Защото БСП е партия на вкопани, сраснали се със социалната тъкан роднинско-партийно-административни мрежи. Там минаваш на заден план в партията, но оставаш в мрежата. А СДС, независимо от имената, които може да носи, е проект на търсещите една друга България граждани."

  Много, много добре казано! Въпреки всички залитания, оливания и т.н., синята партия е на порядъци по-модерна и европейска от червения феодален мастодонт. Лично аз бях станал симпатизант на ДСБ и бях отписал СДС като безнадеждно превзета отвътре от хора на олигархията, но тези дни виждам, че не съм бил прав за СДС.

  Дай Боже повече хора да гласуват за Синята Коалиция и бием шута на триглавата ламя, щото наглостта и простотията на триглавата ВЕЧЕ НЕ СЕ ТРАЯТ!

 25. 25 Профил на из блога на темплар
  *****
  Неутрално

  http://templar.blog.bg/politika/2009/05/08/shto-naistina-ne-vzemem-da-se-iadosame.331898

  Син терор срещу мафията! (Що наистина не вземем да се ядосаме)

  Разядосаност е обичайното състояние нашего дяснаго брата. Така че това упражнение няма да ни се опре.

  Както винаги обаче, аз като консерватор (разбирай скрит агент на Яне "Копърката" имам некой съображения.

  Атаката на дьонмето точно както думата "криза" в пошлата китайска философия за блондинки има два аспекта:
  а) възможност
  б) опасност

  Възможността, която тази навременна атака срещу "Синята таквоз" ни даде беше добре дошла. Манна небесна. Не можехме и да мечтаем за такъв шанс.
  Обяснявам:

  През последните 3 години десницата има много проблеми и един много голям, смъртоносен проблем. Този проблем се нарича Маргиналност.

  През последните 3 години десницата не беше основен играч в политиката. Беше второстепенен (да не кажа третостепенен). Голямата дилема, големия дебат, интригата и политическия дневен ред се движише по разлома ГЕРБ / БСП. Виждам ви как подскачате, ама и да подскачате и да не подскачате... все тая. Десницата беше извън "Големият избор" , освен за своите замбирани и самодостатъчни фенове и читатели на в-к Седем. Нещо като Ера-3 от едно време - разпознаваема, известна, но не е на терена, а люпи семки на трибуните и вика "Съдията пе..."

  Пламен Юруков беше черешката на спасителната торта. Тази атака на ДПС и БСП срещу "Синята таквоз" беше онзи глътка въздух, която ни спаси от удавяне в собствен сос. Защото с действията си БСП ни легитимира като свой основен опонент. Синята коалиция се превърна в другия полюс на политическата битка. Върна се на терена.

  Последните 3 седмици политическата борба в България е между БСП - ДПС от една страна и Синята таквоз (нашите / седесето / Костов) от друга. Другите - Бойко, Мойко, Ойко - седят на пейките и вдигат ръка, ама никой не им дава думата, щото в момента не са интересни.

  Общо взето успяхме да използваме ситуацията правилно . Ескадронът отново е по конете, сабите звънтят, юнаците викат "Урррррра-а-а-а-а" и сегиз-тогиз хвърлят по едно око в огледалото да видят дали изглеждат величествени. Влязохме в ролята на предизвикан лъв, когото са подръпнали за опашката, успяхме да предадем драматизъм в стил "Вставай страна огромная" или ние - или те. Мисля че това много мобилизира нашите си хора, иначе несигурни около причудливата заедност, Мисля че атаката ни привлече много нови хора измежду "колебаещите се" бивши сини.

  Сега опасността:
  Острието на юруша срешу нас са скучните апаратни съдебни хватки. Целта е току-що влезли в истинска политическа битка, отново да излезем от нея и да се хванем за уставите. Цялата простичка схема на дьонметата е да ни накарат до безкрайност да се обясняваме за съдебни състави, членове на устава, срокове, легитимни и нелегитимни председатели, демократични и недемократични процедури.

  И като че ли успяват в този си план. Ние започваме да губим инерцията и да се превръщаме в традиционните седесари-малоумници. Какво имам предвид:

  - Вече повече от седмица всеки ден щаба на Синята вместо да измисля послания пише по две декларации дневно за борбите в СДС.
  - Всеки ден хабим ужасно много медиен ресурс да обясняваме колко Мартинчо е честен, свестен и демократично избран и да му бабуваме как е обречен да го има, защото доброто винаги побеждава.
  - Всеки ден очакваме с трепет поредната съдебна хватка, тюхкаме се като ни я направят след което някой бодряшки подвиква, че утре вече нещата ще станат. А на утрето те пак не стават.

  С две думи затънахме и зациклихме в собствената си кал. И пляскаме в нея, имитирайки политическа битка. Наистина, болните мозъци на хардкор-талибаните, които стават с Бареков и лягат с Бедров се чувстват превъзбудени. Но това е измама.

  Десният избирател иска от нас едно единствено просто нещо. Да смажем комунистите и турците и да ги изхвърлим от власт. След това да ги осъдим, да ги обръснем нула номер и да ги вкараме в затвора ефективно. Да им вземем сараите, мазератитата, НАП-овете, вестниците и да ги продадем на търг като имущество придобито по престъпен начин.
  Нашите избиратели искат справедливост! Искат синя метла срещу БСП и ДПС. Искат син терор срещу мафията, корупцията, заменките, батковците и братковците.
  Това ги интересува. Това искат да чуват от нас.

  Десният избирател не иска и не го интересува по кой точно увиснал член от некадърния устав на СДС поредния никому неизвестен подкупен психопат ще разплаче бабиното синьо бебе Мартинчо. Технологията на регистрация, подписки, абревиатури, изключвания, пълномощни, печати - фалшиви и редовни НЕ ИНТЕРЕСУВА НИКОГО. Фалшивите печати и нотариални заверки НЕ СА ПОЛИТИКА!!!! НЕ СА ПОЛИТИКА!!!

  Трябва бързо, още днес да си вдигнем гащите и да се върнем на политическото бойно поле.

  Чувам как казвате: Ами как да го направим, като постоянно ни вкарват в темата за СДС, журналистите първо и все това питат.

  Отговор:

  Ами като започнем да задаваме дневния ред.
  За разлика от преди, когато бяхме второстепенен играч (и с каквато роля уютно свикнахме), днес (благодарение на дьонмето) ние сме първокласен играч - един от двамата на тепиха.
  Голямата разлика между основните и второстепенните играчи е, че първите могат да задават дневния ред.

  Когато ни набутват в насрания памперс на СДС, ние трябва да извисим глас и да сменим рязко темата, като жестоко, безмилостно и гръмогласно атакуваме БСП и ДПС - като управление, като партии, като отделни личности, като имоти, фирми, фондации, сделки, заменки. Трябва да изригнем лава. ШОК И УЖАС !

  Единствените що-годе адекватни последните дни са доброволците. Кефят ме. Затова скоро ще посветя специална статия на Доброволчеката армия и нейната борба срещу болшевиките.

  Време е за гняв!
  Време е да се ядосаме!

  Но не срещу Юруков, Николай Гацев и Пламен Радонов. Тях ги оставете на жените и децата да ги пребият с камъни.

  Гняв, гръм и мълния срещу БСП и Доган. Веднага!

  http://templar.blog.bg/politika/2009/05/08/shto-naistina-ne-vzemem-da-se-iadosame.331898

 26. 26 Профил на Иван Станчев
  *****
  Неутрално

  С голямо удоволствие прочетох статията на Бойко Пенчев. От много време не бях чел нещо свясно написано от български журналист .Радосно е ,че има и свестни хора между тях ,защото току виж бях повярвал вече на Хр. Стоичков.Б.Пенев за мен е откритие ,който знае нещо повече за него ,моля нека напише.

 27. 27 Профил на ЮРУКОВ е истинкият СПАСИТЕЛ на СДС !!!!
  *****
  Неутрално

  Да кажем истината, колкото и да боли!!
  Царят е гол!!!
  ЮРУКОВ е истинкият СПАСИТЕЛ на СДС !!!!

 28. 28 Профил на Graovec
  *****
  Весело

  До № 27
  Моля те изпий си и розовите хапченца, не само синьото...Нали доктора те помоли вчера ти пак не слушаш...недей така...

 29. 29 Профил на Балкани
  *****
  Разстроено

  Добри дни за кое СДС?

  Едно време СДС събираше силите и симпатиите на демократи антикомунисти, на всички хора в България които искаха
  престъпният и нелегитимен режим 1944-1989
  наистина да остане в историята, да е необратимо минало.

  Тези СДС не са онова СДС, уви.

  Едно време върху СДС полугордо полугнусливо се возеше назначената отнякъде номенклатурка Костов.

  След това същият се возеше доволно недоволно, призатизира някакви части, други приватизираха "колегиално" други части -- май все едни и същи национализатори-приватизаори,
  от социалистическа порода. С щедра любезност към "реформираната" коминтерновска столетница.

  Приватизираха и фалшифицираха Демокрацията
  като я направиха табу обявено за дясно и тясно /дори не "синьо"/, изключвайки по този начин 95% процента от
  българските граждани които от нямай къде попадат
  в графа "леви" чрез този метод, защото повечето български
  граждани са "бедняците на ЕС".

  След десните социалистически реформатори се сетиха,
  че "синьо" все пак повече лови око, отколкото дясно.

  Това обаче не успява да скрие миризмата на менте,
  дори с помощтта на "успешно бизнесменско" каве.

  "Пламен Юруков се опита да открадне името "СДС". Също както в началото на прехода Кире Либерало..."

  Юди се жалват от юди, люди от люди и така нататък...

 30. 30 Профил на super
  *****
  Неутрално

  Интелигентен и правилен анализ. Нещата наистина са толкова ясни, че е чак скучно да се коментират. Промените са истински и са с хирургическа точност, калта и мръсотията срещу тях ще провокира хората да гласуват!

 31. 31 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 575 Неутрално

  ''Единственият сравнително интересен въпрос е: що за организация е това, която е допуснала този човек Пламен Юруков да бъде известно време неин лидер?''

  Все пак е достатъчно силна и жизнеспособна организация, за да го изрине навън.

  Респект към г-н Пенчев. Бих гласувал за него!

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 32. 32 Профил на strandjata
  *****
  Неутрално

  Предпоследниат е6алон на ДС излезе на открито.
  Остават Атака и Яне.

 33. 33 Профил на strandjata
  *****
  Неутрално

  Темплар страхотен си. 100% съгласен.

 34. 34 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  За съжаление, щом се опитам да напиша нещо в Дневник, някой почва да бърника в компютъра ми. Моля модераторите да не предоставят ай-пито ми на всеки мръсник.

 35. 35 Профил на Сценарий
  *****
  Неутрално

  Очевидно мнението ми обърква манипулациите около поредния сценарий.

 36. 36 Профил на Варна
  *****
  Неутрално

  Браво Пенчев! Просто, ясно, с уважение към читателя - туй е мерило за добра журналистика, не уйдурми и купешки език...
  Има надежда значи... 37. 37 Профил на костадин11
  *****
  Неутрално

  Браво, наверно ще глаувам за """""""""" но се радвам, че поклонниците на синята идея не бяха изиграни така както навремето бяха изиграни уважаващите Царя.

 38. 38 Профил на агент Слава
  *****
  Неутрално

  Кон за кокошка. Услуга за услуга.

  * 25

  "Защото с действията си БСП ни легитимира като свой основен опонент. Синята коалиция се превърна в другия полюс на политическата битка. Върна се на терена."

 39. 39 Профил на conservoir
  conservoir
  Рейтинг: 423 Любопитно

  Ами дано казаното в хубавата статия и в коментарите стигне и до хората които получават всичко наготово от радиото и телевизията. Би било добре да се изплозва момента на гняв и еуфория за мощен митинг най-малкото в софия. Даже трябваше още за днес да е насрочен!
  И след това продължаваме още по активно със задаването на дневния ред.
  Синията коалиция не е спирала – и за бюджета, и за безработицата, и за енергетиката! Сега е момента да заменим говоренето с обсъждане на политики – така за всички ще стане ясно кои са хората с програма, а самите те ще сближат позициите си още повече ! и проектът СИНЯ КОАЛИЦИЯ ще порасне

 40. 40 Профил на ОДС
  *****
  Неутрално

  оди се пери /в лево синьо/

  conservoir
  * 39

 41. 41 Профил на Дежа вю
  *****
  Неутрално

  За по младите, напомням че през 1990 г., когато БСП реши да се регистрира като партия, се оказа че някой си Драган Иванов беше регистрирал вече БСП. Тогава "демократичния социализъм " бе още на мода...

  Комунистите подали документи за БСП, ама след него. Пълен ташак./с извинение/. Да ама не, независимият /още оттогава!/ съд изобщо не разгледа документите на Иванов. За да не стават сакатлъци, тъй де...

 42. 42 Профил на Arrowsmith
  *****
  Неутрално

  Г-н Пенчев,
  Ха задръжте малко напъна! Публиката получи преждевременна еякулация - нищо не остана за след изборите! Или очаквате, че тогава няма да им трябва, понеже ще са наведени?

 43. 43 Профил на Цено
  *****
  Неутрално

  добре написана статия!

 44. 44 Профил на Наско Бобъра
  *****
  Неутрално

  Хане, руското посолство с хилядите си служители това правят. Живея наблизо и се разхождам често около него - единственото с електифицирана бодлива тел над 4-метровата бетонова ограда. Такива съм виждал само в Южна Африка, че чернилките са много опасни, ама тук?! Страхуват се от всичко и най-вече от свободното слово. така че АйПито ти го човъркат оттам, така го виждам, те имат многолетни традиции , ама да не ти пука - още 2 месеца и ще гледат много тъжно и умно(това не го могат, майтапя се

 45. 45 Профил на ТТ
  *****
  Неутрално

  Айде стига бе!
  Тъкмо прочетох една наистина стахотна статия, един превъзходен анализ на ставащото в дясното/с което на 100% съм съгласен!/, решавам да я коментирам, чета коментариите, и кво се оказа? Че няма какво ново да кажа! Всичко което си мислех да напиша е написано в коментариите преди моя! Което ме радва, че има много хора мислещи като мен!

  Само ще повторя три основни неща, които смятам за особено важни:
  -"дано казаното в хубавата статия и в коментарите стигне и до хората които получават всичко наготово от радиото и телевизията" даже бих добавил- от псевдо журналисти, откровенно манипулиращи медии и платени социологически изследвания.

  -"убеждавайте роднините си и съседите си, които се колебаят да гласуват, че има алтернатива на сегашното мафиотско управление и тя е СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!" Доста време за мен оправданието да не гласувам, бе, че просто няма алтернатива. Да, ама сега не е така.

  - и трето, естествено- гласувайте! Да не си останем само по интернет форумите, а да излезем на истиския форум или агора и там да си кажем мнението. Абе с една дума -гласувайте!

 46. 46 Профил на sinyata ideya
  *****
  Неутрално

  С този анализ Бойко Пенчев доказа, че заедно с безподобно артистичната и умна Л. Русева е най-добрият български публицист. Бойко Пенчев президент!

 47. 47 Профил на Vladimir
  Vladimir
  Рейтинг: 423 Неутрално

  само мога да поздравя Бойко Пенчев!

 48. 48 Профил на Иван Петров
  *****
  Неутрално

  Комунистите са се насрали, както бяха през 97 - чудят се какво да правят, но нямат полезен ход - пълен цайтнот. Дори вече и Костов не могат да направят плашило.
  Черният Пи Ар тече (представям си какви пари хвърлят щом и по Зи Рок вървят бозите на Нова Зора) - хората им се смеят.
  Спетемаджиите залязоха, Яне и за майтап не става, на Гоце сподвижниците ги погнаха из Европа, а май и в Русия не ги долюбват. Мъка пълна. Само измекярчетата в мрежата ще намажат, че сигурно са им дигнали хонорара, като ги гледам как спамят.

 49. 49 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Бойко Пенчев е един от малкото качествени автори у нас. Трудно ми е да коментирам тази чудесна статия, без да повторя предишните коментари. Затова ще кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ и бих призовал всеки да даде тази статия на съседи, близки, роднини, които не ползват Интернет.
  Защото няма друг начин тя да стигне до повече хора - ДНЕВНИК е с малък тираж, а няма да чуете и дума за нея в прегледа на печата в "независимите" електронни медии.

  А на 7 юни и 5 юли нека гласуваме за Синята коалиция, напук на душманите на България !


  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 50. 50 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Каква е разликата между БСП и ДСБ? Като структура и едната партия е централизирана и другата(ДСБ) даже повече. Като функции едната(БСП) си постави за цел първите комунисти да станат първи капиталисти и започна реализацията на тази цел при управлението на Луканов, а другата при управлението на Костов(добър ученик на Лукавия- Луканов) продължи тази мисия – една част от държавната собственост, чрез приватизацията беше прехвърлена пряко в ръцете на старата комунистическа номенклатура, а друга послужи за създаването на нова синя номенклатура, която само по цвета се различаваше от старата червена, даже и по-зле – докато старата червена номенклатура вече в продължение на над 40 години бе усвоила определен опит и маниери, то представителите на новата синя се оказаха профани и парвенюта. Общото между старата червена и новата синя номенклатура беше, че собствеността се умножаваше преди всичко чрез …разграбване. Осигурено политически при Луканов от червената БСП, а при Костов от синята СДС. При Луканов, а и после при Виденов се разграби държавната собственост зад граница, а при Костов – вътре в България. Както БСП, така и СДС на Костов задушиха естествено зараждащата се средна класа и създадоха олигархия („хранени хора“ на властта)– при БСП са крупни олигарси от рода на Гущеров, а при Костов – прощъпулници като бившия сервитьор Сл. Христов. При Луканов народа дотолкова обедня, че се въведе купонна система, а в края на управлението на Костов европейски статистически институти отчетоха, че България е станала най-бедна в Европа – народа й по-беден и от албанския дори. И в единия и в другия случай това приближи България много повече към латиноамериканския тип бананова република, отколкото към класическото западноевропейско гражданско пазарно общество. И едните, БСП, и другите, СДС – Костов, използват съдебната власт като сопа с политически неудобните противници.
  В КРАЙНА СМЕТКА – ЗА КОГО ДА ГЛАСУВА БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ? ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ(БСП) ИЛИ ЗА СИНИТЕ КОМУНИСТИ(ДСБ)? КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧЕРВЕНАТА КОАЛИЦИЯ НА БСП И СИНЯТА НА ДСБ? МАЙ САМО В ЦВЕТА?
  На българския избирател трябва да му стане категорично ясно, че не винаги синия цвят означава демокрация. И ако търси алтернатива на БСП, няма да я намери в ДСБ.

 51. 51 Профил на Andonov
  *****
  Неутрално

  И статията, и коментарите ми напьлниха ду6ата. Благодаря ви.

 52. 52 Профил на kk
  *****
  Неутрално

  Прекрасна статия! Хора като автора правят истинската България !

 53. 53 Профил на Simeon
  *****
  Неутрално

  БРАВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАПЪЛНИХТЕ МИ ДУШАТА ! И аз убеждавам много хора и навсякъде давам да четат блога на Мартин Димитров, хора ако комунистите пак вземат властта емигрирам ! просто тук вече не се трае, знаете какво имам предвид ! Всеки да го напише някъде "Убеждавайте роднините си р съседите си, които се колебаят да гласуват, че има алтернатива на сегашното мафиотско управление и тя се СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!!!"

 54. 54 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  На гласоподавателя му е ясно, че когато гласува за Синята коалиция на Костов, все едно че гласува за червената коалиция на Станишев. Бойко и ГЕРБ са сто пъти за предпочитане!

 55. 55 Профил на Дюлгеров
  *****
  Неутрално
 56. 56 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Където е Костов, очаквайте само кавги и крамоли. Тази измислена синя коалиция е мъртвородена. И ще се разпадне предида се е състояла. Защото е замислена и създадена не заради принципи, а за да обслужва болните амбиции на Командира - нещо като политическо ООД.
  Като чета тук ураджийските постове на много хора и се сещам за времето, когато който не скачаше, беше червен. Същите наивници! Почва върху която виреят политически ментарджии като Костов. Или още по-точно: тиня, под блатото с алигаторите. Докато я има тинята, ще го има и блатото България.

 57. 57 Профил на Седесар
  *****
  Неутрално

  Бойко Пенчев само е пропуснал да забелижи, че партията СДС няма да фигурира в следващия парламент и държавната субсидия ще отива в касичката на Костов.

 58. 58 Профил на Анализатор до костозомбитата
  *****
  Неутрално

  Не бързайте с ураджийските възгласи. Избирателя ще ви даде точно толкова, колкото заслужавате. Родителите-гъбари не са забравили какъв погром устрои Костов над демокрацията. И ще го кажат на порасналите си деца, които вече имат избирателни права. И електоралната подкрепа за фалшивата синя коалиция ще спихне до нивото на рейтинга на сектата ДСБ - 1%. Защото отсега е ясно, че ДСБ е ядрото на тази фалшива коалиция.

 59. 59 Профил на bulgarin v usa
  *****
  Неутрално

  ОТ няколко месеца агитирам да се гласува - 80%!!!
  Получавах въпроса ЗА КОГО??? ВСИчКИ СА МАСКАРИ !!!

  ОТГОВАРЯМ СЕГА И ИДВАМ ДА ГЛАСУВАМ :

  ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ !! ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ НА ОТГОВОРА ???

 60. 60 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Костов-Гаргамел да не бърза да слага тенджерата с вода на огъня, за да си прави супа от СДС-смърфове. На предателското леке Мартин Димитров след изборите ще му бият шута от СДС.

 61. 61 Профил на Ставислав Благоев
  *****
  Неутрално

  Да, Мартин Димитров напипа пулса и правилната политика! Самия той - млад , без опит и допусна редица грешки, но упорито преследвайки голямата цел - да извади СДС от колапса на вътрешти и външни зависимости !!
  Но най- важното - той стана по-интересен от Костов! Преследва целите си като Костов , вярва в своята правота като Костов, формулира своите тези, по младежки достъпни и по-добре от Костов!!! Не случайно съпротивата с/у проекта "Синята коалиция" е толкова голям! Всички , дори Костов, видяха в него новия обединител на десницата, най-важно е , че дори Костов не се противи на това впечатление, което излиза отгоре просто така от само себе си!!!
  Дерзай Мартине! Разчитай на нас!

 62. 62 Профил на ТТ
  *****
  Неутрално

  Анализатор, не съм съгласен с мнението ти, но както е казал Франсоа-Мари Аруе /да не се бърка с Франк Лойд Райт, цитиран многократно от Т.Колев във филма “Опасен чар”/

  "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш"

  Ето ти една дори малка разлика между комунизъм и демокрация. Да я обяснявам ли подробно?

  Между другото си забравил да споменеш Виденов, Станишев /под неговото управление България е обявена за най-бедната страна в ЕС, спрени финанси, корупция и т.н./

  Нищо лошо против против Бойко и ГЕРБ. Може и да ги бива но, досега не са ме убедили. Чисто и просто 3-личности които се въртят в медииното пространство- Бойко, Цветанов, и единствения им депутат-съжалявам, даже не съм му запомнил името. Да не се заяждам и за управлевието на Столицата, не е в моя стил, но много неща могат да се кажат.
  Мен не ми трябва да гледам Бойко, всяка сутрин поне по 3 телевизии и две радиа едновременно.

  За разлика от него Костов в ужасна ситуация за държавата/да не обяснявам, който се интересува, знае/ успя да направи нещо-стабилизира държавата! Въпреки големият натиск върху него от знайни и незнайни другари, въпреки редицата непопулярни мерки, въпреки многото грешки допуснати лично от него!

  Ха, сега е въпроса: Ти кого би предпочел да те управлява? Медиина звезда или човек доказал се в управлението на държавата. Докажи ми, че Бойко се е справил по-добре с управлението на София и ще гласувам за него.

  А, и да поясня. Нито съм адвокат на Костов, нито съм фен на Костов, нито членувам в ДСБ. Просто ме интерусува дясната алтернатива на сегашната мафия съсипала за пореден път България!

 63. 63 Профил на Прогноза
  *****
  Неутрално

  Страхът и паниката са много лош съветник.Тъкмо, обаче големия , паническия страх на управляващата мафия от Костов, я кара да прави непоправими грешки и вместо да извади очите, му изписва веждите .Прави му такава реклама, която Костов дори не си е мечтал.
  Не зная кои са тези пиар специалисти на БСП, но те направиха така,че предстоящите избори да се въртят все около името на Костов.Костов бил превзел СДС, казват те ,като не си дават сметка,че който превзема ,той е победител, а тълпата тръгва след победителите.Подкрепяш Бойко, получаваш Костов, казват те в предизборни плакати, а не си дават сметка,че след като техния любим Бойко се е разбрал с Костов, това пак е победа на Костов.Ако те спечелят, България губи, казват с безгранична наглост комунистите , които вече не осъзнават,че 90% о населението на българия вижда,че ако ТЕ (Костов и Борисов
  )спечелят, губи не България, а антибългарските партии БСП и ДПС.
  Пиара на комунистите е контрапродуктивен за тях, но това те не го осъзнават, та се налага дори Мира Янова да им дава съвети, че така грешат.
  Вече е късно да променят тактиката си .Каквото и да приказват, комунистите и техните креатури от ДПС вече затъват все по-дълбоко в блатото на политическото си небитие.

 64. 64 Профил на monika2003.OAE
  monika2003.OAE
  Рейтинг: Неутрално

  Поздравления на автора за статията!

  Лично аз мислех да напиша нещо подобно, може би не толкова добро, но нещо подобно...

  ...Не го написах, защото в нашия сравнително малък град по време на своето управление Костов издигна дузина бивши комсомолски секретари - областен управител (не живея във Варна), председател на местната структура на СДС, ръководители на предприятия, които запазиха бизнеса си по време на жълтото и зелено-червеното правителства и днес са милионери и други...

  Но днес съм готов да забравя огорченията от миналото, защото трябва да смъкнем от власт опасната за Родината бесепарско-депесарска олигархия!

  ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ, които през 1997-2001 год. са преживели чувства подобни на моите, ДА ГЛАСУВАТ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!

  ОПРЕДЕЛЕНО ВЕЧЕ СМЕ СТАРИ ДА ПРАВИМ СИНИ УТРИНИ И ДА ОБЯВЯВАМЕ ГЛАДНИ СТАЧКИ, НО В НАС ОЩЕ ЖИВЕЕ НАДЕЖДАТА ЗА ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

  ЗАРАДИ ТАЗИ НАДЕЖДА НЕКА ДА ПОСЛЕДВАМЕ ЕНТУАСИАЗИРАНИТЕ (и донякъде наивни) МЛАДИ ХОРА - като пишешите в този форум - И ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!

  ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, ЗАЩОТО НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ СЪЩО Е ОТГОВОРНО ЗА БЪДЕЩЕТО НА РОДИНАТА!

  ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!

  Няма истина, възприемана от всички!
 65. 65 Профил на До анализатор
  *****
  Неутрално

  Ако си вярваш на написаното, си много заблудин човек.Направо си за окайване.

 66. 66
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 67. 67 Профил на Син папагал
  *****
  Неутрално

  Аз страдам от амнезия и загуба на паметта и ще глаДувам Със Синята коалиция.
  Всички хора с ментални увреждания сигурно ще гласуват като мен.

 68. 68 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Пилците се броят наесен! Нека първо Гаргамел да влезе в парламента, пък после ликувайте. Но дори и да влезе, истината ще ви се проясни по-късно - когато за вас остане среден пръст в устата. И пак ще се чудите оти сте ручали жабета. Явно има индивиди сред българския народ, на които не им стига Костов да ги прекарва само веднъж…Или са от “хранените” му хора. Но на изборите думата ще има Негово величество ИЗБИРАТЕЛЯ. Колкото повече “гъбари” гласуват, толкова по-малко гласове ще останат за фалшивата синя коалиция. И вероятността Костов да влезе в парламента ще се стопи като ланския пролетен сняг.

 69. 69 Профил на Ангел
  *****
  Любопитно

  Интересно, виждам че още се намират хора, които да се хващат на същата въдица със същата стръв вече 19 години. На СДС винаги някой друг му е виновен. Винаги са виновни ченгетата, държавна сигурност и комунистите. Дори когато става дума за вътрешните борби за власт в СДС пак са виновни ченгетата нали? Чак жално ми става да ви чета наивните коментари. А за сегашния лидер на СДС да не говорим. Бил млад, бил разбирал нуждите на съвременността. Кой го измисли това? Ами че той не може да говори бе хора. Явява се по телевизията и говори с тон сякаш обяснява на 3 годишно дете. Въобще не го знаех кой е тоя като го видях за първи път в сутрешния блок, дори не разбрах за какво говори, но още като му чух тона и ми стана противен. Браво СДС си избра новия лидер който заслужбава. Избра си човека който да го отведе до който там задгробен живот обитават партиите.

 70. 70 Профил на Анализатор до ТТ
  *****
  Неутрално

  Виж нивото на корупция в африканските държави, съпостави го с нивото на социално-икономическото им развитие, а после си сам си отговори на въпроса какъв предпочиташ да те управлява. Корумпе като Костов или неопитен като Бойко Борисов.

 71. 71 Профил на monika2003.OAE
  monika2003.OAE
  Рейтинг: Неутрално

  Току що говорих в скайпа с дъщеря № 1 и зетя в ОАЕ, и с дъщеря № 2 и зетя в Канада и ги убедих да гласуват за синята коалиция!

  НЕКА И НИЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, ЗАЩОТО Е ПО-ДОБРЕ ДА БЪДЕМ ДЪРТИ НАИВНИЦИ, ОТКОЛКОТО НЕПОЧТЕНИ ДЪРТАЦИ!

  Усмихнете се, де!... Сега е времето да смажем зелено-червените гадове!!!

  Няма истина, възприемана от всички!
 72. 72 Профил на Ангел
  *****
  Неутрално

  monika2003.OAE

  Имам един въпрос само. Кажи ми какво морално право имат хора които дори не живеят в българия да имат глас за това кой ще ни управлява нас? Имаш ли представа по тази точно логика колко гласове печели ДПС?

 73. 73 Профил на Арсо от Модерното
  *****
  Неутрално

  Браво Бойко, браво Пенчев! Даже отлично. Личи си, че си прилежно костовистче. Искам да ти напомня, че Костов си изпя песентта още през 2001 година и че шепа кръжочници около него го величаят е нещо нормално. Жалкото е, че това наивно и отнесено момче Мартин Димитров всъщност е"троянският кон" в СДС, ако изобщо остане след изборите този набор от букви.

 74. 74 Профил на monika2003.OAE
  monika2003.OAE
  Рейтинг: Неутрално

  Ангеле, моите дъщери, зетьове и внуци са БЪЛГАРИ и не са безразлични към случващото се в Родината им - И ТОВА БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ ПРЕДОПРЕДЕЛЯ МОРАЛНОТО ИМ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ГЛАСУВАТ! (За съжаление, на мнозинството българи в чужбина вече му е безразлично, какво става тук).

  За разлика от турските "българи" те знаят не само, кой е президента, министър-председателя и влиятелните политически фигури на деня, но им е кофти, че съотечествениците им са бедна, лесно манипулируеми и вечно хленчещи.

  И още нещо, млади приятелю, АЗ ИЗПОЛЗВАМ ВСЯКА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОДДЪРЖАМ БЪЛГАРСКОТО У МОИТЕ ДЕЦА, ЗА ДА ИЗРАСНАТ МОИТЕ ВНУЦИ С НЯКАКВА МИСЪЛ ЗА БЪЛГАРИЯ! Понякога ми е много, много трудно да поддържам БЪЛГАРСКОТО в тях, но това е мой дълг, наследен от предците ми...
  Последното звучи помпозно, но е така - искам моите хора, където и да са, да се приемат като БЪЛГАРИ.

  Няма истина, възприемана от всички!
 75. 75 Профил на B.A.
  *****
  Неутрално

  Бойко, моите почитания за добре написаното и страшно вярно.
  Да си жив и здрав!

 76. 76 Профил на ТТ до Анализатор
  *****
  Неутрално

  Нали знаеш поговорката- На нов началник и на малко прасе -не се радвай! Цитирам по памет!

  Сегашното управление е надминало всички предишни по корупционни практиктики! Доказателства сам си потърси- като започнеш от Батко, Мургина и т.н. и т.н. и т.н.
  Ама доколкото знам Костов от 8!!! години не е в управлението на държавата! Що е толко, корумпиран сега? Сега, в момента? Доколкото знам корупцията е свързана с властта.

  А "социално-икономическот ни развитие", просто няма нужда от коментар!

  Та кого бих предпочел? Човек отговорен, който си разбира от работата и се е доказал, дори и да има недоказани съмнения за корупция! Въобще не визирам Костов. Има и мн. други хора.
  Не бих предпочел човек без ден трудов стаж/Станишев/, човек без опит в държавното управление/Бойко/, и за нищо на света Доган!!!

  Преживял съм и зимата на Луканов, и зимата на Виденов! А и царската пролет я преживях!
  Айде стига вече експерименти и месии!

 77. 77 Профил на Промени 1989-2009
  *****
  Неутрално

  С напъване до посиняване, някои червени станаха десни или жълти.

  Няма две мнения. Народът ни харесва защото сме социалисти.

 78. 78 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Значи, експертно правителство тип Софиански

  чисто от номенклатурки по история на БКП и политикономия на
  марксизъма ленинизъма и алабализама.


  "Преживял съм и зимата на Луканов, и зимата на Виденов! А и царската пролет я преживях!
  Айде стига вече експерименти и месии!"

 79. 79 Профил на Кольо
  *****
  Неутрално

  Отличен коментар наистина.
  Аз имам чувството, че дори и след 50 години ще се намерят простаци в тая държава, които ще обвинят за всичките си беди Иван Костов. Комунягите явно сериозно са се уплашили, щом като дори впрегнаха някакви хардкор чугунени кратуни от "Нова зора" да облъчват населението с долна болшевишка пропаганда. Не мога да повярвам, че тези хора от Позитано 20 са толкова прости, че чак на такъв елементарен черен пиар да го ударят.. Но както е казал народът, с техните камъни - по техните глави.

 80. 80 Профил на Сър Тоби
  *****
  Неутрално

  Анализаторче, ако Костов наистина беше "корумпе", досега, при цялата омраза към и страх от него, щяхте да сте го осъдили. Всички вече разбраха, че Съдът е подразделение на СДС-БСП. За сметка на това, вече и за децата е ясно, че ДПС, БСП и НДСВ са не просто корумпирани, а пладнешки разбойници. То не бяха опити за крадене от еврофондовете, не бяха заменки, не бяха подаръци на неясни субекти като Ирена Кръстева, не бяха държавни поръчки без конкурс, не беше чудо!

 81. 81 Профил на ТТ
  *****
  Неутрално

  Абе вие не спите ли бе хора? Или се сменяте по график Споко, нищо страшно не е станало!
  Аз мислих, че пиша до Анализатор, щото персонално ми зададе въпроси и бях длъжен да му отговоря! Изрично го адресирах до него!
  Спокойно, ако искате и утре ще се заяждаме
  Жалко, че опорочихте темата за хубавата статия!

 82. 82 Профил на Павел Антонов
  Павел Антонов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  От все сърце се радвам за преродената надежда в Синята идея. Бих се радвал още повече, ако тя носеше със себе си повече потенциал за същинска промяна на изграденото през последните 20 години бетонно политикономическо статукво. Днес Свестните активни българи търсят решителна стъпка напред, към ново мислене в политиката, отваряне на управлението към гражданите, прозрачност, ценностна чистота, интегритет. И ги идентифицират политически със Зелените www.bulgariangreens.org. Синята коалиция може да им протегне ръка за общ фронт срещу статуквото, ако действително го желае.

 83. 83 Профил на Peter
  *****
  Неутрално

  Честно казано не виждам Костов много да е прокопсал. За разлика например от Богомил Бонев, който си построи хотел преди две години - ама не само на думи, а истински. (гугълнете му името)

 84. 84 Профил на Бойко Борисов
  *****
  Неутрално

  Първият човек, който трябва да бъде почерпен от Първанов се казва Иван Костов, защото той уби десницата.
  Това заяви кметът на София Бойко Борисов пред Нова Телевизия (2006 г).

 85. 85 Профил на Мондиана
  *****
  Неутрално

  Малко са едновременно интелигентните и най-вече устойчиво ПОЧТЕНИ хора, които пишат или говорят в нашите медии. Бойко Пенчев е един от тях.

 86. 86 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Пореден отличен текст на Бойко Пенчев. Този път малко по-емоционален от нужното но... Какво пък! След тая всенародна депресия, която ни беше обхванала от комуноидното разсипничество, малко позитивна енергия ще ни дойде добре!

  Гласувайте за Синята Коалиция!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 87. 87 Профил на БСПЛАТНИТЕ В-ЦИ
  *****
  Неутрално

  МЕТОД ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА В БСПЛАТНИТЕ ВЕСТНИЦИ
  1.ОТВAРЯШ КАПАКА НА НАЙ-БЛИЗКОТО КОШЧЕ ЗА ОТПАДЪЦИ
  2.НАГРАБВАШ ЦЕЛИЯ КУП БСПЛАТНИ ВЕСТНИЦИ
  3.НАТИКВАШ КУПА В КОШЧЕТО
  3.ПОСТАВЯШ ОБРАТНО КАПАКА ВЪРХУ КОШЧЕТО
  4.ГОТОВО
  5.И БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ

 88. 88 Профил на Валентин Стоянов, СДС
  *****
  Неутрално

  Бях съветник на Раковска 134 по времето на Юруков, а в момента съм секретар по икономическата политика на СДС и съветник на Мартин. Разликата между атмосферата на Раковска по времето на Юруков и сега е от земята до небето. По времето на Юруков и Радонов пишехме разни безсмислени "пейпъри", програми, резюмета..., които в крайна сметка никой не използваше и не четеше. Разпилявахме време, усилия, нерви, а резултати просто нямаше...
  Истината е, че Мартин създаде много по-стегнат и добре организиран ЕКСПЕРТЕН екип, част от който са и Димо Гяуров, адв. Петър Славов, доц. Милена Стефанова, д-р В. Шарков и др. Касае се за лоялни хора и професионалисти. Всеки си върши работата по ресори, мненията ни се взимат под внимание, резултати има... Не искам да гадая дали по време на Юруков хаосът е бил "организиран", но истината е, че много хора от онзи период се чувстват излъгани и предадени. ..
  Оптимист съм за СДС и българската десница!

 89. 89 Профил на кой е по по най
  *****
  Неутрално

  на мен ми се струва че феновете на СДС сме по големи привърженици и защитници на СИНЯТА ИДЕЯ отколкото членовете и управниците на СДС.
  затова някой трябва да отсъде кой е по по най.

 90. 90 Профил на Надежда
  *****
  Весело

  А как ще коментира БП издигането на НМ на първо място в евролистата.
  И гласуването на Костов за нея, след като мотива дзаразцепление беше точно нейни апаратни игри?

 91. 91 Профил на А.НАЙДЕНОВ
  *****
  Неутрално

  След като Костов разбра от неговите анализатори че,ДСБ сама няма да влезе в Нар. събрание(за европарламента изобщо не става) защото процентите МУ са между 1.4-2.0% той започна ПЛАН за превземане на РАЗБИТОТО ОТ НЕГО СДС.Но какво се получи? Апетит към СДС имал и ХР.БИСЕРОВ,които в момента е в ДПС.ЗА Костов положението е на живот и смърт,ако не превземе СДС няма да влезе в Нар.събрание,за Бисеров е по лесно.Неговата цел е ясна и по лесна,ДОРАЗВИВАНЕ НА ДПС,и НЕДОПУСКАНЕ НА съюз междуДСБ и СДС,та Костов да не влезе в Парламента.ДПС има 12-14 сигурни избирателни раьона,останалите ще бъдат дадени на Бисеров които ще запълни с Българи от СДС или други кандидати и крайния резултат ще бъде ДПС с 47-59 депутати в Нар.събрание за сметка на" Костов и сие".Всичко друго което се пише иговори е за заблуда на народа.

 92. 92 Профил на Bla
  *****
  Неутрално

  "Въздържането от разширяване на коалицията към Кошлуков, Яне Янев или Софиянски е добър знак."

  Да сложиш тея тримата в една кошница е все едно да изхвърлиш мръсната вода заедно с бебето. "Бебето" тук е Кошлуков - един от много малкото професионални политици наоколо. Яне е гастрольор, много по-шумен отколкото трябва, а Софиянски е политически труп, рожба на СДС, ОДС или каквото е там.

  Да говориш за синята коалиция, без да споменеш за единствения й шанс да се докопа до властта е или тъпо, както предполагам, или лековерно - авторът смята читателите за тъпи. Истината? Единственият шанс на тази събрана от кол и въже пасмина да докопа властта е ракетата-носител ИПОН, поредната комунистическо-охранителн креатура.

  Всъщност всичко, ама всичко, в горното матриалче е тъпо. Странно е защо толкова много читатели го харесват. Така както за света са странни и резултатите от периодично провежданите избори в страната на чалгата.

 93. 93 Профил на БКП
  *****
  Неутрално

  Кой ви спусна СИНЯТА ИДЕЯ,
  за да я защитавате повече от СДС?

  Какво е то СИНЯТА ИДЕЯ?

  Мантра за идеологически фанатяги?

  Като ЧЕРВЕНТА ИДЕЯ?

  Дерзайте, другари наши!

  БАНИЦА НИ ЧАКА.

  Ще я поделим някак.

  Ако остане нищо...

  кой е по по най
  * 89

  на мен ми се струва че феновете на СДС сме по големи привърженици и защитници на СИНЯТА ИДЕЯ отколкото членовете и управниците на СДС.
  затова някой трябва да отсъде кой е по по най.

 94. 94
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 95. 95 Профил на Konstantin
  *****
  Неутрално

  #94 МладИА неграмотен тАпак Konstantin.

 96. 96 Профил на ПРОМЕНИ
  *****
  Неутрално

  Стефан Софиянски се Доказа като Най кадърен и Най свестен,
  ако щете най-малко несвестен,
  в сравнение с всички други политици които са били на власт
  в България през така наречените промени
  от последните 20 години.

  Въпреки обилната помия пръскана от помияри
  срещу Софиянски.

  Bla
  * 92

  "Въздържането от разширяване на коалицията към Кошлуков, Яне Янев или Софиянски е добър знак."

  Да сложиш тея тримата в една кошница е все едно да изхвърлиш мръсната вода заедно с бебето.

 97. 97 Профил на торбалан
  *****
  Неутрално

  няма да взима отношение по статията или проблема, но ми прави впечатление, че всеки който има позитивно отношение към Пл.Юруков, автоматично стига долния праг на системата мета-модерация.

  това е може би маниера на демократичност наложен от ДСБ,

  неудобните да се -изтриват, браво и на в. Дневник и неговите издатели.

 98. 98 Профил на Ким Ир Сен
  *****
  Любопитно

  Също като в-к Работническо дело! Браво Бойко,браво майна,браво Български юнак!
  Мед им капе на сърцето на Костовчетата, като четат написаното! Има и добре премерен елемент на психообработка! Те имат нужда! Усетил си настроението на аудиторията! Намерил си верния тон за започване на песента! Браво Бойко!
  Дай си е-mail ! Ще те засипят с благодарствени телеграми! Както беше в Работническо дело!
  Има логика в това което пишеш,но има и антилогика недоразвита във фундаменталната ти статия!
  На каква цена СДС се коалира с ДСБ?
  Защо именно с ДСБ?
  Защо се повтаря комунистическото мислене,който не е с нас е против нас?
  В политическия живот на България коалициите са винаги пример за прецакване на избирателя. Какво ще ми предложи тази коалиция?Нещо ново?
  Нови лица? Къде са? Верно е че Костов е поотслабнал,и Мартин е с по нова физиономия!
  Ами пълнежа на коалицията? Къде е? Какъв е?
  Имам голямото желание да разбера !

 99. 99 Профил на Шашнат
  *****
  Весело

  Абе, вие всички ли сте луди в тоя сайт?

 100. 100 Профил на ОХО БОХО
  *****
  Неутрално

  ДРАГИ БОЙКО, НЕ СЕ СЪРДИ НО СИ ПРИЛИЧАШ С ЕДИН ДРУГ БОЙКО. ПРИЛИКАТА ПО ПРАЗНОДУМИЕ, СКОДОУМИЕ И ПОПУЛИЗЪМ Е ПОРАЗИТЕЛНА.
  ДРУГИЯТ БОЙКО ПОНЕ НАЗОВА КЪДЕ И КОЙ "МУ ПРЕЧИ". А ТИ ДО СЕГА НЕ СИ НАЯСНО КОЙ НАПРАВИ ОТ "СИНЯТА ИДЕЯ" "СИНЯ ЧУМА"? ТА ТОЛКОВА СИНИ ДА БЯГАТ В РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ. С КРАЙНА ЦЕЛ: "СИНЯ КОАЛИЦИЯ". НЕ ЗАПРИЛИЧА ЛИ НЯКОГАШНОТО СДС В МОМЕНТА НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПАРТИИ? КОЛКО СА? ТИ ЗНАЕШ ЛИ? ТАКА НЕ МОЖЕШ ДА ИЗБРОИШ "КРИЛЦАТА" И "ПЕРЦАТА" НА ТОВОЯТА ЛЮБИМА ПАРТИЯ СДС.
  ЧАКАШ ОБЕДИНЕНИЕ В "ДЯСНОТО" И ПРИЛИЧАШ НА ПРИКАЗКАТА ЗА ОНЯ КОЧ, КОЙТО ХОДИ А ЛИСИЦАТА ВСЕ СЛЕД НЕГО. ДА МУ ПАДНАТ "ВИСУЛКИТЕ". ДА, АМА НЕ ПАДАТ. НЯМА И ДА ПАДНАТ.
  ДОКАТО:
  - ВСИЧКИ СТАРИ МУЦУНИ КАТО КОСТОВ, СОФИЯНСКИ, НАДКА, АГОВЦИ, ЧАЧЕВЦИ, ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK