Плевнелиев и Попова обещаха на бизнеса административна реформа и електронно правителство

Плевнелиев и Попова обещаха на бизнеса административна реформа и електронно правителство

© Красимир ЮскеселиевАдминистративна реформа, електронно правителство и повече прозрачност при разпределянето на бюджетните пари ще бъдат основните насоки за кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев, ако спечели изборите. Това каза той на среща днес с членове на Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал и Българската търговско-промишлена палата.


Плевнелиев и кандидат-вицепрезидентът му Маргарита Попова са обещали на работодателите да работят за по-отговорна администрация, повече икономика във външната политика и взаимодействие между бизнеса и президентството. Самата среща между тях беше закрита, а след края й Плевнелиев съобщи за основните си идеи, свързани с икономиката.


Пред работодателските организации кандидатите са обещали да създадат Съвет за икономическа и социална политика, и Съвет по регионално развитие, които да определят дългосрочни цели. Плевнелиев обяви, че ще търси възможност за по-добра публичност на бюджетните разходи и ще бъде президент, който активно ще присъства в парламента.
По думите на Сашо Дончев, председател на Българската стопанска камара, кандидат-президентската двойка се е ангажирала да не се допусне приемането на закони без предварителна оценка за въздействието им. В понеделник друг от кандидатите за държавен глава – независимата Меглена Кунева, заяви, че трябва да се направят стрес-тестове на всички закони, засягащи бизнеса.


Маргарита Попова, която е и министър на правосъдието, днес е предложила да има нова среща, на която да се обсъжда незаконната имиграция и даването на убежище. Според нея даването на закрила трябва да се контролира и да се съобразява с възможностите на България, които не са големи.


Следващата среща на работодателските организации с кандидатите за държавен глава е на 18 октомври – тогава те ще обсъждат проблемите на икономиката с Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от БСП. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK