Димо Стоев (Ред, законност, справедливост)

Димо Стоев е роден на 14 юли 1949 г. в Силистра. Завършва висшето си образование в Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов със специалност "Управление и финанси".


От 1999 до 2007 г. (през първите два мандата на сегашния варненски кмет Кирил Йорданов) той оглавява дирекция "Финанси и бюджет" в Община Варна.


През това време получава два пъти (2004 и 2005 г.) наградата "Общински финансист и финансов мениджър на България". Тя е присъждана от Асоциацията на председателите на общински съвети (АПОС) в България, свързана с академичното ръководство на свищовската акадевия, с което Стоев запазва близки контакти. Той е носител и на приза на АПОС за финансист на мандат 2003-2007.
Димо Стоев е автор и на книгата "Автоматизирано управление на ФРЗ в РБ".


През 2007г. Стоев бе издигнат като кандидат за кмет на Варна от Обединения блок на труда на Кръстьо Петков, но участието му в изборите като конкурент на Кирил Йорданов се оказа неуспешно.


Стоев обаче стана член на общинския съвет в града. През май 2010г. той официално обяви, че става член на ГЕРБ и преминава в групата съветници на партията във Варна.


След няколко опита да бъде номиниран като кандидат за кмет на ГЕРБ на предстоящите избори за местна власт, все още като член на ГЕРБ, през лятото на тази година, Стоев прие номинацията на партията на Яне Янев "Ред, законност, справедливост".


Димо Стоев е разведен и има две дъщери.


Владее френски и руски език.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK