Читателски Дневник: Как бяха организирани изборите в Лондон

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vlad_m1
  vlad_m1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Гласувах в Мюнхен.Не съм чакал.

 2. 2 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1106 Весело

  Браво!

 3. 3 Профил на trulr
  trulr
  Рейтинг: 652 Неутрално

  После някои се сърдят като им се каже истината в лицето, че България все още е държава от 3-тия свят.

 4. 4 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това бе целта на милиционерското мероприятие наречено избори!
  Да се демотивират хората да гласуват с целенасочено създаден хаос. Във всяко отношение! И при провеждане на изборите, и при отчитане на изборните резултати!
  Защото ниската избирателна активност, чудесно устройваше ГЕРБ! Корпоративен вот,манипулации, купени гласове...Само част от арсенала за подмяна на вота.

  Както казват всички хора, членове на СИК, които чух днес по медиите, "Епа нема такива избори!"
  Това са най-компрометираните след 1989г!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 5. 5 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А само колко хиляди души искат и не могат да гласуват в англия... Защото бачкат и уикендите, да има какво да ядат роднините им в България. Тази дума 'работа' е непозната за селяните които са си сложили трибагреника ни, пред 'онова нещо' в Кензингтън. Думата посолство се ползва когато има цивилизация.

 6. 6 Профил на киро акционера
  киро акционера
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Браво на колегата от Лондон за търпението и за писмото. Бих искал да приканя всички тук да посетят уебсайта на посолството на Р. България в Нидерландия за да бъдат поздравени с Честита Баба Марта! На страницата създадена от четвъртокласник, тройкаджия, ще намерите и важна информация от 2010г. и никаква информация за изборите. Не мога да повярвам, че държава-членка на ЕС е възможено да има такова "лице". За изборите нямам забележки, във всяко представителство на България по света, времето е безкрайно изобилен ресурс, който е без стойност.

  Не може да имаш нещо, което никога не си имал, без да направиш нещо, което никога не си правил.
 7. 7 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 497 Гневно

  С посланници агенти на ДС какво да очакваме.

  Дано Росен спечели и да изчисти тая измет!

 8. 8 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Значи ако Българеа бе държава кат ората... ората немаше да я напускат и да са толкоз много в странство... и да правят навалица пред консулства и посолства... кат им се догласува... нещата просто са свързани... просто проявявайте малко разбиране...

 9. 9 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Значи ето зависимостите:

  1. Българеа не е държава кат ората.

  2. Поради №1 ората я напускат масово.

  3. В новата си родина ората не требе да очакват неква друга Българеа, а таз дет са я напуснали

  Има логика.... нали?

 10. 10 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#9] от "totilas":

  Да де, ама хората се опитват да допринесат за някаква промяна, а биват затруднявани максимално да упражнят правото си.
  Какво значение има какво очакват.
  Отделят време и средства, съпричастни са със сънародниците си и стават обект на простотия, като дори не са един киносалон хора!

 11. 11 Профил на borisstoyanov
  borisstoyanov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#1] от "vlad_m1":

  И аз гласувах в Холандия. Чакане нямаше, но все пак предполагам, че хората, които гласуват в лондон са доста повече. Направи ми впечатление обаче, че имаше само 1 стаичка за гласуване, което би забавило доста процеса ако дойдат повече хора за да гласуват.

 12. 12 Профил на Bolyar
  Bolyar
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Авторът е 100% прав. Точно така си беше. Аз лично минах 5 метра за 40 минути. Смея да твърдя, че се чувствам късметлия, че чаках само час и половина.

  Само едно е забравил да добави авторът... Присъствието пред входа на посолството, на един Опел Зафира, целият налепен с плакати на Азис и Малина, които ще имат концерт в някоя дупка в покрайнините на града на 2ри ноември! Простотията ходи по хората, не забравяйте!

 13. 13 Профил на Константин Груев
  Константин Груев
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Организацията на изборната секция в Лион беше безупречна. Благодаря лично с цялото си уважение на консулските ни служби във Франция, както и на местните организатори, за техния принос.

 14. 14 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  До коментар [#9] от "totilas":

  Абсолютно съгласен ! ++++++++++

 15. 15 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2643 Любопитно

  За сведение на предишните избори в Лондон се чакаше между 3 и половина и 4 часа. Затова сега съм сигурен, че активността е спаднала минимум 3 пъти. А може и да много повече.

 16. 16 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вижте адреса на проблема е прост и се казва ГЕРБ.

  Гласуваш за ГЕРБ и получаваш куп проблеми. Изводите са ясни.

  Както вървят нещата ще има паралелен ЦИК и паралелно правителство извън България.

 17. 17 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#7] от "БамБам":В Лондон са брюнетки и блондинки,назначени от ГЕРБ.Даже техните деди не са били комунисти или агенти на ДС.Просто такава е герберската администрация.Агенти на ДС ли спретнаха една избирателна секция за 1200 избиратели в София с капацитет 400 гласували за 8 часа? Агенти на ДС ли предизвикаха целия хаос,особено в София?Защо всички некадърни трябва да са бивши агенти на ДС и същите тезци агенти според прпагандата последните 20 години да управляват България?Та за това се иска и ум,и организаторски способности,каквито беспорно имаха агентите на ДС.А сега просто става на дума за некадърници и мутри.

 18. 18 Профил на DMSO
  DMSO
  Рейтинг: 8 Неутрално

  гласувал съм няколко пъти в Берлин - винаги е било бързо и без проблем. За Лондон не се учудвам, май си ходи с държавата. или как българите я разбират.
  Сори, ако съм неясен.

 19. 19 Профил на Dessi Hristova
  Dessi Hristova
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Здравейте, тъй като бях в Секционната избирателна комисия за Лондон, не мога да не реагирам на това писмо. Преди да обвините посолството и да го сравните с мисия Лондон по отношение на тези избори и да хулите за лошата организация, бих искала да кажа, че този път търсите вината не в когото трябва. Посолството е предложило да има разкриване на 8 изборни секции на територията на Лондон, освен в посолството и в различни райони, където живеят повече българи. За съжаление - и ваше, и наше - ЦИК решава да открие само една секция за Лондон. Оттам нататък посолството и комисията от 7 човека наистина направиха всичко възможно да гласуват възможно най-голям брой желаещи. Като от 6 часа до 20 часа работата не е спирала въобще. Гласуваха близо 1500 граждани, като над 1200 бяха допълнително вписани на ръка с всички данни. ЦИК допълнително бе "улеснила" работата по списъка с регистрирани като начина на подредба бе наистина объркан, но ни се наложи да работим със списъка одобрен от ЦИК. Преди да обвините посолството за проблемите, вижте кой наистина взема решенията по отношение на организацията на изборите, където посолствата се явяват само изпълнител. Разбирам фрустрираността да си загубиш неделния следобед, за да гласуваш, но преди да публикувате подобни писма, според мен е редно да видите поне няколко гледни точки. След като 1500 човека успяха да гласуват, явно не е толкова невъзможно.

 20. 20 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2643 Любопитно

  До коментар [#19] от "dessihristova":

  Не искам да обидя никого, но , ако бяха дошли 5000 човека да гласуват щеше ли да бъде възможно според вас ? А като се има и едно на ум, че българите в Лондон са доста над 200 000 ?

 21. 21 Профил на bakeneko
  bakeneko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  аз също не успях да гласувам
  до коментара по горе: въпросът не е просто ние да обвиним някой, а определена работа да бъде свършена
  посолството е представител на България на териоторията на чужда държава; неразбирателствата между институции вътре в държавата не би трябвало да се отразяват върху нейните граждани, а за съжаление при нас това е правило, а не изключение

  1500 души да гласуват за 14 часа е леко смешно...

 22. 22 Профил на Dessi Hristova
  Dessi Hristova
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това е така, но решенията са на ЦИК, които посолството изпълнява в случая. На никого не беше приятно подобна ситуация. Наличие на 8 секции на територията на Лондон определено би подобрила нещата. Но все пак само около 800 човека са подали предварително заявления...1500 за 14 чаша прави близо по 107 човека на час - не знам какво му е смешното...може да проверите колко средно е необходимо като време за обработка на данни и да се гласува...Не защитавам посолството, да не говорим за ЦИК, които са отговорни за този невероятен хаос. Но все пак преди да си излеем агресията в писмо, може да бъдем по-конструктивни и по-обективни

 23. 23 Профил на Dessi Hristova
  Dessi Hristova
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Колкото дали би било възможно да гласуват 5000 човека - физически това не би било възможно в рамките на един ден. За съжаление подадените предварително заявления са смешно малко - около 800. След като има толкова българи, защо не са се организирали по-добре? Секции в Дънди и Глазгоу бяха открити и там са гласували средно по около 150 човека, които предварително са се организирали. Не е приятно да е неорганизирано, да се чака и да отнема толкова усилия да гласуваш. Да, електронното гласуване отдавна трябваше да е разрешено и регламентирано. Да, ЦИК би било добре да не изпада в такива формалности...Но реалността е такава към момента. Прави се възможното според ситуацията. Дайте конкретни предложения как да се промени, но и бъдете активни преди изборите, а не след тях

 24. 24 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 497 Гневно

  Няма как горните коментари да не ме разсмиват.
  ГЕРБ били виновни за всичко! А за това, че трябваше да подадете заявления за гласуване? Кой да го направи, ГЕРБ ли?
  Подайте следващия път 5000 заявления и отворете 50 секции в Лондон, тогава няма да чакате на опашки.
  В Мюнхен гласувах безпроблемно, не за ГЕРБ.

  ПП. Доста над 200 000 българи в Лондон?? При 90-100 хил. за цялото кралство... сменете си дилъра

  Fortuna favet fortibus.
 25. 25 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2643 Весело

  Някой знае ли колко заявления има подадени в Турция, та затова са им отворени толкова секции.

 26. 26 Профил на kiselo_mliako
  kiselo_mliako
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Навсякъде се чакаше яко, не само в Лондон както реве този господин!

  Не е страшно да си прилеп-нещата обичайно са с главата надолу.Страшно е да си прилеп с разтройство!
 27. 27 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 504 Разстроено

  Лумпени,лумпенииии....
  Отървали сте се от таз загубена държава,тръгнали сте да гласувате.

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 28. 28 Профил на customize
  customize
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Мисия Лондон" е документален филм.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK