Плевнелиев и Попова не се притесняват от исканията за касиране на изборите

Росен Плевнелиев и Маргарита Попова

© Анелия Николова

Росен Плевнелиев и Маргарита ПоповаПобедилата според социологическите проучвания на балотажа днес кандидат президентска двойка на ГЕРб Росен Плевнелиев и Маргарита Попова не се притеснява от намерението на БСП да поиска касиране на изборите. Това заявиха двамата на влизане в НДК в отговор на репортерски въпроси. 


Плевнелиев се разграничи и от доскорошния ангажимент на двамата с изпълнителната власт като отклони и въпроса за това кой ще бъде следващия правосъден министър на мястото на Попова с думите: " Не ни питайте нас за това".


Бъдещият държавен глава повтори, че двамата ще работят за прозрачност и откритост на президентската институция и ще я отворят за гражданите. Запитан дали ще упражнява правото си на вето отговори, че няма да пречи, ще бъде част от решението, а не от проблемите.

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  а трябва - балотажа би бил между тях и кунева, и щеше да го реши не догановата целувка, а всички, които сега не гласуваха

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 2. 2 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Победааааа!Победааааа!Победааааа!Победааааа!Победааааа!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 3. 3 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  бесепарите нямат никакво намерение да искат всеобщо касиране, това е само блъф. нито герб, нито бсп, нито дпс могат дас си позволят пак да купят толкова много гласове както на миналия първи тур. това което наистина искат е герб да нагласят броенето така че и червените да получат няколко големи кметства, за да има от какво да се хранят до 2013-а когато ще правят обща коалиция.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 4. 4 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  ще се даде ли отчет за дейността на президентския еничарски корпус - НСО?

  ще се оповести ли кои престъпници е помилвал гоце?

  какви гаранции за прозрачност на бъдещите помилвания ще се дадат?

  ще се проведе ли лустрация на дипломатическия корпус?

  ще се уволнят ли излишните генерали от армията (в момента имаме по един генерал за всеки батальон) ?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 5. 5 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Най-добрият кандидат от участващите спечели. Може би има много по-достоен българин, но го нямаше на изборите. Така че - честито на Плевнелиев.

 6. 6 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#3] от "Pavlik Morozov":

  Само и единствено при касиране на изборите ще има реални резултати, именно защото партиите нямат да имат ресурси. За съжаление това няма да се случи.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 7. 7 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3405 Весело

  Е, как ще се притеснявате от касиране бе! Цецо за какво тури за председател на ВАС милиционера Колев. Роско&Магито да отпуснат жилата и бързо и за начало да публикуват списъците с помилваните от Гоце. До тогава приказките за прозрачност да си ги заврат на тъмно.

 8. 8 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#6] от "omega":

  да, и се надявам умерените бесепари и депесари да запомнят това предателство на партийните централи, които квичат че имало фалшификации, но предпочитат да си затворят очите пред герберските безобразия в замяна на затваряне на очите пред техните собствени такива, а жертва на тази омерта става гласа на избирателите, които поискаха реална промяна.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 9. 9 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#8] от "Pavlik Morozov":

  Жертвата винаги сме ние. Срамно ми е. Тези избори са върха на фалша. Не мога да повярвам, че сега "победителите" имат наглостта да се покажат, да ликуват, да се поздравяват за победата. Не мога и да повярвам, че опозицията също ще мълчи, защото все пак и тя е отхапала от баницата - малко, но все пак баница. Що за лицемерие? Просто ние като народ не сме готови да отстояваме позиция, няма смелост, няма мисъл. Сега Попова твърди, че българите със сигурност и вяра са дали гласа си за нея и Плевнелиев! Дали наистина си вярва?Съмнявам се.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 10. 10 Профил на tramster
  tramster
  Рейтинг: 233 Неутрално

  добро изказване на плевнелиев на пресконференцията - много популизъм, но и няколко важни заявки които ми харесаха. ще видим...

 11. 11 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Сега мутрата има цялата власт - директно или чрез безгласни протежета. Само не мога да разбера с какво я е заслужил. Главно с биене по гърдите за неща, построени от други. Иначе: нито хвана убийците на Илия Павлов, Кюлев, Доктора и десетки други, нито построи завода за боклука (интересно какво ли прави инсталацията за балиране - напълно излишна сега), нито направи някакви реформи откакто е министър председател. По делата им ще ги познаете е казано в библията. Тук познават и признават по селските лакардии и къорфишеци.
  Мисля, че скоро ще дойде Видовден.
  За сведение на екзалтираните пубертети: не съм комунист и никога няма да бъда. Просто в политиката не обичам и не мразя, политиците не са затова. Те трябва да се преценяват по делата.

 12. 12 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Европейско развитие НЕ Е РАВНО на ЕС. Норвегия и Швейцария не са в ЕС, а са европейски страни. Великобритания също обсъжда излизане от ЕС. Страната има по-добра алтернатива от ЕС - ДОИП. Все едно слушам Надежда от преди години.

 13. 13 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Майстор Балкански (00:00–24:00)
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  Като видя някой да се хили така, както тия на снимката, все се сещам за Софиянски...

  "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
 14. 14 Профил на rosen
  rosen
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Плевнелиев ми е симпатичен, ама тоз Цецо за 5 минути 7 пъти каза "безкомпромисен", а Марги Попова за същите 5 минути 21 пъти каза "европейски път на европейско развитие". това на пресконференцията, която тече в момента. То бива беден език, ама чак пък такива "бедняци" нямат място в тъй наречения елит.

  Свободата е на върха на копието...
 15. 15 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#9] от "omega":

  кураж - времето е на наша страна. днешната ситуация е неудържима, защото тези дето вкарват пари в бюджета намаляваме, а тези дето теглят се увеличават. за капак тези дето плащаме за издръжката на системата сме най-потърпевши от нея - народната милиция не ни пази, народния съд съди в наша вреда, а на избори никой не иска да чуе гласа ни. за благата купени с наши пари мат'ряла не благодари на нас, а на клептократите, които издига на власт продавайки гласа си срещу пари на ръка, помен с чужда пита, или празни обещания.

  точно защото кочината скоро ще се срути от собсвената си тежест още не съм емигрирал от абсурдистан - искам да съм тук, когато парите свършат и паразитите се хваната гърло за гърло в борба за последните трохи, а матряла излезе на улиците да ги линчува със същата убеденост, с която довчера им е викал "браво" !

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 16. 16 Профил на omega
  omega
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#15] от "Pavlik Morozov":

  Въпросът е дали си заслужава да се остане само заради това да видиш как някой се сгромолясва и то върху теб и какво ще последва от това. Дали ще можеш да се изправиш след това от останките на кочината.

  Хей ръчички, хей ги три, но едната е с пари. Май, че иска да ни купи, по - добре е да я счупим.
 17. 17 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#9] от "omega":

  докато сме хора, които могат да носят собствената си тежест и даже да помагат на другите, ние няма да сме жертви, а само потърпевши.

  жертви, и то на собствената си лакомия и късогледство, ще са мат'рялите, които предпочитат да живеят молейки за кучешки салам вместо борейки се за свобода и право на избор, а също и олигарсите, които още не схващат, че щом тази държава е тяхна то от тях зависи да я спасят, защото не-мат'ряла усилено се спасява през терминал 1 и 2.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 18. 18 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#16] от "omega":

  няма правилен и грешен отговор, всеки решава за себе си.

  решил съм, че за мен си струва.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 19. 19 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 797 Неутрално

  [quote#4:"Pavlik Morozov"]ще се даде ли отчет за дейността на президентския еничарски корпус - НСО?

  ще се оповести ли кои престъпници е помилвал гоце?
  какви гаранции за прозрачност на бъдещите помилвания ще се дадат?
  ще се проведе ли лустрация на дипломатическия корпус?
  ще се уволнят ли излишните генерали от армията (в момента имаме по един генерал за всеки батальон) [/quote]

  100+
  Аз смятам, че трябва да се отнеме правото на помилване на президента или поне да се ограничи значимо при следващи законови промени.

 20. 20 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 797 Неутрално

  [quote#12:"GodMouth"]Норвегия и Швейцария не са в ЕС, а са европейски страни. Великобритания също обсъжда излизане от ЕС.[/quote]

  Великобритания гласува против референдум за излизане от ЕС. Тя не може без ЕС.

 21. 21 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#20] от "mechopuh":

  Но го обсъждаха, но казаха, че когато домът на съседа гори, трябва да се помисли как да му помогнат и пожарът да не стигне до тях - това не значи, че са се отказали и, че няма да напуснат ЕС. Великобритания освен това не е и в Шенген.

 22. 22 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 797 Неутрално

  [quote#21:"GodMouth"]Но го обсъждаха, но казаха, че когато домът на съседа гори, трябва да се помисли как да му помогнат и пожарът да не стигне до тях - това не значи, че са се отказали и, че няма да напуснат ЕС.[/quote]

  За съседа каза Камерън. Великобритания не иска Еврозона и Шенген и това си е поначало.
  Но 70% от експорта и е за ЕС. Тя няма икономически мотиви да напусне, даже напротив, безкрайно е заинтересована от него.
  А ще помага не с идеята да напуска, а да си пази пазара. Суверинитет не дава колкото други, това е разликата. Иначе си е член от отдавна и хич не и пречи ЕС.
  Позицията на Великобритания не е променена. Жонглират малко с тона, за да прокарат някои облекчения за себе си - рибни квоти, пазар на труда (максимална почасова заетост) и някои други, но позицията им фундаментално не се мени.
  Това всъшност е характерна черта за страната им исторически - устойчива външна позиция десетилетия, независимо от вътрешните им промени, коалиции срещу тях и т.н.
  Естествено, ако ги притиснат много, ще се махнат. Но не и по своя инициатива, и разбира се няма да останат на всяка цена, в нарушение на националните си интереси. Форматът Евро-СССР няма да се случи с британците.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK