Ще плачем за Иванка Тодорова…

Ще плачем за Иванка Тодорова…

© Иван КутузовСледващият кабинет ще бъде доста условен, тъй като няма да има ясна категорична програма на една политическа сила и вероятно ще бъде антикризисен, с определено време на живот - например една година."


Припомнете си това изречение в нощта след парламентарните избори. Още повече че човекът, който го формулира, се казва Ахмед Доган.


Доган може да не е "най-мъдрият български политик". А може и да не е и "най-големият философ на прехода", както се възторгват някои. Като командващ парада обаче той знае за какво става дума и не говори случайни неща. Той, с други думи, не прогнозира, а контролира. И не описва това, което има да се случва, а разказва сценария, по който онова, което има да се случва, ще се случи…
Ако решим да сведем цялото изказване на Доган в нощта след евроизборите до две изречения, те ще изглеждат така:


Следващото управление на България ще бъде максимално размито, за да обере всички негативи на управлявалата досега конюнктура, заедно с последствията от засилващата се финансова криза. И то ще падне за има-няма година, след което БСП и ДПС ще се върнат на власт, строго размахвайки пръст на заблудилите се, че е било възможно да се открие по-добрата алтернатива.


А може още по-лаконично, в едно изречение:


Възнамеряваме да пуснем на пързалката "дясноцентристко", "експертно" или правителство "на националното съгласие", за да излезем на арената "целите в бяло"…


Факт е, че БСП и ДПС - същите, които направиха всичко възможно да внушат, че са се вкопчили във властта като на живот и смърт, имат интерес да се разтоварят от управлението точно сега и поне за няколко месеца. Първо, защото някой друг ще затъне в наследените бакии на една опоскана държава и, второ, понеже през есента и зимата избирателят ще почувства осезаемо все още прогнозираната бюджетна нестабилност.


И още нещо: разставените "наши хора" в министерства, агенции, регулаторни органи и комисии ще пречат допълнително. По две причини - смяната изисква време, а те са програмирани така, че да оказват съпротива на "не-нашите".


Имате пълното право да възразите, че такава теория звучи конспиративно. Изхождайки най-малкото от въпроса "а защо тогава за победата на статуквото беше мобилизиран целият държавен ресурс, като в битката влезе и независимата по презумпция съдебна власт", подобен сценарий издиша.


Аз обаче държа да ви предложа своята хипотеза, като преди това започна с резултата:


- На евроизборите стана ясно, че в българския политически живот няма нито една отчетливо доминираща партия. Ако не съвсем незначителна, то разликата между победителя ГЕРБ и втората в класирането БСП се оказа доста жалка. А разликата между ДПС и БСП е направо в рамките на статистическата грешка.


- Въпреки че ДПС и "Атака" (които също са кажи-речи изравнени) не показаха ръст в подкрепата в сравнение с евровота преди две години, на сцената се появиха нови играчи - "Лидер" на Христо Ковачки, и "Ред, законност, справедливост" на Яне Янев. Наистина, те няма да изпратят свои евродепутати, но по всичко личи, че имат шанс да влязат в парламента.


- Паралелно с това "Синята коалиция", срещу която се водеше война, се представи много добре спрямо предишните вотове. Но не чак толкова добре, защото за целите на "баланса" бяха прелети гласове в иначе изпадналото от общественото полезрение НДСВ (не само като жест към малкия коалиционен партньор, но и като към съучастник и в бъдеща коалиционна завера).


- В крайна сметка разпределението на мандатите предвеща, че след 5 юли България няма да бъде управлявана от партия, нито от двупартийна и дори трипартийна коалиция. Очертават се, с други думи, разнолик парламент и свръхшироко коалиционно правителство, съставено с големи мъки, или повторение на парламентарните избори.


Ако отново възразите, че за победата на статуквото беше мобилизиран целият държавен ресурс, напълно ще се съглася. С едно уточнение: целият държавен ресурс беше мобилизиран, за да се създаде ТАЗИ привидност. Привидност, от която всички да заплачем за Иванка Тодорова…


Впрочем знаете ли откъде е тръгнал този лаф?


Двама писатели били на конференция в Балчик. След края й невзрачната служителка на СБП Иванка Тодорова помолила да я качат на старото им "Жигули", за да я откарат до София. Писателите обаче имали план - да пропътуват цяла България, за да се срещат с красиви актриси.


Но красивите актриси в това време били на турне. Нямало ги във Варна. Нямало ги в Бургас. Нямало ги и в Пловдив, Пазарджик, Русе, Силистра, Сливен, Ямбол… "Май ще плачем за Иванка Тодорова" - обадил се по някое време единият писател. "Ще плачем за Иванка Тодорова" - съгласил се другият писател.


Ако сте ми простили и това лирическо отклонение, значи имам шанса да продължа:


- Иванка Тодорова много иска да управлява колата ви.


- Иванка Тодорова знае, че ще продължи да управлява колата ви.


- Иванка Тодорова не иска да се афишира, че пак ще управлява колата ви.


- Иванка Тодорова ви е нагласила актриси, които бихте качили на колата си.


- Иванка Тодорова ще се върне в колата, но преди това така ще ви разплаче, че да съжалявате за всичко - и за актрисите, и аз колата, и за Иванка Тодорова…


С това не искам да кажа, че не сте гласували "по съвест". По-лошо е - гласувахте по техния сценарий. А той включваше следното: олекотяване на ГЕРБ, мобилизация на клонинги и обезвреждане на алтернативи като "Синята коалиция". Включваше още внушението, че статуквото ще загуби "с достойнство" и някога дори ще попита: "А ние казвахме ли ви, че няма нищо по-добро от нас?"


Има и опция, при която номерът им няма да мине - просто ако всички гласуват за тях.


За тях, които докараха държавата дотук.


За тях, които се измъкват, задето докараха държавата дотук.


За тях, които пак ще се измъкнат, защото ни докараха дотук…


П.С. Всъщност Иванка Тодорова е била симпатична жена. И искам да й се извиня, защото разбирам, че тя е искала да се прибере. Някъде, някога, при себе си. Това е спасението от цинизма, мисля си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (191)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4-ти Отряд
  *****
  Неутрално

  изключително точен анализ - браво на автора Любослава, както винаги безкомпромисно точна!

  Т.нар. "Сокол" вече в такава степен се подиграва със статуквото, че си създаде и собствени партийни "брандове", като НДСВ и партия "Лидер", чрез които да манипулира и дирижира бъдещата коалиция, докато той удобно стои в опозиция.

  Унизително наведената поза на величеството и лакейската усмивка на енергийния бос са жалката картина на България днес

 2. 2 Профил на СТАР БУХАЛ
  *****
  Разстроено

  Ммм-дааа... бяхме изпързаляни почти без да се усетим...
  Много хитър и почти гениален ход на Доган - преливане на гласове от ДПС към НДСВ и Лидер. Като се каже на неграмотниците от контролираните от ДПС райони, които не могат да говорят български, камо ли да четат, и гласуващи за ДПС само знаейки кой номер е бюлетината, която трябва да пуснат - кой номер бюлетина да изберат. А може и да са им я подавали услужливо.
  И разбира се - това не е наказуемо от закона - няма купуване на гласове, факт. Пък нека всички се дерат, кое е престъпление!
  Като се добави и гласуването на фалшиви студенти, а също и на екскурзианти в Добричко, с предварително подготвено тесте удостоверения за гласуване не по местоживеене, които в един глас твърдяттвърдят, че се връщат от екскурзия в Румъния и понеже знаели, че няма да стигнат навреме да дадат гласа си - се подготвили предварително... и т.н. и т.п.
  Циркът е пълен!!!
  А който играе по правилата - духа супата...
  Работите отиват на зле... Май ще има павета на жълтите павета...

 3. 3 Профил на Wow
  *****
  Неутрално

  За голямо съжаление теорията изобщо не звучи конспиративно, напълно логична си е Няма друго обяснение за непоследователните действия на комунистите (залагат капани на бъдещото правителство, което и да е то, и оказват натиск на съда да не регистрира СК ). Наистина странно....

  Нищо, аз лично съм оптимист. Пътят е един, независимо дали тичаме по него или лазим на зиг-заг като пияница. Парите ще оправят всичко....

 4. 4 Профил на Камю
  Камю
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Винаги ми е било чудно до каква степен подобни теории на конспирацията са възможни (такива, както и тези за предварително уредения ни футболен шампионат) - според мен не е възможно така да изманипулираш всичко и всички и никой да не те усети (освен, както казват по-религиозните хора - ако това не е подобно на дявола, чийто най-голям успех е да те убеди, че не съществува). Ако да кажем имаше такава грандиозна конспирация все някой щеше да я усети или да проговори, така че според мен по-добре да спрем да обвиняваме другите за нашите си неуспехи - няма световна/местна конспирация срещу България, срещу мен, срещу вас - всички ние сме на това дередже заради самите себе си - вижте избирателната активност и помислете за това на колко от вашите познати наистина им пука какво става с и около тях (подчертавам наистина). Колко от тях са готови да направят нещо, за да променят статуквото? Наистина да направят нещо, а не само да се оплакват... Потърсете вината първо в себе си, а после в мърша като Доган, защото той не би съществувал, ако самите ние не го позволявахме... Нека всички докажем (предимно с деларр а не толкова с приказки), че искаме промяна и че сме дорасли за нея...

 5. 5 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Той - хамелеонът мръсен - си го показа(и каза) снощи на пресконференцията, ама май нямаше кой да слуша?

  Рехава пресконференция откъм публика и журналистическо внимание... Всичко живо дремеше, докато хитрецът ръсеше мозъци, както обикновено...

  Фактът, че се държи като господар на държавата, че определя кой, какво, защо, и как, е показателен.
  Доган дори не се държа като човек, който нещо е загубил, напротив - с тотално спокойствие... Доказателство за това, че дърпа конците изотзад...

  Това е... Царкинята от Мадрид хем върна комунягите на власт, хем даде безценни лостове в ръцете на един скрито-открит враг на България - ДПС...

  Досега казвахме, че самио турците го играели балансьор в бг политиката, а от снощи стана ясно, че като шайка бандюги, каквито всъщност са си, Тройната коалиция сама по себе си е троен балансьор... Тоест - всяка от трите гнусни партии може да прелива и манипулира с гласовете на избирателите си, за да дръпне напред една от трите, а те съответно да забавят и провалят процеса на промени и реална европейска политика в България...

  Умно измислено!

  Проклет да е Доган! И Продажният цар!

  А комунягите? Те са проклети от Бог от самото си раждане!

  Мамка им на всички!

 6. 6 Профил на пич
  *****
  Гневно

  фесът се държи така защото ние му позволяваме -НА 5 ЮЛИ ДА ИДЕМ И ДА МУ СМАЧКАМЕ ФАСОНА

 7. 7 Профил на нешо
  *****
  Неутрално

  ще пее друга песен ако добавим още 38% на следващите избори

 8. 8 Профил на АЗ
  *****
  Неутрално
 9. 9 Профил на nina
  *****
  Неутрално

  Не е нужно да си много умен или да си Доган,за да се досетиш,че така ще стане.И то не за друго,а заради вождизма на повечето от останалите и глупостта на тези,които ги следват и мислят,че еи така с 8 или 10 процента ще се наместят за дълго във властта и не мислят за по-широко обединение.Но и ние всички вече ги познаваме и нямаме надежда за радост на Доган.

 10. 10 Профил на бай хуй
  бай хуй
  Рейтинг: Неутрално

  ДПС отдавна е партия,която не купува гласове,а души...мъртви души.След това,като героя на Н.В.Гогол,търгува с тях.

  se non e vero,e ben trovato
 11. 11 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Браво, Любослава!

  Не е напълно невъзможно. Наистина за изминалите 8 години страшно много червени кърлежи се намърдаха по вертикал и хоризонтал в администрацията, т.нар. култура, т.нар. образование, силовите структури и където може да се сетите. Да бъдат изтръгнати тези кърлежи наведнъж е адски трудно нещо. Трябва да има много силна власт и много ясен консенсус в обществото. Примерно, да бъдат изхвърлени сите червени прасета от посолствата и консулствата в чужбина, наведнъж при това - представете си какво грухтене и квичене ще се извие!

 12. 12 Профил на Ади
  *****
  Неутрално

  Неслучайно съм те нарекла Лафонтена. Текстът ти е уморен, смешен, отчаян, тъжен, твой. Обичам те, Люба! Особено за послеслова....

 13. 13 Профил на В.А.
  *****
  Неутрално

  Поздравления, Любослава!

 14. 14 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Психопатешко любославно подакване на агент Сава Доган и на който-която се случи. Стара смрадлива чалга на ппппБСП, на стар глас.

  ГРАЖДАНИ ПРАВЕТЕ СВОИ СОбСТВЕНИ ИЗБОРИ

  независимо от психопатешки манипулации.

  "Следващият кабинет ще бъде доста условен, тъй като няма да има ясна категорична програма на една политическа сила и вероятно ще бъде антикризисен, с определено време на живот - например една година."

  Припомнете си това изречение в нощта след парламентарните избори. Още повече че човекът, който го формулира, се казва Ахмед Доган.

  Доган може да не е "най-мъдрият български политик". А може и да не е и "най-големият философ на прехода", както се възторгват някои. Като командващ парада обаче той знае за какво става дума и не говори случайни неща....

 15. 15 Профил на Boko
  *****
  Неутрално

  Никой не може да каже какво точно ще стане, но едно е ясно: да не си на местото на лицето Ахмед Доган. Върху него се стоварва такава негативна енергия, че цялата му рода няма да може да я плати. Каквото посееш, такова ще пожънеш. МИСЛЕТЕ ПРЕДИ, ЧЕ ПОСЛЕ…

 16. 16 Профил на Успех
  *****
  Неутрално

  Уважаема Л.Русева,отново превзехте сърцата на заклетите си фенове,но те отдавна са ваши!Подскачате на място и губите т. нар. периферия,която притежавайки поне малко интелект,се дразни от нравоучителния Ви тон,и че обичате да откривате топлата вода пред публика,която често ви превъзхожда по познания и жизнен опит.

 17. 17 Профил на Димитър
  *****
  Неутрално

  С голямо удоволствие Ви чета, Любослава. Вие изказвате много синтетично, точно, футористично и без политически клишета онова, върху което аз, завалията, си позволявам да разсъждавам. Вашите способности да анализирате и обобщавате, винаги изправерават моите способности за подобен род мисловна дейност. Благодаря ви!

 18. 18 Профил на Въпрос
  *****
  Неутрално

  Всичко е толкоз просто и логично.А защо не и конспиративно-та комунистите са най-големите конспиратори. Дали не си заслужава ние пък да им спретнем една друга конспирация-всички масово да гласуваме за БСП и през есента плъшоците да останат сами в опразнения от самите тях хамбар. Аз лично не виждам за себе си друг стимул да гласувам за тях. А вие?

 19. 19 Профил на минаващ
  *****
  Неутрално

  Типично нечистоплътно комунистическо говорене,
  от името на всички. Категорично, врачкарско.

  Хора, игнорирайте продажни джурналя като тази.

  "Ще плачем за Иванка Тодорова…"
  От Любослава Русева

 20. 20 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1677 Разстроено

  Поредното "евала" за Любослава! Да обобщим - ДС е подредила задкулисно картите, а ние, инакомислещите "Ще плачем за......."

  Много ми се иска да не е така, понеже ако се сбъдне този сценарий, то няма раждане на автентично гражданско общество в обозримо бъдеще.
  И тогава всеки който е останал в БГ е обречен или на полу-вегетиране, или на много компромиси, или на спасяване по единично...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 21. 21 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Моля за умни и практични прогнози (обсъждане на варианти) за следващите избори?!
  Проценти, развитие по избирателни райони (пропорционални/мажоритарни).
  Възможности за мобилизация на основните играчи.
  Варианти за подли номера.
  Математически модели.
  Нека изгоним мързела от себе си и да се опитаме да си поблъскаме главите.
  Моля умни хора математици и статистици за се включат.
  Колкото повече разумни гледни точки и варианти толкова по-добре.
  Благодря предварително!

 22. 22 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Хммммммммммммммммммм
  Люба, не мисля че си права.
  Ама никак!
  Защото:

  Лапсус 1: Жизнено важно е за партийното оцеляване на ДПС и БСП кохерентната власт на всички нива - местна, изпълнителна и съдебна. Сама знаеш добре че не изпълнят ли тая кохерентна кохезия - няма пари, няма финансиране на партийните структури и хора. Няма и партии.

  Лапсус 2: Никой избирател от тия които са останали в България вече не се поддава на логиката, и паметта му рядко стига до повече от 799 дена. Останалите се вижда колко сме - тия дето гласуваме за СК.

  Лапсус 3: БСП няма потенциала да планира толкова далече. Красимир Премянов и Красимир Стоянов може да се опитват, не нито са успявали, нито за в бъдеще ще успяват. Татяна Дончева донякъде тръгна да успява, но реши да не успее в последния момент. Инак щеше да разцепи партията.

  Лапсус 4: И да не я искат - не им е нужно да се напрягат за да я получат. Те реално алтернатива нямат. Или поне избирателя така мисля. Сега гласува за статуквото - после ще направи същото.

  Инак, респект за сината статия.
  Ти си тотално ново ниво колумнист за българските медии и много обичам да чета всичко което пишеш.
  Давай го все така!

  The biggest risk in life is not taking one.
 23. 23 Профил на Аlexander до 21
  *****
  Весело

  Вместо да си блъскаш главата, по-умно е да си вдигнем задниците и да се завлечем да гласуваме на парламентарните избори срещу тройната коалиция...

 24. 24 Профил на Pest
  *****
  Разстроено

  може и да не е права, но жена ми имаше същата теория още преди 3 месеца -" Те не искат да спечелят изборите" бяха думите и, а аз от след натрупаните години семеен живот все повече вярвам в женската интуиция.
  Дано поне 3 партийна да може да е коалицията, но ако се направят някои ходове за мажоритарните кандидати - има и теоретичен шанс за 2 партии (надеждата умира последна, а някоя отива Евродепутат).

 25. 25 Профил на Prozac
  *****
  Разстроено

  Преди години, когато Берлускони спечели първия си премиерски пост, имаше голям вой и тюхкане сред мои познати италианци. То беше срам, то беше главоблъскане... След няколко дни, като попремина шока, попитах един от тях: "Добре де, защо толкова много хора гласуваха за него? Нали е мошеник, криминален тип, фашистоид? Какво толкова му харесва италианският избирател?"
  Познатият ми помисли и каза: "Знаеш ли, у всеки един от нас дреме по един малък Берлускони. Всеки един от нас обича да скочи на нещо чуждо, да си поскрие данъците, да излъже или пререди някого. Повечето от нас се идентифицират с пороците му и мечтаят да докарат нещата до неговото ниво".
  Нашата класика също дава подобни примери. Помните ли Алеко: "Машалла на туй момче, майсторски ме излъга!" Или троянските занаятчии, членуващи в 5-6 партии едновременно, за всеки случай (Ив. Хаджийски).
  Никакъв вот не помага, когато електоратът се идентифицира духовно с избранниците си. Големи сътресения стават, когато положението е нетърпимо, когато върхушката не може да предложи нищо, а масата иска всичко. За щастие, още не сме стигнали дотам, но сме на път.

 26. 26 Профил на Водолаз
  *****
  Неутрално

  Браво, Люба!
  Както и в предишното си изявление във форума, си възхитителна! Само че не разбрах, зад скромната Йорданка Иванова стоят ли обръчи от фирми?

 27. 27 Профил на С. - до горния пич
  *****
  Неутрално

  Хихи. Не обръчи, брат, а питони

 28. 28 Профил на Mechka
  *****
  Весело

  Да, ама не! СДС и ДСБ трьгнаха заедно! Упла6и се Доган! Наложи се да разконспирира агентите си! Какво от това, като е прелял гласове? Обединят ли се сините - спукана е работата на мръсниците. '? 6те се появи много силна опозиция. ГЕРБ не се развива. Сиви са! Постепенно липсата на опит, на идеи, на визия 6те ги приземи. И тогава идва голямата битка!

 29. 29 Профил на ДОЛУ БКП!
  *****
  Неутрално
 30. 30 Профил на Аlexander до Десен
  *****
  Весело

  Десен, лапсус ли е това което имаш предвид? Имаш предвид вероятно мисловна, или смислова грешка, грешна позиция, грешна трактовка?

  Лапсус е просто т. нар. "грешка на езика", предизвикана по невнимание, не нарочно или поради незнание...

  Според теб, тя прави грешна смислова постановка на позицията си по темата, или какво? Но пак не е лапсус...

  Това не е критика, просто ми убягва защо го наричаш "лапсус"?

  Или аз съм в лапсус, но над раменете,хахахаха!

  (Надявам се разбираш, че е съвсем добронамерен въпрос) 31. 31 Профил на Смях
  *****
  Весело

  Русева се срина.

  А Дневник тотално пропадна до нивото на Дума.

 32. 32 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Много добър анализ на Любослава. Това, което ми направи впечатление в тези избори, беше практическият отказ на ГЕРБ от провеждането на кампания. Дори ми се струва, че ББ си счупи крака нарочно, за да има претекст да се оттегли встрани. Защо? Явно са го запознали с перспективата за назряващата тотална криза в България и той не желае да управлява. Кой тогава ще се жертва? Скоро властта у нас ще се окаже горещ картоф, който никой няма да иска да държи, камо ли да яде.

  .................................................................

  http://archiman.livejournal.com/

 33. 33 Профил на аре бе
  *****
  Неутрално

  Ще ми се да ти повярвам, но не е така, пич. Много наивно звучиш. Завърших театрално в Дания и си мислех, че това ми определя всичко. Не, пич, тук си свършен.
  Завършил съм Класическата, сега си гледам пръстчето и пръстченцето. И си мисля за Любослава, която ми...

 34. 34 Профил на nicky_christoff
  nicky_christoff
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Другарят Меди Доганов е истински марксист- ленинец изучил е философията им и най вече произтичащата от нея практика "Поддержевать временного правительства постолько посколько . . . ." защото правителствата са временни а Меди Доганов е постоянен.
  Иначе браво на вас Любослава, сериозна или иронична винаги страшно вярна. Чак страшно наистина.
  Н.

 35. 35 Профил на sergan
  *****
  Весело

  Точно затова подкрепете новият проект на масонско, илюминатско, луминисцентско движение - "Стар Залез" - http://www.sergan.org

 36. 36 Профил на Муравей
  *****
  Неутрално

  В горния контекст, и гледайки някаква телевизия с прилежащите и полит реклами--апелирам към Синята коалиция: "Обесете, и то публично обслужващата Ви пиар/медиашоп или каквато бълвоч се казва на местния език", потребяван от цицорести чалгаджийки, мастити доносници в сегашното им амплоа на газетари, президентини, или просто "историци" от черноморието с нескривани уклони към "възродителен процес" на шиптъризирани югозападни комшии.
  Повода--следната политреклама: 20ХХ година, аптека, управлява НЕ тройна коалиция, купува се лекарство, и аптекарката се провиква след тръгналата си потребителка: "Рестото моля". Гуспоицата (presumably реститутка, санким кой може да си си купува лекарства когато управлява НЕ тройна коалиция) невинно пита: "Не беше ли петдесет лева?", а отговора: "Беше, но откакто намалиха ДДС на лекарствата от 20 на 5 %...".
  Единственото прилично нещо в тази реклама другари е ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА (а не трийсе и осем стотинки, примерно). Никой не се нуждае от такива "кебапчета за душата", защото има и по-замогнали се другари които ги дават директно в натура.
  Знам че православието вилнее с пълна сила по тези немалко неуки земи, но може би съвет от католически юрод като "Пътя към ада е покрит с добри намерения" би бил полезен в трънливия път за душите на малкото избиратели неползващи 24 парцала, труп, монтьор, знахарка и прочие коминтерновски стенвестници.
  Тъй като въпросното писание не multiple answer choice, за скорошни и тазгодишни абитуренти, техната рода по пряка и съребрена линия, както и техните стачкуващи даскали против душмани като министър Вълчев (то и Методиев си беше душманин, ама нейсе), дословен превод:
  НЕ на диференцираните ставки на ДДС в тази КРАДЛИВА страна.

 37. 37 Профил на Гочо
  *****
  Неутрално

  Абе, като БСП и ДПС драпат за властта - лошо, искали да управляват. А като губят от властта - пак лошо, ни искали да управляват.

 38. 38 Профил на Димитър Генчев
  *****
  Гневно

  Люба, за пореден път, моите уважения

 39. 39 Профил на Стоя
  *****
  Неутрално

  Не им завиждам на седесарите. Трябва някак да обяснят защо, аджеба, не могат да вземат повече от 8%. ДПС им виновно, НДСВ, разни подлости. Ами вземете ги тия гласове, нека ви харесат хората. Ама вие им навирате в лицето Иван Костов и Надка. Сатр виц, развалена манджа

 40. 40 Профил на phaedros
  *****
  Неутрално

  мисля, че понякога някои хора надценяват доган и политическата му гениалност

  мисля, че много често някои хора подценяват българския народ и способността му да прави избори (а за който каза, че вотът на студентите бил измислен, да беше дошъл да се пореди час и половина на опашките пред урните в студентски град в жегата с нас)

  мисля, че да се правят изводи за състава на парламента от вчерашните избори е прибързано и не особено мъдро - всяко увеличаване в избирателната активност ще вдига процента на ББ и СК и може да се окаже, че нито лидер, нито рзс, нито ндсв ще бъдат в парламента.

 41. 41 Профил на richard
  *****
  Неутрално

  Всеки,който има негласували сега познати,на 05.07.2009г.ги изкара навън и да гласуваме За СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!

 42. 42 Профил на ВВВ
  *****
  Неутрално

  За да не бъде следващото управление размито,то трябва да се справи с днешните крадци по най-жестокия и бърз начин. Всяко протакане е съдбоносно.Такиве като Станишев,Доган и Царот на съд и в затвора или да намажат въжето.Това не са хора !!!!!! Това са изверги.

 43. 43 Профил на Ох!
  *****
  Неутрално

  Не мисля да поправям автора, но Иванка Тодорова няма нищо общо с грозната сбъркана мома, която ни е втръснала с крясъците си колко голяма чест е да я возим на гърба си. Която за пореден път прегримирана, препоръчана от носталгични старчоци, се намърдва в колата ни и ни краде с компанията си. Заради която от всички нормални коли ни гледат с подозрение и отказват да ни помогнат, ако сме спукали гума. Надявам се, да я оставим на банкета на историята да чака на стоп за Северна Корея или другаде, а ние - или да намерим красивото, или по-добре да я караме сами...

 44. 44 Профил на Делиорманския илитерат
  *****
  Неутрално

  E, те тоа с кохерентната кохезия направо ме утепа!
  Продължавайте в тоя дух и стил, сини господа и другари, пък се чудете защо нане Вуте и стрина Пена обръщат ухо към други! То и Ахмедчо ги ръси едни такива засукани, но нему електоратът е в кърпа вързан и високопарните му лакърдии не са предназначени за комшиите ми Мехмедаа или Айшето! Архисупергениална да е програмата ви, с подобни лафове хептен ще се кохезионираме, при това съвсем некохерентно!

 45. 45 Профил на фик
  *****
  Неутрално

  Перфектен анализ, г-жо Русева!

  Приемете най-сърдечните ми поздравления!

 46. 46 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  бспд се бори на живот и смърт само за едно: далаверите им да бъдат забравени. за това е достатъчно едно ндсв в управлението и готово.

  Колкото до импотентния шарен парламент: това е един от начините да се защитят руските интереси. Не всичко идва от сопола: и той е пионка, макар и по-едра.

  Колкото до скритите кукловоди: има ги, но те не действат по фиксиран сценарий, а хвърлят широки мрежи: ако не мине номера с юруков, ковачки, ако не е ковачки, маклайн и т.н.

  П.С. Все си мисля, че заяждането със Синята коалиция в тази нагла форма беше по-скоро резултат на лични вражди между сопола и бисеров от една страна и Костов от друга.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 47. 47 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До Бат' Сашо

  "грешна смислова постановка на позицията си по темата"

  Това не знам какво значи.
  Лапсус = допуск, пропуск, грешка, отклонение, съзнателно или несъзнателно направен/а/и

  Както и да е, функцията на колонката е да даде интересен прочит на фактите от деня. Това тука горе го прави брилятно, със или без лапсуси. Функцията на коментарите под нея, включая и моя е евентуално да добавят максимум някой допълнителен щрих. Нищо повече.

  The biggest risk in life is not taking one.
 48. 48 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  И другото, което си мисля, е че май комунягите наистина си вярваха, че кризата ще ги подмине. С познанията си по икономика, които са толкова "задълбочени", че единственото което направиха, е да запазят модела ОДС (и който плачеше за ревизия с влизането ни в ЕС), те видяха капана прекалено късно. Самият Костов ги предупреди, но те мислеха, че ги будалка. (Вярно е, че той често ги будалка, може би му е кеф.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 49. 49 Профил на Кукловодещ
  *****
  Неутрално

  Сбъркан Пес/т/ Разстроен,

  Эстествено, че не искат да спечелят изборите.

  Нима навремето Костов искаше да спечели изборите
  срещу Негово републиканско /величествено/ такова??

  Нема искам-неискам.

  Има обыязанности.

  Има мъдра преценка свише.

  БСП са истински истощени от жестоките европейски изисквания за норманост. А и служат на много государи.
  Вие ако трябва дълго да се правите на нормални --
  как ще ви се отрази?!?

  Другарите вече ожидат ваканция
  която е в интерес на общото дело

  /нов мандат за БСП би означавало
  осиране в особено колосални размери/.

  Pest
  Разстроено
  * 24

  може и да не е права, но жена ми имаше същата теория още преди 3 месеца -" Те не искат да спечелят изборите"

 50. 50 Профил на ППП
  *****
  Неутрално

  просто простотия проста простотия простотия проста

  "Има и опция, при която номерът им няма да мине - просто ако всички гласуват за тях."

 51. 51 Профил на другара Тодар Живков
  *****
  Неутрално

  Любослава Русева
  "...защото за целите на "баланса" бяха прелети гласове в иначе изпадналото от общественото полезрение НДСВ..."
  *

  Забелезал съм, че колкото по-обръкана е съответната поръчкова журналистка, толккоз по-жълти са насраните гащи на ченгесарската WEB-каманда на пръвите десетина коментара с "единодушно" одобрение на форумните кретеняги.
  Верно е, че до преди 2-3 дена сите ченгесарски социолъжически агенции пророкуваха къде 1% за царистите, а те взеха 8 пъти повече. При тва положение пророците требваше да кротуват кат насрани, за да се не разбЕре отдека мирише, а не да са обясняват.

  На съседната статия цел екип на вестника е написал, че Доган е получил "около минус 20 - 25 хил." гласа.
  http: //www. dnevnik. bg/izbori2009/evroparlament/2009/06/08/732731_politici_podozirat_che_dps_e_prelialo_glasove_na_lider/
  И от туканка си вадат научнио извод, че Доган е "прелял" къде 84 000 допълнителни гласа само на Цара и още десетки хиляди на Лидер, на СДС-то, на БСП-то, та даже и на ГЕРБ къде 140 000 и прочие.
  Произведоха Доган в Исус Христос на българската демокрация демек.

  По-доле хората са изчислиле, кой за кого е гласувал:
  http: //www. aresearch. org/eu_election/1781.html#
  Видно е, че за НДСВ са гласувале 8,6% от българете и 0,9% от българските турци, с което са им понижиле средния резултат на 8%.
  Българските турци са дале по-голема подкрепа на Атака - 1,1%, на БСП-то - 2,7% и на ГЕРБ - 4,2%.
  Значи, на тех е "преливал" Доган и тех требва да разследват Огнян Минчев-Дебелия, Мартин и командира им.

  На долната таблица па са види за кого са гласувале сага чуздите партийни избирателе от прежните избори:
  http: //www. aresearch. org/userfiles/image/eu_party_09.gif
  Отново за НДСВ са гласувале най-малко от прежните избирателе на ДПС - само 0,1%.
  Отново подкрепата за Атака от страна на потенциалните избирателе на ДПС е 5 пъти по-голяма - 0,5% , 8 пъти по-голяма е за БСП - 0,8%, а най са е облажил пак ГЕРБ с 2,6%, демек 26 пъти по-голяма.

  За да нема недоразумение, требва да кажем, че нема нищо по-естествено сите български турци, кат сички българе, кат един да гласуват за българския Цар, както си беше навремето и тва ша стане в най-скоро време.
  За кой чузд Цар ша гласуват тогава форумните идиоте и ченгета, нема да е от съществено значение.

 52. 52 Профил на Авакум Захов
  Авакум Захов
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Нещо друго витае във въздуха около нас. Може би не е толкова осезаемо,но все пак си мисля че се долавя.
  Синята коалиция иска да е във властта отново.Защо?
  Видно е , че правителство ако се направи ще е орел,рак и щука.
  Посланията отправени към избирателя не кореспондират с това на което сме свидетели през последните дни.Колиционната култура изисква поведение и тон, трудно разпознаваеми като амплоа на лидерите на синята коалиция.
  Всъщност е разбираемо.След 8 години в опозиция едва ли ще си приятно изненадан ,ако тонът ти не се приема за нормално поносим.
  Дали жаждата за власт надделява в Синята коалиция?
  Ако е така защо?
  Празнословие е да се каже че ГЕРБ биха избягали от отговорност ако откажат коалиция с С.К.
  Всички лафове че са ченгета,комунисти,мутри и др изглеждат нелепи.
  ГЕРБ ще спечели изборите.
  Това е дразнещото.Нов член Е.Н.П. печели с добро мнозинство.
  Нека от С.К. не забравят:политическата конюнктура е много по различна от преди 8 години.
  Много от нас не са в България имено заради провала на СДС.
  Няма омраза.Признаването на греха е половин грях.
  И не на последно място:нека и други опитат.Началото ще бъде трудно.Но не невъзможно.
  За царя.
  Паметник трябва да му направят сегашните управници.
  Паметник заради едно изречение.
  Когато му дойде времето.
  По мъдро изречение няма.

 53. 53 Профил на РЕФОРМАТОР
  *****
  Неутрално

  Господа и Дами, просто гласувайте...стига сте изговаряли мъдрост! Стига сте приказвали, стига сте словоблудствали! Стига с тази перверзия! Стига с този ценизъм! Нищо не сте направили за тази земя, нация, народ, държава, нищо не сте пожертвали, само консумирате, произвеждате и изхождате... но, устите ви са зейнали като "Дяволското гърло"! Никой няма да дойде и да ни помогне! Действайте! Думите ви вече болят, предизвикват рани! Поне веднъж си задайте въпроса, какво вие направихте за България, а не тя какво е направила за вас!!! Вие сте тези, които ще изградят нейното бъдеще!!!... Гласувайте по съвест и "фесът" ще падне!!! Вярвайте!!!! България цяла сега НАЗИ гледа...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 54. 54 Профил на ВЪЗХИТЕН
  *****
  Неутрално

  БРИЛЯНТНА, КАКТО ВИНАГИ! ЛЮБОСЛАВА Е ПЕРЛА В БЪЛГАРСКОТО МЕДИЙНО БЛАТО! БРАВО И НА ДНЕВНИК ЗА ТАКИВА АНТОРИ!

 55. 55 Профил на психолог
  *****
  Любопитно

  Браво за статията
  След всичко написано само си мечтая да се събудя накоя сутрин преди изборите и като голямо заглавие в Дневник да прочета
  Тази нощ неизвесни са застреляли Ахм Д в дома му
  Полицията работи по случея
  Образувано е дело срещу неизвестен извършител
  Или нещо такова
  Това ще е датата на следващия национален празник
  Ах сънища

 56. 56 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Грешката на авторката е, че във всички сметки изключва АТАКА. Лошото е, че и Б.Б. изключва АТАКА.
  АТАКА, като проценти е равна на ДПС.

  Факт на който трябваше да наблегне авторката е, че избирателната активност беше 20% за българите и 100% за турците. Ако останалите 80 % българи излязат да гласуват, просто ГЕРБ и АТАКА сами ще направят много стабилно правителство с над 50% мнозинство. За миризма могат да прибавят някоя подскачаща дребна формацийка- например старите курви от СДСБ или умрялата скумрия НДСВ.

  Има ли живот след демокрацията ?
 57. 57 Профил на до #56
  *****
  Неутрално

  Май не си се събудил.
  АТАКА е партия на полуистините и полулъжите.
  Партия на отчет в руското посолство.
  Партия на евродепутат, чието най-голямо постижение е да обижда колегите си в Европарламента.
  Ей, заблудена душа. Смени си обкръжението, че явно зле ти влияе.

 58. 58 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Мисля ,че с този брояч дето го имат -Азер Меликов и с целия ресурс в селата и малките градове ,който могат да ръзгърнат за фалшифициране на изборите (спомни си 1991) ,с милионите които имаха за предизборна кампания , с подставените партии и партийки , комунистите МОЖЕХА да спечелят изборите , но не искаха защото социолозите (А.Райчев и с-ие) отдавна им набиват в манерките ,че народът ИСКА СМЯНА. Добре ще има смяна ,но САМО ДА НЕ Е ИВАН КОСТОВ , защото той наистина знае и може. Това беше репетицията за основното представление на 5 юли. Освен ако не им объркаме сценария.

 59. 59 Профил на агитатор
  *****
  Неутрално

  Хей приятели,
  Тия ги слушахме и в 91, и в 92 - да избираме нереформираните червени, те така да се оплескат, че след това да дойдем силни, силни сини веднъж завинаги. Вятър и комунистическа мъгла! Не се поддавайте на рафинирани манипулации. Гласувайте в синьо, за да не плачем с червени (кървави) сълзи после. Гласуваме да измъкнем страната си от батака, в който я натикаха - срещу следвания ориенталско-олигархичен модел - враг на свободата, инакомислието и просперитета на порядъчните граждани!

 60. 60 Профил на RADE
  RADE
  Рейтинг: Неутрално

  БРАВО НА ЛЮБА . НА ОСТАНАЛИТЕ ОТ ФОРУМА ЩЕ КАЖА : 80 -90 % ИЗБИРАТЕЛИ НИКОЙ НЯМА ДА ИЗКАРА ДО УРНИТЕ . СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА И МНОЗИНСТВО /ПЪЛНО/ =>НЯМА И СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ДА ПОМЕТЕ ДОГАНИЗАЦИЯТА . Е КОМУНДЕТАТА НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ СМЕТКАТА ЛИ ? ММММММММНОГО ДОБРЕ СА СИ Я НАПРАВИЛИ . ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СА ПОЛУНАЛЯВО ОРИЕНТИРАНИ ТЪЙ КАТО ТУК ОСТАНАХА ПОВЕЧЕТО МЪРЗЕЛИВЦИ /ДЕТО ПЪЛНЯТ КАФЕТАТА ПО ЦЯЛ ДЕН / И КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ , КОЙТО НИКАК НЕ Е МАЛЪК. РЕШЕНИЕТО НА ББ ДА НЕ ПРАВИ КАБИНЕТ БЕЗ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО В СЛУЧАЯ Е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНО . КАКВИТО И КРИТИКИ ДА ИМА СЛЕД ТОВА . И ТРЯБВА ДА ГО ПОДКРЕПИМ . АЗ ГО ПОДКРЕПЯМ . А ВИЕ ?

  УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС. АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ! ! !
 61. 61 Профил на вичо
  *****
  Неутрално

  България е обречена завинаги да се управлява от комунистите,независимо в коя организация са поставени. Механизмът работи безотказно,страната не беше декомунизирана,няма и никакви изгледи да стане това,циркаджиите само разиграват различни номера и тъпия народ се връзва,нищо друго. Влака,влака сме го изпуснали и няма стигане.

 62. 62 Профил на същият
  *****
  Неутрално

  ...като вица: Въженцата дето ще ни бесите ние ли да си ги носим или ще ни ги давате от профсъюзите. Малко да се стегнем, а!

 63. 63 Профил на Припомням
  *****
  Неутрално

  В момента слушам Надежда Михайлова по БТВ. И тя,милата,много се гордее,че СК има много голям успех на тези избори. Защо-защото тя е на първо място в листата и я вкараха в Европарламента.По същия начин се гордееха преди нея Антония Първанова и М.Велчев. Гордеят се и БСП,че отново им гласували доверие.
  При активност от 37% какво им дава повод за гордост,много ми е чудно.Тези,които не гласуваме сме 63%.Това нищо ли не им говори? Явно нищо.
  То бива,бива дебелоочие и наглост,но това минава границата на разума.
  Аз бях за риба в неделя,и макар че не хванах нищо,си прекарах много добре деня със семейни приятели.По същия начин ще прекарам и следващите избори.
  А на вас, хората с надежда,че политиците ще ви "оправят",пожелавам добре да помислите.

 64. 64 Профил на vts
  *****
  Неутрално

  Чудесна статия!
  А меди доганов не е причината за днешното положение, НИЕ СМЕ!!
  Нека да гласуват 90% от нас и да видим тогава къде ще е този рязан боклук!
  ГЛАСУВАЙТЕ, ако искате изобщо нещо да се промени!

 65. 65 Профил на Енчо
  *****
  Неутрално

  Винаги съм харесвал Любослава Русева, но сега категорично не съм съгласен с нея. Особено с финалния извод - "дайте да гласуваме всички за Ахмед Доган, че да му направим мръсно"...

 66. 66 Профил на Мечката
  *****
  Неутрално

  Новината (голямата, позитивната, с голямо значение) е преодоляването на разкола в СДС и разконспирирането на поредната порция подставени агени начело с Юруков и Радонов. То не бяха съдилища, то не бяха ходатайства за регистрация, то не бяха печати със и без лъвче, мериха си ги - кой е законен, а кой нелегитимен. Всъщност Синята Коалиция нямаше време за избирателна кампания и я замени със съдебно-административни разправии.
  В това време Доган и Станиш си измериха силите и предприеха счетоводна операция, за да изплува царя-удавник! Ами добре е дошъл, трябва ни да си плати данъците върху имотите (с лихвите!). Доган и той ще се запознае с комисията Кушлев (или подставените лица държащи имотите му, както и пилота на летящата му чиния).

 67. 67 Профил на Мондиана
  *****
  Неутрално

  Изключително точен и интелигентен анализ на авторката!
  Доган - командващ и контролиращ парада. Ама някой го е назначил да го командва и контролира и засега се справя добре. Уви.
  Спомнете си онзи качествено отпечатан плакат от 94 (май тази беше годината) с петнадесетина души на него и в които централни фигури бяха Доган, царя и И.Павлов. Явно на маса хора нито им е направил впечатление, нито са го запомнили. Иначе нямаше да има правителство на НДСВ.
  И сега плакатът е валиден (и не е преставал никога да е валиден), просто едната основна фигура от него е заменена с други. По причини, които даже не ме интересуват.
  И към коментар 1 - не се заблуждавай, не Сокола е създал НДСВ. И двата обекта са с един и същи генезис.

 68. 68 Профил на Любим мой соц
  *****
  Весело

  Я синия онанизъм продължава. Явно имате нужда от още. Спокойно на 5 ще си го получите.

 69. 69 Профил на QSEN
  *****
  Неутрално

  Едно време намерили глинена пло4ка от александрийската библиотека.На нея пишело-"никой не 4ете,вси4ки пишат"...
  И Вавилон из4езнал...Така 4е драги ми малоумни форумци-4етете,ама тъй като само с 4етене не става ...То и мислете
  Какво казва Доган:"дали да не оствим Бойко да управлява-след
  една година ще се е провалил и ние ще се върнем на бял кон"
  Има ли резон в тези думи?-пита Любослава...Ми има разбира!
  Щото това не е нова идеа-този филм ве4е го гледахме.През 1994-1997 г комсомолецът-комунист по поръ4ка на Партията се жертва и за има няма 2,5 години направи пенсията на баба ми от 100 долара на 3!,а у4ителската заплата на майка ми от 150 долара на 6!!!И майка ми и баба ми си мислеха,4е като дойде ИВАН КОСТОВ на власт пенсията и пак 6те стане 100 долара,а заплата 150!Уви,ама икономика не се прави с маги4еска пръ4ка..Нямаше как това да се слу4и...Тогава майка ми и баба ми 4уха за някакъв си цар,които щял да оправи за 800 дни заплатите им с маги4еска пръ4ка...И Иван Костов загуби.......
  Сега комунягите като в мантра повтарят на 4ервените баби4ки
  "Иван Костов ви изяде пенсиите"След 8 години безогледно крадене,след спирането на реформите,след тоталната монополизация,след държавно регулирана планова пазарна икономика ,в условиятна на световна криза-БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА СЕГА ПАК Е В 1996 ГОДИНА!Ако Герб спе4ели-на зпроводяк Стани6ев ще си гепи бюджета,а след година БАБИ4КИТЕ щЕ ПУСТОСВАТ,4Е ЕДИН ПОЖАРНИКАР ДЕТО ЕДИН БОКЛУК НЕ УСПЯ ИЗ4ИСТИ ИМ Е ИЗЯЛ ПЕНСИИТЕ...А ПЪРВАНОВ щЕ СЕ ЗАВЪРНЕ КАТО СПАСИТЕЛ!С АХМЕД ДОГАН РАЗБИРА СЕ

 70. 70 Профил на Доган загуби изборите - медиите лъжат пак! Докога? Русева да не успива хората!
  *****
  Любопитно

  ДПС с техните 360 /триста и шестдесет/ хиляди гласа нямат право дори на 1/един/ евродепутат, а Доган ще изпрати 3 /трима/ евродепутати. Докога медиите ще заблуждават българския народ и ще оставят шепа мошеници да узурпират народния суверенитет в нарушение на действащата ни Конституция и всички възможни Европейски норми?! 6/шест/ милиона и 704 /седемстотин и четири/ хиляди гласоподаватели могат да изберат само 17 /седемнадесет/ евродепутати. Това означава, че 1 /един/ евродепутат може да бъде избран само ако за него са гласували поне 396 /триста деветдесет и шест/ хиляди евроизбиратели. Това означава, че гласувалите 2 /два/ милиона 287 /двеста осемдесет и седем/ хиляди и 509 /петстотин и девет/ гласоподаватели на евроизборите могат да изберат за евродепутати само 6 /шест/ евродепутата. Останалите 11 /единадесет/ евродепутати, които ще бъдат изпратени в Европарламента не са избрани от суверена на властта - българския избирател, а са назначени от своите партийни шефове, защото за тях няма подаден нито един реален глас на реален български гласоподавател-избирател. Това е престъпно нарушение на чл.1 ал.2 и ал.3 от действащата Конституция на България, които гласят: ” ал.(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. ал.(3) НИКОЯ ЧАСТ ОТ НАРОДА, ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ИЛИ ДРУГА ОРГАНИЗАЦИЯ,ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ИЛИ ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРИСВОЯВА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ.” Политическите партии престъпно заграбиха народния суверенитет. ДПС с техните 360 /триста и шестдесет/ хиляди гласа нямат право дори на 1/един/ евродепутат, а Доган ще изпрати 3 /трима/ евродепутати. Докога медиите ще заблуждават българския народ и ще оставят шепа мошеници да узурпират народния суверенитет в нарушение на действащата ни Конституция и всички възможни Европейски норми?!

 71. 71 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Авторката по принцип е права, че сценарият е горе-долу такъв :

  "Следващото управление на България ще бъде максимално размито, за да обере всички негативи на управлявалата досега конюнктура, заедно с последствията от засилващата се финансова криза. И то ще падне за има-няма година, след което БСП и ДПС ще се върнат на власт, строго размахвайки пръст на заблудилите се, че е било възможно да се открие по-добрата алтернатива."

  Но на този сценарий много лесно може да се противодейства. Ако има убедително дясно мнозинство, което да излъчи правителство, то трябва да направи ВЕДНАГА 2 неща :
  1. Пълна инвентаризация на всички публични финанси и огласяване на наследството, оставено от тройната коалиция
  2. Незабавно предаване на прокуратурата на няколко знакови фигури от управляващите, после на други и така нататък.
  Няма значение кои ще са, накъдето и да се обърнем, потенциални клиенти на прокуратурата сред управляващите дал Господ.
  Тогава на разставените "техни хора" в министерства, агенции, регулаторни органи и комисии изобщо няма и да им минава през ммисълта да пречат допълнително, а ще са загрижени за собственото си оцеляване. А ако държат много на партийната солидарност, могат да последват босовете си в съдебните зали.

  Това е най-добрият сценарий за противодействие срещу плановете на тройната коалиция за връщане на бял кон във властта.
  Най-важният аргумент ЗА този сценарий е, че в България по принцип не важи правилото, че една партия е силна, когато е в опозиция, обратното партиите на власт са силните.
  Аргументи "ПРОТИВ" има също много, но най-важният е, че за съжаление не може да се разчита на независимостта на съдебната власт, която да осъществи справедливо правораздаване.
  Но пък е достатъчно, че делата на тройната коалиция ще бъдат изкарани на светло и това допълнително ще я комрометира, така че завръщането на БСП и ДПС във властта да се отложи за неопределено дълго време.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 72. 72 Профил на supervisor
  *****
  Весело

  "Нарочно ни дават властта, за да се провалим и да се върнат пак на власт..."
  Така не се печели битка.

 73. 73 Профил на Timur&commandos
  Timur&commandos
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Макар че в анализа на авторката има доста верни неща, изводите са погрешни.И тя, както много други, не чете с разбиране историята.Ще обясня защо:
  Дори със самото допускане на Бойко Борисов до голямата политика големите кукловоди в сянка направиха грешка; те искаха да повторят успешния номер с царя - известна личност, привличане на вниманието,опит да управлява самостоятелно,липса на умение, оплитане като пиле в калчища, провал, "благородна помощ" от БСП....Само че Бойко е съвсем друг човек.
  Споменах историята - и за Калигула, и за Хитлер, и за Сталин, и дори за Тодор Живков се е смятало, че са временно явление, компромис, докато съберем сили и се върнем отново на власт.Само че нещата са се развили малко по - другояче....

  Авторката испуска най - важното - в чии ръце ще бъдат основните лостове на властта.А Бойко не е човек, който ще се поколебае да ги използва.Щели да ог съботират....Глупости.Все едно да сменят шефа на една митница и митничарите да саботират новия, понеже харесвали стария...как не.Или си плащаш и играеш с новия (и то коректно) - или си отиваш - у нас хора, жадни за митничарска или държавна служба с лопата да ги ринеш.Те дори съставиха гръбнака на структурите на ГЕРБ в страната.
  А и на следващите избори гласувалите ще са около 65%.Като махнем 5-те процента туристи на Доган, кои ще се другите?
  А него самият не го надценявайте - просто не си е намерил майстора.До момента олигарсите избутваха напред слабохарактерни политици, с изключение на Костов.Мисля, че дори и да се откупи (напълно възможен вариант, става дума за милиарди), Доган не може да играе срещу Бойко.И нервността му на последната му пресконференция го доказа.

  www.timurcommandos.blogspot.com (или просто напишете "Тимур" в полето за търсене на Гугъл)
 74. 74 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 792 Неутрално

  В първия момент се учудих как на Дедо Симо запъртъчето взело 8%, но миг след това се сетих как се правят избори у нас и какви въртележки,тънки манипулации и понякога направо гениални трикове знаят ДС-арите. Всъщност нагледно показаха как партия с най-много 3-4% може да вземе 8%. Естествено техните манипулации не могат да минат, когато гласуват 70-80% от имащите право на глас. Тук вече друг е въпроса колко от имащите право на глас по избирателен списък реално и физически са в България, за да гласуват. Предполагам 1,5 млн емигранти все още си се водят по избирателен списък в секциии у нас

  malart.blog.bg
 75. 75 Профил на ППК
  *****
  Неутрално

  Е, анализът отдава голямо значение на конспирацията - все някой ни е виновен на нас, българите.

  Резултатите на парламентарните избори ще бъдат различни, защото:

  1. Много хора не си направиха труда да ходят да гласуват сега за Европарламента

  2. Много хора, на които Меглена Кунева им е симпатична като личност и дадоха гласа си за нея, няма да гласуват за НДСВ на другите избори, защото вече става въпрос за партиен вот. А НДСВ не показаха, че са почтени към българския избирател, коалирайки се с БСП и оставайки до последно във власта!

  Така че - мислете като гласувате и отидете да го направите!

 76. 76 Профил на ППК
  *****
  Неутрално

  А че има манипулации на гласовете - то е ясно, на БСП не им е за първи път...

 77. 77 Профил на Ахмед
  *****
  Неутрално

  Стига писали-брисали! Изфъфля нещо и веднага - сценарият е този, нищо не може извън него. Може с масово гласуване! От мен го запомнете: "Няма филм, в който някой участва в избори, ама не играе да ги спечели. Тогава или му е мек маркучът, или е дилетант в политиката. Аз съм нервен и ако това не ви стига, наистина сте рая!

 78. 78 Профил на Истината
  *****
  Неутрално

  А тя е формулирана, колкото и банално и тривиално да ви прозвучи, още от бащата на бълг.нация хан Кубрат и примера му с копията / да допуснем, че го е казал на синовете си /. Какво става при БСП+ДПС - няма тън-мън, всичко е монолитно, неделимо и за това печелят и ще спечелят. Виждате как е при останалите - партийки, противоречия, липса на единен идеал, който да се нарича България. Е ми, за това ще загубят. Дори и на главите им отгоре са си го турнали съединението, и какво правят? Цепят, делят, боричкат се и Доган печели. А той всъщност е един жалък нещастник, изживяващ се като велик, като бащица. Нито една програма, нито една визита, никаква визия за икономика, за развитие не може да му роди философския мозък; нищо съществено, освен колосално заграбване на български ресурс, този човек не е направил. Интригант, заблуждаващ хората в своята "мощ". България в своята история винаги е била побеждаване отвътре и при разделение. И Историята просто се повтаря - нищо ново. Просто територията, някога наричана Република?! България, вече не съществува. Има Догания. Уви, вече нищо не може да се промени. Амин!

 79. 79 Профил на хляб
  *****
  Неутрално

  какви са тези глупости.
  хляба беше 70ст. в региоина а от 00чеса на 08.06.2009г. скочи с 20ст. и стана 90ст.
  това се казва планова икономика на социалистическата държава.
  и вие от форума градите планове за управление на държавата.
  ГЛУПОСТИ.

 80. 80 Профил на Следата на Сопола
  *****
  Гневно

  ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЕ НАДЦЕНЯВА ПРОЗОРЛИВОСТТА НА ДОГАН. НЕГОВАТА "ПРОГНОЗА" E ТОЛКОВА БАНАЛНА И ЯСНА НА ВСИЧКИ, ЧЕ ДОРИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЦИТИРА. ВЪН ОТ ЗАСУКАНИТЕ МУ ПСЕВДОФИЛОСОФСКИ МИСЛИ ПРОЗИРА МАНТАЛИТЕТА НА ДРЕБЕН СЕЛСКИ ХИТРЕЦ - ЛИЧИ СИ ШКОЛАТА НА УЧИТЕЛЯ МУ ТОДОР ЖИВКОВ. ДОРИ БОЙКО БОРИСОВ КОНСТРУИРА ПО-СМИСЛЕНИ И ПОДРЕДЕНИ ФРАЗИ.
  ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ ТУРКОКОМУНИСТИТЕ Е ПРАВЕНО И ДРУГ ПЪТ ОТ ОТИВАЩИ СИ ПРАВИТЕЛСТВА. СИЛАТА И НАГЛОСТТА ИМ ИДВАТ ОТ ДОВЕДЕНИЯ ДО СКУДОУМИЕ ИЗБИРАТЕЛ.

 81. 81 Профил на mojo
  *****
  Неутрално

  чета коментарите под статията и разбирам, че ДПС ако не е преливало гласове е щяло да бъде втора политическа сила. Някой може ли да ми обясни защо ДПС е решило да вкара втори депутат на НДСВ?

 82. 82 Профил на Сесесере
  *****
  Разстроено

  Колхозна агитация от запек до запек.

  През останалото време е рядко облекчение
  блгодарение на агитацията.

  Цивилизованият свят от цивилизовани граждани
  се занимава с гражданска свобода, гражданска отговорност, цивилизационен избор, избори. Майната им.

  95% от времето варварите се занимаваме с дупките си. При самите дупки, някои от нас, този тип заетост е 98%.

  Все пак, дерзайте другарки и другари.

  Ние сме в Ентропа и Ентропа е в нас.
  От там са и разтройството и запекът.

  Не покрай, а точно улучваме вентилатора.

  По вина на вихри враждебни, а не колхозни.

 83. 83 Профил на СВТ
  *****
  Неутрално

  След като сегашният министър стана евродепутат
  явно се съмнява, че може оново да бъде министър.......

 84. 84 Профил на Кодът на До Ганчи
  *****
  Неутрално

  И аз мисля че подобни конспиративни теории са пълни глупости. Нещата са много по-прости. Доган е стара кримка и няма да покаже така лесно какво наистина мисли/чувства.

  За да се преборим с триглавата ламя, просто трябва да излезем да гласуваме. Трябва ДПС да бъде маргинализирано като присъствие в следващия парламент а на по-следващите избори напълно да отпаднат - и това ще е крят на лидера на тази партия, и на партията въобще.

 85. 85 Профил на СДС
  *****
  Неутрално

  Нека всеки гласувал, да проагитира двама негласували, да гласуват.

 86. 86 Профил на сиси
  *****
  Неутрално

  Така ще бъде,докато не се намери политик,който да вкара Доган в затвора,където му е мястото.

 87. 87 Профил на kamski
  *****
  Неутрално

  мойо,не ти ли е ясно защо доган не иска да е втора полити4еска
  сила?Защото той беше на предните избори през 2007 г. и беше толкова ошашкан,защото не можеше да отговори на въпроса:"Не
  е ли преял със власт и кога ще по4не да повръща"А този въпрос потриса хората,мобилизира ги,и то за съжаление на Ахмед Доган-не само на атака,ами и на умните,мислещи хора,които гласуват за сините...А вдигането на вота не е в интерес на доган,нито на бсп!А и доган не му пука за европата и турция!Той иска да лапа буджета на Българията за да си купи летяща 4иния

 88. 88 Профил на отминал
  *****
  Неутрално

  Освен от социалистически клакьори манипулатори,
  не видяхме други одобрения на текста с автор Любослава Русева.

  Този манипулатор и подстрекател, типично за ссср, нарочва за единствен "враг на народа" социалистическия агент Сава, а иначе столетно криминалната и нелегитимна управляваща БСП оставя цялата "в бяло".

  Вони на жълто и червено.

  Заедно с фашизоидната пропаганда и "модерация" на Дневник.

  психолог
  * 55

  Браво за статията
  След всичко написано само си мечтая да се събудя накоя сутрин преди изборите и като голямо заглавие в Дневник да прочета
  Тази нощ неизвесни са застреляли Ахм Д в дома му...

 89. 89 Профил на Мечката
  *****
  Неутрално

  Ако Борисов, СДС и ДСБ вземат властта, всичко зависи от тяхната решимост да елиминират кукловодите и да разгромят БСП и ДПС. Царят трябва да бъде съден и вкаран като Ал-Капоне в затвора за неплащане на данъци.
  Ако не се разгроми БСП и ДПС за ще се повтори сценария, добре познат от времето на управлението на набожния вегетарианец Иван Костов. Както е описан и в статията. В България НС е приел закон за осъждане на комунизма. Трябва да се предпиемат стъпки за съдене на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Блестяща !
  *****
  Разстроено

  Блестяща, както винаги, г-жа Русева!
  Кое обаче е най-достоверното обяснение на това, че въпреки очевадните обстоятелства във вреда на гражданите потърпевшите не гласуват ?
  Нима самоуважението е изчезнало съвсем, та се позволява на БСП , на "гениалния" Доган (кой вече не е чел ДС досието му) и т.н. българи , присъединили се към него, да беснеят над бащино ни огнище...
  Какво да се прави, госпожо Русева?
  може би никой да не гласува - нали не е възможно?
  А защо никой не споменава за консулството в Бурса - нямало този път автобуси - защо да има... измислиха вариант - не и за онези българи в чужбина извън Ориента

 91. 91 Профил на Руска Любославска
  *****
  Неутрално

  Таварищ Сава Доган е рожба на БСП на кпсс на ссср,
  другарки и другари.

  Червен гологан се не губи. С Доган без Доган - възхода ни е в кърпа вързан.

 92. 92 Профил на капут
  *****
  Неутрално

  Да Любослава, Вие сте конгениална! Всички, които гласуваха не за Вашите любимци, са просто манипулирани нищожества. Само че скъпо момиченце, аз лично, а и повечето от моите проятели и познати гласувахме за НДСВ. Не сме преливали гласовете си от ДПС и БСП. Просто е - НДСВ е партията, която през своето управление ни най-малко не задушаваше бизнеса - напротив, създаваше възможните за българската действителност облекчения. На НДСВ благодаря за плоския данък, за Нато и Европейското членство, за удържането на бесепарите от вечните им мераци за повече контрол и разпределение от държавата, т. е. от крадливите партийни гурута. А Вие Любослава, бихте ли ми казали, на колко работника осигурявате хляба, та сте толкова категорична в съжденията си, относно това, коя партия е изкуствена, коя е излишна и т.н. По кротко с идеалистичния патос, щото моя патос е изцяло материалистичен - имам да спасявам и бизнес и лично имане. Идеализмът ми умря след развенчаването на първите сини "кумири" от 90-те години.

 93. 93 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Изобщо не вярвам в някакви изключителни качества на Доган като политик, но че е дърта лисица едва ли някой ще отрече.
  Няма да забравя, че на пресконференцията след предните избори за европарламент /ако не се лъжа !/, агент Сава каза нещо много важно. Ясно е, че не го е измислил той, но е важното че го спазва.

  Та думите му бяха горе-долу такива "ПОДГОТОВКАТА ЗА НОВИ ИЗБОРИ ЗАПОЧВА ВЕДНАГА, КОГАТО ЗАВЪРШАТ ПРЕДХОДНИТЕ"
  И е прав, не може да се чака да влезем в кампания, за да стартира подготовката. Видяхме, че наглите комунета започнаха да агитират месеци преди изборите, нарушавайки грубо закона.

  Та думата ми е, че десните нека сега да си анализират резултатите, да умуват, но в същото време да отправят послания и то най-вече към негласувалите, към младите, към образованите слоеве. Защото там е потенциалът на десницата, ясно е, че тези хора няма да гласуват за БСП и ДПС, но твърде е възможно да бъдат пак пас на парламентарните избори.
  Не се ли привлекат допълнителни гласове, нищо хубаво не ни чака. Лидерите на опозицията да не киснат в София /там работата е ясна, комунягите са трети, а ДПС го няма хич/, а да обикалят провинцията и да стигнат и до най-малките населени места.

  Имайте предвид, че там хората се осведомяват най-вече от ефирните телевизии, а интернетът е нещо рядко срещано.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 94. 94 Профил на Шопенхаус
  *****
  Весело

  Прави впечатление, че мнозинството обществено-политически-активни хора в България, представени масово във всички сектори на управлението, използват един и същ език, умения, приоми и поведение, характерни за корумпираната, криминална, мародерска шайка на престъпните съветски тайни служби. Бидейки унижени, дългогодишни, гнусни, кабинетни проститутки, те си приличат или постепенно си заприличват в отвратително гнусното си излъчване. Лъжата и покварата е ярко изписана на лъжливите им мазни физиономии, докато изговарят умнообразните, заучени в пропадналите им свински упражнения, доктринерски напътствия за непреодолимия и безнадежден цинизъм на "маскарите", оправдаващ собственото им падение. За пример са Гоце, Доган, Овчаров, Местан, Лютви, Петков, Миков, Станишев, Цара, Бисеров, Ментата, Юруков, Гоцев, Каракачанов, Кеворкян, Тошев, Кръстева и т.н. и т.н. и т.н.

  Но за да се върна на горката Иванка Тодорова, ще задам въпроса: Кои са тия двамата самонадеяни бездушни типове, определящи се като писатели, с гузна мечта за ведомствени закачки с определящи се за актриси служебни красавици, които изоставиха нещастната и "обикновена" българка Иванка Тодорова на благоволението, разположението и морала на тираджии, келнери, кондуктори и прочие шарлатани?

  И не сме ли ние същите безотговорни "писатели", зарязали Демокрацията на политическите сутеньори от ченгесарското блато, разчитайки на крехката доблест на Любослава Русева?

 95. 95 Профил на уточняващ въпрос
  *****
  Неутрално

  Като е стара номенклатурска идея, не е нова,
  защо единствено Доган препълва социалистическите ви кратуни? На авторката и клакьори.

  QSEN
  * 69

  Какво казва Доган:"дали да не оствим Бойко да управлява-след
  една година ще се е провалил и ние ще се върнем на бял кон"
  Има ли резон в тези думи?-пита Любослава...Ми има разбира!

  Щото това не е нова идеа-този филм ве4е го гледахме.

 96. 96 Профил на galka_malka
  galka_malka
  Рейтинг: Разстроено

  Чудесен коментар. Дано не се окаже и пророчески...

 97. 97 Профил на До Любослава Русева
  *****
  Неутрално

  Уважаема Любослава,

  Защо ни занимавате със сценарии и конспирации, когато явно на всички убягва един много интересен факт, за който следва да бъде дадено далеч по-интересно обяснение. А именно, защо Синята коалиция има дори по-слаб резултат от предишните избори?

  През 2007 г. СДС и ДСБ общо имаха 9.09%, а сега имат 7.99%. В абсолютни гласове са добавени едва 28 хиляди гласа, при положение, че на тези избори гласуваха допълнителни 600 хиляди повече българи. И тук дори не броим може би десетте хиляди гласа, които Мозер априори добавя.

  Истината за всеки, който може да смята, е, че съединението вдясно засега по никакъв начин не показва, че прави силата. Дори напротив! Защо? Защо вчера Иван Костов и Мартин Димитров говореха за повторно преброяване и преливане на гласове при другите партии, а не се обърнаха към своите избиратели с обяснение за това, което се случи? Защо ни карат да гледаме в чуждата паница, а ни убеждават, че в нашия двор всичко е наред? Защо всички се правят на две и половина и си затварят очите? Процентите избирателна активност се качват, а процентите на Синята коалиция падат.

  Ако можете да направите един анализ за причините за това, което наблюдаваме, може би ще има много повече полза, г-жо Русева. Къде сбъркаха сините - това е въпросът! И защо си затварят очите!

 98. 98 Профил на фанфан лалето
  *****
  Любопитно

  Статията е добра. Авторката е умна. Тези които се нахвърлят върху нея са може би прави за себе си. Но един автор е нещо като фотограф. Той не може да хване всички ъгли на дадена ситуация. Има винаги неща, които остават извън камерата. Това което бих пожелал на авторката е да пътува и прави снимки извън България. Тогава със сигурност ще разбере, че описва талантливо една ситуация развиваща се в един "буркан" наречен България. Все повече ми се струва, че за да се подредят нещата е необходимо да се строши буркана. Не съм само аз, който е стигнал до това заключение. Но нито аз нито другите, които мислят като мен, никой от нас не желае на българският народ допълнителни жертви.

 99. 99 Профил на До капут
  *****
  Неутрално

  Много сте плиткоумни и ти и цялата ви клиентела.
  Много ли ти е кеф, че гласувахте за Кунева, пък получихте Първанова и Станимирчо? Ти таистина ли си въобразяваш, че мадритското нищожество ви е вкарало и в Нато и в ЕС? Не се ли сещаш, че това беше подготвено много, ама много преди това и че дори и с магаре начело на държавата, приемането ни в тези структури пак щеше да се случи. Продължавай да му верваш и да си мислиш, че мадритският шмекер, ти е дал възможност да си развиваш бизнеса. А не се питаш защо сега не го развиваш? Ами защото твоят идол така ти го посла за времето, през което беше на власт. Ако наистина "работеше" за да си развиваш бизнеса, сега щеше да надграждаш, а не да се чудиш как да осигуряваш заплати. И плоският данък не е творение на НДСВ, ако не знаеш. Царистите усетиха ползата от него и затова го въведоха.

 100. 100
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK