Избирателните списъци: Едни без права са вътре, други с права - извън тях

Както се оказва, че има българи в чужбина, които от години са извън страната, но въпреки това са в списъците за гласуване за местна власт, така пък други – вече завърнали се в страната, са на път да загубят възможността да избират местна власт.


За проблема, че някои хора, върнали се в страната, са попаднали в списък, с който се инструктира те да бъдат извадени от списъците за гласуване за местна власт, информира пред "Сега" главният секретар на община Велико Търново Мина Илиева.


Според Изборния кодекс за местна власт могат да гласуват само хора, чийто адрес е в съответната община от повече от 4 месеца преди изборите. И да не могат да подават глас хората, които имат настоящ адрес в чужбина.
Затова преди 10 дни МВР е изпратило в общините имената на хората, които според тях не отговарят на това условие, съобщава Илиева.


Явно обаче в тези списъци са попаднали и хора, които вече са в страната. Илиева даде за пример кандидат за общински съветник в Търново, който се завърнал от Сирия през 2010 г., но е във въпросния забранителен списък. Тя отбелязва, че на предишните местни избори (когато срокът за уседналост беше 10 месеца) този списък в Търново е бил с 300 души, но не е ясно защо сега хората в него са 2000. По информация на Илиева средно по 2000-3000 души са със забрана за гласуване в 264-те общини на България. В Благоевград в този списък е имало 10 000 човека, в Руен - 4500, в Ловеч – 2000.


Преди около седмица проверка на "Дневник" показа, че за пореден път българи, които от години живеят зад граница, фигурират в избирателните списъци. Това се оказа валидно както за хора, декларирали пред МВР, че са извън страната, така и за такива, които са преминавали външни граници на ЕС (например към Турция). За тяхното напускане има данни в системата на гранична полиция, но те не са отпаднали от списъците.


Тогава от ГРАО обясниха, че за т.нар. мъртви души в избирателните списъци са виновни гражданите, които не са изпълнили добросъвестно всички изисквания на закона и не са декларирали именно пред тях, че живеят в чужбина.


Подобно е и обяснението за това, че други са на път да бъдат изключени от списъците, макар и да са се върнали. "Всеки гражданин освен права има и задължения. Хората, които са се завърнали от чужбина преди три месеца и искат да гласуват, е трябвало да подадат заявление в МВР, както са го направили при напускане на страната", коментира Ралица Негенцова пред "Сега".

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Права е РалицаНегенцова.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 2. 2 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Уфффф,
  да идва това електронно правителство !

  Като излезеш присъстваш в системата и си включен автоматично в списъка, а кото се прибереш трябва да подаваш заявление !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 3. 3 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Според Изборния кодекс за местна власт могат да гласуват само хора, чийто адрес е в съответната община от повече от 4 месеца преди изборите. И да не могат да подават глас хората, които имат настоящ адрес в чужбина.
  --------------------------------

  От 3 години съм в България, два пъти съм сменяла лични документи - през януари международен паспорт и през май - лична карта. И в двата случая в паспортните служби съм указала точно в заявлението, че настоящия ми адрес съотвества на постоянния ми в родния ми град. Днес разбрах, че съм изключена от списъците и нямам право да гласувам, защото в ГРАО по неведоми за мен пътища фигурира адресната ми регистрация в САЩ (2005-та правих документи в паспортното)............. Могат ли да ми обяснят как в единия случай инфото за регистрацията в САЩ е внесена в ГРАО автоматично, а тази година не е? Аз на крака до техния офис не съм ходила нито в 2005-та, нито тази година

  un buen dia empieza con un solo rayo
 4. 4 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Между другото името ми фигурираше в списъците за изборите 2009 и тогава спокойно гласувах. Сега се оказва, че нямам права.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 5. 5 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#1] от "donchoquihote":
  Права друг път...
  Ти въобще чете ли статията?
  "Преди около седмица проверка на "Дневник" показа, че за пореден път българи, които от години живият зад граница, фигурират в избирателните списъци.
  -----
  Това се оказа валидно както за хора, ДЕКЛАРИРАЛИ ПРЕД МВР, ЧЕ СА ИЗВЪН СТРАНАТА, така и за такива, които са преминавали външни граници на ЕС (например към Турция), за тяхното напускане има данни в системата на гранична полиция, но не са отпаднали от списъците."
  ----
  Гражданите имат задължения, а държавните институции? Колко са споменатите! МВР, ГРАО, ЦИК, Агенция митници...
  Сума си чиновници, ефекта от тяхната работа пълен хаос по темата! Тия говорят ли си въобще? Или хаоса е целенасочен?
  Е точно заради тези селски хитрувания на дребно още дълго ще ни пляскат поредния шамар за Шенген!


  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 6. 6 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#3] от "rayo":

  Кои как се уреди, аз от 14 годишен не съм в БГ писал съм къде ли не че не живея в БГ и ме има в списъците ... абе да ги имам у нацията техниоческа две бази данни с 7-8 милиона реда инфоирмация не могат изчистят ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 7. 7 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 618 Гневно

  Не е работа на МВР да прави избирателните списъци!

 8. 8 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#7] от "бАрни":
  "Затова преди 10 дни МВР е изпратило в общините имената на хората, които според тях не отговарят на това условие, съобщава Илиева."
  [quote#7:"бАрни"]Не е работа на МВР да прави избирателните списъци! [/quote]
  Не е. Ама дава нареждания и определя условия. А сега де?
  Я, къде било заровено едно от кучетата! А другите? Те са по веригата...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 9. 9 Профил на I.R.BABOON
  I.R.BABOON
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Е може ли човек да знае всички гишета в прогнилата ни бюрократична машина, кадето трябва да уведомлява чиновници за постоянния си адрес.

  Редно би било, да си декларирам постоянния адрес само на едно място - МВР или общината. От там на татък, как тая информация стига до институциите на които е потребна НЕ е моя работа.

 10. 10 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2104 Разстроено

  Явно, че електронизацията е на много високо ниво, но НЕ за всички и НЕ навсякъде. МВР си знаят най-добре, а и наскоро излезе статистика за съотношението на т.н. разрешения за СРС-та, за прокурорските съгласия и прочие... Лошо, много лошо, 1984 г...

  Коментиране на анализираното, вече...
 11. 11 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Във Великобритания декларирането на местживеенето става само на едно място - "хоум офис"

 12. 12 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#11] от "бАрни":

  А в САЩ декларирането на местоживеене е адреса на сметките ти за газ, ток, телефон. Събери ги за съответните месеци и това е достатъчно да докажеш, че си бил там. Но тук и да реша да доказвам, че плащам всичко това на моя си адрес никой не го интересува. Дори да докажа, че плащам здравни осигуровки всеки месец през тукашния клон, а не от Щатите.... ГРАО гледа само декларацията

  un buen dia empieza con un solo rayo
 13. 13 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 684 Неутрално


  Между другото защо не накарат стотиците мъртви души, зарегистрирани на един и същ адрес по селата да покажат сметки за ток за последните 4 месеца на тяхно име на същия адрес? Ще им бъде ли изгодно на купуващите гласове да спонсорират ЕВН и ЧЕЗ стократно плюс плащанията им за мнимите жители?

  un buen dia empieza con un solo rayo
 14. 14 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#12:"rayo"]Дори да докажа, че плащам здравни осигуровки всеки месец през тукашния клон, а не от Щатите.... ГРАО гледа само декларацията[/quote]

  Всъщност от коментарите ти излиза, че едната дирекция на ГРАО гледа нещо, дето другата дирекция не значе че го има....Родна българска картинка, а ако погледнеш, ще видиш, че всяка година едни пари за ИТ се "усвояват" ли "усвояват" из цялата администрация....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 15. 15 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#7] от "бАрни":Абе,то не е работа на вътрешния министър да оглавява предизборен щаб на партия,но го оглавява?

 16. 16 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#1:"donchoquihote"]Права е РалицаНегенцова.[/quote]

  За какво е права? Че институциите са за да тормозят гражданите ли? Че институциите имат права, а гражданите задължения? Знаеш ли, че като прехвърлях един имот на починалия ми дядо се оказа, че в средата на 90-те в справката за наследниците му той е живял в западна България, а в справката от 200х-та година се оказа, че адресната му регистрация е все още на стария му адрес в североизточна България? Как става така - умрял и отишъл да се пререгистрира адресно? И ако случайно нямах копие от първия документ, грао-вците щяха да ме разкарват едни 5-6 стотин километра, само за да не ми свършат работата? Че за какво им се плащат заплати тогава? И знаеш ли какво ми каза тогава един от служителите - "а, то с живите имаме толкова проблеми, умрелите изобщо не ги гледаме"....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 17. 17 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1083 Весело

  Сложете ЦвъЦвъ-то за Председател на Предизборния щаб и той ще оправи (оплеска) нещата. Типично по милиционерски.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 18. 18 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално
  Електронно правителство му е майката.
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 19. 19 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Нещо не разбирам- защо МВР изпраща списъци на общината? От една страна само в общините се подава заявление за постоянен и настоящ адрес, от друга МВР казва кой да се извади от списъците...

  Пълно безобразие! Колко признаци за Герберова диктатура трябва да има за да се осъзнаем че имаме Тато-2?

 20. 20 Профил на Коста Атанасов
  Коста Атанасов
  Рейтинг: 733 Гневно

  Айде сега господа гербавите да ми обяснят как всичко е чудесно и те са оправили бакиите на предишните правителства. Безобразие след безобразие се случват в рамките само на две седмици.
  Те чиновниците и преди правеха подобни идиотщини,но сега минаха всякакви граници.

 21. 21 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Когато хората не желаят да направят нещата по справедливия начин, каквито и закони да им направиш, те ще ги прилагат в своя вреда. Истината е че ние, българите, сме мръсно племе, което не желае да живее по човешки, а винаги си правим мръсотии един друг. Прокълнато, мръсно племе сме, колкото и да не си го признаваме!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 22. 22 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Е какво значение има кой е в списъка и кой не - това няма значение, вече са се е погрижили да няма....

 23. 23 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  [quote#10:"АБЪВ"]Лошо, много лошо, 1984 г...[/quote]

  Не мисля така; по спомени навлязохме в развитото социалистическо общество нейде 1986.

  Та там си живеят много от хората в последните 25 години. "Ефективността" на държавната администрация е просто поредния пример за това.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 24. 24 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Герберско иго! Милиционерско!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 25. 25 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  Хубавото в цялата ситуация е, че голяма част от мангалите не си извадиха нови документи. Така няма да могат да гласуват. А партиите "донори" ще спестят пари?....

 26. 26 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#14] от "epoc":

  Всъщност от коментарите ти излиза, че едната дирекция на ГРАО гледа нещо, дето другата дирекция не знае че го има....Родна българска картинка, а ако погледнеш, ще видиш, че всяка година едни пари за ИТ се "усвояват" ли "усвояват" из цялата администрация....
  ---------------------------------------

  Аз друго се сещам - защо аджеба правихме преброяване през февруари тази година и къде отиват тези данни, коя организация не си е свършила работата и защо ние трябва да страдаме от това? Нали ни мътеха главите, че им трябва половин година да нанесат данните в базата? Мен са ме преброявали лично у дома, как могат да твърдят, че регистрацията ми не е на постоянния ми адрес, след като има данни и от датите на изваждането на личните ми документи?

  В България се поддържа умишлено една бъркотия в системата, за да се вади рибата от мътната вода най-лесно.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 27. 27 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#26:"rayo"]Аз друго се сещам - защо аджеба правихме преброяване през февруари тази година[/quote]

  Да, ама данните са в НСИ. А НСИ май нe участват на изборите

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 28. 28 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#25] от "dobrich":Кой ти каза че няма да гласуват?Това че Цвъки го каза ,не означава ,че няма да гласуват.Още повече ,че за тези ,които МВР смята ,че не трябва да са в списъците ,вече е пратило уведомление .Списъците са изготвени.Нови нощтта преди изборите ли ще правят? Въобще ,целта на това мероприятие каква е ? Да се създаде хаос. И той се създава. След това ще има и като оня случай с "мажоритарния" кандидат дето спечели с малко ,а имаше 20 000 нередовни бюлетини/двайсет хиляди/. Това ще са най-манипулираните избори от времената на Гочоолу и Дочоолу.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 31. 31 Профил на jamesteacher
  jamesteacher
  Рейтинг: 8 Гневно

  @rayo
  И при мен се оказва, че от 05.2009 т.е. когато са ми издали нова лична карта се водя с настоящ адрес в Германия, въпреки, че от юни 2008 съм постоянно в БГ.

  Понеделник ще се опитам да подам декларация за гласуване на постоянен адрес и дописване в списъците, тъй-като имам удостоверение за постоянен адрес от юни 2008 пък да видим.
  https://www.grao.bg/elections/Documents/Zaiavlenie_Dopisvane_MI.pdf
  Ако и това не стане ще пробвам това:
  https://www.grao.bg/elections/Documents/Zaiavlenie_error_MI.pdf

 32. 32 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 458 Гневно

  Да ето фалша и на ЕВРО баджанак-шурейските самоназначения на безталантни и нелоялни за поста престъпни кариеристи!!

  ЯСНО КАК ВЕЧЕ ЕВРО-МАСОНИТЕ КУПУВАТ НОВИ НЕДАЛНОВИДЦИ БЕЗ РЕШЕНИЕТО НА НАРОДА, ПРЕДИЗБОРНО, КАКТО И борисчо ГО КУПИ Б-а МЕРКЕЛ!!

  КАКВА НАГЛОСТ!!
  СТАРО-ИЗВЕСТНИ ПРИЬОМИ НА НЕДАЛНОВИДЦИ, ДРАПАЩИ ЗА ПОСТ И ВЛАСТ МАСОНИ!

  СИДЕРОВ Е ПРАВ ДА СЕ БОРИ ПРОТИВ Десните-МАСОН СЕКТИ И ВЛИЯНИЕ В ДЪРЖАВАТА, НАЙ-ВЕЧЕ ПРОТИВ ДРАПАЩИ ЗА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ НЕЛОЯЛ-ИНДИВИДИ, КАТО Миглена и А. Петров!!

  КОГА ЩЕ СЪДИМ; Кунева ( братовчедката на МАСОНА Соломон Паси, снаха на Иван Пръмов-Примо.) и Кристалина, които се кипрят бездействуващи , оставили Родината на БОТЕВ и ЛЕВСКИ да седи в Й€вро-Конгломерата с най-голямият Й€вро-КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ в чл€нство, захвърлили в изгнание Народа на Островите Чагос??
  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger&#65289
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Става дума за Народа на Островите Чагос подложен на ИЗГНАНИЕ oт КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия до ден днешен, Народ без Родина.

  До кога ще свикваме с това, което ни заобикаля и ще мълчим...??
  Мислейки Глобално а не локално,
  Съвременното ни общество е поставено в капана на BANK-МАНИПУЛИРАНИТЕ МАСОН-съпоставки;
  В капана на приоритета-НАЙ без съдържание,
  В капана на бранд-пошлости,
  В капана на банк-БОРСОВИЯТ ГЯМБЛИНГ,
  В капана на индиго-подозрените,
  В капана на МАСОН-Нанси Ан Тапе, РАСИСТКИ, пеленаче-ОТРЕЧЕНИТЕ
  В капана на етническата,
  В капана на идейно-политическа и,
  В капана на религиозната ненавист!
  Те именно МАСОНИТ€ бяха инициаторите на всички до сега войни на планетата!
  Те именно МАСОНИТ€ спланираха и извършиха Втората Световна Война!
  Те именно МАСОНИТ€ си самовзривиха търговският център в NY / 2001 с цел кражба на петрола под претекст “ислямски тероризъм”!
  Те именно МАСОНИТ€ спланираха и €ВРО-КОНГЛОМЕРAТA.
  Те именно МАСОНИТ€ създават разните €пидемии.
  Те именно МАСОНИТ€ се стремят да ни завладеят глобално под претекст "демокрация",
  С €ДНО МАСОН-Световно ПРАВИТ€ЛСТВО,
  С €ДНА МАСОН-ПАРИЧНА €ДИНИЦА,
  С €ДНА ЗАКОНОДАТ€ЛНА МАСОН-СИСТ€МА!!
  А къде е тази демокрация?

  Защо е всичко това?
  ЗАЩОТО МАСОНЦИТЕ КОИТО СЪЗДАДОХА ВСИЧКИТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ И КАТАКЛИЗМИ, разбраха че света неможе да бъде победен и поробен чрез оръжие.
  Виждайки че чрез войни вече с оръжие немогат нищо, A И ДАЖЕ E ОПАСНО И ЗА ТЯХ, сега мислят как чрез съпоставки на човек срещу ЧОВЕКА, нелоял срещу ТАЛАНТА, на груп срещу ГРУПА, религия СРЕЩУ РЕЛИГИЯ, етнос срещу ЕТНОС, ОЗВЕРЕНИ, да се самоунищожим ЕПИДЕМИЙНО, ГЛОБАЛ-КРИЗИСНО, Парламент-ДИСКРИМИНИРАНО, и Мажоритетно!

  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА ПАЛЕСТИНЦИ,
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА ОСЕТИНЦИ,
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА братята МАКЕДОНЦИ,
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА СРЪБСКИТЕ КОСОВЦИ
  НЕПРИЗНАВАЙКИ СЪЩЕСТВУВАНИЕТО НА ЧАГОСЧАНИ и прочее,
  Признахме Либио-АНАРХИЯТА В ДЪРЖАВА БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО И БЕЗ ИСТИНСКА ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ.

  ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ,
  МАСОН €ВРО-КОНГЛОМЕРAТСКАТА, КОЛОНИАЛНА СИСТ€МА, ЗАСТАВЯЙКИ Я ДА €КСТРАДИРА ОТ ЧЛ€НСТВО КОЛОНИАЛИСТИТ€-членове (в случаят колониалист-кралство АНГЛИЯ), и след КОНСТИТУЦИОННО, ПРИЕЛИ ВСИЧКИ ЗАКОНА ЗА ПРИЕМСТВЕНОСТТА, НАПРАВИМ ИСТРИНСКА ДЕМОКРАТИЧНА ПРОМЯНА И СТАНЕМ ЕВРО-СЪЮЗ.

  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Става дума за Народа на Островите Чагос и КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия, подложила на ИЗГНАНИЕ до ден днешен, цял един Народ без Родина.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но-1 v21vi ВЕК, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧЕСКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??

  ИНАЧЕ ТАЗИ МАСОН-€С-совска СБИРЩИНА ОТ кралства, царства, републики, даже и КОЛОНИАЛИСТИ В ЧЛ€НСТВО, БАНКОВО МАНИПУЛИРАНО И НАТО-МАРИОНЕТНО, НИ ВЛАЧИ п€трол-г€ноцидно с потдаяния от КРАДЦИ, И НИ СЕ КАЧИ ШЕНГЕНСКИ, ДАЖЕ НА ГЛАВАТА!

  "БОРБАТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА"
  NАТО-П€ТРОЛ Г€НОЦИДНА,
  GLOBAL-КОЛОНИЗИРАЩА и ЗЛАТО-ЛИКА

  Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТА, Мижитуритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  НАСТЪПИЛ е вече момента на ПРИЕМСТВЕННОСТТА В ОТНОШЕНИЯТА НИ.
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ИДЕОЛОГИИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ ВЪВ ВЕРИ,
  ПРИЕМСТВЕНОСТ НА РАЗЛИКИТЕ В ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 33. 33 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 458 Гневно

  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНА-ДИСКРИМИНАЦЯ, по законите на джунглата?
  Един вид потвърждение на Култ-политическата р€пресия и парлам€нтарната €ВРО-полит-дискриминация!

  Не 18,2% безработица в България, а 40% от хората в трудоспособна възраст в България не работят!!
  Това означава, че едва 2.15 млн. души (или 28% от населението) имат стабилни доходи.

  България е на първо място в света по размер на партийната субсидия според броя на своето население. / http://www.eurochicago.com/2011/08/

  40 млн. лв. годишно отиват за заплати на народните представители

  Абсолютният партиен плурализъм, закрепен в чл. 11 на Конституцията, е една от най-скъпоструващите придобивки на българската демек-окрация. Удоволствието 240 депутати да представляват интересите на избирателите си струва на данъкоплатеца около 85 млн. лева годишно. Законът за политическите партии дава право на държавна субсидия за всички формации, които имат избрани народни представители или поне са получили повече от 1% на парламентарни избори.

  Сумата е 2.40 лв. на глас годишно и се изплаща на равни вноски в края на всяко тримесечие. Така 50 млн. лв. се вливат в партийните каси под формата на безвъзмездни депутатски субсидии. Проверка на „Торнадо” установи, че точно толкова от годишния бюджет на Столична община са разпределени за почистването на боклука в София. Отделно почти 40 млн. лв. годишно отиват за възнаграждения на народните избраници и раздутата администрация, представителни разходи, бензин, поддръжка и консумативи.

  Целият този финансов поток се излива в парламента директно от данъците на работещите българи. Като се вземат последните данни на Агенцията по заетостта и Националния статистически институт обаче, в момента над 40% от хората в трудоспособна възраст в България не работят. Това означава, че едва 2.15 млн. души (или 28% от населението) имат стабилни доходи. Респективно те поемат цялото данъчно бреме на армията от безработни за издръжката на заетите в бюджетната сфера. При 600 лв. средна заплата у нас годишният данък върху дохода, прибиран от държавата на един работещ, е 720 лв. За издръжката от около 80 млн. лв. на Народното събрание са необходими внасяните данъци от 120 000 души. При дела на реално трудещи се това прави приходите от ДОД на един 350-хиляден град каквито са примерно Варна и Пловдив, изчисляват финансови експерти.

  Нещо повече – през 2005 година за всеки избран депутат държавата даваше на партиите около 3000 лева. Докато орязваше парите за здравеопазване, същото това Народно събрание увеличи размера на партийната субсидия с повече от 500%, за да придобие тя днешните си фрапиращи размери от 18 000 лева на депутатски калпак месечно. Опозиционните партии на управляващата тогава тройна коалиция въобще не възразиха на колегиалната щедрост. Тук възниква въпросът редно ли е депутати, които са в ръководството на съответните партии и които се облагодетелстват пряко от субсидията, да определят нейния размер. Обичайно европейските ни партньори биха третирали това като явен конфликт на интереси и откровена корупция

  Най-парадоксалното е, че въпросният законопроект все още отлежава в деловодството на парламента и нито един народен избраник не се решава да го изтупа от прахта и да го постави отново на дневен ред. Другата голяма далавера на политическите формации е преотдаването под наем на партийните клубове. Размерът на наема е смешен – стотинки за квадратен метър. Голяма част от тези помещения са превърнати в ресторанти, кафенета, пивници, нощни клубове и фитнес зали, които носят десетки милиони нерегламентирани приходи за партийните ръководства. Най-скандалното е, че същите партийни лидери продължават да твърдят, че прахосването на тези огромни държавни средства гарантира българската демек-окрация и РАЗ-демо-КРАЧИЛ СЕ ЕВРО-МАРИОНЕТЕН, ЛОБИСТСКИ просперитет на нацията.
  ******************************
  СИДЕРОВ Е ПРАВ ДА СЕ БОРИ ПРОТИВ Десните-MAСОН СЕКТИ И ВЛИЯНИЕ В ДЪРЖАВАТА, НАЙ-ВЕЧЕ ПРОТИВ ДРАПАЩИ ЗА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ НЕЛОЯЛ-ИНДИВИДИ, КАТО Mиглена и А. Петров!!
  Дянков по кеш-Масонски, н€знаещ поговорката; “Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш” БРЪЩОЛ€ВИ: Изборите ще струват 26 млн. лв. на €ЛЕКТОРАТ-прот€старята!
  ХЕЙ търГАЩници-БG-ПРОДАЖНИЦИ,
  €вро-Г€РБ-оПейски МАРИОН€ТКИ!
  ИЗВАДЕТЕ МРЪСНИТЕ СИ ПРЪСТИ РОВЕЩИ В БЮДЖЕТА НИ!
  ХЕЙ търГАЩници-БG-ПРОДАЖНИЦИ,
  Знаетe ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА НАС, БАЛКАНСКИТЕ-БЪЛГАРИ?
  Знаетe ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА ЮЖНО-ОСЕТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ?
  Знаетe ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА НУРИСТАНО-АФГАНСКИТЕ БЪЛГАРИ?
  Знаетe ли кои са КЛЮЧОВИТЕ СЕЛСКО-СТОПАНСКИ ПРОДУКТИ НА КАБАРДИНО-БАЛКАРТСКИТЕ БЪЛГАРИ?
  НЕ!
  Щом незнаетe, тогава ЗАСТР€ЛЯЙTE СЕ или КЪШ ОТ РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ!!!!!!
  Н€ЗАСЛУЖАВАT€ ДА ЖИВ€€T€ И ДА С€ НАРИЧАT€ българи тук!
  ДН€С раз-ПРОДАВАT€ ЗА СТОТИНКИ ТЮТЮНА С БРАНД НЕЙМА- "БТ",
  УТРЕ ЩЕ ПРОДАДЕT€ И СЛЪНЧОГЛЕДА-нива, И ДОМАТИТЕ- И ЖИТОТО ОТ ЗЕМЯТА НА ВЕЛИКИТЕ ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ

  Даже за зелено ще ХАУ-МАЧН€T€, и майка и баща и децата и гащтите си / for SALE!

  Франсe РАЗ-СМЪРДЯЛИТ€ С€ парфюм МАСОНИ, МАДАМ-РОША , НИНА-РИЧИ, ШАН€Л И ВСИЧКИ СЪМНИТЕЛНО ПАХН€ЩИ €ВРО дух-П€РСОНИ, ЧАКАТ с нетърп€ни€ РАЗПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКАТА РОЗА, да именно РОЗА, от родният град РОЗИНО!!
  ЗА КОЛКО Щ€ Я “ХАУ-МАЧН€Ш” И Н€Я?

  Заради култ-идеологическата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ партии, МЕЖДУ верите в религията и ЕТНИЧЕСКАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ на произхода ни, СМЕ СЪЗДАЛИ парламентарната-ДИСКРИМИНЦИЯ, ПРЕД КОЯТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОРИЛИ ОЧИ, А ТЪРСИМЕ ЩАСТИЕ И УСПЕХ, ОЗВЕРЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-БЕЗПРИЕМНО, ГРУП-ОТРИЧАЩИ СЕ!
  (Б€ЗПРИЕМСТВЕНАTA) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента!

  С уважение: enchev_ip@abv.bg

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK