Последният дебат за София – за бездомните кучета и паркирането, и недоволни кандидати

Изследване на "Алфа рисърч" от началото на октомври

© Дневник

Изследване на "Алфа рисърч" от началото на октомвриЗа повече от час дебат между 7 от кандидатите за кмет на София по БиТиВи те успяха да обсъдят въпросите с бездомните кучета и организацията на движение в столицата. Като цяло разговорът не прехвърли добрия тон, но през голяма част от времето кандидатите говориха едновременно и тезите им нямаше как да се чуят. Някои от тях се оплакаха, че дебатът не е по същество и дори минути преди края Владимир Каролев (НДСВ) напусна студиото. Прошко Прошков ("Синята коалиция") пък обяви, че така структуриран разговорът е на "санитарно-битово ниво" и това обижда зрителите. Кандидатът на левицата пък използва случая да се извини на кмета Йорданка Фандъкова, ако е я засегнал с нещо по време на кампанията и я посъветва да не излиза недостойно от недостойна ситуация, но не уточни какво има предвид.


Първият въпрос беше за бездомните кучета – кандидатите не пропуснаха да поспорят от кога датира проблемът – дали от времето на Стефан Софиянски, който също беше сред участниците или от управлението на ГЕРБ в общината. Георги Кадиев (БСП) изчисли, че бездомните кучета живеят 3-4 години и затова те не са от "поколението на Софиянски" а от управлението на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова. Като цяло кандидатите се спряха на идеите за изграждане на нови приюти, редовно преброяване на тези животни, както и на мерки за стимулиране на осиновяването на бездомните кучета, за които Кадиев смята да предложи програма, с която общината да го финансира.


Другата по голяма тема, по която спориха номинираните беше паркирането в столицата и по-конкретно в центъра и върху зелените площи. Според Йорданка Фандъкова най-доброто средства за борба с нарушителите, които паркират на нерегламентирани места са антипаркинг колчетата. Тя призна, че от програма на общината от преди 4 години да се изградят 27 паркинга в София няма нито един завършен. Според кандидата на "Атака" Николай Пехливанов пътят за решаване на проблема не е със санкции, а според Ангел Джамбазки (ВМРО) паркингите не трябва да се концентрират в центъра, защото така привличат потока от автомобили точно натам. Софиянски пък, който докато негови опоненти се изказваха, се разходи да поговори с Владимир Каролев, спомена за изграждане на подземни паркинги под жилищните блокове.
Фандъкова обясни, че част от борбата с проблема е изграждането на метрото, с което ще се направят четири големи буферни паркинга за 2700 места. Кадиев попита как всички паркинги, които са за около 17 000 места, ще решат проблема, след като регистрираните в София коли са 1 млн.


Настоящият кмет посочи, че пътят за решаване на проблема е публично-частното партньорството, както и изграждането на паркинги в крайните квартали.


На финала кандидатите трябваше да отговорят накратко на въпросите коя улица в София трябва да стане изцяло пешеходна, възможно ли е да се плаща такса "смет" въз основа на количеството отпадък и какво мислят по въпроса за връщане на софийското жителство.


Сред изброените улици бяха "Съборна", пресечките на "Шишман", Ларгото, както и района около "Св. Неделя". За такса "смет" всички се обединиха, че трябва да се случи, но въпросът бил как това да стане. За софийското жителство отговорите на кандидатите не се чуха, защото всички заговориха в един глас, Каролев напусна студиото с обвинението, че това не е сериозна тема, а Прошко Прошков критикува, че трябва да се говори повече за промяната, която само той може да донесе в София.


На финала на дебата водещите обобщиха че, макар и малко, са се чули конкретни тези, а дебатът е бил труден.

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  Добре изпечени

  Добре облечени

  Добре умно-говорещи Мутри на Прехпода се надпреварваха да нападат Данчето Фандъкова.

  Ама важното е да не си крадлив и корумпиран !!!

  - Успех на Фандъкова !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 2. 2 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Весело  От умно-приказване

  и
  нищо-говорене - полза няма !!

  Като си крадлив и завистлив - какво от това, че не си учителка ??!!  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 3. 3 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  По смешен дебат не бях гледал,нищо съществено

 4. 4 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално  Важното е, че не е корумпирана !!!

  Дори бе-се-парската мутра и го призна.  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 5. 5 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Общо взето нито един има ясна идея как да се пребори с проблемите на София.

 6. 6 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Най-слаба беше Фандъкова! Нея поне сме я видяли какво може, толкова ще може и ако продължи, не мислите ли така?

  Тя не разреши нито един проблем на София, напротив задълбочи ги всичките!

  Общинската администрация стана още по-тромава и корумпирана!
  Кучетата,дупките,тротоарите,околоблоковите пространства,пътищата,зелените площи,озеленяването,неподдържаните корони на дърветата, неподдържаните осветителни тела по улиците, хаотичните показни акции - всичко това се задълбочи и стана още по-трагично! Крайните квартали се превърнаха в гета! без визия за фасадите им,без визия за околоблоковите пространства,всичко се отлага във времето, а тогава всичко става по-тежко! Не се прехвърли земята под блоковете на собствениците в ЕС! Изопщо какво се направи смислено и в полза на гражданите? Започнаха да се разрушават избирателно остъклени балкони , които били незаконни, а такива са поради безхаберието на държавните и общински чиновници!

  Кога Фандъкова ще бъде готова с Публичният регистър на всички общински обекти без акт 16, без технически паспорти и които са напълно незаконни? Кога ще започнат да се разрушават незаконните общински имоти? Най-голямата корупция е в арх.отдели на районните общински администрации и в ДАГ,която монополно продължава да издава Удостоверенията за въвеждане в експлоатация и корупцията е на МАХ отвсякъде там!

  Кога ще видим едни нормални подлези, детски площадки - всичките са незаконни и без конструктивни експертизи?

  Кога самите общински администрации ще спазват собствените си наредби например да не пушат по време на заседания на СОС,комисиите в общината? Кога ще бъдат свалени климатиците и сателитните чинии от фасадите на общинските администрации? Кога самите общинари ще паркират правилно,кога ще решават реално проблемите на гражданите, а не да ги разсрочват във времето?

  Докога правилата няма да важат за общинските чиновници?

  След изборите очаквайте повишаване на такса смет и данък сгради поради по-високите данъчни оценки на жилищата, това не го направи Фандъкова до сега защото идваха избори!
  Докога общинската администрация в София няма да има публичност на заседанията на СОС.Искаме онлайн интернет показване на всички заседания на СОС за да ги контролираме пряко!

 7. 7 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 395 Весело

  Мен софия не ме интересува.

 8. 8 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Весело

  Същите теми ще бъдат основни,приоритетни и взети присърце и след четири години

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Успех на Фандъкова,още на първи тур,да ги отнесе!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  [quote#1:"barcelonski"]Ама важното е да не си крадлив и корумпиран !!! [/quote]
  ...Което не ти пречи да си некадърен,а пък ако Партийния ти щеф и подставения председател на СОС са си милиционер-мутро-корумпета,си става 2 в едно..

 11. 11 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  БТВ в напъните си да са водеща телевизия станаха направо жалки с тези предизборни кандидати. Анна Цолова е толкова посредственна, а заедно с Виктор Николаев постоянно се цупят ако някой отправи критика към телевизията. Ами нали те са ги поканили за мнение ?!?

 12. 12 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Общо взето София ще гласува за Прошко Прошков. Защото промяната трябва да започне от София, а той е и най-подходящия човек да носи промяната! Успех на първия тур, а на балотажа ще се види кой кой е!

 13. 13 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  По закон общините дължат огромни глоби заради кученцата. Забравих крайният срок докога беше, май че мина. Но на кого му пука.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 14. 14 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Е, след като и изпечен комунист, какъвто е Кадиев, се извини официално на Фандъкова, значи наистина комуноидите малко се оляха в тази кампания. То не беше гнус и злоба, то не бяха лъжи, то не беше "червен вятър"... Най-ужасното за мен, е че тези същите хора живеят на улицата, пазаруват в магазините, учат децата ми... Но ък ще видим колко броя са на тези избори. Кадиев, Ст.Д., Калфин, Збогом!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 15. 15 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#12] от "Deepdish":

  За мен промяната трябва да започне от с.Дъбеш

 16. 16 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ...Георги Кадиев (БСП) изчисли, че бездомните кучета живеят 3-4 години ... стимулиране на осиновяването на бездомните кучета, за които Кадиев смята да предложи програма, с която общината да го финансира...

  Тоя ако не стане кмет (а как ли ще стане?), е готов или за водещ в "Енимъл Планет", или поне за ко-водещ на Робин Кафалиев в "Най-смешните животни и хора на планетата"...

  Представям си - отчиташ на хартия помияр, дето да гледа нам-кой-си със синовна обич, че и общината разходва едни кинти за това! Що пари могат да изтекат тука - личи си, че момчето е със закалка от "столетницата"...

  Колкото до онова "редовно преброяване на тези животни" - знаят ли кандидатите, че веднъж вече бе удължен законовият срок за прибиране на помиярите от улицата? И че на кмета се вменява отговорност за неизпълнението му - по 100-или-повече кинта на мастия, ако не се лъжа...

 17. 17 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#12] от "Deepdish":

  Явно асоциираш София със себе си. Дай да видим какво е направил Прошко в поверената му община до момента?
  Данчето, че не е корумпирана няма значение в случая. И Жан Виденов беше честен по време на управлението му, но крадците около него бяха много. Интересното е кои хора ще се намърдат в СОС, защото там трябва по-сериозен контрол. И Кадиев в тази връзка дори до избори не трябваше да стига.

 18. 18 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Слаба БТВ, слаби водещи - за Цолова ще си мълча. Общо взето Данчето затвърди образ на семпла лелка, случайно попаднала в мелачката на политиката. Да, не е лично корумпирана, но това важеше и за Жан Виденов, така че ....

 19. 19 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#17] от "gogo2011":
  Точно! Важно е кои ще се намърдат тайно и подмолно в СОС - най-корумпирания председател Андрей Иванов, който се надпреварва по апартаменти с ЦВ. Цв., тримата подкупващи съветници на Росен Плевнелиев.... доносника от ДС Каролев .... списъка е дълъг - все от партиите на ББ - НДСВ и Герб

 20. 20 Профил на rhiad
  rhiad
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Кучетата били от 4 години?! Кадиев що не се гръмне! София е кучкарник от вермето на Софиянски!

  Модераторът е ПЕДЕРАСТ!
 21. 21 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2777 Весело

  "Георги Кадиев (БСП) изчисли, че бездомните кучета живеят 3-4 години и затова те не са от "поколението на Софиянски" а от управлението на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова." Аз пък мислех,че живеят и над 10 години,А то Борисов и за тях е бил виновен.Май в религията на комунистите има нов дявол освен Костов и това е Борисов... А за Каролев-защо се е разсърдил-да не са го питали за агент Камен?!

 22. 22 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Фандъкова наистина е абсолютно посредствена лелка и ако не беше лансирана от Тиквата, човек бил могъл да се спъне в нея без да я забележи. В този дебат обаче тя и да искаше, нямаше шанс да защити позиция, защото още преди да успее да реагира подлогите Цолова и Николаев се хвърляха да я защитават. Двамата не отлепиха език от задника й през целия дебат.
  Иначе най-читавото изказване си беше на Прошко, който каза, че при едно нормално управление на столицата дебатът не би бил на подобно санитарно-битово ниво, а щеше да засегне визиите за бъдещето на града. Нито Тиквата, нито марионетката му решиха проблема с кучетата, с дупките, с паркирането, със задръстванията. Да не говорим за Софиянски, който обясни подробно как може да се оправи всичко, само пропусна да каже защо не го направи за двата си мандата като кмет.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 23. 23 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Поредната срамна проява на политически лица......ако това е дебат, то София е най-красивият град на света......

  Не съм магаре;-)
 24. 24 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#19] от "kaloianski":

  Даа, а Андрей Иванов е несменяем. Най-ценният им кадър в листата, не можеш го измести от челните позиции.

 25. 25 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  До коментар [#17] от "gogo2011":София има и сега 2ма заместник- кмета от Синята Коалиция един от ДСБ и един от СДС.Те явно са идеални-голяма част от администрацията в Софийска община и в районите общини е от СДС и ДСБ и са там още от времето на Софиянски.Но ако питаш някой от привържениците на Синята Коалиция,в общината стои само Фандъкова ,други не съществуват..

 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#6] от "newmind":

  Аз на тези кандидат кметове бих им задал един друг въпрос - как е хеджиран валутния риск от заема в Японски йени за строителството на метрото, чиято левова равностойност в момента надхвърля 200 милиона лева.

  Въпросът е още по актуален на фона на преположенията, че еврото може да бъде девалвирано да под 1 долар, което директно би увеличило този дълг на около 300 милиона лева.


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на todor_dimi
  todor_dimi
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#1] от "barcelonski":

  То тя Фандъчето може и да не е корумпирана, ама Андрей Иванов е и престъпната небрежност, с която си затваря очите пречи на развитието на града. Така че да не говорим за добрата Фандъкова.

 28. 28 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#17] от "gogo2011":

  Виж сега, Прошко нямаше как да оправи дупките и градинките в Лозенец, защото по закон това се прави от голяма столична община и съответно средствата се отпускат оттам. В общи линии районните кметове нямат никакви правомощия и разполагат с бюджетколкото да издържа собствената си администрация, която отхвърля административни задачи. В районните общини не се решава нищо. Иначе в Лозенец предизборно от две седмици едни омерзени циганки прехвърлят опадалите листа от единия тротоар на другия, но това пак е по заръка на голямата община.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 29. 29 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#25] от "yanne":

  Ей сега ще ти наскачат сините да те оборват как всичко от ГЕРБ идвало, а те били с вързани ръце.

 30. 30 Профил на koshmei
  koshmei
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Хора, Прошко и Светльо! Другото е плява!
  Лично мнение.

  http://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs мултак до мултак
 31. 31 Профил на todor_dimi
  todor_dimi
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Искам да кажа още, че ми писна от глупотевините на Фандъкова. Много мразя хора, които ми се правят на много добрички, а всъщност работят, за да прикрият далаверите на другите. Да не се заблуждаваме - през Фандъкова вече котараците си разпределят баницата.

 32. 32 Профил на ugz411068663
  ugz411068663
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#23] от "Марко":

  софия беше красив град преди великото преселение

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 33. 33 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  [quote#13:"Dehumanizer"]По закон общините дължат огромни глоби заради кученцата. Забравих крайният срок докога беше, май че мина. Но на кого му пука.[/quote]
  Удължиха го тоя срок в началото на годината. Иначе и след минаването на новия пак ще е същото положението- просто дфирми като Екоравновесие само симулират дейност. Допреди година живях в Манастирски. Имаше една кучка, дето беше с марка за кастриране, но си раждаше по два пъти годишно по 5-6 кутрета. Постоянно се чуваше един много гаден лай(малките издават едни пискливи звуци, от които дограмата не спасява, а и си лаят по цяла нощ), а майката постоянно се зъбеше на хората и много обичаше да напада детски колички. Даже съм се обаждал на телефона на общината и уж щяха да плащат екип, но нищо не се чу и видя...
  Просто общините ни отдавна разпределят едни пари за проекти и дейности, но не работят по тях, а просто търсят кой да прибере средствата срещу комисионна. А и как иначе чиновници на по 500-600лв заплата ще имат стандарта на хора с над 2000лв месечно? Затова и улиците са надупчени или на вълни, постоянно се кърпи нещо, което е оправяно преди месеци, и т.н. Тоя град е съсипан от корупцията. За съжаление СОС от времето на Софийнски е със същите основни играчи вътре и явно са угодни на всяко управление.

 34. 34 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Прав е Прошко, Фандъкова дори и самата да не краде просто не е личност която да се справи с тия дето лапат. Диков и компания съсвем са се развилняли с нейното бездействие и сервилност към властта. Това че е добър, човек далеч не значи че е добър политик или кмет.

 35. 35 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Да не говорим, че ако Костов беше издигнал фандъкова, герберите щяхте да я плюете като изоглавени. Реално все още гласувате без умисъл за Боко.

 36. 36 Профил на Malena
  Malena
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#22] от "bravo":

  Това е то ГЕРБ, мутри и лелки

  Затова - гласуване за Прошко и да ги махаме поне от София

 37. 37 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#28] от "bravo":

  Виж сега, или ставаш за лидер или си отиваш. Сега можем да си разправяме колкото искаш приказки какво било и кой бил виновен. Това са само оправдания. Дори кметове на села, които искаха да направят нещо го направиха. С тичане, натискане, и ако трябва с даване на публичност на действията му.

 38. 38 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ето ви и друга тема - минералните бани.

  вчера в автобуса една баба дето едва се крепеше на бастуна си седна до друга баба, която я пита къде е тръгнала. бабата с бастуна каза, че отива в Панчарево на баня.

  - Не ти ли е студено?

  - Студено ми е, ама в града затвориха всички бани - да правят спа-центрове и търговия.

  после изреди затворените бани и заключи:

  - Още турчина ги е построил, а тия дойдоха на власт и ги изпозатвориха. После викат "Гласувай за нас".

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 39. 39 Профил на m0lt3n
  m0lt3n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Реално София има 3 много наболели проблема:

  1. Движение - Метро, подземни паркинги, такса вредни емисии.

  2.Улични кучета - Много, Хранени от пенсионери, несигурни след определена възраст при намаляване на обонянието, потенциална опасност за деца и възрастни хора.

  3.Инфраструктура - МОЛ до МОЛ... Стар панелен фонд по крайните квартали.

  Това е което ме интересува, и което трябва да се реши в срокове, за да сме Европейска столица...

 40. 40 Профил на JO TA KE THE BEST!!!
  JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Откъм акъл са мнооооооого зле тия хора.
  Вместо непрекъснато да преоткриват топлата вода, да краднат и по цял ден да си клатят краката - да пътуват из Европа, да идат на малко туризъм, бе - по-добре! Да видят хората как си решават проблемите !
  Стига с тия ЛЪЖИ! Никой не ви вЕрва! Измреха балъците!
  Страха и тиранията ги прави ТЪПАЦИ - това е положението манталитет ! хехе

 41. 41 Профил на m0lt3n
  m0lt3n
  Рейтинг: 506 Любопитно

  А и даже кмета да е от друга партия, като администрацията, която е органа взимащ решения е от ГЕРБ, какво ще стане - кмета ще ви е виновен после, че всичко е бавно и т.н. ...

 42. 42 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#6] от "newmind": Нищо няма да може, ако Боко не е премиер!

 43. 43 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "Pavlik Morozov":

  кой са тея който са затворили баните

 44. 44 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#43] от "bta":

  Гражданите за Енергийнозависимо Разграбване на България

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 45. 45 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#37] от "gogo2011":

  Не искам да те оставя с погрешни впечатления, не съм Костовист, и изобщо не съм привърженик на сините и не защитавам някаква подобна идея. Просто имам някакви наблюдения върху дейността на Прошко като районен кмет и смятам, че се справи добре предвид правомощията и задълженията си. Гласност даваше, тоест хвалеше се, но помагаше на читалището, осигуряваше някакви консумативи са дечурлигата там, успя да разкара една фирма от яслите и да освободи целия втори етаж на сградата за децата, изобщо вършеше нещо. Като се има предвид кои са останалите кандидати, смятам, че той е най-читавия. Иначе ако трябва да гласувам за Костов или оня синия комсомолец и милиционери с куче не могат да ме заведат до урната.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 46. 46 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 996 Любопитно

  До коментар [#30] от "koshmei":

  Абсолютно! Напълно те подкрепям...

  PHILIP
 47. 47 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  [quote#4:"barcelonski"]Важното е, че не е корумпирана !!! [/quote]

  Просто един параван с етикет "Не съм корумпирана". Зад него, в тъмното строят посочените от Кадиев за "брокери" Орлин Иванов, седми в листата за общински съветници и Радослав Тошев, 17- ти по ред. Последният - Даниел Кирилов, е областен управител и има още 2 години от мандата си.

 48. 48 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#43] от "bta":

  според мен бабата не е съвсем права - в СОС отдавна няма "наши" и "ваши", има само разделение според това кой от какво краде.

  давам пример за тема, която вълнува доста хора (тези, които ходят на минерална баня с цел лечение), а въобще не присъства нито в медиите, нито в дебатите.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 49. 49 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 996 Разстроено

  До коментар [#32] от "NO2ID":

  Дааа, наистина беше такава...

  PHILIP
 50. 50 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 593 Неутрално

  [quote#32:"NO2ID"]софия беше красив град преди великото преселение [/quote]

  Съжалявам, но нямам спомени отпреди 1944-а, кмета Иванов, плана "Мусман" и пр.....

  Не съм магаре;-)
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на JO TA KE THE BEST!!!
  JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 450 Неутрално

  хихи, колко не съм прав - Бойко е демократ с "твърда ръка" и много правилно мислене
  започва да ме гризе съвестта - извинявай БОЙКО, извинявай мило другарче

 53. 53 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#4] от "barcelonski":

  как да е корумпирана, като е един безгласен фигурант?

  всичко все още го върти герджиков.

  то така беше и по времето на бойковото кметуване, щото той е прекалено тъп да краде сам.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 54. 54 Профил на JO TA KE THE BEST!!!
  JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 450 Неутрално

  извинявай Бойко, извинявай ГЕРБ - кметовете са супер - СОФИЯ Е СУПЕР ЕВРОПЕЙСКА, че даже и ИСТАНБУЛСКА
  Ovo je standard!*
  не съм прав!

 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#31:"kavanozov"]Да не се заблуждаваме - през Фандъкова вече котараците си разпределят баницата. [/quote]

  Нещо по-конкретно?
  Или това е просто на принципа - "Не знам какво краднат, не знам колко краднат, не знам кога краднат, ама нема начин да не краднат!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#6] от "newmind":

  +++++++++++++++++++++

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на $ 100
  $ 100
  Рейтинг: 450 Неутрално

  старата песен на нов глас, всички знаем проблемите и кандидат кметовете освен да го констатират за пореден път не предлагат решения, а само празни приказки без да се свърши никаква работа.
  Аз лично съм звънял на екоравновесие и от там нищо не предприеха по сигнала, лелката ми каза нали знаете господине ние нищо неможем да направим ще ги хване и после пак ще ги пуснем?! Дори ме попита кастрирани ли са??? Имента не иска ли да й кажа?? ПЪЛНА ПАРОДИЯ

 59. 59 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 561 Гневно

  " Йорданка Фандъкова най-доброто средства за борба с нарушителите, които паркират на нерегламентирани места са антипаркинг колчетата..."

  Пълна скръб това лелче.... Тези колчета ще струват повече, отколкото да се създаде общинска полиция, която да решава всички видове проблеми на столицата, свързани с поддържането на реда. Така е в цяла Европа. Само в София редим колци, които след 5г. са окрадени и изпочупени.... Пълен идиотизъм от страна на Фандъкова.

  Най-гадното обаче е фактът, че натикваните в обектива алтернативи са представители на БСП или ДСБ, които като партии имат доказан многогодишен опит в краденето.... Аз лично ще гласувам най-много за някой от непознатите кандидати ....

  Боян Р.
 60. 60 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#4] от "barcelonski":

  Това, че се примирява със корупцията в СОС, некорумпирана ли я прави?

  Ти наистина ли вярваш, че паркинги и гаражи печелят около 1 милион на година?

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 61. 61 Профил на Мани
  Мани
  Рейтинг: 395 Неутрално

  По-глупав дебат не можеше да има. Яд ме е, че Прошков не успя от глупотевините да си развие тезите за управление на града, за да могат повече хора да чуят къде трябва да се направи промяната и как да започне.

  citrus
 62. 62 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  За съжаление дебат по тези две теми - паркиране и бездомни кучета - е безпредметен.
  Всички кандидати са наясно, че единствения начин да изчезнат бездомните кучета е да се унищожат.
  Всички кандидати са наясно, че единственото решение на проблема с паркирането е колите да намалеят поне наполовина... това значи такива глоби за неправилно паркиране, че като те глобят 2 пъти, да кажеш "ами то по-добре да продам колата".
  За съжаление, гласоподавателите не искат да чуят суровата истина, и политиците се нагаждат според това.

 63. 63 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#41] от "m0lt3n":

  Един от тримата кандидати е твърдо против административни чиновници да определят как да се развива София и кои фирми да печелят обществените поръчки.

 64. 64 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#48] от "Pavlik Morozov":

  е това е от началото на демокрацията,както каза един всичко е от матерял,щото който и да се сложи за началник мине година и почва с далаверите

 65. 65 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Спомнете си кой нареди паметника да бъде скришно измит през нощта по партизански!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 66. 66 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#55] от "tribiri":

  За Андрей Иванов малко ли въпроси излязоха и нито един ясен отговор в крайна сметка. А Орлин Иванов и Радослав Тошев? И там се мълчи.
  Защо не опиташ да вземеш някоя обществена поръчка от общината като кандидатстваш по нормалния начин и да те видим? Може и да ти дадат нещо - да доставяш банички на някой павилион. Как така пътищата се правят от едни и същи фирми и никой не контролира качеството? На всеки 6 месеца ремонт на една и съща дупка.

 67. 67 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1751 Любопитно

  До коментар [#59] от "Donix":

  Ако не е тайна, кой от ДСБ е осъден за кражби в общината?

 68. 68 Профил на Мани
  Мани
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Комбинацията ГЕРБ - БСП трябва да бъде изгонена от Столична община. Фандъкова защитава интересите на кръга котараците, а Кадиев на Ковачки и Трактора.

  citrus
 69. 69 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#39] от "m0lt3n":

  Така е, това са от основните проблеми на града. Но те са последица, а не първопричина. Затова каквото и решение да се мисли за тях, то ще се препъва, защото причината не е премахната. А причината е, че парите, много пари в интерес на истината, се управляват от некомпетентна, неорганизирана и доста често корумпирана система. Поне две от тези причини могат да бъдат оправени, а именно организацията и компетентността. Не се залъгвам, че корупцията ще се премахне, но..

  Въпросът, който сифянци трябва да си зададат според мен е, кой предлага и кой има възможност да реши причината. Подвъпрос: Защо градове като Пловдив и Бургас успяват да изглеждат чисти, да имат по-малко дупки по улиците и по-малко проблеми от "битов" характер, а София- не? Значи може! Не е виновен българинЪТ или софиянецЪТ, нито пък "пришълците". Липсва визия, в по-стандартния смисъл на думата на български, а не визията на кандидатите

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 70. 70 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#61:"Мани"]По-глупав дебат не можеше да има.[/quote]

  -Каквито водещите от ТВ-то,такива и дебатите.Викторчо с най-голяма гордост заяви,че ТЕ са формулирали и задават въпросите,нищо че не бяха най-важните въпроси за състоянието и бъдещето на града.Просто ТВ-отбиване на номер,че са предоставили трибуна за дебат на всички кандидати.

 71. 71 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  големия проблем на софийските кметове не е, че не знаят какви са проблемите, нито че не знаят как да ги решат.

  проблемът е, че са поставени в КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. този конфликт идва от това, че колкото е по-голям един проблем, толкова повече пари се отпускат за решаването му, толкова повече може да се открадне. ако решиш проблема си убиваш един източник на корупция.

  примерно ако се справили с кучетата щяха ли сега разни фирми да се изхранват от кастриране и маркиране? ако бяха оправили топлофикацията щеше ли да има случая "вальо топлото" ? ако улиците се правеха качествено щеше ли непрекъснато скъпо и прескъпо да се плаща за ремонта им? ако боклука беше уреден щеше ли да има балиране, извозване и прочие доходоносни дейности? примерите са безброй.

  затова не позволявайте чрез ниски критерии кметовете и общинарите да изпадат в този конфликт на интереси. който не се справя - да си ходи! който е крал - в затвора!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 72. 72 Профил на crouchet
  crouchet
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#4] от "barcelonski":

  Фандъкова може да не е корумпирана, но е ФАКТ, че прикрива огромни далавери.

 73. 73 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#67] от "Роси Кирилова":

  Написах като партия. Името на Костов не е ли достатъчно?

  Боян Р.
 74. 74 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#73] от "Donix":

  Костов пък кога е бил осъден за кражба или корупция? Пропуснала съм го този момент .

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 75. 75 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#71] от "Pavlik Morozov":

  много си прав ,но баничката е голяма и никой не иска да свършва

 76. 76 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Гласувайте за свестният, доказал се управленец, единствен с работеща визия, столичанина Прошко Прошков!
  Промяната трябва да започне от София!
  Прошко Прошков-кмет!

 77. 77 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#74] от "pourquoi":

  Е, аз по принцип политик в България осъден не съм видял. Всички са ни много честни, а ако има съмнения все пак, то българският съд гледа да изчисти името им веднага.

 78. 78 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Изборната длъжност- кмет , НЕ е благотворителна !!!
  Фандъкова е кръгла нула - учительница па рускиййй..)
  Онзи червен мошеник - кадиевчето - продава не само ток и вас- ще ви продаде-ако може :)
  Помислете за прошков- свестно момче е и е мениджър..:))

  BIG AL
 79. 79 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#63] от "Роси Кирилова":

  Винаги има един от всички кандидат-кметове, който е за някакви промени. Винаги има кандидат за президент, който хваща тази вълна или партия, която тръби, че ще промени статуквото ако състави правителство. И така вече над 20 години. Защото в крайна сметка нищо не се променя, а най-много леко се видоизменя за да защити интересите на други хора.

 80. 80 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Един десноцентрист , по убеждения , НИКОГА не трябва да гласува за слуга на МУТРАТА , която пази паметника съветската армия или когато самата мутра -иска да ни натресе АЕЦ- а Белене , на бедна България !!!

  BIG AL
 81. 81 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 838 Неутрално

  На приказки не вярвам. Личният ми пробен камък е Витоша. От тая камбанария Каролев и Пехливанов не трябва да влизат в общинския съвет на София защото: бившето ченге Каролев открито защитава унищожаването на купола на Витоша с нова скизона; уж родолюбецът Николай Пехливанов в последния момент вкара една поправчица в закона за горите, че земята под лифтовите стълбове не трябвало да се изключва от горския фонд, подобно на електрическите стълбове. Добре, че овреме я спряха и махнаха, защото практически вдигаше ограниченията за строеж на лифтове в гори и паркове (а лифтовете вървят със скиписти).
  Така че призивът ми е: не гласувайте за Каролев и Пелхиванов, защото един от четирите символа на София – Витоша, белият дроб на столицата, най-старият и най-посещаван парк в България – се нуждае от защита, а тези двама поръчкови политици усилено работят за унижощаването му.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 82. 82 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#77] от "gogo2011":

  Така е, но тогава защо се споменава предимно името на един? А и честно казано, наистина ли някой си мисли, че кражби няма да има, която и партия и човек да управлява? Въпросът винаги ще е да се намери начин кражбите да не пречат на хората. В един друг свят, публично-частните партнорства също се дават на "наши" хора, но тези наши хора изпълняват поръчките качествено, подлежат на контрол и изпълняват проекти, които до голяма степен са нужни на градовете, защото възложителят (общината) е компетентен и има организиран екип.

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 83. 83 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#78] от "BIG AL":

  И защо Прошков е свястно момче? Дай да му видим добродетелите, че само мениджър не ми върши работа. То в днешно време и на чистачката и викат мениджър. А за резултатите в поверената му община вече коментирах.

 84. 84 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Весело

  Бюлетина 33...

  3 пъти се пробваме...

  3 пъти на 3-то място сме...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 85. 85 Профил на pourquoi
  pourquoi
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ще дам един пример, за да докажа мнението си. Защо в София, а и в други големи градове, всеки район не е наел 1-2 човека, които да имат задължението да събират такси за домашни кучета? Като таксата за некастрирано, нелицензирано чрез развъдник куче, да не се вдигне с ПЪТИ? Колко му е да се направи и да се даде на събиращия такси и глоби за неплащането му, че колкото повече събере, толкова по-голяма ще му е заплатата? Хайде да видим дали няма да си кастрират хората кучетата, дали по строежите ще се бълват нови и нови кученца и дали няма да изчезнат уличните или поне силно да намалеят! Една такава система на събиране на данъци и глоби ще се самоизплати, а и пари ще останат настрани за направа и поддържане на приюти за бездомни. Защо не е направено това? Некадърност и липса на желание, защото уличните кучета са "хранилка".

  Ако има път към рая, то има магистрала към ада.
 86. 86 Профил на cobourga
  cobourga
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ФАНДЪКОВА е личната пуделка на мутрата мафиот др. Бойко Борисов !!!!! Ограничена учителка, без никакъв опит извън образованието, при това не от София !!!!!!!!!! И резултатите са налице – София си остана окучена, разнебитена, мръсна, неподредена, околчена с най-различни модели колци, презастроена, с високи данъци и убийствена такса смет !!!!
  НИТО едно добро решение и най-вече изпълнение няма за последните 6 години – Бойкови, ГЕРБаджийски…… Метрото бе започнато отдавна и не се брои. Но дори негови участъци – като този от НДК до бул. Черни връх е показателен : строи се на ръка, с пълна разсипия на улици, тротоари и платна, копае се на ръка вече 3 години и не стига доникъде…… Защо така бе БОЙКО, защо ТРЕЙС и Турска фирма, все без опит, го ровят и съсипват всичко ?????

 87. 87 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#84] от "conas_62":
  Като гледам и четвъртият път ще сте там. Ама за да има резултат петият път, ще трябва да разчистите бардака. Иначе няма кой да ви повярва.

 88. 88 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1751 Весело

  До коментар [#81] от "moreni":
  Пехливанов е в първи в листата и след него разпределението е на принципа на семейното съжителство.

 89. 89 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 395 Весело

  София е една клоака, и то на издръжката на средства от цяла българия. Наливат се пари за да се привлече електората като най-многобоен. И пак недалновидно! Вместо да се инвестира в лицето - саниране на грозните разпадащи се сгради, тротоари и пешеходни алеи се копа под земята и се изравят разни останки, които в други градове ги има и то с 3000г по древни.
  България не е софия и София не е Жълтите павета. София е нещастен град с полудели кукруку хора сбрани от всякъде.

 90. 90 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Провален, безполезен дебат.
  Ниско ниво, банални проблеми, жалка класа на водещите и част от участниците. С една дума, БТВ.
  Ако трябваше да чакам на този дебат за да реша кък да гласувам, щях да си остана вкъщи.
  Дали пък точно това не беше и целта?
  Прошко се опита да повдигне нивото но остана глас в пустиня, доколкото можа да се чуе на фона на безконтролното говорене на кресливи мюретата.

 91. 91 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#80] от "BIG AL":

  АЕЦ Белене ни я натресоха червените. Засега ББ не е показал, че ще строи. Ако успее да удържи натиска ще му го призная за голямо постижение. Но подозирам, че отлагат единствено заради изборите.

 92. 92 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Празни приказки, нито един не казва нищо конкретно.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 94 Профил на W140
  W140
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Ахааа, за бездомните кучета питайте Лолита Радева, тя е "по еко въпросите" - облечени в уяждане, уяждане и само уяждане. Друго не е направила. А... да..... преди няколко дни, когато бяха големите студове се сетила да сложи катерушки за игра в непосредствена близост до път по който минават коли.

  Видиш ли, майките ще си пуснат децата да играят при 1-2 градуса температура. То лятото мина вече, тя ще ми слага тепърва катеушки. И на това какво му се вика?

  Преди време пак имаше коментари заради бездомните кучета, въпросната Радева беше поканена и твърдеше, че е свършила много работа.... Колко работа е свършила е друг въпрос.... И до сега кучетата се подмятат и пред нейния вход.

  Уяждане, уяждане.......

  http://www.panoramio.com/user/1141979
 95. 95 Профил на gpatton
  gpatton
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Обидно несериозно. Нима уличните кучета са проблемът на София? Не са ли (преза)строителството, транспорта и бюджета.

  Говориха за паркирането и за еднопосочните улици, но за истинското решение - добър обществен транспорт, така и не чух дума. Никакви идеи за нови форми на транспорт. Почти нищо за данъците.

 96. 96 Профил на nmemory1
  nmemory1
  Рейтинг: 395 Весело

  Първия закон който трябва да се приеме в софия е" забрана на селяните" Така ще се намали престъпността, увеличи хигиената и няма да има омраза и коли по тротоарите, защото софия е малък град с около 1мил души(коренеци). За целта парите от беге не да отиват в софия ами по родните места на селяните за да си седят там а не да идват в града и ние да ходим на село. Който е за софия без селяни да гласува с гръгче на бюлетина 2002 - Кумчо Вълчо от с.Чикирики Учиндолско. общ Говежда вежда- Шуменско.

 97. 97 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Едни още гонят вълци и кучета и се борят с боклука, други народи градят технологии и прочее глезотии...

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 98. 98 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Любопитно

  До коментар [#87] от "gogo2011":

  Аз ще гласувам за Фандъкова, а ти???

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 99. 99 Профил на 228
  228
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#28] от "bravo":

  Добре, но какво е онова, заради което тогава да избера Прошко? Какво е направил той, което да е видимо и добро за общината. Аз живея в Лозенец и нещата са трагични там във всяко отношение. Да си изберем Прошко, защото е Прошко - спретнат с европейска визия, за сметка на Фандъкова и Кадиев, но заради какво? Отчайващото е, че все по-малко доверие остана....

 100. 100 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Георги Кадиев (БСП) изчисли, че бездомните кучета живеят 3-4 години и затова те не са от "поколението на Софиянски" а от управлението на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова".
  Известният наш кинолог Георги Кадиев определи породите на по-голямата част от обитаващите София бездомни кучета като по-скоро чистокръвна "Борисов", отколкото "Софиянски".

  Ако не с друго, поне с с лафове ще запомним поредната му кандидат-кметска кампания...
  Което не е зле за човек от БСП...

  "Според Йорданка Фандъкова най-доброто средства за борба с нарушителите, които паркират на нерегламентирани места са антипаркинг колчетата".
  Напълно съм съгласен!
  "Каролев напусна студиото с обвинението, че това не е сериозна тема"
  И аз мисля така!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK