Поне 37 606 българи зад граница са заявили, че искат да гласуват

Поне 37 606 българи зад граница са заявили, че искат да гласуват

© Юлия Лазарова



В българските дипломатически и консулски представителства са подадени 37 606 заявления от български граждани за гласуване в 57 държави по света.


Най-голям брой те са в Турция –23 601, Испания – 2 799 и САЩ – 2 434. Това съобщиха от Министерството на външните работи.


За парламентарните избори през 2009 г. постъпиха близо 58 хил. заявления от българи зад граница. Образувани бяха 274 секции в чужбина. Близо половината от тях бяха в Турция, където заявления подадоха 44 174 гласоподаватели.




Къде и колко секции ще бъдат открити за изборите за президент и местна власт на 23 октомври трябва да определи Централната избирателна комисия (ЦИК) в събота.


За първи път тази година беше разрешено заявленията за гласуване в чужбина да се подават и по електронен път до посолствата. За разкриване на секция в населено място, където България има консулство или дипломатическо представителство, са нужни поне 20 заявления, а там, където държавата ни няма дипломатическа мисия - най-малко 100.


Срокът за подаване на тези заявления изтече на 27 септември. Дори и да не са подали заявление за гласуване, ако е разкрита избирателна секция, българите в чужбина могат да гласуват.


Избиратели извън страната обаче се оплакаха, че пред подаването на заявления се поставят пречки и изисквания, които не фигурират в Избирателния кодекс. От инициативата "Искаме да гласуваме!", зад която стоят българи, живеещи зад граница, сигнализираха, че със свое решение Централната избирателна комисия на практика изисква заявление да бъде признавано за валидно само ако е в PDF формат, а имената на желаещите да подадат гласа си да са изписани на кирилица.


Част от подалите електронни заявления обаче не са знаели тези изисквания, които не са залегнали в Изборния кодекс, и са подали декларации, които не са били признати от посолствата.



Сигнал, подаден на сайта "За честни избори", обвинява българското посолство във Франция, че е пропуснало срока за искане на разрешение за провеждане на избори в Лион - 13 август (70 дни преди изборите). Според сигнала посолство е поискало към тази дата разрешения единствено за Париж, Страсбург, Лил, Марсилия и Тулуза, а "Лион е "пропуснат", въпреки многократните напомняния от страна на българската общност там". От външно министерство отговориха пред "Дневник", че в момента очакват ЦИК да определи в кои градове зад граница са подадени достатъчно заявления за откриванете на допълнителни секции. Едва след това българските дипломатите ще започнат разговори с местните власти за разкриване на секции в тези градове.

Днес от министерството на външните работи съобщиха, че "поради по-големия брой подадени заявления в Монреал, Канада, допълнително се иска разрешение за провеждане на избори там". Продължават усилията за получаване на разрешение за гласуване извън дипломатическите и консулски представителства и в Сърбия, гласи съобщението на министерството.


Представителствата на България в чужбина поискаха по-рано съгласието на 78 държави за провеждането на президентски избори на тяхна територия.


След като ЦИК определи къде зад граница и в кои градове има нужда от разкриване на допълнителни секции според подадените заявления за това, българските дипломати ще съгласуват условията с местните власти.


От външно министерство напомниха, че част от държавите разрешават провеждането на избори само в дипломатическите и консулските представителства - така е в Албания, Германия, Белгия, Босна и Херцеговина, Виетнам, Гърция, Етиопия, Естония, Индия, Индонезия Китай и Украйна. Други пък издават разрешения за всяко отделно искане (Литва, Сърбия, Турция, Хърватия, Швейцария), а трета група не поставят подобни ограничения.



Сигнал, подаден на сайта "За честни избори", обвинява българското посолство във Франция, че е пропуснало срока за искане на разрешение за провеждане на избори в Лион - 13 август (70 дни преди изборите). Според сигнала посолство е поискало към тази дата разрешения единствено за Париж, Страсбург, Лил, Марсилия и Тулуза, а "Лион е "пропуснат", въпреки многократните напомняния от страна на българската общност там". От външно министерство отговориха пред "Дневник", че в момента очакват ЦИК да определи в кои градове зад граница са подадени достатъчно заявления за откриванете на допълнителни секции. Едва след това българските дипломатите ще започнат разговори с местните власти за разкриване на секции в тези градове.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Бряяя, много са. От милион и половина сънародници навън, едно 40 000 са решили да дадат гласеца си за управлението на Родината. На другите или не им пука, или административни пречки, каквито вече бяха описани, ги спъват.

 2. 2 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1217 Весело

  Поне 37 606 българи зад граница са заявили, че искат да гласуват...

  за ГЕРБ!

  Благодаря ви!

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2741 Любопитно

  "Дори и да не са подали заявление за гласуване, ако е разкрита избирателна секция, българите в чужбина могат да гласуват..." - ами тогава "врътките" на КОЙ партийно-бюрократичен УМ са?!? ББ не се е произнесъл по въпроса, защо ли?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на sevda_atina
  sevda_atina
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "Читател":
  Бих допълнила : Или няма наблизо секции, за да гласуват.

 5. 5 Профил на leprikons
  leprikons
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако им пука няма да са навън. Хората заминават и започват нов живот. Това е въпрос на личен избор. Административните пречки само усложняват нещата. От кога чакам ш****то електронно гласуване.

 6. 6 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#4] от "sevda_atina":

  Това е тънък елемент от административните пречки.

 7. 7 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1117 Весело

  Познайте колко не са евреи и са обрязани?!

 8. 8 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#2] от "Wornoxmaniak":

  Иска ти се, баце - тия от Турция нали се сещаш как са се настроили... За Сопола докато смъртта ги раздели!

 9. 9 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#8] от "deepdish":

  Има и такива къде мразат ДПС-то. Питай Galata-та он щи каже.

 10. 10 Профил на Jasmina
  Jasmina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Анджък.... Сабудя се хората и да гласуват искат.Както се казва по добре късно отколкото никога.

 11. 11 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#7:"globus"]Познайте колко не са евреи и са обрязани?! [/quote]
  Отговора го има в статията: 23 601. Интересно кому ли ще дадат гласа си, след като от ДПС не са предложили свой кандидат?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 12. 12 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Във всички видове избори и допитвания в България да имат право САМО НАМИРАЩИТЕ СЕ В СТРАНАТА гласоподаватели,спазващи съответните срокове за живеене по постоянен адрес....Всякакви други "демократични" глезотии и демонстрации са напълно излишни....

 13. 13 Профил на vlad_m1
  vlad_m1
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#7] от "globus":

  Аз не съм евреин и не съм обрязан.

 14. 14 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1117 Весело

  [quote#13:"vlad_m1"]Аз не съм евреин и не съм обрязан. [/quote]

  Това звучи гордо,но нали изключенията потвърждават правилата.Исках да кажа,че тия ,дето са заявили за гласуване в чужбина са основно живущи в Мала Азия.
  Иначе моето твърдение има и хигиеничен аспект!

 15. 15 Профил на stephan
  stephan
  Рейтинг: 455 Неутрално

  "За първи път тази година беше разрешено заявленията за гласуване в чужбина да се подават и по електронен път до посолствата."

  това разбира се не е вярно. Заявления по електронен път (по мейла) се подаваха и на предходните избори през 2009г. така беше разписано в Закона за избирнане на народни представители
  вижте това
  http://wp.me/PItNj-ba

  Това, което е за "първи път" е идиотията с пдф-а.

  Освен това, беше променен (влошен) крайния срок за подаване на заявления - от 20 дни преди датата на изборите в ЗИНП на 25 в Изборния кодекс.
  И разбира се, най-съществения удар - беше премахната възможността избирателни секции да бъдат откривани по преценка на посланиците. Което позволяваше, там където има установени български общности и се знае, че се гласува от години, да не се мъчат хората всеки път да събират мин. 100 заявления.

  да благодарим на г-ж Фидосова за което

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Нека разясним за тези, които не са разбрали!

  Заявления за гласуване в чужбина се подават, за да се разкрият съответните избирателни секции. Аз лично не съм подавал такова заявление, защото ще го сторя на място, когато гласувам. В моя случай, в Мюнхен избирателна секция ще има, за това и предварителното заявление за гласуване отчасти се обезмисля. То има смисъл, когато трябва да се отворят повече секции, ако участващите имат желание гласуването им да приключи бързо. Иначе, ще се стигне отново до онези дълги опашки от 2009г. (за щастие аз ги предвидих и отидох да гласувам рано сутринта).

  Не е вярно, че на неподалите предварителни заявления за гласуване не им пука за България и изборите. За голяма част от живеещите в чужбина винаги я има опцията да се върнат в България. Ето за това и те не бива да бъдат лишавани от правото си на глас.

  Това, което мен ме дразни е, че нищо не се е променило от последните избори. Пак същите затруднения, пак подписки за секции, пак лутане из правните недоразумения на българските закони. Щеше ми се да сме малко по-модерни и да вкараме набърз час електронното гласуване. Ще се спестят милиони левове разходи, ще се качи процента на гласуващите, ще става лесно и бързо. Да, възможносите за манипулация на резултатите са големи, но нима те не се манипулират и сега? Защо в Естония да може, а в България не?

  Fortuna favet fortibus.
 18. 18 Профил на ispor
  ispor
  Рейтинг: 506 Неутрално

  37 хиляди българи,от които 23хиляди турци!!!!!!!!!!!!

 19. 19 Профил на e_mc2
  e_mc2
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#1:"Читател"]Бряяя, много са. От милион и половина сънародници навън, едно 40 000 са решили да дадат гласеца си за управлението на Родината. На другите или не им пука, или административни пречки, каквито вече бяха описани, ги спъват.[/quote]
  Както знаем гражданското общество в БГ е все още доста слабо -- гласуването е израз на гражданска позиция -- българите в чужбина не са по-различни от българите в БГ (липсва им гражданска култура) и затова % на гласувалите в чужбина е доста слаб.

 20. 20 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Еееей, ама голямо желание у тия анадолски изселници да гласуват във вреда на България. То бива злоба, бива, ама това тяхното направо на нищо не прилича. Надявам се, че този път мераците им да вредят на държавата и сънародниците ми ще бъдат окастрени, защото ако и този път им минат азиатските номера, най-добре да се премахне двойното гражданство, въпреки негативите, които ще причини това на България и на читавите българи извън граница.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 21. 21 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 730 Неутрално

  "Поне 37 606 българи зад граница са заявили, че искат да гласуват"

  Сигурно защото всеки от тях си е избрал по някоя от комунистическите креатури предложени от ДС/БКП ? Или пък толкова са командированите зад граница БОРЦИ НА Комунистическата ни Олигархия ?
  И какво точно има предвид Дневник, когато казава "зад граница"?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 22. 22 Профил на msp
  msp
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Готов съм да се обзаложа, че поне 27-28 000 гласа ще са един кандидат, и той няма да е подкрепения от ББ, а от Доган.

 23. 23 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#2] от "Wornoxmaniak":

  Уорни, нме си познал. Зад граница съм. И няма да гласувам за ГЕРБ.

  НИ за БСП, ни за Атака, ни за ДПС (Опазил Господ...), нито за никой...

  Но за ГЕРБ - дефинитивно - НЕ!

 24. 24 Профил на restack
  restack
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А в Перник работници от шивашки цех заявиха, че не искат да бъдат унижавани повече и запалиха цеха!

 25. 25 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1217 Весело

  До коментар [#23] от "alex_bucephalus":

  Абе, важното е да гласуваш за да вдигнеш избирателната активност. А иначе ние и без това печелим и без 2-ма, 3-ма като теб!

 26. 26 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 782 Любопитно

  До коментар [#1] от "Читател":

  Обаче повече от половината са мангали...к'ва ти е файдата?

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 27. 27 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#25] от "Wornoxmaniak":

  Да гласувам, Уорни, но няма кандидат, който да ме е убедил, че има смисъл да гласувам. Така че таз година ще се размина с изборите.

  Но за твоите дружки - ГЕРБ - забрави...

  Ще чакам свестни кандидати на следващите избори...

 28. 28 Профил на Дива селянка25
  Дива селянка25
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

  Въобще не са длъжни да кандидатстват за президент. И без това той е безгласна буква. Обикновен етикет. За тях е по-важно да изберат техни си кметове по общини и техни общински съветници.

 29. 29 Профил на Дива селянка25
  Дива селянка25
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#20:"Мустафанка"] най-добре да се премахне двойното гражданство[/quote]
  Много добра идея. ББ предложи същото през 2009г. Но после замълча. Интересно защо. Може би чужбинските гласове идват за него.

 30. 30 Профил на stephan
  stephan
  Рейтинг: 455 Неутрално

  тези, които са тръгнали да мерят доколко на българите в чужбина им пука или не за България по броя подадени заявления , предлагам да направят селдния експеримент.
  - за следващите избори секции в страната да се откриват само при подадени 1000 заявления. заявлението трябва да е по формуляр, който единствено може да бъде намерен по интернет на сайта на ЦИК или на съответната община. след което трябва да бъде отпечатан, попълнен с лични данни - ЕГН, постоянен и настоящ адрес, саморъчно подписан и подаден лично в общината или изпратен по пощата или по мейла, но единствено във формат пдф.
  ха тогава да видим колко кандидат-избиратели ще има.

 31. 31 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Тази година ще гласуват много по-малко турци отпреди.. Нещата вървят към добро!

 32. 32 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Сега некадърниците от ЦИК да обяснят защо изискваха формат на заявленията по електронен път да е PDF, при положение че в закона пише само "по електронен път" !!!

  Очевидното намерение на промените - поне всички такава "логика" чувахме досега - е било да ограничи гласуването на български граждани в Турция.

  Но заради липсата на ум и елементарен здрав разум, на практика парламента и ЦИК ще увеличат тежестта на гласуващите в Турция български граждани.

  Защото ограничиха невероятно драстично и незаконосъобразно най-лесната възможност, с която българските граждани по света извън Турция, можеха да заявят желанието си за образуване на секции: по интернет.

  Следващия път направо да искат цифров електронен подпис за заявление по интернет - ще получат две, моето и на още един човек, които извън България имаме такъв.

  http://www.IskameDaGlasuvame.com

  http://www.gadjokov.com
 33. 33 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#31] от "bestbuy":

  в ОГРОМНА грешка сте ако си правите сметките на базата сравнение броя подадени заявления преди и сега

  да гласуват имат право ВСИЧКИ български граждани в чужбина, а НЕ САМО подалите въпросните заявления

  ролята на тези заявления беше САМО да се реши ДАЛИ и КЪДЕ (в кои градове и държави) ще бъдат открити избирателни секции

  http://www.gadjokov.com
 34. 34 Профил на kndmv
  kndmv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  От два милиона зад граница...

 35. 35 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#33] от "Красимир Гаджоков":

  Въобще не съм. Броя на заявления е показателен за интереса към изборите. Щом заявленията са наполовина, значи и в гласуващите ще има спад - е може да не е наполовина, но поне с 20-30%.. което не е малко.

 36. 36 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#35] от "bestbuy":

  Съвсем не е непременно така

  Представете си, че в определени държави избирателите са се самоорганизирали - или организирашите ги са го направили - така, че да подадат само нужния минимум заявления за откриване на същия или по-голям брой секции спрямо 2009-та?

  Вместо да мобилизират излишни като брой заяления, респективно избиратели?

  Въпрос на замисъл, координация и умения да бъде приведено в действие. Не е нещо сложно за хора с ресурси.

  http://www.gadjokov.com
 37. 37 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 730 Неутрално

  [quote#25:"Wornoxmaniak"]Абе, важното е да гласуваш за да вдигнеш избирателната активност.[/quote]
  И за кого е ВАЖНО????
  Отговарям: За да се легитимира и следващия комунистичеси тарикатлък на Комунистичесата Олигархия!
  Кукловодоте изпитват кошмари от ПРАЗНИ ИЗБОРНИ СЕКЦИИ! Което за Света означава (при гладен и одран народ): ЕДНОПАРТИЙНА СИСТЕМА!!!
  За да накарат хората да излязат да гласуват няма да се спрат пред раздухване на ЕТНИЧЕСКИ ВРАЖДИ и дори пускане на Хиподили )

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 38. 38 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#1] от "Читател":

  Ако в България трябваше да се подават заявления за гласуванет, и толкова нямаше да съберете... И защо е това злорадство?

  Любомир
 39. 39 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  За който не е разбрал: в чужбина има активна регистрация за изборите. В България НЯМА активна регистрация, има постоянен избирателен списък. Затова всяко сравнение е безпредметно. Ако в България имаше подобни регистрации никой не би гласувал. По принцип намеренията за гласуване в чужбина и България не са особено различни. Там където има условия за гласуване в чужбина, активността беше през 2009 около 30%. За пример - Кипър например. В моя град сме 1000 българи, гласуваха 300.

  Любомир
 40. 40 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Гласуване извън пределите на страната не трябва да има!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 41. 41 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално
 42. 42 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  меня не надо гласовать!

 43. 43 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#5:"leprikons"]Ако им пука няма да са навън. [/quote]

  А ако им пука, но така са го закъсали, че нямат как да си платят дълговете и/или да издържат близките си хора?

 44. 44 Профил на sevda_atina
  sevda_atina
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#43] от "mechopuh":

  ++++++++++++++

 45. 45 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#1] от "Читател":


  [quote#1:"Читател"]От милион и половина сънародници навън, едно 40 000 са решили да дадат гласеца си за управлението на Родината[/quote]
  И от тях 23 601 от Турция!!!
  Вече съм убеден, че това е целенасочена турска политика!

 46. 46 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#1] от "Читател":и за кого да гласуваме за бсп или за тиквата , като гласувахме за тиквата , какво направи , вкара ли някои едър комунист в затвора , не мерси

 47. 47 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Весело

  [quote#46:"dgidgo"]и за кого да гласуваме за бсп или за тиквата [/quote]
  За Светльо от "Ново 20"

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 48. 48 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#45] от "péro":

  Да потърся ли данните от избирателната секция в Стокхолм, за подадените бюлетини, по партии, от последните избори?

  Бях направо изумен, когато ги разглеждах.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 49. 49 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 948 Неутрално
 50. 50 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#45] от "péro":

  всъщност, народните представители вероятно са си мислили, че така - с новите зисиквания за саморъден подпис и свъзможност за пращане на заявления по електронен път - ще намалят точно гласовете на българските граждани в Турция, и ще увеличат гласовете на българските граждани в чужбина ИЗВЪН Турция.

  Но жестоко са се лъгали - както се лъжат всички, че проблема са гласуващите в Турция:

  1) гласоподавателите български граждани в Турция са изключително самоосъзнати за интересите си , и мобилизирани; каквито и формални изисквания да бъдат вкарани в закона, те просто ще се организират и ще ги спазят, и пак ще съберат нужните заявления и т.н.

  2) ЦИК вкара автогол с глупостта си да изисква конкретен, невъзможен за 95% от стандартните компютри електронен формат, с което ни намй-малко не затрудни събирането на заявления за нови секции в Турция (там не ги събират по електронен път), а напротив - удари активността на българските избиратели извън Турция, от които огромна част им е най-удобно да изпратят заявление електронно

  3) Избирателите на ДПС са високомобилизирани. Винаги гласуват около 80% от тях и на практика ДПС не може да изкара повече избиратели на избори.
  Нееднократно е показвано и доказвано, че повишение на избирателната активност на негласуващите за ДПС от с 15 процентни пункта (например от 55% на 70%) би довело до два ПЪТИ по-малкодепутати на ДПС в НС

  Така проблемът е ниската активност на противниците на ДПС, които на приказки са много недоволни от голямото влияние на ДПС в политиката на България, но не правят елементарното, супер-лесното и гарантиращо промени действие: може и да не харесват никого и да няма ЗА кого да гласуват, но да гласуват за който и да е друг от избираемите кандидати

  http://www.gadjokov.com
 51. 51 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  корекции в предния ми постинг, извинявам се:
  зисиквания => изисквания
  саморъден => саморъчен
  свъзможност => възможност

  http://www.gadjokov.com
 52. 52 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#49] от "Bullet":

  този пример перфектно доказва моята теза от постинга ми №50 (веднага следа вашия): мобилизираност на избирателите на ДПС и мързела и непукизма на противниците им е това, което дава власт на ДПС

  http://www.gadjokov.com
 53. 53 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  да припомня също, че през 2009-та точно гласовете на българските граждани в чужбина ИЗВЪН Турция почти изцяло парираха огромната избирателна активност там

  страхувам се, че сега няма да бъде постигнат този ефект, след като ЦИК грубо и незаконосъобразно възпрепятства най-лесния начин за подаване на заявления в чужбина - всеки българкси гражданин в чужбина може да гласува и без заявление , но ще има много по-малко секции, особено в географските райони където има много хора, но разпръснати - като САЩ

  http://www.gadjokov.com
 54. 54 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#46:"dgidgo"]и за кого да гласуваме [/quote]
  За Христов и Прошко разбира се, що за идиотски въпрос?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 55. 55 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#54] от "Десен":

  И що точно за тях?

  За какво се борят,каква им е платформата и в личен аспект ..мен кво ме топли тяхното избиране?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 56. 56 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 782 Неутрално
 57. 57 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#53:"Красимир Гаджоков"] след като ЦИК грубо и незаконосъобразно възпрепятства най-лесния начин за подаване на заявления в чужбина[/quote]

  Аз съм убеден, че управляващите ги е страх от вота на хората извън страната. Независимо от коя политическа сила са. Никой нищо не направи, всеки пречи на тази група избиратели.

  То са секции, заявления...дивотии.
  На турците обаче не могат да попречат талкова лесно.

  Нетният ефект се вижда.

 58. 58 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#55] от "Bullet":

  Гугъл знаеш ли какво е? Прошко си има блог където можеш лично да го питаш. За Христов - то е ясно - президенството е пътя на сините към съдебната власт. Тая срещу която в момента пръскате слюнки всички и заради която не ни пускат в шенгена.
  Какво те топли ли? Ами кажи ми ти? Мен не ме ползва, аз отдавна ползвам друга демокрация, друг език и друга страна. Ти щом си в тая - трябва да си наясно.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 59. 59 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#58] от "Десен":

  Ей ша ма ядосаш и като почна и аз като теб да се пенявя.

  Ама ще запазя благоприличии още малко или искаш да ти тресна един десен?

  Ти като не живееш в БГ ко се коркаш , кой ще да е бъдещият президент(заплатаджия с представителни функции)?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 60. 60 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  да добавя за незнаещите, че простотията на ЦИК - заявленията да са само в PDF файлове - беше оспорена от гражданина Стефан Манов

  и принципно делото беше спечелено, но на практика не ...

  ще каже някой: е как е възможно това?

  ами ето така: ВАС отмени решението на 1-вата инстанция - че някои решения на ЦИК са необжалваеми и че срока за обжалване е изтекъл така или иначе - но докато това стане, реалния срок за обжалване, който ВАС постанови със същото решение, вече беше вече изтекъл ...

  такива парадокси, че ум да му зайде на човек ....

  http://www.gadjokov.com
 61. 61 Профил на Мишуга
  Мишуга
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Най-добре спортувайте. Мятане на ГЕРБ и бягане на запад.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  До коментар [#5] от "leprikons":
  Нищо чудно точно заради това да го бавят. Бройката на тези избиратели може да се фабрикува по усмотрение на преброителите. Да не говорим за това, че те биха изразили вота си много по-недвусмислено. Едно, защото имат по-ясно изградени критерии за сравнение и второ, защото хич не им пука кой ляв, кой десен, кой лесен....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  [quote#59:"Bullet"]Ти като не живееш в БГ ко се коркаш , кой ще да е бъдещият президент(заплатаджия с представителни функции)? [/quote]
  Мисли за родината си умнико!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#2] от "Wornoxmaniak":

  Естествено,за кой друг?
  Аман от дърти политически утрепки,с мераци за власт.
  Кокала не се пуска лесно............

  It is the nice place.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK