Изборите по телевизията

Изборите по телевизията

© Юлия Лазарова
Всичко важно за протичането на изборния ден и изборните резултати търсете през целия ден на dnevnik.bg/izbori2011.

През целия ден на 23 октомври програмата на националните телевизии ще е подчинена на изборите за президент и местна власт.


Изборното предаване по БНТ "Студио: Избори 2011" започва още в 7 ч. сутринта и ще продължи до 3 ч. след полунощ. Двойният вот ще следят репортерите на "По света и у нас" и "Панорама" с преки включвания от над 10 града в страната. Единственото прекъсване на изборния маратон ще бъде в 20.00 ч., когато започва информационната емисия "По света и у нас", но тя ще е в съкратен вариант от 15 минути, уточняват от БНТ.
Бойко Василев

© Красимир Юскеселиев

Бойко Василев


Водещи на изборното студио ще бъдат Бойко Василев, който ще отразява пряко събитията от НДК, и Добрина Чешмеджиева – от виртуалното студио на БНТ1.


БНТ ще представя изборните резултати на социологическата агенция "Алфа Рисърч".


Нова телевизия прави "Класацията на нацията" с водещ Цветанка Ризова и с участието на група "Акага" и актьора Антон Радичев. Предаването започва след края на "Станция Нова". Гости в студиото ще бъдат собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев, главният редактор на списание "Тема" Валери Запрянов, политическият психолог Антоанета Христова и Катето Евро.


Медията ще излъчи в изборния ден 5 новинарски емисии с водещ Христо Калоферов - в 8, 10, 13, 15 и 17 ч. От 19 ч. "Новините на Нова" ще водят титулярите Даниела Тренчева и Николай Дойнов. Тогава ще бъдат представени и първите предварителни резултати от изборите. НТВ работи с агенция МБМД и ще представи резултати от 13 български града.


Даниела Тренчева и Николай Дойнов ще представят изборните резултати по Нова телевизия

© Нова телевизия

Даниела Тренчева и Николай Дойнов ще представят изборните резултати по Нова телевизия


Изборното студио с Цветанка Ризова започва в 19.45 ч. с нови данни от социолозите, директни включвания от партийните щабове и коментари на главните действащи лица – претенденти за президентския пост. Гости в студиото ще бъдат журналисти, анализатори, хора на изкуството и спорта, сред които Петьо Блъсков, Иво Инджев, Харалан Александров, Юлиян Константинов, проф. Юлиан Вучков.


В деня на президентските и местните избори, програмата на Би Ти Ви, посветена на отразяването на двата вота, започва в 8 ч. с извънредно издание на предаването "Тази неделя". Студиото на Лора Крумова ще продължи до 11 ч.

Анна Цолова и Виктор Николаев

© Би Ти Ви

Анна Цолова и Виктор Николаев


Изборното студио с Ани Цолова и Виктор Николаев "Изборът Х", което ще се излъчва пряко от НДК, започва в 18 ч. Заедно с политиците - герои на деня, събеседници на водещите ще бъдат политолози, експерти и популярни лица от екрана, включително звезди от сериалите на Би Ти Ви.  


С преки включвания от 6 града в страната развоя на събитията ще следят репортерите Вяра Деянова, Антон Хекимян, Иван Георгиев, Миролюба Бенатова, Константин Караджов, както и Генка Шикерова и Габриела Наплатанова. От виртуалното студио на bTV с най-актуалните прогнози и резултати ще се включва водещата Виктория Петрова.


Николай Бареков и Миа Сантова ще водят изборно студио на ТВ7. Репортерите на медията ще бъдат включвани от София и още пет града -  Варна, Пловдив, Благоевград, Велико Търново и Кърджали. Изборното предаване започва в 17.45 ч. и ще продължи поне до полунощ. Предизборното студио на TВ7 ще се излъчва директно от зала 6 на НДК.


Водещите ще разговарят и дискутират изборните резултати със социологa от "Сова Харис" Васил Тончев, политическия психолог доц. Антоанета Христова, водещия на "Факторът Кошлуков" Емил Кошлуков, проф. Михаил Константинов, журналистите Тошо Тошев, Огнян Стефанов, Мирослав Боршош, Константин Папазов-Тити, режисьора Влади Въргала, основните претенденти от ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, ДСБ, "Атака" и ВМРО, кандидатпрезидентската двойка Димитър Куцаров-Камелия Тодорова, кандидата за президент Светльо Витков.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK