А защо и българите в Измир не гласуват в една секция?

До Драговест Горанов, говорител на МВнР


Копие: Министъра на външните работи


Копие: Дирекция "Консулски отношения", МВнР
Уважаеми Г-н Горанов,


Намираме странна логиката Ви в публикацията "10 хиляди гласа по-малко от чужбина" на в-к "Монитор" от 28 юни. Цитат: "... слабата мотивация сред българите зад граница по отношение на предстоящия вот ..."? Направи ли си МВнР труда да разгласи за гласуването в чужбина сред българските общности по света? Не усетихме такова нещо.


Освен ако не броим за "разгласяване" плахите публикации на смешно неинформативните и с години необновявани аматьорски сайтове на българските дипломатически мисии по света (там, където въобще има такива). Гротескно оскъдна - в повечето случаи направо липсваща - е и информацията на специалните за всяка отделна мисия в света страници на сайта на МВнР.


Цитат: "...Какво пречи всички българи в Чикаго да гласуват в единствената разкрита в града секция, дори да се стигне до натоварване, няма да е кой знае какъв проблем?" А какво пречи по същата логика на всички българи в Измир, Турция, да гласуват в една-единствена в града секция? В Чикаго, САЩ, дори и при най-консервативната оценка за


50 000 български граждани, живеещи там, по същата "логика" би трябвало да има поне 11 (единадесет!) избирателни секции, след като в Измир има 22 секции при


100 000 български граждани?


Цитат: " ...Не е имало нужда да се хвърлят пари за отделен портал, който да информира сънародниците ни за процедурата по откриването на секциите и упражняването на право на глас." Правилно - нямаше нужда. По две причини: първо, за информиране няма нужда от портал, а от елементарно усилие (вижте по-долу). И второ, дори такъв портал да е нужен, той не струва никак много. Доказателството е, че ние направихме такъв.


Безплатно. Безвъзмездно. В малкото ни иначе свободно време: http://www.IskameDaGlasuvame.com. Чрез него българите в чужбина могат дори нещо много повече: да поискат откриването на нови избирателни секции в чужбина. Стотици от тях го направиха и продължават да го правят. Както съветва проф. Константинов (по друг повод в същата публикация), с две щраквания на мишката при желание може да се намерят мигновено стотици интернет сайтове на българските общности по света. (Google: "български общности в чужбина").


Едно разгласяване с имейл до тях би имало много голям ефект и би струвало само няколко десетки левове на данъкоплатците - ако въобще отчитаме заплатата на един служител за няколко часа събиране на имейл адреси от тези страници. О, забравихме: нали правителството си има цяла агенция за българите в чужбина?... Дори и там тази информация я има. Няма нужда дори от търсене в Google.


Цитат: "...недоволството [на онези българи в чужбина, които няма да могат да гласуват] се дължи на провокация...". Съвсем естествено е хората, имали възможност да гласуват през 2005, да очакват, че ще могат да гласуват и сега. Една загрижена за гражданите си държавна администрация би си направила труда поне да ги уведоми. Една уважаваща себе си държавна администрация би се извинила, че не може да им предостави отново възможността да се почувстват съпричастни със съдбата на страната си. И да обясни мотивите си. Няма спор, че данъкоплатците в страната са напълно прави да искат по-малко харчове. Но няма и спор, че и българите в чужбина заслужават правото да се почувстват съпричастни за съдбата на България.


Очевидно сегашната държавна администрация няма дори интерес, камо ли приоритет да приобщава повече от българите от чужбина чрез едно от най-универсалните граждански права и отговорности - на гласуване.


Красимир Гаджоков, български гражданин Торонто, Канада, един от инициаторите на сайта за гласуване в чужбина
http://www.IskameDaGlasuvame.com
Facebook група "Гласуване без граници"(http://www.facebook.com/group.php?gid=212803200303&ref=mf)


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spoko
  *****
  Неутрално

  И никой няма да се сепне от МнВР - е затова сме в Ориента!
  (а много добре знаем - г-жа Иотова и г-н Клафин - да се оплакваме от ЕС !)

 2. 2 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Гневно

  Елате в "Гласуване без граници"!

  Това е "Син Кръст" - спешна помощ за спасяване на демокрацията в България.


  http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=212803200303

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 3. 3 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Весело

  Антони Де ла Реа написа
  в 16:41
  "Лукс, който не можем да си позволим" - така определя проф. Константинов българите в чужбина. Дяволски е прав - това правителство с нищо не заслужава своите активни граждани.

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 4. 4 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Весело

  Andrey Nenov написа

  Имам чувството, че работим като Правителство в изгнание Контактуваме с чужди държавни представители, организираме избори, събуждаме гражданското съзнание , коментираме в полутайни Онлайн форуми, коментираме апокрифни документи и непотвърдени слухове, правим уебсайтове за държавни инициативи - изобщо всичко, което едно нормално МВнР би следвало да върши и му се плаща за това.

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 5. 5 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Любопитно

  Лидия Фауст успя да организира бус (50 места,WC, Klima) за желаещите да дадат гласа си за парламентарните избори 2009 на 05.07.2009.
  Маршрутът е Щутгарт-Мюнхен, а цената на билета 11:50 на човек. Тръгване на 05.07(неделя) в 8:00 часа от централна гара (Щутгарт). Връщане на 05.07(неделя) в 14 часа .
  Ако искате да бъдете включени в списъка, обадете се на тел:
  0711-3040165, моб: 0162-31 580 21 . [email protected] Лидия Фауст.

  Местата са ограничени, а желаещите много, така че побързайте!!!
  Разгласете обявата на приятели, роднини, познати!

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 6. 6 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Любопитно

  Pavlin Kirilov (Germany) написапреди 5 часа

  Здравейте българи живеещи в Бавария,

  На 5-ти юли бих желал с няколко мои приятели да пътувам от Бамберг, където живея, до Мюнхен с влака, за да гласуваме. С влака ще минем през Ерланген, Фюрт, Нюрнберг и Инголщат. Ако се обадите предварително и се организираме можем да пътуваме заедно и да си разделим разходите за Bayern-Ticket. Ако пет човека си разделят 1 Bayern-Ticket излиза 6 евро на човек.
  Сдружението на българските студенти в Нюрнберг и Ерланген "Златен Век" организират също пътуване с влака за гласуване до Мюнхен.

  Телефона ми е: 01796662195

  Поздрави

  Павката

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 7. 7 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Весело

  Страхувам се, че нашите управляващи са "лукс, който не можем да си позволи".
  Ще се наложи да ги съкратим в края на тази седмица...

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 8. 8 Профил на вк
  *****
  Неутрално

  Абе Калфин нещастен и мафиотско БСП. Значи истинските българи в Европа, САЩ, Канада и т.н са второ качество материал и не си струва да им се обръща внимание. А полуграмотните и говорещи развален български по турско са първокачествения материал и "българи". За това те могат да имат повече изборни секции от колкото в останалата част на света.
  И за какво е това? Зада гласували такива, които дори не наричат себе си българи, а турци, които ги е срам да говорят на български език, който трябва да им роден език. Дето въобще не ги интересува какво става в България, но са им казали, че трябва да гласуват за ДПС.
  А в същия момент, тези, които се наричат българи, без изключение по-грамотни и кадърни не могат да гласуват за България. А това са хора, които наричат себе си българи, дори живеейки в чужбина. А това са хората, чиито спестявания издържат много хора в България. Техните пари са фактор в нашата икономика. А не на онези турчеещи се. На които съвършенно не им пука за България и българския род.
  Калфин и компания мафиоти от БСП. За колко сребърника ни продадохте? За да ни управляват турци и парите от еврофондовете да заминават към турски фирми.
  И понеже има Бог ви пожелавам на тези създали тази ситуация, в дън земя да се продъните. И бобички и дядовци да разберат кой пак ни потурчва.

 9. 9 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Гневно

  Скандално изказване на говорителя на външно!
  Българите в чужбина не искали да гласуват
  Жоро

  Министерството на външните работи продължава да поддържа скандалното си отношение към всички наши сънародници в чужбина. След като заради безхаберието си буквално ги лиши от конституционните им права да гласуват, външно министерство сега ги обвини, че не били активни и всъщност те сами си били виновни за възникналата ситуация.

  http://www.joroiparvan.com/?p=417

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 10. 10 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 764 Любопитно

  Кой се страхува от вота на българите в чужбина?
  Написано от Камелия А. Станчева
  Понеделник, 29 Юни 2009 13:21
  Отговорът на този въпрос ще стане очевиден веднага след като се получат резултатите от националните избори. На него обаче българските политици трябва да отговорят преди изборния ден.

  А докато очакваме техния отговор, можем да зададем няколко други въпроса, улесняващи пътя към истината.

  http://www.2009izbori.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3014%3Avote-abroad&catid=43%3Amnenia-blog&Itemid=118

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 11. 11 Профил на Б51
  *****
  Неутрално

  БСП, партията синоним на предателството е зависима от Доган - каквото той е наредил толкова! В Турция 127 пункта с пари на данъкоплатеца български, а за истинските българи в чужбина супа за духане. Тая фашистка клика управляваща БСП продава България за пари и власт. Вече няма по-вредна партия от БСП - най-вредни са предателите!

 12. 12 Профил на stihotvoreniq
  stihotvoreniq
  Рейтинг: 0 Неутрално

  българите в САКЩ били най-образованите от всички чужденци!!!
  че то и в турция, българските турци са по-грамотни от тамошните турци, нали все пак сме ги ограмотявали.
  но ако "демокрацията" не толерира всичко турско, как по друг начин могат да ни поробят "законно"
  затова е нужно да се разбонтуваме срещу антибългарската политика не само на нашите управляващи но и на Великите сили и да организираме една "екскурзийка" на всички които не зачитат българските закони и мразят всичко българско начело с министри, депутати, дипломати и всички подобни на тях психопати

 13. 13 Профил на monaxa
  *****
  Неутрално


  Бьлгари!Часовникът цъка!Eлиминирането на Станишев и Доган от управлението на страната ни сега и за в бъдеще е основната ни цел! Погледнете наглите им мръснишки червени и угоени физиономии!Погледнете им страхливите клипове ! Погледнете им странните предизборни заплахи и обещания!Нали никой разумен човек не би гласувал за тази измет с ориенталски манталитет!
  ”Бог дава,но в кошара не вкарва,а змията когато умира най много хапе”!
  Вразумете се и се мобилизирайте за изборите!Всички бьлгари трябва да разберете че тези избори са битката за Бьлгария и неиното оцеляване в бьдешето като дьржава!В момента Бьлгария е като една гола,пребита и ограбена проститутка на пьтя за Европа.И това го направиха 2 -те Пети колони.Едната рьководена от агентите на Путин Сергей Станишев и Георги Пьрванов,хора без гордост и морал ,забравили Перущица и Батак,Шипка и Одрин, а втората рьководена от Ахмед Доган,които е роден турчин,турчин е и турчин ще умре.Не гласувате ли всички срещу БСП и ДПС след време Турция и Русия ще си стиснат рьцете на Шипка!Тогава предателите ще бьдете Вие!

 14. 14 Профил на Lyubo
  *****
  Неутрално

  Внимание, много нови избирателни секции предложени от Консулствата могат да не бъдат одобрени от Външно поради "липса на време". Секцията в Лил (Франция) чака вече една седмица зелена светлина от Външно Министерство. Очакваме отвор на брифинга на Външно утре вторник, в 11 часа!

 15. 15 Профил на десен
  *****
  Неутрално

  Сънародници,живеещи в България и в чужбина.
  От 8 години НДСВ и БСП направиха така,че ДПС да се настанят в най-невралгичните места в управлението на страната и както сам Доган каза,той е главният управленец и финансист на държавата. В земеделието, горите, финансите,агенциите по Сапард и т.н. от които зависят преразпределенията на поръчките и еврофондовете.
  Навсякъде по света,където има българска диаспора, назначиха некомпетентни послушковци, които по време на избори много добре си 'вършат' работата.
  Къде е сега 'големият' ни външен министър Калфин, който се промъкна в европарламента, да отговаря на всички тези въпроси по неуредиците по посолствата и консулствата?
  Защо, когато внасяте брутен вътрешен продукт в страната, отчитат това като тяхно постижение, а когато желаете да се възползвате от исконното си право на глас по всякакъв начин Ви се пречи?
  Ясно е, че тези избори ще бъдат тотално манипулирани:
  -чрез купуване на гласове с парите, които откраднаха от всички нас.
  -чрез фалшифицирането им в секциите,където няма представители на опозиционни партии.
  -чрез преброяването на гласовете,като се знае, че съветникът на Станишев, създал клипът за г-н Костов и г-н Борисов е и главен преброител.Явен конфликт на интереси,който само премиерът не вижда.Защото има интерес.
  -чрез създаване на обръчи не само от фирми, но вече и от партии - РЗС и Лидер, работещи за ДПС, БСП и президента.
  РЗС, които внесоха 8 процентният праг, за да попречат на десницата/така си мислеха/ сега се изявяват като най-големите критикари на Доган, за да заблудят хората и да отнемат колкото се повече гласове.
  Кошлуков се съюзи с Ковачки - пръв приятел и спонсор на президента, който не се посвенява да казва,че би се коалирал с всеки,приел предложението му за пълни мажоритарни избори.
  Виждаме кои са 'мажоритарките' и пред кого и как ще носят отговорност. И те декларират, даже тази сутрин работещият за ДПС и срещу СДС,Паунов, който е адвокат на обвиняемият Ковачки и сега оглавяващ предизборният му щаб се кълне, че няма да правят коалиция с БСП и ДПС. Всичко с цел да заблудят и отцепят гласове от десните.
  Призовавам всички трезвомислещи хора да не си пропиляват вота за такива партии, от които нищо няма да зависи, но които с евентуалното си влизане в парламента ще се превърнат в рекетьори, ако се наложи да ги вкарат в коалиция.
  Само погледнете листите им:
  В РЗС 8 агенти на бившата държавна сигурност, а и всичките предатели,които разсипваха СДС през годините.
  В Лидер 4-ма.
  На такива зависими от службите ли да си дадем гласа?
  За ЯЯнев ли, който е 'най-информираният'. От ДАНС,който се превърна в производна на ДС.Незаконно подслушва политици и журналисти и нищо реално не направи за преборването с корупцията по високите етажи на властта, за което уж бе създаден. Превърна се в политическа полиция.Мижай да те лажем.
  Съграждани в България и тези от чужбина,които все пак имате възможност да гласувате - направете го, за да не ни управляват отново БСП/ДПС и НДСВ.
  Нека върнем страната си в правилният европейски и демократичен път.
  Всички на избори!
  Умолявам Ви!

 16. 16 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 587 Неутрално

  На Красимир Гаджоков, български гражданин Торонто, Канада, искам да кажа: щом НЕ живееш в България НЯМАШ право на глас, иначе за мен ти си същия като бай Хасан от Бурса.

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 17. 17 Профил на udivena
  *****
  Неутрално

  Много хубаво е написано всичко, поздравления за автора, кратко, ясно, точно, мотивирано и интелигентно.

 18. 18 Профил на do 4i4kata
  *****
  Неутрално

  Митко - никой не може да ме убеди, че нямам правото да гласувам, напротив- притежавам го и то не само на документи.Хората като теб имат странна логика, ако изоб$о може да се използва понятието "логика" в случая.

  За$о някой, който цял живот е живуркал с помо$и от държавата, харизал и е 20-те си деца на отглеждане, престъпниците, "гражданите на страната", които цял живот не са успели да научат български и пр. да имат това право?

  Лек ден и малко пове²е толерантност

 19. 19 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Цитирам един съфорумник:

  "Костов го направи с Балкан, ще го направи и с Доган"

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 20. 20 Профил на СССРейчо
  *****
  Неутрално

  ИЗХОДЪТ Е ЯСЕН:

  ГЛАСУВАНЕ ПО ИНТЕРНЕТ !!!!!

  ТОВА БЕ ПРЕДЛОЖЕНО ОТ СДС, НО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НА БСП-ДС, А ПРЕДИ ТОВА И ЖЪЛТАТА НА СИМЕОН КОБУРГА, ГО ОТХВЪРЛИХА. ОСЕМ ГОДИНИ НЕ ИСКАТ ДРУГИ, ОСВЕН ЗА МАФИЯТА, ДА ГЛАСУВАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. 21 Профил на Последно да
  *****
  Неутрално

  Да ги чакаме на границата с тояги и камъни .Както беше на ШИПКА.сАМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ ТИЯ СПУКАНИ ГОЙТОВЕ. в ТУРЦИЯ ИМ ВИКАТ Гяури тука се перчат. Нека този път опитат сопата .

 22. 22 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Значи българските граждани емигранти, от така наречения български етнически произход са възпрепятствани от Република България да гласуват, а българските граждани, емигранти от така наречения турски етнически произход са подпомагани да гласуват от Република България - така ли се казваше тази република още??

 23. 23 Профил на Жоро
  *****
  Разстроено

  всички българи да отидат да гласуват,ясно е че и Борисов е престъпник като останалите обаче това турско животно мина всякакви граници,плюе ни в лицето,подиграва ни се и не се притеснява че ще има някакви последствия за него и свинските му гласоподаватели.

 24. 24 Профил на И.П.Енчев
  *****
  Гневно

  Глупав въпрос!!
  Понеже са ТУРЦИ-ЕНИЧЕРИ и имат няколко регистрации, че и даже в БЪЛГАРИЯ!!
  Апел към Всички БЪЛГАРИ,
  Апел и към Правителството - БЪЛГАРСКО.

  Драги Сънародници, за да не отчетем и този път само активност без резултати след насрочените неподготвенo-прибързани -ИЗБОРИ,
  Моля най учитиво Правителството ни, да отложи датата на изборите с няколко месеца,
  Причината е тази, че народът се опомни и разбра вече за кого и как да гласува, но за случаят се налага това не само защото е лято и народът е пръснат, но ни заставя и спешното изпълнение на няколклко Вътре-Социални констгруктивни промени!

  Кои са те?
  Ето част от най-главните!!

  1 / Конституционно спиране-ЗАБРАНА на всякакви средства вземани от Държавната Хазна, под претекст "БЮЖЕТНИ стедства за разни КAМПАНИИ", и давани безвъзмездно на всички тези Лично-Култови, маскарадно напудреди, АМАТЙОРСКИ Фракции, Коалиции, Партии и Секти (Култ-Групировки)!
  Всяка една Култова, маскарадно напудрена, АМАТЙОРСКА Фракция, Коалиция, Партия и Секта (Култ-Групировка) да се задължат Конституционно да обявяват официално, ежегодният си паричен членски доход, върху които да им се начислява ДОД и да си плащат те на Държавата, данък-приходи.

  2 / Премахване от Конституцията ни правото на МАНДАТ, правото на Имунитет, правото на Вето!
  ( Не е Демократично вече под закрилата на МАНДАТА да държим и храним имунизирано, ЛЕНТЯИ, ЛЪЖЦИ и КРАДЦИ, злоупотребяващи с Народното доверие! )
  ( Не е Демократично вече от позицияата на сила или мажоритет да се налагат мнения за действия, от една малка частна Култ-групичка, над цял един МНОГОНАЦИОНАЛЕН Народ, камо ли намеса във вътрешният живот на друга държава! )


  3 / Излизане на Българският контингент-УБИЙЦИ пръснати по света, шляещи се сред Петролните военни геноциди с оръжие!!

  4 / Изгонване на всички чужди военни бази от РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ!

  5 / Заставяне да ни се изплати наемът и лихвата за милитаризираните ни площи от чуждият Милитарист!!

  6 / Преработване на КОНСТИТУЦИЯТА като се приеме най-Демократичният закон, Законът на ПРИЕМСТВЕНОСТТА!!

  7 / Изготвяне на Конституция, неподлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 150г.
  (Изготвяне и приемане на закон който да гарантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и системна пренагласа от Бизнес-Марионетните ни и Политико-Престъпни правителства.
  Закон закрилящ и вътре-социалните ни честни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрез допълнения, изменения и разпоредби към законите и, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата. Приемане на МНОГО строги без-мандатни и без-имунитетни, санкции, мерки с наказания за Всеки един Държавен служител, сбъркал, нарушил или злоупотребил с поста и доверието на Народа.)

  8 / Пълна и безприкословна ЗАБРАНА на НАМЕСАТА на всички тези Лично-Култови маскарадно-напудреди групировки, Фракции, Коалиции, партии и Секти, във ВЪТРЕ-ДЪРЖАВНИТЕ и ВЪН-ДЪРЖАВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ отношения!

  9 / Натиск в ЕС/EU за изгонване на КОЛОНИАЛИСТЪТ Но:#1, АНГЛИЯ, заради откраднатата територия на ОСТРОВИТЕ ЧАГОС, оставяйки цял един народ в изгнание, досега!

  10 / Заготовка на Проекто-План- Предложение за Демократична промяна в Европа и целият свят, основано Демократично, върху законите на ПРИЕМСТВЕНОСТТА на всички разлики между нас, ХОРАТА на 21-ви Век!!

  Не направим ли това по-горе казано и то спешно, не очаквайте Будният-БЪЛГАРСКИ народ пред урните.
  Там ще се явят пак както винаги, само хипнотизираните, силно оцветени, и безмандатно-послучни членове фенове на Култови Фракции, Коалиции, Секти и следващите ги Поляризиряки обществото, 339+1 Частни Групировки.

  Моля да помислим за РОДИНАТА на БОТЕВ и ЛЕВСКИ а не за главатарите на самооцветилите се Култови групи, изредени по-горе.
  Моля да помислим сериозно за наследството което оставяме на нашите деца!!
  Моля да помислим за БЪДЕЩЕТО на РОДНА Б Ъ Л Г А Р И Я!!!!!!!!!

  !!Жалкото е че, всеоще в България се избират БЕЗМАНДАТНИ, маскарадно-ОЦВЕТЕНИ и САМОИМУНИЗИРАЛИСЕ Партии, а не хора, личности-ТАЛАНТИ!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

 25. 25 Профил на Даниела
  *****
  Разстроено

  Любопитно ми е защо няма изборна секция в Аделаида, Австралия? Досега тук винаги е имало. На 10 юни, на въпрос с какво мога да помогна и как да се включа в организацията ми беше отговорено, че сме закъсняли. Не искам да твърдя, че нашите гласове са решаващи, но на предишните избори през 2005 имаше отлично присъствие. Чуствам се българка и настоявам да имам възможност да упражня правото си на глас.

 26. 26 Профил на Ай
  *****
  Весело

  а ве и 2 урни са ви мн... кой ще ходи да гласува в usa... 20 души, които са писали до МВнР+ още толкова..

 27. 27 Профил на toni.mkd369
  toni.mkd369
  Рейтинг: Неутрално

  Македонците во Бугарија на престојните парламентарни избори во недела, ќе ги бојкотираат сите бугарски политички партии.

  На гласачките ливчиња ќе допишуваат ОМО Илинден Пирин и ќе гласаат за македонската партија која официјална Софија неколку пати одбива да ја регистрира. На овој начин, македонското малцинство сака да покаже дека постои во Бугарија-велат од ОМО Илинден Пирин.

 28. 28 Профил на nevzatayan
  nevzatayan
  Рейтинг: Неутрално

  да ни е честито. елиминирахме тройната мафиотска коалиция, сега ще е само един мафоит

 29. 29 Профил на хасан
  *****
  Неутрално

  Ако бяхте направили заявления за отваряне на повече избирателни секции, такива щяха да бъдат отворени и в Чикаго.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK