Две съдебни решения зачеркнаха СДС

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SIDDHARTHA
  *****
  Весело

  Напред към смазването на ТРИУМВИРАТНАТА МАФИЯ!
  УСПЕХ!

 2. 2 Профил на Jim Stark
  Jim Stark
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Десет причини за абсолютната и неотложна необходимост на гласоподаването:

  1. Въздържанието от гласуване е «абстиненция» от принципите на демокрация и плурализъм и е възможно най-неразумният начин на поведение на гражданин уважаващ демокрацията и плурализма.

  2. Въздържанието от гласуване дава възможност на группировки да се възползват от «шанса» да обръщат резултатите в своя полза като мобилизират «свои» гласоподаватели.

  3. Негласуването е безотговорност към бъдещето. Ако не ме интересува, кой ще ме управлява, не ме интересува и собственото ми бъдеще. В парламентарните демокрации промяната на обществените ценности се извършва чрез избори, а не чрез диктатура или революции.

  4. Абстиненцията от изборен глас е израз на гражданска слабост. Хората които не отидат до урните няма да могат утре да изразят позиция и на други места.

  5. Негласуването е апатичност към околния свят, която свършва безинтерес към себе си и ленност, а това според християнството е смъртен грях.

  6. Въздържанието от гласуване е ясен сигнал за управляващите, че могат да правят каквото си искат. Те виждат, че никой не се интересува от тях дори на избори и могат безспирно да чинят произвола си.

  7. Когато давам гласа си, аз заявявам активност. Когато съм активен, тогава мога да постигна нещо. Когато мога да постигна нещо, аз съм полезен. Когато съм полезен, Господ ми вдъхва необходимите сили, за да мога да се справя със всяка нерадост и изкушение.

  8. Когато имам правото да гласувам, а не го ползвам, това право атрофира. Подобна атрофия води до неговото незачитане, а оттам и до поведението на избрания в пълен разрез с това, което избирателят би допуснал.

  9. Ако не отида да упражня правото си на глас, нямам моралното право да се оплаквам от никакви действия и бездействия на държавни и общински органи. Защото тези органи са отговорни за работата с гражданите. Ако не съм изразил позиция с доверие или недоверие към тях, управленците не служат на избирателя, а на себе си.

  10. Гласуването е абсолютна и неотложна необходимост, защото самото участие – дори без да се вижда партия, за която да се гласува - най-вече с невалидна бюлетина показва много ясно необходимостта от създаване на нови инициативи, които да отговарят на обществените очаквания. Ако само се мълчи и не се гласува, няма как да се даде ясен сигнал, каква част от избирателите очакват нови политически формирования, които да ги представляват.

  БИВШ ТАРИКАТ... ВЯРНО, ЧЕ ТУЙ НЕ Е ДЪРЖАВА, НО ДОКАТО ИМА БАЛАМИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...
 3. 3 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Юридическите хватки можеха да ни помогнат да се отървем от Костов по-лесно. Но основното средство за това е политическият процес и се нядавам да бъдем на висотата на очакванията на гражданите. Длъжни сме да изхвърлим този десен фалшификат, създаден от Луканов, от дясното пространство. Нямам нищо против Костов, ако е начело на лява партия и не лъже десния избирател...

  www.dobribozhilov.com
 4. 4 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  Добри, поръчай си охрана. Веднъж те видях по улиците, втория път няма да се въздържа.

 5. 5 Профил на ДАКО
  *****
  Гневно


  ДО ХА : ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ !! С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ ! С ОХРАНА И БЕЗ ОХРАНА ЩЕ ГО ОПРАВИМ !

 6. 6 Профил на минков
  *****
  Разстроено


  Добри , момченце подличко и услужливо работиш за червените . Ти не си никакъв "десен" , а просто едно смахнато копеленце , каквито се събрахте от всякъде в т.н. партия на Я.Янев с абревиатурата РЗС !! Познати са ми повечето от "фурнаджийските лопати" , които се събрахте там !!

 7. 7 Профил на gatzev2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 8. 8 Профил на Ех Добри Добри
  *****
  Неутрално

  http://www.youroukov.org/?p=141#comment-2914

  Добри Божилов says:
  ноември 17th, 2008 at 18:38

  Г-н Юруков,

  Причината да се оттеглите е, че просто ви смачкаха. Изхвърлиха ви от играта. Още като дойдохте ви казах, че не разбирате нищо от политика. След това вие нееднократно го доказахте. Обективно погледнато, дори не им се наложи да прилагат кой знае какви средства. Смачкаха ви с най-слабите възможни - дърдорковци като Яне Янев и данъчни компромати.

 9. 9 Профил на cocot0ne
  cocot0ne
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бобри, май ти изстина третото място в листата на ЙуРУКОв след двамата Пламенни, а?
  Убеди ли се вече, че ЕП изглежда от 17-тото място в листата на РеЗаЦите като от спътник през Гуглето?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK