Шест формации влизат в парламента, НДСВ и партията на Яне Янев са под въпрос

Шест формации влизат в парламента, НДСВ и партията на Яне Янев са под въпрос

© Юлия ЛазароваШест политически формации – ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, Синята коалиция и Лидер, със сигурност ще изпратят свои представители в 41-то Народно събрание. Под въпрос са НДСВ и формацията на Яне Янев - "Ред, законност и справедливост", чието влизане в парламента зависи от избирателната активност. Това показват резултатите (виж таблицата) от проведеното от 19 до 23 юни национално – представително проучване на Маркет ЛИНКС сред 1200 българи. Десет дни преди парламентарните избори резултатите са трудни за прогнозиране,а след изборната политическа конфигурация продължава да е неясна.


Избирателната активност ще е близка до тази от 2005 г.


Данните от проучването показват, че има повишен интерес към парламентарните избори и висока степен – 59% на заявена готовност за участие в тях. Може да се очаква активност, близка до тази от предишни парламентарни избори – от 3 300 000 до 3 500 000 избиратели. Броят на гласовете за мажоритарните кандидати вероятно ще е по-малък и само 46% от избирателите,които отидат до урните ще пуснат и втора бюлетина. Интересът към мажоритарния вот, който бе въведен, за да стимулира гражданския интерес и да върне доверието в политическите и държавни институции, до момента остава нисък. Възможността за избор на личности не само не повишава избирателната активност, но дори я снижава. Основната част от решилите да гласуват мажоритарно ще подкрепят кандидата на партията, на която симпатизират. Всеки осми от гласуващите за партия, ще подкрепи и нейния мажоритарен кандидат. Най-разнопосочно ще се ориентират привържениците на по-малките партии, които нямат кандидати във всички райони. Това показват дори нагласите на избирателите на ДПС, от които само 1,2% посочват, че ще гласуват за кандидат на БСП, а 14% от тях биха пуснали бюлетина за кандидат на ГЕРБ.
Мажоритарните кандидати – непознати


Десет дни преди парламентарния вот мажоритарните кандидати са напълно непознати на избирателите. Само 3,7% от интервюираните знаят имената на кандидатите в своя район, 18,8% - са наясно само с част от тях, 7,10% познават издигнатите от партиите им личности, а 70,4% от имащите право на глас не познават и не могат да посочат нито едно име на мажоритарен кандидат. Най-често спонтанно посочвани имената на Милен Велчев и Цветан Цветанов от около 2%, и на Иван Костов -1%. Изброяват се и още 93 имена, като нито едно от тях не генерира познатост по-висока от 0,3%. Според проучването на Маркет ЛИНКС електоралната картината е стабилизирана и възпроизвежда нивата на подкрепа за партиите от навечерието на изборите за Европейски парламент. Въпросът с най-голяма неизвестна е не дали ще има промяна на ориентацията, а каква част от декларираната подкрепа ще се реализира като вот на 5-ти юли. Втората голяма неизвестна е каква част от привържениците на ГЕРБ ще отидат до урните. Диапазонът на вариации е изключително широк. Възможни са два сценария. Първият е да се прояви като " ефект на вълната" и да се достигне максимална реализация до нива от 1 500 000 гласа. Това може да се случи при силна наситеност на политическата атмосфера в последната седмица на кампанията и добра организация. Втората възможност е да продължи позната тенденция на устойчиво, но постепенно нарастване на подкрепата, както досега и реализиране на 50% от нагласите в действителен вот. Тогава гласовете за ГЕРБ могат да достигнат до около 1 000 000. Те ще са достатъчни за убедителна победа, но няма да са достатъчни за самостоятелно правителство.


Към ГЕРБ са ориентирани 40 % от гласувалите за НДСВ на евровота


Третата неяснота е какво ще се случи с гласувалите за НДСВ на евроизборите. 40% от тях в момента са ориентирани към очаквания победител ГЕРБ. Не може да се определи точно и какъв е делът в постигнатия резултат на личните за Меглена Кунева гласове. Стратегията на кампанията на НДСВ мажоритарно да се "каптират" гласове за партията може да събере периферна подкрепа, но може и да я разпилее. Към момента декларираната подкрепа за партията е ниска и нищо не показва, че тя ще може да си осигури място и в българския парламент. Въпросителната около характера на подкрепата за партиите, които останаха около бариерата на евроизборите все още няма ясен отговор. Повишаването на избирателната активност може да ги остави под бариерата. От друга страна съмненията, че техният вот е определен не политически не позволява да се измери социологически. На въпроса, ако гласуването на изборите за ЕП беше задължително, за коя партия бихте гласували показват следните граници за потенциално разширяване на подкрепата за партиите. ГЕРБ – 650 000 гласа , БСП – 170 000 гласа, Атака – 150 000 гласа, Синята коалиция 100 000 гласа, ЛИДЕР – 70 000 гласа, "Ред, законност и справедливост" и ВМРО – 50 000 гласа. Това са отговори на хора, които не са гласували и вероятно две трети от тях не биха го направили и на парламентарните избори.


Разликата между ГЕРБ и БСП ще е поне 10 %


Според данните от проучването ГЕРБ ще е първа политическа сила и подкрепата й може да варира в границите от 1 000 000 до 1 500 000 гласа. Ако се получи ефектът на вълна, високите нива могат да бъдат постигнати. Ако се запази тенденцията на устойчиво и плавно, а не скокообразно нарастване, ще остане на долните си нива. Разликата между първата и втората партия ще е значителна, поне 10%, дори и резултатът за ГЕРБ да се реализира на ниските си нива БСП ще има резултат в брой гласове по-висок от този на европейските избори. Но потенциалът за нарастване е малък и недостатъчен за да намали разликата с първата позиция. Подкрепата на БСП трудно ще достигне 20% и ще остане по-близо да тази на претендентите за третото място –ДПС – 13% и Атака -10% Те сближават стойностите си, но въпреки широката периферия на Атака, ДПС има устойчиво предимство с организираността си и гласовете от секциите в Турция.


Очаква се ръст на гласовете за "Синята коалиция"


"Синята коалиция" ще увеличи броя на гласовете си, но заради общото повишаване на активността, ще запази дял от около 8% от резултата. Лидер ще остане на позициите си от преди месец и вероятно ще ги подобри заради силната си кампания и "легализирането" на корпоративния подход към избирателите си. "Ред, законност и справедливост" остава на нива, които до последния момент ще държат всички в напрежение. Към момента няма сигурни знаци, че подкрепата и може да се увеличи. Останалите партии с по-ниска подкрепа от бариерата вероятно ще загубят част от гласовете и шансовете си за сметка на партиите, които имат шанс за парламентарно присъствие.


Очаквано разпределение на резултата от пропорционалния вот към 23 юниКлючови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на A
  *****
  Весело
 2. 2 Профил на kiko
  *****
  Неутрално

  Поредното поръчково проучване .Легализирането на коропоративното гласуване на Лидер хич не го разбрах. То и ДПС е легализирало етническия характер на партията,това означава ли че е демократично и в съзвучие с най добрите европейски практики

 3. 3 Профил на verginija
  *****
  Весело

  Само питам-коя слушалка тикна мои думи в устата на Янето?

 4. 4 Профил на meir
  *****
  Неутрално

  Ако се интересувате от политика по-добре гледайте на боб и кафе. Доказано по-надеждни методи от поредното: "социологическо проучване на обществените нагласи".
  П.П. И още нещо прави ме впечетление от доста време, че НДСВ-то бърка в здравето на леви и "бесни", що така? Нали умряха още 2003г. айде стига с тая копрофилия.

 5. 5 Профил на м да а а а!
  *****
  Неутрално

  да допълним заглавието:
  "Шест формации влизат в парламента, НДСВ и партията на Яне Янев са под въпрос", ако не купуват гласове...

  кои са РЗС-хората на ДАНС/ДС
  В град Сандански Янето обещавал "на мъжете по 40, на жените по 20 лв" за да гласуват за него...
  Хората чакали месеци, и накрая взели, че му писали писмо. До парламента. С 3-те имена и телефони. Ама не е смешно! Защото никой/ДАНС напр./ не иска да се захване с този сигнал.
  ето линк:
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/05/10/716625_ndsv_gotvi_signal_sreshtu_iane_ianev_za_diskriminaciia/

 6. 6 Профил на conservoir
  conservoir
  Рейтинг: 426 Неутрално

  закръглено до 10 000. И кво сега - РЗС и НДСВ ако влязат в парламента няма да могат да направят група ли

 7. 7 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 844 Неутрално

  За пореден път отписвате НДСВ и за пореден път ще ядете бой на изборите. Аман от сини комунисти.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 8. 8 Профил на мили хора
  *****
  Неутрално

  Не4 забравяйте,ч е това
  НЯМА ДА СА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.Ще бъде политически покер с белязани карти. Щом за НЕсъществените Евроизбори имаше 16% купен или корпоративен вот, какво да очакваме сега?

 9. 9 Профил на гласувай Българино
  *****
  Неутрално

  БЕЗ ЧЕРВЕНИ ГЕЙОВЕ И ТРИГЛАВИ ЗМЕЙОВЕ!

 10. 10 Профил на гласувай Българино
  *****
  Неутрално

  БЕЗ ЧЕРВЕНИ ГЕЙОВЕ И ТРИГЛАВИ ЗМЕЙОВЕ!

 11. 11 Профил на Надървен
  *****
  Любопитно

  Доган си знае работата, на тези избори -1-ви.

  Играта не е за дребни рибета - Гербови марки, Свини коалиции и.т.н.

 12. 12 Профил на mateosf
  mateosf
  Рейтинг: 8 Неутрално

  58,1% е реалната избирателна активност, която очакват от агенция СКАН.

  Това показват данните за гласоподавателите и нагласите им у нас в проучване, направено от агенцията в периода от 15 до 22 юни.

  Тези които са отговорили положително в анкетата са повече, но все още 23% не са решили за кого биха гласували, а 17% не са пожелали да посочат отговор за кого ще дадат своя глас.

  Ако се проследи поведението на голямата група избиратели, които не са определили все още своите предпочитания към определена политическа сила, се забелязва, че една трета от тях в деня на изборите за Европейски парламент и при предходните избори за Народно събрание, не са отишли до урните.

  Тази група избиратели може да се определи като хора, които имат желание да гласуват, но така и не намират свой политически образ.
  Вероятността да го намерят в оставащите броени дни до изборите е твърде малка, което дава именно основание да се прогнозира, че реалната избирателната активност ще бъде 58,1% в деня на вота, посочват от СКАН.

  Проучването пита и за отношението към управлението на тройната коалиция и търси взаимовръзката между него и изборното поведение-активност, електорални нагласи.

  Едва 6,8 % от участниците в допитването определят политиката водена от тройната коалиция като добра.

  Причина за този висок дял на неодобрение (44%) може да се търси в негативните доклади на Европейската комисия по отношение на напредъка на страната, практически непроведената реформа в съдебната система, корупционните скандали съпътстващи целия мандат на правителството, спрените еврофондове.

  Според социолозите, ясното и недвусмислено отрицателно отношение към политиката на Тройната коалиция допълнително увеличават мотивацията за гласуване и влияят върху насоката на вота. Категорична е тенденцията най-критично настроените към настоящото управление да са твърдо убедени гласоподаватели.

  Изследването не регистрира промяна в нагласите на избирателите към политическите сили в сравнение с Евровота. Запазва се възможността в парламента да влязат 8 политически сили, които имайки предвид различията помежду си, трудно биха съставили стабилна коалиция

  Очакваната по-висока избирателна активност се отразява най-благоприятно на партия ГЕРБ, която има най-значителни резерви в периферията. Тя увеличава преднината си пред своя пряк опонент - БСП, на 10%.
  Според проучването ГЕРБ получава 32%, а БСП - 21.4% от гласовете.

  Към момента на изследването Движението за права и свободи остава трета политическа сила, като се очаква на изборите да вземе максимума от своите гласове. 11.9% са очакваните гласоподаватели за партията на Ахмед Доган.

  Атака с 9.8% и Синята коалиция с 8.7% могат да предложат оспорвана надпревара в деня на вота.

  Социолозите предполагат, че НДСВ е малко вероятно да успеят да генерират резултата, който получи преди 2 седмици. Засега обаче данните сочат, че НДСВ ще има представителство в следващия парламент със събраната подкрепа от 5.5%.

  Корпоративният вот на партия Лидер почти със сигурност, ще й помогне да прескочи 4 процентовата бариера и ще й осигури депутатски банки в следващия парламент, което засега прави и РЗС, благодарение в значителна степен на присъединяването на част от привържениците на движение Напред. Лидер събира 4.9% , а РЗС - 4.6%.


  Електоралните резерви не са еднакви за отделните политически сили. В най-добро положение е партия ГЕРБ и това е естествено с оглед по-широката социална основа, която имат привържениците й.

 13. 13 Профил на Doychin Ivanov Kotlarov
  Doychin Ivanov Kotlarov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Те, НДСВ нямаше да имат и евродепутати, но какво стана уважаеми анализатори?!?

 14. 14 Профил на ffff
  *****
  Неутрално
 15. 15 Профил на Айде наште
  *****
  Любопитно

  След последните циркове не ви ли стана ясно, че има само двама МЪЖЕ политици в тая губерния.
  - Иван Костов и Ахмед Доган.
  И единият и другият имат смелостта да кажат на избирателите и на публиката цялата истина.
  Всеки от своята гледна точка и без увъртания.
  За това и двамата са ненавиждани.
  Иван казва право в очите и пред всички ни малко грубичко, но ясно: /http://www.otgovori.eu/
  - ще се коалирам с този, ако така и така;
  - няма да правя орталък с този и този;
  - ще направя това и това, така и така;
  - гледайте, мерете, съдете.
  Ако това ви харесва, гласувайте за мен! Ако не, ей ви Доган.
  Няма хък, няма мък..
  Ахмед казва безпардонно:
  www.youtube.com/watch?v=r1wZvPkorx8/
  - ще се коалирам, с когото си искам;
  - всички ще се натискат да ми любят ръката;
  - ще правя далавери, каквито си искам;
  - ако не ви уйдисва да ви командвам, хващайте пътя.
  Аз си имам кой да гласува за мен.
  …………………………………………..
  Няма тън, няма мън.
  Двамата са противници и казват това открито.
  Това разбирам аз мъжка политика.
  …………………………….
  Всичко останало е плява. Върти-гъзици!
  За едни 5 лева си серат в устата!
  Путинки непоръбени!
  Айде народе!
  Масово Ивановци срещу Догановци, пък да видим каква ще излезе.

 16. 16 Профил на бай Петко
  *****
  Неутрално

  Хахаха, 40% от гласувалите за НДСВ щели сега да гласуват за ГЕРБ. Явно мажоритарният вот за Меглена Кунева се прехвърля върху бат Боко Мутрата поради голямото външно и вътрешно сходство на тия политически субекти. Каква жалка пропаганда.

 17. 17 Профил на Petleshev
  *****
  Неутрално

  До любителя на НДСВ-то / пост 7 и13 /.

  Стига сте ни го навирали в очите това вмирисано на мърша НДСВ! Вместо това купете един ибрик и го подарете на Симеон, да се пооплакне, че два мандата се дупи на Доган! На всичкото отгоре и още има очи да се показва пред хората, тоя дърт измамник!!!

 18. 18 Профил на Жоро Трайперов
  *****
  Неутрално

  Според мен тройната коалиция ще вземе доста повече гласове (и мандати, особено мажоритарни), отколкото й дават в това изследване

 19. 19 Профил на АТАКА
  *****
  Неутрално

  САМО АТАКА АТАКА АТАКА

 20. 20 Профил на до АТАКА
  *****
  Неутрално

  Доаваш го много малоумен. Като лидера ти.

 21. 21 Профил на излъгана застъпничка на РЗС
  *****
  Неутрално

  Лъжливият Яне да не се надява че ще влезе в парламента
  На евроизборите много мои познати гласуваха но след огромната лъжа с парите на застъпниците съм обяснила над 200 мои познати - описвам водомерите по апартаментите ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА РЗС

 22. 22 Профил на до Жоро Трипера
  *****
  Неутрално

  Притеснен съм, че не грешиш много....

 23. 23 Профил на Doychin Ivanov Kotlarov
  Doychin Ivanov Kotlarov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Петлешев:
  Царят още дълго време ще "нервира" такива като тебе в името на успешното управление!

 24. 24 Профил на призив
  *****
  Неутрално

  Единственият изход е масово гласуване! помислете! Нито е война, нито е революция! Можем да ги свалим мирно!

 25. 25 Профил на да си го кажем по-ясно
  *****
  Неутрално

  Това "изследване" е класическа манипулация на добре известните ни ченгеджийски кукловоди.
  Целта е да се торпилира възможността ГЕРБ на направи десно-центристка коалиция с НДСВ и СДС и по-специално да се провали НДСВ, защото за всеки нормален човек е очевидно, че без НДСВ такава коалиция просто е невъзможна.
  Твърде вероятно е, след влизането в парламента, "бясната" отечественофронтовска част от Синята коалиция да разбие парламентарната й група, за да попречи на коалицията с ГЕРБ и НДСВ. Това беше нейното последователно поведение вече 8 години досега и все още няма ясна индикация, че те са се отказали да изпълняват тази поставена им от външните служби задача.

  Логиката на манипулаторите е повече от смешна. Значи тези допълнителни 84000 гласа, които НДСВ получи почти изключително за сметка на бивши гласоподаватели за СДС, били дадени не за Царя и неговата политика, а за Меглена Кунева.
  Същата тази Кунева, която лично Симеон издигна и наложи в Европейската комисия, въпреки несъгласието на БСП.
  Същата тази Кунева, която напълно заслужено, но и съвсем демостративно заради авторитета на Симеон, беше избрана за Европеец и Еврокомисар на годината.
  Същата Кунева, която "бесните" оплюваха, че била "комунистка" и за която предсказваха 3-4 дена преди Евроизборите, че нямала да вкара нито един депутат в Европарламента.

  И сега, поради това, че нямало да имат възможността да гласуват за Царския човек Кунева, тези 84000 и още толкова нови потенциални гласоподаватели нямало да гласуват за посочените от Куневия началник Симеон хора, а за всеки друг.
  Очевидно манипулаторите счита хората за олигофрени, но точно Царският електорат едва ли се влияе от такива плоски ченгеджийски номера.

  Това разбира се няма да стане, защото ГЕРБ (предимно бивши гласоподаватели за Симеон, както личи и от името му) очевидно не може да събере абсолютно мнозинство и на всяка цена се нуждае от стабилен и предвидим партньор като НДСВ, който е в състояние да провежда неотклонно дясна политика както го доказа досега.
  Засега Синята коалиция все още е нестабилен партньор, раздиращ се от вътрешни конфликти и твърде вероятно е след изборите отново да се разпадне и най-напред по въпроса за коалиционните партньори.
  Ако това стане, ГЕРБ непрекъснато ще бъде шантажиран с всевъзможни и невъзможни "условия" и капризи на "бесните" републиканстващи елементи, а така стабилно правителство няма да има.
  Затова е изключително важно НДСВ да влезе в парламента като главен партньор на ГЕРБ.

  Именно за да не стане това, сме свидетели на подобни олигофренски "прогнози" и очевидни манипулации.

 26. 26 Профил на Истината за Доган
  *****
  Неутрално

  Човек от обръчите проговаря.Човекът,който ще изрита Доган от политиката.Всичко за мръсните игри по САПАРД и за криминалните схеми в Министерството на Земеделието и храните и в Държавната агенция по горите.
  Oт Андон Савов,президент на "AГРОПЛАНТ-57-Aндон Савов".
  Андон Савов ще изнесе пресконференция във Фестивален Комплекс,зала 2 ,гр.Варна на 02 Юли от 10:00 ч.
  За записване : GSM :0886 910 985
  тел :052 60 58 48

 27. 27 Профил на фермер
  *****
  Любопитно

  ГЛАСУВАИТЕ БЪЛГАРИ
  това е спасението

 28. 28 Профил на .
  *****
  Неутрално
 29. 29 Профил на W
  *****
  Неутрално

  Преди евроизборите социологическите агенции се разделиха на две групи. Първата смяташе, че БСП ще настигне ГЕРБ и дори ще го изпревари, втората - че ГЕРБ ще запази преднина от 5-6%. Маркет Линкс беше от вторите, които се оказаха прави. Преди тези избори отново има подобно разделение - едните пак твърдят, че БСП настига ГЕРБ, вторите - че ГЕРБ увеличава преднината си докъм 10%. Вероятно те отново ще се окажат прави и интересно тогава какво ще кажат Юрий Асланов и Кольо Колев, на които все победа на червените им се привижда.

  Впрочем смешно е да се определя това изследване като поръчково. Както сред политиците не всички са маскари, така и след социолозите не всички гравитират около управляващите, има и такива, които си вършат съвестно и професионално работата.

 30. 30 Профил на Мата Хари
  *****
  Неутрално

  НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЛИДЕР!!!!! Те са сателит на Доган!!!! Как мислите е придобил Ковачки мините, тецове и топлофикация?!?Може би с икономии от закуски,а?Правят се гнусни комбинации в полза на ДПС!

 31. 31 Профил на ужасен
  *****
  Неутрално

  Какво ДПС,бе? Май чавка е изпила акъла на българите. В добавка-НДСВ и Лидер!!! То да обяват направо търг за депутатски места и тия направо да наддават. Кво ни занимават със скалъпени избори?

 32. 32 Профил на saglasen
  *****
  Неутрално

  това с тарга е супер. айде на направим официално предложение ха-ха

 33. 33 Профил на лъжци
  *****
  Неутрално

  Тези изследвания са поръчкови и таргет групата им е електората от периферията, тоест традиционно гласуващите за ГЕРБ. "Предсказанията" за евроизборите не се сбъднаха за предвижданата супер победа на супер героя- пожарникар! Не вярвайте на тези смешници, БСП ще вземе много повече гласове.

 34. 34 Профил на емко26
  *****
  Весело

  ГЕРБ,БСП,ДПС,НДСВ,АТАКА,ЛИДР СА МИ ЛЮБИМИТЕ ПАРТИИ

 35. 35 Профил на СуперМаркет
  *****
  Неутрално

  Упражненията на Маркет ЛИНКС целят да създадат успокояващато илюзия у ГЕРБ, че преднината им спрямо БСП ще е толкова голяма и сигурна, че ако не сами то само СК ще им е достатъчна да направят правителство. Т.е. че няма да имат нужда от трети или дори четвърти партьор.
  Това е илюзия, защото:
  - Ченгесарските кукловоди на прехода обезателно са се погрижили и от ГЕРБ да отцепят 10 - 15 депутата от парламентарната група и така да им разбият мнозинството.
  - За да има стабилно правителство, то трябва да има стабилно мнозинство в парламента, а не просто някакво мнозинство.
  - Управляващото мнозинство не бива да бъде заложник на някой от малките коалиционни партньори, за които консенсусът е само празни приказки.

 36. 36 Профил на Син
  *****
  Неутрално

  Гласуват тези, които не могат да четат и пишат, а тези, които четат и пишат в тези форуми не гласуват .
  Безполезно е да пишем тук, ако не гласуваме !

 37. 37 Профил на Живот по правилата
  *****
  Гневно

  Само бюлетина №3 има значение за промяна в момента. Всички останали нямат или имат по-малко значение. Разпилените гласове са ненужен багаш, който е една от формите да се закрепят мошениците от тройната коалиция. БСП да спаси част от своите да не влезат в затвора, НДСВ да спаси от отнемане имотите на царя, ДПС да укрие кражбите и укрепи безпричинното преяждане с власт. Каквато и промяна да се прави, първо трябва да се справим с корупцията. Естествено е най-напред да се накажат виновните за действията и бездействията и чак тогава ще има смисъл нещо да се прави.

 38. 38 Профил на баи Глигор
  *****
  Весело

  До бай Петко Ти май се правиш на интересен

 39. 39 Профил на Григоров
  *****
  Весело

  Parole, parole, parole.И какво от от това?

 40. 40 Профил на xxx
  *****
  Неутрално

  НДСВ подкрепят Доган и заради това ,ще отблъснат електоралната си подкрепа!Пък и царя вече си прибра имотите!

 41. 41 Профил на b
  *****
  Неутрално

  НДСВ и Лидер, не влизат в парламента, според социологическите проучвания, защото интервюираните не продават гласа си при интерюто. На живо положението е друго, там гласуват и продадените, главно роми, които не ги интервюират.

 42. 42 Профил на Бай Дон
  *****
  Весело

  Ааа, щом все пак забелязаха че има и Атака нещо се обръща към по-добро. В предните прогнози Атака 'случайно' я бяха пропуснали . Защо ли ?

 43. 43 Профил на грешна прогноза!
  *****
  Неутрално

  Прогнозите на социологическите агенции за ЕП'2009 бяха тотално сгрешени до 2-3 дни преди изборите.
  ЗАЩО СЕГА ТРЯБВА ДА ИМ ВЯРВАМ???

 44. 44 Профил на Dimo
  *****
  Неутрално

  Манипулирани предвиждания. В парламента влизат по този ред: Герб, БСП, ДПС, Атака, НДСВ, Лидер, СДС. Вън остават РЗС и други.

 45. 45 Профил на твърдият
  *****
  Весело

  И да искате и да не искате ДПС е фактор и то реален. Каквито и прогнози да дадат ние ще гласуваме за реалния фактор а това е ДПС. Бъдете здрави.

 46. 46 Профил на Смислов
  *****
  Неутрално

  Ето ви нещо от колегата Зелен от съседната тема върху което може да помислите.


  Колкото повече излезем да гласуваме на 5-ти толко по-малко самозабравили се копелета като Меди и компания,а на тези които се чудят за кого да гласуват им прелагам да изберат 12 защото само те предлагат възможноста както ги назначаваме на 5-ти така ако се самозабравят да ги уволним на 10-ти,а не да чакаме 4години и да се вайкаме че пак са ни излагали,така че колкото повече гласуваме с 12 толко по -скоро ще може ние да решаваме какво искаме.Всички към урните на 5-ти и никакви бюлетини за ДПС и компания.

  http://www.dnevnik.bg/izbori2009/2009/06/27/745186_daut_osman_koito_ne_haresva_dps_da_duha_supata/

 47. 47 Профил на ейси
  *****
  Неутрално

  между сините и червените разлика в манипулациите почти никаква...за жалост.Защото би било нормално опонентите на червената паплач да се отличават с различна етика,но уви....НДСВ са не само вътре след изборите,но са и партньори на десницата,така че ще е добре ако омекне злобата у някои и бъдат реалисти.АЗ ЛИЧНО КАТО АНТИКОМУНИСТ ПРЕДПОЧИТАМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА НДСВ, А НЕ ЗА КОМУНИСТА КОСТОВ ....ЗА НДСВ И НЕ ЗА МОЗЕР,ЧИИТО БАЩА ДОВЕДЕ КОМУНИСТИТЕ ,А ПОСЛЕ СЕ ИЗНИЗА ОТ БГ....ДА ,ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НДСВ,ЗАЩОТО СА ЛИШЕНИ ОТ ЗЛОБА И АГРЕСИЯ,НЕЩО КОЕТО НЕ ЛИПСВА В СИНИТЕ И ЧЕРВЕНИТЕ МАРИОНЕТКИ НА БКП

 48. 48
  Енчев,И.П.
  Рейтинг: 0 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 49. 49 Профил на Todor
  *****
  Неутрално

  Не гласувайте за бандита Иван Костов и неговата марионетка Мартинчо, които убиха истинското СДС. Демократи, гласувайте за Герб и НДСВ.

 50. 50 Профил на ИСТИНАТА
  *****
  Неутрално

  НДСВ ВОДИ НАЙ-ПОЗИТИВНАТА КАМПАНИЯ И ИМА НАЙ-МНОГО ДОКАЗАЛИ СЕ ЛИЧНОСТИ! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ, ТЕ СА СЕ ДОКАЗАЛИ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ, НО И В ЦЯЛА ЕВРОПА !!!

 51. 51 Профил на monaxa
  *****
  Неутрално

  Бьлгари!Часовникът цъка!Eлиминирането на Станишев и Доган от управлението на страната ни сега и за в бъдеще е основната ни цел! Погледнете наглите им мръснишки червени и угоени физиономии!Погледнете им страхливите клипове ! Погледнете им странните предизборни заплахи и обещания!Нали никой разумен човек не би гласувал за тази измет с ориенталски манталитет!
  ”Бог дава,но в кошара не вкарва,а змията когато умира най много хапе”!
  Вразумете се и се мобилизирайте за изборите!Всички бьлгари трябва да разберете че тези избори са битката за Бьлгария и неиното оцеляване в бьдешето като дьржава!В момента Бьлгария е като една гола,пребита и ограбена проститутка на пьтя за Европа.И това го направиха 2 -те Пети колони.Едната рьководена от агентите на Путин Сергей Станишев и Георги Пьрванов,хора без гордост и морал ,забравили Перущица и Батак,Шипка и Одрин, а втората рьководена от Ахмед Доган,които е роден турчин,турчин е и турчин ще умре.Не гласувате ли всички срещу БСП и ДПС след време Турция и Русия ще си стиснат рьцете на Шипка!Тогава предателите ще бьдете Вие!

 52. 52 Профил на Не-цоциолог
  *****
  Неутрално

  Съвсем безпристрастно за прогнозите: платени или не, те не отчитат купените и прелети гласове, затова към прогнозните резултати на "търговските" партии ЛИДЕР, РЗС и НДСВ трябва да сложим между 1 и 3 % купени гласове. Вижте прогнозите за европейските избори и после резултатите от тях

 53. 53 Профил на избори
  *****
  Неутрално

  всеки глас различен от ГЕРБ и СИНИТЕ отива при доган и комунистите,ако малоумниците още не са го разбрали да си седят у дома.

 54. 54 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2013 Гневно

  Ами агенцията преброи ли тези гласове
  http://www.retv.bg/?video_cat_id=9

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 55. 55 Профил на Петър Филчев
  Петър Филчев
  Рейтинг: 0 Весело

  Не е форум, а агитпункт на случайно срещнали се люде, които не знаят нищо за смисъла на историята. Има спор - на кого принадлежи агитпункта? Но пък услужливо се предлага старото, познатото безплатно списание "Наръчник на агитатора". Признак за нещастна страна.

  ПетБор
 56. 56 Профил на marmatab
  marmatab
  Рейтинг: Весело

  ченгенцата лесно се познават щото сами си противоречат!
  ето ги и тук - Todor, ейси
  Помислеъе как си противоречат - казват "аз съм антикомунист и ще гласувам за НДСВ които са ортаци на комунистите!!! ; "съм антикомунист и съм против синята коалиция, която за момента е единствената участваща в изборите декларираща антикомунистическа позиция" - логика на олигофрен или разбира се на провокатор

 57. 57 Профил на КПСС
  *****
  Неутрално

  Най-добре е АТАКА да си сложи истинското име-БКП. По-точно КПСС.

 58. 58 Профил на georgealall
  georgealall
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Положението е много сериозно. Ако не гласувате пинуждавате Бойко да направи съюз с БСП. друг няма с който да напра повече от 120 места

 59. 59 Профил на The HunteR
  The HunteR
  Рейтинг: 438 Разстроено

  Ще направи, разбира се.

  Не мога да разбера как хората пренебрегват факта, че е бил телохранител на Живков и че започва политическия си живот, благодарение на Сакскобурготски?

  До тук се видя, че ще се коалира със Сините само ако са по-силни от БСП.

  Усещам, че мъката след изборите ще е пълна!

 60. 60 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Ето ви прогноза за залагания :

  ГЕРБ + СК + ЛИДЕР + НДСВ = коеф 1,15

  или

  БСП + ДПС + ЛИДЕР + НДСВ = коеф 1,70

 61. 61 Профил на ozakma
  ozakma
  Рейтинг: Весело

  Предварително проучване от "СОПА" и "ЕМБИ от ДЕМБИ"
  ГЕРБ 1,500,000 мл. 36% 85 мандата
  БСП 0,440,000 мл. 14% 28 мандата
  АТАКА 0,380,000 мл. 13% 26 мандата
  СИНЯ КОАЛИЦИЯ 0,340,000 мл. 11% 20 мандата
  ДПС 0,340,000 мл. 11% 20 мандата
  ЛИДЕР 0,180,000 мл. 5% 13 мандата
  Други 0,320,000 мл. 11% ???


 62. 62 Профил на ъъъ
  *****
  Неутрално

  КОстов изнасили жените ви!
  сега ще изнасили и дъщерите ви
  А Борисов ще ги държи!!!

  КОстов запали Къщите ви!
  сега ще запали и вилите ви
  А Борисов ще духа да помага!!!

  КОстов изяде децата ви!
  сега ще изяде и внуците ви
  А Борисов ще полива с олио!!!

  ЗАТОВА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ЧЕ ИМА ОЩЕ за крадене!!!
  Ахмед Станишев

 63. 63 Профил на До ъъъ
  *****
  Неутрално

  Пропуснал си, че Костов пусна новините на турски по националната ТВ.
  Това е истината и нещо я забравяш май.

 64. 64 Профил на Теменужка Павлова Хлебарска
  Теменужка Павлова Хлебарска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  РЕВИ МАРКО,ДА РЕВЕМ ДВАМА-
  ТИ НА ДВОРА,АЗ В ОБОРА-
  ЗА КЕФА НА ....... ПОРА!!!!

 65. 65 Профил на Malta
  Malta
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Давайте да гласуваме хора, че иначе ще ни направят сами да си говорим...Какъв беше този преход - какво беше това чудо..ненаиграха се, ненасплетничиха се, ненакрадоха се..Алчни, интриганти - властомани. Само им вижте физиономиите самодоволни..И за бога, защо са ни толкова много депутати като бройка??

  Mal
 66. 66 Профил на Milan
  *****
  Неутрално

  Единствената дясноцентристка коалиция която ще спаси България е Герб с НДСВ. Не гласувайте за бандита Иван Костов и ненормалника Яне Янев.

 67. 67 Профил на Гиби
  Гиби
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колкото по–голяма е избирателната активност, толкова по–малко комуняги и ченгета от ДПС ще влязат.

  готин
 68. 68 Профил на Kovachki
  *****
  Неутрално

  е карал "школа" в Ленинград. Доган е карал "школа" в ленинград. Досещате се че и единия и другия са кукли на конци на вербуващия офицер Путин.

 69. 69 Профил на Психолог_Проклет
  Психолог_Проклет
  Рейтинг: Весело

  Интересна прогноза
  Определено завишен процент за Герб , ще е интересно какво ще се получи .
  Очаквам повече проценти на ДПС , заради многото открити секции в Турция.
  В неделя ще видим .
  Важното е всички да гласуват за да няма после , тоя бил еди какъв си...
  Който не гласува няма право после и да се оплаква ,че някой отгоре не си върши работата

 70. 70 Профил на krassied
  krassied
  Рейтинг: Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK