За два мандата повече, или битката за 200 хиляди гласаЧетири дни преди евровота общата мобилизация за участие в изборите остава почти без промяна. Твърдо намерение да гласуват заявяват между 30% и 34% от пълнолетните жители на страната, което означава, че в неделя до урните най-вероятно ще отидат между 2 и 2.3 милиона избиратели. Както активността, така и резултатът от изборите обаче все още могат да претърпят промяна, тъй като 21% от българите допускат възможност да променят решението си в оставащите няколко дни. Тази нагласа крие най-висок риск за ГЕРБ, тъй като всеки трети от колебаещите се е потенциален негов избирател.


Точно мобилизацията на симпатизантите е най-сериозното предизвикателство пред ГЕРБ, което кампанията му не съумява да преодолее до този момент. Партията разполага с относително широка периферия от привърженици, която обаче се колебае както дали да гласува, така и дали да подкрепи ГЕРБ, или друга дясно-центристка формация. Формацията на столичния кмет продължава да бъде лидер в предпочитанията на избирателите, но в седмиците на кампанията сякаш "замръзва" на едно място и не успява да увеличи дистанцията с основния си опонент БСП. При прогнозираната избирателна активност, ГЕРБ има възможност да спечели между 28% и 31% от подадените гласове. Те биха му гарантирали досегашните пет мандата в Европейския парламент.


Обратно, избирателите на БСП са значително по-мотивирани да подкрепят партията си. Силно ограничената в края на управленския мандат обща подкрепа за социалистите обаче не им позволява да разширят потенциала си и тяхната подкрепа се очертава в границите на 21% - 24% от гласовете на 7-ми юни, което означава четири сигурни мандата в европарламента, т.е. възможност да загубят едно от досегашните си места.
Избирателите на ДПС са единствените, сред които готовността за участие в изборите нараства изключително силно в хода на кампанията. Само за две седмици тя скача от 60 на 95%. При липсата на съществени промени в общата избирателна активност, тази мобилизация води до значително увеличение на относителната електорална тежест на ДПС, която може да му отреди много близки до БСП позиции. ДПС има шанс да получи между 16% и 19% от гласовете в изборния ден, или три сигурни мандата. При сериозен спад на активността, т.е. под 30 на сто, Движението ще получи допълнителни дивиденти и евентуален четвърти мандат.


Подкрепата за Атака остава в границите на измерваната през последните седмици. Националистите губят част от симпатизантите си, които се преориентират към РЗС или ГЕРБ. Въпреки това партията запазва потенциал от около 10% от твърдо решилите да участват във вота, което й осигурява две депутатски места на европейско равнище.


След като в началото на кампанията конфликтите около лидерския пост в СДС разочароваха не малка част от потенциалните десни избиратели, впоследствие проблемите около регистрацията на Синята коалиция съумяха да изиграят мотивираща и обединяваща роля. За момента това носи потенциал от 6% до 8% от реалните гласове в неделя и най-малко един сигурен мандат.


Динамика в хода на кампанията отбелязва и подкрепата за НДСВ. Участието на еврокомисар Меглена Кунева в листата увеличава вота за партията, която има шанс да получи между 4% и 6% от гласовете на 7 юни. Така, царистите запазват шансовете си за мандат в европарламента, но дали ще спечелят такъв или не, е един от въпросите, които засега остават без категоричен отговор.


Несигурни са и шансовете за евродепутат на РЗС. Подкрепата за председателстваната от Яне Янев партия варира съществено в хода на кампанията, като през последните дни бележи видим спад. РЗС може да разчита на 3% до 5% от реалния вот, което за момента е недостатъчно за мандат. Теоретичен шанс за европейско представителство би възникнал, ако протестният радикален вот се мобилизира в оставащите няколко дни.


Нагласите на избирателите в края на кампанията показват, че най-ожесточената битка на 7-ми юни ще се води за два от седемнайсетте мандата на България в Европейския парламент, или за преразапределението на около 200 000 гласа. Кой ще ги спечели зависи от два основни фактора. Първо, от това дали НДСВ или РЗС ще успеят да прескочат прага от 5.88%, или мандатите ще бъдат разпределяни само между пет партии и коалиции. И второ, от избирателната активност. По-високо участие на активното градско население дава по-голям шанс за ГЕРБ, по-ниското, обратното – на БСП и ДПС.


Данните са от представително за пълнолетното население на страната изследване, проведено от агенция Алфа Рисърч през периода 1 – 3 юни 2009 г., сред 1015 души по поръчка на вестник "Дневник"

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЕС
  *****
  Неутрално

  Гласуваме за Синята коалиция!

 2. 2 Профил на тн
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на ДС/ДАНС
  *****
  Неутрално

  Гласуваме за плашилото Яне Янев!

 4. 4 Профил на Не обяснимо
  *****
  Гневно

  Не мога да си обясня що за хора са тези дето ще подкрепят партията на изложилия се цар, или пък тези дето са българи, но се борят за правата на турците у нас и в ЕС. А какво да кажем за тези , които искат да продължи корупцията, неразкриваемата престъпност и всички гадости които ни доведоха на последно място в Европа и ще пуснат своя глас за познатото ни и отвратително бъдеще

 5. 5 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Бюлетина 1, Позиция 17 - най-добрият избор - този на Интернет поколението...

  www.dobribozhilov.com
 6. 6 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Да се надяваме, че ДПС ще вземе 25-30% на евроизборите, което евентуално може да мобилизира всички гъбари за гласуват на парламентарните.

  Срам и позор... с това темпо след 4 години ДПС ще състави самостоятелно правителство.

 7. 7 Профил на пич
  *****
  Неутрално

  Само за Яне, за да си подпечатаме простотията. Ще има бира на корем.

 8. 8 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 964 Неутрално

  За разбира се ще подкрепя Ред, Законност и Държавна Сигурност. Ако се представят добре и вземат 100%, Добри ще изпълни детската си мечта и ще стане европутат.

 9. 9 Профил на White Trash
  *****
  Неутрално

  Както и да гласувате Б-я вече приключи с членството си в ЕС. Просто не сме ЕС матриал, демографски и интелектуално - циганите, турците и пенсионерите са мнозинство и никой не може вече да ги победи. Изключване на Б-я от ЕС е просто формалност, въпрос на време и да се намери процедура. Ако все още е останал някой нормален, да се изнася от турския кенеф докато не са въвели визите.

 10. 10 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  и аз гласувам с номер 11 за БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА

 11. 11 Профил на berbenkov
  *****
  Неутрално

  Знай се,
  само единайсе!

 12. 12 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  и аз гласувам с номер 11 за БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА

 13. 13 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 684 Неутрално
 14. 14 Профил на pyovev
  *****
  Неутрално
 15. 15 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Крайно време е със закон да се забрани да се правят всякакви социологически прогнози 3 месеца преди каквито и да са избори. Най-малкото защото 90% от т.нар. анализатори, социолози и прочее -лози са на ясла при някого.

 16. 16
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 17. 17 Профил на Sunny
  *****
  Неутрално

  ИКОНОМЕДИЯ намери на кого да възложи "изследването" !
  Вестник ДНЕВНИК, втори вестник ТРУД ли искате да ставате!?

  Сякаш не сте наясно как работят агенции като тази на която сте възложили да ви събере "информацията" - обидно е за по-интелигентните ви читатели да им цитирате този слугинаж на властта - каквото им възложи Партията това обявяват и винаги е било така, вие отлично го знаете!

 18. 18 Профил на 66,66 % ПАС
  *****
  Неутрално

  А дали 66,66 % негласували не говори за присъда над политическата система в Европейския съюз и България?

 19. 19 Профил на бюлетина No11
  *****
  Неутрално

  Колкото вярвам на Алфа Рисърч, толкова ще гласувам и за Хахо Божилов!

 20. 20 Профил на ???
  *****
  Неутрално

  Не мога да разбера що за мазохистични идиоти живеят България. Как е възможно да има такава силна подкрепа за управляващите? Не виждат ли на къде отива държавата с това управление? Какво по лошо трябва да се случи? Как е възможно толкова много хора да не желаят да гласуват, за да променят нещо?

 21. 21 Профил на ПП
  *****
  Неутрално

  Случайно се зачетох в публикуваните мнения. Ето и моето съсвсем сериозно.
  Аз ще подкрепя Синята коалиция не заради Иван Костов или Надежда Михайлова и т.н., а защото съм млад БЪЛГАРИН и искам да живея в България. И това не е пуполизъм, а реалността в нашата родина.
  Тези които гласуват за БСП или ДПС или не са БЪЛГАРИ или са предимно в пенсионна възраст, което показа и самото управление през последните 4 години.
  Повярвайте няма такава корупция като сегашната, стигаща до умопомрачителните 30% за даден строителен обект. И това става ежедневно и умело ръководено от фирми предимно свързани с ДПС.
  .........................

  Излезте и гласувайте за БЪЛГАРИЯ.

 22. 22 Профил на 12
  *****
  Неутрално

  Да няма изненади на изборите?

 23. 23 Профил на антони
  *****
  Неутрално

  Не
  Давай
  Своя
  Вот


  за НДСВ.

 24. 24 Профил на до оня Божилов
  *****
  Неутрално

  #5, Божилов, ти си боклук!

 25. 25 Профил на The Hunter
  *****
  Неутрално

  До 18

  Каква присъда с бездействие на избори се изразява по този начин?

  Присъда е, когато гласуваш за най-големия конкурент на управяващите, ако не ги одобряваш (знам ли може да си от малкото, на които им е добре статуквото) - тази година това определено е Синята коалиция и в по-малка степен ГЕРБ.

  То такива са й присъдите в България - става престъпление и съдът решава да прави нищо!

  Парламентарните избори много ясно ще покажат волята чист, подреден и сигурен живот на хората в България. За мен тази воля ще е ясна, ако ГЕРБ и Синята коалиция вземат общо над 60%. Да видим!

 26. 26 Профил на социолог
  *****
  Неутрално

  Според „Барометър инфо” ГЕРБ запазва първото място с подкрепата на
  26,07% Kоалиция за България - 17,54%, ДПС- 15%. Електоратът на „Атака”
  е свит до твърдото й ядро - 8,53%. След нея се нареждат Коалиция
  „Напред” с 6,16%, „Ред, законност и справедливост” – 5,45%. Според
  проучването местата за евродепутати се разделят между партиите по
  следния начин: ГЕРБ взима пет места в Европарламента, Коалиция за
  България – 4, ДПС – 3, Синята коалиция и „Атака” – по две места и
  Коалиция „Напред” – 1. Наблюдава се спад в доверието към ДПС, Коалиция
  за България и Синята коалиция. Спадът в подкрепата за Синята коалиция
  се дължи вероятно на неяснотата около статута на коалицията и
  скандалите с регистрацията на СДС. Спадът в доверието към
  управляващите пък донякъде може да се обясни с трагедията край Ямбол
  през миналата седмица.”

 27. 27 Профил на напред
  *****
  Неутрално


  Коалиция „Напред” ми изглеждат най-нормалните на този лайнян
  политически терен.
  За НАПРЕД съвременното измерение на патриотизма се съдържа в
  икономическата независимост и в опазването на културната идентичност.
  Изворите на национално самочувствие не бива да се търсят само в
  миналото.

  - НАПРЕД е изградена от хора, които държат живота си в свои ръце. Не
  разчитаме на комплексарския вот, на губещите, на политическия
  реваншизъм.

 28. 28 Профил на 1-1
  *****
  Неутрално

  Гласувам за Меглена Кунева с бюлетина №8. И Стоичков, и Сираков са едни от най-добрите в историята на отборите си, не случайно с №8. Сигурно си спомняте и Йохан Неескенс от славния Аякс.

 29. 29 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 964 Неутрално

  1-1, това е европейски парламент, а не махленски футболен мач. Сираков и Стоичков да си гледат топките. Футболните.

 30. 30 Профил на gicho
  gicho
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ако ги наредиш един до друг кандидатите за европарламента, само Кунева е човек, от който не можеш да се срамуваш или да си горд, че тя представлява България

 31. 31 Профил на Демиург
  *****
  Неутрално

  Тия сондажи са удобно стъкмени в интерес на олигархията.
  Убеден съм, че ще има добра изненада откъм Синята Коалиция. Само да не забравите да пуснете номер 11 !

 32. 32 Профил на Европеец
  *****
  Неутрално

  Най-много ми липсва дебат по европейски теми. Кой с какво ще допринесе за общото добро и развитието на ЕС и чрез кои точно инициативи. Кампанията е пропита с омраза и се свежда само до това да се "наказват" управляващите. НЕ това е целта за изборите за ЕП а на тези за НС след 1 месец.
  Аз ще гласувам за Меглена Кунева, защото тя е единствена, която наистина иска да работи за и в Европа и не ползва Европа за вътрешна политика. И лично съмпатизирам на либералите в ЕП и специално на Graham Watson и не виждам смисъл ТОЧНО европейските либерали да наказвам- за какво ? Те ли са виновни за грешките и далаверите на българските партии например ДПС

 33. 33 Профил на nacionalist
  *****
  Неутрално

  6te glasuvam za ataka.i tezi soc.prouchvania che ataka 6te vzeme 8%na izborite sa palni lazi.ataka 6te vzeme nai malko15% i poveche ot mafiataDPS.

 34. 34 Профил на bog da pazi bulgaria
  *****
  Неутрално

  турциа не в ес.само атака.долу дпс.

 35. 35 Профил на Информатор
  *****
  Весело

  Обява
  Напомняме, че след прекараните 4 год. на пости в Рамазан, под нашето мъдро царско-коалиционно-турско-ервено ръководство идва отново нашият Шекер-байрам - празникът на говеенето. На организираното от ръководството шоу, празнуващите обрязани да следват инструкциите: да са в първите редици, до временно необрязаните и всички да са с униформата за празника – симпатизантите с жълти „боксерки”, потници и червен фес; симпатизантките да са с жълти „прашки” и червени забрадки; всички да са с жълти джапанки, розови очила и червена роза в лявата ръка.
  Тези които искат могат да гледат към синьото небе. Разрешено е, защото там ще видят отново онова, което не искат да видят! За празника на гласуването, както и за Националния празник – 3 март, а и за годишнината на Ботев и Левски, 24 май и Българските Просветители - реч ще произнесе Ахмед Доган на турски език!
  Раздаването на шарлан за говеенето е безплатно, но само за членове на провсъюзите „Вервайте ми”, „Ибрик” и „Презареждане”. Празникът е противопожарно обезопасен както и организирани охранители и активисти от некоалиционни организации и ултраси от партии на наши „инженерни проекти” ще извозват от мястото на мероприятието и ще отпащат по направление, за сметка на споменатите по-горе три провсъюза.
  Всички, водени на отчет като „интелигенти” се свикват от Държавна Агенция за Недвижима Собственост на стадион „В. Левски” в 08 часа, преди празника за проверка на лични карти, интернет адреси, банкови сметки, телефонни разговори, пароли, собственост и пр., за да бъдат допуснати до него. Осветени офицери под прикритие ще ръководят проверката. Подлежащите на проврека да си носят разпечатки! На нарушителите ще бъдат веднага предоставени обвинения от братя Галеви - Дупнешките прокурори - и вкарани дълговременно в образцови килии, в които са лежали временно бивши „барети”.
  Ние изменяме нещата така, че да останат същите!
  Честит празник мили симпатизанти и симпатизантки!
  Каквато и бюлетина да изберете тя е вашият билет, с който ще се качите или в „летяща чиния”, или в чевено „Ферари”, за да се разходите виртуално под погледа на Държавна Агенция за Недвижима Собственост из приватизираната ви от „чичо Скруч” и доограбена от нас държава. Присъединете се към нас, за да крадем и от Европа. После и от света. И за вас ще има „нещо” някога, вервайте ни!
  За избрани от нас пенсионери гарантираме едноседмична почивка на море, но не поемаме разходите по обезпечаване на екзистенц минимум на тяхното съществуване и погребение.
  Ние се нуждаем от такива като вас. Бъдете наивни и до следващия празник! Пишете в контролираните от нас вестници и форуми и се изявявайте. Наздраве!
  От ръководството

 36. 36 Профил на НАРОД
  *****
  Неутрално

  А ЩЕ ИМ СПРАТ ЛИ КРАНЧЕТО ОТ БОРДОВЕТЕ.
  Само заместниците му Димитър Ивановски и Кирил Желев са взели по 40 000 лв за 2008г от "ОНАЗИ ФИРМА" дето брои - "Информационно Обслужване". ТОВА КАКВО Е?

  Същитея тези мишоци щели да обучават 2 000 прокурори. На какво ли ще ги учат - как се дерибейства безнаказано?

  http://www.capital.bg/show.php?storyid=727079

  ХОРА, Вижте и ПОДКРЕПЕТЕ !!!

  http://bgpetition.com/AzerMelikov/index.html

 37. 37 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Българи, гласувайте, защото иначе този уикенд Европа ще гледа как турци пресичат границата и избират евродепутати в пълно нарушение на закона, който изисква освен българско гражданство и да си живял последните три месеца в БГ.

 38. 38 Профил на katgeto
  katgeto
  Рейтинг: Гневно

  Истинските българи трябва да гласуват- ако искат да живеят малко по малко по-добре!!!

 39. 39 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Лузърите винаги търсят и намират оправдание за НЕУСПЕХИТЕ СИ.
  Защо не може Синята коалиция да събере гласовете ни? Защото посегнаха на мечтите ни и искаха да унищожат СДС, защото си мислят, че с надменност и позицията на Сталинската и Ленинската правота могат да ни обиждат и да ни отблъскват, а сега броят жълтите си стотинки в гласове. Няколко години пропиляха , пропиляваха и последните дни в скандали, без да търсят обединение на членската маса. Сякаш съществуват само те- единствените умници. А сега с тези данни накъде?
  Защо има такива прогнозни резултати ако не съм прав? Тези резултати фалшиви ли са? Работата е там, че обвинявам Иван Костов и дружината му в надменност и в нежелание да спечели. Политиката им е погрешна, макар да имат изявления за намерения да оправят нещата в България. Всъщност това не може да стане с хора като Асен Агов и пр. стари лица без положителен имидж. ЗАЩО НЕ СЕ ПОСОЧВА ДАТАТА НА ИЗБОРИТЕ КАТО КРАЙ ИЛИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МЪКИТЕ И УНИЖЕНИЯТА НИ? ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА КАКВО НИ ЧАКА С БСП ДПС И НДСВ?
  Все пак има предизборна кампания, изборът ни е ясен и трябва да направим крачката напред, за да изметем онези ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  Решаващата битка е на изборите за народно събрание. Необходимо е Партиите от Синята коалиция ДА ИЗЛЯЗАТ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО С ОГРОМНА МАСОВА ПРОЯВА И ДА ЗАЯВЯТ, ЧЕ СА ЗАЕДНО И ИМАТ ВОЛЯТА ДА СЕ ПРЕБОРЯТ ДО ПОБЕДА. ТАЗИ ПОЛИТИКА ДО МОМЕНТА Е ИДИОТСКА И НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДО ПОБЕДА. Започнаха хепънинги, но късно. Трябват няколко месеца за мобилизация, а пролетта отмина. Защо пропиляхте това време? За пари ли се пазарихте? Народът не иска да живее зле и не трябва да се влошава положението му, за да бъде убеден, че трябва да смени управляващите. С времето макар и полудействаща феодална демокрация хората виждат как живеят хората на запад и не искат да бъдат бедни мизерници. Скандалите за корупция, длъжностни престъпления, административни нарушения при обществените поръчки не могат да задържат тройната коалиция на власт още повече като се вземе нейното престъпно безличие и подмолност. Ненормално е толкова високото одобрение на БСП, при условие че те са в основата на повечето корупционни конфликти. В същото време няма кой да посочи, че Доган се съгласява с корупцията и пази хората си, които крадат и са буквално некомпетентни да работят елементарна работа и взима българи, които се продават и търпят унижения и се радват на лицемерни хвалби, за да прецакват собствената си РОДИНА. Полицията буквално не пипа свещената крава ДПС за корупция и ги оставя да крадат и унищожават държавата ни! Защо бе , предатели ли сте, страхливци ли сте? Ненормално е да се допуска, че ГЕРБ е просто една чистичка партийка, която не е свързана с БСП. Защо не са изобличени. Там няма ли членска маса или са извънземни? В предизборните щабове какво се прави, защо се мотат като пуйки и мълчат като паламуди? Повечето членове на ГЕРБ са свързани с БСП, що за пасивно поведение е това да ти измъкват електората именно враговете ти, ако не си и ти предател? Идиот ли си?

 40. 40 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Лузърите винаги търсят и намират оправдание за НЕУСПЕХИТЕ СИ.
  Защо не може Синята коалиция да събере гласовете ни? Защото посегнаха на мечтите ни и искаха да унищожат СДС, защото си мислят, че с надменност и позицията на Сталинската и Ленинската правота могат да ни обиждат и да ни отблъскват, а сега броят жълтите си стотинки в гласове. Няколко години пропиляха , пропиляваха и последните дни в скандали, без да търсят обединение на членската маса. Сякаш съществуват само те- единствените умници. А сега с тези данни накъде?
  Защо има такива прогнозни резултати ако не съм прав? Тези резултати фалшиви ли са? Работата е там, че обвинявам Иван Костов и дружината му в надменност и в нежелание да спечели. Политиката им е погрешна, макар да имат изявления за намерения да оправят нещата в България. Всъщност това не може да стане с хора като Асен Агов и пр. стари лица без положителен имидж. ЗАЩО НЕ СЕ ПОСОЧВА ДАТАТА НА ИЗБОРИТЕ КАТО КРАЙ ИЛИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МЪКИТЕ И УНИЖЕНИЯТА НИ? ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА КАКВО НИ ЧАКА С БСП ДПС И НДСВ?
  Все пак има предизборна кампания, изборът ни е ясен и трябва да направим крачката напред, за да изметем онези ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  Решаващата битка е на изборите за народно събрание. Необходимо е Партиите от Синята коалиция ДА ИЗЛЯЗАТ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО С ОГРОМНА МАСОВА ПРОЯВА И ДА ЗАЯВЯТ, ЧЕ СА ЗАЕДНО И ИМАТ ВОЛЯТА ДА СЕ ПРЕБОРЯТ ДО ПОБЕДА. ТАЗИ ПОЛИТИКА ДО МОМЕНТА Е ИДИОТСКА И НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДО ПОБЕДА. Започнаха хепънинги, но късно. Трябват няколко месеца за мобилизация, а пролетта отмина. Защо пропиляхте това време? За пари ли се пазарихте? Народът не иска да живее зле и не трябва да се влошава положението му, за да бъде убеден, че трябва да смени управляващите. С времето макар и полудействаща феодална демокрация хората виждат как живеят хората на запад и не искат да бъдат бедни мизерници. Скандалите за корупция, длъжностни престъпления, административни нарушения при обществените поръчки не могат да задържат тройната коалиция на власт още повече като се вземе нейното престъпно безличие и подмолност. Ненормално е толкова високото одобрение на БСП, при условие че те са в основата на повечето корупционни конфликти. В същото време няма кой да посочи, че Доган се съгласява с корупцията и пази хората си, които крадат и са буквално некомпетентни да работят елементарна работа и взима българи, които се продават и търпят унижения и се радват на лицемерни хвалби, за да прецакват собствената си РОДИНА. Полицията буквално не пипа свещената крава ДПС за корупция и ги оставя да крадат и унищожават държавата ни! Защо бе , предатели ли сте, страхливци ли сте? Ненормално е да се допуска, че ГЕРБ е просто една чистичка партийка, която не е свързана с БСП. Защо не са изобличени. Там няма ли членска маса или са извънземни? В предизборните щабове какво се прави, защо се мотат като пуйки и мълчат като паламуди? Повечето членове на ГЕРБ са свързани с БСП, що за пасивно поведение е това да ти измъкват електората именно враговете ти, ако не си и ти предател? Идиот ли си?

 41. 41 Профил на фло
  *****
  Неутрално

  Според мъдри хора България ще се оправи след 2-3 поколения. До тогава е в батака. Тогава ще е важно кой ще я представя. Тогава ще гласувам и аз.

 42. 42 Профил на oIo
  *****
  Неутрално
 43. 43 Профил на хаха
  *****
  Весело

  Аз ще гласувам за Държавна Сигурност в България (ДСБ).

 44. 44 Профил на vatman
  vatman
  Рейтинг: Неутрално

  Тези от Алфа пак се изказаха, на всяка манджа мерудия.Каквото гледаш все тях гледаш, каквото четеш все на тях попадаш.Що не си заврете прогнозите и анализите отзад.Писна ми да слушам само за вас.Не им ли стигна бнт, че и по нова телевизия на всичкото отгоре.Некадърници с грешни прогнози.Каквото и да кажат лъжат. Обслужват само нечии интереси.Манипулатори.

 45. 45 Профил на да
  *****
  Неутрално

  Първата политическа сила е едноличната партия на бодигард на Тодор Живков и бивш мафиот. Втора политическа сила са комунистите, които от 60 години съсипват и продават България на руснаците. Трета политическа партия е етническата турска мафия. Четвърта политическа сила е едноличната партия на един психясал нагъл измамник! Тези първите 4 се постараха да възпрепятсват 5-те по всякакъв начин. За щастие не успяха. И макар 5-ите да са в тежка ситуация и все още много слаби си струва да ги подкрепим като единствената разумна алтернатива.

 46. 46 Профил на 1-1
  *****
  Неутрално

  СуРоВов, Европа научи за България по-скоро от ТЯХ с № 8, отколкото от такива анонимки като теб. Затова ще гласувам с бюлетина №8, ЗА! Мегелна Кунева.
  Впрочем много са тръгвали от махленския футболен мач и са ни прославяли в Европа. Но не и ти.

 47. 47 Профил на Синята коалиция
  *****
  Неутрално

  11 11
  1111 1111
  11 11 11 11
  11 11
  11 11
  11 11
  11 11
  1111 1111

 48. 48 Профил на до ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Ха така! Затуй всички дружно за Ахмед Доган - той няма да ни излъже! Той ще ни донесе на всички по едно Анадорско светло бъдеще, безплатен сюнет, безплатена забрадка, фесче и коран, а на по-заслужилите нигриле и броеница.

  И без това скоро ще ни изгонято от ЕС!!!

 49. 49 Профил на до да #45
  *****
  Неутрално

  Всъщност не 5-тите са в тежка ситуация, в тежка ситуация сме ние - българите, но най-вече България.

 50. 50 Профил на до ???
  *****
  Неутрално

  Гранясали са им мозъците.

 51. 51 Профил на до Суворов #6
  *****
  Неутрално

  Отговорът е прост - българите не гласуват, защото тази държава не е тяхна, те не я обичат и не искат да живеят на тая земя. Ако искаха - щяха да правят нещо, но те не искат и затова просто си пребивават.
  Винаги е било така и се чудя, как може да има хора, които не го осъзнават - когато един блее, друг печели.

 52. 52 Профил на СВОБОДЕН
  *****
  Неутрално

  .....ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПРОГРАМА ..
  ...СОЦИОЛОЗИТЕ ПОЛУЧАВАТ РЕЗУЛТАТА ОТ ФАЛШИФИКАТОРИТЕ И ТОВА ЩЕ Е ВЯРНОТО...
  .....ПРДПОЛОЖЕНИЯТА МИ СЕ СБЪДВАТ , 5-6 малки с 4% , ,патерици наДПС-БСП ,ЗА НОВО ПРАВИТЕЛСТВО ..
  ..НЯМА ГРЕШКА ,ДО ПОСЛЕДНИЯТ ГЛАС ,ПРЕЦИЗНА ФАЛШИФИКАЦИЯ ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ......ДА СА НИ ЧЕСТИТИ "И З Б О Р И Т Е" ..???????????????

 53. 53 Профил на molti
  *****
  Неутрално

  Изборите тук могат да се оприличат на предложени за продан гнили ябълки. Която и да избереш все за нищо не става. Гласувайте!!!

 54. 54 Профил на eмигрант
  *****
  Неутрално

  Анализатор,поздрави за смислените тВи писания.Вие сте един от малкото,които не си губят времето по форумите в безсмислени изказвания.

 55. 55 Профил на Jay from GERMANY
  *****
  Неутрално

  До всички българи в Германия:

  Актуално, от тел. информация от посолството:
  За валидно гласуване на 7.6.09 е необходима лична карта. Предварително вписване в даден списък не е необходимо.

  Информирайте се на място как стоят нещата с изборите на 5.7.09.

  Време е да направим нещо добро за България!

  Поздрави и УСПЕХ!

 56. 56 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Ако си направите труда да проследите данните на Алфарисърч, ще откриете доста интересни разминавания. В предходните данни публикувани на сайта на Дневник, даваха на Синята коалиция 5%, през април пък им даваха 7% сега им дават между 6 и 8%. Избирателната активност според самите данни на Алфарисърч между 14 и 19 май избирателната активност е била 38%, как товчно е паднала за 10 дни с 8% не е много ясно.

  www.economistbg.com/
 57. 57 Профил на optimist
  *****
  Неутрално

  Иван Костов пристига в централата на ДСБ точно в уречения за интервюто час. Слаб,късо подстриган, в тъмен костюм. Влиза в съседната стая, чува се смях и репликата: "Изработил съм си обяда. Аз, който не разбирам от футбол." Оказва се, че се е хванал на бас за резултата от финалния мач на Шампионската лига с Веселин Методиев - върл фен на "Манчестър Юнайтид". Костов казал, че "Барселона" ще бие, както и стана. В резултат Методиев трябва да черпи екипа с обяд. Поради което и "ШОУ" трябва да побърза с въпросите.
  - Г-н Костов, Цветелин Кънчев каза по бТВ, че Хитлер бледнее пред вас...
  - Душица. (Смях.) Да, защото по мое време влезе в затвора.
  - Заради едно куче за 22 лева бил влязъл...
  - Влезе заради безобразията, които беше извършил. И сега облизва ръката, която го извади от затвора - ръката на БСП.
  - Вие май сте най-голямото плашило в тази предизборна кампания?
  - Ами за бивши затворници – да. И за бъдещи.(Смях.)
  - Аз имах предвид и сайта boykostov.org, който ни плаши: “Ако гласувате за Бойко, получавате Костов.”
  -Той е поръчан от бъдещите затворници.
  - Смятате ли наистина, че някой от настоящите управляващи ще влезе в затвора ?
  - Този път такъв е проблемът. Защото всички искат някои от управляващите да влезе в затвора. Като под всички разбирам не само българското общество. Но и всички европейски страни-членки, техните парламенти, европейският парламент. Всички очакват в България да се въведат европейски правила. И по тези правила всеки да си получи заслуженото. Това не може да не стане.
  - Но съдебната власт е независима.
  - Аз не казвам, че ще е лесно – няма да е лесно. Но ако се ликвидира политическата корупция на най-високо ниво, цялата останала корупция ще загуби своето алиби.
  Защото хората казват – ние сме корумпирани, но вижте тия – и сочат нагоре. Като ликвидираме корупцията най-горе, много бързо ще получи превес и противодействието на другата корупция, включително и тази в съдебната власт. А също и в администрацията, здравеопазването, образованието и т.н. Трябва да се ликвидира първо политическата корупция. Това го разбира малка част от българите. Те виждат корупцията като пари, които дават на катаджията, когато са нарушили правилата. В това отношение и двамата са виновни – и този който дава, и катаджията, който взима. Не е виновен само катаджията.
  - А какво става, когато го правят по закон. Ето например шефът на агенцията по горите твърди, че всички заменки са извършени по закон.
  - Ще се провери дали е по закон. Или са оставяни празни места в регистрите, на които после да се впишат. Нали се прави експертиза, има начини да се докаже кога някой лъже. Както лъгаха за националната агенция “Пътна инфраструктура”. И там казваха всичко е законно, пък най-накрая се оказа, че не е законно.
  - Да, но съдебен резултат все още няма.
  - То при тази тройна коалиция не може и да има, защото трябва да съдят себе си.
  - В момента има вече едно настроение в обществото, че се правят само циркове със задържането на този или онзи, пък после всички излизат невинни и дори получават своего рода индулгенция от съда.
  - В нашата политическа програма предлагаме главният прокурор да се избира от Народното събрание. И това може да се направи – просто се променя закон. И така ще стане. А когато стане, той няма да прави циркове, защото ще бъде под политически контрол. Сега няма никакъв контрол – е, може би се съветва с президента, аз не знам, но че няма никакъв контрол върху главния прокурор – нито политически, нито обществен, е очевидно. Прокуратурата е политически безотговорна. Не чувства нито дълг към обществото, нито призвание и дълг да смачка престъпността. Ние предлагахме на управляващите - БСП, ДПС и НДСВ, главният прокурор да стане част от изпълнителната власт, да стане правосъден министър, както е в много страни. Казахме им – вземете прокуратурата и съдете, когото искате, и нас съдете, но въведете порядък в страната. Те обаче отказаха. И знаете ли защо? Защото знаят, че ще бъдат сменени и след това, прокурорът ще подгони тях. А точно тази мисъл е непосилна за Доган, за БСП и за част от хората в НДСВ. Тази мисъл е ужасяваща за тях. А ние им казвахме – ние като опозиция ще ви подкрепим. Което говори, че сме били абсолютно убедени в своята коректност и почтеност при управлението на страната.
  - Какво прави при вас дъщеря ви Яна?
  - Работи като доброволка. Взе си отпуска – неплатена. В Италия това се счита за изключително престижно, за изпълнение на граждански дълг.
  - А тя каква е в Италия?
  - Работи в най-голямата италианска консултантска фирма, казва се Value Partners. Разполага с много сериозни техники за анализ, за работа с колективи, за обучение – това й е професията, и си намира място в кампанията, на много места. И е полезна. Е, аз нали я гледам с очите на баща все пак, може и да не е толкова полезна.
  - А Мина?
  - Мина също помага, също като доброволка. Тя е специалист по логистика и много бързо направи цялата организация по движението – като лъчове, като графики и т.н.
  - Много силно семейно присъствие. А госпожа Елена Костова?
  - Тя не можа да се включи. Пострада наскоро, лекува се в момента.
  - Вярно ли е, че не живеете вече в Драгалевци?
  - Не, не, там сме.
  - Бареков съобщи на българската публика, че вече не живеете в Драгалевци...
  - Не, не, майтап е било. Баща ми вече няма да живее в Мало Бучино, защото го взехме при нас. Тоест, не сме напуснали Драгалевци, а той е дошъл. Като във вица с компютрите и компотите.(Смях)
  - Занимавате ли се в къщи с домашна и градинска работа?
  - Разбира се, ще ви изненадам много силно.
  - Как ви остава време?
  - Много съм организиран. Много отдавна имах един период в живота си, в който работех, наистина спорадично, като преподавател, следвах математика, строях къща и работех нощно време. Беше между 1978 и 79-а година. Няколко месеца съм успявал да правя всичко това. А и след това винаги съм работил поне по две-три неща едновременно. Пишех дисертация, работих по проекти в БАН, програмирах – бях нелош приложен програмист, може би един от първите в България, който може да моделира големи системи. Така винаги съм работел много неща. Така успявам и сега. Колко му е една градина! Ние цялото семейство сме много организирани.
  - Продължавате ли да се катерите по Витоша?
  - Не. Ето за това вече нямам време, това пожертвах.
  - Спомням си, че преди няколко години уморихте журналистите, като ги качихте до Черни връх. Върнаха се с изплезени езици...
  - Аз пак мога да ги уморя, защото поддържам форма, но чрез други занимания. Баща ми така направи. Той е бил към 30-годишен, когато купихме местото в Мало Бучино. Той беше много запален турист. И ме запали от дете. Някъде до 1962-а година ходехме много. После купи това място и стана земеделец. Започна да сади, ягоди, малини и свърши с Витоша. Аз дълги години съм си казвал, че няма да направя като баща ми, но ето дойде и моето време – внуци, градини...
  - И какво садите?
  - Наскоро насадих доматите, боба, пипера. Сега чакам ягодите да ми узреят.
  - Да се върнем на предизборната кампания. Струва ми се много мръсна...
  - Аз като Сталин ли бях или като Ленин...А, като Хитлер...
  - Ще става ли по-зле?
  - О-о-о. Да му мислят тези, които нямат имунитет. (Смях...)
  - Ще управлявате ли с Бойко Борисов?
  - Ами да.
  - Ако спечели изборите...
  - В какъв смисъл да спечели изборите? Той няма да спечели изборите така, че да управлява сам.
  - В интервю за “ШОУ” преди две седмици Бойко каза, че ако не получи мнозинство, няма да направи коалиция, за да не му извиват ръцете. После го каза и в други интервюта.
  - Мъжки се държи. (Смях.)
  - Това сериозно ли да го приема?
  - Мъжка постъпка.
  - Каква му е силната и каква му е слабата страна на него?
  - Е, аз съм последният, който ще коментира силни и слаби страни на Бойко Борисов.

  - А на Станишев?
  - Аз предпочитам да говоря за управлението на Станишев, а не за персоната Станишев. Не съм такъв човек.
  - Добре, имаше ли силна страна това управление?
  - От гледна точка на Русия е много силно. Много силно връщане към руската орбита.
  - Дали пък не напират толкова да останат във властта заради руските енергийни проекти? Южен поток, например?
  - Не само, не само. АЕЦ “Белене” – огромни пари, които ще се изсипят някъде. От тях само лихвите са 500 милиона евро. България ще трябва да плаща една година само 500 милиона лихви. Няма да има ток. Дълги години ще строят, пък ще бавят, ще оскъпяват проекта, както още отсега се канят. Това си е бизнес, това са пари. Това си е най-голямата кражба. И ще кажат на хората – вие нали искахте АЕЦ, ние ви даваме.
  - Затова ли има толкова много енергийни бизнесмени в ловната дружинка на г-н Първанов?
  - Да. Може би да. Но това е голямото разбойничество. Разбира се, и “Южен поток”. Те там продадоха българските национални интереси. За малко да продадат и транзитната мрежа. И другото безобразие, което ще направят, е Бургас-Александруполис. А него също го бързат много. Но там безобразието е чудовищно! Идея си нямате. Представете си точно срещу плажовете на Поморие и Несебър 300 000-тонен танкер – три футболни игрища. Спира в средата, седем километра навътре – няма да влизат в пристанището, защото ще трябва да плащат пристанищни такси - и стои там, в открити води, точно пред очите на всички. Виждала ли сте такъв танкер? Не? Аз съм прелитал над такъв. Точно един такъв се разби до Аляска и я съсипа цялата. Още чистят там. Представете си това чудовище, което стои там 24 часа и се разтоварва. Когато е натоварен, е потънал ниско долу, вижда се само една трета от него.
  И пред очите на туристите тези три футболни игрища се надигат нагоре като огромна сграда. Вие ще отидете ли да легнете на пясъка срещу това нещо? А?
  - Не. Но нали казаха, че щяло да бъде съобразено с всички европейски екологични норми?
  - (Смях).Знаете ли какво ви предлагам. Ако искате истинско шоу. Наемете две малки корабчета, идете в Бургас, вземете размерите на 300 000-тонния танкер от Интернет, направете по тях транспарант и да го опънат корабчетата. За да добиете поне малка представа за това, което ще бъде Бургас-Александруполис. Аз видях сега, като бях в Бургас по кампанията къде ще спира танкерът и направо се потресох. Потресен съм! Там има стотици хиляди апартаменти, стотици хотели, хиляди ресторантчета, хиляди хора живеят. И ти ще им треснеш това нещо – 24 часа от недрата на морето се надигат три футболни игрища. Ще се разтоварва постоянно на буя. И отдолу по морето – тръба. Какви екологични норми? Представяте ли си за какво става въпрос?
  - Да, представих си го. Страшно изглежда!
  - Да, страшно е. Ще продадат кожата на този народ по безобразен начин. Хората затова на референдумите са 99 % против. За да забогатеят, управляващите са готови да продадат народа си. Всички хотелиери, ресторантьори, собственици на апартаментчета, всичко това ще отиде, ще фалира. А на “Златни пясъци” ще излезе тръбата на “Южен поток”.
  - И там ли?
  - Е къде? Може и да е на “Св. Константин и Елена”, но аз мисля, че ще е на “Златни пясъци”. А вие пък това представяте ли си го? Трябва да имате въображение – нали сте от “ШОУ”. Представете си три гигантски тръби излизат от морето – като Годзила. Ама защо се смеете? Снимайте как излизат тръбите на “Син поток”. “Син поток” е три пъти по-малък от това, което ще бъде “Южен поток”. Вижте какво е на турското крайбрежие и си представете как ще е на “Златни пясъци”.
  - Доган според вас голямо влияние ли има в това правителство?
  - Вие ми задавате реторичен въпрос.
  - Предизборната му кампания е страшничка. Той каза, че който не го харесва, да ходи в Африка, Австралия и Нова Зеландия. Че ако бил сбъркал, съдбата на България щяла да е друга. Какво е това?
  - Ами, “велик държавник”(Смее се).
  - Но това насъскване на електората...
  - Че ще сменяме имената? Няма да сменяме имената. Ще изгоним Доган от сараите, защото са строени с крадени пари на българския данъкоплатец. Няма да му сменяме името, просто ще напусне сараите.
  - За тези сараи всъщност не се разбра чии са.
  - А, разбра се. Всичко е ясно, покрито е с чадърче, скрито – покрито. Но цялото дело е ясно и сега веднага ще излезе. Всичките му имоти, всички сигнали. А ако някой нещо не е проверил, ще си отиде веднага за неизпълнение на служебните задължения, за прикриване. Ще се възбудят дела за отказ да се изпълнят административните заповеди. Изобщо, ако хората искат да се разчисти всичко и да стане ясно, трябва да сменят това управление.
  - Ако съставите правителство с Бойко Борисов, вие лично ще влезете ли в него, или ще пратите експерти от Синята коалиция?
  - Хайде тигана да не го слагаме преди изборите. Грозно е в очите на хората. Такива приказки е неприлично да се приказват. Вярно е, че правят опити да накарат българина да забрави приличието и част от хората вече не разбират, че така е неприлично да се говори, забравили са добрия патриархален морал. За такива неща хората казват – дай, Боже, да стане, пък оттам-нататък...
  - Ще се върне ли доверието в политиката? За хората вече политик е мръсна дума.
  - Аз наблюдавам сега страната – много е различна, не можете да си представите колко е различна. Страшна апатия в градове, които се управляват от БСП или от някакви местни мафии – разочарование, упадък на нравите, отчаяние. И тук-таме, където се управлява добре – например Свищов, хората говорят за себе си с уважение, за града си – с обич, за традициите с гордост. Свищов е европейски град. Там, където не издевателстват с тях, хората са различни.
  - Защо се стигна дотам, че точно когато станахме член на Европейския съюз – разочарование, чувство, че чак такава корупция никога не е имало?
  - Огромната корупция е от времето на социализма. Най-голямата корупция тогава беше, че всичко се решаваше чрез връзки, по втория начин, че имаше слоеве от населението, които бяха над закона – такъв беше елитът на БКП, Държавна сигурност, номенклатурата – тези, които създадоха впоследствие престъпните структури и олигархията. Сега ние имаме известен напредък в това отношение – все пак всички са длъжни да спазват закона. Така се е случило при излизането от феодализма, когато буржоазията е взела властта и е трябвало и аристокрацията да се съобразява със законите. Така е и при нас сега. Излязохме от онзи феодализъм, когато номенклатурата беше недосегаема и малко по-малко ги потапяме под закона. Само че те като тапи изплуват отгоре, не щат да влязат под закона.
  Просто си се носят над вълните, не могат да бъдат смъкнати при всички останали хора. Там е големият проблем. Много хора го забравят, може би не са могли на времето да го видят в реалния мащаб. След това – завещана ни беше корупцията на овластената администрация. При социализма администрацията беше овластена, защото трябваше да прилага сила, за да се решават въпросите, а не да се правят услуги на гражданите. Да имаш правото да решаваш встрани от закона си е най-чистата корупция– това всъщност е основата на корупционната практика. Да уредиш близък – за кола, за апартамент, тогава това беше. След това имаше период, в който всичко това се разрази и избухна – това беше около 96-а година – първо в безвремието на Беров и после управлението на Виденов. След това започна една люта битка с тези неща – до степен Европа да повярва, че ние можем да станем едни нормални хора и да отвори вратата си и да ни приеме. След това отново влязохме в етап на безвремие, а безвремието ражда в условията на лично противопоставяне , най-страшния вид корупция – политическата. На най-високите нива. На 15 октомври миналата година “Ню Йорк таймс”, който се разпространява в Европа, излезе със снимка на Станишев и някой там от спонсорите и заглавие “В България властва корупцията” или нещо такова. Аз бях на едно летище, видях го и се огледах засрамен. Ето тази политическа корупция, това, че Доган живее в сараи, построени с крадени парии няма кой да му отдаде дължимото, това че Симеон Сакскобургготски е надвзел гори и няма кой да му ги вземе обратно, че е заграбил имоти под формата на уж реституция и няма кой да се противопостави – това е видима политическа корупция. Това, че в националната агенция “Пътна инфраструктура” Батко дава на братята си и не попълват документи – нито той, нито те, че имат конфликт на интереси, въпреки че законът ги задължава – това си е чиста политическа корупция. Защото политически е решено неговото назначение и политически са го прикрили министрите, които са членове на управителния съвет. Това вече не може да не взриви страната и да не накара Европа да каже – тези са си ендемично засегнати от корупцията.
  - Въпросът е каква е причината за това.
  - Аз казах каква е причината – липса на противопоставяне, след 2001 г. никой не се бореше с това. Напротив, тръгнаха да нарушават законите. Беше извършена сделката с външния дълг изцяло в ущърб на интересите на България. Един колега - доцент–доктор е написал дисертация по управлението на дълга, явно е разнищил сделката отвсякъде. Казах му – изпрати я на прокуратурата. А той ми отговори – според мен те са се скрили много здраво зад решение на парламента. И не може да стигне до тях правосъдната система. Оттам тръгнаха нещата в големи мащаби. Вие знаете, че се опитаха да продадат на концесия магистрала “Тракия” и да плащаме всички – което беше хитра сделка между другото на фона на тия тръби сега,
  вижте колко е перфиден Симеон.
  - Добре, не ги продадоха на португалска фирма, сега ще ги получи Васил Божков...
  - Не-е-е – става въпрос за друго! Вие знаете ли там къде беше номерът – държавата щеше да плаща за липсващия трафик! Чиста машинка за пари! Без тръби, без нищо! Не е тая груба руска агресивност – няма такива неща, просто седим и си плащаме. Беше чудесно замислено!
  - А кога се появи олигархията?
  - Това, което става от началото на този век у нас, е ерозия на демокрацията. Щом демокрацията отстъпва, напред излиза олигархията. Те са скачени съдове.
  - Пак се опитвам да разбера причината. Защо - защото обществото не се противопоставя? Защото опозицията е слаба?
  - Просто олигарсите взеха властта. Използваха демократичните механизми и взеха властта. И сега казват, че ще ги избират като Путин – трети мандат, четвърти, пети и т.н. Това казват.
  - А сега ни купуват гласовете със собствените ни пари, така ли?
  - Да, а сега купуват гласовете ни не с личните си, а с нашите пари, което е необикновената далавера на тези хора.
  - И как точно става това?
  - Ами ето – АЕЦ “Белене” например, всички го вземаме този заем, всички, които плащаме данъци, го плащаме този заем. А парите отиват при тях, уж да строят. А те с тези пари купуват гласове. С нашите пари.
  - Значи , когато вие започнете да управлявате, най-сетне ще видим законите приложени и истински крадци на високи постове в затвора? Така ли да ви разбирам?
  - Така ме разбирайте. И няма алтернатива. Тук не е Ориентът, както си мисли Доган. Това е територия на Европейския съюз. Ние сме европейски граждани. Не може да изпраща Доган европейски граждани и Европейския съюз нито в Северна Африка, нито в Южна Африка, нито в Австралия, нито в Нова Зеландия! Той живее тук, европейски гражданин е и трябва да се подчинява на европейските правила! И ще го разбере много скоро! И той, и всички останали като него. Няма алтернатива! Една журналистка тук преди време ме пита – това ли е вашата кауза, г-н Костов. Не е моята, тя е на всички ни. Или минаваме през тези Сцила и Харибда, или просто не влизаме в онова общество.

  Едно интервю на
  Данка ВАСИЛЕВА

 58. 58 Профил на Mimi
  *****
  Любопитно

  za purvi put tuk cheta mnogo mneniq, koito suvpadat s moeto

  vseki edin grajdanin trqbva nai-posle da razbere, che neglasuvaneto e v puti po losho ot glasuvaneto i sushto vseki da si napravi izvoda kolko e pagubno za Bulgaria upravlenie na socialisti v sauchastie s DPS, nqma po-losha kombinaciq ot tazi, ako govorim za kombinacii, zashtoto stava vupros za DOgan (a vsichki znaem kakvo vurshi toi i kolko qhti ima), i komunisti (izvenete no tova sa te, druga duma nqma)

  GLASUVAITE i vnimatelno premislete za kogo , zashtoto inache nishto dobro ne ni chaka

 59. 59 Профил на писна ми
  *****
  Неутрално

  Аз искам промяна,затова ше гласувам за ЛИДЕР с Новото време.Бюлетина номер 2!

 60. 60 Профил на анонимен
  *****
  Неутрално

  Аз щях да гласувам за Кунева,но след като разбрах че НДСВ чрез нея искан да вкарат в Европарламвнта Антония Първанова,която е напъно недостойна за там, максимално се разочаровах и няма да и гласувам доверието си.

 61. 61 Профил на Неосъзнат
  *****
  Неутрално
 62. 62 Профил на Петър Манолов-безсребреник
  *****
  Неутрално

  T като Толерантност, из „Глаголически азбучник”!
  Умишлено ли, до днешна дата, за повечето кандидат евродепутати се знае оскъдно малко, по-малко дори от за участниците в успоредното телешоу „Музик айдал”!
  Какви са тези хора, имат ли бащи, майки, дядовци, баби, родова принадлежност и наследствена политическа обремененост?
  Защото мисията им се очертава като отговорна. Дори нищо да не зависи от тях, както от досегашните български избраници, те ще са сочените ни от Европа; „Що ни занимавате с глупости, имате си евродепутати!”
  За да не знаем нищо или почти нищо, значи плутосите-меншевики отново бързат припряно да бъдат изборно овластени от демосите! Както при установяването на идеологическия и монетарен тоталитаризъм 1917--1944--1989!
  И да ме прости Богът истинен, но все си мисля, че поетът Радован Караджич стана европодсъдим главно заради заявени сходни здравословни позиции (в немскоезчно интервю-цитирам по памет, смислово); „че народите трябва да общуват помежду си само чрез етническо определени и отговорни човеци”!
  И трябва да се отдаде дължимото на Караджич; наистина, много нещастия сполетяват балканските народи поради умишлена обърканост и подмененост в представителностете!
  А, ЕС, към днешна дата, няма други лостове за управляване на гвардейските си еврочиновниците – освен монетаризма! А монетаризмът управлява своите поданици по хилядолетно отработени корупционни схеми!
  Следователно ЕС, като безкръвно насилствено обединение на Европа, не е и не може бъде демократичното въжделение на преживелите идеологическия тоталитаризъм! Не установявайте сходен монетарен тоталитаризъм за гражданите от Източна Европа!
  Тяхната толерантност към расистката уредба на ЕС ще е нулева!
  www.graphomen.eu блокиран с червей Iframe-inf
  www.graphomen.hit.bg блокиран с „Троянски кон”.
  Старинен Пловдив, за в. Нов живот, Кърджали

 63. 63 Профил на ЛУДОГОРСКИ
  *****
  Неутрално

  пОДКРЕПЯМ БЕЗУСЛОВНО ХАХА И ПАК ХАХА И ПРИКАНВАМ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЗАКОДИРАНАТА ДСБ - Държавана
  сигурност на България! Там е спасението ни и с ДСБ /Държавна
  сигурност на България / ще си върнем стара слава и отново ще
  бъдем с Русия.

 64. 64 Профил на Green Knight
  *****
  Любопитно

  Аз оставам твърд симпатизант на Зелените! За да спасим нашата красива природа и за да останат млади хора в България! Бюлетина номер 12 - за Зелените!

 65. 65 Профил на Ana
  *****
  Неутрално

  Гласувайте против тройната коалиция! Аз избирам #11!

 66. 66 Профил на Европеец
  *****
  Неутрално

  Браво на Ана - отново даде пример колко хора вземат при сърце ЕС, европейската идея и изборите за ЕС. Не казвам да не се гласува с №11 ако някои е преценил така заради предложената политика - но да го направиш с аргумент :
  Гласувайте ПРОТИВ тройната коалиция! е нелепо и отново показва на какво ниво е политическата култура в България като цяло и в частност на каква основа се води кампанията за ЕП.
  Няма ли да говориме поне МАЛКО за европейската политика и нужните реформи в ЕС, за нещата, които се решават в Брюксел и пряко касаят България ? Нима партиите и фракциите в ЕП и техните виждания и политики нямат никакво значение за избора ни ? Ние толкова сме озлобени, че ще се гласува ПРОТИВ еди-кой си- било то 3Коалиция, Бойко, АТАКА , сигурно има и хора които ще гласуват на изборите за ЕП ПРОТИВ Костов и Н.Михайлова.
  Кога ще се гласува ЗА нещо- всичко друго е извинение за несъстояла се кампания и липса на концепт за евпопейска политика.
  Нека тези неща да остават за изборите за НС след 1 месец и сега да мислиме за Европа -
  АКО НЯКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ ОЩЕ, европейската идея и развитието на ЕС СЪЩО Е В КРИЗА и застой и ИМА ОГРОМНА НУЖДА да се обръща малко внимание на този неприятен процес.
  Егоистичното вайкане срещу този и онзи с сигурност няма да помага на европейската кауза. Ако ще го караме така, направо всички да гласуваме за АТАКА и да не я мислиме повече.....

 67. 67 Профил на ЛЕСЛИ
  *****
  Неутрално

  Гласувайте и не вярвайте на лъжливи пророци,че с гласуване не се променя нищо.Много европ. народи повярваха в себе си, избраха си точните хора и партии и си подредиха държавите.Това е защото се обърнаха към европейската идея,към фондовете,големите инвестиции,които усвоени на място могат да променят страната.Гласувайте за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!

 68. 68 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  Мандатите ще са точно така, последните 2 ще са вероятно за РЗС и дано за СК. Процентите ще са по-малко за ГЕРБ и за БСП от прогнозирането, за сметка на повече за по-малки формации - зелени РЗС и т.н.

 69. 69 Профил на 1-1
  *****
  Неутрално

  Пак сте се наредили гарга до гарга, комунист до комунист, яне до ана, ана до яне.

 70. 70 Профил на обективен
  *****
  Неутрално

  Ако искате интересите ви да бъдат зщитени и да се чува вашият глас,утре дайте своя глас на Емил Кошлуков.Няма да съжалявате.

 71. 71 Профил на site
  *****
  Неутрално

  Ние сме за Атака. с
  с нетърпение очаквам резултатите да видите всички подвеждащите платени от мафията социолози , никога не съм им вярвал.

 72. 72 Профил на xzsa
  *****
  Неутрално
 73. 73 Профил на гражданин
  *****
  Разстроено

  И за мен е парадоксално как може да се подкрепя този, който осем години директно или чрез подставени партии (т.е.БСП=ДПС=ДС) те краде и мачка, но още по-възмутително е поведението на оная социална плява (уви, над 30% от народа), която няма да упражни правото си на глас! Няма да упражни ЕДИНСТВЕНОТО СИ ГАРАНТИРАНО ПРАВО на свободен гражданин?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Възмущават ме и милионите българи (не турци!!!!!!!!) зад граница, които също няма да гласуват!!!!!!!!!!! Що за етнос сме, господи?! Толкова ли са плитки корените ни на гражданско общество или те съвсем липсват?! Бог да ни пази от мафията и политическите й мюрета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 74. 74 Профил на синчец
  *****
  Весело

  Аз пък ще гласувам за Синята коалиция!!!!!!!!!!! Хора, гласувайте за сините! Те пак са тук, за да ни извадят от помийната яма на ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 75. 75 Профил на ivo
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK