ВАС задължи ЦИК да регистрира Синята коалиция за изборите

Председателят на ВАС Константин Пейчев докато произнася решението (по средата). От двете му страни са Цветана Сурлекова и Мария Костов.

© Асен Тонев

Председателят на ВАС Константин Пейчев докато произнася решението (по средата). От двете му страни са Цветана Сурлекова и Мария Костов.Върховният административен съд (ВАС) отмени отказа на ЦИК да регистрира Синята коалиция и задължи комисията да спише десният съюз. Според ВАС (текста на решението в прикачения файл) са налице всички изисквания на закона синята коалиция да участва във вота за национален парламент. Решението е окончателно.


Константин Пенчев, председател на ВАС и председател на състава, който гледаше делото за регистрацията на Синята коалиция, каза, че се поставя въпроса възможно ли е правова държава да има партия, която се ръководи от лидер, който сам се отказа от управление и дали е възможно в правова България да има партия, която да бъде изключена от политическия живот. ВАС не може да позволи това да се случи, допълни той.


"Изключително сме благодарни на ВАС, защото за пореден път доказаха, че са на висота. Малко е странно това което се случва с ЦИК и със сигурност обществото няма нужда от това. От това имат нужда злонамерени хора, които си мислят че с технически средства могат да ни победят - това са еничарите на тройната коалиция", заяви Димо Гяуров, адвокат на Синята коалиция.


Това е страхотна победа, обяви пред "Дневник" председателят на СДС Мартин Димитров. По думите му ЦИК вече не може да откаже регистрация на Синята коалиция. "В противен случай ще бъде предизвикана гражданска война", добави Димитров.
Председателят на СДС смята, че е имало натиск върху председателят на ВАС Константин Пенчев, на който той е устоял. Той се позова на думите на Пенчев, който каза, че е имало коментари в медиите по решенията на ВАС и дори са му са се обаждали лично по телефона. "Това е голямо падение за управляващите", коментира Димитров.


Върховният административен съд и лично неговият председател Константин Пенчев защитиха днес по най-категоричния начин демокрацията в България, правовия ред и достойнството на съдебната система. Това каза Мартин Димитров на извънредна пресконференция след обявяване на съдебното решение за регистрацията на Синята коалиция.


По думите му ВАС е възстановил справедливостта и се е превърнал в гарант срещу политическия натиск, манипулациите и опитите да бъде отменено правото на избор на българските граждани.


Димитров посочи, че в основата на този натиск са БСП и ДПС чрез доминираните от тях институции.


Делото бе образувано по жалба на Мартин Димитров и Иван Костов, представляващи предизборната коалиция, срещу решението на ЦИК. С атакувания акт комисията не е регистрирала "Синята коалиция" за участие в изборите на 5 юли поради липса на мнозинство от две трети от присъстващите на заседанието членове на ЦИК.
Константин Пенчев, председател на ВАС:


"Съдът си постави няколко въпроса: възможно ли е в правова държава като България да има партия, която да се управлява шест месеца от лидер, който сам се отказа от управление; възможно ли е в правова държава като България да има една партия, която да не се представлява от никого и понеже няма регистрация, тази партия да бъде изключена от политическия живот на страната и то в момент на избори. ВАС казва, че това не е възможно и че съдебният контрол върху решенията на ЦИК не означава съдът да брои документите и да сравнява печатите. Той осъществява контрол върху това дали се спазват конституционните права на правните политически субекти да участват равноправно в политическия живот на страната. Припомням, че се позоваваме на двете решения по този казус, които са влезли в сила. Искаме да припомним още, че в България влезлите в сила решения се изпълняват и вместо членовете на някои органи, контролирани от съда да правят обидни коментари на тези решения в пресата или в телефонни разговори с председателя на ВАС, най-добре да ги спазват."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (601)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dbozhinova
  dbozhinova
  Рейтинг: Весело
 2. 2
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на Георгиев
  *****
  Неутрално

  УСПЕХ НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ !!!!

 4. 4 Профил на CS
  *****
  Неутрално
 5. 5 Профил на ПС
  *****
  Неутрално

  Браво на Константин Пенчев за думите, които каза след изчитане на решението!!

 6. 6 Профил на леко учуден
  *****
  Неутрално

  първо - добре. второ задължил ли е ЦИК да ги регистрира ?
  да не стане като с решението на ВКС.

 7. 7 Профил на VLD
  *****
  Неутрално

  Въпросът е дали са дали решение или пак само връщат решението да бъде взето от по-долната инстанция. Ако няма крайно решение, мъките продължават

 8. 8 Профил на леко учуден
  *****
  Неутрално

  @ПС какво е казал Пенчев?

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 10. 10 Профил на Иво2
  *****
  Неутрално

  Червените комплексари умират от яд.Този път сте в затвора червена разбойническа сган от нещастници!

 11. 11 Профил на Щастлив
  *****
  Весело

  Що ми се струва, че тоя съд е от малкото институции, които работят, както трябва.

 12. 12 Профил на ТГ
  *****
  Неутрално

  Сега трябва да се гласува! Да докажем на комунягите, че няма да я бъде тяхната престъпна власт! А след изборите да бъдат поставени в специално отредените за такива като тях места!

 13. 13
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 14. 14 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Има Господ на този свят. Забавя, но не забравя!

  ...........................................................

  http://archiman.livejournal.com/

 15. 15
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 16. 16 Профил на Лили
  *****
  Неутрално

  Значи на Костовистите-демагози, когато съдът отсъди нещо в тяхна полза, почват да го величаят (работел както трябва). Когато пък не е в тяхна полза - веднага го кръщават "комунистически". Как се нарича това Ванковисти?

 17. 17 Профил на devimi
  *****
  Неутрално

  Браво на съдиите от ВАС - това е единственият останал в България нормален, компетентен и предвидим съд.
  Последната държавна институция, на която може да се надяват гражданите, за да има поне някаква справедливост и законност.

 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5673 Разстроено

  Ще ми се да вярвам, че сагата с регистрацията приключва, но не мисля, че атаките ще престанат. Може би часове ни делят от нови процедурни трикове срещу Синята коалиция. Дано да не изляза прав...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на Иво
  *****
  Неутрално

  Каква костовистка еуфория цари само (но само във форумите). На изборите - отново с провесен нос и със запълнен г..

  Това последното се отнася най-много за мазохиста @15

 20. 20 Профил на Брад Пит
  *****
  Неутрално

  Ей сега КОСТОЗОМБЕТАТА ще въздигнат в култ и ВАС. Толкова сте елементарни господа сини другари.

 21. 21 Профил на pesho
  *****
  Неутрално

  успех на сините
  да се надяваме че са се отървали от трудещите
  се бивши агенти на ДС

 22. 22 Профил на чул
  *****
  Неутрално

  Пенчев каза, че 6 месеца СДС да седи без регистрация е недопустимо и каза че бившия лидер на СДС Юруков сам се е отказал от прежедателството на СДС, а сега пречи. Каза и че ВАС вече е взел едно решение (това за европейските избори), което очевидно не е спазено от ЦИК. Каза че ВАС не сравнява печатите, а гледа дали се спазва конституцията на България и каза че това решение е окончателно и не подлежи на обжалване и е задължително за ЦИК.

 23. 23 Профил на @ Лили
  *****
  Неутрално

  Не решението, а бързината и начина, по който е взето е ценното в случая. Но, уви, червената ви главица веднага се сеща за "костовисти - демагози".

 24. 24 Профил на торбалан
  *****
  Неутрално

  ето заради такива мекерета като К.Пенчев, решенията на българските съдилища няма да се признават в еЕвропа.
  Неможе когато има явни процесуални нарушения, съда да г узаконява!

  това е трагедията на цял един народ, че разни парцали , чрез полтически натиск си осигуряват живот!

  нямаше нищо позитивно в цялата тази история и точно заради това българите трябва да изхвърлят на бунището Синята коалиция и ДСБ!

  Аз казах!

 25. 25 Профил на Старият хипар
  *****
  Неутрално

  Много хора не се съгласиха с констатацията на ББ за човешкия материал в България, но за ЦИК като част от България това очевидно важи на 100%. Ако това са „експертите” на БСП, ДПС, Атака, РЗС и патрона им Гоце, по-добре да ограничим щетите навреме.

 26. 26 Профил на коколино
  *****
  Неутрално

  Мили господа .Беше ясно че документите на Мартинчо за регистрация не са наред.Ясно е, че съдебната ни система е политизирана до идоитизъм.

 27. 27 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5673 Весело

  Лили - №16, в коментарите не се слага равенство между СГС и ВАС. Това не е демагогия защото се говори за конкретни съдилища, а не за съда като институция изобщо. Типичното комунистическо опростенчество върши работа при "баба Гица от Слокощица", но това тук е форумът на Дневник. ОК?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 28. 28 Профил на desen
  *****
  Неутрално

  ВАС действа в услуга на Костов.

 29. 29 Профил на Иво
  *****
  Неутрално

  А после, разправяйте че съдът бил комунистически. Пипалата на Ваньо Черното са навсякъде. Дори и във ВАС.

 30. 30 Профил на Гражданска позиция
  Гражданска позиция
  Рейтинг: Неутрално

  Ех Иво Иво къде живееш човече ???
  Трябва ли да минат още 8 години за да разбереш, че не си заслужава да служиш на дявола. Поне да ти дават добри пари тези проклетници от тройни и четворни коалиции и там всякакви обръчи на които служиш.
  Да не се окажеш накрая доста излъган !!!!!!!!!!!!

 31. 31 Профил на фло
  *****
  Неутрално

  Агентите са получили задача от водещите офицери от ДПС и БСП и сега цял ден ще ореват форума, че ВАС допуснал синята коалиция до изборте, хаха яко страх ти тресе гадовете комунистически мръсни, заради престъпленията които са извършили. След изборите господа всички отивате в затвора !!!

 32. 32 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Иво, разбрахме какво искаш да кажеш. Разбрахме също и че няма какво друго да кажеш. Айде стига...

 33. 33 Профил на фло
  *****
  Неутрално

  Вижда се че платените писачи са 2-3ма и са толкова прости, че повтарят един и същи постинг по няколко пъти защото не могат да измислят нищо ново.

 34. 34 Профил на Орландо
  *****
  Весело

  Соцкомуняги и доганяги, ебете се в дъртите гъзяги !

 35. 35
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 36. 36 Профил на торбалан
  *****
  Неутрално

  г-н Пенчев, къде си оставихте душата?

 37. 37 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Синята коалиция и агент Гоце играят театър, който да вдигне имиджа на Синята коалиция и да гарантира лоялна опозиция за още един мандат. Прави се PR чрез скандали, така че да изглежда жертва и народът да гласува за нея. В крайна сметка ще нагласят нещата така че регистрация да има, а броят подадени бюлетини на баламурници да е по-голям. Все още обаче театрото не е свършило. Предстои още 1 тур на обжалване - този път на регистрацията на СДС-Юруков. Така за последно баламурниците ще бъдат убедени кой е "жертвата" и защо трябва да гласуват за него, и само за него. "Баламурник" е човек, който не мисли. Той вярва на приказките на своите икони, а не си задава въпроса кой контролира ВАС, кой назначи председателя му и кой в крайна сметка "пуска" Синята коалиция на изборите. Всеки задал си този въпрос ще прозре истината. А тази истина е необходима, защото гласуването за лукановата десница на др.Костов е гаранция, че никога няма да станем европейска държава. Докато вярваме на театрото, все ще сме само зрителите, а те ще са актьорите...

  www.dobribozhilov.com
 38. 38 Профил на antikomune
  *****
  Неутрално

  Комунете приготвяйте си багажа, но не за почивка в хотелите на другарката Масларова, за централния, а онова недоносче за сливенския затвор!

 39. 39 Профил на ДО БОЖИЛОВ
  *****
  Неутрално

  ЕБЕ ПЕДЕРУНГЕЛ,ПАК ЛИ СЕ ПОЯВИ БЕ ИЗРОД.

 40. 40 Профил на Ех, че весело ще стане
  *****
  Весело

  Чакам да се произнесе и видният буквояд albert v. dicey, заедно с Кебапчиев...

 41. 41 Профил на торбалан
  *****
  Неутрално

  Орландо, къде бе пич в берковица ли , при некой общински съветник?

 42. 42 Профил на Sailor
  *****
  Неутрално

  И сега след това решение, което окончателно трябва да сложи точка на въпросите - кой, кой е в СДС и защо трябва да изкореним до крак юруковщината, радоновщината и разни други шменти-капели е време за едно "синьо цунами", както каза вчера проф.М.Константинов.

 43. 43 Профил на Мечката
  *****
  Весело

  ОСТАВКА ЗА Ц И (р) К!!!!

  НЕЗАБАВНА И НЕСИМВОЛИЧНА.

  ЗА 800 МИНУТИ!!!

  (по мошенника Симеон Втори!)

 44. 44 Профил на синьо
  *****
  Неутрално

  Сега на ход сме ние избирателите.От нас зависи.Време е да си върнем БЪЛГАРИЯ.Да се махнеш от Родината си не е изход.

 45. 45 Профил на pesho
  *****
  Неутрално

  не са агентите на ДПС и БСП в форума, а някави прошляци,които дори не знаят какво пишат.Дават им за кафе и цигари,да изкарат деня някакси

 46. 46 Профил на :)
  *****
  Неутрално

  Вече е ясно за кой вземе 6.5%, въпроса е какво ще правим с останалите?

 47. 47 Профил на До #24
  *****
  Неутрално

  Явно много си сбъркан, за да се изказваш от името на цял народ, още повече като използваш лексиката на императорите. Очевидно си голям "демократ" с размерите на бактерия. Хайде, бъди жив и здрав, и си пий редовно хапчетата.

 48. 48 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Добри, Добри, вярно е, че една лъжа повторена 100 пъти става истина, но само в главите на тия, които я повтарят.

 49. 49 Профил на Жоро
  *****
  Неутрално

  Честито на всички!Сега,след толкова много мръсотии,победата ни ще бъде още-по сладка.Успех!!!

 50. 50 Профил на @Добри
  *****
  Неутрално

  Добри,
  абе вземи спри за 2-3 месеца да ръсиш простотии.
  Като ти видя постовете ми се прихожда до тоалетната.
  Вземи прочети някоя и друга книга, иди на почивка в планината, гръмни се, прекопай си лозето...

 51. 51 Профил на някой си
  *****
  Неутрално

  Добри Божилов пии си хапчетата, че пак си изпаднал в крисза.

 52. 52 Профил на ХА ХА ХА
  *****
  Неутрално

  КОМУНЯГИИИ СИНЬОТО ЦУНАМИ ЩЕ ВИ ОТНЕСЕ.

 53. 53 Профил на въпроси
  *****
  Неутрално

  дори и с регистрацията Костовото СДС няма да премине бариерата и няма да влезе в парламента. На хората отдавна им се повръща от Иван Костов и помнят как съсипа всичко този простак. А Мартинчо е жив дебил, той и за смях не става, напълно безлично и слабовато момченце. Така, че напразно се радвате костовисти, едва ли ще имате повече от 3 % на изборите, а за европейски парламент дори и депутат няма да хванете.

 54. 54 Профил на Темида Костова
  *****
  Весело

  Мики беше прав!!!!
  Всичо в БГ помага за искуственото дишане на СК!!!!
  СК победи служебно, със служебни дузпи!!!!!
  Сега остава реванша, СК да се наака и Избирателите да им покажат червен картон!!!!!

 55. 55 Профил на КАТЯ
  *****
  Неутрално
 56. 56 Профил на Реалист до Добри Божилов
  *****
  Неутрално

  "Предстои още 1 тур на обжалване - този път на регистрацията на СДС-Юруков. "

  Човече, много си прост бе. Какъв тур с обжалвания. Ти очакваш ЦИК да не се съобрази с решение да ВАС и да регистрира ментето на Юруков ли? Тогава няма да има обжалване, а ще летят камъни и ще играят тоягите.

 57. 57 Профил на @ Божилов
  *****
  Весело

  Г-н Божилов, вашето твърдение допуска фактическа грешка в контекста на бъдеще време - "удобната опозиция" в следващия парламент ще бъдат БСП и ДПС.

 58. 58
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 59. 59 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 697 Весело

  По случай мъдрото решение на ВАС предлагам Азис да напише песен за победата,Победа няма да има така или иначе поне парчето ще стане хит със сигурност!!
  А може и феновете на Азис да гласуват за Синята коалиция.
  Пак е нещо!!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 60. 60 Профил на съдия
  *****
  Неутрално

  Не, че някой от сектантите е в състояние да разбере това решение, но е сигурно, че то разби окончателно съдебната система. Оттук-нататък може да очаквате всичко. Вече няма никакво значение дали си демократ или комунист, вече е важно дали имаш пари и политически интерес. Няма по-голям кенеф от България почти в цял свят. Ние сме племе, а не народ - това е сигурно и настина е по-добре да ни управляват мутрите. С чиста съвест ще гласувам за Галевите, ако имам възможност

 61. 61 Профил на Sonya
  *****
  Неутрално

  Скъпи комуняги,като сте толкова сигурни,че след изборите ще сме с провесен нос защо тогава напирате да не ни допуснат до избори?Вие много добре знаете,че отмина времето когато печелихте избори ей така,само с едно щракване на пръсти!Просто тъпият ви електорат пооредя по селата и малките градове.Вече не можете да ги държите в подчинение и сляпо гласуване!Свиквайте!!!

 62. 62 Профил на Мда ДО № 60
  *****
  Неутрално

  ТИ ИЗМЕТ МИРИЗЛИВА СИ СЪДИЯ ,КОЛКОТО И АЗ.

 63. 63 Профил на коколино
  *****
  Неутрално

  Бе наистина как тия от ДСБ се радват да ги мачка едно нещо с явно ромски произход? Баси хората.

 64. 64 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 624 Весело

  #53,

  "дори и с регистрацията Костовото СДС няма да премине бариерата и няма да влезе в парламента."

  Ами хубаво, може ли да те цитирам на 8-и юли? Но, дори и да не премине, това е нормалният начин, а не чрез процедурни курвачки.

  И пак един поздрав от П. Пенев (комунистически поет):
  "Е*и си майката, Григоре
  Е*и си майката ти казвам!
  Ти си тъп милиционер
  Аз с теб не искам да приказвам."

  И не приказвам, просто се ебавам, д'еби тъпунгера ти злобен!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 65. 65 Профил на pesho
  *****
  Неутрално

  Защо пък се спря точно на азис?
  да не би да сте в меден месец?

 66. 66 Профил на Николай Заяков
  *****
  Неутрално

  това е първата победа на демчокрацията от двадесет години насам. ще има и други. пазете се, тройкаджии от отечественофронтовската коалиция. времето ви изтича.

 67. 67 Профил на Мда
  *****
  Неутрално

  КОМУНЯГИТЕ СА СЕ АКТИВИРАЛИ ПО ФОРУМИТЕ КАТО БЪЛХИ ПРЕДИ ДЪЖД.

 68. 68 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1034 Весело

  "Не, че някой от сектантите е в състояние да разбере това решение, но е сигурно, че то разби окончателно съдебната система." - боли ли ви, отрепки? Кеф

 69. 69 Профил на Мондиана
  *****
  Неутрално

  Елементарната логига казва, че следва да заключим, че или 1) ЦИК нарушават законите като зловредстват целенасочено или 2) нарушават законите, защото са некадърници. Някой да се сеща за трети вариант?
  Ако няма трети вариант, следва, че 1) или за за затвора или 2) са за уволнение.
  Обаче подобни ситуации и случки у нас са почти ежедненвие и завършват без последствие за нарушителите.

 70. 70 Профил на Банко
  *****
  Неутрално

  На КОСТОЗОМБЕТАТА навсякъде им се привиждат КОМУНЕТА. Те и ВАС бяха такива до преди малко. Но щом взеха решение в тяхна полза, веднага почнаха да ги величаят. Абе смешници ромско-драгалевски, драйфа ми се от вашия кретенизъм.

 71. 71 Профил на ьхь
  *****
  Неутрално

  дали пък Гоце не се е намесил и наредил на съда да ги регистрира, зер се очертава много интересна следизборна комбинация. Единствените, които ще са в парламента са ГЕРБ, БСП,ДПС и Атака. Гоцето не го виждам да направи правителство, ГЕРБ няма да има мнозинство, яко работят другарите комунисти по въпроса, но и българите са тъпи и мързеливи готованци и ще гласуват само за келепира си, не с разум за бъдещето. Ако ГЕРБ не състави правителство и остане в опозиция, ново правителство на БСП и ДПС, начело най-вероятно със Сергея, дори няма да има очи за Брюксел, камо ли пари да капнат . И тогава - накъде отиваш Гоце ? Патова ситуация.! Затова вероятно е наредено да се регистрира костовото СДС, дано пък се промъкне, евентуално и за кумова срама да измие очите на Брюксел да се състави правителство. От трън та на глог, костовистите опапаха България преди години, и сега няма да и простят.

 72. 72 Профил на Иван
  *****
  Неутрално

  Сега вече наистина се убедих, че в България няма честен съд. Всички решения се взимат под политически натиск. Нали уж именно срещу това бяхте СЕДЕРАСТИ.

 73. 73 Профил на Мислещ
  *****
  Неутрално

  Ще гласувам за тези, срещу които "работи" цялата креатура на БСП и ДПС ! И призовавам всички мислещи хора, да се паразмърдат между заспалия ни народ, и да дадем на изборите един МОЩЕН СИН УРОК на мафиотите !

 74. 74 Профил на ДО БОЖИЛОВ
  *****
  Неутрално

  А бе - сукалче, що не идеш при мама да побозаеш от цицата и. Или циците на майка ти са силиконови и ти си отрасъл на Чернобилско сухо мляко? Това последното обяснавя странната червено-турскосиня мутация в онази дейност, която при нормалните хора се определя като мисловна!!!

 75. 75 Профил на БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ + БСП + СК - новата тройна ламя на България. Тежко ни братя, българи. Ще си спомняме с умиление за НДСВ и ДПС.

 76. 76 Профил на stiga vreme e za promiana
  *****
  Неутрално

  Надявам се вси4ки изказали мнение по горе в полза на коалицията да отидат и да гласуват, само така има смисъл, хора трябва да гласуваме, това е на4ина да кажем стига, ние правим живота си, ние, стига с оплакванията.Само с хлен4 ни6то не става, за6то не направим не6то. 6те ми се всеки българин, който се 4увства такъв и иска България за децата си, да отиде и да гласува...........

 77. 77 Профил на КУКУ БАБА
  *****
  Любопитно


  А БЕ ЛИЛИ , ИВО , ДОБРИ , ВИЕ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ЛИ СТЕ ИЛИ ПРОСТО СТЕ ЕДНА ШВЕДСКА ТРОЙКА ?? СИГУРНО КАТО ЛИЛИ Е ЗАЕТА СЕ ВКЛЧВА УРОДА НА КОЛЬО ДОБРЕВ -БАШ ТРАФИКАНТЧЕТО НА ВАЛУТА !! ЩО СИ ..............НЕ ГЛЕДАТЕ ТРОЙКАТА ?

 78. 78 Профил на Ели
  *****
  Неутрално

  Червените мафиоти си отиват. Идват сините такива. Тежка съдба българска.

 79. 79 Профил на Драголюб Петров
  *****
  Неутрално

  Не, че някой от сектантите е в състояние да разбере това решение, но е сигурно, че то разби окончателно съдебната система. Оттук-нататък може да очаквате всичко. Вече няма никакво значение дали си демократ или комунист, вече е важно дали имаш пари и политически интерес. Няма по-голям кенеф от България почти в цял свят. Ние сме племе, а не народ - това е сигурно и настина е по-добре да ни управляват мутрите. С чиста съвест ще гласувам за Галевите, ако имам възможност

 80. 80 Профил на Масларов
  *****
  Неутрално

  Абе ченгетат много се активизирахте бе!Няма смисъл.Така или иначе ще останете на улицата след парламентарните избори.

 81. 81 Профил на УРААААААААААА, ПАК ЩЕ ЛАПАМЕ
  *****
  Весело

  БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ СПОМНИ ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ ОТПРЕДИ 8 ГОДИНИ. ЛОШОТО Е ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ОКРАДОХА ДОСТА И ЗА ВАНКАТА ЩЕ ОСТАНЕ ДА ЛАПА САМО ТРОХИЧКИ. АМА ЗА ЕДНО ЦИГАНЕ И ТОВА СИ Е НЕЩО.

 82. 82
  Белият Негър
  Рейтинг: 697 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 83. 83 Профил на ss
  *****
  Гневно

  Ноторно известно е, че комунистите са безродници,но вече се съмнявам дали са човешки същества. Като , чета това нещо назовало се като"Иво "ясно е, че е нещо ЗЛО изпълзяло от ПРЕИЗПОДНЯТА И ЕДВА ЛИ Е РОДЕНО ОТ ЧОВЕШКА МАЙКА.

 84. 84 Профил на Предложение
  *****
  Неутрално

  По случай мъдрото решение на ВАС предлагам Азис да напише песен за победата,Победа няма да има така или иначе поне парчето ще стане хит със сигурност!!
  А може и феновете на Азис да гласуват за Синята коалиция.
  Пак е нещо!!

 85. 85 Профил на Ел Че
  *****
  Неутрално

  Истината е равна на половин дузина!Успех!!

 86. 86 Профил на до Milen Ivanov
  *****
  Неутрално

  на 8-ми юли на пресконференцията в НДК ще ти кажат окончателните резултати - синята костова коалиция - 3,2 %. Да ти е честито, с инатлъци да угодите на драгалевския циганин политика не се води. Но това ви се и пада, опоскахте за 4 години страната и съсипахте всичко. Не че комунистите са стока, или ДПС, но вие ги надминахте по алчност, наглост корупция и простотия. Начело беше ваша Надка, преводачка станала външен министър. Да не говорим за Данчо ментата, Бисеров, Венци Върбанов, все отбор .......

 87. 87 Профил на Предстои
  *****
  Весело

  ЗАВРЪЩАНЕТО НА КОСТОКРАДЦИТЕ - Епизод 2

 88. 88 Профил на Да Иво № 19
  *****
  Неутрално

  Не става дума за мен дали съм мазохист или не. Говоря ти на теб, Ивенце, и става реч за мъжки полов ч**н, който ти е влязъл отзад. В такива случаи съблюдаваш втория цитат на Мао - влезне ли ти отзад, не мърдай, защото допринасяш за нарастване на удоволствието на врага. Предвид юдокомунистическо- турската нагласа, дето я имаш, забравяш че си в България, че идват избори, на които може да не сте вече управляващи и след които със сигурност ще ви се потърси сметка за 8 те години безчинство над българския народ!!! Затова не бих се репчил толкова.... Я си помисли!!!

 89. 89 Профил на до 86
  *****
  Неутрално

  3.2% - мисля че си надценил СК поне двойно или тройнол

 90. 90 Профил на Катя
  *****
  Неутрално

  До "въпроси" - което точно съсипа Костов, можеш ли да ми припомниш? И ако може да не започваш с АК Балкан и с другите източени от комунистите държавни предприятия. Че аз си спомням малко по-различни работи - едни фалирали банки, едни пенсии по 3 долара, заплати от по 6 долара и инфлация от 3000% в края на управлението на ЖАН. В края на управлението на ОДС (2001 г.) заплатите бяха по 150 евро, а минималната пенсия- 60 лева. За 8 години откакто Костов не е на власт колко са се променили доходите на хората и колко е инфлацията? Ако можеш да ми отговориш на тези въпроси. А за гласоподавателите на Синята коалиция, не се тревожи - може да сме 3%, може и да сме 33%, но никой няма право с тоталитарни похвати да ни лишава от възможност да избираме!

 91. 91 Профил на istina
  *****
  Неутрално

  Просто °им светна°,че сме в Европа, караха я по соцтоталитаристически и ЕС ПАК щеше да им дърпа ушите....
  Пък и българите, и света "прозира" какво се крие зад имената на ТОЛКОВА много партийки, родили се след обявяването на Синята коалиция!!!!!
  Успех на Синята коалиция!

 92. 92 Профил на Иво до Пендела
  *****
  Неутрално

  Брей, как добре знаеш кога да мърдаш и кога да не мърдаш, явно често ти влиза отзад.

 93. 93 Профил на до 90
  *****
  Неутрално

  Ами Костов съсипа всичко, което можеше да се съсипе, плюс още няколко неща. Иначе въпросът ти би изглеждал по добре във вида "Остана ли нещо несъсипано от Костов."

 94. 94 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 469 Весело

  Хихи сещате ли се за оня стар хит на Кръпката от митингите на Александър Невски - "Когато падне БКП, не искам аз да съм отдолу, за да не падне върху мен..."
  Хубава песничка, хубави времена, жалко, че няма да се повторят.

 95. 95 Профил на Това е истината
  *****
  Весело

  Много сме - силни сме.
  Костозомбетата.
  Но за съжаление
  само по форумите.

 96. 96 Профил на Повтаврям
  *****
  Неутрално

  По Мондиана

  Елементарната логига казва, че следва да заключим, че или

  1) ЦИК нарушават законите като зловредстват целенасочено или

  2) нарушават законите, защото са некадърници.

  Някой да се сеща за трети вариант?  Ако няма трети вариант, следва, че

  1) или за за затвора или

  2) са за уволнение.


  ____
  Допълвам: Могат ли с такава ЦИК да се проведат ДЕМОКРАТИЧНИ, ПРАВОВИ и НАИСТИНА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ???

  СМЯНА НА КОМИСИЯТА!!!
  или
  КОНТРОЛ НА ВСИЧКИТЕ ИМ РЕШЕНИЯ!

  Още няма електронна страница! Или поне Гугъл не я показва

 97. 97 Профил на шопа
  *****
  Неутрално

  Нека не забравяме, че ЦИК е на пряко подчинение на агент Гоце и нищо там не става без съгласуване с него.

 98. 98 Профил на 4-ти Отряд
  *****
  Неутрално

  в статията Константин Пенчев, председател на ВАС е цитиран неточно, той каза:

  "Възможно ли е в правова държава да има една партия, която да се управлява повече от шест месеца от лидер, който сам се отказва от управлението ... не може една партия да се изключва от политическия живот на страната в навечерието на избори. Това не е нормално и не може да се случи в една правова държава"

  и аз не съм 100% сигурен но бих помолил автора да си чуе отново записа и да цитира точно мнението на председателя на ВАС

 99. 99 Профил на До Дневник
  *****
  Неутрално

  Ето какво е казал Пенчев:
  Друг въпрос е - възможно ли е в правова държава като България да има една партия, която да не се представлява от никого и понеже няма регистрация, тази партия да бъде изключена от политическия живот на страната и то - в момент на избори. ВАС казва, че това не е възможно и че съдебният контрол върху решенията на ЦИК не означава съдът да брои документите и да сравнява печатите. Той осъществява контрол върху това - дали се спазват конституционните права на правните политически субекти да участват равноправно в политическия живот на страната - каза Константин Пенчев.
  Това означава, че шефа на ВАС се поставя над закона - логично е да го попитаме - ами защо не отменят регистрациите въобще, щом като ги смята за формални подробности. Дневник - с коя страна ще сравните сега България - вчера беше Беларус, а днес САЩ ли сме. Не стана ли ясно на всички, че цялото управление играе цилкове, само и само да вдигне малко на Костов рейтинга, за да го види като удобна парламентарна опозиция.
  Хайде да видим сега с коя мафия ще се оправдавате. Костов и мафията са едно и също

 100. 100 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Синята коалиция е вече в играта, СДС също... Кой печели от раздвоението на СДС? Всички свен СДС.. Грабете собствения си народ, а когато излезете в чужбина гледайте какви сте мизреници. До деня на изборите ще изкристализират предателите, които служат на Русия , Турция, Сърбия , но не и на България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK