"Бащицата на нацията", кукли на конци, магистралите и подслушването в дебата между Плевнелиев и Калфин

Номинираният от ГЕРБ кандидат-президент Росен Плевнелиев

© Анелия Николова

Номинираният от ГЕРБ кандидат-президент Росен ПлевнелиевКакво сте направили в последните две години? А вие какво сте направили в последните 20? В този стил протече дебатът между кандидатите за президент, издигнати от ГЕРБ и от БСП – Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин. Двамата участваха в диспут, организиран от ТВ 7 с водещ Николай Бареков.


Въпреки репликата на Плевнелиев, че Калфин явно се е объркал и си мисли, че се кандидатира за премиер на парламентарни избори, и двамата опоненти обсъждаха предимно теми, свързани с правомощията и действията на изпълнителната власт.


Дебатът се проведе след многобройни обвинения към ГЕРБ от щабовете и на Калфин, и на независимата Меглена Кунева, че Плевнелиев бяга от открит сблъсък с опонентите си.

Номинираният от левицата Ивайло Калфин още в началото атакува премиера Бойко Борисов. "В момента в България има един мераклия да бъде бащица на нацията. Функцията на президента е да се противопостави на този стил, да защити свободата и достойнството на гражданите." Така отговори той на първия въпрос в дебата: "Президентът – обединител или баща".
"Президентът е лидер. Той е визионер. Президентът е прагматичен, президентът носи отговорност за репутацията и обединението на нацията", отговори на този въпрос Плевнелиев. Опонентът му пък заяви, че президентът "не може да бъде нито баща, нито майка, по конституция той е изразител на единството на нащията. Важно е президентът да не е кукла на конци, която се управлява от стола на министър-председателя, който да му подава ножици и лентички, допълни Калфин.


Кандидатът на левицата донесе в студиото папка с данъчните си декларации от последните години и призова Плевнелиев също да покаже "отношението си към държавата". Неговият отговор – "Моите данъчни декларации са публични в две държави. Президентските избори в България никога не са печелени с папки, Калфин е на път да загуби по един вече известен начин". Така Плевнелиев припомни случая с избирането на Георги Първанов за първи мандат – след скандал с папка, показана от Петър Стоянов в ефира на телевизионен дебат, с която той атакува опонента си Богомил Бонев за политическа употреба на службите.


Кандидат-президентите поспориха и за случая Катуница – Плевнелиев попита какво е направила левицата, за да не се случат подобни събития и защо на изборите жителите на Катуница са гласували за БСП. А вие какво направихте в последните две години, репликира Калфин.


Зрител попита кандидата на ГЕРБ как ще защити свободата и достойнството на гражданите, след като сам се е съгласил да бъдете подслушван. Въпросът беше провокиран от скандала с подслушването, в който вестник "Галерия" огласи записи на премиера с министри и шефа на митниците Ваньо Танов.


"В предизборния си клип БСП казват, че се срамуват, че се подслушват журналисти - журналисти се подслушваха в делото "Галерия", по времето, когато Станишев беше премиер, а Калфин – вицепремиер", отговори Росен Плевнелиев.


"Ако искаме да дадем шанс на българите да гласуват "за", а не "против", тогава -  извън дребнотемието, извън подхвърлените папки, които не са проверени от компетентите институции, ние трябва да им дадем шанс да чуят нашите решения", допълни претендентът на ГЕРБ.


По темата за конституционните правомощия на държавния глава двамата се оказаха на различни позиции. "Не искам повече правомощия", обяви Плевнелиев и отново декларира, че ще работи да изпълване със смисъл на сегашните функции на президентската институция. Ивайло Калфин пък заяви, че би предложил промени, които засилват ролята на държавния глава. Даде за пример въвеждането на по-висока бариера за мнозинството, с което парламентът да отхвърля ветото на президента, нов закон за Консултативния съвет за национална сигурност, нов регламент за обявяването на референдуми и въвеждане на правото на граждани да се обръщат към Конституционния съд.


Разминаване в тезите им пролича и по темата трябва ли държавният глава да е социален президент  Според Калфин президентът трябва да отговаря на дневния ред на гражданите, а днес това са социалните проблеми. В Конституцията пише, че България е социална държава, странно би било президентът да не е социален, Първанов направи много по този въпрос, допълни кандидатът на левицата. Калфин коментира още, че е неприемливо проблемът с доходите на българите да се решава, като "премиерът каже на Европа да направи заплатите като нашите".


Реакцията на Плевнелиев: "Г-н Калфин не се кандидатира за министър-председател, нямаме парламентарни избори. Президентът не раздава пари, не раздава заплати и доходи. Той отговаря за това хората да могат да си изкарат сами парите, да имат икономическа перспектива. Да имаме национален план за развитие на икономиката и социалната сфера, а не да работим на парче". 


Последва дебат за строежа на магистралите, в който двамата поспориха за това колко точно средства за това идват от европейските фондове и кой от двамата е по-компетентен по темата.


Калфин пръв атакува Плевнелиев – цитира наследника на министерския му пост Лиляна Павлова, според която за тази година ЕС не дава средства за магистрала "Тракия", защото България не си ги е поискала. Добре знам какви европейски пари идват в България, защото съм член на бюджетната комисия в Европарламента, добави претендентът на БСП.


Вие очевидно сте некомпетентен член на бюджетната комисия, защото важното не са думите на политиците, а делата им, остро реагира Плевнелиев. Спорът за магистралите продължи до края на дебата.  


Към края на дискусията кандидатът на ГЕРБ обяви: "Г-н Калфин, ако вие гледате към миналото, аз гледам към бъдещето. Гледам във времето след седем години, когато България ще има седем магистрали и свръхскоростна връзка с Истанбул, така че хората от Истанбул да ходят на ски в България". В следващия бюджетен период на ЕС няма да има толкова средства за магистрали, ще ви стигнат ли средствата за 7 магистрали или отново ще ги вземете от пенсиите на хората, отговори му Калфин.


В отговор на въпрос Калфин обяви, че ако бъде избран за президент, ще инициира референдум за проучването и добива на шистов газ. По думите му действащата законова уредба за националните допитвания ограничава правата на гражданите. Плевнелиев се съгласи, но добави, че е важна подготовката и формулировката на въпроса. Референдумът е ядрената бомба на демокрацията, той е много силно средство, каза кандидатът на ГЕРБ и подчерта, че има случаи, в които изпълнителната власт носи отговорност и не трябва да бяга от нея чрез допитвания. Даде пример с идеята на Първанов за референдум за строежа на АЕЦ "Белене".


Попитан от Калфин дали е "за" или "против" проекта АЕЦ "Белене", Плевнелиев отговори: "Г-н Калфин е "за" Големия шлем. Аз съм против да се говори за Голям шлем и съм за прагматичен подход към всеки от проектите. Не мога да бъда "за", нито "против" АЕЦ "Белене", когато имаме една креативна декларация, на база на която се харчат стотици милиони от българските данъкоплатци, дори без да има договор".


Номинираният от ГЕРБ за президент попита опонента си какъв договор е подписал кабинета "Станишев" за новата атомна централа и на каква цена. "Договорът с доставчиците беше за 4 милиарда и 800 милиона евро за оборудването. Днес цената ще е много по-голяма", отговори Калфин.


Русия е стратегически партнор на Европейския съюз и България, като страна –членка, трябва също да развива стратегическо партньорство с Русия, обяви кандидатът на БСП на въпрос за отношенията с Москва. Претендентът на ГЕРБ пък каза на същия въпрос, че проектите от Големия шлем няма да се случат нито на всяка цена, нито защото са руски. Българският интерес е ние да погледнем всеки проект в неговата цялост, каза той и допълни: "Енергетиката не е Голям шлем, а е още енергийна ефективност и енергийна либерализация, и енергийна независимост, за да гарантираме, че никой повече няма да спре кранчето на България."


"Да загърбим миналото и да гледаме напред. Политиците се оценяват не по думите, а по делата. В последните две години аз правих нов тип политика- с конкретни резултати в интерес на обществото и хората. Сега разширявам хоризонта и добавям още по- голяма сила", завърши участието си в дебата Плевнелиев.


Обръщението на Калфин пък гласеше: "България има нужда от връщане на своето достойнство и свобода. Не президентът да казва "това не е моя работа, аз не давам пенсии, но правя магистрали", а да направи така, че проблемите на хората да станат проблем на институциите. За да нямаме още една институция в ръцете на един човек, който иска да управлява сам... Не искам България да връща тоталитаризма. Не искам да живея в такава държава".


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (408)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Малко мъчно ми стана за Боковия мъпет, Калфин го разнасяше като
  прословутия багер с цинковата...такова.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 3. 3 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Марионетката или куклата на конци е една от разновидностите кукли за куклен театър, задвижвана с конци.

  Често марионетка се използва в преносно значение: човек, правителство или държава, които действуват изцяло по чужда воля.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 4. 4 Профил на flint.
  flint.
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не му стига речниковия запас на Роската. Само витиевата фразеология и никакъв пълнеж!!

 5. 5 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#1] от "Forbidden Evil":


  До коментар [#2] от "wreck":

  Свиквайте.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3054 Любопитно

  Явно е, че магистралите ще продължават да се строят, повечко се говореше за ТЯХ отколкото трябваше...
  Росен Пл хич не беше свеж – нервен, неуверен, стегнат, не се владее... Жалко, че ГО провалиха, воглаве с ББ, трябваше да си остане какъвто беше - професионалист, за политик не става. Почти е прихванал АЗът, но при ББ е различно.
  ИКалфин май ще надмине Мастера – обигран, надменен, широко обхватна информация... Личи си школата на партията, а май Сергей или Гоце не му влияят, апаратчик си е от класа. Противно на самочувствието, което излъчва фигурата му, не афишира себе си.
  „Думите на политиците нямат никакво значение” – Росен Плевнелиев... трябва да има РЕСПЕКТ, само че към НАРОДА си!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Псевдо дебат между две фракции на една групировка ДС, които имат сходни виждания това са "БКП (проживковисти)" и "БСП(интелигентни)".

 8. 8 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ето кой измисля глупостите за "куклата на конци". Комунистите не спират с плюенето и злобеенето. Плевнелиев е най-добрия кандидат.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Мммм да циркът продължава,да му мисли публиката!!!!

 11. 11 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  КОМУНИЗЪМ ЗАВИНАГИ - ТОВА Е СЪДБА!

 12. 12 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Ужас.. тъп, безмислен дебат. Докато за Калфин знаех, че е тъп комунист, от Плевнелиев очаквах да покаже мисъл и адекватност, като бизнесмен какъвто се води. Пълно разочарование. Най-лошото е, че тъпия комунист водеше за носа Росенчо както си иска, а това е твърде лошо за всички нас.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 13. 13 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1506 Весело

  Ще доживея ли комуняга да си отвори устата и да не каже нещо за пенсиите?!

 14. 14 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Ей, ама много Убаво хортува туй наЩо мУмче бе!
  ...................
  Пак ли се подвеждаме от приказки? Ами той и Жорж Ганчев го докарваше от лаф! Да се подвеждаме от популистките приказки ли?
  Поставени сме пред дилема. От двете злини трябва да избираме по-малката. Калфин със сигурност ще стои в поза "пудел" пред бащицата Путин. Точно това ще ме принуди да гласувам за негов избираем противник.

  Да разлая троловете!!
 15. 15 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1441 Весело

  Евалата на Плевнелиев...размаза калфата на Гоце...

  الرجل الكبير
 16. 16 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#6] от "АБЪВ":

  В първата част на дебатите, Калфин каза едно нещо за улесняване на достъпа на гражданите до Конституционния съд.

  Това е сериозно и мамка му, ако го забрави.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 17. 17 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Безсмислено е да има дебати. Целта на Калфин на дебата е да оврека света и околностите и да оплюе колкото се може повече. Плевнелиев не е свикнал на омаскаряваща кампания, като всеки нормален човек трудно намира противодействие на нахалството и крещенето. Ако пък няма дебат калфин пак ще оврека света, че Плевнелиев бяга от дебат. Въобще как да се бориш с прасе се пита без да се окаляш. Плевнелиев трябва да е президент и тогава комунетата съвсем ще завехнат като препикано мушкато.

  Няма шики-мики.
 18. 18 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1895 Любопитно

  Не желая да ми бъде президент, субект, който САМ, РАБОЛЕПНО СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ КОНСТИТУЦИОННОТ СИ ПРАВО ДА НЕ БЪДЕ ПОДСЛУШВАН СЛЕДЕН И ЗАПИСВАН.
  В името на СВОЯ ПАТРОН!
  За благото на ВОЖДА СИ!
  Такъв субект не може да бъде гарант за националната сигурност!
  За личната сигурност и правата на гражданите е още по-ясен!
  !

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Иво Мирчев
  Иво Мирчев
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Калфин е много зле... То бива бива популизъм, но това вече на нищо не прилича...

  http://www.ivomirchev.com
 21. 21 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Охлюв срещу плужек. Срам ме беше да го гледам. Най-смисленото, коетох видехме, беше адамовата ябълка на Роската, която утре ше има мускулна треска от преглъщане.

 22. 22 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1441 Весело

  Калфата и Плевнята в диспут, с водещ Ники Дудука - абе тримата тия са направо готови прототипи за анимационно филмче на Доньо Донев...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 23. 23 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 459 Весело

  [quote#16:"wreck"]Това е сериозно и мамка му, ако го забрави. [/quote]
  В президентството ли го вече?Весело наистина.

 24. 24 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Плевенлиев е тоталитарно посочен, а не предложен кандидат. На когото му харесва да му посочват за кого да гласува хубаво се е подредил.

  Калфин е абсолютен КОМУНОИД, много по-алогичен от настояшият ГОЦЕ.

  Пръмова е неадекватно ДС предложение поставена с умисъл в надпреварата за да законспирира Калфин и да го направи избираем. Както и за лице пред Европа.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#23] от "gtr":

  Нали казахте да свикваме?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 27. 27 Профил на gtr
  gtr
  Рейтинг: 459 Весело

  [quote#23:"gtr"]В президентството ли го вече?[/quote]
  *В президентството ли го виждаш вече?

 28. 28 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 581 Гневно

  Жестока пропаганда стои зад тези двамата...Такова манипулиране на хората...Жалко има други достойни кандидати но техните послания няма да стигнат до хората поради Цензура!
  Тази държава няма бъдеще и по-добре да се закрие!

 29. 29 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Плевнелиев ако иска да спечели трябва да по-тренира малко сам срещу огледалото.Липсва му самоувереност,яснота в думите и практически седеше като че ли в защита.Аз искам уверен в думите си президент който да излъчва сила и възможност за справяне с проблемите.Плевнелиев засега не е този президент,но все пак по-добре той отколкото Калфин.

 30. 30 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#27] от "gtr":

  Кунева също може, така че не знам.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 31. 31 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  Изобщо победа на интелекта над празноглавците!

  Приготвил съм шампанското още за 23-ти!

 32. 32 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  ТРИМА КОМУНОИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ДС ЗАВЕРАТА В БЪЛГАРИЯ

  ТОТАЛНИ УЧАСТНИЦИ В ПОДМЯНАТА НА ПРЕХОДА.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  В момента в рекламната агенция на гербаджиите,кой знае защо наричана tv7 , тече яко damage control.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 35. 35 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Преди 5 години не отидох да гласувам на втори тур за президент, защото нямаше никакво значение за мен дали Гоце или Сидеров ще бъде избран. Този път обаче ако на балотажа отидат тези двамата, със сигурност ще гласувам.
  Калфин беше потресаващ.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#31] от "Wornoxmaniak":

  Това е все едно БОКО да победи сам себеси, нали?

  Да се самонадскочи в миг на просветление на мисълта вдъхнато му от бога на пожарникаро-полицаите, охранителите и масажистите.

 38. 38 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#33] от "Wornoxmaniak":

  Аз Сапатеро го гледах 8 години ,след 20 новембри ще гледам Мариано Рахой какво ще направи.
  И не ми давай акъл кой да гледам и кой не?vale!!!!!!!!

 39. 39 Профил на johnny.kay
  johnny.kay
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Много трудно може да се определи кои от двамата е по-голям тъпанар. Единия е пове4е мъпет от другия. Пък другия е по-голям крадец от първия.

 40. 40 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#35] от "katiya":

  ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪС НЕДЕЙСТВИТЕЛНА БюЛЕТИНА НА ПАРЧЕТА

 41. 41 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Както я е подкарал Племнялиев скоро може и да е безработен.

 42. 42 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1180 Любопитно

  А от къде се взе тази телевизия???
  Простете невежеството ми, но за пръв път чувам за нея

 43. 43 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Искам тея двамата да ги видя срещу вицето на Светльо - да ги обработва, а витков отстрани да им ги дозабива. Като каза Боко, че бг-политиката ще е театър, поне да вдигнем качеството на представлението. И ако някой нещо ... имам предвид само словесни удари и хватки.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 44. 44 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#37] от "convince":

  Само ви напомням за металното грачене на гласът ми, който ще смущава сънищата ви след 23-ти!

  Хи-хи!

 45. 45 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#42] от "ju.li":

  Пеевски> Цветан Василев>ГЕРБ

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 46. 46 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#40] от "convince":

  За съжаление това няма да предотврати избирането на някой от двамата за президент. Гласувайки с невалидни бюлетини най-много да осигурим трети мандат на Гоцето. А аз това няма да мога да си го простя.

 47. 47 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Конфигурацията за президентският вот кандидатурата е така нагласена за да няма празно - ВСЕ "ЧЕРВЕН" ДА Е ВОТА ЗА КОГОТО И ДА СЕ ГЛАСУВА.

 48. 48 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 894 Неутрално

  http://www.facebook.com/RosenPlevneliev

  колко бързо тече мисълта, а по тв7 колко добре продължават да използват ситуацията и продължават
  Браво на Бареков
  Повече конкретика наистина трябва
  ?Аз разбирам че Плевнелиев е против АЕЦ и Шистовия газ докато наличната информация е толкова оскъдна?

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 49. 49 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#46] от "katiya":

  Гоце няма конституционно право на това, той е политически покойник.

 50. 50 Профил на johnny.kay
  johnny.kay
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тоя дебат трябва да го преведат на английски и да го писнат по европейските телевизии. Та де що някои види българин да бега далече.

 51. 51 Профил на bilyar
  bilyar
  Рейтинг: 409 Неутрално

  калфин президент.
  туй то.

 52. 52 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  По едно време Роска вече я нямаше. Загуби усмивката, потъмня му лицето, започна да губи нерви и накрая беше изплашен.
  Смятам че победата на Калфин бе с явно превъзходство.

 53. 53 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#17:"daniel_defoe"]Въобще как да се бориш с прасе се пита без да се окаляш. [/quote]

  Трудна работа. Зависи. Ако е близо Коледа, е по-лесно.

 54. 54 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#48] от "t5eyes":

  ТОВА Е НАГЛА ПРЕДИЗБОРНА МАНИПУЛАЦИЯ.

  АЕЦ БЕЛЕНЕ ще се задвижи много бързо.

 55. 55 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#41] от "convince":

  Росен Плевнелиев и Маргарита Попова имат добри позиции във всички възрастови групи до 50 г. По-висока от средната е подкрепата за тях сред високообразованите, сред столичани и в големите градове, както и сред живеещите без лишения. В момента имат и гласовете на 80% от симпатизантите на ГЕРБ.

 56. 56 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Според мен на Плевнелиев му намазаха ските и го оставиха да се кюска с червените циментови глави, защото най - вероятно е попречил с нещо на някой милиционер а от цялата работа ще намаже Пръмовата снаха. / лично мнение и не ангажирам никой с него /

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 57. 57 Профил на utopist
  utopist
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Росен има необичайна дарба -и когато мълчи и когато говори, не казва нищо . Талант!

 58. 58 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#54] от "convince":

  Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са с най-добри позиции сред хората на възраст над 59 г., сред нискообразованите, ромите, турците и бедните. Двойката на соцпартията може да разчита на три четвърти (72%) от левия електорат и на 38% от симпатизантите на ДПС.


 59. 59 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#54] от "convince":

  така ще стане. само ЕС може да го спре, но покрай тая криза там и на тях не се надявам вече.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 60. 60 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#49] от "convince":

  Калфин си е направо клонинг на Гоцето. Това имах предвид.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#55] от "Wornoxmaniak":
  До коментар [#58] от "Wornoxmaniak":
  --------------
  says who, Worny?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 63. 63 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  НИСКАТА АКТИВНОСТ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ВОТА, САМО НЕДЕЙСТВИТЕЛНОТО КОЛИЧЕСТВО БЮЛЕТИНИ СА СПОСОБНИ ДА НАСРОчАТ НОВ ВОТ

 64. 64 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#58] от "Wornoxmaniak":

  е колко ниско образован трябва да си за да избереш за премиер, някой който е прочел 1(една) книга? и тука разни полютанти ще ми говорят за акции, финанси и т.н.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Калфин олекна по всички показатели! Размахва някакви папки с декларации! Смях!

  Плевнелиев беше спокоен, парира го по всички атаки под кръста и сам направи Калфин "луда гъба". За подслушванията на журналисти става дума, по времето на Калфин като вице-премиер!!!

  Калфин като калфа на Първанов няма щанс дори за балотаж!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на deeper
  deeper
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Вместо Калфин да бяха поканили Кунева. Поне щеше да има адекватен опонент Плевнелиев. Двамата са сравнително млади и нямат "красиви" и лъжливи" утайки от тоталитарно време. Калфин е поредният балон изплувал от "червено море" , който отново под критиките на "европейското слънце " ще гръмне и ще ни остави омаскарени за още незнам вече колко години...

 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#42] от "ju.li":

  ТВ7 е телевизийката на Делян Пеевски, финансирана от Герб с нашите пари, по-известна като рекламната агенция на гърбавите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1180 Весело

  До коментар [#45] от "wreck":


  До коментар [#69] от "Тони!":


  Благодаря, значи пропускът ми не е фатален и срамен

 72. 72 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#70] от "andimo":

  е има си достойна школа която да следва - БС(К)П

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 73. 73 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 894 Неутрално

  [quote#18:"AzDebil"]ОТКАЗАЛ ОТ КОНСТИТУЦИОННОТ СИ ПРАВО[/quote]
  Право, не задължение!

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 74. 74
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 75. 75 Профил на Raging
  Raging
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Най-важното го каза Тити Папазов - Тъжното е, че и двамата имат своите плюсове, а не искат да работят заедно. Дори напротив - колкото се може по-анти.

 76. 76 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#70] от "andimo":

  м/у другото, да ти споделя, овчаров ми е много "симпатичен", винаги се забавлявам на наглостта и самочуствието с което говори и навира журналистите в к. з. Когато съм го гледал, ми е било почти като на филм за мафията - голям купон.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 77. 77 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 894 Неутрално

  ако се дигна в четвъртото измерение, или ако точкувам като за оплимпиадата по бокс, няма да дам победата на никой от двамата в дебата

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 78. 78 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Гневно

  От много места има информация, че ГЕРП пазаруват гласове като за световно!!!!!!!!!!

 79. 79 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#71] от "ju.li":

  нищо не сте пропуснал. Т.нар. телевизия е официално посочена от ГЕРБ като тяхна рекламна агенция. Една от 32-те такива.

  Ако damage control-ът след дебатите не хване дикиш, Дудука ще го бият. Може лично Боко да го изгърби.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 80. 80 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#75] от "ragingcajun":

  те работят заедно, но поотделно за русия. т.е. конкуренцията си върши работата и подбира по добрия измекяр.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 81. 81 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Весело

  Калфин е доктор на няколко "престижни" университети! Освен това е евро-дупетат!

  Що не отиде някъде на професорска синекурна длъжност, каквато имаше при Първанов, ами се натиска като червен шопар за президент?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#60] от "katiya":

  Племнялиев е посочен кандидат под диктат, не че не е възможно всички постове в управлението да са на хора от една формация, но той просто е жертва на обстоятелствата и на себеси като член на БКП съдействащ активно и наивно за някъкви подменени правила, както навремето желев.

  КОЙТО ИСКА ДА МУ ПОСОчВАТ ПРЕЗИДЕНТ ЗА КОГОТО ДА ГЛАСУВА НЕКА ДА СИ ГЛАСУВА И АКО ТОВА Е ВОТА НА РОБИТЕ НЕКА БОРИСОВ ДА ОПРЕДЕЛЯ , А НЕ ХОРАТА

  В ПОВЕчЕТО ДЪРЖАВИ С ПАРЛАМЕНТАРНО УПРАВЛЕНИЕ ПРЕЗИДЕНТА СЕ ИЗБИРА ОТ ПАРЛАМЕНТА, ЗАЩОТО Е С ОКАСТРЕНИ ФУНКЦИИ, САМО У НАС КАКТО ВИНАГИ НАОПАКИ.

 84. 84 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#81:"Курт Деликуртев"]Що не отиде някъде на професорска синекурна длъжност, каквато имаше при Първанов, ами се натиска като червен шопар за президент? [/quote]
  Е как защо. За да пречи на Роска...

 85. 85 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  [quote#46:"katiya"]Гласувайки с невалидни бюлетини най-много да осигурим трети мандат на Гоцето. А аз това няма да мога да си го простя.[/quote]

  Брао булка.
  Връо си.
  Трети мандат на Гоце...
  Герберка...
  Абе, все питам из форума, ама няма кой да ми отговори. Що сте толкова неграмотни в ГЕРБ?

  ПП
  Да кажете на ония от Гоцето, че един от най-влиятелните мъже в света се казва Ху Дзинтао, та да не се гаврят с убитака младите комунета.

  Ecrasez l’infâme
 86. 86 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#84] от "rusamanova":


  [quote#84:"rusamanova"] За да пречи на Роска...[/quote]

  'рошко' ли имаш предвид?

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 87. 87 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Калфин и ментора му Първанов в подготовката за дебата са разчитали на късата памет на българина. Това е основната им грешка, всички останали са следствие. А Плевнелиев получи добър урок, че почтеността и толерантността при политическите спорове трябва да се измерва в относителни, а не в абсолютни единици. Когато пък срещу теб е опонент-комунист, тази категория трябва да бъде оставена извън студиото. Комунистически манталитет и почтеност са несъвместими понятия! За съжаление, налага се с вълците да се вие по вълчи, докато историята съвсем не ги изхвърли на бунището!

 88. 88 Профил на hm_
  hm_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мария Антоанета": много си права. Чак по едно жреме ми се искаше да ги замеря с нещо.... направо срам.."Вие за 20 години.... а вие за 2......." Изложиха се и двамата, да чуем утре и Кунева и да слагаме главата в торбата....

 89. 89 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#74:"stenli1"]От телевизията на Пеевски и ГЕРБ са извикали всичкия боклук да замазва издънките на Росенчо - Люба Кулезич, Огнян Стефанов и останалата паплач фенки на ГЕРП
  [/quote]
  Колко много мръсна пяна накрая се изля в студиото на Пеевски.

 90. 90 Профил на alex_bucephalus
  alex_bucephalus
  Рейтинг: 638 Весело

  Палажението е в палажение. Проста да падладйейеш! Направа ужасна!

  Аз проста няма гласува, ама пред каманиста Кальфина, аз предпачита Росен. То какъв то избор имаме? Никакой! Проста да падладйейеш!

 91. 91 Профил на Deni Ruk
  Deni Ruk
  Рейтинг: 472 Неутрално

  БРАВО, г-н ПЛЕВНЕЛИЕВ! Гордея се с Вас! Достойно и интелигентно поведение, не се подвеждайте по кряскането на хора, които нямат какво да кажат и все друг им е крив.

 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#85] от "Graf":

  Ти па са ше излезеш изненадан от герберската неадекватност и неграмотност...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 816 Гневно

  Плевнелиев е един симпатичен, интелигентен, амбициозен мениджър и нулев политик. Номинирането му за кандидат-президент ми прилича на назначаването на Христо Стоичков на поста нац. селекционер. Сега ни президентството ще е като президентство, ни магистралите като магистрали. Що ГЕРБ, като претендират толкова много, че са интелигентна и европейска партия не изкопаха един нов достоен човек?! А? Такъв беше Стоянов навремето, който въпреки че се наака накрая беше достоен президент. Обаче Плевнята е на път да се оака още в началото, което ще ме доведе до състояние още 5 години да гледам комунистически селянин за президент.

 94. 94 Профил на Кевурк Кевурклайнян
  Кевурк Кевурклайнян
  Рейтинг: 409 Неутрално

  И Плевнелиев и Калфин са ми близко до сърцето. Важното е да не спечели Меглена Кунева на Димитър Иванов, или Светльо Витков, както се каза при Мартин Карбовски, защото няма първа дама, няма си Цветелина Бориславова като нашият баща на народа Бойко.
  Градим България, Сливен и Хасково.
  Бойко е Терминатор II ! ХастаР ла виста, бейбе!

 95. 95 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#85] от "Graf":

  Графе, най мъ впичътли как Росенчо се натегна на, ъ-ъ-ъ институциите(така де, на Рапона) и се скара но мискинина Калфин, че нямал респект рийшли.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 96. 96 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#68] от "deeper":

  Ей, това герберастията е безкрайно награмотна.
  Пък имаш Интернет - отвори прочети:

  Меглелна Кунева - родена 22.6.1957 г. в София.
  Росен Плевнелиев - роден 14.5.1964 г. в Гоце Делчев.
  Ивайло Калфин - роден 30.5.1964 г. в София.

  Според теб кои двама от тримата са по-младите?

  Въпрос спецално за герберасти.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 97. 97 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#78] от "stenli1":
  Герб пазаруват /купуват/ избирателни комисии.
  Иначе Калфин е очевадния победител от т.нар. дебат. Повече конкретика, повече факти, повече интелект, особено в + е опита във външната политика.
  Плевнелиев щял да произвежда инженери, да си гледа магистрала Тракия, да се фука с Хемус и тунела под Шипка ?!!!
  П. Блъсков каза накрая, че нищо не са казали по 14-точки, където имат правомощия!

 98. 98 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  ЗА МЕН ТОВА СА ХОРА АКТИВНО УчАСТВАщИ В ПОДМЯНАТА НА ПРЕХОДА ТЕ НЕЗАСЛУЖАВАТ ГЛАСА НА НАРОДА

 99. 99 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#96] от "Forbidden Evil":

  разбира се, че бойко борисов. те това го знаят добре, всеки ден го преговарят.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 100. 100 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Калфин ме изненада, мислих го за тиха кабинетна мишка,а той можел да хапе.Жалко,че е кандидат на Гоце. Плевналиев се представи слабо, за разлика от уж неутралните коментатори извикани да го защитават,еле лелката от първата група как нагло го въздигаше,пък уж не била пристрастна. Най-точен беше Мишо Константинов и помислете върху това - тайната власт на президента. НСО работи без закон,Борисов лично обяви,че няма да правят такъв докато Гоце е шефа, а дали ще направят за Роско? С този министър на МВР дето подслушва яко?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK