"Синята коалиция": Ще изведем България от кризата

"Синята коалиция": Ще изведем България от кризата

© Юлия ЛазароваИзвеждане на страната от икономическата криза, възстановяване на доверието на европейските партньори, ликвидиране на политическата корупция, гарантиране на енергийна сигурност, модерно образование и качествено здравеопазване. Това са пет ясни и достижими цели, отговарящи на най-тежките проблеми, които ще наследим от управлението на тройната коалиция, каза лидерът на ДСБ Иван Костов в събота, когато заедно с лидера на СДС Мартин Димитров, Анастасия Мозер и лидерите на другите формации в "Синята коалиция" представиха нейната политическа програма. "Ние показваме не само качествени идеи, но и много сериозни хора, които да изпълняват тази програма. Комбинацията от двете ще свърши работа и ще доведе до промяна в България", посочи Мартин Димитров.


Десницата обещава широко включване на банките и фирмите в писането на европроекти, както и забрана еврофинансирането да се замества от пари на данъкоплатците. "Синята коалиция" поема ангажимент до края на 2009 г. да се възстановят плащанията по всички европейски средства, замразени от Брюксел.


Програмата предвижда до 2013 г. да бъдат вложени 5 млрд. лв. за транспортна инфраструктура, като до края на 2010 г. трябва да бъде завършена магистрала "Люлин", до 2011 г. - "Тракия", до края на мандата -"Марица" и "Струма", а "Хемус" да е пред завършване. "Видяхме как една магистрала се строи пет години и накрая няма магистрала. Когато няма правила, няма и магистрали", заяви лидерът на СДС.
От коалицията обявиха, че руските енергийни проекти ще бъдат преразгледани, а енергийната сигурност ще бъде гарантирана с нова стратегия, каквато според тях в момента липсва, за да се гарантират руските интереси.


По-късно в събота със скандирания "Време е!" и "Идваме!" десни симпатизанти откриха предизборната кампания в НДК. Пред тях говориха всички лидери в коалицията, съпредседателите на щаба и първите четирима от евролистата - Надежда Михайлова, Светослав Малинов, Петя Ставрева и Стефан Тафров. За сините пяха Графа и "Акага", Белослава, Ваня Костова, Богдана Карадочева и др. "Опитите им да ни спрат само ни направиха още по-силни и мотивирани, удържахме морална победа още преди да е започнал мачът", каза Мартин Димитров. "Време е за добрите", заяви лидерът на ДСБ.


Мото: "Време е!"
Акценти в програмата
Aнтикризисни:
- Свиване на публичните разходи до 38% от БВП при сегашни над 40%, за да се освободи паричен ресурс за гражданите и фирмите. Със замразяване на енергийните мегапроекти ще се освободи допълнителен публичен ресурс.
- Намаляване на ДДС и на останалите преки и косвени данъци, възможно най-ниските за ЕС акцизни ставки, редуциране на осигурителната тежест
- Намаляване на минималните задължителни резерви на банките до 6% при сегашни 10, което ще позволи отпускането на допълнителни кредити. БНБ ще се задължи да плаща лихви за резервите. Запазване на валутния борд до влизането в еврозоната.


Съдебна власт
- Преминаване на прокуратурата и следствието в изпълнителната власт чрез конституционна реформа.
- Главният прокурор да бъде избиран от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от гласовете на 2/3 от депутатите, постоянните парламентарни комисии за контрол над съдебната власт и спецслужбите да бъдат съставяни на паритетен принцип под председателството на опозицията.
- Разформироване на ДАНС, защото се е превърнала в "политическа полиция".
- Създаване на специални наказателни състави за престъпления, извършени от магистрати.
- Лустрация в правораздаването чрез отнемане правото на служителите и агентите на ДС да заемат ръководни постове.


Здравеопазване
- Въвеждане на национален здравен стандарт, на който трябва да отговарят всички заведения, предлагащи здравна услуга.
- Премахване монопола на НЗОК и въвеждане на конкурентни здравни каси, но единствено на доброволни начала.
- Категоризация на болниците след независими одити.
- Премахване на лимитирания достъп на нуждаещи се пациенти до медицинска помощ.


Образование
- Изкореняване на корупцията и издаването на фалшиви дипломи.
- Намаляване на училищните и университетските мрежи, повишаване на изискванията за матурите, въвеждане на задължителен изпит по гражданско образование.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на interesno
  *****
  Неутрално

  Абе чак сега разбрах защо се казва синята коалиция - щото на Ваньо Костов са му сини венците

 2. 2 Профил на Алберто
  *****
  Неутрално

  А на Сергей Станишев му е червен г.за от наг.зване

 3. 3 Профил на Барона
  *****
  Неутрално

  Алелуя, с Мартинчо ще я закопаете.
  Проверено - действа. Справка - съсипването на СДС.

 4. 4 Профил на Ванката
  *****
  Неутрално

  Ако изритат протестантчето, може и да направят нещо.
  Ама момченцето май е най-добрия удар на червените за последните години. Я какво направи със СДС- разпиля ги .

 5. 5 Профил на New Yorker
  *****
  Неутрално

  Харесва ми това че са конкретни както винаги и имат ясни цели. Досега на два пъти са ни спасявали от катастрофа. И трети път ще ни извадят от настъпващата криза.

  Казаха иска ме да сме в Европеиския и НАТО- вкараха ни.
  Казаха искаме финансова стабилност през 1997 -- докараха я та и до днес ни спасява. Те поне си казват какво могат и какво немогат, какво ще направят и какво не. Не като другите тотални демагози и празноглави престъпници.

 6. 6 Профил на ККК
  *****
  Неутрално

  Съвет:
  В раздела здравеопазване ако ясно не кажете ,че трябва реално остойностяване на лекарския труд (въобще на медицинския персонал) и не признаете ,че трябва да се въведе официално доплащане за медицинските услуги за да се елиминират нерегламентираните плащания 'под масата', нищо няма да ви отличи от комунистическия режим и съответно лекарското съсловие няма да бъде убедено да гласува за вас...

 7. 7 Профил на Kazanluk
  *****
  Неутрално

  "забрана еврофинансирането да се замества от пари на данъкоплатците" -- това ако го направят, евала им казвам! стига вече сме плащали данъци на турски фирми и руски олигарси.

 8. 8 Профил на воевода
  *****
  Неутрално

  Що за недоразумение е тази нова коалиция?! И накрая и Мария Капон се закачи - с претенции за мажоритарен избор?! А какво ше стане с найната партия влезрла в коалиция "Напред"?!
  Костов продължава да унищожава всички разумни ходове на партиотите на България да обединят усилията си за бъдещо участие в управлението?! Той е разрушителят на всяка опозиция?! И на ГЕРБ той подложи всички динени кори по пътя!
  Ще стане така, че всички сини и центристки политически формации ще загубят от Костовите интриги?!

 9. 9 Профил на НикБ
  *****
  Весело

  Дано (като вземат властта ) да успеят да лустрират комунистическата номенклатура и ченгетата от бивсшите служби.
  Ако не успеят - трудно ще изкарат цял мандат, а след него - пак 2 ченгеджийски комунистически мандата.

 10. 10 Профил на гражданка
  *****
  Гневно

  За България - Костов може да означава само бъдеща все по-голяма криза и ограбване! Всеки си спомня как предизвика падането на Жан Виденов и ограби България! Сега какво ще граби?! Трябва да има забрана за участие в политиката на такива разрушители на ценности като Костов!

 11. 11 Профил на Veni
  *****
  Неутрално

  Лустрация в правораздаването чрез отнемане правото на служителите и агентите на ДС да заемат ръководни постове! Ма веднага. То да е първото което направят!

 12. 12 Профил на Имодиум
  *****
  Неутрално

  Ало, дежурния по форума на Дневник от БСП-ДПС-НДСВ-РЗС-Атака-и т.н.! Като си сменяш цял ден името, защо не си смениш и картинката? За да мислим, че сте много ли? Ами то се вижда кои са много – вашите (по-точно твоите) л....на са все на ”минус” и се скриват, за да не смърди тук, слава богу, а нашите мнения не можеш с единственото си гласче да ги скриеш, нали? И, моля те, глътни си Имодиум!

 13. 13 Профил на Успех!
  *****
  Неутрално
 14. 14 Профил на Sunny
  *****
  Неутрално

  Да, много объркаха плановете на генерали и бандити на държавна служба с тази коалиция. Каквито и милиционерски колективи да създават - ГЕРБ-ове, РЗС-та и други ТКЗС-та... интелигентните българи вече са се определили кого да подкрепят.

 15. 15 Профил на И АЗ
  *****
  Неутрално


  бях в НДК! Беше чудесно! ВРЕМЕ Е да ги пометем!

  Да гласуваме за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ , демократи!

  ПОБЕДА !!!

 16. 16 Профил на Pepi
  *****
  Неутрално

  Мисля че наи-важното е наистина да се преразгледат разумно големите инвестиции и вместо във руски проекти парите наистина да отидат за магистрали и за възобновяеми източници на енергия. Така хем туризма печели хем водим и в енергетиката. Не мога да разбера що идиотите комунисти никога немогат да отстояват националния интерест и винаги правят поразии като втора атомна или Бургас-Алексанрдупулис. Това е като Кремиковци дето го друснаха на средака на заобиколена от планини котловина че да ни издуши или пък КЦМето дето го изсраха (пардон) на сред пловдиското поле че да са ни по-богати зеленчуците на тежки метали. А сега тия дето пишете в прослава на комунягите (сиреч БСП, ДПС, Атака и РЗС) ми кажете че не подкрепяте идиоти. Или искате да ви пратят под радиоактивния дъжд на Първомаиска манифестация и следващия път които гръмне украински реактор. Само дето покраи вашите безкраини простотии и ние обираме пешкира.

 17. 17 Профил на do Pepi
  *****
  Неутрално

  Това го бях забравил. Ама си прав. Е**ти гадовете. Верно че криха за чeрнобил................затова сме първи по ракови заболявания.

 18. 18 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  и аз съм сигурен че десните могат и ще гласувам за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ

 19. 19 Профил на Кажете, че царят е гол????
  *****
  Любопитно

  Кажете, че царят е гол????
  Кой магьосник, може да стопи и да направи от 70% избиратели на 1-2 %.
  Питам аз, кой носи отговорност за тази разруха????
  И единствената цел сега е, да се бори да влезе или да не влезе в парламента???
  Кой е виновен, назовете му името???
  Кажете, че царят е гол????

 20. 20 Профил на ВИКТОР.
  *****
  Неутрално

  Последен валс, СДС!
  Кажи ми сбогом СДС
  и повече не ме търси,
  аман, до гуша ми дойде,
  и ти и “сините мечти”.

 21. 21 Профил на ВИКТОР.
  *****
  Неутрално

  "Костовистите са има-нема 300 човека в София, от които 50 имат компютри. 40 от тях могат да пишат и цвъкат във всички форуми.
  Крайно време е да изпратиме костоваците в панделата"

 22. 22 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  аз съм "За!" Синята Коалиция.

  дори нищо друго да не изпълнят от икономическата част, лустрацията на милиционерите е най-важното нещо!

  РЕФОРМИ !
 23. 23 Профил на cocot0ne
  cocot0ne
  Рейтинг: 0 Гневно

  http://focus-news.bg/?id=f11958
  Ето тук Иван Костов е изложил почти всичко ясно и разбрано!
  Но да си призная, за пръв път усещам такава страст и плам в думите му.
  ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЯДОСАМЕ КАТО НЕГО!
  Но е Време не само за промяна!
  ВРЕМЕ Е ДА СИ ОТВОЮВАМЕ НАШАТА БЪЛГАРИЯ!
  ВРЕМЕ Е ЗА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!
  ВРЕМЕ Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ
  ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!

 24. 24 Профил на ot Boston do 23
  *****
  Неутрално

  Za da e oste po-yasno:

  Иван Костов: Зависи как ще реагират хората. Ние ги призоваваме да се разгневят, да се разгневят и да спрат това. Защото ако това успее, ако БСП по някакъв начин с някаква машинация отново се окаже във властта, заедно с ДПС, къде е демокрацията в България? Аз това бих запитал. Къде е решаването на проблемите на хората с друга воля, с друго доверие, с друга решителност и т.н., как ще стане това нещо?
  Водещ: Г-н Костов, според вас хората достатъчно ясно ли разбраха какво се случи със СДС и с опитите да се попречи на синята коалиция?
  Иван Костов: Ето сега се надявам, че ще разберат.
  Водещ: Можем ли да считаме, че, както казвате, Доган и БСП са ви направили услуга?
  Иван Костов: Аз /.../, че хората са разбрали това, защото това беше направено с механизми на ДС, както Катя Михайлова каза онзи ден в парламента. Това беше направено по най-непочтения, най-криминалния начин. Открадната беше регистрацията на СДС, печата му и самоволно някакъв самозван човек се опита да регистрира, покровителстван от БСП, Доган, „Атака” и „Напред” в ЦИК. И това нещо беше представено от всичките медии на управляващата коалиция като вътрешни проблеми в синята коалиция. Един вид – Костов саботирал регистрацията на СДС.
  Водещ: Това Пламен Юруков го твърди.
  Иван Костов: В наглостта си стигнаха до там тези, които спряха регистрацията на СДС, да твърдят противно. Това мисля, че силно обърква хората, защото абсурдно сменяната логика често е единствената защита от реалността и това ДС много добре го знае. Това е психологически прийом за въздействие върху хората. Просто изведнъж се обръщаш и започваш да говориш точно обратното на това, което се случва. И хората се втрещяват и започват да не знаят на кого да вярват. В този смисъл на вашия въпрос отговорът е – не съм убеден, че всички хора още са разбрали какво се опитаха да забъркат, как се опитаха да откраднат демокрацията от българския народ. Защото ГЕРБ сам категорично не е алтернатива на БСП и на ДПС. ГЕРБ не може да е такава алтернатива по десетки причини.

 25. 25 Профил на кратунков
  *****
  Неутрално

  Най-после да чуя думата"лустрация".Тов което трябваше да се направи първо още преди 8г.Само ще си позволя един съвет-лустрация на всички управленски нива,не само в правораздаването.Просто трябва да изолираме комунистите от добир до всякакъв вид власт.Това е лекарството.А после на всекиму според заслуженото.

 26. 26 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  http://mediapool.bg/show/?storyid=152236&srcpos=14
  България единствена липсва в клип на ЕК за падането на комунизма

  Естествено, че ще отсъства!
  А защо отсъства ли?
  Защото след оставката на Филип Димитров за лидер на СДС е избрано лицето Иван Костов, което дълги години е преподавало антинаучна дисциплина, чрез която е тровило младите хора с комунизъм. В дисертацията си това лице хвали световния главорез Ленин и правешкия диктатор като "икономисти", както и съветската икономика (от която умряха от глад десетки милиони хора) като "прогресивна", за разлика от буржоазната.
  Непосредствено след 10.11.1989 г. това лице дава съвети на комунистическите убийци как да не загубят доверието на народа в собствения им парцал "Работническо дело". Малко по-късно е лансирано от Луканов и Желев в СДС с цел неосъществяване на декомунизация.
  Благодарение на безхаберието и/или умишлен подход от страна на тогавашното ръководство на СДС лицето Костов е избрано за председател на СДС.
  След като СДС убедително печели изборите през 1997 г., лицето Костов не само не си мръдва пръста за извършването на декомунизация, но и я блокира, като умишлено не отваря досиетата (архивите на Държавна сигурност).
  Специално в предизвикалата сензация по цял свят книга на Христо Христов "Убийте Скитник", в която е разкрит убиецът на светеца на българската демокрация Георги Марков, точно и ясно е посочено с факти, че през 1997-2001 г. правителството на СДС, президентът и неговите протежета (конкретно лицето Димо Гяуров) умишлено са пречили на действията на журналиста за разкриване убиеца на Георги Марков!
  Ето, по всички тези причини (и, разбира се, много други) България отсъства от клип за 20 години от края на комунизма!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 27. 27 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  КРИЗА В БЪЛГАРИЯ ЛИ ?! ДА, АМА НЕ !
  България е в перманентна криза. Тя започва веднага след освобождението от турско робство. Имало е известен икономически прогрес при Стамболов и в началото на управлението на Фердинанд. Въпреки това сме били слаборазвита държава - подемът в населението в резултат на свободата не е бил използван както трябва. Последвалите войни в периода 1913-1919г., националните катастрофи, стотиците хиляди загинали по фронтовете, загубите на територии, репарациите са довели до обезверяване на нацията, до нищета. Следват деветоюнски преврат, септевмрийско въстание, при които властта смазва желанието на народа за по-нормален живот. И пак сме били сред най-бедните в Европа. После си имаме послушни правителства, сменяни като носни кърпички от царя, първа световна икономическа криза и разбира се голям глад. По-късно България за пореден път заема погрешна позиция и застава на страната на Германия и отново губим. Хвала на бойците от Първа Българска армия, защото ако не беше тяхната саможертва, навярно щяхме да загубим още територии. После Големите сили ни оставят в ръцете на Сталин и независимо от първоначалния ентусиазъм в населението си оставаме сред най-бедните държави в Европа. Последва превратът на 10.11.1989г., криминалният преход, мафиотизиране на управлението, унищожаване на селското стопанство, нескопосана приватизация и т.н. И най-лошото - народът ни е разделен както никога досега, оскотял и освирепял, без капка доверие в политиците. В същото време отново сме сред най-бедните в Европа.
  Всъщност кога през последните 131 години не сме били сред най-бедните в Европа? Кога не сме били в криза?
  Причините да сме на този хал са много по-сложни, отколкото на някои им се струва.

  И тези НЯКОИ периодично се изтъпанчват пред изстрадалия и измъчен Български народ и му заявяват най-високопарно:" Ние ще ви оправим!", "Вервайте ни!" , " Ще изведем България от кризата!" и т.н. Да бе, да ! Да , ама не !
  Докога бе , докога ще ни правите на глупаци бе ?!

 28. 28 Профил на Роберрт Мугабе
  *****
  Неутрално

  Високото ниво на корупция в много от африканските държави е определящо за ниското ниво на социално-икономическото им развитие. С обикновени думи това, което производителя успее да създаде, властта го краде. Ако искате да достигнем Африка … ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ. Иван Костов знае как…

 29. 29 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Ако Юруков успее да реализира формулата СИНЯ КОАЛИЦИЯ - СДС = ДСБ, един ден историята ще отчете неоценимия му принос към демокрацията. А най-добре би могъл да направи това, ако покаже на Костов червения комунистически зад.ник. Агентът на ГРУ трябва да бъде разобличен пред цяла България. И изхвърлен позорно от дясното пространство. Излизането на СДС от тази фалшива коалиция за парламентарните избори би осигурило провала й. Знаете ли какво означава израза “Да духнеш под опашката на дявола”? Ето така Юруков би духнал под опашката на Костов…

 30. 30 Профил на Кубертен
  *****
  Неутрално

  Ние олимпийците обещаваме да гласуваме с две ръце за Костов. С пълното съзнание, че ако дойде на власт, ще можем да крадем и с три ръце.

 31. 31 Профил на Косьо Самоковеца от оня свят
  *****
  Неутрално

  И аз ще гласувам за Костов. Тук главния дявол ни разреши, ако е за диаболичната секта ДСБ, да гласуваме дори с огън и жупел. Само като си спомня какви славни времена бяха…Ех,ех, ех - хероин в картофите. А после - цар на Западната митница… Ех, ех, ех - пак ми се приисква да се върна на земята, стига Командира да поеме отново властта…

 32. 32 Профил на Пламен Макарона
  *****
  Неутрално

  Какво? Ще гласувате пак за Костов? Че той е готов и да убие за няколко лева повече. А като чета изумените зомбита на ДСБ в този сайт, ми настъхват изгнилите кости в гроба.

 33. 33 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Костовите талибани ме пращат да анализирам очевидните золуми на управляващата крадлива тройна коалиция на Смешко-Станишко. За мен по-голямата опасност е Костов - скрития враг на демократичните процеси в България. Защото ако той се докопа отново до властта, ще направи така, че след 4 години отново да я поднесе на тепсия на комуноидите. И омагьосания кръг ще се завърти за пореден път… И България ще продължи да тъне в блатото.

 34. 34 Профил на b
  *****
  Неутрално

  ех, че сте жалки гнусни, комунета,
  но в лъжите и дезинформациите равни нямате.

 35. 35 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  Е то ЕС от сега усигури парите за Люлин, Марица, Струма.

 36. 36 Профил на Ана
  *****
  Неутрално

  До последните постинги против Иван Костов - говорите пълни глупости. Тези, които крадат покрай своите обръчи от фирми и покрай сделки с мафията са на власт в момента. Иван Костов е човек, може да си има недостатъци като всички нас, но е блестящ политик. Ако толкова не го харесвате, не гласувайте за него, но гласувайте против мафиотската сган на власт, и против Доган.

 37. 37 Профил на ей
  *****
  Весело

  - Намаляване на ДДС и на останалите преки и косвени данъци

  Не е ли по-добре 0% данък за реинвестиране на печалбата?

 38. 38 Профил на 777
  *****
  Весело

  Кебапчиев, да ти имам гьонсуратлъка!
  Генерал Кобалт звучи къде по-представително!
  Я почни пак със стария ник, аз съм зад тебе!

 39. 39 Профил на 777
  *****
  Весело

  Аналният Лизатор!
  Да ти сера на логиката:
  Комунетата са си такива, крадливи, лъжливи, за тях или добро или нищо.
  Костов, който от 8 години не е във власта, ви струва много милиони лева за масирана Гьобелсова пропаганда.
  Защо така, бре, Лизатор, защо?

 40. 40 Профил на ss
  *****
  Неутрално

  Ехооооо, ехооооооооо ама тея сините нямаха ли едни проценти дето едва ще ги вкарат в парламента бе ? Ама какво управление ви е подгонило, че не разбрах. Време е да се сгъва синия цирк.

 41. 41 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Да, Костов управлява миналия век, но на комунягите още им се гади.

 42. 42 Профил на ОЧАКВАЩ
  *****
  Неутрално

  Убеден съм,че ще изведете при желание от ваша страна България от кризата,защото това е ваш дълг,тъй като забатачихте държавата ни по времето на управлението Ви.Не
  мислете,че така лесно избирателите ще Ви повярват,защото
  в България си имаме една единствена надежда и тя е ГЕРБ.Те имат опит,защото едни от тях са били в управлението заедно с царя.Лошото е,че някои от сините,тъмносините и други цветове
  ще трябва да стоят в ъгъла на политиката,защото ГЕРБ ще има най-малко 50 + 1 % от депутатите в новото народно събрание.
  Много ще е интересно дало новият собственик на Дневник няма да е някое лице близко до ГЕРБ.Така,че отпуснете се попсувайте си,поругайте и се повгответе да си стегнете за 4 г.
  коланите - да бъдете прилежни и изпълнителни граждани на
  републиката.Ще ви се разкаже играта и ще разберете дали ще можете повече да се подигравате с българската държавност.
  ГЕРБ се подкрепя от ЕНП,а вие се обръщате към 20 посланика
  да молите заподкрепа и резилите България.Вие изглежда не можете да приемете,че ще останете без депутати в европарламента и с минимален брой депутати в НС.Приоемете сси поражението.ГЕРБ има гаранции от ЕС,че ще изведе с тяхна
  пхомощ България от кризата.А вие само спекулирате и си създавате медийно присъствие,с което считате,че ще спечелите
  повече гласуве.На добър път на ГЕРБ.

 43. 43 Профил на Ламби
  *****
  Неутрално

  Анонимен
  Гневно

  * 23
  * 21:13
  * 17 май, 2009

  Ето тук Иван Костов е изложил почти всичко ясно и разбрано!
  Но да си призная, за пръв път усещам такава страст и плам в думите му.
  ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЯДОСАМЕ КАТО НЕГО!


  ТОЙ ЧЕ е много ядосан на българският народ е верно , през 2001 го пренебрегнахме жестоко и той загуби изборите. Освен това е много ядосан,че вече 8 години е на сухо и няма папо!

  Но ако ние много се ядосаме, той няма много да спечели, щото както сме му много ядосани ще вземем да гласуваме я за ГЕРБ ,я за АТАКА! И той може да се пукне от много ядосване!

  Да даде Господ!

 44. 44 Профил на Дудо
  *****
  Неутрално

  Костов и Мартин? Що е то? Един тарикат и един будала събрани заедно.СДС е в калта заради "далновидната политика" на недоносчето Мартин.Пада ви се сини будали.Ще вкарате Иван Костов отново в играта тъй като сам той нямаше да прескочи четирите процента.А после като ви ритне текмето вървете там където ви е мястото- на бунището.

 45. 45 Профил на bg
  *****
  Неутрално
 46. 46 Профил на sds
  *****
  Неутрално
 47. 47 Профил на Иван Кръстев Петров
  Иван Кръстев Петров
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Интересни размисли за Кр. Кабакчиев, известен като Генерал Кобалт.

  ЗА ДОНОСА, САМОИДЕНТИФИКАЦИЯТА И ИНДУЛГЕНЦИЯТА


  (ПОЗИЦИЯ НА M.GORANOV)


  Добър вечер, кк...
  Прочетох посланията ти от 10.08.06... И имаш, и нямаш право - дърво без корен си ти...
  Ще се опитам да поясня - заради форумците - че „НИЕ” не винаги е криене и отказ от позиция... че „българинът е учудващо изобретателен” и... що е то „този патриотизъм”...
  Някога странно изненадващо те запитах в този сайт: „Кой сте Вие, доктор Зорге?” - това всъщност е заглавието на една добра унгарска версия за германския журналист, съветски резидент в Япония, Рихард Зорге, съобщил на Сталин датата за германското нахлуване...
  Правилният въпрос би трябвало да е: „Какво сте Вие, доктор КК?”... Отговорът ми, естествено и неангажиращо, би бил както във вица за папагала: „Ти си го знаеш!”...
  Не се притеснявай за закъснението си. Струва ми се, форумците едва ли се интересуват от твоя отговор на моето отлежало послание от 22.07.06 - особено след като ти се извини за допусната грешка със „станал е срив в комуникацията”... Чия комуникация, приятелю? – между лявото и дясното полукълбо ли? - Защото имаш един непреодолим проблем: ТОЗИ СЪС САМОИДЕНТИФИКАЦИЯТА СИ... А и посланието ми, по всичко изглежда, само привидно е насочено към тебе. Всъщност, то е към другите участници във форума. Затова и пейорацията не е поставена в кавички. Но един експерт по български език като теб би трябвало да има усет за нея и без тях - при това езиковед, успешно упражнил познанията си по психолингвистика в „Перипетии на надеждата”... Превратности... и сам попаднал в капана на алегориите си... От излишък на амбиции и... от недостиг на доста други неща...

  Знаеш ли в древния Рим как са наказвали този, който е убил баща си? – Биели са го с пръчки, зашивали го в кожен чувал заедно с куче, змия и петел и го захвърляли в Тибър...
  В духовен смисъл, ти правиш опит да убиеш не само баща си. Ти се опитваш да убиеш себе си, дядо си, прадядо си и си на път да посегнеш на сина... Ужасно библейска сага:
  - синът: млада надежда в науката, убеден според теб, но и от теб!, никога да не се завръща в България... OK! - Даваш ли си сметка каква непосилна карма за поколения си стоварил върху крехките му плещи чрез такова възпитание? Ако въобще разбираш за какво иде реч!
  - ти самият: много добре познат сред основателите на СДС и „Подкрепа”, но отказал се твърде рано от тях; венцехвалещ офицерите от ДС и приятно обслужвал в БАН тази адска машина, но пък отхвърлящ грубо собствените си народ, държава, нация... - Определи се!
  - баща ти Янко: философ по образование, прикрит дисидент, но „в отделни периоди от живота си преподаваше марксистко-ленинска философия”; началник психолаборатория във В. Търново; но „имаше контакти с почти всички милиционерски началници в града”...
  - дядо ти Димитър Москов, страхливият: бил селски кмет непосредствено преди ’44-a, но след това - цитирам легендата ти - „по чудо му се разминали големите неприятности”; а пък женен за дъщеря на комуниста Хараламби... - Чудеса не стават току-така, дете мое!...
  - баба ти Лилия: смела жена, дъщеря на Хараламби, но съпруга на Д. Москов; убедена, че БКП ще признае най-сетне техните заслуги, но наивно молеща за реабилитация през 1971.
  - прадядо ти Хараламби: уволняван за комунистическа дейност в Царството; учител- философ, „основател в началото на века на комунистическата организация в с. Златарица”, В.Търновско /1918г/... Но пък в книгата си „не само отново критикувал Маркс и Ленин, но и имал неблагоразумието да я изпрати на Вълко Червенков за мнение”... Били са близки?... А ти вече можеш да спиш спокойно: „гнусната”, според теб, паметна плоча вече я няма, а от къщата му е останало половината... - Дали по-гнусното не е заличаването на история?...

  Ще кажеш: ”Това вече сме го слушали и другаде къде-къде по-яко... Е, и какво от това?!...”
  Справка дотук: твоята знаменита книга, посочена по-горе и малко други източници.
  А сега, слушай ме внимателно! Това, което следва не го знаеш - ТО Е КЛАСИКА В ЖАНРА!...
  Паралелизмът в биографията ти е удивителен /предавам БУКВАЛНО думите и стила, но с многоточия, за да я няма конкретиката/. - Ще го усетиш като нещо крайно близко и свое:

  „Донасям Ви, че в града ни от 10 години... е фалшиФ отечественофронтовец... Още с опознаването си той организира... и започна страшна борба... Една година след... жаден за началстване, се присъедини към... поднасяха венци и плещеха речи. Но един ден въжеиграча... добрал се до поста... се отказва и от... Нали се хвана за големия кокал! Не е за голямо учудване, защото вълка и днес и утре си е пак вълк. Кожата си може да смени, но характера – не... И не след дълго ние го виждаме в лагера на... да им прави доклади и да измени политиката на... Като си напие, говори против днешната власт... Най-сетне... човек прогресивен... го постави на позорния стълб... да се критикува, но това не беше самокритика, но демагогстване... за да запази сладкия кокал. Денем пременил се злия – погледнал се пак в тия. Оня ден... плещеше маса глупости по адрес на... като караше жертвите си да се борят за него... Из града се хвали...
  ДРУГАРЮ МИНИСТЪР, имай предвид и всичките му други деяния, тъй като не ще можем да изложим само тук въжеиграческата роля на... /който/ умее „майсторски” да се доближава до управляющи фактори и носи всичко при своите братя... Вземете мерки, защото... ако ние донасяме това, има хора, които благодарение на своето малодушие са готови да му вярват... Ще чакаме резултат.”

  Не ти ли звучи крайно познато?... И знаеш ли защо е така?... Знаеш ли, може би си програмиран много, много отдавна, за да бъдеш продукта, който си ти днес, ambiguous?... Сега разбираш ли какво е „карма”? Или не вярваш в будистки глупости, а в диалектиката - в единството на противоречията, в количествените натрупвания и качествените изменения?
  Доносът е в архивите на Министерството на външните работи - вече частично отворени... Той е писан някъде между Велико Търново и с. Златарица и завършва така:
  „............ 20.ІІ.1951г. С почитание: /п/ Димитър Москов
  30годишен комунистически деятел.” ???...

  А ЕТО ТИ И КОНКРЕТИКАТА: ТОВА Е СЪЧИНЯВАЛ ТОГАВА НЕЧИЙ ДЯДО, СРЕЩУ МОЯ БАЩА.
  Изследователят проф. Ив. Денев, веднага под горната извадка - публикувана изцяло /заедно с десетки други/ през 2005г. в няколкото поредици под надслов „ПО СЛЕДИТЕ НА НАСИЛИЕТО: БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНА СЕЧ” - е написал следния коментар: „Познавам лично... Горанов. Питая уважение към личността му... Той е интелигентен човек... Вече е на възраст... Смятам, че е жертва на комунистически интриги... Дълги години беше...” .
  Кажи ми, кк: Какъв процент от духа и от тялото на твоя дядо /а и от духа на останалите/ живее в тебе, за да мога да определя точно обема на обезщетението за черните дни в семейството ми?... - Отричаш всякаква връзка и съпричастие?!... Учудваш ме, но не ме изненадваш!...Не обичаш да носиш отговорност? Искаш да подчертаеш колко си различен, велик и с колко си надмогнал не само средата от която произхождаш, но и всички наивници около теб?... Аха! Та ти сам публично се определи като „краен индивидуалист”, а ми говориш, че от борбата за „гражданско общество” /?!/, няма никога да се откажеш...

  А и как само звучи откровението ти: „...не виждам защо българи трябва да се гордеят с моите постижения. Постиженията са лично мои, не са на българите!”... О, НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ! /вж. Клинтън, ако имаш нещо против Паисий/... Ти къде си расъл и пасъл, в Танганайка ли?!... Дори твоята предана Л. Йорданова подчертава във в-к „Делник”, 2000г: „...това изследване е безспорен успех за български учен”, пак там: „... един българин, изучил се в условията на комунистическата образователна система...” . А втората част от този цитат не доказва ли, че ти - а и не си само ти, а българинът въобще - наистина е изобретателен? = Въпреки всичко!... Даваш пример с вековното спокойствие на Холандия, а забравяш, че - на практика – нова България съществува само от близо 130 години, и то какви?... Че НИЕ, българите, „ПРОИЗВЕЖДАМЕ ПОВЕЧЕ ИСТОРИЯ, ОТКОЛКОТО МОЖЕМ ДА ПОНЕСЕМ”!... Нима оцеляването на първата в Европа държавност - при тези условия, при тази колосална история - е станало без някаква уникална генетична изобретателност?!... Пак там /Л.Й./ продължава: „...всеки ден чуваме за българи програмисти, математици, лекари, музиканти, спортисти, които преуспяват по света и помагат за прогреса му”... А и любимият ти Хенк Веркьойл много ясно ти го е казал: „Aspect in English: A Bulgarian Perspective” – добър принос, но само един поглед ОТ БЪЛГАРИЯ... Самохипнотизираш се... изхождайки само от личния си опит и БАН /къде е това, не съм го чувал.../. При нас вече мина трета или четвърта периодична научна атестация /друг е въпросът „как”, но я има отдавна!/... А и фактът, че не познаваш учения Кръстанов от същото „заведение”, където работиш, говори колко малко знаеш за съседите си и за България и колко си необективен...
  Някога публикуваха мои стихове в „The Kipling Journal” /ти добре знаеш що е то/, но и през ум не ми е минавало да се мисля за английски поет и дори, че въобще съм поет!... А Prof. J. Bours от Университета в Бон написа за една от няколкото ми работи, публикувани с гриф „original paper”, суперпрестижното “first time in the world”... E, и?... Айде сега да се фукарлявим! - Не съм академик, нито професор...но българин! И това няма нищо общо с вдъхновението свише. Просто е неотменима даденост!... Проблемът ни не е в патриотизма, кк. Проблемът е в продажността и предателството, в липсата на “continuum” на духа ни...

  Не е необходимо администраторът на сайта да те отлъчва с „анатема” или някой доктор /не непременно кардиолог/ да те поставя под „карантина”. А и няма да ти е за първи път...
  Живей си! Пиши си... Извън онова, което е доказан факт, всичко писано от теб, но за теб и повтаряно многократно, се оказва един безинтересен, доста претенциозен, но и твърде красноречив плейоназъм, чрез който ти заявяваш само едно: „Не съм това, което съм!”... И толкова... Сега разбираш ли какъв точно е самоубийственият ти проблем?... Да не познават себе си, при животните е природа, но при човека това е повече от неморално и вредно за останалите... И не се оплаквай от хорските хули - светът си е в ред, така както хилядолетия си е бил. „Само в хората можеш да познаеш себе си, само животът ни учи какво сме в действителност”. И точно ти не ми говори за гражданско общество, че ставаш смешен. Точно ти, НЕ!... И вместо да си губиш времето и все още неръждясалите аксони по съдилища, сядай и работи кротко, без да се изхвърляш!... - Това е неоколимото ти и неумолимо изкупление! Натрупаният, но осъзнат опит още може да бъде полезен някъде...
  Но и ако успееш да унищожиш ритуално лайномета си, може би твоето поколение ще избегне кармата, с която е претоварено... А ти, ти ще си я носиш докато си жив. - Истинската история на един човешки живот е историята на избора, който е бил направен...
  Ти още не си го направил! - Очакват те 100 години самота... и моето снизхождение, скъпи!
  А ти можеше, по-иначе можеше... Но като че ли вече е твърде късно... Лека нощ, умнико.  Edited by - M.Goranov on 08/10/2006 20:50:47

  Иван Кръстев
 48. 48 Профил на Иван Кръстев Петров
  Иван Кръстев Петров
  Рейтинг: 0 Неутрално

  http://www.liteos.de/biogrKK.htm
  На горния линк е биографията на доктора на филологическите науки, световно известен езиковед и семантик КК - Генерал Кобалт, както е известен от форума на Медия пуул отпреди няколко години.

  Иван Кръстев
 49. 49 Профил на към № 10
  *****
  Неутрално

  До пишештата вагина №10 .
  То бива лъжи ама това минава дори и Барон Мюнхаузеновите . Значи Костов прекъсна Жанвиденовата сполука и окраде България?

 50. 50 Профил на VIVA4E
  *****
  Неутрално

  Лустрация за всички служители от тоталитарната ДС и за всички платени служители на отговорни длъжности в тоталитарните властови системи като:съд, прокуратура ,милиция, армия, партийни и комсомолски секретари ,ДОСО и други подобни!Забрана за достъпа им до управленски позиции на всички нива в държавните стуктури.Преразглеждане на техните неправомерно раздути пенсии,особено за партийни и комсомолски платени деятели.ГЛАСУВАЙ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!

 51. 51 Профил на SDS
  *****
  Неутрално
 52. 52 Профил на fakt
  *****
  Неутрално

  "...турците не са европейци"...заяви най-отговорно Жискар д' Естен в интервю за Панорама. Как да ни гледа Европа, като ние, НИЕ, ги набутваме там...с нашето негласуване? И още един въпрос: Нашите комунисти, открили кампанията си под мотото: ПРЕЯЖДАНЕ, дали са европейци??? Ето тези 2 субекта - ДПС и БСП трябва да си отидат, първите завинаги, а вторите за дълго...

 53. 53 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Колата отдавна, вече дълги години, в канавката, тия сега се сетили да я вадят оттам:

  "Главният прокурор да бъде избиран от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от гласовете на 2/3 от депутатите, постоянните парламентарни комисии за контрол над съдебната власт и спецслужбите да бъдат съставяни на паритетен принцип под председателството на опозицията."

  А къде беше екипът на драгалевския соцполитмислител, когато един напълно луд човек беше избран за главен прокурор? И къде бяха тия некадърници и безхаберници през следващите години? Та чак днес "се предлага решение".

  И защо решение само за главния прокурор? А за другите така наречени прокурори?

  Тия тотални политнекадърници изобщо не са чели доклада на избраника на агент "Гоце" Борис Велчев, в който е посочено, че има ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НЕОБРАЗУВАНИ ПРОИЗВОДСТВА В ПРОКУРАТУРАТА ПОРАДИ ИЗТЕКЛА ДАВНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НЕОБРАЗУВАНИ ПРОИЗВОДСТВА В ПРОКУРАТУРАТА ПОРАДИ ИЗТЕКЛА ДАВНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  С други думи - ясно е, че има страшно много прокурори, които са за наказателен съд и изритване завинаги от системата - и отнемане на дипломи!!!!!

  Обаче управата на костозомбоседесариата днес се загрижила единствено за главния прокурор!

  Нещастници! Тотални сбърканяци и некадърници!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 54. 54 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ЕТО, ТОВА Е ТОТАЛНА ДЕМАГОГИЯ!

  "- Лустрация в правораздаването чрез отнемане правото на служителите и агентите на ДС да заемат ръководни постове."

  А КЪДЕ БЕШЕ ДРАГАЛЕВСКИЯТ ПИСАЧ В "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО" ДА ОТВОРИ ДОСИЕТАТА И ДА НАПРАВИ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ В ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ТОГАВА, КОГАТО ИМАШЕ 60% В ПАРЛАМЕНТА?

  Та се сетил за тия неща днес, когато дори може би няма да влезе в парламента?

  ЕТО, ТОВА Е ТОТАЛНА ДЕМАГОГИЯ!

  Пак питам:

  КЪДЕ БЕШЕ ДРАГАЛЕВСКИЯТ ПИСАЧ В "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО" ДА ОТВОРИ ДОСИЕТАТА И ДА НАПРАВИ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ В ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ТОГАВА, КОГАТО ИМАШЕ 60% В ПАРЛАМЕНТА?

  И ще продължа да питам!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 55. 55 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  След като тук се пействат глупости на психиатрично болни хора за мен, аз пък ще пействам статия на Дачков! Хубава статия!

  Планът на Костов успя - превзе отвътре СДС
  Явор Дачков

  Ще започна този коментар с цитат от Иван Костов, който много точно илюстрира както сегашната ситуация в дясно, така и възгледите на самия Костов за политиката. Костов казваше: „Най-важното в политиката е да нанесеш удара така, че противника да разбере, че е прободен смъртоносно, едва след като си извадил острието от тялото му. Тези неща трябва да се правят безкръвно и да се регистрират постфактум".
  Не съм чул тези думи на публична лекция за политическото лидерство. За публиката Костов говори с клишета за демокрацията. Почти не съм го чувал да употребява думата „свобода”. Сигурен съм, че има страх от свободата и това е основния проблем както на управлението му, така и на политическия му профил. Той не понася хора и ситуации извън контрол. От там идва и напрежението при личен контакт. Той винаги трябва да бъде в доминираща позиция. Ако усети, че не сте под контрол, или най-малко не сте очаровани от харизмата му, губи интерес от контакта. Наблюдавал съм това у хора с патологичен нарцисизъм. Губят интерес от околните, ако не са център на вниманието.
  Това се превръща в проблем, когато правиш политика, защото в демократични условия, колкото и голяма да е властта ти, трябва да делегираш части от нея и на другите. В този смисъл Костов никога не е обичал да работи със свободни индивиди, защото не може да контролира делегираната им власт. Прословутият му проблем за избор на хора не се дължи на своеобразен хуманитарен далтонизъм, а на нагона да държи всичко и всички под контрол. Така се стига до избора на хора без силно изразена воля и ярки качества, което беше един от основните проблеми на неговото управление. На това се дължи и капсулирането на ДСБ, които днес приличат повече на секта. Антикомунизмът на Костов се появи в последните години и е дреха, която облече по принуда, за да задържи смаляващото се твърдо ядро от привърженици. Но, дори и днес той не е базиран на опозицията свобода - тоталитаризъм. Самите костовисти по манталитет са много по близо до червените болшевики. Присъствието на думата „демократи” в името на партията им е абсурд, който напомня Министерството на Истината от антиутопията на Оруел.
  Най-големият мит, за който имам своя скромен принос, е, че е десен политик. Никога не трябва да се забравя това, което толкова много хора се мъчихме да забравим. А именно, че Иван Костов е кандидатствал упорито за членство в комунистическата партия през 80-те г. след "Солидарност", след "Архипелаг Гулаг". Костов е конюнктурен антикомунист, а не антикомунист по убеждение. Той стартира политическата си кариера от в. "Работническо дело" като реформатор на БКП. Даваше съвети как партията трябва да управлява при новите условия. Винаги е презирал "сърцераздирателния" антикомунизъм на гражданите. Костов мрази СДС. Той никога не е принадлежал на десните избиратели. Стана техен изразител по принудата на обстоятелствата от 1996-97 г. и това недоразумение е едно от трагичните разминавания в българския преход. 97-а не е победа на българския антикомунизъм, а задкулисно съглашателство с БКП. Със същия Първанов, който днес му спести бариерата. Къде отидоха обещанията, дадени пред храма за декомунизация, за съд над виновниците за националната катастрофа, за правила и справедливост? Костов имаше огромна власт и възможност. Можеше да разреши много от драматичните въпроси, натрупани в първите посткомунистически години, свързани с липсата на справедливост и въвеждането на демократични правила. Същото, за което днес имаме проблеми с членството си в ЕС. Още от средата на мандата на ОДС имаше много силно усещане за разминаване. Хората разбираха, че нещо не е наред и реагираха с разочарование. Управляващите цинично обясняваха, че народът е уморен от тежките реформи. Предполагам, че по това време Костов, а и останалия син елит, вече са знаели, че Първанов е Гоце, вземали са пари от СИК, ВИС и останалите мутри за предизборни кампании, решили са, че Самоковеца трябва да овладее еди кой си канал, покровителстван от държавата, а ген. Атанасов е прехвърлял списъците на секретните сътрудници на НСС и НСБОП – Маджо, Димата Руснака, Георги Илиев, Маргините, Поли Пантев и т.н. и т.н. Впрочем, политическият избор на Филчев за главен прокурор е достатъчно тежък грях.
  Управлението на Костов се вписва в криминалната канава на прехода, а ако някой реши да ми отговаря с дребнавото – „Ти сега ли го разбра?” -, няма да му се сърдя. Разбира се, че не съм го разбрал сега. По-скоро дълго не исках да приема, че нещата са толкова банално цинични и по-български прости. Търсех извинения и оправдания, заради естествената склонност да подхождаме добронамерено към нещата.
  Припомням тези баналности, за да подчертая абсурдността на Синята коалиция и за да попитам всичките й публични поддръжници – защо се правите на ударени? Знаете много повече от това и продължавате да говорите и пишете за „алтернативата на статуквото”, „за мафията, която се е обединила срещу демокрацията”. Е, трябва да си циник или глупак, за да мислиш, че Костов не е част от това статукво. Че той не е негов продукт. В последното издание на политическия театър главните герои дори не направиха опит да скрият задкулисните си връзки. Както мафията беше срещу демокрацията, така изведнъж Първанов и Конституционният съд се заеха по спешност да спасяват Командира от непосилната 8-процентна бариера.
  Днес СДС е прободено смъртоносно, острието е извадено, но седесарите все още не разбират какво им се е случило. За мен остава загадка Мартин Димитров. Не мога да кажа дали си вярва, защото е млад и неопитен, или е млад, но вече закоравял политически циник, който през цялото време е играл срещу собствената си партия. Бях склонен да вярвам, че е първото, което го прави донякъде симпатичен. Мартин Димитров е чудесен за домоуправител на вход. Той е човекът, към когото бихте се обърнали, за да потърсите общия ключ от ел. таблото. Този идеален домошарски образ обаче е нарушен от едно малко, но не маловажно обстоятелство. Мартин скри от собствената си партия анексите, които беше подписал с Костов и на практика бе постигнал договорки зад гърба на партията си и в разрез със сините партийни документи. Мартин и Костов бяха договорили коалицията още преди първият да бъде избран за лидер на СДС. И сега, като се замисля, ще оттегля думите си за грижовния домоуправител. Мартин Димитров изигра цялата игра на Костов, която приключи със заличаването на абревиатурата СДС от предстоящите избори за европейски и национален парламент.
  Планът на Костов успя на този етап. Той направи коалиция, която трябва да прикрие електоралната несъстоятелност на ДСБ, и в същото време успя да постигне много важна победа над абревиатурата СДС. Тя изчезна не само от коалицията, но и от регистрите на ЦИК. Забележително е, че от основаването си ДСБ така и не успя да победи на нито един избор трите букви. На символно значение, въпреки слабостта на организацията, СДС надделя над проекта Костов. И понеже не можа да ги победи на терена на демокрацията, го направи по своя си начин – като типичен посткомунистически политик. Превзе ги отвътре, използвайки един политически льольо, а на всичкото отгоре намери и враг на когото да прехвърли вината - ДПС и Бисеров. Не казвам, че бившия главен секретар на СДС не прави опити да се меси в делата на синята партия. Казвам, че го направи недодялано и че бившия му лидер го би по всички фронтове.
  Вижда ми се доста лицемерно да се говори с възмущение за групировката на Христо Бисеров и ДПС, която се месила в СДС, а Костов и десебарския му десант в сините редици да се приема за нещо нормално. Като че ли двамата не бяха едно цяло в миналото на тази партия, която днес разчлениха. Сега "дясното" е само Костов. Ако прескочи 4 % постепенно ще се освободи и от овехтелите вече букви ДСБ и ще събере отломките от двете групи, за да ги оглави. Готов съм да се обзаложа, че цялата стратегия на Мартин Димитров е продиктувана от Костов. Мисля, че глупавият начин по който бяха изключени вътрешните опоненти в СДС е плод на лукав съвет от Командира. С него процедурните проблеми в партията се задълбочиха. Тя още повече се заби във водовъртежа на съдебни спорове и сега е на път да остане без държавна субсидия и сграда.
  Синята коалиция е проект за частно политическо оцеляване. Ако се вгледате в лицата, които я олицетворяват, ще се уверите в това. Костов и останалите предпочетоха да говорят за лошия съд и мафиотската държава, за да избегнат отговорите на простите въпроси. Как така начело на общата им листа застана Надежда Михайлова, загубила вече няколко избора и чието лидерство доведе до „отделянето на духа от тялото”, думи, от които Костов не се отказа дори и онзи ден в едно интервю по БНТ? Какво прави там Димо Гяуров, с когото заедно скриха досието на Първанов и още стотици ченгета на ключови позиции в държавата, оправдавайки се лицемерно с независимата съдебна власт, която командваха от сутрин до вечер? Впрочем, за награда Първанов изпрати Гяуров за посланик в Унгария. Ще трябва да кажат и що за нелепост е присъствието на Александър Йорданов, сам по себе си карикатура на неслучилия се български антикомунизъм. Защо преди Костов подкрепяше Личев, а сега в коалиция с него влиза Мозер (идентичен земеделски спор за легитимност, какъвто се вихри в СДС)? Какво прави там човекът-партия Нихризов – социалдемократ в дясна коалиция, който търгува с регистрацията си? В Бургас например общински съветник от тази партия е Венцислав Чамурджиев, рекетьор от ВИС, изгонен от ръковоството на СДС-Бургас заради далавери. Що за екстравагантност е появата на Сезгин Мюмюн, който беше изгонен от ГЕРБ, след като пусна фалшив документ за финансиране на “Атака” от страна на ДПС, а Волен Сидеров дори успя да го осъди за клевета.
  Чудна десница, няма що! Костов, г-жа Мозер, социалдемократа Нихризов, Мюмюн и нерегистрирания Мартин Димитров, който представлява по-скоро някакво астрално тяло, отколкото реална политическа сила. Около тях закачени травмираните от минали загуби честолюбия на десницата, които искат да хванат последния влак за лично щастие, така както го разбират. Тази коалиция е абсолютен потрес!
  Нека се върна на странната помощ, която му оказа президента. Ще си позволя дързостта да си помисля, повтаряйки се, че Първанов има влияние и върху Конституционния съд, и че решението за отпадането на 8-процентната бариера е жест на благодарност към Иван, който пък му осигури втори мандат с неизбираемата, макар и симпатична кандидатура на Неделчо Беронов. Жестовете между Костов, Първанов и техните партии не са от вчера. Нито едните, нито другите си потърсиха политическа и съдебна отговорност за безобразията, в които се обвиняваха взаимно.
  Ако Костов беше честен политик, отдавна трябваше да се оттегли. Той загуби няколко избора, отметна се многократно от обещанията си. Едно от тях бе, че ще подаде оставка, ако не върне доверието в ДСБ преди предстоящите избори. Днес ДСБ има 1,5 % и прилича на фенклуб. Костов има жизнена необходимост да се скрие зад името „коалиция”. Ще повторя, че той е тоталитарен тип политик, който мрази свободата. Политиката му е тоталитарна. Не е по-различен от Андрей Луканов и Ахмед Доган. Той е политик, който конструира свят за себе си, а не за другите. Проблемът е, че бе припознат за алтернатива на първите двама и уби задълго възможността в България да се роди истинска дясна политическа сила. Фиксацията ми върху Костов се дължи именно на това. Така, както преди време се бях фиксирал върху царя, защото смятах, че той ще разврати докрай и без това незрялата политическа система в България. Костов пречи демокрацията да се преживее и случи именно като свобода. И това е поредният проблем на бившия син елит - неговият егоизъм и презрение към собствените му избиратели, „сидисарието”, както му казваше с пазарджишка вещина Катя Михайлова. Синият електорат има един-единствен смисъл – да ги избира отново и отново. Този „син елит” е за избълване, а не за избиране. Неуспели комунисти, реализирали се като демократи. Циници без капка чувствителност за общността, която претендират да представляват. Сигурно половината от тях са и доносници на ДС, като виждам как са се прикривали взаимно... Но и това е само част от по-голямата картина - подмяната на политическото представителство, която Костов и т. нар. стара десница извършиха в услуга на стария режим.
  Тази мръсна пяна трябва да изтече в канала. Днес тя не е алтернатива на нищо и на никого. Алтернативата ще се роди спонтанно тогава, когато осъзнаем грандиозните лъжи на прехода, подмяната и самозванството на десните лидери. Всичко започва от проглеждането.
  Текстът е публикуван във в. ТРУД

  Красимир Кабакчиев, дфн
 56. 56 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Дали ще извадят България от кризата, не знам. Кризата тепърва ще добива очертания.

  Но че Синята Коалиция е най-добрият възможен избор, е очевидно. Моето семейство ще гласува за тях. И да ви кажа, не е само по метода на изключването, както беше на последните няколко избори. Досега беше - никой не струва, но сините са най-приемливи. Сега се вижда някакъв живец, някаква смисленост и в ДСБ, и в новото СДС начело с Мартин. Ще гласувам не с отвращение, а с надежда (но не михайлова )!

 57. 57 Профил на неутрален
  *****
  Неутрално

  "бях в НДК! Беше чудесно! ВРЕМЕ Е да ги пометем! "
  хахаха, кое беше чудесно, вие за политика ли говорихте или се галихте, госпожице? хаахаха )

 58. 58 Профил на Гражданин до К Кабакчиев
  *****
  Любопитно

  Г-н "д-р",от къде толкова безочие и наглост черпите в безогледните си лъжи по адрес на Иван Костов?
  Прочетох статията в "Работническо дело". Там няма нищо такова, което дори да напомня за това, в което обвинявате И. К.
  Срещу колко сребърника сеете омразата си?
  Ако сте действително д-р, би трябвало науката неудържимо да Ви тегли към пряката работа, а всички виждаме обратното- неустоимото Ви желание да цапате един от малкото достойни български политици.
  Вие не сте ДФН, а малък д-р на лъжата.
  Някои по-запознати казват, че сте бил и качествен доносник. Вероятно и там сте заслужил същото нучно звание.
  Гнусно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 59. 59 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ето, това е костозомбизъм!. Ето, това е костослепота:

  "Прочетох статията в "Работническо дело". Там няма нищо такова, което дори да напомня за това, в което обвинявате И. К."

  Ха-ха-ха!

  http://talkinghead.blog.bg/politika/2007/04/20/nikakva-otsrochka-ivan-kostov-chetivo-za-gramotni-bylgari.62527
  "Трябва да се решим. Ако не се решим сега, след една-две години политическият кредит от народа ще бъде безвъзвратно похарчен.
  [.....]
  В този момент исторически дълг на партията е да стартира без повече колебание едновременно с политическите и радикалните икономически реформи и така да даде шанс на бъдещето. В него тя вече ще съперничи на равна нога с формиращите се обществени и политически структури, но ще има това решаващо преимущество, че запазва ясен поглед за социалната перспектива от позициите на смела, радикална и подкрепяна от народа икономическа платформа. В противен случай ще плати докрай дадените в миналото кредити."

  Не само, че костозомбитата и костослепците не разбират - или пък някои от тях се правят, че не разбират - за какво става дума, те дори не виждат, че

  КОСТОВ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА КОМУНИСТИТЕ!!!!!

  "ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИМ. АКО НЕ СЕ РЕШИМ СЕГА, след една-две години политическият кредит от народа ще бъде безвъзвратно похарчен."

  АМАН ОТ КОСТОЗОМБИЗЪМ и/или КОСТОСЛЕПОТА!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 60. 60 Профил на софия
  *****
  Неутрално

  за тези който са в провинцията и са симпатизанти на сините да знаят, залата беше пълна и най-важното имаше страхотно настроение.Нямаше деление на СДС и ДСБ, имаше радост от това, че отново сме заедно.На господина,които обяснява, че ДСБ има около 300 симпатизанти в София в голяма грешка сте.Дори в Люлин, на празничен ден за подписката са събрани над 200 подписа.Няма никакво съмнение, сините ще вземат над 10%.

 61. 61 Профил на майкъл
  *****
  Неутрално

  Ох, на дядо, огладняхте много , а? Време ви е да се докопате до софрата, ама Костов да си дояжда ли иска да дойде. Свършиха ли му се белите и чъорните от това що продаде?
  А това че ви е било хубаво в НДК са креватни категории.

 62. 62 Профил на kokolino
  *****
  Неутрално

  Един път гласувах за Костов -ПОВЕЧЕ НЕ!

 63. 63 Профил на До Красимир Кабакчиев,дфн
  *****
  Неутрално

  КЕБАПЧИЕВ,напиши си мнението 1-2 пъти па се спри!Другото е признак на лош вкус.

 64. 64 Профил на хм
  *****
  Неутрално

  за Образованието малко слабичка тая програма. Да изкореним корупцията и т.н.

 65. 65 Профил на ррр
  *****
  Неутрално

  Ще изведете собствения си бизнес от кризата

 66. 66 Профил на ryher
  *****
  Неутрално

  ДА на "Синята коалиция" !
  НЕ на червените осрани дупета и на доан !

 67. 67 Профил на Ангел
  *****
  Любопитно

  Да живее синята коалиция. Да живее спирането на енергийните проекти. Нека посрещнем тълпите от чуждестранни туристи които ще дойдат защото сме спрели строежа на нефтопровод и втора атомна. И да им сложим по една свещичка напрозореца да могат да си светят вечер след като залезе слънцето. Браво костов евала. До сега съм устискал да не емигрирам, но твоята политика може и да ме накара да си преосмисля решението.

 68. 68 Профил на анти
  *****
  Весело

  Оцветените в жълто, много се д....е на тоя костоф. А стига вече. И като гледам дъртофелата Мозер сте си викнали. Да не стане пак коалицията " Баба, внуче и айдуче" Хахахахааха

 69. 69 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  Уважаеми Форумци! Колети! Имам един въпрос към вас:

  КРИЗА В БЪЛГАРИЯ ЛИ ?! ДА, АМА НЕ !

  България е в перманентна криза. Тя започва веднага след освобождението от турско робство. Имало е известен икономически прогрес при Стамболов и в началото на управлението на Фердинанд. Въпреки това сме били слаборазвита държава - подемът в населението в резултат на свободата не е бил използван както трябва. Последвалите войни в периода 1913-1919г., националните катастрофи, стотиците хиляди загинали по фронтовете, загубите на територии, репарациите са довели до обезверяване на нацията, до нищета. Следват деветоюнски преврат, септевмрийско въстание, при които властта смазва желанието на народа за по-нормален живот. И пак сме били сред най-бедните в Европа. После си имаме послушни правителства, сменяни като носни кърпички от царя, първа световна икономическа криза и разбира се голям глад. По-късно България за пореден път заема погрешна позиция и застава на страната на Германия и отново губим. Хвала на бойците от Първа Българска армия, защото ако не беше тяхната саможертва, навярно щяхме да загубим още територии. После Големите сили ни оставят в ръцете на Сталин и независимо от първоначалния ентусиазъм в населението си оставаме сред най-бедните държави в Европа. Последва превратът на 10.11.1989г., криминалният преход, мафиотизиране на управлението, унищожаване на селското стопанство, нескопосана приватизация и т.н. И най-лошото - народът ни е разделен както никога досега, оскотял и освирепял, без капка доверие в политиците. В същото време отново сме сред най-бедните в Европа.
  Всъщност кога през последните 131 години не сме били сред най-бедните в Европа? Кога не сме били в криза?
  Причините да сме на този хал са много по-сложни, отколкото на някои им се струва.

  И тези НЯКОИ периодично се изтъпанчват пред изстрадалия и измъчен Български народ и му заявяват най-високопарно:" Ние ще ви оправим!", "Вервайте ни!" , " Ще изведем България от кризата!" и т.н. Да бе, да! Да , ама не!
  Докога бе , докога ще ни правите на глупаци бе?!

 70. 70 Профил на патиланец
  *****
  Неутрално

  Ох,много страх бе другари-ДФН-та,Амиговци,Анализатори и Анонимковци-що Ви е толкова страх?????Може да се случи лустрационен закон-т.е.Вие ще трябва да работите нещо,за да си изкарвате препитанието,а няма да може да пишете доноси и да ви плащат от нашият труд?Сигурно за това ви е страх!!!!Ма като се замисли човек-то си е за страх-да те отбият от келепирската софра на която си бил цял живот,па и да те накарат да работиш за хляба си,страшничко ми се вижда ходенето на работа,не е за богопомазаните от 50-60 години доносници и мръсници,те това не го могат,а Вие плювачите можете ли го???Манипулирането е перфектната страна на единственото ви обучение в АОНСУ,но ми се чини,че вече е към края си-препоръчвам ви да си потърсите преквалификационни курсове и до края на изборите да сте се ориентирали към някаква работа Почтенна по възможност.Стига сте разнасяли из този форум зловонието си,че тук масово сме видели голият з-к на управляващата ни коалиция откъм реални действия и икономически постижения.Тук Ние няма да ви се вържем,затова последвайте съвета ми и си търсете преквалификации.Ние тук искаме промяна,смятаме,че и е ВРЕМЕ,защото НЕ СМЕ СОциалисти!!!!!!

 71. 71 Профил на Чичо Доктор
  *****
  Неутрално

  ККК (№6) е точен относно здраве(не)опазването.

 72. 72 Профил на Ламби
  *****
  Неутрално

  Анонимен
  Гневно

  * 23
  * 21:13
  * 17 май, 2009

  Ето тук Иван Костов е изложил почти всичко ясно и разбрано!
  Но да си призная, за пръв път усещам такава страст и плам в думите му.
  ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЯДОСАМЕ КАТО НЕГО!


  ТОЙ ЧЕ е много ядосан на българският народ е верно , през 2001 го пренебрегнахме жестоко и той загуби изборите. Освен това е много ядосан,че вече 8 години е на сухо и няма папо!

  Но ако ние много се ядосаме, той няма много да спечели, щото както сме му много ядосани ще вземем да гласуваме я за ГЕРБ ,я за АТАКА! И той може да се пукне от много ядосване!

  Да даде Господ!

 73. 73 Профил на Кажете, че царят е гол????
  *****
  Весело

  Кажете, че царят е гол????
  Кой магьосник, може да стопи и да направи от 70% избиратели на 1-2 %.
  Питам аз, кой носи отговорност за тази разруха????
  И единствената цел сега е, да се бори да влезе или да не влезе в парламента???
  Кой е виновен, назовете му името???
  Кажете, че царят е гол????

 74. 74 Профил на Отец Костиййй
  *****
  Неутрално

  Чада Божи, влезте в правата вяра.
  Появили са се едни антихристи наречени „демократи”.
  Пазете се като дявол от тамян.
  Най-големият антихрист наричащ се Костов е най-опасният лъже водач. Самото му име е дяволско . Костов от КОСТ = КОКАЛ или преведено КОКАЛОВ.
  Е, те тоя е лъже пророк. Тоя се бори само за КОКАЛА, както му е името. Неговата единствена цел е да не изпусне КОКАЛА и на всяка цена да влезе в парламента, дори и в съюз със всичките дяволи.
  Чада Божи, пазете се от АНТИХРИСТА Кокалов

 75. 75 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  Т. нар. Реформите на др./г-н/ Костов вкараха страната в режим на национална катастрофа.Те преминаха изцяло под "мотото"на корупцията и широбаджинащината.Преструтурираната от него икономика и селско стопанство неможе клинци и домати да произведе. Бил добър икономист - да бе , да ! Добър за себе си.
  И за приятелчетата си.И за съпругата си.

  "Качествата" на ЕЛ Коменданте са"пословнични". Да съсипеш една държава / не че тя не беше започнала и преди него да се съсипва , де/ в името на някаква измислена "синя идея" наистина си е "подвиг" и "героизъм" от всякъде. От където и да го погледнеш!
  Браво Ваньо, браво Костофф !!!

 76. 76 Профил на ликтор
  *****
  Неутрално

  Относно статията на Костов в "Раб. дело" : Само факта ,че некомунист е допуснат да пише в официоза на комунистите тогава ,сам по себе си говори за Костовата компетентност ! Тогава освен там ,къде другаде да пише ,а , другарки и другари ? В "Септемврийче " ли ?Или във "Вечерни новини "?
  Успех на Синята коалиция !!!!

 77. 77 Профил на Привърженик
  *****
  Неутрално

  Със Сергей и Доган към демократичен просперитет за България

 78. 78 Профил на До АМИГО
  *****
  Неутрално

  Амиго, когато Северна Kорея стане като Южна може да ти сложа 1+

 79. 79 Профил на Йени яшик
  *****
  Неутрално

  КОЙТО ГЛАСУВА ЗА СТАНИШЕВ, ИЗБИРА ДОГАН!
  Тези, които са против СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, са за ТРЕТИ мандат на Доган.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 81. 81 Профил на Тринидад Тобагов
  *****
  Весело

  Комуноиди, колкото повече се опитвате да слюноотделяте по форумите, толкова повече се четат статиите, които ви притесняват! Ха-ха

 82. 82 Профил на Попов
  *****
  Неутрално

  Прости седерасти, вие една регистрация в съда не можете да си направите та ще ми управлявате страната.
  Хахахаххаха

 83. 83 Профил на УЖАС
  *****
  Неутрално

  АВЕ ТИЯ ОТ НДК ЛИ ПИШЕТЕ САМО, МИ ТО КОЙ ИНАЧЕ ЩЕ ВИ СЕ ВЪРЖЕ - БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ - НАЛИ ВИ ВИДЯХМЕ ЩО ЗА СТОКА СТЕ- СИНЯ КОАЛИЦИЯ - ДРЪН ДРЪН

 84. 84 Профил на KL
  *****
  Неутрално

  Няма по-големи крадци в световната история от комунистите.
  Няма други партии по света, които да са си присвоили собствеността на цели народи, както това направиха болшевиките и нашите комунисти.
  Сега реват, защото виждат, че май идва краят на всичко това.
  Да си платят за 45+20 г. кражби и лъжи.
  Крайно време е да им се потърси отговорност за окрадените фондове, за парите на кредитните милионери, за хотелите по морето на червените олигарси , за цялата им демагогия и наглост.
  Гласувайте за Синята коалиция!

 85. 85 Профил на :)
  *****
  Разстроено

  Сини,зелени,червени и колкото има там цветове - все нашенци българи всеки гладен иска да "лапа". На всеки избори с надежда поне за месец - после мм то пак същият филм. И така години след години само цветовете различни ама манталитета същият.
  При всяко гласуване се надявам че ще дойдат "хора" но уви. Ако пък не гласувам по-кофти. Въобще незнам.....

 86. 87 Профил на :)
  *****
  Разстроено

  Докато хората се делят на партии няма да я бъде партии много целта е една да живеем по-добре в крайна сметка това което правите го правите е и за Вас.

 87. 88 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ха-ха-ха!
  Това е вечният аргумент на костозомбоседесариата: "Ама той Костов спаси България".
  За отбелязване е, че самият Костов заяви ТОЧНО това, когато тръгваше, жестоко набит в центъра на София от световноизвестния политавторитет Любка Качакова:
  "Ние спасихме България."
  Остава да приемем, че, да бе, Драгалевски е спасил България с две голи ръце и с помощта на партийната секретарка Ленчето.
  То бива, бива костозомбоналудничавост, ама чак толкова не бива!
  И магаре да бяха сложили за премиер, икономическите резултати щяха да бъдат същите!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 88. 89 Профил на 65
  *****
  Неутрално

  "световноизвестния политавторитет Любка Качакова"
  Верно бе, къде изчезна Любка Срамната, дето за Никито в огън влизаше?

 89. 90 Профил на анти
  *****
  Неутрално

  Много седерасти се навъдили в тоя форум. Къде бяхте през последните осем години? Като плъхове се бяхте изпокрили!
  И какво, пак ли с Лостоф към поредния грабеж. Да ви припомня късопаметници сини:
  1. Унищожено българско селско стопанство от някакъв си Фил Кенеди- умопобъркан въшльо;
  2. Разбита военна промишленост и индустрия на България- приятелят ви Лостоф със сините венци;
  3. Афера "Сапио"- пак виновен горния измисленяк;
  4. Имаше един супер измислен външен министър- Стоян Ганев. Тоя пък щеше да съди Русия. Абе, аланкоолу, къде си тръгнал...;
  5. Продаден Кремиковци за едно пробито доларче. След "успешното му управление" от ПРИЯТЕЛЧЕТО НА БОЦКО БОРИСОВ /ЧЕТЕТЕ ХУБАВО И ПОМНЕТЕ/- Валентин Захариев, сега заводът е с дългове за милярди;
  6. Ами БГА "Балкан"?;
  7. Продадени хотели по морето в далечните 1998-2001 г. за по 100 000 долара на правоверни сини маймуни с чугунени глави. В резултат, унищожен потенциал на страната за туризъм.
  Казвам "далечните" години щото сте късопаметни, но пък бяхте с дълги ръце като бъркахте в народната каца;
  8. Кое друго управление си създаде собствени митници? Справка: Самоковеца в Самоков. Беше даже и на гнома Атанасов щатен ли , нещатен сътрудник. Каква наглост само!;
  9. 20 години София се управлява от седерасти кметове и един ербап мъж. Резултат- презастрояване и тотална кочина;
  10.Унищожен авторитет на България в арабския свят. Справка:
  - Фил Кенеди се разходи по Голанските възвишения в началото на 90-те, все едно си е у тях;
  - Надка-гаражната, която ще ви води листи- да каже за гаража, да поразкаже и за Либия;
  Смятям дотук да поспра, че няма цял живот да ми стигне да ви изброя простотиите.
  Само да обобщя:
  БЛАГОДАРЕНИЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ 1989-2009 г. И НЕУМОРНОТО ПРЕТВОРЯВАНЕ В ДЕЛА НА ПЛАНА "РАН-ЪТ", МИЛАТА НИ РОДИНА Е НА ПЪТ ДА БЪДЕ ЗАТРИТА СЛЕД НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! ВРЕМЕ Е!

 90. 91 Профил на АМИГО
  *****
  Неутрално

  Красимир Кабакчиев, дфн ,

  "И магаре да бяха сложили за премиер, икономическите резултати щяха да бъдат същите!"
  ******************************
  ******************************

  А не, НЕ съм съгласен , г-н Кабакчиев !
  Ако бяха сложили магаре , икономическите резултати /по времемето на "ерата" Костов/ със сигурност щяха да бъдат по - добри!!!

 91. 92 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Костозомбонещастници!

  56% от хората няма да отидат до урните, показва проучване
  http://izbori.btv.bg/bg/news/view/143

  С наближаването на датата 7 юни готовността на българите да гласуват на изборите за Европейски парламент леко се повишава. Това показват данните от специално национално представително изследване на Галъп Интернешънъл, поръчано от вестник "Класа".
  Днес 4 % повече, отколкото преди месец заявяват, че ще гласуват на изборите за Европейски парламент. Подредбата на партиите остава без сериозни промени спрямо април. Тя е близка и до електоралните предпочитания за националния парламент.
  С най-много симпатизанти на първо място се подрежда ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов събира 14.3% от гласовете. На второ място е БСП с 13.8 на сто.
  Следват Атака - с 4.3% и ДПС - с 3.7 на сто. За Синята коалиция ще гласуват 2.9 на сто от избирателите. 56% от хората твърдят, че няма да отидат до урните на 7 юни.
  Подробностите - в утрешния брой на вестник "Класа".

  Уф, да бе!

  Забравих, че те социологическите агенции лъжат, бе!
  Ами да! Питайте Костов! Той ще ви каже!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 92. 93 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  http://dnesplus.bg/Analysis.aspx?d=280290

  Не бил знаел!
  18.05.2009 14:39
  Пресконференция в Москва. Насред врявата от “правилни” въпроси един разбрал - недоразбрал местните нрави западен репортер задава на московския кмет странния (според “демократичните” разбирания в Русия) въпрос: ”Господин Лужков, как така съпругата Ви е сред най–богатите жени в Русия?”.
  Настава гробна тишина. Лужков се почесва по темето и… и…. и... отговорът е “Ами и аз не знам, как е станало”.
  И това е!?!
  По подобен начин тълкува фактите Иван Костов.
  На въпросите на водещия на Николай Бареков, които касаеха фактите за пребиваването на Сретен Йосич в България в периода 2000-2001г., Костов в същински стил “Лужков”, каза просто, че не бил граничар, не бил полицай и че нямало как да знае, каквото и да било.
  И понеже някой от PR-те му е казал да се усмихва, той най-нагло се озъби точно по средата на изричането на тази откровена лъжа.
  Истината, разбира се е съвсем различна.

  По време на управлението на Иван Костов (1997-2001г.) във всеки по–голям български град имаше овластени персонални любимци на Костов (областни управители, кметове, общински съветници или политически лица от местната върхушка на СДС), които имаха картбланш да събират, обработват и най-важното – длъжни бяха да доставят информация директно на министър-председателя.

  Специално във Варна това бе небезизвестният екс областен управител на варненска област Добрин Митев. Мнозина днес са забравили, но в екипа на Митев имаше едно лице, което стигна до поста зам.-областен управител – Веселин Динков. Всички в морската столица знаеха с какво се занимава Динков. Не са един и двама журналистите, пред които същият този Динков се е хвалил и е показвал папките, в които прилежно събира и архивира информация буквално за всички по–важни имена в местната политика, бизнес, журналистика, спорт и т.н. За никого не бяха тайна и редовните оперативки с тогавашните полицейски началници и началниците на спецслужбите във Варна. Не веднъж самите ченгета в частни разговори са се оплаквали от постоянния натиск да работят спешно по политически поръчки. Подобна бе и схемата, по която се работеше с данъчните служби, държавен финансов контрол и т.н.

  Общо взето в онези времена една от любимите теми в общественото пространство на Варна беше движението на куфарчетата с рушвети към София. Един от хората на Митев даже се сдоби с прякор "Куфарчето", който сам по себе си говори достатъчно.
  Малцина обаче се замисляха за едно друго не по–малко важно движение – това на информацията.
  Затова си заслужава да бъде възстановена (поне това, което е известно) автентичната картина.

  Схемата, създадена от Добрин Митев се самовъзпроизвежда на принципа на постоянното дублиране. Ако пострада един от каналите на информация, другите се натоварват малко повече и се прави всичко възможно минимум два информационни потока да останат действащи.

  В началото разбира се, е набирането на информация на място във Варна. С тази задача се е занимавала цялата т.нар. Софийска полицейска бригада под строгия надзор на вече споменатия Веселин Динков. Доста прозрачни са и връзките ченгета - силови структури. Само ще отбележим, че още на този етап, ако събраната информация е имала някаква стойност, то тя автоматически се е появявала на бюрото на небезизвестния Веселин Динков. Едно не може да се отрече - лицето Динков се е трудило неуморно и според разкази на очевидци количеството на приготвяната и доставяна на Иван Костов информация е наистина колосално.

  Единият канал за доставка на информацията в София е бил чрез Васко Василев през координатора Пламен Владимиров /вече екс координатор на "Раковска" 134/, а вторият през Любо Роев и специалния /финансов/ координатор Петко Паричков.
  Третият канал към ексглавния секретар е бил поет лично от тогавашната депутатка Даниела Николова и там се работило без посредници - директно към НИС на СДС.
  Четвъртият е чрез Стелиян Севастиянов, който в един момент вече беше нещо като наследник на Митев. В онези времена без да имаше никакво право /по устав/ Севастиянов присъстваше на всички заседания на НС на СДС. Лично!?! Не е трудно да се досети човек защо.

  Имаше разбира се и други канали, по които е текла информация към Иван Костов.
  Имаше даже координирано поднасяне на информация между отговорниците от няколко области. Като по правило най-важните сбирки, на които е обменяна информация, са провеждани във вилата на тъмносин депутат в село Осеново или във вилата на бивш шеф на СДС–Търговище и т.н.

  И така беше навсякъде по земите български. Конспиративността властваше на изток и запад, на север и на юг. Ако попитате запознати с процесите, кипящи през годините в Иван-Костовото СДС в Пловдив, Бургас или Русе, ще ви обрисуват подобна схема - само имената и местата ще са различни.

  И сега Костов да обяснява, че нямал информация за пребиваването на Сретен Йосич в България – това е меко казано наглост. Че той знаеше каква приказка разказват за Лека нощ на децата си чиновниците от Община Варна и колко ракии са изпили за “Добър вечер” собствениците на хотели в курортните комплекси около Варна. Гадното в цялата тази работа е, че сякаш българското общество започна да свиква с наглостта на Костов.

  А не бива!

  Защото този човек винаги е бил един от тях. От другарите!
  Още в началото на прехода, когато всички българи бяха вперили очи в Кръглата маса, някои по–любознателни вероятно са обърнали внимание на един юноша тъмен, който припка около Андрей Луканов. Архивните кадри на българската национална телевизия с безпощадна яснота показват истината такава, каквато е – на Кръглата маса Костов е част от отбора на БСП. Живи и здрави са хората, които и до ден днешен разказват как Иван Костов е бил единственият икономически експерт, пожелал по някое време, да работи за каузата на СДС… срещу заплащане.

  Това пак от незнание ли го е правил?

  Сигурно пак от незнание се случиха случките с дарението на проф. Лучански, с приватизацията на “Златни пясъци”, авиокомпония “Балкан, продажбата в руски ръце на Нефтохим – Бургас, съсипването на Варненска корабостроителница и т.н., и т.н., чак до наши дни.

  Истината за съжаление е, че Иван Костов е уникален само в едно единствено отношение! Някой прекрасен ден бъдещите български историци с удивление ще констатират, че няма друг министър-председател на България (да се надяваме, че няма и да има) освен Иван Йорданов Костов, който да е бил обслужван от един и същ шофьор с шеф на българската мафия (бай Миле). Всеки сам може да си направи изводите как този факт кореспондира с изказването от миналата седмица на Валери Жискар Дестен, че “…трябва да се помогне на България да се премахне организираната престъпност и корупцията…”

  А може би Костов не е знаел кой е бай Миле?
  Антон Луков

  Красимир Кабакчиев, дфн
 93. 94 Профил на temerut
  *****
  Любопитно

  Много ми е интересно, за каква лустрация говорите
  Костов беше на власт самостоятелно и нищо не направи по въпроса. Просто защото му беше изгодно (и не само на него, на всеки, който е на власт му е изгодно) да бърка в камарата и да вади избирателно досиетата на политически противници.
  Всеки, който мина през властта бръкна в тази камара, кой дълбоко, кой по-дълбоко... Ползва една част по предназначение, друга унищожи, трета запази за черни дни.
  Досиетата отдавна не са това, което са били. След толкова ровене и пресяване, всичко важно е покрито в касите и куфарчетата на тоз-оня от бившите силни на деня. Останали са маловажни огризки.
  И вие искате на тяхна основа да се прави лустрация?! Идеалисти. Даже не идеалисти, а просто нежелаещи да мислят хора, които сляпо повтарят и доразвиват идеите на идола си.

  П.П. Сигурен съм, че бързо ще натрупам отрицателен рейтинг, но НЗ. Тук всичко, което не възхвалява Костов и синьото е табу. И бързо предизвиква първосигналната реакция за отрицание от страна на промитите мозъци.

 94. 95 Профил на temerut
  *****
  Весело

  Ще се поправя.
  Не сте идеалисти.
  Идеалистите вярват в идеи.
  А вие (голяма част от тук присъстващите) вярвате в човек.
  Преди известно време на това му се викаше култ към личността.
  Знаете за кое време става дума.
  Ако имахте властта, която комунистите имаха тогава, всеки инакомислещ щеше да строи я път, я блок, я АЕЦ Белене. По липса на Сибир.

  Даже не трябва да се връщаме толкова назад, за да видим до какво води сляпата вяра в една личност. Справки - царчето и болния мозък Сидеров. А след не много време и Борисов. Щото е утопия да си мислите, че сините ще бият ГЕРБ (или дори БСП).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK