"Синята коалиция" внесе документи в ЦИК за парламентарния вот

Лидерът на СДС Мартин Димитров, бившият зам.-председател на партията Любов Панайотова, съпредседателят на изборния щаб Петър Москов (ДСБ), земеделецът Георги Димитров и радикалдемократът Захари Петров внесоха вчера в ЦИК документите на &quot;Синята коалиция&quot; за участие в парламентарния вот<br />
<br />

© Красимир Юскеселиев

Лидерът на СДС Мартин Димитров, бившият зам.-председател на партията Любов Панайотова, съпредседателят на изборния щаб Петър Москов (ДСБ), земеделецът Георги Димитров и радикалдемократът Захари Петров внесоха вчера в ЦИК документите на "Синята коалиция" за участие в парламентарния вотСчитайте СДС за част от "Синята коалиция" по най-възможния официален начин. Това обяви лидерът на партията Мартин Димитров, който заедно с бившия зам.-председател на СДС Любов Панайотова и съпредседателя на изборния щаб Петър Москов (ДСБ) внесе документите на десния съюз в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в парламентарния вот.


"Синята коалиция" е събрала над 25 хиляди подписа за регистрацията. Избирателната комисия е изпратила подписите за проверка на Дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към регионалното министерство. Очакваме отговорът им най-рано в сряда, тогава ще разгледаме документите на коалицията, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов.


В комисията имат всички документи, за да вземат обективно решение, заяви Петър Москов. По думите му през последния месец е бил направен опит политическата борба да се превърне в административна и правова. "Сега сме по-силни и административно, и политически", допълни той. Попитан дали очаква още юридически пречки пред партията, Мартин Димитров посочи, че след решението на Върховния административен съд пътят е разчистен и е ясно, че Пламен Юруков не е председател на СДС.


Миналия петък магистратите от ВАС посочиха, че Юруков не е лидер на партията от 4 ноември 2008 г., а пълномощията му могат да се изпълняват от неговите заместници, които са регистрирани в съда. На изборите за Европарламент името на СДС формално не е вписано в "Синята коалиция". Причините - забавената регистрация на ръководството на партията и опитът на бившия председател Пламен Юруков да регистрира СДС като самостоятелен участник във вота.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ДЕМО
  *****
  Неутрално

  ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!!!!!

 2. 2 Профил на Боби
  *****
  Неутрално

  И от мен успех !!Дано влязат парламента ! И това е успех !

 3. 3 Профил на Седесариада
  *****
  Весело

  Седесариада

  Нашта синя крава, Милка,
  май отново е родилка
  със поредното теле -
  лидер нов на СДС.

  То какви ли там не бяха
  и до трона се добраха:
  разни жаби и мангали,
  лютерани и педали -
  Фифи, Диди, Мими, Сиси,
  свиркаджии незнам какви си.

  Бе, изобщо в СДС
  лумпен е до мекере!

 4. 4 Профил на Леля ти
  *****
  Неутрално

  И аз пожелавам усрех на Синята коалиция!

 5. 5 Профил на До 3
  *****
  Неутрално

  Ах колко жалко е да си комунист. Съжалявам те

 6. 6 Профил на Леля ти
  *****
  Неутрално

  Искрено пожелавам успех на Синята коалиция. В коментар 4 допуснах правописна грешка, от вълнение. Дано народът също да подкрепи Синята коалиция.

 7. 7 Профил на ДО # 3
  *****
  Гневно

  ТИ СИ КОМУНИСТ,ЗНАЧИ СИ И ТЕРОРИСТ...

 8. 8 Профил на +359
  *****
  Неутрално

  Успех на Синята коалиция!!!
  А на комунистчето №3 и немуподобните - да те фъкат калинките!!!

 9. 9 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Добре, да й пожелаем успех на Костовата коалиция. НО ЩЕ ПРОМЕНИ ЛИ ТЯ ЖИВОТА НИ, ЩЕ СЕ ПРЕБОРИ ЛИ С БЛАТНОТО СТАТУКВО? Да, ама не! Поради простата причина, че Костов е един от бащите на блатното статукво, един от създателите на сивата икономика, от която смучат и богатеят политиците. Ето защо аз още не съм решил за кого да гласувам, но отсега знам ЗА КОГО НЯМА ДА ГЛСУВАМ: БСП, ДПС И КОСТОВАТА КОАЛИЦИЯ!

 10. 11 Профил на ДО &quot;АНАЛИЗАТОР&quot;
  *****
  Неутрално

  Kолко ти плащат ченге от ДС за да плещиш нелепости против Костов? А знаеш ли защо използват такива измекяри като теб? Защото знаят добре едно: Костов е смърт за управляващата руско-българска комуноидна мафия!
  От тия спорове няма никакъв смисъл... Айде със здраве...ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!

 11. 12 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 786 Неутрално

  @3 не ги разстройвай от сега.Нека минат изборите,тогава.
  Ако пък влезат във власта,омазването ще е тотално.
  Но памперси продават!!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 12. 13 Профил на Валентин Стоянов, СДС
  *****
  Неутрално

  Сценарият е както следва: ЦИКЕП (доминирана от БСП, ДПС, Атака и РЗС) отказва регистрация на СДС като част от Синята коалиция на някакво формално основание. Ние обжалваме пред ВАС. ВАС се произнаса в наша полза. ЦИКЕП вписва Синята коалиция със СДС. Фарсът приключва и след няколко седмици Синята коалиция участва във формиране на новото дясно-центристко правителство!

 13. 14 Профил на До Анал Лизатор
  *****
  Любопитно

  Слугинаж за дребни пари!
  Това ли ти бяха детинските мечти, несретнико?
  Накрая ще си изтрият г.за с тебе и ще те хвърлят на боклука...
  Но това си е твоят избор.

 14. 15 Профил на do 3
  *****
  Неутрално

  Напиши стихозбирка вьв вьзхвала на бсп и опитай да се изхраниш с парите от продажбита и.

 15. 16 Профил на Костов е велик
  *****
  Весело

  Едни викат: "Костов е велик", други - "Костов е мръсник", но всичките грешат.!
  Истината е, че Костов беше и е, ВЕЛИК МРЪСНИК.
  Можем да го погребем с почести и естествено да го забравим завинаги.

 16. 17 Профил на Анализатор до този с ник &quot;До Анал Лизатор&quot;
  *****
  Неутрално

  Бъркаш ме моето момче с пастор Мартинчо. Когато цялата дандания приключи, както и да приключи, Костов ще търси начин да го изхвърли незабелязано, като употребена носна кърпичка. Защото предатели като Мартин никой не ги обича - веднъж предател, винаги предател. А пък особено по-големите предатели (като Костов) най-малко обичат по-малките предатели. Защото най добре им познават природата - съдят по самите себе си.

 17. 18 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Ще започна отзад-напред: наричате ме ченге, а циркаджията Смешко-Станишко мой човек и ме разсмивате. Защото всяко следващо правителство, броено след тази фалшива Конституция, е по-скапано от предното - последното, това на Смешко-Станишко не е изключение, а пълно потвърждение на горното правило. А бомбата със закъснител е заложена в Конституцията ни. Там е залегнала абсурдната идея на Луканов, че в България ще се строи истински капитализъм, но с фалшива демокрация. Не ви ли прилича България на латиниамериканска бананова република? Е, така е, защото ученика на Луканов, ВАШИЯ Костов пръв се зае с тази задача. Затова и получи подкрепата на кукловодите от ДС, защото обеща, че първите комунисти ще станат първи капиталисти. И го изпълни, колкото можа. Вижте се сега само как се дерете по форумите вие, неговите хора. Викате като за един милион души, но нямате и 10 000. И за какво викате? Да се обединим със СДС, за да можем пак под ръководството на Костов чрез Синята коалиция да продължим да крадем - ето това искате. Много хора ви наричат талибани или зомбита. И аз съм грешал, наричайки ви така. Не, вие не сте заблудени зомбита. Много малка част от вас са заблудени. Вие сте представители на създадената от Костов политическа класа - плутокрация(корумпирана бюрокрация) + хранени хора(специално отгледаните бизнесмени). И всички сте с компютри – ясно откъде. И цъкате в полза на виртуалната партия ДСБ. Виртуална да, но дали е реална? Вие и роднините ви ще гласувате за модела Костов - този модел ви направи богати. Богати, но за сметка на целия народ - защото забогатяхте не чрез създаване(произвеждане) на нова собственост, а чрез разграбване на вече създадена национална собственост. Ето това сте вие – социалната база на ДСБ и ядрото на фалшивата синя Костова коалиция.

 18. 19 Профил на ЧИТАТЕЛ
  *****
  Неутрално

  Куплетите на №3 ме умориха от смях. Вижте ги.

 19. 20 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Май истинските ченгета сте вие - уахабитите на Костов. Ако човек са разрови в Народната библиотека и потърси основателите на партията-секта ДСБ, ще остане удивен колко много представители на БКП номенклатурни фамилии са сред учредителите й. Включително представители на потомствени червени ченгета. А на мен викате ченге??? Ама то винаги е така - крадеца най-силно вика дръжте крадеца.

 20. 21 Профил на do #10
  *****
  Весело

  статистиката в дир.бг е доста оптимистична.

  ГЕРБ - 35.2%
  Синята Коалиция - 18.3%

  бСП - 11.9%
  аТАКА - 7.8%
  ДПС - 2.4%
  РЗС - 4.3%

  ГЕРБ БСП АТАКА ДПС СИНЯ
  35.2% 11.9% 7.8% 2.4% 18.3%

  НДСВ ЛИДЕР НАПРЕД ЗЕЛЕНИТЕ РЗС
  3.3% 2.4% 2% 2.3% 4.3%

 21. 22 Профил на mitaka
  *****
  Весело

  "Вижте се сега само как се дерете по форумите вие, неговите хора. Викате като за един милион души, но нямате и 10 000."

  другарю анали-затор само подписката за участие в изборите е 25 000. само се хабите в този сайт. отидете в нюз.бг да подсилите отряда от платени червени писачи - юлиян, тъндър, булава, нео, недко, резон.. там може нещо да върже, но тук едва ли..

 22. 23 Профил на xyz
  *****
  Неутрално

  анализатор да ти го начукам в прав текст гнидо ченгесарска комунистическа, извинявам се на останалите във форума

 23. 24 Профил на Анализатор до mitaka
  *****
  Неутрално

  Митак, ти между хранени Костови хора и заблудени гласоподаватели разлика не правиш ли? А ако проследиш всички написани от мен постове, би установил, че пиша по убеждения. Истината я пише този, който е свободен в мислите си, а не този, който пише за пари. А на Костовите уахабити като им кажеш истината в очите, потеглят като би-турбо в квартално рали, точно защото са от хранените хора, от представителите на тази политическа класа, която създаде сивата икономика. Костов и неговото фалшиво дясно са се впили като кърлежи в гражданското общество и не желаят, нямат интерес да променят блатното статукво - те живеят от него.

 24. 25 Профил на Анализатор до xyz
  *****
  Неутрално
 25. 26 Профил на Зевс
  *****
  Весело

  Костовистите са има-нема 300 човека в София, от които 50 имат компютри. 40 от тях могат да пишат и цвъкат във всички форуми.
  Крайно време е да изпратиме костоваците в панделата
  А знаят, че няма да влезнат в парламента, ама цвъкат ли цвъкат!!
  Абе доцвъкали сте се ама нейсе!!!

 26. 27 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Нека Костов първо се изясни сам със себе си. И да не ни помага на нас - втриса ме като чуя, че някой искал да ми помогне. Мерси, предпочитам сам да си помогна. Пропищяхме все от помагачи цели 20 години, които все се слагат да ни помагат. На западняка никой не му помага - той има свободата да се оправя сам. И ако политиците разширяват тази свобода, гласува за тях, а ако я свиват - тръгва срещу тях. Но живее добре, а не като български скот.

 27. 28 Профил на mitaka
  *****
  Весело

  "А ако проследиш всички написани от мен постове, би установил, че пиша по убеждения. "

  Значи имаш доста свободно време, щом по цял ден, под всички статии, не спираш да проповядваш убежденията си. Интересно как се изхранваш.

  "Истината я пише този, който е свободен в мислите си, а не този, който пише за пари."

  Щом е истина, че симпатизантите на Костов нямат и 10 000, то от тук следва, че пишеш за пари.
  Все пак, чест ти прави, че си го призна, макар и неволно.

 28. 29 Профил на Do 28
  *****
  Неутрално

  вярно е че нямат 10 000. реално са поне 500 000. Другото е лош материал - и възрастово и/или етнически

 29. 30 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  На всички долни ДС-ченгета, БСП-мутри, ДПС-олигарси, платени журналисти, министър-педерасти, селски некадърници, соц-иолози, и останала измет, им ТРЕПЕРЯТ гащите само при мисълта, че Костов може да влезне в Парламента, камо ли в управлението !

  Какъв по-убедителен аргумент от това, да гласуваме всички за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ?
  Успех!

 30. 31 Профил на СИНЯ КИТКА
  *****
  Неутрално

  Най-сетне в цеветовата гама на политиката се появи нов цвят
  - измъчено синьо.Мартично Д. /синът Командирски/ сложи най-сетне кръст върху великите идеи на сините ветерани и ги подчини без никакви скрупули на Командира.И ето отново комфорт за Лостов,който е специалист по проверката на предаността на привържениците към синята идея чрез скачане.
  Командирът,който постави по време на управлението си българското население на колене и с помоща на Доган успя да
  отнеме земята от земеделците,превърна в селското ни стопанство в отрасъл със затихващи функции,стопи 59 милиарда лева спестявания на българското население.
  Човекът,който проведе напрактика лустрация по партиен и по професионален признак.Той успя да разруши икономиката
  като остави руини от нея.Днес,след години спотайване,решил,,че паметта на избирателите са забравили
  "достойните" му дела,се появи на небосклона син и отново успя
  да си състави едно елитарна коалицийко,която ще му осигури
  комфортното пребиваване в парламента.С помоща на Мартинчо
  Димитров успя да сломи съпротивата на членовете на СДС и на ръководните му кадри и да приобщи /а не да се приобщи ДСБ към СДС/ СДС към ДСБ.СДС е вече на практика партия със затихващи функции,която ще остане в миналото като съюз създаден от ДС по указание на перестройчиците от БКП,чиито
  интереси обслужи в най-голяма степен.

 31. 32 Профил на Константин
  *****
  Неутрално

  Има много интересно интервю с господин Костов във фрог-нюз. Струва си да се прочете.
  Хайде, да е хаирлия и да успех за Синята коалиция на изборите, а кибиците-анализатори да продължават интелектуалния си онанизъм.

 32. 33 Профил на Frit
  *****
  Неутрално

  Номер 21,искренно се надявам да си прав.Но дълбоко се съмнявам в процентите,които си дал.Ако е така,ще пируваме....чул те господ.......

 33. 34 Профил на ot google
  *****
  Неутрално
 34. 35 Профил на Зевс
  *****
  Весело

  Абе вие тука неколцина представители на 2,34123% от избирателите на България ОАКАХТЕ форумите. Аз не знам пък ако бехте 23,4123% каква смрад щяте да бъдете.
  Не се ли оглеждате да видите, че основните играчи, победителите, яките играчи, не храчат и не плюват срещу такива минимизирани отрепки с такива срамни процентчета, с които би трябвало да се крият в мишите си дупчици.
  Да невзрачни госпоженца и господинчества от изчезващата вече в небитието бледо синя преливаща в КАКИ цвят СЕДЕСЕБАРИЯ.
  Мир на праха ви.....

 35. 36 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  Ето това са седерастите, ето това е седерастки вестник в чист вид! Една от третостепенните партийки, а реве като за световно. А съответно това жълто вестниче всеки брой проследява и най-дребните помръдвания на дебелото черво на Костов или кашлицата на сектантчето. Каква всъщност е новината тук? Някой може ли да обясни? Жалка картинка ... Надъхана и фанатизирана сган, която си въобразява, че е елит! Можете само да ревете в стил "Кой ми сра в гащите" - все другите ви виновни, на две магарета сламата не можете да разделите, а имате мераци да управлявате държавата! 5 процента! 10 да са - все тая! И с боричканията и котерийните машинации на тия процентчета вече месеци наред ни занимават! Като че си няма България далеч по-съществени проблеми! Като че на обикновения човек това му е зорът - костовистите ли ще надделеят или хората на сектантчето!

 36. 37 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  милицията не спи!

  айде и Бобри Дожилов, позиция 17,5 в ТеРеЗеСе-то (на Яне агронома) да се изкаже от своето авторитетно юридическо пиедесталче, колко "порочна" е регистрацията на Синята Коалиция и как Мартин Димитров бил "ембрион на Костов", или поне негов клонинг...

  П.П. ченгетата срам нямат. вече имат цели постинги с откровени лъжи против Костов...

  РЕФОРМИ !
 37. 38 Профил на Кокалов, е като смъртоносен вирус
  *****
  Неутрално

  Този „човек” Кокалов, е като смъртоносен вирус, до каквото се допре, гарантира пълното му унищожение. Все пак мисля, че това е гениалност, дарование от мрака, което богато се възнаграждава с търпимост

 38. 39 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  "Драги" социалисти всички видяхме страха във вашите очи от Синята коалиция, опитахте какво ли не: Упражнихте натиск върху съда при регистрирането на ръководството на СДС, финансирате РЗС на момчето със жълта книжка ... и каква ли не помия изливате срещу Синята коалиция! Запомнете, българския народ не стадо! В тази държава живеят мислещи и разумни хора, които искат по-добър начин на живот, а Вие не можахте да им го дадете. Така че Българите знаят че Синята коалиция е техния избор и със сигурност ще я подкрепят!!!

 39. 40 Профил на Дано,дано,дано
  *****
  Неутрално

  Иван Костов да влезе в парламента! Това ще бъде един голям успех. Това ще бъде едно Ново начало.

 40. 41 Профил на 111
  *****
  Неутрално

  "Скала": Най-много се повишава подкрепата за РЗС

  Подкрепата на избирателите за партия "Ред, законност и справедливост" се вдига за ден с 0,30%, сочи изследване специално за БГНЕС на социологическа агенция "Скала".

  От вчера "Скала" всеки ден предоставя на БГНЕС своите проучвания за нагласите на българските граждани за предстоящите избори за европейски парламент. Ситуацията към вчерашния ден сочи, че РЗС вдига подкрепата си най-много. Резултатите са при избирателна активност 38,44% (спад с 0,28% спрямо вчера) и на база 6 млн. избиратели. Води ГЕРБ с 31.01% (-0.38 ), следва Коалиция “За България” - 21.18% (-0.17), ДПС - 13.18% (+0.19), "Синята коалиция" – 10.25% (-0.39), "Атака" – 9.98% (+0.14), РЗС – 4.53% (+0.30), НДСВ - 4.28% (+0.27), "Напред" – 2.22% (+0.29), ЛИДЕР – 1.52% (-0.03), Зелени – 0.97% (-0.21), "Защита" – 0.54% (-0.01), БНД – 0.21% (0.00), БСД – 0.13% (0.00). /БГНЕС

 41. 42 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  Защо се създаде тази т.нар. синя коалиция? Само за да се влезе във властта или да се влезе във властта, ЗА ДА СЕ РЕФОРМИРА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ? Костов бърза да докаже първото - че го интересува само властта. Непоправим властоман! И лузър! Ако този човек се докопа случайно до премиерския пост, ще гледаме нови циркове в стил "Олимп". Не само ще гледаме, а и ще страдаме... Защото на Костов не му е ясно как се прави демокрация! Той няма идея за формиране на средната класа - социалния гръбнак на всяка демокрация. Нещо повече: когато т.нар. средна класа спонтанно и естествено се зараждаше в годината след свалянето на Виденов, впоследствие Костов я унищожи с драконовски данъчни мерки, за да лансира протежетата си - т.нар. от него "политическа класа". Само че тази политическа класа се оказа един сбирток от неграмотни, но добре корумпирани парвенюта - гражданското общество по места пропищя от тези ненаситни за пари гаулайтери. На практика тогава червената номенклатура бе подменена от нова, синя номенклатура, която продължи по стария начин да използва властта за обогатяване. Но за мен принципния въпрос е: Не знаеше как Костов или не искаше да прави демокрация? Неговите верни форумни талибани го описват като теоретично светило - значи е знаел как, ако им се вярва...Аз обаче на заслепени талибани не вярвам. Аз вярвам на факти и на личните си впечатления от идейно-политическите позиции на Костов, изложени по различни проблеми. Мога да кажа едно: добър, дори на моменти блестящ аналитик! Да, но още Христос казва, че не по думите, а по делата се познават хората... За нещастие деловия принос на Костов за демокрацията е ОТРИЦАТЕЛЕН! Всички, които хвалят колко успешно било управлението му, не могат да отговорят на един елементарен въпрос: Защо не получи втори мандат, ако успешно е управлявал? А се провали с трясък? Дали това не беше мисията му, възложена от ГРУ?

 42. 43 Профил на Анализатор до Мitaka
  *****
  Неутрално

  Митак, ти за моя начин на прехрана не се безпокой, аз може да имам работници, може да съм вече в пенсионна възраст, може да съм преподавател с достатъчно свободно време.
  Но интересно ти как разбра, че аз съм стоял по цял ден в нета? Пак по същия начин нали - стоейки по цял ден в нета.
  А ако трябва да сме коректни докрай - сега е 13.00 - време на обедна почивка...

 43. 44 Профил на mitaka
  *****
  Разстроено

  "аз може да имам работници"

  дай ми и на мен 5-10 такива работници дето ги оставяш да работят и те сами се организират, работят съвестно и после ти носят печалбата на вратата, докато ти си пишеш във форума.

  "може да съм вече в пенсионна възраст"

  и родителите ми са пенсионери, но не стоят по цял ден във форумите да бълват лъжи и черна пропаганда. занимават се със земеделие и къщна работа която никога не свършва.

  "може да съм преподавател с достатъчно свободно време"

  горките ученици/студенти. не се учудвам защо чалга културата е на почит.

  може и да си.. Да ама Не!
  ако беше нещо различно от платен червен писач по форумите то нямаше да се поколебаеш да кажеш с какво се занимаваш, а не да говориш абстрактно.

  "Но интересно ти как разбра, че аз съм стоял по цял ден в нета? Пак по същия начин нали - стоейки по цял ден в нета. "

  поне по 5-6 пъти на ден 'прелиствам' Дневник и се натъквам на многобройните ти коментари почти под всяка статия свързана с политиката.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK