Николай Пехливанов, Атака: Предприемачът с "детска страст към политиката"

Николай Пехливанов

© Надежда Чипева, Капитал

Николай ПехливановСтроителният инженер Николай Пехливанов влиза в политиката през 2009 г., когато е избран за депутат от "Атака" в София-област. Кариерата му започва от родния Бургас в регионалната дирекция за строителен контрол. През 2004 г. основава инвестиционната компания "ГрийнЛайф", която развива проекти по Южното Черноморие, Банско, Пампорово, София.


Николай Пехливанов е носител на наградата "Предприемач на годината в строителството" за 2008 г. За ваканционните си проекти в Пампорово и Созопол "Грийнлайф" печели две отличия от списание "Homes Overseas" в категорията "Best Development – Bulgaria" за 2008 г.


"Да си депутат – това звучи гордо", смята кандидатът за кмет на София. В интернет страницата си за кампанията обяснява защо е влязъл в политиката. "След като имах успешен бизнес и гилдията го призна, като ме избра за Предприемач на годината през 2008-ма, вече имах и възможност да се отдам на политиката", споделя той. Преходът бил улеснен от предложението на "Атака" да стане съосновател на Бизнес клуба на партията, което съвпаднало и с парламентарните избори.
"В духа на политиката обаче ще призная, че тя, особено, когато се занимаваш с нея отскоро и подтикван от детската си страст, е като болест. Заразява те и ако един ден се излекуваш, то ще е по грешка или в  резултат на някоя голяма политическа грешка", казва още Пехливанов. Според него политиката е за хора, които имат мечти и сили да ги осъществяват.


Като зам.-председател на парламентарната комисия по регионално развитие и благоустройство Пехливанов е активен по изменение на законите за устройството на територията, за етажната собственост и за концесиите.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK