ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Германското външно министерство отново отказа секция в Манхайм

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 657 Неутрално

  тия боклуци от посолствата само пречат на гражданите.
  най-добре да бъдат затворени.
  поне да се спести някой лев

 2. 2 Профил на Rowan Atkinson
  Rowan Atkinson
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В Манхайм, Хайделберг и околността има хиляди млади българи, чиито глас явно плаши "модерните" ни,загрижени за бъдещето на България властващи!

 3. 3 Профил на Гадове
  *****
  Неутрално

  Защо ли не съм изненадан от липсата на действие на Българското посолство??? СерГей Станишев не им е изпратил инструкциите..... Мръсни ГАДОВЕ

 4. 4 Профил на pete_damyanov
  pete_damyanov
  Рейтинг: 225 Гневно

  не им се давайте, нека всички студенти се надигнат в неделя до Бон и да скъсаме шортите на комунистите!

  от един бивш студент в Германия

 5. 5 Профил на NK
  *****
  Неутрално

  Предвид познатата стратегия очаквайте пълно съдействие от посолствата окол 19:30 в деня на изборите за да могат да твърдят после, че ето видите ли те били направили всичко както си му е реда.

  Друга тема е, че междувременно по стар български обичай ще им теглите по една майна и ще изпиете по една бира за "тяхно здраве".

 6. 6 Профил на pete_damyanov
  pete_damyanov
  Рейтинг: 225 Весело

  аз на предишните избори пътувах от Бремен!

  Хайде момчета и момичета, не се поддавайте на апатията, ами гласувайте!!!!!!!!!!!!!

 7. 7 Профил на MVnR
  *****
  Неутрално

  1. Отговорът на германското МВнР е много ясен и точен - избори могат да се провеждат само на територията на българските дипломатически и консулски представителства. Френският почетен консул няма нищо общо с България. Германските власти спазват стриктно законите на страната.

  2. Българските студенти в Манхайм може да не вярват на българските дипломати, но би трябвало да имат доверие на местните власти. Техните представители едва ли са корумпирани червени. Между другото, правилата за гласуване на чужди граждани в Германия не са променяни отдавна.

  3. Под натиска на студентите посолството в Германия е било принудено да направи една смешна и будеща недоумение от гледна точка на дипломатическата практика постъпка - да иска разрешение за разкриване на секция във френското почетно консулство в Манхайм. Не бива българските дипломати да падат до такова ниско равнище, притеснени от натиска на хора очевидно некомпетентни, но гласовити и подтиквани очевидно от партийни централи.

  4. Няма нужда политическите партии да си изтриват ръцете с Външно. Ако искат да получат гласовете на българите в чужбина - трябва да работят с тях, да ги привличат и организират, в съответствие със законите на страната на местоживеене. Така прави ДПС - и не само в Турция /там помага очевидно турската държава в лицето на специалните служби и чрез изселническите организации/, но и в Белгия, Холандия, Испания. погледнете резултатите от евроизборите.

  5. А най-добре е след изборите по най-бързия начин да бъде променено изборното законодателство на принципа - гласуват на парламентарни избори българските граждани, които си плащат данъците в България. Писна ми от хора които милеят за България само на думи и когато са на хиляди километри от нея,
  като през цялото време псуват власт, правителство и себеподобните, живеещи в България, като че ли са друга категория граждани.

 8. 8 Профил на Pelina
  *****
  Неутрално

  След очакваната победа на десните сили всички служители на МВнР от министъра до чистачката да бъдат изметени дисциплинарно за 72 часа Това решение да бъде без право на обжалване и коментари

 9. 9 Профил на За MVnR
  *****
  Неутрално

  ГЛУПАК, преди да пишеш подобни глупости може би трябва да се образоваш. България има подписани документи за отменяне на двойно данъчно облагане. Аз с удоволствие бих плащал данъци в Бг където те са 10% вместо сегащните 27% които плащам.
  Не се прави на отворко задник такъв.

 10. 10 Профил на Аз гласувам до номер 7
  *****
  Гневно

  Мнооого комунистически боклуци агитатори плъзнаха във форума преди изборите...повдига ми се от вас! Не Ви ли е срам да пишете такива нагли глупости: ''Под натиска на студентите посолството в Германия е било принудено да направи една смешна и будеща недоумение от гледна точка на дипломатическата практика постъпка - да иска разрешение за разкриване на секция във френското почетно консулство в Манхайм. Не бива българските дипломати да падат до такова ниско равнище, притеснени от натиска на хора очевидно некомпетентни, но гласовити и подтиквани очевидно от партийни централи'' - без коментааар!

  До българите в Германия (и не само):

  Браво, хора! С вас сме - не им се давайте на некадърните изпълнители на политическа воля в посолствата и във Външно! Давайте все така, ако този път не постигнете целта си, не се отказвайте!

  А до българите в България - завлечете си задниците до избирателните секции, ако ви е останала поне малко гражданска съвест и воля!!!

 11. 11 Профил на Чисто и просто
  *****
  Любопитно

  Интересно, след десетина години каква ли ще е политиката на германското външно, че и вътрешното, спрямо поданиците на Първа Частна Мангалска Република? Понеже няма правна възможност да я изключат, а след приемането и на Турция, ЕС ще стане като ОССЕ, където членуват, държави като Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргистан, Русия, Таджикистан, Туркменистан, Турция, Узбекистан. Затова ще се създаде нов ЕС, докъдето свършват границите на Австро-Унгарската имерия, т.е. без балканско-мангалски и др. подобни народи, които нямат нищо общо с европейския морал, култура, възпитание, ценностна система, мироглед и т.н.

 12. 12 Профил на MVnR
  *****
  Весело

  Дискусията във форума излиза от добрия тон, но напълно подкрепям призива за масово гласуване на 5 юли както в България, така и в чужбина /там където местното законодателство позволява/

 13. 13 Профил на Pelina
  *****
  Неутрално

  До МВнР вие сте гъзолизачи и с нищо не допринасяте за авторитета на България по света Смрат комунистическа омитайсе

 14. 14 Профил на Адвокат
  Адвокат
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мнението на МВнР е единственото, което е аргументирано и написано грамотно. Не съм съгласен с последната точка, според мен българите в чужбина трябва да гласуват по пощата. Хем ще се спести от организацията на секции в села и паланки по света, хем всеки ще може да си пусне гласа.

 15. 15 Профил на Бо
  *****
  Неутрално

  Мнението на 7, МВнР, е манипулативно:
  "Не бива българските дипломати да падат до такова ниско равнище, притеснени от натиска на хора очевидно некомпетентни, но гласовити и подтиквани очевидно от партийни централи.
  ". Докажи, че сме:
  1. некомпетентни
  2. подтиквани очевидно от парт. централи.

  "Писна ми от хора които милеят за България само на думи и когато са на хиляди километри от нея,
  като през цялото време псуват власт, правителство и себеподобните, живеещи в България, като че ли са друга категория граждани." Ние обичаме България повече от себе си. Ние не псуваме България и обичаме народа, работим от години с цялото си сърце за демокрацията и всеки може да види какво сме направили.

 16. 16 Профил на monaxa
  *****
  Неутрално

  Бьлгари!Часовникът цъка!Гласувайте!
  Остават 4 дни,които са съдбоносни! Eлиминирането на Станишев и Доган от управлението на страната е основната цел! Погледнете наглите им мръснишки червени и угоени физиономии!Погледнете им страхливите клипове ! Погледнете им странните предизборни заплахи и обещания!Нали никой разумен човек не би гласувал за тази измет с ориенталски манталитет!
  ”Бог дава,но в кошара не вкарва,а змията когато умира най много хапе”!
  Вразумете се и се мобилизирайте за изборите!Гласувайте!
  Всички бьлгари трябва да разберете че тези избори са битката за Бьлгария и неиното оцеляване в бьдешето като дьржава!В момента Бьлгария е като една гола,пребита и ограбена проститутка на пьтя за Европа.И това го направиха 2 -те Пети колони.Едната рьководена от агентите на Путин Сергей Станишев и Георги Пьрванов,хора без гордост и морал ,забравили Перущица и Батак,Шипка и Одрин, а втората рьководена от Ахмед Доган,които е роден турчин,турчин е и турчин ще умре.Не гласувате ли всички срещу БСП и ДПС след време Турция и Русия ще си стиснат рьцете на Шипка!Тогава предателите ще бьдете Вие!
  Гласувайте!
  Над нас е Бог,които ще ни съди!Под Него е нищото!

 17. 17 Профил на Адвокат
  Адвокат
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тук нормален диалог не може да има. За ваше сведение, и живея в чужбина, и симпатизирам на Синята Коалиция, и съм тотално против сегашното управление. Нисотата на повечето изказвания тук -- като израз и правопис -- е брутална.

  Важна причина за проблемите в България и затова аз да не съм си вкъщи: липсата на културно отстояване на позиции. Горният примерно е на ниво 2ри клас.

  А и Дневник е същата работа: високопарни претенции за бизнес медиа, а позволява този боклук по форумите си.

 18. 18 Профил на Адвокат
  Адвокат
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И за да бъда конструктивен, предлагам само регистрирани читатели да могат да коментират. Качеството определено ще се повиши.

 19. 19 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1154 Разстроено

  17, 18
  Набързо ни нареди по кутийките, етикетчета имаме ли вече?
  А кой ще коментира не е твоя работа. Да ти имам самочувствието!
  Животът не е паркетен салон, та всички да се изразяват абсолютно правилно и грамотно. За съжаление грамотните продължават да са по-малката част и трябва да свикнеш да живееш заедно с тях.
  ПП Първата част от мнението ми БЕШЕ далеч по-остра!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 20. 20 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  А немците съвсем ясно го казаха. Германия е бедна и не може да си позволи да организира секции в чужбина. Гласува се по пощата. В УК-то също може. В БГ не може. Защо? Защото част от гласуващите са неграмотни ли? Или такова гласуване по-трудно се контролира?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 21. 21 Профил на Адвокат
  Адвокат
  Рейтинг: 8 Неутрално

  19: Всеки нарежда по някакви кутийки (сини/червени е май особено популярен подход). Моите кутийки са уважение към мнението на другите и елементарна езикова култура на ниво гимназия.

  Никога не съм бил съгласен, че трябва да свикваме с това, което ни заобикаля, или да си мълчим, когато нещо не ни харесва. Подписът ти май точно това казва, между другото.

 22. 22 Профил на topi_belgiq do MVnR
  *****
  Гневно

  А ти защо така наивно смяташ, че 100 % от българите в България плащат данъци?Значителен процент не си плаща дори ел. енергията, водата или каквото и да е друго, ние може да не плащаме данъци в България, но:

  1.Не сме и длъжници и не живеем на гърба и с 20те си деца;
  2.Не въртим далаверки, не източваме държавната хазна и не перем народни пари;
  2.Не очакваме нищо в замяна- пенсия, соц. помощи и т.н.;
  3.Подпомагаме държавата с парични постъпления..

  А сега би ли ми обяснил/а/, защо пък един социално слаб /или мутра/, който НЕ желае да работи и НЕ плаща данъци, би следвало да има правото да гласува, само защото се намира на територията на страната?На мен защото ПАК не ми стана ясно...

 23. 23 Профил на Ников
  *****
  Неутрално

  Само да отбележа, че в Дания разкриха втора секция в Архус...не е като да не може

 24. 24 Профил на do MVnR
  *****
  Неутрално

  Аман от комплекси там по министерството. Все българите в чужбина (без Турция) са ви трън в очите, защото МОГАТ и ПРАВЯТ нещата да се случват. За разлика от вас.
  И аргументите са просто смешни..вие ще сте първите безработни ако ги нямаше българите в чужбина - най-големия "външен" инвеститор в България! Икономиката горе-долу вървеше тези години благодарение на милиардите евро и долари наляти от нас в пазара в България чрез родители, роднини, приятели и т.н.
  Затова МЛЪКНИ!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK