Веселин Марешки ("ВМРО НИЕ", "Българска социалдемокрация")

Веселин Марешки

© Надежда Чипева, Капитал

Веселин МарешкиВеселин Марешки е една от най-дискутираните политически и бизнесфигури във Варна.


Той е роден през 1967 г. Завършва математическата гимназия в града, а висшето си инженерно образование започва в Москва. В руската столица обаче остава само три години, след което се връща в България и се дипломира във варненския Технически университет.


Никога не е работил по специалността си, тъй като започва да се занимава с частен бизнес още преди да завърши висшето си образование.
През 2005г. основава партията "Национално движение за свобода и демокрация" (НДСД), чийто председател е и в момента. През 2007 г. Марешки стана общински съветник, а след това и зам.-председател на Общинския съвет във Варна, избран с листата на РЗС. Скоро след изборите обаче той напусна партията.


На предстоящите избори за местна власт собственикът на едноименната верига аптеки ще участва като независим кандидат и няма да оглавява листа за съветници. Неговата номинация е подкрепена от  ВМРО-НИЕ и партията "Нова сила", които в морската столица ще се явят на изборите в коалиция под името "Промяна за Варна". В началото на септември подкрепата си Марешки обяви и партията "Българска социалдемокрация".


Пак заради него част от и без това малобройните членове на СДС във варненския район "Приморски" отказаха да застанат зад общата кандидатура на Синята коалиция за кмет на Варна.


Веселин Марешки е създател и собственик на най-голямата аптечна верига в страната, която носи неговото име. Той притежава дялове в 46 компании с разнородна дейност. Чрез фирмата "Варна фарма холдинг", на която е едноличен собственик, той притежава 100% от Медицински център "Младост" във Варна.


Чрез "Варнафарма холдинг" през февруари 2010г. Веселин Марешки придоби и сградата на БТК в морската столица заедно с още две сгради на обща стойност 16 млн. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK