Какво я чака Варна, или тъжни записки от един кандидат-кметски дебат

Двамата кандидати за кмет на Варна - Кирил Йорданов (вляво) и Веселин Марешки (вдясно)

© Дневник

Двамата кандидати за кмет на Варна - Кирил Йорданов (вляво) и Веселин Марешки (вдясно)В неделя третият по големина град в България - Варна, ще трябва да избере новия си кмет на балотаж.


Получените при първото гласуване резултати предвещават тежка битка. Фаворитът на управляващата партия ГЕРБ и претендент за четвърти мандат Кирил Йорданов този път взе едва 30.23% от гласовете в града. Опонентът му - известният като собственик на аптеки и бизнесмен Веселин Марешки получи 18.58% и има сериозен шанс за подкрепа от отпаднали кандидати, както и от уморените от над 10-годишното управлeние на Йорданов варненци.


В подобна ситуация в нормалните държави кандидатите се запретват, обикалят кварталите, срещат се с гражданите, говорят за проблемите на града, предлагат решения. Застават пред медиите и спорят по идеите си, за да бъдат разпознати от гласоподавателите като по-подходящи за поста.
Варненци също получиха своя медиен дебат тази сутрин. Ако обаче са очаквали да чуят какво предлагат Кирил Йорданов и Веселин Марешки за бъдещето на т.нар. морска столица, са си загубили времето.


В продължилия около 40 минути диспут думата "община" беше спомената точно шест пъти, а "улици" - два пъти. Думите, които неизбежно съпътстват разговорите за бъдещето на някой град - паркиране, чистота, сигурност, строежи, инфраструктура и осветление, изобщо не бяха произнесени.


Разговорът се въртеше около три основни теми:


- луксозната къща на Веселин Марешки, построена на концесионирания от него плаж Кабакум и узаконена като "временен обект, предназначен за фитнес" (преди началото на дебата Би Ти ви излъчи кратки видеорепортажи за кандидатите и показа къщата, също там беше напомнено, че листата за общински съветници на партия "Либерален алианс" във Варна се води от сина на Марешки, а съпругата му е на 9-та позиция)


- дали Кирил Йорданов има проблеми с алкохола (въпрос, зададен от Марешки на пресконференцията му след първия тур на изборите в неделя - бел. ред.)


- кой от двамата кандидати се ползва с по-голямо доверие и подкрепа сред варненци


След поредица от обвинения в лъжи и заплахи за съд разговорът някак логично завърши със съгласие по една-единствена тема: оттук нататък Йорданов и Марешки да водят публичните си разговори пред "детектор на лъжата".


Това е текстът на разговора с леки съкращения:


Г-н Марешки, доста конкретни въпроси зададохте в нощта на изборите към г-н Йорданов. Сега бихте ли му ги задали на живо?


В. Марешки: Аз мога да задам много въпроси. Преди да започна с това обаче искам да благодаря на всички варненци, които ме подкрепиха, които подкрепиха и всички тези останали 14 кандидати, които се бяха обявили срещу статуквото и бяха конкуренти на Кирил Йорданов. Цялата тази група от хора, които се явявахме като алтернатива на Кирил Йорданов, събрахме 70% от гласовете на варненци и потвърдихме прогнозите, че хората във Варна не харесват това управление и искат да бъде сменено.


Като говорим за събиране на гласове обаче... Наша камера засне как хора пред вашите аптеки събират телефони на клиенти. Говореше се за купуване на гласове, за намиране на застъпници.


В. Марешки: Преди питахте, че се набират ЕГН-та, набират се някакви други неща. Сега казвате истината, че сме събирали само телефонните номера на хората, за да имаме пряк диалог. И аз считам, че кметът трябва да бъде близо до хората и трябва да бъде в пряк диалог със своите съграждани... И затова аз съм взимал само телефона, съответно съм оставял и моя телефон...
...


К. Йорданов: ...Г-н Марешки, вече 20г. може да се каже, аз непрекъснато общувам с хората лично. По няколко пъти съм посетил 49 варненски училища, детските градини, университетите. Аз също общувам с хората, разбира се, с тази разлика, че не им изисквам телефоните, защото няма за какво да ги търся аз. Но те пък винаги могат да намерят подход към мен чрез приемните ми дни и чрез всичките тези форми на свободно общуване.


Ще отговорите ли на това доста грубо, но категорично твърдение на г-н Марешки, че имате проблем с алкохола?


К. Йорданов: Към мен г-н Марешки предявява под формата на клевета, категорично твърдя, много неща, които нямат нищо общо с действителността.


Започвам отговора на вашия въпрос под формата на въпрос към г-н Марешки. Г-н Марешки, осъждан ли сте за клевета на длъжностно лице, квалифицирана?... Използвам случая да ви връча и тъжбата (за клевета - бел.- ред.), защото не знам след изборите дали ще ви намеря...


И оттук нататък преминаваме към конкретното обвинение. Сега, аз 20г. съм в публичното пространство и хората би трябвало да са си формирали някакво впечатление за мен. Слава богу, не за целите на изборите и за да отговарям на клеветите на г-н Марешки, понеже се занимавам активно със спорт и търпя сериозни физически натоварвания, аз регулярно с тази цел си правя медицински изследвания. Те са пред мен в диск, мога да ги оставяна вашата телевизия да ги ползва.


В. Марешки: Считате ли, че трябва да занимаваме варненци с тези глупости?


К. Йорданов: Разбира се, отговарям на вашето обвинение...


В. Марешки: Нищо не отговаряте, аз нямам обвинение... Аз ви попитах дали сте ми се обаждали мъртво пиян. Нямам обвинение, попитах ви.


К. Йорданов:... Няма данни за частично увреждане на черния дроб... алкохолно. Няма данни за каквито и да е било психични и соматични увреждания.


Може ли да артикулирате отново въпроса, който отправихте към Кирил Йорданов в изборната нощ?


В. Марешки: Въпросът ми беше, вярно ли е, че по време на предизборната кампания мъртво пиян, фъфлейки, 25 минути ме е държал на телефона и се е опитвал да ме пита защо се кандидатирам и дали няма да се откажа в негова полза, за да може да изкара още един мандат.


Най-употребяваните от Кирил Йорданов думи в дебата

© Дневник

Най-употребяваните от Кирил Йорданов думи в дебата


Вярно ли е, г-н Йорданов, това?


К. Йорданов: Категорично по време на предизборната кампания аз не съм се чувал с г-н Марешки. До началото на кампанията, може да се предполага до края на месец юли, сме имали много разговори - и
той ме е търсил, и аз съм го търсил. Да си извади разговора. От него ще стане ясно...


В. Марешки: Да, ще го извадим. Естествено. Ще извадим и други разговори в същото състояние.


А за какво са се чували допреди предизборната кампания?


В. Марешки: Затова той ми се обади силно притеснен от моята кандидатура, защото...


К. Йорданов: Никога не съм изпитвал притеснение ни най-малко. Нека да си каже конкретния разговор. От него ще стане ясно, да го публикува.


В. Марешки: Ами, ето, питат ви за какво ми се обадихте. Кажете пред хората за какво ми се обадихте.


К. Йорданов: Много пъти сме говорили с вас.


В. Марешки: Не, за този разговор, който бяхте мъртво пиян, за какво ми се обадихте - да ме карате да се отказвам кандидатурата си.


К. Йорданов: Публикувайте... Никога.


В. Марешки: Напротив... "Защо, ама как, ама вие защо така..."


К. Йорданов: Във всички разговори досега, които... до края на месец юли вие сте твърдели, и колкото свидетели искате, че вие няма да се кандидатирате, включително и в понеделника преди оперативката, когато разговаряхме в присъствието на много свидетели, които сега няма да назова името, но вие ги знаете кои са.


Говорехме за баскетбола в града, ако си спомняте. Понеделник беше денят, след което вие излязохте и по времето на оперативката сторихте точно обратното на това, което поехте ангажимент пред тези хора. Какво повече да говоря?


В. Марешки: Какво?! Поел съм ангажимент пред някого да не се кандидатирам?!... Аз поемам ангажименти само пред моите съграждани.


Г-н Марешки, какво в листата ви за общински съвет правят синът и съпругата ви и тази временна постройка, която уж е временна, не я ли ползвате постоянно за ваш дом на плажа Кабакум?


В. Марешки: Значи, съжалявам, че обръщаме разговора в такава посока... Ще ме извините, че ви давам съвет, но един истински, така, силен журналист би задал примерно следния въпрос: "Г-н Йорданов, ако вие сте толкова силен, толкова добър, градът е толкова чист, подреден"...


Първо отговорете на тези въпроси, после си задайте вие като опитен журналист...


В. Марешки: Ще ви отговоря. ГЕРБ печели такава голяма подкрепа във Варна, а вие (обръща се към Килир Йорданов - бел. ред) се сривате и имате 30 процента само...Това е въпрос, който показва настроенията на варненци.


Една къща, фитнес или каквото и да било това не може да промени настроенията на варненци. Варненци се разхождат по варненските улици. За тях няма места в детските градини...


Аз от любопитство питах за вашата къща...


В. Марешки: Аз си живея на около 2 км от там, откъдето вие говорите. Там си живея постоянно, там съм регистриран.


Въпросът е, ако станете кмет, тази къща, която е на плажа, ще остане ли там?


В. Марешки: ...Значи, аз спазвам законите на страната и не искам да се притеснявам от това, че ги спазвам. Напротив, гордея се с това, че спазвам законите на страната и щом това е законно, няма от какво да се притесняваме.


Г-н Йорданов, като кмет, кажете законна ли е къщата на г-н Марешки на плажа, и ако не е, защо не се сте направили нещо по въпроса?


К. Йорданов: В това ни качество, което ние в момента имаме пред вашите камери и общата ни аудитория, моето становище в случая не е от значение. Там е територия абсолютна държавна собственост по смисъла на Конституцията. Не чух да изчакам ли отговора на въпроса какво правят и имат ли място в листите съпругата и синът.


В. Марешки: Добре, вие твърдите, че съпругата и синът ми са в листата, така ли?


К. Йорданов: Аз не твърдя нищо. Имате въпрос от студиото.


В. Марешки: А кой? Ама, вие нали го повтаряте. Твърдите, че...


К. Йорданов: Чакам. Ще изчакаме ли отговора или аз да започна...


В. Марешки: Да, въпросът е за какво са ви още 30 млн. от тези, които вие твърдите, че кметът може да печели в един мандат, и за които вие твърдите, че аз искам да стана кмет, за да ги спечеля и да си върна някакви... На вас за какво са ви тези пари?


К. Йорданов:...Г-н Марешки на вашия въпрос.


В. Марешки: Да, защото хората ги интересува къде са тези 30 млн.


К. Йорданов: Сега, това е другата...форма на клеветата, за която вие ще отговаряте...


В. Марешки: Няма клевета, аз ви задавам въпрос.


К. Йорданов: Аз ви отговарям с тъжбата. Прочетете си я.


В. Марешки: И аз пък ще ви отговоря още по-сериозно след това в съда... Става дума, че г-н Йорданов се опита да твърди в едно предаване, че кметът можел да спечели около 30 млн. от общината. Да, вие го твърдяхте в радио "Варна", и затова аз се кандидатирам за кмет, за да ги взема тези пари и да си върна
някакви хипотетични дългове.


К. Йорданов: Г-н Марешки е в дълбока заблуда. Аз в радио "Варна" ви попитах на какъв размер възлизат вашите кредити и дългове?


В. Марешки: Да и казахте, че ще се кандидатирам, за да си ги взема парите...


К. Йорданов: Не, аз не казвам, питам - не се ли кандидатирате по тая... колко са ви дълговете, кредитите колко са?


В. Марешки: Ама и аз нямам дългови кредити.


К. Йорданов: Четиридесет и осем млн. имате ли кредити?


В. Марешки: Не, нямам...Вие твърдите, че имам, така ли?


К. Йорданов: Питам, питам. Отричате.


В. Марешки: И аз питам за какво са ви тези 30 милиона...


К. Йорданов: Добре. На мене - не. На мен не, далеч не.


В. Марешки: Синът ви... Дали са 100 хил. таксите на сина ви? Той учи...


К. Йорданов: Към водещия може ли въпрос? Нямам намерение да... с г-н Марешки. Ще обясня всичко. Ето, записвам си...


Сега, хайде да започнем така - вие имате ли ангажимент, поет пред община Варна, да изградите на общинската администрация сграда във "Виница" (квартал на Варна - бел. ред.)? Тук вие изпадате в директен конфликт на интереси по смисъла на закона, в който е казано, че длъжностно лице е общинският съветник. Вие, в качеството на общински съветник, получавате правото и задължението да изградите администрация, сграда, която е трябвало да приключи с влизането във владение на общината през месец юни 2010 г. Към момента вие не сте издали, не сте направили и проект. А проектът от вас вместо 47 м лице е предвидил 4 м и 70 см за общинската администрация. Тук е директен конфликт на интереси.


Вие като кмет знаехте ли това преди кампанията?


К. Йорданов: Трябва да ви кажа, че това за "Виница" е учудващо, и тук това е вече моят много сериозен въпрос към самия мен, когато поисках да погледна какви решения са гласували, защото ние задължително с г-н Марешки ще говорим за блок 108, за който той ми е задавал публично въпроси на заседанието на общинския съвет...


Когато поисках документацията, попаднах на другото решение, което е взето и което за мое голямо учудване е било подписано от моите заместници. Цялата преписка се е движила, цялата преписка се е движила зад гърба ми и това е...и това е много сериозен извод за мен


Най-употребяваните от Веселин Марешки думи в дебата

© Дневник

Най-употребяваните от Веселин Марешки думи в дебата

Т.е. вие се явявате сам срещу общината в момента.


К. Йорданов: Не сам срещу общината, не, напротив. В моменти, в които аз съм отсъствал, цялата преписка е била задвижена, съжалявам, че така е било, но това е положението. Така или иначе, имаме решение на общинския съвет. Нищо фатално няма в това, че заместникът е подписал, изпратил предложение и т.н.


Има решение на общинския съвет, с което му е предоставено право на г-н Марешки да строи. Г-н Марешки участва във вземането на това решение като общински съветник. Фирмата, която трябва да построи, е негова собственост, на съпругата му, на неговата майка. Нека да отрече.


В. Марешки: Доста пожълтяха нещата. Аз наистина ще го осъдя господина...много тежко... Добре, нали си казахте, може ли аз да си продължа... Значи, първо, не отговорихте на въпроса...Казвате аз съм поел ангажимент за някакво кметство, нали, хубаво искам още веднъж да се повтори, вие пък сте поели доста ангажименти към варненци и в крайна сметка се вижда, че не сте ги изпълнили, след като те не ви искат повече...


К. Йорданов: Не, не, това са внушения, които г-н Марешки иска да направи.
...


Да ви попитам за фрапиращата цифра на застъпници, които бяха регистрирани в морската столица. Законът така или иначе не ограничава тази форма на присъствие на партиите в изборните секции ... При обаче вас се говореше за около 700. Всъщност, вие колко застъпници имахте?


В. Марешки: Значи, около 320-330 застъпника съм имал, и това са мои приятели, близки приятели, защото те трябваше да следят за резултатите в изборите, и мои активни служители, които са работили абсолютно безплатно на тези избори.


Колко застъпници имаше от ГЕРБ на изборите, г-н Йорданов?


К. Йорданов: Не мога да ви кажа аз...По закон те са по двама на секция...


В. Марешки: Да, но те имаха и още няколкостотин в комисиите. Но това да го оставим на една страна. Но виждате ли колко е жалко.
....
К. Йорданов: Купувате ли гласове?


В. Марешки: Естествено, че не купувам. Аз съм единственият...


К. Йорданов: Е, това е, сега хората ви гледат, хората ви гледат, всички ви гледат и си правят изводите.


В. Марешки: Ето, хората ме гледат и си правят изводите. Купуваха за вас и предният път... Циганите избраха предния път Кирил Йорданов. Той едва мина 50%.


К. Йорданов: Много опасна тема започваме. Тук говорим за формите на кампании и те могат да бъдат проследени, защото аз имам все пак многократни явявания. За последен път там, в "Максуда", аз бях
по време на събитията в Катуница и повече не съм стъпвал. Нека това да бъде ясно и...


Г-н Марешки обаче ви обвини, че именно гласувате от "Максуда" са ви помогнали да стигнете до балотаж.


К. Йорданов: На г-н Марешки обвиненията край нямат. Нали ви казвам сега, то това са пускавици, хвърлени в пространството...


В. Марешки: Кое, за стадион "Варна" също е пускавица, за "Спартак" също е пускавица.


К. Йорданов: Стадион "Варна" вие сте го гласували като общински съветник, не съм аз. Вие имате, общинският съвет, представител в управителното тяло. Това е акционерно дружество, което е на
общинския съвет, не на кмета.


В. Марешки: Това, че Цветан Цветанов казва, че вие също носите отговорност по операция "Медузите"...


К. Йорданов: Нищо подобно не може да каже министърът, след като се е произнесла прокуратурата и съдът ще се произнесе.
...
В. Марешки: Добре, вие споделяли ли сте с мен, че вече се чувствате уморен и че искате спокойно да си харчите милионите в Швейцария, че вече вие подписано от Бойко Борисов да заминавате за Швейцария, но чакате само президентът да ви разпише и той.


К. Йорданов: Никога такова нещо не съм могъл да твърдя, защото това противоречи на фактите. Мога да кажа какво съм твърдял. Мога да кажа.


В. Марешки: Точно затова аз искам да отговаряме не само така, защото времето ще мине, а пред детектор.


К. Йорданов: Имаше предложение към мен да стана посланик в Швейцария, това е факт. Когато аз разбрах, че практически БСП си има собствен кандидат, ГЕРБ се насочва към собствена кандидатура,
пред мен имаше две алтернативи - или да се кандидатирам самостоятелно, със сериозни шансове пак да спечеля като независим кандидат, или да приема това предложение.


Във всеки случай винаги съм разсъждавал така - дори и да спечеля в качеството си на независим кандидат, това е печалба за мен и голяма загуба за града, защото няма правителство, което да ти помогне в такава ситуация. Това ми бяха на мен алтернативите.


Подкрепата ви намалява обаче.


К. Йорданов: Не е вярно, вие ще видите какво ще стане на втория тур. Това ще бъде вот на гражданското общество. Предстои в тези дни да се срещна с всички видове браншови организации, социални партньори, академична общност, всичко.


Ако се появи сериозна буря във Варна, каквато се появи в навечерието на предишните избори, по-готови ли ще бъдете?


В. Марешки: Ще се срещне с партньорите.


К. Йорданов: Няма такова нещо. Сега, какво означава готови или не.. Аз за 55 години такъв потоп във Варна не съм виждал - 165 литра на кв. м... Решаването на този проблем започва с усвояването на 48 млн.лв. До 15 ноември ще бъде подписан договорът.
...
В. Марешки: Искам да кажа, че част от основните кандидати, които бяха срещу г-н Йорданов толкова го мразят вече - колкото всички съграждани, че имат нотариално заверена декларация, че при всяко положение ще гласуват срещу г-н Йорданов. Никога по никакъв повод варненци не искат да го подкрепят повече.


К. Йорданов: Затова ли ги събирате...


В. Марешки: Не, говоря за г-н Джиков. Говоря за г-н Джиков, за Антон Луков, за вашите конкуренти на изборите, които казаха, че имат нотариално заверена декларация...


К. Йорданов: Ааа, те не ме обичат...


В. Марешки: Ами, естествено, и те са ви конкуренти.. Те са представители на хората, които не харесват вашия стил на управление и състоянието на града.


К. Йорданов: Те харесват поста ми.


В. Марешки: Много нервен сте нещо.


К. Йорданов: Ни най-малко.

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  В най-тежка ситуация са гласоподавателите на БСП, дали да поддкрепят голямото или още по-голямото зло и то когато само фотофиниш може да определи кой кое е.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 2. 2 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Срам, срам, никой от тези
  не трябва да бъде избран.

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Изпечени мошеници са.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 660 Весело

  ИДИОТ или МУТРА!
  Е, как да изберат хората?
  Куршуми или бюлетини-класически ганстерско-партиен филм от 30-те години на миналия век, там е описано всичко.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 5. 5 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 497 Разстроено

  Варненци много лошо си го набиха, не бих желал да съм на тяхно място!

 6. 6 Профил на krass
  krass
  Рейтинг: 388 Неутрално
 7. 7 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 833 Неутрално

  В почти всички общини ситуацията е такава.
  Двама - трима селски хитреци се надлъгват, като всеки представлява някакъв мафиотски или олигархически кръг.
  Между другото Кирил Йорданов в началото беше червен, но 10 години по-късно е ГЕРБаджия... Имаше една стара песен в която се пееше нещо от тоя род: "Партии любими, която е на власт, аз ще съм с вас." или нещо в тоя стил, но посланието е ясно

  Цензуриран от "Икономедиа"
 8. 8 Профил на Dimitar Pehlivanov
  Dimitar Pehlivanov
  Рейтинг: 444 Весело

  В споменатия репортаж преди началото на "диспута" имаше нещо като интервю с Марешки, в което той казва дословно:
  "Имам две коли, "Бентли" и "Ауди", ама си карам основно "Аудито", че повече ми харесва, пък и "Бентлито" си е бреме, трябва от време на време да се припалва, да не му пада акумулатора....."
  Да-а-а, наистина, много интересни разбирания за това що е "бреме".... И тоя тръгнал кмет да става. Мъка, мъка-а-а-а-а-а....

 9. 9 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Пускай,Марешки,безплатни лекарства за бабите до неделя и после ще ги избиеш само с една далавера!
  Ама първо питай ТИМ какво мислат за ситуацията!

 10. 10 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 497 Неутрално

  да им е честит на варненци новия кмет. който и да е той.

  gorskia
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2562 Весело

  "...да водят публичните си разговори пред "детектор на лъжата"..." - горкият ДЕТЕКТОР...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Нищо добро не я чака Варна. Двамата водещи кандидати са от типа "хвани единия, че удари другия". Лично аз обаче ще участвам с гласа си във втория тур. За да подкрепя барем някакъв плурализъм за мошениците и лапачите, като гласувам по-новичкото, сипаничево диване да измести застаряващото пиянде със сурат на младия Димитров.

  Свобода за Надежда Савченко!
 13. 13 Профил на 1892
  1892
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Марешки ше работи само за себе си, за бизнеса си.
  Йорданов работи и ще продължи да работи за ТИМ.
  Е, кого ще изберете? Кой ще работи за Варна?
  По-добре въобще не ходете да гласувате. Само жените и любовниците им да гласуват.

 14. 14 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Всичко прочетено по-горе, по някакъв начин ме кара да се срамувам лично.
  Хората от другите градове логично си задават въпроса : "Толкова ли не можаха тези да излъчат нещо по-достойно?"
  - Е, не можахме. Това е, което виждате.
  Спрете произволно сто жители на гр. Варна и попитайте, дали са избрали някой от тези двамата горе.
  После съпоставете вашата мини извадка с резутатите от протоколите и елате да ми говорите за честни, свободни и демократични избори.
  Няколко години подред вече, варненци нямат идея какво се случва в града им.
  Изникват изведнъж някакви партии от небитието и на следващия ден половината места в общината са техни.
  Сменят се герпове, бесепета, резесета, текезесета, а кандидатите им - едни и същи.
  Фирмите и проектите, които лансират - нямат промяна.
  Сменят се имена и абревиатури, а въжето около шията никой не сменя.

 15. 16 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#8] от "raz_2_tri":
  [quote#8:"raz_2_tri"]И тоя тръгнал кмет да става. Мъка, мъка-а-а-а-а-а...[/quote]
  Магарешки или ТИМовски - това е въпросът?
  Ой,тигре,тигре,имаш ли пари
  имаш ли пари,тигре,за скъпи коли..
  Но както се казва-глас народен - глас божи

 16. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3670 Неутрално
 17. 18 Профил на dakel_44
  dakel_44
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Мъка и срам за управниците на Варна .Един мошеник срещу един психопат/вижте му само погледа и държане/. Абе няма ли свестни хора във Варна ? Да се касира избора за кмет на Варна само заради този срамен диалог.

 18. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 20 Профил на narcisist
  narcisist
  Рейтинг: 225 Разстроено

  Пълна пародия.Който и да стане кмет ще е много лошо за Варна.
  За 4 години напреде никаква алтернатива да се направи нещо за града.

 20. 21 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Кукли на конци...Варна ще има нерадостно бъдеще.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 21. 22 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 442 Разстроено

  До коментар [#12] от "GogoPG":

  Абсолютно съм съгласен ако не беше толкова тъжно, щеше да е много смешно.
  Май наистина по добре новия мошеник вместо стария, за да не ни се смеят, че на героя на БСП преди,ГЕРБ сега сме му дали Варна за 16 години .

 22. 23 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Весело

  Не знам, след Либия, дали международните сили да не се насочат към Варна?

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 23. 24 Профил на maminsin
  maminsin
  Рейтинг: 388 Весело

  Най-добре беше за кмет да се кандидатира Марин Митев - така поне нещата ще са си на мястото - няма да има инсинуации кой командва парада в общинския съвет и кой е истинският кмет на Варна.

 24. 25 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 497 Гневно

  Те не че варненци избраха Марешки и Йорданов, просто другите гласове (по подобие на инвентаризацията на вагоните в БДЖ) се водят "непреброени".

  rm -rf /bin/laden
 25. 26 Профил на karakurum
  karakurum
  Рейтинг: 243 Неутрално

  По-добре за Марешки.Нека малко промяна да има.Стига циганите са определяли кмета на Варна.

 26. 27 Профил на dibk
  dibk
  Рейтинг: 5 Гневно

  Не вярвам на никого от двамата. Това са алчни хора, които търсят само лични облаги и ползи и не им пука нито за Варна, нито за България. Дали единия или другия – все ще ни опропастят града. По-лошо от това не можеше да бъде накрая да останат най-големите мошеници. Не мога да изразя безкрайното си отвращение от тези хора…Йорданов не се ли наяде 12 години, а Марешки има ли накъде да пълни още джобовете? Жалко, Варна бе хубав град. Елате сега го вижте на какво прилича, а ще става сигурно и по-зле.

 27. 28 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Е няма как да стане наведнъж. Първо да се отървем от Кирето, после Марешки е лесен...

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 28. 29 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Не мога да се начудя как я докарахме до това положение такива като тези двамата да са ни избора

 29. 30 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До Варненци:

  Жал ми е за вас. Това е същото, което преживях преди години когато трябваше да избирам на балотаж между Софиянски и бесепар. Тогава отидох за гъби, е слава бого времето работи за всички нас, ще боли 4 години и ще отмине и това.

  Софиянец  Древните хора по-мъдри от нас са казали:

  1. Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи!

  2. Много повече сълзи са проляти за сбъднати мечти, отколкото за несбъднати!

  Мечта 1: Кирил Йорданов да не е повече кмет на Варна.

  Мечта 2: Олигарха Марешки да не е кмет на Варна.

  Sofianec
 30. 31 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Педставяте ли си каква е явно далаверата да си кмет на Варна, за да загърбиш (поне формално) бизнес който носи милиони, срещу някаква скромна кметска заплата ???

 31. 32 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Хорааа!
  Питате ли ме мене, дето съм от Варна - Как се чуствам?
  С тези кандидати как да отида на балотажа да гласувам?
  Имаше един лаф "От цяла торба с ...ки той хфанал ...я"
  Как да бръкнеш в торбата а??

 32. 33 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 620 Разстроено

  "Какво я чака Варна или тъжни записки от един кандидат-кметски дебат"

  Чака я външен кенеф за фитнеса насред плажа. Първоначално си бях маркирал мнението, като "весело", но всъщност...

 33. 34 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Аз пък смятам че Киро е по-малкото зло. Олигарха като вземе и формално властта ще станем Сливен 2. Киро може да е всякакъв и далавераджия да е ама прави това - онова.Направи крайезерния път и сега се прибирам от работа за 10 мин, а не като преди за 30. А пък този с кокаиновите му приятелчета не ми се мисли за какъв ще се помисли.

 34. 35 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Кметът на Бургас няма ли брат близнак,че да го командирова във Варна за четири години?!Николов направи от Бургас европейски град!А Варна започва да прилича на Бейрут!

 35. 36 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1094 Весело

  [quote#32:"storan"]Как да бръкнеш в торбата а?? [/quote]
  Имаше един виц:"Еба и плача!"!

 36. 37 Профил на radoslavdj
  radoslavdj
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#18] от "dakel_44":

  Имаше свестни кандидати, но не избраха никой от тях. Щом най-много са гласували за К. Йорданов значи на варненци им харесва статуквото и състоянието на града. Обяснявам си го само с липса на ангажираност и информираност от страна на повечето гласуващи.

 37. 38 Профил на V.Gatev
  V.Gatev
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Истаната е, че Варна станахме отново за смях! Един човек, който в последните години не спря да раздава поръчки за кърпене "разрушаване" на улиците на фирмите хранилки и един човек, който купува гласовете на пенсионерите със собствените им пари за лекарства. И докато 120 километра на юг, хората работиха 4 години и направиха града си европейски, то нас ни очакват или нови 4 години хранилки и вече вицът за метрото във Варна, което само чакало дупките да станат достатъчно големи и да се свържат, ще стане реално, или една нискойерархична мутра ще окраде и малкото останало в нашия град. Това е изборът, браво варненци, големи сме!

 38. 39 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#35] от "globus":
  То май не Николов ами Бойко го направи в Бургас- сиреч позволи му да го направи - а ние във Варна пукнат лев и евро не видяхме последните 2 години по разните му там проекти

 39. 40 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#36] от "globus":
  Ши пия ина рикия аз - пък ко ще и да е в нарушение на изборния з-н

 40. 41 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Шашнат съм от прочетеното. Варненци не ви завиждам който и да изберете.

 41. 42 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Какво я чака Варна или тъжни записки .......
  .................................................т ЦЯЛА България ...)
  Чака я ,каквото и цяла България..я чака ..
  МУТРИ, грабеж , 'свободни предприемачи", тимаджии, ипонджии, цветита , мангизи за някои - такси , данъци , нови цени - за други :
  За някои - цели банки , мангизи от ЕС , закрити частни басейни , за други - , цензура , "мъдрости бокови" по телевизии, думи на Ентелекта - стоичков, ла страда , мангизи от дрога и цигари -за някои, за други - песните на веселин маринов ,ли беше, плужеци , слуги и проекти, велики - с нашите пари и комисионни , без данъци за други ,.....
  Еееех , какъв живот само ни чака ..
  Да са живи и здрави фуражките - андрейивановци, десари , меверджии, дс- мутанти - ЕЛИТЪТ на Боко !!! Че без тях - закъде сме !!! Без компири, сме за никъде...)))))

  BIG AL
 42. 43 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Тоя град върви към бездната. Скоро ще целувате ръка на местните феодали.

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 43. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3670 Неутрално

  [quote#28:"kokoto2"]Първо да се отървем от Кирето, после Марешки е лесен... [/quote]

  Не съм варненец и коментирам само по принцип.
  Това твоето е куката на която го ловят българина от над десетилетие.
  И ще продължават явно.
  За нагледност - една притча на Езоп. От преди 25 века грубо ...

  Вълкът много тормозел и човека , и коня. Ама нито човекът можел да го стигне, та да го убие, ни коня можел след като го настигне да му направи нещо.
  Накрая отишъл човека при коня и му казал:
  -Коньо, я дай да те яхна и като настигнем вълка ще го убия! Пък после - кой от къде е и да си гледаме спокойно живота.
  Съгласил се конят, яхнал го човекът, търил му юзда, взел копието, настигнали вълка и го убил.
  И рекъл коня:
  - Човече, добра работа свършихме, айде сега слез, вземи си юздата и сбогом!
  А оня само се засмял и му викнал:
  - Ти луд ли си! Дий коньо!

  Та така. Внимавайте с другарчетата и средствата овреме ...

 44. 45 Профил на q1312
  q1312
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Варна отдавна е бастион, но не на партия, а един човек-Йорданов.

  "Да живееш значи да се бориш. Поробеният - за свобода, а свободният - за съвършенство" Сандански
 45. 46 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#14] от "trifon74":

  Е признавам, че и Супер Бойко, помогна този път за резултата във Варна, с "приятелството си" или както ви харесва да наречете интереса.
  Ама предишните три пъти Бойко го нямаше, ГЕРБ го нямаше, изборите бяха "по-честни" от сега, тогава кой ви беше виновен, та все Кирил Йорданов избирахте за кмет...

  Нали знаеш на кривата ракета, космоса и пречи.

  Sofianec
 46. 47 Профил на karakurum
  karakurum
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До софиянци-любимият ми град

  Радвайте се на избора си за кмет и не ни мислете толкова.
  Нямаме нужда от вашите крокодилски сълзи.Варна е имало доста преди София и ще я има още много години.Няма друг такъв град в България.Колкото кандидата е по-независим от София,толкова е по-харесван във Варна.

 47. 48 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 442 Весело

  Да вземеш решение за балотажа във Варна не е лесно, но няма да е лесно и на балотажа за президент

 48. 49 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 751 Весело

  Скъпи др. Иванов, гласоподавателите на БСП във Варна са наистина горките в тежка ситуация да избират между
  :бивш партиец -опитен далавераджия, настоящ партиец-даден на съд, и бизнесмен от люпилнята на БСП , и тримата издигнати "с подкрепата" на ТИМ...

 49. 50 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Въпрос с понижена трудност към кадровиците на ГЕРБ!!!
  Защо във Варна -Р.Плевнелиев получи-64 400 гласа;
  К.Йорданов- -40 800 гласа;
  листа общински съветници- -34 300 гласа?
  Материалът ли е виновен или гражданите?

 50. 51 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 547 Неутрално

  АБЕ няма ли да се самосезира прокуратурата, има си достатъчно материал за няколко обвинения.
  Айде че да ходим да галсуваме за някой по-нормален

 51. 52 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ако Кирил Йорданов спечели ГЕРБ е добре да си поправят грешката и да го пратят посланик в Швейцария и да има нови избори за кмет, то е очевидно че Варна не го искат отново

  twitter.com/voxybg
 52. 53 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Един-два пъти годишно ми се налага да ходя с колата от Бургас за Варна и ми се плаче, по тия ваши разбити улици. Следващия път, май ще трябва да дойда с луноход.

 53. 54 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Само да напомня, че Кирил Йорданов първо беше син, после червен, сега ... герб не ги зная как се боядисват.
  Много ми хареса един коментар - първо да се отървем от Кирето, после магарешки е лесен. Дано!

 54. 55 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#53] от "bilbotorbins":

  Е -еее!!
  На вас ви направиха една естакада , че да прелитате над езерото и сега се хвалите- бая съм се давил там за да стигна до Созопол!

 55. 56 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 644 Неутрално

  A колкото до това колко тежко е на симпатизантите на БСП да избират на балотажа - погледнете вестник Народно дело. Вече са вдигнали "правилния" флумастер...
  вестник народно дело - собственост на съпругата на Гуцанов. Закупен с неизвестно какви доходи.

 56. 57 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Големите партии прецакаха варненци.
  Не предложиха стойностни кандидати и хората бяха изнудени да подбират от наличното.
  После защо във Варна стават изненади?!!
  Ще дойдат и другите избори.

  Попътен вятър в главите!
 57. 58 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Майтап няма! Егати и алтернативата! Дето се вика, каквото и да избереш, се ти е вътре! Жалко за Варна

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 58. 59 Профил на big_boss
  big_boss
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Нямам думи. . .Варна е толкова красив град, но за жалост с такива идиоти, алкохолици и наркомани, няма как да стане. И двамата работят за ТИМ. . .всички във Варна работят за ТИМ, държавата работи за ТИМ. Въпроса е Варна да прави това което прави Бургас в последните години - да печели евро проекти и да прави града по привлекателен. Това е идеята. . .виждал съм на Марешки фитнеса. . .им 3 уреда а останалото е хол, кухня и спални на втория етаж. Изглежда незаконна по всякакви параграфи, но ако държата каже да се махне, тя наистина няма основи, така, че Марешки играе по правилата, но като те са такива какво очаквате? Не забравяйте, че този господин е сред най-богатите българи. Толкова рушвети е дал, че може и в центъра на София фитнес да си направи, ако пожелае. . .жалка история. Аз в България ако мога няма да живея докато не започнат да се спазват законите от всички и до като не започнат хора от този тип да влизат на топло.

 59. 60 Профил на LvM
  LvM
  Рейтинг: 605 Неутрално

  http://www.straferight.com/photopost/data/500/medium/double-facepalm.jpg

  "Socialism is not an alternative to capitalism; it is an alternative to any system under which men can live as human beings."
 60. 61 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Разстроено

  А че то да беше само Варна... да не би в София да е по-розово положението?

 61. 62 Профил на vogon
  vogon
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Който и да е от двамата кандидати, бавната агония на града ще продължи

  Всички политиците са еднакви - обещават да построят мост там, където няма дори река.
 62. 63 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#1] от "др. Иванов":

  Правилно Иванов! Писах ти + за пръв път.

 63. 64 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Бог да я прости "морската столица". Който и от двамата да спечели, Варна ще бъде управлявана от мутротъпанар.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 64. 65 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Аз каторева тук по форума, а вие ми се смеете.. РЕВОЛЮЦИЯ ТРЯБВА!! Притеснявам се, че без жертви няма да се размине..

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 65. 66 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 732 Неутрално

  http://www.youtube.com/watch?v=1CLBANCVHTw

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 66. 67 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 783 Разстроено

  Истината е че почти няма форма и начин това зло да се поправи през мандата 2011-2015 г.Ще има да го траят варненци....Независимо кой от двамата

  apoloniy
 67. 68 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#46] от "dtd":

  Или не си прочел поста, или не си го разбрал, или си говориш, колкото да кажеш нещо.
  Слабохарактерен тип като Йорданов е сложен там, защото е удобен и безпроблемен.
  Колкото до Герп, те удивително лесно се сработиха с червените фирми в града и толкова плавно се получи, че дори не разбрахме, че в ОбС са се сменили някакви "леви" с други "дясноцентристи".
  Самият кмет Кирчо също много добре се приспособява към всякакви климатични условия.
  Това първо.
  Второ:
  Тук говорим само за политика.
  Айде няма нужда да плачете чак толкова над чужди гробове по други поводи.
  Защото обликът на града зависи не само от кмета , но най-вече от самите граждани.
  А, Варна като визия и удоволствие за живот/подчертавам "за живот", а не за работа/ е светлинни години напред.
  Тъй че, обущарю - не по-нагоре от обувките...

 68. 69 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#7] от "1951":

  Всъщност началото на Кирчо е синьо, но това са само подробности. А на варненци наистина не им съчувствам - направо да заобичаш Фандъчковица след като я сравниш с тия двамцата.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 69. 70 Профил на krassiblackgreen
  krassiblackgreen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Калина Павлова - Зелените - беше истинската алтернатива на мутренско-тимаджийското управление. Хора от Варна, тежко и горко ви с такива нещастници и мутри, които управляват града ви. Въпросът е защо гласувате за тях? Какво ще ви дадат тези мутри?

 70. 71 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 984 Неутрално

  [quote#70:"krassiblackgreen"]Въпроът е защо гласувате за тях?[/quote]
  Имаме известни опасения от политическите възгледи на Зелените. Закриването на енергетиката и индустрията означава курс към мизерията, циганията и първобитния начин на живот. Естествено, бихме искали и чиста природа, но екологично чистите технологии са безумно скъпи засега.

 71. 72 Профил на bobo7104
  bobo7104
  Рейтинг: 388 Гневно

  Странно ми е какво толкова се случило в Бургас,едва ли не става въпрос за друга планета.Смешно е.Една реставрирана сграда-Казино строено след ВАРНЕНСКОТО ЕСТЕСТВЕНО,Асвалтирана морска градина,,център с нови турски грозни плочки и вярно ценрални улици в малко по добро състояние,но и в пъти по-малко като километри от Варна.Хора съвземете се.Бъдете с по-високи критерии.Варна това ще го направи на един дъх и без много шум.Миналите 2800 години са зад града.аследващото добро предстои.Вдигайте гордо глава и хич недейте да хленчите.

 72. 73 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#1] от "др. Иванов": Марешки е изборът! Не че е цвете, просто ще създаде бъркотия в сменти-капелите. А ерата' Йорданов' трябва да приключи, политическия 'ку....лък' трябва да бъде изхвърлен.  и най-умният си е малко прост....
 73. 74 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Весело

  Стратегическо предложение към Варненци:
  Дайте да изберем МАРЕШКИ!
  Схема:
  1. Отстраняваме Йорданов.
  2. Марешки не е с ГЕРБ.
  3. ГЕРБ бързо ще му намерят някой кусур и ще го тикнат в панделата (той ги има готови вече - я медуза, я кая, я паткан!..)
  4. Нови избори и чисто нов кмет!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 74. 75 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#13] от "1892":


  След като някой трябва да стане кмет,ти какво предлагаш???
  Йорданов или Марешки???

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 75. 76 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#47] от "karakurum":

  Както казах на кривата ракета космоса и пречи, вие сами си ги избрахте и двамата за балотажа.
  И на мен ми е неприятно, че БСП след 1989г. никога не е печелила каквито и да е избори в София, ама заради селата най-вече. През поседните 20 години преобладаващо ни управляват бесепари. То не беше Луканов, Беров, Жан Виденов, юпитата на НДСВ, съветския възпитаник Станишев.
  А за капак и мой срам пред света вече 10 години, ме представлява агента на тайните комунистически служби Гоце.

  Sofianec
 76. 77 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Приятни, интелигентни физиономии.

 77. 78 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#64] от "555":

  Който и от всички спечели(не от двамата) ще получава указания от едно и също място

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 78. 79 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Като чета интервюто се убеждавам, че и двамата не заслужават да бъдат кмет на този хубав български град. Но, уви - единият ще бъде.

 79. 80 Профил на stoyanpenev
  stoyanpenev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И двамата грешат, като казват, че за тях са гласували 30% и 18% от варненци. При избирателна активност 48.8% за града реално гласувалите за тях са наполовина от изнесените - общо не повече от 25%. И няма смисъл да се оправдаваме винаги с групировки, извънземни и т.н.
  Сега вече трябва да е ясно и на неориентираните, неорганизираните и нерешителните, че изборите са РЕФЕРЕНДУМ, а не детска игра на кукли и парцалки. И че изключително важен и решаващ е ПЪРВИЯТ тур. Балотажът и особено играчите в него трябва да тежат в най-голяма степен на съвестта на тези, които изчакаха с оправданието, че няма личности, на които да се доверят. Напротив, точно този път такива имаше.
  Но, докато умните се наумуват - лудите се налудуват. Оказаха се по-организирани и предрешиха резултата от вота. Сега вече е късно за съжаления и оправдания.
  Искрено се надявам след четири години най-после избирателната активност да е поне 70-80%. Това е един от критериите за така бленуваната демокрация, която много от нас чакат от години и непрекъснато се оплакват, че все някой им ограничава правата.
  Гражданското общество е и това - да изказваш мнението си и да се опитваш да промениш нещата около теб. Но в точния момент и особено и когато Законът ти дава това изключително право.
  Към тези, които решиха да изчакат - имате време за размисъл не един ден, а цели четири години. Бъдете здрави ... и най-вече по-разумни!

  Стоян Пенев
  E-mail: [email protected]

  P.S.: Има и друг изход от ситуацията:

  "За Бога, братя, не гласувайте!"

  Тогава, съгласно Закона за местните избори:

  ..........................................................................

  Чл. 101. (Попр. - ДВ, бр. 68 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г.)
  ..................................................................................
  (5) На втория тур на изборите за избран се смята кандидатът, получил най-много действителни гласове. При равен брой гласове, поради което няма избран кмет, президентът на Република България по предложение на Централната избирателна комисия за местни избори насрочва нов избор за кмет.

 80. 81 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#66] от "Данаил Недков":

  Много благодара за лимака.


  "Выборы! Выборы! Кандидаты - пидоры!"

  Това важи и за България макар и в по-малка степен.
  Горките русначи, при тях пидоры-те дори не се сменят като у нас, а само си разменят местата.

  Sofianec
 81. 82 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 551 Неутрално
 82. 83 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#68] от "trifon74":

  Много добре съм те разбрал, на варненци, а и на нас българите все някой друг ни е виновен. Ние ходим да гласуваяме, а после се оправдаваме, че не ние сме си избрали управляващите.

  Аз не съм като повечето от вас и си признавам, правил съм грешки на избори и те се наричат Стефан Софиянски. Но съм си взел поука. Само дето други са правили много повече грешки, като грешката Жан Виденов, грешката Симеон Сакскобургодски, грешката Георги Първанов и грешката Сергей Станишев. И продължават да не си взимат поука. Много добре съм разбрал, ти може и да не си сгрешил, ама достатъчно много от твоите съграждани са сгрешили за пореден път и резултата е налице.

  Това искам да кажа, варненци сте гласували така, ама ако някой ви пита на улицата не си признаете, това искам да кажа.

  Sofianec
 83. 84 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#72] от "bobo7104": Точно така е -вие сте най - великия и независим град .
  Но защо ли когато повечето пари взеха да идват директно от Брюксел нещо позакъсахте. Май тамошните чиновници не обичат да летуват на Черно море ( има си далеч по хубави места по света ) и да развързват кесията, както бяхте свикнали при Тодор Живков. А от републиканския бюджет колкото и много да изкрънкате винаги ще е недостатъчно. Но вие си имате хилядолетна история ,както например и Атина ,и никой няма право да ви дава съвети - само пари . Нали така ?

 84. 85 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Чак не ми се коментира... Във Варна е жалка история...
  Хората мислят, че знаят, чии интереси защитават кандидатите. Убедени са, че това не са техните интереси и пак гласуват за тях...
  Що за лудост?!? Варненци нищо не знаем и сме много близо до стадо овце...
  Вероятно ще има голямо несъгласие с моето мнение, но на нас варненци от няколко години не ни е най-големия проблем ТИМ. Проблемът е лакомията и безочието на управляващите града.
  Преди да рипнете, вижте кои фирми лапнаха над 200 млн за последните 3-4 години, за некадърно поддържане на пътната мрежа. Няма ТИМ-аджийска фирма.
  ТИМ е съвсем друг въпрос, който не е по-малко болезнен, но в момента имат "само" 9 представители в общинския съвет и нито един удобен кандидат за кмет.

 85. 86 Профил на BG от Тук!!
  BG от Тук!!
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Очевидно Варна си остана най-мутренския град, щом се появява физиономията Марешки...И ТОЙ СЕ ХАРЕСВА И ЖЕЛАЕ ОТ НЯКВИ ХОРА?!?!?!

 86. 87 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 984 Неутрално

  [quote#79:"paf"]Като чета интервюто се убеждавам, че и двамата не заслужават да бъдат кмет на този хубав български град. Но, уви - единият ще бъде. [/quote]
  А кой заслужава да бъде кмет на Варна, според теб?

 87. 88 Профил на Мартин Аргиров
  Мартин Аргиров
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "За Бога, братя, не гласувайте!"

  Тогава, съгласно Закона за местните избори:

  ..........................................................................

  Чл. 101. (Попр. - ДВ, бр. 68 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 1999 г.)
  ..................................................................................
  (5) На втория тур на изборите за избран се смята кандидатът, получил най-много действителни гласове. При равен брой гласове, поради което няма избран кмет, президентът на Република България по предложение на Централната избирателна комисия за местни избори насрочва нов избор за кмет.

 88. 89 Профил на babayaga
  babayaga
  Рейтинг: 442 Неутрално

  до# 68
  Много си прав че ГЕРБ Варна се сработиха много добре с червените фирми.Само че те никога не са били в противодействие...Да си припомним кой е партайгеносе тук- Павел Димитров.До 10ти ноември беше шеф на следствен отдел в МВР-Варна,а на този пост безпартийни или недоказани комунисти не се допускаха.После стана адвокат и в това си качество оказа неоценима помощ при създаването и регистрацията на тези фирми.БСП не го избута на партиен пост защото бившите ченгета влияят зле на имиджа на партията.Човека намери най после мястото си в ГЕРБ,където е сред приятели и съмишленици.
  Подобна е биографията и на областния управител Данчо Симеонов,с доказан стаж в ДС,но във военно направление.
  Така че 'дясноцентристите" във Варна са тъмночервени и са в свои води.

 89. 90 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#73] от "kardinalat":

  Кардинален, сега ли забелязахте политическия курварлък на Йорданов? Когато от кмет на СДС стана кмет на БСП не беше така, нали?...

 90. 91 Профил на СуперРосен УлтраДебил
  СуперРосен УлтраДебил
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#36:"globus"]Как да бръкнеш в торбата а?? - цитат на коментар #32 от “storan”

  Имаше един виц:"Еба и плача!"! [/quote]

  +++

  SILENCE IS GOLDEN BUT DUCT TAPE IS SILVER
 91. 92 Профил на СуперРосен УлтраДебил
  СуперРосен УлтраДебил
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#39:"storan"]във Варна пукнат лев и евро не видяхме последните 2 години по разните му там проекти [/quote]

  бе, то не се и знае, дали е "по разните му там проекти" или от резерва, де цяла България ше плаща масрафите на ПП "ГЕРБ"

  SILENCE IS GOLDEN BUT DUCT TAPE IS SILVER
 92. 93 Профил на 1892
  1892
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#75] от "rodos":

  Да вярно е, че някой ще стане кмет.
  Тъй като, според моите убеждения, комунистите трябва да са далеч от властта, а Йорданов доскоро беше с тях, бих заложил на това той да бъде сменен.

 93. 94 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#90] от "dobrich": Добрич първо, Йорданов стана депутат от БСП след като бе областен управител назначен от Филип Димитров и останал такъв при Любен Беров

  Второ,всеки има право на една поправка. Пример - сър Уистън Чърчил. От либерал стана консерватор и с това приключи. Когато обаче го подкараш Н-на брой пъти вече е .......  и най-умният си е малко прост....
 94. 95 Профил на stoyanpenev
  stoyanpenev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато двама души (умишлено не споменавам полова принадлежност, защото това не е мъжко поведение) започнат по подобен начин да си мерят мишците и други части на тялото в публичното пространство, това вече "намирисва" на сериозни комплекси и нечисти намерения.

  Би било добре и двамата да се подложат спешно не на детектора на лъжата, а на задълбочено специализирано изследване за психична пригодност и съответствие за желаната изборна длъжност.

 95. 96 Профил на stefanova
  stefanova
  Рейтинг: 489 Неутрално

  СРАМ И ПОЗОР ЗА ВАРНА Е ТОЗИ ДЕБАТ МЕЖДУ К.ЙОРДАНОВ И МАРЕшКИ!ДА СЕ КАСИРАТ ИЗБОРИТЕ!ИМАшЕ ДОСТОЙНИ ХОРА ЗА ИЗБОР- КАНДИДАТА НА ВМРО- К.КОСТАДИНОВ;НА ПАРТИЯ АТАКА - Д.КАРБОВ И КОЙТО Е ДА Е ДРУГ ,НО НЕ ТЕЗИ ДВАМАТА!КАКВА ПАРОДИЯ НА ГЪРБА НА НАРОДА И ВАРНЕНЦИ!

  stefanova
 96. 97 Профил на Rozena
  Rozena
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Каквото и да кажа,все ще се повторя с всички дотук!!! Срамно,много тъжно и без изгледи да се оправят нещата, а когато човек няма надежда-какво друго му остава? Има една сентенция,че надеждата ни кара да се чувстваме живи. Но ужасните политически нрави във Варна докараха всички варненци до отчаяние, че някога нещо може да се поправи.Може би наистина ние сме си виновни-но започвам да се чудя-ДАЛИ СМЕ СИ ВИНОВНИ, защото вярвам,че не гласувахме и не гласувахме и сега за кирил йорданов или опазил ни Бог за марешки, а се публикуват някакви немалки проценти?!? Пиша ги с малки букви не поради неграмотност,а защото големи букви за имената си заслужават само големи хора... Нека софиянци и останалите български граждани разберат едно - каквото и да правим, ние варненци сякаш се блъскаме непрекъснато в една непреодолима СТЕНА. Не чакаме пасивно, но НЕ НИ СЕ ДАВА възможност нито за нормално развитие на бизнес, нито за спокоен личен живот, нито за нищо. Каквито и бюлетини да пускаме-то е все едно, че отваряме врата в огромно празно поле - КОЙ ЛИ ГИ БРОИ ЕФЕКТИВНО И ЗАЧИТА ГЛАСЪТ НАРОДЕН! Засега не можем да се преборим с тия сили, които ни натискат все надолу и така-не се знае докога...Това е най-трагичното!

  Усмивката е най-доброто оръжие -)
 97. 98 Профил на stoyanpenev
  stoyanpenev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Уважаеми, стига хленч постфактум!

  Въпрос към всички, които сега вече се чустват в безизходица и не желаят нито един от двамата кандидати да е кмет на Варна:

  "Не за кого гласувахте, а изобщо ГЛАСУВАХТЕ ЛИ на най-важния първи тур???"

  Защото поне 30 души мои познати заявиха пред мен в разговори преди изборите, че няма да гласуват нито за К.Й. нито за В.М.

  Съдейки по активността и резултата, не съм убеден, че всички те действително са извървели пътя до урните.

 98. 99 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Във Варна е отврат с този избор между две злини, но в Пловдив има новина. Спират редовните полети от летище Пловдив заради отказа на община Пловдив да си плати вноската във фонда както е по договор. Обезмисля се трудът на много хора за да има редовни полети от летище Пловдив.

 99. 100 Профил на tsalyuge
  tsalyuge
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Цугцванг!

  "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя" - Захари Стоянов
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK