Калфин: Бих предложил КС да разтълкува какво означава, че България е социална държава

Калфин: Бих предложил КС да разтълкува какво означава, че България е социална държава

© Цветелина Белутова, КапиталКато президент бих предложил на Конституционния съд да приеме тълкувателно решение какво означава записаното в преамбюла на Конституцията, че България е "социална държава". Това заяви Ивайло Калфин на среща с КНСБ, съобщиха от пресцентъра кандидатът на БСП за президент.
Според него трябва да стане ясно какво означава държавата да носи отговорност и каква точно отговорност за защитата на социалните интереси на българските граждани.


Калфин засегна темата за социална държава и социалния президент, за какъвто се обяви Георги Първанов в началото на втория си мандат на "Дондуков" 2, и при вчерашния дебат с кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев. "Президентът трябва да бъде социален. Президентът не е мениджър, който да наблюдава институциите как се движат. Президентът трябва да бъде човек, който изразява гласа на народа, той е човекът, който изразява народното единство", заяви вчера Калфин.


По-късно днес той се срещна и с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Пред бизнес организацията Калфин представи четири мерки за подобряване на бизнес средата. Сред тях са подобряването на образованието и развитието на високите технологии, възобновяемите енергийни източници и енергоспестяващите производства.
В момента финансирането на университетите е обвързано с броя на студентите, което води до снишаване на критериите. По-добре е финансирането да е свързано с реализацията на дипломиралите се, смята Калфин. Сигурно така ще има по-малко висшисти, но те ще са по-качествени и ще отговарят на потребностите на бизнеса, добави той.


Кандидатът за президент каза още, че трябва да се намерят възможности за насърчаване на националните и чуждите инвестиции, които били намалели не само заради кризата.Той обърна внимание и на еврофондовете със забележката, че у нас те се разглеждат "като заместващо, а не като допълващо финансиране на политики".

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1074 Гневно

  Означава, че такива като теб могат да си точат зъбите и да демагогстват с това!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 2. 2 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 640 Гневно

  Айде почнахме с глупостите, "демократична, правова и социална държава" се опитваме да създадем, не социалистическа!

 3. 3 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Калфин стои добре в кандидат президентската кампания. Показва дълбочина на мисълта и предлага добри политически практики.

 4. 4 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1074 Гневно

  "Сред тях са подобряването на образованието и развитието на високите технологии, възобновяемите енергийни източници и енергоспестяващите производства."

  Ти хвърли 12 млрд. в ядрения гьол на БелеНЕ, пък върви развивай сетне нови технологии, образование и възобновяеми източници! С какви пари?!...

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 5. 5 Профил на Цонев
  Цонев
  Рейтинг: 522 Неутрално

  "социална държава" е различно от "социалистиеска държава", първата се грижи за народа си, а при втората народа се грижи за социалистите...

  And some things that should not have been forgotten were lost. History became legend, legend became myth...
 6. 6 Профил на lybitel
  lybitel
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Браво за идеята! Конституцията трябва да се тълкува и да се изпълнява. Пише си го ясно - социална. Г-н Калфин не говори за социалистическа. Видяхме социалистическия музей от носталгия по миналото кой го построи, откри, снима се многократно.
  Толкова съзидателни идеи не си спомням кандидат за президент да е предлагал в кампанията си. Да си припомним и вчера на дебата как посочи малки изменения в Конституцията, които биха постигнали голям успех. Наистина е пример за добри практики и съвременна политическа визия и присъствие.
  Успех г-н Калфин!

 7. 7 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Аз не искам "социална" държава, а държава, която не ми пречи да се развивам и да бъда щастлив. "Социална" държава искат мързеливите паразити.

 8. 8 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#4] от "Един Градинар":

  Вярно е, че Боко иска да хвърли 12 милиарда в "този гьол". И докато боко се чуди, гьолът се пълни с парите ни, та нищо чудно до края на мандата им да станат и 20 милиарда!

 9. 9 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  това социална държава е пълна глупост - при нито едно правителство България не е била такава, няма и как да бъде - прах в очите на мат'ряла е това - Гоце е социален президент, нали изказва се загрижено и благо, преди да утрепе поредния архар. Калфин е същия тип апаратчик, както и Гоце, нищо ново. А тази пост-комунистическа конституция е крайно време да бъде променена.

  low riders team
 10. 10 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#7] от "johnniewalker":

  А това не е ли социална държава? За теб социална значи да се дават пари на малцинствата, което не е така!

 11. 11 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  гледам, предизборния щаб на Калфата се е регистрирал в Дневник. Ошибка сделали таваришчи, надо било в Дума зарегистрироватся, а патом НКВД ще ви регистрира куда надо.

  low riders team
 12. 12 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#9] от "Comandante Marques":

  Може да е глупост, но е записано в преамбюла на Конституцията! А защо досега не е спазвано? Това значи - държавата да не абдикира от отговорностите си към хората, да не гледа на нас само като на електорат, а да създаде условия за развитието на всеки човек!

 13. 13 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  ... а Гоце да им спусне тълкуванието...

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 14. 14 Профил на П>П>П
  П>П>П
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ми да пита гоце бе даее и бухала му с бухал!!!

 15. 15 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Мръсник.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 16. 16 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ами нали вие комунистите направихте тази конституция. Защо не ни обясните вие. На мене ми се струва, че държавата е социална само към вас ченгетата.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 17. 17 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#10] от "milan22":

  аз искам държава, в която защитата на собствеността и правата на хората е над всички социални измишльотини. Не искам държава, в която се прерапределя 40% от БВП с държавни и непазарни мерки.

  low riders team
 18. 18 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#12] от "milan22":

  т. нар. Конституция беше приета от едно фалшиво ВНС, в което се набутаха през 1990г. една купчина комунисти, след като фалшифицираха изборите тогава. Затова и тази конституция трябва да се промени и в нея да се запише - правото да защитаваш имота и живота си е над правото на циганска банда да те обере, защото социалната държава не им давала достатъчно за 15 чавета.

  low riders team
 19. 19 Профил на milan22
  milan22
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#17] от "Comandante Marques":

  Как мислиш, дали България е социална държава?

 20. 20 Профил на lybitel
  lybitel
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До "milan 22": Браво, чудесно обяснение. Наистина държавата не трябва да абдикира от отговорностите си към хората. Не виждам някъде да е написано "мързелива" държава. Трябва да се осъзнаят управляващите, които и да са те, че социалното напрежение нараства по цяла Европа. Догматичното обедняване, което се препоръчва като лекарство при всички проблеми не може да бъде прието от рационално мислещите хора. Мачкането на пенсионерите, като ги оставяме да мизерстват, не е решение на проблемите със застаряващото население. Трябва да се мисли в перспектива, да се адресират проблемите и да се решават. Трябва много работа да се излезе от скапаната ситуация в момента. Г-н Калфин не иска да дава на никого нищо наготово. Иска спазване на рамката от правила и механизми за осигуряване на възможности за развитие на всеки, без да ги дели на наши и ваши.

 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Калфин, ти си потвърждение на правилото, че по-нагли от комунистите няма. Аз не мога да разбера - два мандата имаме комунист президент. От най - тъпото място в БГ. Г.Димитров е от там. Никога БГ не е била социална държава и никога не е имала социален президент. Този плъх от ДС - Гоце - само дъвчеше - социален, социална и прочее тинтири минтири.Какво има да ти тълкува съда? Смотльо такъв - вдигнете стандарта на живот на населението вместо собствения си.Никога при комунистите не е имало благосъстояние.Преди трепаха , сега крадат и лъжат.Нещастници.От зор ще ме накарате да гласувам за Плевнелиев....

 22. 22 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Най-добре би било да предложи на гражданите да отправят питания до КС до него, а той - в качеството си на Президент - да ги вкарва в КС. В Германия всеки гражданин може да сезира КС, ако забележи противоконституционен текст в който и да е закон, редно е и у нас да може това да го правят всички граждани. Иначе сега какво излиза - тези, които приемат законите са тези, които трябва да сезират КС и затова се получават идиотщини...

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 23. 23 Профил на lybitel
  lybitel
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар 22: На практика предложи нещо много подобно на това, което Вие предлагате. Президентските правомощия и Конституцията имат нужда от размърдване. Подготовката на г-н Калфин е много по-добра от тази на г-н Плевнелиев, което видяхме снощи в дебата

 24. 24 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#9] от "Comandante Marques":

  Има ли някъде около името му "соц" ("цоц" би било по-правилно), смачкай му главата! Без значение дали е социалист, социал-демократ или национал-социалист. Всички са от едно котило!
  Живо доказателство е пачаврата на Путин - Г.Шрьодер.

  Да разлая троловете!!
 25. 25 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Никола Гешев си знаеше работата!

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 26. 26 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Калфин, ти може да предложиш КС да разтълкува какво е държава, какво е Конституция, какво е съвет, какво е Президент, какво е калфа, какво е св. Александър Невски, какво е Позитано...

  Ще имаш много работа, приятелю!
  Всички ти стискаме палци да спечелиш, че да може с теб да се питаме и мъдро да се замисляме над най-вжните неща и термини от живота и светлото бъдеще.

  П.С. Джендем къна гасем!

 27. 27 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 747 Разстроено

  Наглоста на комунистите вече не може да ме учуди ,може да предизвика само погнуса и инстинктивно движение на дясната ръка търсеща кобура.

 28. 28 Профил на lybitel
  lybitel
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Г-н Плевнелиев не може да предложи нова и съзидателна идея за развитието на България и на президентската институция. Вчера на дебата трябваше да го попитат "Можете ли по-убедителен начин да докажете, че ще се еманципирате от г-н Борисов?"
  Не може. Странно е как на 47 години той си представя институцията като пансион за благородни девици. Или по-точно за пенсионирани такива. Единственото, което се е подготвил да прави е да отговаря по устав: "Слушам, Г-н Генерал Борисов!"

 29. 29 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Само една мярка може да предприеме 1 обикновен човек с/у кризата в страната с инициали РБ.
  Това е да се махне от страната, докато имаме "мъдрото" решение на Мин. Съвет: да се държи икономиката на РЪЧНА СПИРАЧКА... още поне 2г
  Един ден един остарял вече "бивш" финансов министър ще се окайва, че е приел РОЛЯТА на най-мразения човек в кабинета...

 30. 30 Профил на d2kr
  d2kr
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Като президент този смотаняк, с визия на изкопан фараон явно ще се занимава с глупости и безсмислени дейности, подобно на своя гуру. Социалната държава на Гоце я видяхме. Същата ще бъде и при този. Само тъпи клишета. Ако ще има някаква социална дейност, тя ще се изразява в обгрижване на паразити, както винаги досега, а циганите вече са над 1 000 000, байно!

  "Чашата е пълна поне наполовина" - казал оптимистът. "Чашата е пълна само наполовина" - казал песимистът. "В чашата има отрова" - казал реалистът."
 31. 31 Профил на butarino
  butarino
  Рейтинг: 434 Весело

  Защо чак до КС? Аз мога да разясня какво е СОЦИАЛНА държава, както си я представя и защитава Калфин- тази държава, в която СОЦИАЛНИЯТ министър ходи с обувки, струващи 8-10 средни пенсии и обкичен в злато, обикаля света на държавни разноски и участвува в далавери за присвояване на бюджетни средства.

 32. 32 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#20] от "lybitel":

  абе ти да не си самия Калфин? толкова празни приказки на едно място

  low riders team
 33. 33 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#23] от "lybitel":

  най ме е страх от подготвени комунисти. По-добре неподготвени други, отколкото подготвени комуняги - като го чух как се изказва за агентите на ДС (дипломати) и ми се додрайфа - доносниците нали и те са подготвени?

  low riders team
 34. 34 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#31] от "butarino":

  има пет-шест хотела под чужди имена, мъжа и кара Мазерати и ще води пенсионери на море през октомври с пари от бюджета.

  low riders team
 35. 35 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Социална държава е държава, където президент е Гоце.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 36. 36 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#19] от "milan22":

  България няма нужда да бъде социална държава - има нужда да бъде държава, която не ограбва труда на едни, за да даде трохи на други и да хрантути комунисти и ченгета, докато се маскира като ЦОЦИАЛНА - всяко нещо започващо със соц, е отвращаваща демагогия

  low riders team
 37. 37 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#28] от "lybitel":

  звучиш ми като зле подготвен любител

  low riders team
 38. 38 Профил на moon744
  moon744
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Социална е държавата, в която се заплащат хонорари на коализационни партньори в личен план в размер на милион и половина лева. Социална е държавата, която има най-ниската работна заплата в ЕС. Социална е държавата, която при всички правителства предоставя на пенсионерите помощи, а не пенсии. Социална е грабителска държава, самоопредилила се като щедра, за да омае духа на онези, които вече са дали духа си. Накрая - социална е държавата, която дава себе си за пример, задето умъртвява последните дни на своите възрастни. Тук няма ляво и дясно. Двайсет години в България няма нищо социално.

 39. 39 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Снимката е шестица!
  С тоя изцъклен поглед Калфин не е за президент, ами за Карлуково.

  Да разлая троловете!!
 40. 40 Профил на lybitel
  lybitel
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Марки, личните нападки не помогнаха на Плевнелиев снощи. Персонални оценки има кой да ми дава, но не ги приемам от всеки. Подготвен съм достатъчно и знам какво приказвам, чети внимателно и ще разбереш

 41. 41 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Остават само няколко дни докато пак покажат по телевизията хамстера насран и подсмърчащ. Това е единствената ми утеха за загубеното време в слушане на предизборни простотии.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 42. 42 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Е това на снимката е плужек и кукла на конци, а не някой друг.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 43. 43 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Тя държавата трябва освен да е социална и да е справедлива, т.е. да не допуска някой да правят деца и въз основа на това да живеят на социални помощи като паразити. Може и за това да се пита КС - къде е границата на социалното със справедливото - до къде раждането на деца само с цел да се събират социални помощи се разбира като злоупотреба с право и незачитене интересите на другите.... много още може да се пита КС...

 44. 44 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Аз искам да питам КС кога смята да забрани БСП и ДПС - партиите на паразитите - некадърници.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 45. 45 Профил на monacensis
  monacensis
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Ами, как какво е? Това е държава, в която нагли мазни комунистически мекерета имат правото да цоцат от държавата необезпокоявани и то с поколения наред, а народът да опъва каиша и да ги хрантути, вместо да се вдигне и да се разправи с тая сган.
  Това е така, щото социумът в България е свикнал благата да се приватизират, а проблемите да се социализират.
  България е социална държава, щом може безскрупулни плазмодии да се кандидатират за президенти, бместо да сглобяват кантари в някой затвор...
  А най-срамното е, че за това недоразумение ще гласуват масово хора, които иначе би трябвало да са му противници - бедни и пенсионери! Не разбрахте ли, че точно той и подобните му са най-далече от вашите социалистически идеали? Хора, опмнете се, ако сте леви: Не гласувайте за чучелата на номенклатурната шайка! Дайте шанс на истински леви партии да участвуват в политическия живот!

 46. 46 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#8] от "milan22":

  Омразния на вси цървени Боко, (междувпрочем не е зле да му научите вече името, казва се Бойко и е Премиер на тази страна) не е подписвал нескопосани национално безотговорни хвърчащи листове с безброй анекси към тях, на ползу Атомекспортстрою!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Той да не е имал предвид "цоциална" ?

 48. 48 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Имам спомени че при създаването на конституцията ТОЧНО представителите на БСП дъжаха на този текст(а другите се правеха че се дърпат)
  Що Калфата на Партията не попита тях какво означава????? Е някой от тях вече може да са ги командировали в ГЕРБ , ама все ще ги открият

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 49. 49 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#40] от "lybitel":

  ама натюрлих, майне клайне

  low riders team
 50. 50 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 703 Неутрално

  [quote#46:"Един Градинар"](междувпрочем не е зле да му научите вече името, казва се Бойко и е Премиер на тази страна)[/quote]
  "МЕЖДУВПРОЧЕМ" не е зле да научиш че межу Гоцета и Боцета РАЗЛИКА НЯМА!
  И нито Боце е премир на България нито Гоце е президент на България !
  И двамата са "премиер" и "президент" НА ПАРТИЯТА! Така е в ЕДНОПАРТИЙНИТЕ ДЪРЖАВИ!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 51. 51 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  По-добре е да питаш Гоце-"социалния президент"...

 52. 52 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  също за особено удачно ми се вижда КС да въведе имуществен и образователен ценз за гласуване - не може човек който не е успял да завърши поне средно образование, или който не е изкарал поне 5000 (примерно) лева и платил данък върху тях да избира кой да е начело на държавата или в парламента. Не може за да караш кола или да носиш оръжие да държиш изпити и да доказваш че не си луд, а за да раждаш несретници при всяко оплождане да получаваш и пари от държавата.

  low riders team
 53. 53 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  ама Калфин на снимката верно гледа като тупан

  low riders team
 54. 54 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  Др Калфин, за социалната държава е напълно достатъчно да има "Социален президент"

 55. 55 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Защо трябва да ходиш , чак до КС-питай мене!!! Социална държава означва , българите да си отглеждат циганите , дето утре като се развъдят в достатъчно количество , ще ги прогонят от държавата им!!!

 56. 56 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#52] от "Comandante Marques":
  Комунистическата Партия е в чудо, че не може да прилъже гласуващи ВЪОБЩЕ(за "разноцветните" си креатури - кандидат президенти), ти си тръгнал ограничения да им предлагаш!

  Иначе комунустите и ченгетата им са като дялан камък! Където ги поставиш там пасват ! За "честни частници" за "капиталисти" за "социални премиери и празиденти", за "леви" за "десни" за собственици на "медии", за "носители на ордени" за "поченти членове" на всякакви Съюзи ........пък било то и съвецки .....

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 57. 57 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#17:"Comandante Marques"]аз искам държава, в която защитата на собствеността и правата на хората е над всички социални измишльотини. Не искам държава, в която се прерапределя 40% от БВП с държавни и непазарни мерки.[/quote]

  1000+
  И аз така. Бог да пази България.

 58. 58 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#20:"lybitel"]Г-н Калфин не иска да дава на никого нищо наготово. Иска спазване на рамката от правила и механизми за осигуряване на възможности за развитие на всеки, без да ги дели на наши и ваши.[/quote]

  Всички го искаме това. Това не е социална държава, а правова държава.
  Калфин е демагог, комунист.

 59. 59 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  "Бих предложил КС да разтълкува какво означава, че България е социална държава"

  Милият, няма ли кой да му разтълкува? Ако пък е нямал предвид себе си, а е имал предвид партия която от промените насам е имала 3 правителства, два мандата президент и съдебна власт във всичките е и форми тогава не е ли най-добре да се съберат на един конгрес и сами да си изяснят. Най-напред нека си изяснят че властта не е средство за разбогатяване на семейство, роднини и приятели, а пък тогава да минат на социална държава.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 60. 60 Профил на АК
  АК
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Социална държава е това, което социалният президент и съветниците му не разбират.

 61. 61 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#41:"Свинчуга"]хамстра насран и подсмърчащ[/quote]

  Аз чакам да видя, как ще обясни, че ще поеме отговорност като остане начело на партията си. Щото другото е бягство.
  Много беше добро това.

 62. 62 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  #59, всъщност парадоксалното е, че след промените и първите демократични избори през юни 1990 насам СДС е разполагало с не по-малко власт, отколкото БСП.
  1.БСП имаха изцяло свое правителство в периода юни 1990-декември 1990 ( Луканов) и през периода януари 1995-януари 1997 ( Жан Виденов), т.е. по-малко от 3 години. Участваха и в доминирано от тях коалиционно правителство през периода 2005-2009.
  2. СДС имаха 1 година и нещо самостоятелно правителство ( октомври 1991- декември 1992, Ф.Димитров), после 4 години самостоятелно управление ( 1997-2001) начело с И.Костов, т.е. повече от 5 години самостоятелно управление.
  3. СДС излъчиха два пъти главен прокурор от своите среди ( Татарчев и Филчев), а БСП - веднъж ( Велчев).
  4. И БСП, И СДС имаха свой президент два мандата ( Ж.Желев и П.Стоянов, от една страна, и Първанов, от друга).

 63. 63 Профил на Мушморок
  Мушморок
  Рейтинг: 1128 Разстроено

  Айде .... и тоя форум беше грубо налазен от комуняги. А беше хубаво тук.
  RIP Дневник.

  "Най-голямото неравенство е да изравняваш неравните неща" - Аристотел
 64. 64 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  До коментар [#41] от "Свинчуга":
  [quote#41:"Свинчуга"]Оставт само няколко дни докато пак покажат по телевизията хамстера насран и подсмърчащ. [/quote]
  Това са наследствени комунисти. Те са като котките, хиляда пъти ще се извъртят но няма да си признаят. Цялата подготовка с дискредитирането на ЦИК и внушението за служебна победа на ГЕРБ беше точно за това, за оправдание след изборите. Бъди сигурен че ще ореват орталъка със сигнали за нередности, купени гласове, масови гласувания на цигани и ще апелират пред ЕС, ООН, Галактическия съвет и.т.н. за откарднатата им изборна победа. Нагли са и в червата.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 65. 65 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Първото нещо, което обединява гражданите е закона който важи за всички еднакво. Ако това условие не е изпълнено

  няма значение какво е написано - капиталистическа държава или социална си е все едно. Свободата се крепи на закони и

  спазването им от всички, а тиранията на нарушаването им и на недосегаемостта на всяващите страх.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 66. 66 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#44] от "Свинчуга": Още по Коледа, когато колят свинчугите!

 67. 67 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#38] от "moon744": "социална" е държавата, която взема 10% данък и от бедния и от богатия, която позволява чрез фирмите си търговци да освобождават от ДДС личното си потребление предимно на луксозни стоки, която търпи търтеи и спекуланти като цар Киро и подобните му, която позволи морският бряг да бъде застроен с бетонни замъци, а плажовете да се покрият платени чадъри, която замени пущинаци по баирите с терени на първа линия ... Да живее върховенството на най-важния от Законите!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK