Оптимистична теория за нашия (жи)вот

Оптимистична теория за нашия (жи)вот

© Иван КутузовГледката си заслужаваше! Станишев мига на парцали, а подпийналият Доган говори несвързано. Няма и следа от предишната им самонадеяност. Няма ги циничните полуусмивчици. Двамата изглеждат в шок, че "брадвата" им в крайна сметка се обърна срещу тях.


Този път не им се получи. Не успяха и с мажоритарните мандати, и с "автобусите", и с трескавото пазаруване на гласове. Нито клонингите, в които наляха толкова много пари, им осигуриха хаоса, зад който планираха да се спотаят. Изпаднали в тежка заблуда, че манипулациите им ще са по-силни от изчерпаното търпение, подцениха избирателите и допълнително ги разгневиха. В резултат: не откраднаха демокрацията, както правеха години наред с българската държава, и се (само)срутиха с оглушителен тътен.


Категоричното изритване на тройната коалиция заедно с категоричното делегиране на отговорността за управлението са обнадеждаващ сигнал за това, че мнозинството избиратели не е "онова двукрако без перушина, което населява сивите пространства от двете страни на Балкана и което заради парче хляб е способно на всичко" (по Иван Хаджийски). Самият факт на масовото гласуване беше показателен, че хората изпитват отвращение от статуквото и имат спешна нужда от друг път и ясна перспектива. Те гласуваха със съзнанието, че това, което ги управляваше през последните години, е лошо. Отнесоха се отговорно към живота си и показаха, че не са онези балами, за каквито ги мислят властимащите.
Всъщност на 5 юли не победи ГЕРБ, нито лично Бойко Борисов, а избирателите. Те провалиха най-мрачния сценарий, в който щяха да бъдат набутани, ако не бяха отишли до урните и не гласуваха така консолидирано. Сценарият, както знаем, беше парламентът да се напълни с партии (повечето от типа "генетично модифицирани"), за да се осуети всяка възможност за съставянето на кабинет с ясен профил, още повече - дясноцентристки.


"Експертното" правителство вече се задаваше на хоризонта, а паниката на управляващата коалиция издаваше кошмарното състояние на държавата, което то трябваше да прикрие. Затова Румен Овчаров тръбеше, че кабинетът трябва да е договорен преди изборите. Затова и Доган беше толкова разпасан в читалището на с. Кочан, а Първанов имаше наглостта в навечерието на изборите да лансира поредната си формула "ГЕРБ и БСП плюс някой трети" (разбирай ДПС).


Всички тези се надяваха на размитата отговорност, която да скрие истината за досегашното управление, а самите тях да скрие зад следващото. За да се случи това:


- Президентът пробута псевдомажоритарните мандати, които трябваше да осигурят служебната победа на БСП и ДПС.


- Мнозинството в парламента направи такива поправки в избирателния закон, на които би завидял и Александър Лукашенко.


- На терена бяха пуснати нови "десни" като РЗС на Яне Янев и обгрижвания от ДПС ЛИДЕР.


- Срещу "Синята коалиция" беше мобилизиран целият държавен ресурс, включително "независими" съдебни институции.


А в навечерието на самите избори вече истерично се внушаваше, че Борисов и Костов ще ни подкарат с "брадвата"…


Припомням това, защото е важно. Ако беше успял, този сценарий щеше да превърне следващото управление на България в гротеска. Припомням това и защото е поучително: чудовищата, които бяха сътворени, се обърнаха срещу създателите си. След "най-успешния си мандат" БСП се сгромоляса електорално много повече, отколкото след най-неуспешния си - при Виденов.


За пръв път от осем години ДПС остана в опозиция въпреки рекордния брой на гласувалите в Турция. ЛИДЕР въобще не влезе в парламента, нищо че всички служители на Ковачки гласуваха "корпоративно". По ирония на съдбата 27 от мажоритарните мандати отидоха при ГЕРБ, а черна котка мина пътя и на БСП, и на типажа "братя Галеви". НДСВ пък се срина окончателно, което е най-поучителното - и за избирателите, и за настоящия им фаворит.


Може да не харесвате Бойко Борисов. Може да се съмнявате в управленските и експертните му качества. Може дори да го подозирате, че е "симеоноподобен" продукт на някакви задкулисия. Не може обаче да не се съгласите, че той е по-добрият вариант от онзи, който ни бяха намислили. И затова ще повторя: избирателите спечелиха изборите. Изритвайки манипулаторите от властта и делегирайки ясна властова отговорност, те отказаха да влязат в мръсната схема.


В нощта след изборите някой спомена, че вотът за Бойко Борисов повтарял този за царя. Което е вярно само донякъде. Преди осем години хората гласуваха за Симеон Сакскобургготски лековерно, без да подозират опасността от безкръвен държавен преврат, какъвто беше завръщането на този "спасител" и последвалото вкарване на ДПС във властта. Това лековерие се оказа фатално за България, защото я отклони и забави от пътя й, позволявайки да се случи и най-вредната "тройна коалиционна формула".


За разлика от 2001 г. сега държавата е нагло опоскана и абсолютно деморализирана. И ако мнозина са гласували за ГЕРБ, виждайки в харизмата на Бойко Борисов новия спасител, други са гласували за ГЕРБ като единствената възможност за съставянето на "другото", различното от това на Станишев правителство. Оставени практически без избор - или хаос, или Бойко, българите гласуваха с ума си, което няма нищо общо със ситуацията отпреди осем години.


А сриването на НДСВ е може би най-поучителното, което се случи на изборите. Веднъж - защото е добър урок за лековерните, и втори път - защото е добър урок за техните "спасители". Първите трябва да са разбрали, че гласуването за харизми води до непредвидими последствия. А вторите, натоварени с такива свръхочаквания като обещаното въздаване на справедливост, следва да са наясно, че ще свършат като НДСВ, ако единствено надуват бицепси из сутрешните блокове на телевизиите.


В ключов за страната момент (спрени европари, разрастваща се криза, бюджетен дефицит и силно влошен имидж) Бойко Борисов и неговият екип са задължени да проявят характер и качества в съкратени срокове. Като главен секретар на МВР Борисов обичаше да се оправдава с репликата "Ние ги хващаме - те ги пускат", а като кмет продължи да обича да се оправдава с правителството, но сега вече не разполага с този лукс.


Защото освен очакванията на избирателите да осъществи заканите си и на практика онези, които току-що свали от власт, ще пречат максимално и ще следят с удоволствие всеки провал. Неприятната менажерия, която гледахме четири години, ще прави всичко възможно да се завърне триумфално. А Първанов ще ни обясни със смръщени вежди: "Аз казвах ли ви, че ГЕРБ, БСП и ДПС трябваше да управляват заедно?" Но най-много ще се надяват "обръчите" - Доган да се окаже прав, че причиненото им неудобство е било само временно - за около година и колкото да обере негативите…


Тъй като справедливостта изисква да бъдем толерантни към всеки, който тепърва има да доказва какво и колко може, ще пропусна да се усъмня в Борисов, въпреки че навремето преклони глава пред паметника на Тодор Живков, а след това обяви, че се възхищава от Сталин, Хитлер и Мао Дзедун. Ще пропусна да се усъмня и във вкуса му, нищо че направи депутати лица със спорна биография, до вчера социалисти и приятели на Първанов.


Даже и с миналото на Борисов няма да се заяждам, макар и тук да става дума пак за справедливост. Ще оставя заглавието такова - по Иван Хаджийски, който тъкмо в оптимистичната си теория даде и най-точното определение на "българска работа" - "работа недомислена, зле започната, без ръководство или нескопосано ръководена, която сякаш по задължение завършва със скандал, за да послужи за позорна регистрация на печалните си герои".


За съжаление мнозина са доказвали това на практика. И само от новия победител зависи като какъв герой ще се регистрира.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (206)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Браво!
  *****
  Неутрално

  Браво на Любослава! И за тази статия! Поздравления!
  Всяко второ изречение си заслужава да бъде цитирано.

 2. 2 Профил на .
  *****
  Весело

  много са нелепи тея дежурните коментари ала "Браво еди си кой,страшна статия,невероятна.... поразени сме "
  колко ви плащат бе ?

 3. 3 Профил на Недялко
  *****
  Неутрално

  Хубавичкото е, че силата на нашата демокрация я има.

 4. 4 Профил на мене
  *****
  Весело

  абе, все пак - по-добре е от каквото беше
  а бойко не е толкова самонадеян като саксофон ІІ, само важното е да не търси собственото си въздигане, а въздигането на България. аз знам ("Българска памет", че той е способен да върши искрено неща на ползу роду, и в това ми е надеждата. само американците да го оставят да ни дигне малко на крака, да не го натискат за предателства. и разчитам на помощта от ЕС тая горила да я научат да управлява държава. досега се видя, че и лалугер може, поне българия, що пък примат да не може?

 5. 5 Профил на мене
  *****
  Весело

  май трябва да се попрява: лалугерът се опита, ама се видя колко може.... дано тоя примат все пак да отговори на дефиницията си и да покаже повече акъл, пък вкусът му (Син Сити) да му е проблемът. ама това беше последният ни шанс, иначе следващите избори щяха да бъдат за меджлис, няма кво да се лъжем. а как да вярвам на Костов, като знам кой е Деян Кавръков, наблюдавал съм го отблизо.... просто България наистина е подложена на тежки изпитания... кво да се прави, дано да са за добро

 6. 6 Профил на 2029
  *****
  Неутрално

  "Гледката си заслужаваше! Станишев мига на парцали, а подпийналият Доган говори несвързано. Няма и следа от предишната им самонадеяност. Няма ги циничните полуусмивчици. Двамата изглеждат в шок, че "брадвата" им в крайна сметка се обърна срещу тях."

  СТРАХ. Тресе ги, щото не знаят какво ги чака. ЕК наблюдава и чака РЕЗУЛТАТИ. И присъди. Аз също. НИЕ също.

 7. 7 Профил на tim
  tim
  Рейтинг: Неутрално

  Браво! Всичко казано е съвсем точно.

 8. 8 Профил на aidi stiga de
  *****
  Неутрално

  Да бе верно, айде престанете с тези изказвания като на #1. Разваляте доброто впеâтление от статията...о6те повеê 4е на абсолиутно (изв. за правописа) всяка статия на г-жа Русева първия коментар е в гореспоменатия стил...И което ме отказва да êта мненията по надолу...
  Да оставим култа към ли^ността в миналото, пък било то и към ли^ността на такъв журналист като г-жа Русева ...

 9. 9 Профил на Ох!
  *****
  Неутрално

  Не се надявам на свръхкачества на новите управляващи. По-скоро вече може да се разчита на събудилия се народ, който точно определи маскарите, срещу които активно гласува. И се надявам, че в момента в който избраният почне да се омаскарява, също така граждански активно ще го освести.

 10. 10 Профил на ми за брадвата
  *****
  Неутрално

  хубаво я размахваха брадвата, ама не бяха турили клин, та желязото изхвърча от сапа. И както обикновено падна на главата на брадваря, па цапардоса здравата и единия от чираците.

 11. 11 Профил на Иван Костов
  *****
  Неутрално

  Абе,не вдянах,дали спечелихме,или загубихме изборите? Последната ми надежда е Л.Р. Помощ!!!

 12. 12 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Любослава, в тази игра няма промяна. Влезеш ли веднъж в Школата, излизаш само с краката напред. Не се подлъгвай, дори и тварде,твърде съмнителната мажоритарна карта говори за престараване в изкарания резултат. Подготовката за българския Путин започна още преди осем години и оттогава в машината на героизирането му за нов народен водач беше прегната колосална енергия. "Култът Борисов" е пренатрапен и пренабит в главите на опростаченото население. Населението гласува машинално след доста нескопосано подхвърляните реплики към и от Доган, заедно с услужливата сценарна роля на Атака и пр. кагебистки платени подлоги. Дори примерът с Вежди е достатъчен, кво ме грее, че един мултак е сменил един откровен ДС-калтак.

  Нищо не губят комунистическите феодали, техни са си всички възлови места в икотномиката, медиите, финансите, дипломацията, държавния чиновнически апарат. Цялата неипната с пръст мафия на ДС е в момента носител на правата. Старите сеньори с кинжали са на власт под друг формат, впрочем доста подходящ - партия от бивши милиционери.

  Та от тъкмо пенсионирания репресивен апарат на мерзавеца Живков и наследниците му ли ще чакаме антикомунистическата избавия? Моля?

  Или ще чакаме брутални действия към хегемонията на правешкия клан и ЦК, от предания на техния вожд пазвант?

  Аз имам една друга весия. Шашнатият от башибозушкия екскомунистически феодализъм опростачен народ виждаше в Татовия пазвант нещо мило и драго, на дебилния избирател бе подхвърляно старателно посочваното от Кеворк умилително заклинание "разтривал на другаря Живков ушите!", ми той е наше момче, честнокъм Тато, верно космато и горилесто малко, ама наша си мутра.

  И ето само един пример, за пример де: бившият комунистически здеец за президентска република на другаря Гоце, верният разузнавач от ДС, търбухът-лицемер Божидар Димитров( готвен за митнистър) бе издигнат за мажоритарен горд представител от ГЕРБЖ
  Но това не е всичко, както се казва в рекламата, мултиприятелят на Илия Павлов и ченгето Гарелов - Вежди ( същият, дето наби милиционера от паркинга пред кметството) - и той горд представител от ГЕРБ, готвен за министър.

  Днес в 19 минути пишеше за някакъв убиец от Кюстендил - депутат от ГЕРБ , аз на този вестник му нямамголямо доверие , ама няма да се учудя, нищо вече не ме учудва.


  Дразнеща е стиковката ( га че ли съветски космически станции се скачат) с поредната грозна разцепка в СДС ( Юруков също бил малко нещо "разузнавач", съдебната фарсова сценка, внезапните дрънканици на Доган, който инак реже по три пъти думите си, нарочната "анти"-кампания от БСП и единодушната победа на пожарникаря от Школата в Симеоново ( ама забравяте я тази "Школа" и туй то).

  Ленин би рекъл "крачка назад, две крачки напред".

  Никой не търси идеологическа сметка от крайнодясната политика на екскомунистическата сган, на практика популизмът на Борисов и сините беше ляв по характер, а популизмът на Атака -националсоциалистически.

  Спомнете си стачката на учителите, стъпкана с животинска наглост от комунистическите слуги- мерзавци Вълчев и Орешарски. Какво социалистическо имаше в погазването на справедливо протестиращите мизерстващи учители?

  Тук се набиваше преекспонирано корупцията, а никой зъб не обели за неофеодалния разкош на червената проказна власт. Само самолетните воаяжи на Гоце и глутницата ченгета-прихлебници, накачулени като червеи върху хипербюджетната президентска пита да бяха разходите на властта.

  Сега мижим и казваме, ама комунистите не са на власт. Да, но комунистите се погрижиха далеч преди ние да се сетим да си направят няколко вида партии, имащи една едничка цел - продължението нанародната агония и перманентно ояждане на паразитната каста на червената сган.

  Не е лошо да се поразходите в новия Правец - Банкя и в крайните гета около околовръстното. Бойко лично може с гордост да покаже как се насочват мангизите на избирателите.

 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1548 Любопитно

  Поредната блестяща статия, браво!

  Да дадем на ББ кредит на доверие, макар че наистина има много въпросителни.
  БГ избирател успя някак да хване посления влак към Нормалността! Много се надявам да не бъде измамен и да не се получи гореописаната "българска работа"
  ГЕРБ - това е Граждани за Европейско Развитие на България! Макар и да не съм гласувал за тях пожелавам именно такова развитие на опосканата ни Родина!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Пак да кажа, ОБИЧАМ ТЕ ЛЮБА!

  Поздравявам всички българи за близо 70% активност на изборите! Страхотни сме.

  Колкото повече, толкова повече!
 15. 15 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  10000 пъти по още толкова БРАВО, Любослава. Прекрасно, мъдро, силно.

 16. 16 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Да кажа само - ако И това идващо управление се издъни, то последният да загаси лампата; няма смислено Бъдеще за БГ!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 17. 17 Профил на M.Biondi
  *****
  Неутрално

  Mnogo vajno e tova kakvo pravitelstvo shte sustavi. Da ste vidiali trenyor da uchastva v mach? Vajnoto e na tochnoto miasto-tochniat chovek. A kolkoto do Stalin, Hitler i Mao Tzedun vupreki zlodeianiata si i osven, che sa diktatori, sa bili sposobni da povedat milioni sled sebe si. I tova e neshto,koeto triabva da se izuchava i neprekusnato da si zadavame vuprosa - Zashto? I kak?
  Neka ne burzame sus zaklucheniata; da ostavim bulgarskiat Batman da deystva- ili kakto se kazva v Bibliata- po delata shte gi poznaete

 18. 18 Профил на skeptic
  *****
  Неутрално

  добра статия. Още малко и ще ме убеди, че ББ заслужава да му се даде карт бланш, въпреки резервите към него и "спорната му биография"

 19. 19 Профил на eвЗЕНи
  eвЗЕНи
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Така е. Сега да видим какво ни чака напред! Че ако не се сплотят хората да заработи тази държава - горко на всички!

 20. 20 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1341 Весело

  Бате Бойко ти внимавай
  комсомолец е отзад.
  Моля те не му се давай,
  щото има косопад. :Д

 21. 21 Профил на разочарован
  *****
  Неутрално

  Кнарод -да избере брадвата на Бойко и Костов пред такъв симпатичен младеж и рокер -и трамвай може да кара и държава и даже и Елена!

 22. 22 Профил на минаващ
  *****
  Неутрално

  Не ми се чете повече за великя Костов който се вози на СДС
  за да слезе в ДСБ, от там в СК и от там срез армията приказвалки
  от сорта на Андрешко Рачев и подобни.

  Не ми се слуша и за НЗДВ чието величество поне има достойнство минимум да се откаже от предната седалка.

  Интересно дали НДСВ ще има достойнството да се саморазтури
  след като е без лидера заради който уж съществува.

  Всъжност и това не е интересно. Ако зависи от тях,
  със сигуртост ще се доизживяват в политическия паноптикум.

 23. 23 Профил на Пенева
  *****
  Неутрално

  И нито една дума за разгрома на сините!

 24. 24 Профил на АЗ
  *****
  Неутрално

  А зашо го няма Костов на тая снимка.И тай ми изглежда да го е търкалял някой трамвай.Доста тихичък.А по рано как лаеше към ченгето.

 25. 25 Профил на fr Pavel
  *****
  Неутрално

  Поредния точен коментар на Люба, но e малко сух - липсва инвенцията, блестящите метафори, уместните цитати от детските книжки.

  ..............................................

  http://archiman.livejournal.com/

 26. 26 Профил на УРА!!!
  *****
  Неутрално

  На някой му липсва инвенция,на друг нещо отзад,но за всички е ясно-КОСТОВ ПАК УТЕПА КОНКУРЕНЦИЯТА!!!

 27. 27 Профил на мнение
  *****
  Неутрално

  Нихилизмът в България е изполван и разпространяван като черен пиар от същите агенти на съседни и не-толкова-съседни страни. Недейте им се връзва! кой народ е перфектен? Защо съседите ни ще се смятат за по- от нас? Ами, за да им кажем, помазвачески-гузно: добре, нека е вашата, само не ни се карайте!

  Русева, помисли ли и за това?

 28. 28 Профил на OT ITALIA
  *****
  Неутрално

  Bravo na avtorkata!Complimenti signora!!!

 29. 29 Профил на до#2
  *****
  Неутрално

  до#2. Свикнал съм да чета и слушам не новини, а коментари и анализи. И лични мнения. Защото анализи и лични мнения на уважавани и честни журналисти са рядкост за Българските медии. Някакво изключние са в-к Капитал и донякъде в-к Дневник. Но дори и в Дневник журналистите не винаги излагат лични мнения.

 30. 30 Профил на nikolayo
  nikolayo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Най-важното : не сме стадо. Можем да махнем тези, които
  са си въобразили друго. Трябва да го напомняме на себе си
  и на всеки, който иска да му дадем власт.

 31. 31 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Глупаците бързо забравиха намерението на Борисов да направи София втори по скъпотия след Москва град в света. Днес цените в магазините, цените в строителството, цените на лекарствата, бензина, дрехите, таксите, глобите отдавна са по-високи от тези в скъпи страни като Германия, за Гърция отдавна не говорим. Тук на магазините с немски стоки се гледа като евтино място за пазаруване. Във Франция най-ниската заплата е 1400 евро. Четете ли добре?

  Борисов успя да сътвори гигантски задръствания в София, от които измъкване няма да има скоро ( ама Лукойл здравата печели и скубе задръстените софиянци). Неговите лъжи за боклука и дупките отдавна са амортизирани от даване за пример. Строежът на девет километра метро вече стана библейско по възраст на сроковете. В София продажбите на наркотици стигат вече до бебешките ясли, строителната мафия напредна в последните зелени площи, бумът на строителството без инфраструктура съсипа огромни територии. Идевателствата в цени ите трафика на транспорта кара хората да предпочитат личните си автомобили при 2 лв! бензин.

  В София градската градина беше превърната от Бойко в пързалка, кметските кафенета отцепиха половината площ, площадът пред Народния театър стана бизнес-печалбарски тепих, езерото Ариана беше обезобразено от пръстена на алчните ресторантьори, а платеният паркинг стигна до околовръстното.

  "Гепи!" е гербът върху знамето на ГЕРБ. Девизът е "Дай!"

  По-лошо е слугинското положение на сините. За пореден път гласувах за СДС и ме боли от това, дето става. От милион и половина на Орлов мост останаха три хиляди пред Александър Невски. И нашите избраници ликуват, щото победили!

  Цели шест процента!

  Обаче има една утеха, все пак, смъртта е най-добрата защитничка на угнетените, нали?
  Комунистите, макар и богати, също умират.А пирамидките с петолъчки вече все повече редеят, другарки и другари, червената порода бавно изчезва от лицето на земята.

 32. 32 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Любослава Русева е звезда на българския журналистически хоризонт. Статиите й са толкова яки, че просто няма какво да се коментира след тях - можем само да ръкопляскаме. Не се сърдете на фенските коментари - толкова малко хора имаме наоколо, които да заслужават фенове, добре е да изразяваме подкрепата си към тях.

  gradinko.bg
 33. 33 Профил на СЪСТАВА НА НОВ.ПРАВ.НА ГЕРБ
  *****
  Любопитно

  Прогнозата е направена в неделя, около полунощ. Вероятно ще има корекции в състава на новото правителство. БЛИЦ първи съобщава това, което се говори по високите етажи на ГЕРБ: Министър-председател - Бойко Борисов

  Вицепремиер, наблюдаващ силовите министерства и правосъдието и министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов (председател на ГЕРБ, дясна ръка на Борисов още от МВР)

  Вицепремиер, наблюдаващ икономиката и еврофондовете и министър на финансите - Симеон Дянков (38-г., доктор по икономика от Мичиганския университет, главен икономист в Световната банка, директор на научен център в Харвард, специалист по кризата)

  Министър на външните работи - Николай Младенов (син и внук на активни борци против фашизма и капитализма;после седесар,дясна ръка на Надка Михайлова;после евродепутат-ГЕРБ-ер)

  Министър на икономиката - Бисер Боев (бивш шеф на “Икономедиа” – фирма на Иво Прокопиев, издава вестниците “Капитал” и “Дневник”)

  Министър на образованието - Йорданка Фандъкова (зам.-кметица на София )

  Министър на регионалното развитие и инфраструктурата - Росен Плевнелиев (благоевградчанин; управител на австрийската строителна фирма “Линднер”, която вдигна Бизнесцентъра в ж.к.”Младост”-София)

  Министър на здравеопазването - ген. Стоян Тонев (шефът на ВМА) или д-р Лъчезар Иванов (досега независим депутат, преди това царист)

  Министър на земеделието - Мирослав Найденов (шеф на общинската фирма “Екоравновесие”. Ветеринарен лекар. Бил е главен секретар на Националната ветеринарномедицинска служба към Министерството на земеделието) или Десислава Танова, шеф в "Мелинвест"

  Министър на културата – Вежди Рашидов (кой не знае Веждито, кой не е слушал за него) Божидар Димитров, чието име се спряга упорито, няма да заеме поста, защото спечели мажоритарните избори – ако стане министър, ГЕРБ трябва да се откаже от това място в парламента.

  Министър на транспорта - Миролюб Столарски (шеф на Асоциацията на превозвачите)

  Министър на енергетиката - Бойко Димитрачков (председател на Управителния съвет на Е.ОН България, бивш шеф на БТК). Възможно е енергетиката да остане в мегаминистерството на икономиката.

  Министър на отбраната – генерал-лейтенант Аню Ангелов, военен експерт на ГЕРБ

  Министър на труда и социалните грижи – Валентина Симеонова (ръководител на експертната комисия по социалната политика на ГЕРБ, със сериозен професионален опит в политиките за деца и социалните услуги.) или доц. д-р Геновева Алексиева (офталмолог, председател на женската организация на ГЕРБ)

  Министър на околната среда - Галя Кондова (работи към научния център на Икономическия университет в Щутгарт, спец по европрограми. Четири години е в Световната банка по програми за подпомагане на икономическото развитие на източноевропейските страни)

  Министър на правосъдието – Екатерина Михайлова ( Класната - ако се разберат със Синята коалиция)

  Шеф на Държавната агенция за младежта и спорта – Йордан Лечков (Златното кубе, Екзекуторът на швабите, Сливенския шериф)

  Шеф на Държавната агенция по туризъм или заместник-министър по туризма в културното министерство - Иво Маринов

  Закриват се Министерството на извънредните ситуации (досега Емел Етем-Тошкова от ДПС) и Министерството на държавната администрация (досега Никито Василев от НДСВ); няма да има и министър по европейските въпроси (досега Гергана Грънчарова-Паси от НДСВ).

 34. 34 Профил на N.A.
  *****
  Неутрално

  Благодаря Ви, Любослава. Подписвам се под всяка дума. Ще продължа да пиша , но наесен. Сега си налягам парцалите.

 35. 35 Профил на Живко
  *****
  Неутрално

  Българският народ взе съдбата си в ръце. Сега е времето народът да продължи я държи здраво и да напомня редовно на Бойко, че нищо добро не го чака, ако Бойко не се съобразява с националния интерес на Българите.

 36. 36 Профил на Anon
  *****
  Неутрално

  Saglasen sam sas statiata. Davam doverie na Borisov. Shte go sadia sled parvite 100 dni.

 37. 37 Профил на ЗА коментар#33
  *****
  Неутрално

  НИМА ББ е толкова доволен от ЕРП-тата, че слага директор от тях за министър? Народа пропищя от безобразията им и преди всичко от липсата на контрол върху ЕОН, ЧЕЗ и ЕВН.
  Преди време, когато ЕРП-ата бяха държавни, цените бяха 2,5-3 пъти по-ниски. Качеството малко по-добро. И не се изнасяха стотици милиони пт България под формата на печалба.

 38. 38 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1341 Весело

  Любослава, наистина не мога и аз да не изразя възхищението си от изключителната статия.

  Много добър анализ, и най-важното, успявате да постигнете баланс, който е просто забележителен, като имаме предвид колко сложна е политиката по принцип, а още (и то много) повече пък -- у нас!

  Поздравления, и продължавайте да радвате читателите на Дневник! Пак ще повторя, че хора като вас поддържат вярата ми, че България има бъдеще!

  "The Internet is an insecure place."
 39. 39 Профил на cos
  *****
  Разстроено

  На какво се радвате хора?!? Какво стана след 20 год.?
  Къде са свободните, модерни, демократични хора?
  При бодигарда на Тошо ли? Милиционерите, Б. Димитров и Рашидов ли са най-достойните? Какво остана от надеждите и на кого сега единствено ги предоставяме да ги осъществи?
  Комунистите УСПЯХА. Успяха да накарат "цар" да предаде нашите стремежи,
  създадоха медийна звезда и направиха така, че всички да се радват, че ще ни управлява. Аз съм потресен до къде се докарахме

 40. 40 Профил на Иван Костов
  *****
  Неутрално

  Абе,вместо да си четкате либидото по горкото момиче Л.Р.,няма ли да ми отговорите-СЕЧЕЛИХМЕ ЛИ ИЗБОРИТЕ???

 41. 41 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Luboslauo, nadobriala si neprilichno chak

  Красьо, обади им се!
 42. 42 Профил на Жоро
  *****
  Неутрално

  До Хан Крум. Да прав си за всичко, комунистите са навсякъде. Но загубиха като партия, а това е постижение. Стадното им чувство на полухора сега ще ги накара да се пренастройват към новите победители. А няма как деца на комунисти от третия ешалон да не са решили да искат по-горните етажи. Разместване на пластовете ще има. А за културата е жалко. Пак ще бъде пионка и некъдърник, но именно това показва комунистическия им манталитет, защото те си остават филистери до 10-о поколение.

 43. 43 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 754 Весело

  Драги и уважаван от мен Хан Крум,
  за пръв път 100 % не съм съгласен с тебе, дано е за последен. Статията на Любослава има друг център - провали се планътна кукловодите нагло и откровено да ни идиотизират и манипулират. И тя го обяснява блестящо.
  Това, че комунизмът, който и ти така картинно описваше, съсипа страната ни е верно. Това, че би трябвало да се изкорени веднъж за винаги - със всичките му мутанти е верно. Това, че не го направихме, когато можеше и трябваше, е също верно. Предадоха ни - от Желев нататък, много и многократно. И сега червените барони и графове ни се подсмиват от частните си имения, села и манастири (има ги) и от колите, каквито по света имат само шейхове и бандити. И ще продължат същото техните деца, внуци и любовници.
  Б.Б. не е казвал, че иска и може да поправи всичко това. Той не е идеологически борец с комунизма, не е обещавал конфискация на всичко ограбено за 45+20 г. от нас, не е обещавал безкомпромисна лустрация, отваряне на всички досиета и пр. Това ни го обещаваха и не направиха други и тях трябва да виним, ако още искаме и не е безнадеждно късно.

  Задачите, които Б.Б. прогласява са прости и скромни: повече ред, доверие на Европа, фондове, възможни икономии, по-рационални публични системи и пр. И понеже това е очевидно по-доброто от преди - трябва да го подкрепим.
  А право да си кажа всички приказки за него като мутра, ченге, пожарникар и пр. са малко инфантилни и ми миришат на онова описано от тебе време. Имахме разни (вкл. и високо образовани)"сини" премиери и кметове, вкл. и професор. Видяхме какво могат.
  Б.Б. няма претенции за интелигент, а за работяга. Не мога да отрека любовта му към София и многото неща, които направи и обещава да направи за нея. Ама е прост, и грозен, и мускулест - верно е. И Рейгън никак не ми харесваше, ама срути комунизма и империята му. И Арни е много мускулест, ама е губернатор на голям щат и май се справя.
  Та - имаше една просташка приказка - "сиромах човек и на ... се радва". Това ни остава - да се радваме на малкото, което ни е дадено и да мечтаем за голямото.
  Разписах се - но ме предизвика да споделя с умен човек, скромните си мисли.
  Поздрави и пиши още. Чета те с удоволствие и замисляне.

  Поздрави
 44. 44 Профил на Иван Костов
  *****
  Неутрално

  Пак питам-СЕЧЕЛИХМЕ ЛИ ИЗБОРИТЕ???

 45. 45 Профил на Доня Барбара
  *****
  Неутрално

  Много, много силна статия! Истинско удоволствие да прочетеш на един дъх! 46. 46 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Статията казва истината само до някъде! Доган и Станишев получиха шут, Симеон направо беше смазан!
  Но какво да кажем за Костов? Не можа да вкара нито един мажоритарен депутат включително и себе си и Мартин Димитров! Получи около половината депутати в сравнение с миналите избори! Единствената утеха е че влезе в парламента! Обаче му умреха амбициите да диктува условия на Бойко Борисов, щото Бойко като нищо ще се договори с Яни Янев!
  На Костов му биха шута също!

 47. 47 Профил на Зоя Маринчева
  Зоя Маринчева
  Рейтинг: Неутрално

  Странното е, че никой никъде не коментира постиженията и неуспехите на Бойко Борисов като кмет. И аз се радвам, че комунистите се маргинализират като партия, пък и знам, че често промените най-лесно стават отвътре, но се пак.... Не съм стъпвала в София от години, но всички казват колко е по-мръсна отпреди. С какво се подобри живота или екологията, природна и социална, на София под надзора на ББ?

  http://www.zoya2008.blogspot.com
 48. 48 Профил на skeptik
  *****
  Неутрално

  Поздравления за статията!

 49. 49 Профил на Галина
  *****
  Неутрално

  Браво за статията! За пореден път!
  Аз след тези избори съм страшен оптимист. Каквото и да става, който и да се издъни, не сме стадо, ще го махнем, ще го накажем отново. Само да има наказания сега за престъпниците.

 50. 50 Профил на original бляд
  *****
  Неутрално

  @12
  сполай ти ювиги, верно хортуваш.

  но за даскалите не си прав. като изключим дежурните изключения, това е гмеж тип др. Янка Такева, клюцаща ежедневно само от стенвестниците за некролози, труп, 24 парцала, монтьор и прочие. то и др. Петър Димитров се бара 'преподавател' и сигурно и той щеше да стачкува, ма нали министър божем.
  може на пръв поглед да изглежда скандално, но в нормални условия средния даскал местна порода, точно като Кузов требе да се държи далеч от разглезените малолетни, щото и те онождат и то не откъм южната част на гърба, ами направо в главата. но, такъв е матр'яла.
  за пламенните защитници на местното образУвание, да припомним Марк Твен - 'Успях да се образовам, въпреки образованието'.
  пък който не вярва за онождането в главата, е достатъчно да погледне в изборите.

 51. 51 Профил на ПОБВЕДА
  *****
  Гневно

  С тази победа се слага началото на доброто над злото. Очаквам още утре като излезна на улицата да почувствам сплотения дух на хората и страхопочитанието към новия управляващ. Мъдър е той и заслужава да му бъде дадено пълно доверие и от тези, които не са гласували за него. Жалко, че София няма да има такава култова фигура начело и е време демократично да се създадът условия хората да се приберат по родните места, където да имат шанс за реализация, а не да се бутат на места, където живота им се превръща в кошмар. Дано подхода с обединението на министерства е правилният ход, защото е момент за генералисти, които имат опит в много сфери, а не само специалисти в дадена област.
  Хората трябва от утрешния ден да се почувстват можещи и да дадат всичко от себе си за да тръгнем нагоре, да се загърби безхаберието и всеки да гледа себе си да оправя, защото и Господ да дойде, няма да може сложи всичко в ред. Така че всеки да се вземе в ръце и да действа, за да надделее човешкото, с много труд и въоръжаване с култура.

 52. 52 Профил на Рендето
  *****
  Неутрално

  Някакъв от ченгеджииницата пита няколко пъти дали сме спечелили изборите.
  Спечелихме изборите и ви навряхме в кучия г...!

  Разбрахте ли, че комунистите и техните подлоги
  ДПС - творението на Лука/но/вия- само брадвата ги оправя!

 53. 53 Профил на 23 МИР
  *****
  Неутрално

  Хан Крум пост #31

  "За пореден път гласувах за СДС и ме боли от това, дето става. От милион и половина на Орлов мост останаха три хиляди пред Александър Невски. И нашите избраници ликуват, щото победили!"

  Аз да подкрепя с факти:
  Резултати в 23 МИР-София на базата на 100 % обработени протоколи

  Пропорционално

  ГЕРБ- 43,46%, 98933 гласа;
  КБ-19.29%, 43915 гласа;
  Синята коалиция - 18.94%, 43120 гласа

  Мажоритарно

  Борис Грозданов, ГЕРБ- 39,59% 89304 гласа
  Георги Кадиев,КБ-20.38%, 45970 гласа
  Иван Костов - ?

  Това е на " 50 метра" от "Витошка", бе пичове !

 54. 54 Профил на :-)
  *****
  Неутрално

  Много точно казано! Хубава статия.

 55. 55 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  дано Бойко да не си остане само с популизма въпреки убежденията си му пожелавам успех това ще бъде успех и за БЪЛГАРИЯ

 56. 56 Профил на Realistka
  *****
  Неутрално

  Трудно ми е да се съглася, че имаме повод за оптимизъм.

  Да! Вярно е това, че комунистите не са повече на власт.
  Вярно е това, че Доган е свален от власт.

  Но кой идва на власт?!- питам аз.
  Кой ги замества.
  Кой е новият спасител на българския народ ?!

  Знам, че не се вписвам в общия тон на коментарите тук, но аз не вярвам на такъв човек.

  Когато някакъв такъв самообявили се "десен" започне да ми разправя за убития си дядо, аз пък се питам защо сега се сеща за дядо си , а не когато е станал бодигард на Тодор Живков, когато е станал бодигард на Сакскобурготски, когато е станал член на БКП,.
  Да не говорим, че е бил и май все още е съпруг на собственичката на СИбанк...

  За мен остава необясним факта, че Станишев предпочиташе да се "бори" по медиите с Бойко Борисов вместо да спре потока от всички обществени фондове към тази банка...можеше да го ликвидира с един подпис за нула време...
  Защо не го стори?!

  Мисля, че тепърва ще бъдем свидетели на ( и потърпевши от) сложни игри и още по-сложни сценарии...

  Дано да не съм права!
  Много би ми се искало животът да опровергае мрачните ми предчувствия...

  R. Frost
  Realistka  Брой мнения: 924
  Registration date: 25.12.2008 57. 57 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 754 Весело

  Зоя,
  разписах се, а и ме предизвикахте да пиша за любима София. Та - въпреки троякото си отношение към Б.Б., с удоволствие Ви описвам някои от нещата, на които се радвам (по памет, разбира се):
  - завърши част от метрото (линия 1) започнато още от комунистическо - Обеля-Сердика
  - започна и завършва втората му част - Сердика - Младост 1
  - започна третата му част - Младост 1 - Младост 3
  - започна линия 2 - Гарата - х-л Хемус
  - завърши важна част от Околовръстния път - т.н. Южна дъга
  - започна важен булевард - Гарата - Сточна гара - ще отпуши Лъвов мост и ще разтовари Центъра
  - направи поне 10 нови и ремонтира поне 20 детски градини
  - освети много централни сгради
  - направи няколко нови булеварда - Сахаров, 2002 и пр.
  - ремонтира емблематичното ни езеро "Ариана" - за радост на децата - лете и зиме
  - в много квартали/спални направи ново осветление (невиждан разкош), тротоари, ремонтира улици
  - няколко важни булеварда са преасфалтирани
  - важна артерия "Опълченска" стана двупосочен булевард
  - има вече 2 велоалеи - едната 4 км.
  - в селата/градчета около София (вкл. и в родното му - Банкя) направи по нещо - водопровод, канализация и пр.
  - поне 1/2 от автобусите ни са вече фабрично нови и "Икарусите" стават музейна рядкост
  - започва 2 естакади - важни кръстовища на 2 нива
  - направи много квартални градинки и детски площадки.
  Какво не направи? Много и ужасно много. Старата чиста София от преди 20-30 г. я няма. И "коренното", и "новото" население мърси, хвърля боклуци, драска, лепи на поразия и трябва полиция, жандармерия и войска, за да ги спре. Мие се 1 път годишно, а и по-рядко. Раждаемостта се увеличи, много детски градини бяха закрити (от "умни" кметове преди него) и сега не достигат около 2000 места. Кучетата драстично намаляха, но ги има - екозащитници не позволяват избиването им и те се кастрират, но живеят.
  Дупки все още има, макар и по-малко - на много улици асфалтът е износен и просто веднага след ремонт, цъфва на ново място.
  Има задръствания - очаква се с метрото, с естакадите и "пробивите" да намалеят.
  С нарастнала 2 пъти София, с много приходящи всеки ден и сезон, с нарастнали 4 пъти коли и с ограничен бюджет, това направи и не направи Б.Б. за мандатите си. И ако всеки кмет беше направил поне толкова, София щеше да стане още по-симпатична и уредена. И пак пиша - това е по памет (ограничена и намаляваща) на редови софиянец. Сигурно някъде има официални отчети.
  Приятно ми беше.

  Поздрави
 58. 58 Профил на благодарен
  *****
  Весело

  Както винаги наД ниво. Благодаря за чудесно подредените думи, които иразяват и моето мнение, по начин, по който аз не бих могъл да го направя.

 59. 59 Профил на Somerset
  *****
  Неутрално

  Дано най-после да дръпне тая България, че там живеят нашите родители и роднини... Ние отдавна сме разбрали, че който иска нормален живот идва в Англия... Но е жалко като идваме на посещение в България за по някой ден да виждаме как близки хора мизеруват...
  Дано се засрами управляващия генералитет от бившата ДС и поне като краде да направи нещо и в полза роду... Ако не, ще си изтеглим и роднините тук, и ще забравим за този край на Европа... Уби бене, иби патрия са казали още по римско време... Доган и генералите от ДС да духат супата...

 60. 60 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Има нещо изключително важно, което каза г-н. Костов на среднощната конференция и на което сигурно малцина са обърнали внимание, но е изключително важно да се помни, да виси като обица на всеки българин - за ролята на Симеон, на когото дължим тези безумни 8 години на безпринципни съглашателства, доганизации и изстъпления. Някак тихомълком "дедо" се изниза по терлици от светлините на прожекторите и докато всички говорят за Доган и Станишев, всъщност забравиха кой беше причината за тройната коалиция, взривяването на дясното пространство и подчиняването на държавата на споменатите фигури.

  Нека никога не го забравяме!

  Колкото за сгромолясването - на това му се вика с техните камъни по тяхната глава!...

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 61. 61 Профил на Marcus Pacuvius
  *****
  Неутрално

  Уби бене, иби патрия

  =

  Ubi panis ibi patria is a Latin expression meaning "Where there is bread, there is (my) country" (or home, or homeland). According to J. Hector St. John de Crèvecœur in "What is an American", the third of his Letters from an American Farmer, this is the motto of all emigrants/immigrants.

 62. 62 Профил на schz
  schz
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не лош анализ, такива статии връщат доверието ми в писаната реч!

 63. 63 Профил на до № 41 Атанас Чобанов
  *****
  Любопитно

  Още не мога да повярвам че ги ометохме така мощно.... ,но много още предстои!!! Поздрави и честито на всички!
  Драгомир

 64. 64 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Според мен, все пак имаме право да се радваме. Защо:

  Комунизмът си отиде

  Едвин Сугарев

  http://www.svobodata.com/page.php?pid=1037&rid=154
  ...........................................
  В анализа на причините за оглушителния шамар, който левицата получи в резултат на най-наглото и корумпирано управление от цялата история на българския преход, би трябвало да имаме предвид и едно много важно обстоятелство. Истинският герой на тези избори не е ГЕРБ, нито пък която и да е от участвалите в тях партии. Истинският герой на тези избори е българският избирател. Той напусна пасивната си позиция на наблюдател и даде своя протестен вот, който с пълна сила се стовари върху Станишев и компания. Избирателната активност надхвърли 60% - и именно това обстоятелство обърка всички сметки. Благодарение на него мажоритарните мандати бяха спечелени от ГЕРБ, вместо да бъдат поделени между ДПС и БСП; пак благодарение на него две от трите патерици на левицата – НДСВ и „Лидер”, се отправиха към извънпарламентарното небитие; оцеля само – и то на ръба на изпадането – ДАНС-овата РЗС. И един дребен урок за разочарованите от дясното: същата щеше да бъде съдбата и на ДСБ, и на СДС, ако не беше създадена Синята коалиция.
  ...........................................

  Май доста гъби останаха необрани по Българските чукари. И за добро...

  Какво да направим оттук нататък? Според мед най- важното е да запазим това крехко Гражданско общество, което все пак се състоя. И да търсим отговорност за неуспехите на следващото правителство. Всички заедно. Както търсихме отговорност от комунистите.

  Важното е да разберем: по- добре от НАКАЗАТЕЛНОТО НЕГЛАСУВАНЕ е само и единствено НАКАЗАТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 65. 65 Профил на vnimatelen
  *****
  Разстроено

  незнам какви лекарства е пил Едвин, но са му помогнали.
  и да не забравяме, че вече "двустранната" имат "План Б".


  п.п. Костов не спря да ги нарича не "тройна", а "тристранна" коалиция, което си е живата истина.

 66. 66 Профил на  jazz do Lyuba
  *****
  Неутрално

  Този коментар е тежка излагация. Да беше казала нещо за Борисов и неговото краченце, както и за Божидар Димитров. На умряло куче нож вадиш. Станишев се държа изключително адекватно и бих казала достойно, а доган изнесе на несръчния си език лекция по политическа практика. Най-разумното изказване бе неговото, а най-малоумното на Костов и Мартин Димитров. Бъди честна и не пиши халтури, за да се харесваш на идиотите от форума на този глупав вестник. Борисов -премиер е обида за твоята и моята и на хиляди българи култура. Не сме толкова закъсали... Между другото Борисов и Синята коалиция е инженерен проект, създаден от олигархията в която влиза и твоят работотадел, който му се слага, както се слагаше на Шулева, но няма да го огрее...Чудно ми е сега като падна тройната коалиция, заменена от по-лошо издание за какво ще пишете с Бойко Пенчев и Георги Господинов. Най-разумен в изборната нощ бе друг ваш колумнист - Александър Андреев. Вземете нещо от него! Излагате се с тези комунистически "памфлетки"

 67. 67 Профил на митко
  *****
  Неутрално

  аз пък няма да пропусна да се усъмня. сори, любослава. добре пишеш, но анализът ти този път е слаб. слаб е, защото и ти реагираш емоционално на политиката, както повечето българи, а оттук идват и проблемите, и липсата на интелигентно политическо говорене. разбирам желанието ти за оптимизъм при всичката помия, която се изля над българия през последните осем години, но аз нямам повод за радост. победата на бб е поредното жестоко падение и просто се надявам, че скоро ще стигнем дъното, за да се оттласнем нагоре.
  иначе предвиждам следното: бб няма да вкара костов в коалиция, а ще се обедини с яне или с волен. помни този коментар, когато пишеш колонката си следващия път.

 68. 68 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5050 Неутрално

  Любослава, брилянтна както винаги!
  Свалям шапка.
  Респект!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 69. 69 Профил на ДЕ Е ГОЦЕ???
  *****
  Разстроено

  Здравейте
  Само минавам да попитам: де е Гоце, бе? Не беше ли редно да направи изявление? Не трябваше ли да благодари на българския избирател за това, че взе нещата в свои ръце и на практика предотврати политическа криза в страната? Де е тази мъдра Държавна Тиква? Липсва ми днес цял ден, та за това питам...

 70. 70 Профил на Соломон
  Соломон
  Рейтинг: Неутрално

  Политика и или морал
  Българино!
  Само преди две седмици ти хленчеше, че няма за кого да гласуваш.. Сега надигна глава. Намери си за кого да гласуваш?- Добре.
  -Защо обаче, по инерция, продължаваш да съскаш срещу Костов? Защото морала и висотата на другите, удрят комплекса ти за малоценност ли?
  -Какво лошо има в това да видиш, че в България се зараждат наченките на истински политически морал? Е, за сега, само Иван Костов е носител на такъв тип морал - "да се говори каквото се мисли и да се върши това което се говори".
  -Защо това дразни толкова много ушите ти..??
  Нормалното е да се приветства всяко положително развитие в оцапания политически живот в България. Някога СДС беше заслонът, в който номенклатурата се скри от гнева на народа. Като му изпопадаха керемидките Бисеров, Бакърджиев, Софиянски, Юруков, Радонов.. и лъсна отсъствието на политически морал и у хора като Ж.Желев, Бонев, П.Стоянов, СДС/после ОДС/ си получиха оценката на избирателите и заминаха в опозиция / а керемидките - завинаги/.
  Те говореха неща, които не мислеха и извършиха дела обратни на думите си.
  После,някой докара Царя, със същата цел - да заслони тайната власт на номенклатурата и да си напълни "негово величество" джобовете.
  Народът не се усети и гласува за него. "Царя" говореше неща, които не мислеше и извърши неща обратни на говоренето му. Получи си го по най-унизителния начин. Заслужено бе изхвърлен от политиката и историята на България. Завинаги!!!
  Така стана и с „Тройната коалиция”. БСП и НДСВ и ДПС крояха тайни замисли, говореха едно а извършиха друго. И си получиха заслуженото.БСП отиде в реанимация за дълго, ДПС отива в инфекциозното, а НДСВ го изпратихме мълчаливо.
  Кошлуков беше наказан за същата липса на политически морал. Останалите зад борда на тези избори - също, защото на българина му стана ясно, кой е истински и кой е менте.
  Яне Янев получи кредит от избирателите, защото няма по какво да се види дали това което говори е това, което мисли и дали това което казва, че ще прави е това, което е говорил.
  Страхотно мъдър е българския избирател!
  Сега идва във властта Бойко Борисов. И неговият ГЕРБ получи кредит на доверие. Критерият, по който ще бъде оценяван от избирателите е пак този: - дали се говори каквото се мисли и дали се върши това което се говорило от тази партия.
  Ако се размине с този минимум за наличие на политически морал, политическата кариера на Борисов ще е много кратка, а ГЕРБ ще има съдбата на политическите ментета до тук.
  Защото на тези избори, освен всичко друго, българския народ показа, че е платил с лихвите цената на мирния преход и от тук нататък всеки политик и политика ще получава това което заслужава. Включително и развалени яйца и нещо по-твърдо по главите си. Страхът от брадвите го няма. Тоест, няма го и страхът от палките и хватките на полицията и мутрите. Сега сме на чисто -пито платено.
  Голямата победа за българската демокрация е , че най-после бе дефиниран образът на моралната и неморалната политика и физиономията на моралния политик и на политическия мошеник.
  За неудоволствие на мнозина, Иван Костов е политикът с нов морал. Възрастта му няма значение.
  Колкото и да се дразнят някои, той е огледалото в което се и ще се оглежда всеки, който от тук нататък помисли да прави политика.
  Процентите на партията му сега нямат никакво значение.
  Колкото повече действуващите политици и държавни мъже се отдалечават от стандарта Костов, толкова по-бързо ще изхвърчат от политическата сцена. И толкова повече ще расте подкрепата и процентите на водената от Костов или за придържаща се към зададения от Костов стандарт за политически морал, политическа формация.
  Това е нещото, което вбесява и плаши ментетата.
  Страхът от появата на морал в политиката!
  А , че носителят на такъв морал се казва Иван Костов, е само подробност.
  Можеше да се нарича Станишев или Сакскобурготски, или Доган, но не би...
  Би могъл да се нарича и Бойко Борисов.
  Аз истински си пожелавам това.

  Соломон
 71. 71 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Статията сполучливо описва трепетите на ЗАГУБИЛИТЕ. Та те заплашваха, те сочеха с пръст, те са безпомощни и сега може някой да ги съди и ако сгрешат може работата им да отиде на зле. Управниците ВЕЧЕ НЕ СА БЕЗСМЪРТНИ!
  Нека само да добавим..
  Тези избори са поука и спасение. Поука, защото БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ВИНАГИ Е СТРАДАЛ ОТ ПРЕДАТЕЛИ. ЕТО ТОВА СА ТЕ:
  НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЦАР СИМЕОН ВТОРИ, защото забрави хората, които споменаваха името му със сълзи на очи и го посрещнаха като Светлината и справедливостта в живота, а ТОЙ ГИ ЗАБРАВИ И СЕ СДРУЖИ С ОПОЗОРЕНИ, НО БОГАТИ ХОРА, ЗА ДА СТАНЕ ЦАР. ТОЙ СИ ЗНАЕ, НО ГОСПОД ЩЕ ГО СЪДИ!
  НДСВ, КОИТО СЕ ПОДИГРАХА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ПОЗИРАХА КОЛКО НАД НАРОДА СТОЯТ. ТЕ СЕ ПОКАЗАХА КАТО ИЗПОЛЗВАЧИ И СТРАХЛИВЦИ ОСВЕН, КАТО ПРЕДАТЕЛИ.
  БСП, които продадоха всичките си избиратели и държаха БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В ГЛАД И МИЗЕРИЯ, ЗА ДА МОЖЕ ПОРЕДНИЯ ХУЛИГАН ДА СЕ ОБОГАТЯВА, КАКТО МУ ДОЙДЕ. ТЕ ЛЪГАХА И ПЛАШИХА ИЗБИРАТЕЛИТЕ С ТУРЦИТЕ НА АХМЕД ДОГАН, А СЕ СЪЮЗИХА С ТЯХ И СЕ ПОВЕСЕЛИХА ЗА НАРОДНА СМЕТКА.
  ДПС, които лъгаха и още лъжат избирателите, че някой ще закача хората, нарочно ги държат в мизерия и им дават трохи. Лъжат ги че могат да изпълняват отговорни длъжности, а когато се провалят, наричат това еъническа чистка. ДПС ПРЕДАДЕ СДС! Те предадоха Царя и поощряваха престъпленията по служба, подкупите и длъжностните присвоявания.
  ДПС НИ НАКАРАХА ДА СЕ ПОЧУВСТВАМЕ ТУРСКИ РОБИ В СОБСТВЕНАТА НИ СТРАНА! В АДА ДА ГОРЯТ ДАНО!
  ВСИЧКИ ПО- ГОРЕ ПО ЕДИН ЗАВИДНО НЕВМЕНЯЕМ НАЧИН ТЪРПЯХА И ПООЩРЯВАХА ПРЕСТЪПНОСТТА.
  ВСИЧКИ ТЕ ЗАСТАНАХА ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  ДСБ, които ЗАЯВЯВАТ ПРЕТЕНЦИИ, А ПОСТОЯННО ГУБЯТ ИЗБОРИ И ВЪРВЯТ САМО НАДОЛУ! НЕОБЯСНИМО ВСЕКИ ПЪТ СЕ ПРЕЦАКВАТ С КАНДИДАТИТЕ СИ. ТЕ СЕ НАЛАГАТ, ЗА ДА ЗАГУБЯТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. И ТОВА АКО НЕ Е ПРЕДАТЕЛСТВО, КАКВО Е? Лошият реултат на синята коалиция се дължи на ДСБ! Сините тръгнаха като победители и ДСБ ги спря.
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИМ ПОКАЗА ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ И ЗАЯВИ, ЧЕ ИСКА ДА ВЪРВИ НАПРЕД. Можете да запомните 05.07.2009година. На тази дата се смени политическият елит на България, защото народът не иска да ги вижда повече.
  Тези избори показаха, че младите не искат да живеят като своите родители и не се довериха на старите вече треперещи измамници, които жертват дори и собствените си деца за сто лева пенсия повече. Българският народ тръгна след човек, който спечели доверието му с прости, обикновени думи. Обещанията му бяха оскъдни, като изключим обещанието за съд на апашите. Победителят скоро ще излезе на слънце и ако се окаже , че е излъгал, то народът ще намери други, след които да тръгне, но не и да се върне назад при предателите.
  Какво е предателство?
  Да направиш хиперинфлация, за да намалиш дълговете си, а народът да изнемогва в мизерия!
  Да направиш безработица и да прецакаш всичките си производства, като вкараш хора на входа и на изхода на предприятията.
  Да погазиш законите и да прецакаш Приватизацията и Реституцията.
  Да объркаш и затрудниш държавното управление, за да има хаос, за да се реорганизира старата власт и да има престъпно влияние.
  Да използваш престъпността против БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  Да вдигнеш парното и да откраднеш парите като поделиш откраднатото с БСП и другите политици.
  Да вдигнеш цената на тока и да лъжеш в сметките,а присвоените пари от измъчения народ да ги присвояваш и делиш с политиците.
  Да вдигнеш цената на водата и пак така да крадеш.
  Да се подпише под международни договори и да загробиш РОДИНАТА СИ, МАЙКА СИ И БАЩА СИ.
  Да служиш на друга държава и да поставяш нейния интерес пред интереса на БЪЛГАРИЯ.
  Да се прегърнеш с тези, които са посегнали на честта и достойнството на рода ти и да поощряваш престъпленията , които се вършат като се правиш, че не забелязваш.
  Да продадеш гласа си, за да може някой да те смачка през следващите години и да те превърне в роб.
  НАРОДЪТ ИСКА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН И ИМА СИЛИ ДА ДОСТИГНЕ ДО СВОБОДАТА СИ!
  В АДА ДА ГОРИТЕ ПРЕДАТЕЛИ МРЪСНИ!

 72. 72 Профил на Констатин Георгиев
  Констатин Георгиев
  Рейтинг: 5 Неутрално
 73. 73 Профил на Чисто и просто
  *****
  Разстроено

  Нищо съществено няма да се промени. Без правова държава, декомунизация (декриминализация) няма, няма и да има справедливост, сигурност, перспектива пред не-тъпите, не-наглите, не-комунистите, не-мутрите или обобщено не-мангалите. "Там, където свършва законът, започва тиранията". Само, че никой в назначените за "десни" партии не говори за досиета, за нови конституция и закони и последваща пълна декриминализация на съдебната власт, както е направено два пъти в Германия. Справедливостта, наказанията, отговорността не се случиха през 1997-2001, няма да се случат и сега. Единственото съществено след зрелия социализъм, бе че вратите на концлагера "България" бяха отворени, духът от бутилката пуснат, остана утайката, шлаката да гради вече 20 години презрелия социализъм и да бре плодовете му. Моралът, достойнството принципността, имунната система на обществото, са му чужди, понеже не могат да се краднат, излапат и изчукат. Българският етнически компонент в този мангалски народ, с мангалски бит и душевност, ще продължи да бъде най-бързо изчезващия в света.

 74. 74 Профил на ДО #66
  *****
  Неутрално

  Знаеш къде е Гоце
  Добре е , нали?
  Сигурно е много зает, милия...мъдри следващия "инженерен проект".....как от 700 000 феновете на БСП да ги докара на следващите избори до 350 000..А така!! Бравос, Гоце! Как да не ти се радва човек?! ))

 75. 75 Профил на до Иван Костов
  *****
  Неутрално

  Да спечелихме изборите! Спечели ги не Бойко Борисов още по-малко Иван Костов. Спечели ги БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и това е най хубавото.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 77. 77 Профил на nabliudatel
  *****
  Неутрално

  Докато не се види, че съдебната система работи, докато престъпниците в бившата власт и техните хора не бъдат осъдени - няма никакви основания да се мисли, че тази "победа" на ГЕРБ няма да е същото като Симеон&НДСВ. Така че, остава да се види.

  "Веждито" ако наистина ще е министър на културата - по-добре да го закрият и това министерство. Все едно голяма файда от него няма, никога не е имало. Може да стане отдел към просветното министерство. 78. 78 Профил на един видял
  *****
  Весело

  наистина е удоволствие да се четат статиите на Л. Русева. И този път много добре е казана- трябваше НИЕ да изберем единия от двата пътя- или продължаване на тиранията на комунистите и османския султан или да се опитаме да излезем на пътя. Радвам се, че го направихме, да ние го направихме. Щастлив съм и горд, че младите, емигрантие и много от апатичните (отчаяните) гласуваха.
  С това направихме първата крачка, да изхвърлим комунистите! остават НЯКОЛКО МИЛИОНА СЛЕДВАЩИ КРАЧКИ!
  Да дадем възможност на г-н Борисов да свърши своята работа, тази, която ТОЙ обеща!
  Да не го хулим сега (ако се провали, ще бъде като НЕГОВО НИЩОЖЕСТВО), имаме време до следващите избори!
  Също считам за неуместни и сравненията какъв неук бил, какъв недочел и т.н. Някой по-горе даде пример с Рейгън- и него нашата комунистическа преса описваше като най-простия каубой, че е мързелив и работел по 3 часа на ден, но и*а майката на комунизма, нали! А ако беше бачкал по 10 часа,а?
  Аз за последен път дадох гласа си. Мисля, правилно постъпих, като гласувах за сините! Според мен, един обикновен българин, най-доброто, което може да направи сега г-н Костов, е да дава само съвети и препоръки на екипа на Борисов, къде, кога и какво да НЕ ПРАВИ, за да избегне грешките, изяли главата на Сините 2001 г.
  Та това, е братя и сестри, честито ви връщане на сцената! Да, както казва Любослава, НИЕ СПЕЧЕЛИХМЕ!

 79. 79 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Само да ви припомня, че Божидар Димитров държи на последния етаж на музея "частните колекции" на ДС-ченгетата и ги пази с държавни средства. Изобщо никой не се пита как така патриотът Димитров е съгласен с нарушението на закона от страна на тези откровени иманярски разбойници. Разбира се, на другарите от шести отдел, собственици на "Арес" , такива дребни забележки не се правят.

  И този търбух сега го спрягат за министър на културата. Отдавна има съмнения, че в НИМ експонатите са сменени с копия, а оригиналите са изнесени от ДС и кой знае каква е съдбата им.

  ДС винаги е държала културното богатство на страната.

  Пак ще ви припомня цитатът на диктатора Живков, валиден и до днес, изказан по повод поклонението на Гунди: "Ние ще посочваме кои да бъдат идолите на народа".

  Днешните идоли са "мъжкарите на масата", солидните милиционери, пазвантите и слугите на старите велможи. Чудя се как Борисов не е викнал фазомерът Стоичков за министър на енергетиката.

 80. 80 Профил на БАЛКАН
  *****
  Неутрално

  Някои от двукраките пришълци без перушина бяха политически изритани, други се ослушват в коалиционни кьошета, трети пренастройват кудкудякането си...

  "Категоричното изритване на тройната коалиция заедно с категоричното делегиране на отговорността за управлението са обнадеждаващ сигнал за това, че мнозинството избиратели не е

  "онова двукрако без перушина, което населява сивите пространства от двете страни на Балкана и което заради парче хляб е способно на всичко" (по Иван Хаджийски).""

 81. 81 Профил на 1
  *****
  Весело

  Страхотна статия! Дъхът ти спира! Сърцеспиращо.

  Heartbreakingly Breathtaking!

  Имайте милост

 82. 82 Профил на ltk
  ltk
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А дано!

  You live and learn. At any rate, you live.
 83. 83 Профил на Кулин бан
  Кулин бан
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Преди да се радваш на падналия тиранин, провери кой го е бутнал"
  Радой Ралин на първия "свободен" митинг след 10.11.1989

  Така че, да си имаме едно наум. Свободата трябва да се брани всеки ден.

 84. 84 Профил на АЗ
  *****
  Неутрално

  Не съм фен на ББ, а както разбирам и авторката не е. Тя не може скрие подозренията си, че тоя е един надут балон. Но реалностите са такива - по-добре ББ, отколкото някоя зловредна формула на инж. Гоце Българопредателов.

 85. 85 Профил на Допълнение
  *****
  Неутрално

  А сега много искам да бутнем и Параванов! Един импийчмънт ще ни се отрази много добре

 86. 86 Профил на Кулин бан
  Кулин бан
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ББ и Първанов имат общи приятели. Импийчмънт няма как да стане.

 87. 87 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Не е шега работа.
  Че са крали, крали са - но това трябва да го докаже независим съд.

  Много по-лошо е, че поддържаха налагането на нагла криминална култура на цялата държава и общество,
  в най-добрия случай парализирайки жизнено важни институции и проекти. А парализът в някои критични случаи води до смърт...

  Социализмът в Русия, Украйна, България и много други страни
  по света е наложен терористично и криминално, коминтерновски. Станишев младши /който Не е малолетен/ е Премиер на РБ и Председател на БСП е длъжен да знае и добре знае този всеизвестен, солиден факт.

  Знае, че социалистическата комунистическа диктатура 1944-1989 е нелегитимна и престъпна според законите на Република България.

  Въпреки това Станишев демонстративно пропагандира БКП и БСП като неразличими, както де факто е,. БКП БСП е филиал на столетна коминтерновска организирана престъпност.
  Филиал на световния марксистки нацизъм и фашизъм.

  Налагащ Антиконституционен Антибългарски морал на цялото общество в РБ.

  Станишев младши се счита над закона, за недосегаем и/или за невменяем.
  Имате ли друго обяснение за публичното поведение на
  Премиера на РБ и Първи председател на БСП?

  2029
  * 6

  "Гледката си заслужаваше! Станишев мига на парцали, а подпийналият Доган говори несвързано. Няма и следа от предишната им самонадеяност. Няма ги циничните полуусмивчици. Двамата изглеждат в шок, че "брадвата" им в крайна сметка се обърна срещу тях."

  СТРАХ. Тресе ги, щото не знаят какво ги чака. ЕК наблюдава и чака РЕЗУЛТАТИ. И присъди. Аз също. НИЕ също.

 88. 88 Профил на Бим
  *****
  Неутрално

  ИСТИНСКА СВОБОДА В БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА, САМО СЛЕД ПРЕМАХВАНЕТО НА;
  Учението-Религиите(бог е един)-Паричната система и замяната им с Национализъм-Патриотизъм-Расизъм и ЕДИН Бог ЗАКРИЛА над всички за всички във всички, от ВСИЧКИ!
  Уважавам мнението на Хан Крум, Старец и др.
  Вярно е че комунистите са навсякъде, но също е вярно, че ИМА И БЪЛГАРИ НАВСЯКЪДЕ!
  Комунистите на власт, начело или в опозиция са ужасни! България проумя!
  България ще бъде СВОБОДНА!
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ и САЛЮТ към всички патриоти на България.

 89. 89 Профил на Жоро
  *****
  Неутрално

  до Хан Крум. Хайде сега, "спряга се". Не го очаквах от теб. Спрягат се глаголите, не имената. Ами естествено, че той ще е министър на културата. И той е дебел и апаш като другия. Явно политическите животни разбират културата нарцистично. Досега имаше само едно изключение - Димо Димов.

 90. 90 Профил на Шопенберг
  *****
  Весело

  Част от възможно най-добрия резултат от изборите, дължим на будителя-талант Любослава Русева.

  Благодаря Любослава!

 91. 91 Профил на С.В.
  *****
  Неутрално

  Аз лично се радвам, че няма да виждам физиономията на свинеподобното чудовище Масларова. Тая нямаше страх да лъже, че е болна от рак, защото й наизвадиха далаверите и трябваше да събеди съчувствие у нас, идиотите, както си ни представя. Кеф, кеф, кеф, че това животно беше изхвърлено! Но сега трябва да бъде и осъдено. Как ще стане това обаче, не знам. Тя играе карти с Първанов, а както каза някой по-горе, Първанов и ББ имат общи приятели. Какво ли ни чака наистина?

 92. 92 Профил на Анонимна
  *****
  Неутрално

  Гледам Каролев по няква телевизия - нахално, гнусно копеле. Фатката му е да прекъсва събеседниците без да се аргументира. Лайно миризливо! Толкова се радвам, че НДСВ се срина, че ще черпя в следващите 800 дни с лимонада

 93. 93 Профил на BALKAN
  *****
  Неутрално

  Хане чужд защо си се никувал по Български,
  като привиждаш псевдообяснения по българоФобски --
  само в наивност на български граждани ?

  Тъп ли си или се правиш на тъп?

  Не може ли да ти мине през ума обяснението, че
  ББ е сравнително най ПРИЕМЛИВ за така наречениете велики
  сили които имат дума в политическата игра: САЩ, ЕС, Русия
  и прочее ?

  Че ББ е най ПРИЕМЛИВ от гледна точка и на вътрешното
  дередже до което ни докараха тоталитарската БКП на ссср и нейни производни ?

  Че Русия, Путин и прочее, щат не щат, се равняват с Факта,
  че България и Европа са част от ХРИСТИЯНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ?

  Просвети се, неразумни юроде, и откажи безбожното си врачуване в стил придворен шут на бекапе на ссср.

  Хан Крум
  * 12

  Любослава, в тази игра няма промяна. Влезеш ли веднъж в Школата, излизаш само с краката напред. Не се подлъгвай, дори и тварде,твърде съмнителната мажоритарна карта говори за престараване в изкарания резултат. Подготовката за българския Путин започна още преди осем години и оттогава в машината на героизирането му за нов народен водач беше прегната колосална енергия. "Култът Борисов" е пренатрапен и пренабит в главите на опростаченото население....

 94. 94 Профил на Дневник
  *****
  Весело

  Не, не, не и не! Не бива да омаловажаваме феноменални феномени.

  Статията е перфектна, блестяща, великолепна, супер, върховна!... Отивам за синонимен речник. Ще продължа след малко.

  fr Pavel
  * 25

  Поредния точен коментар на Люба, но e малко сух - липсва инвенцията, блестящите метафори, уместните цитати от детските книжки.

 95. 95 Профил на gele19522
  gele19522
  Рейтинг: Неутрално

  Поздравления за статията. Точно и много премерено. Добър стил на излагане на идеите и общите концепции. Браво!!!

 96. 96 Профил на Maslarova
  *****
  Неутрално

  G-н Станишев, не Ви ли прави впечатление "порасналия апетит" на вашата г-жа Масларова ? То не бяха скандални поръчки за фирмата на съпруга й.... Скандал с военни имоти тресе Стара Загора. Като главен герой в заменките от типа „кон за кокошка" се изявила социалната министърка Емилия Масларова. Сделките са извършвани с подставени лица, но за тях знаели мнозина. Местната власт не смее да извади „на светло" скандалните заменки, поради страх от гнева на Масларова и съпругът й, но тайно се надява, че прокуратурата ще се заеме с проверка на многобройните сигнали. Достатъчно е да се проверят механизмите на сделките, кой стои зад фирмите и по какъв начин е ставало всичко, за да се разбере как са ощетявани военното министерство, армията и държавата, твърдят източници от МО. Достатъчно е една обикновена ревизия и проверяващите ще се натъкнат на добилия широка гражданственост факт, че в основата на най-апетитните замени стои не кой да е, а самият социален министър - г-жа Емилия Масларова. Разбира се чрез фирми, които формално прекъсват иначе видимата с просто око връзка на „сделките", стоящи в основата на замените. За да си подсигури секретност и безнаказаност за далаверите, министър Масларова направила многобройни опити да свали тукашния шеф на РДВР ген.Тончо Михайлов и да го замени с доверения си човек Венцислав Драганов, бивш служител на Шесто управление на ДС, който всъщност е и официалното лице на икономическите структури на Масларова на територията на Старазагорска област. Опити за сваляне на Михайлов са правени при двама бивши министри на вътрешните работи проф. Георги Петканов и Румен Петков. След назначаването на Михаил Михов за министър са проведени разговори и с него по същата тема, твърдят от МВР. По времето на Петканов Масларова постига частичен успех, твърдят запознати. Тя успява да убеди министъра да назначи на работа в НСС (контраразузнаването) неин човек като офицер на прикритие. В качеството си на такъв, той е имал достъп до секретна информация и възможност да прикрива сигнали за далавери, където е споменавано и нейното име, както и да манипулира информации, свързани с дейността на фирми от нейния бизнес кръг. Този човек продължава да работи и върши услуги и досега. Говори се, че неотдавна същият служител е поискал икономически достъп до поръчки за групата от фирми, чрез които Масларова трансформира държавен паричен ресурс в собствен от новоназначения директор на държавната ТЕЦ - 2 в град Раднево. След като му е било отказано от директора, офицерът оклеветява в служебен рапорт до ГДБОП директора на ТЕЦ-2, приписвайки му несъществуващи пороци. Същият доверен офицер често е забелязван в компанията на Антон Масларов, съпруг на министърката и двигател на бизнес интересите й в Старозагорския край. Особена слабост той имал към сделките с петрол и горива. Много е вероятно проверяващите да се натъкнат на факти, как фирми, близки до Антон Масларов и ченгето на прикритие, са продавали нискокачествени гориво на почивни домове под „шапката" на Социалното министерство в курорта Павел баня, например. Горивото се оказва опасно и уврежда горивните системи на парното отопление, но с името на Масларова скандалът се потулва и до разследване не се стига. Инструментариумът от фирми, с които се оперира в ограбването на държавата от името на Масларова са: фирма „ТЕМА" ООД - главно действащо лице, собственост на Венцислав Драганов и Елена Римпонова, която пък е собственичка на фирма „ЛЕНА" , в която се труди Антон Масларов. Интерес представлява и довършването на сграда за социален дом в Стара Загора, проект, който се финансира от Социалното министерство и се оценява на на близо 10 млн. лв. В отговор на депутатско питане премиерът Сергей Станишев обявява точно тази сума и допълва, че става дума за изграждането на социален дом. Всъщност истината е, че се извършват само довършителни работи, тъй като сградата е построена отдавна... Излиза, че някой е заблудил Станишев. Фактите могат да се проверят за броени часове. Търгът е спечелен от фирма ГД „Стара Загора-2007" - фирма, регистрирана 3 дни след отпускането на парите от Социалното министерство. При обявяването на поръчката през м. ноември 2007 г, такава фирма не съществува. Като основен собственик в нея е вписано юридическо лице фирма „Конкордия", чийто предмет на дейност е доставка на горива, а като лице за контакти в договора е дадено името на Венцислав Драганов. Между другото фирма „ЛЕНА" , макар че е с предмет на дейност „счетоводни и одиторски дейности" при предишният директор на ТЕЦ-2, фирмата „ЛЕНА", сключва договор за обществена поръчка на стойност над 5 мил. лв. без ДДС за доставка на горива за теца. Близкият на Масларова Венцислав Драганов, е собственик и на фирма „Армира" ЕООД, собственик на едноименният хотел „Армира" на Старазагорските бани. Хотелът се радва на много интензивен човекопоток, не за това, че е евтин, а за това че в него се провеждат всички мероприятия в региона, финансирани от държавата и най-вече от социалното министерство. Също лесен казус за проверка. Интересна е историята на хотела. Той е построен на базата на бившата почивна станция на държавното дружество „Водно стопанство" - гр.Стара Загора. В един момент Е. Масларова успява да смени тогавашния директор с доверено лице. Става дума за Сергей Петров, кадър на БСП, по това време безработен. Точно Петров продава на специална, разбирай супер ниска, цена социалното съоръжение на посочена от Масларова фирма, твърдят запознати. Друго интересно мероприятие на тандема Масларова-Драганов е ремонта с подставени фирми на почивната станция на мини „Марица Изток". Там цените на отделните строителни и ремонтни дейности са надписвани некоркократно по сравнение с тези от съществуващата практика. В резултат се реализира печалба в размер на почти 3,5 млн.лева. Говори се, че част от тази печалба е инвестирана във втората кандидатпрезидентската кампания на Георги Първанов. Така се говори в Стара Загора, но само една задълбочена проверка би могла да потвърди или да отрече мълмата сред местната общественост. Говори се също, че г-жа Масларова упражнява натиск върху Георги Йорданов, директор на областната данъчна администрация с една единствена цел - да не се проверяват близките до нея фирми. Най-интересният момент е обаче този със заменките на военни имоти. Хора от военното ведомство твърдят, че срещу два панелни апартамента в краен квартал на Стара Загора фирми на Масларова получават от Военното Министерство следните активи : - Помещение в центъра на града на пресечката на бул. „Симеон Велики" и ул. „Димчо Стаев", в което в момента се помещава представителство на AUDI. - Ресторант „Морско око", който в момента се преправя на казино. - Сградата на бул. „Методи Кусев" под военния стол, където се помещава офиса на фирма „ТЕМА"ООД в момента. - Магазин в супер центъра срещу сградата на „Пожарна охрана". Разбира се всичко това са твърдения на хора от среди на БСП, военното министерство и МВР. Независимо един от друг тези източници са убедени, че една истинска проверка на изнесеното ще потвърди техните сигнали. Frognews.bg е готов да публикува и други мнения по въпроса, както и опровержения на горните твърдения. Все пак прокуратурата е тази, която може да провери, след което да отхвърли или потвърди изнесеното. Мнозина наричат вече Стара Загора "градът на Масларова".
  П

 97. 97 Профил на уточнение
  *****
  Весело

  Мисли, савецката другарка, но е раздирана от конфликт на интереси

  мнение
  * 27

  Нихилизмът в България е изполван и разпространяван като черен пиар от същите агенти на съседни и не-толкова-съседни страни. Недейте им се връзва! кой народ е перфектен? Защо съседите ни ще се смятат за по- от нас? Ами, за да им кажем, помазвачески-гузно: добре, нека е вашата, само не ни се карайте!

  Русева, помисли ли и за това?

 98. 98 Профил на kkk
  *****
  Неутрално

  Споделям всички страхове и съмнения на Хан Крум и други .... но по-спокойно пичове. Аз съм симпатизант на СДС но от всичко личи че те не са силна партия. 7% нищо не са. Няма смисъл да си измисляме обяснения как май сме спечелили. Не сме. Наистина спечели народа като показа че няма да търпи безкрайно и че ще се бори за промяна дори когато е очевидно че управляващите правят всичко възможно да нагласят изборите. Това е похвално! Това прави чест на Българите! Не е необходимо да ходим с наведени глави!
  Дали Борисов е новия "спасител"? Съмнявам се. Но той е единствения който има шанс да е такъв. Българина този път показа че е прагматичен и не е овца и гласува за единствената възможна надежда. Ако не бяха излезнали толкова много Българи да гласуват с явното разбиране че това за което гласуват е компромис, нещата можеха да са много по-лоши.
  А и Борисов не трябва да прави кой знае какво. Да вкара в затвора най-големите гадове, да им конфискува парите, да отвори пак фондовете от ЕС и да ги оползотвори правилно. Това не е много.
  За народа обаче това не трябва да бъде края а едно ново начало. Сега трябва да се натиска и изисква структурна промяна - наистина свободна преса и медии, наистина независима съдебна власт, и поне малко по-ефективна администрация.
  Така че ЧЕСТИТО! Това беше единствения правилен избор и народа го направи.

 99. 99 Профил на ААА
  *****
  Неутрално

  Не ти ли се струва глупаво да обясняваш относителната скъпотия в София и цяла България сравнено другите страни в ЕС със столичния кмет, а не с Коминтерньовците управляващи цялата Държава:

  Първанов, Станишев, Пирински, Велчев, БСП, ДПС, НДСВ
  и прочее дъщерни корпорации на тоталитарската БКП ?

  Костовичар ли си?

  Хан Крум
  * 31

  Глупаците бързо забравиха намерението на Борисов да направи София втори по скъпотия след Москва град в света.

  Днес цените в магазините, цените в строителството, цените на лекарствата, бензина, дрехите, таксите, глобите отдавна са по-високи от тези в скъпи страни като Германия, за Гърция отдавна не говорим.

 100. 100 Профил на Graovec
  *****
  Неутрално

  1. Докато печели на Б.Б. му имам доверие донякъде....ще видим като почне да губи дали няма да се наложи със сопи да го гоним, за да пусне властта...
  2. Ясно е, че задокеанския брат му удари едно рамо, което означава, че във външната политика ще сме като ретранслатор на Вашингтон, но нейсе, малко по-добре от това да сме на Москва.
  3. Младежът спряган за финансов министър като че ли си разбира от работата, така че да няма особени сътресения, ще направи възможното в криза, което няма да е леко за когото и да е.
  4. Ако икономиката и правосъдието се дадат на хора свързани със Синята коалиция, това е показателно, че едни от най-тежките ресори се прехвърлят на евентуалните партньори, защото с правосъдието никой не желае да се заеме.
  5. Сега ще се види кой колко струва в ГЕРБ, защото досега беше лесно. Сега след като тройната ламя е извън властта, тя ще се нахвърли да разложи отвътре управляващата партия. Ще има заложени парашутисти, ще има изнудване на някои, а още повече ще има предложения за неустоими(финансови и др.) комбинации. Така, ще видим как Б.Б. си е подбрал хората, както той веднъж каза "Ще ме предадете ли?" Волен Сидеров вече веднъж видя какво се случи като решиха да понатиснат надолу подалата се над полагаемото ниво Атака. Б.Б. е старо ченгесарско куче, но най-вероятно другарите от котилото ще се опитат да го извъртят и той го знае.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK