Росен Плевнелиев: Аз съм човек с характер, ще продължавам да бъда себе си

Росен Плевнелиев

© Асен Тонев

Росен ПлевнелиевКандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев беше избран за президент на България на балотажа на 30 октомври. По този повод "Дневник" публикува интервюто му за БНТ, дадено тази сутрин пред водещата Жени Марчева:


Водеща: Честито, г-н президент! Станахте президент на България, защото...
Р. Плевнелиев: Станах президент на България, защото в последните две години и половина работих за това обществото и хората да видят един нов тип политика - тя в момента получават своето ускорение, европейското развитие на България и, разбира се, комбинирано с това България да има ясна визия и да постига конкретни резултати по приоритети и проекти, които са важни за хората.


Водеща: Да ви питам ли дали значката на джедаите ви помогна...
Р. Плевнелиев: Помогна ми много. Вижте, значката на джедаите носи, както и човешкото доверие, това усещане за смисъл, което оттук нататък ще ме мотивира много да работя.
Водеща: Веднага започвам с въпросите на зрителите, слушателите, тези, които призовахме да пишат на страницата ни във "Фейсбук". Един от въпросите към вас е дали ще имате сили да бъдете президент на абсолютно всички българи и ще спазите ли вече дадената дума президентската институция да остане независима в следващите пет години?
Р. Плевнелиев: Категорично да. По конституция това е задължение на президента. Аз смятам да изпълнявам конституционните задължения.


Водеща: Друг въпрос, изключително важен, е... Вашият резултат е 52% и малко са гласували вчера за вас за президент, но в същото време социолозите и анализаторите твърдят, че това е най-ниският брой реални гласове, с които е избиран български държавен глава. Това придава ли горчив привкус на вашата победа?
Р. Плевнелиев: Не, по никакъв начин. Това са 1 750 000 българи. Това е един дори много по-висок резултат от този, който постигнахме на първия тур. Много ни мотивира. Но, вижте, аз поемам ясен ангажимент, аз ще работя за това дори и хората, които не гласуваха за нас, не подкрепиха нашата двойка, дори и хората, които изобщо не гласуваха, да видят конкретните резултати, да видят конкретния прогрес в държавата на база на това, което ние ще направим.


Водеща: Слаб или силен противник беше Ивайло Калфин за вас?
Р. Плевнелиев: Достоен противник. Видя се и на дебатите. Благодаря за начина, по който все пак накрая те походиха джентълменски. Той ми пожела успех снощи на пресконференцията и аз благодаря за това джентълменско отношение специално в края на кампанията.


Водеща: Не толкова джентълменски обаче бе настроен лидерът на БСП Сергей Станишев към вас. Той започна снощната пресконференция с уговорката, че няма да ви поздрави за успеха, защото не е срамно да загубиш изборите, но е срамно да спечелиш по начина, по който ГЕРБ спечели изборите. Вас срам ли ви е, че станахте президент в един уговорен мач, според думите на лидера на БСП?
Р. Плевнелиев: Не съм изненадан от поведението на лидера на БСП. Още навремето, когато разхождаше бурканите с пепел из телевизионните студиа, той показа като че ли, че не познава държавността в нейната, бих казал, в нейните ясни аспекти. Защото, ако вие имате сигнал за незаконно строителство или за некоректно строителство, вие давате бурканите не на медиите, а съответно на компетентните органи. По същия начин, ако вие имате каквито и да било с доказателства за нечестност, некоректност, подмяна на вота, излезте с коректните доказателства и уважете българските граждани. От тази гледна точка те и получиха поредния урок. Трябва да се простим с партизанското отношение понякога. Трябва да се простим с това чисто вътрешно, бих казал, много лесно, но много погрешно усещане, което забелязвам у лидера на БСП, че може с отиграване на ситуации, с малко манипулация да се спечелят избори. Отново се показа, че това не може. Очаква се мъжка, честна, достойна позиция, уважаване на вота на българите и много труд.


Водеща: Цветан Цветанов, председателят на вашия предизборен щаб, каза снощи, че за пръв път България има свой президент без брокера ДПС. Само че, знаете ли, мисля си, че понякога и ние, журналистите, и вие, политиците, забравяте, че има разлика между елита на ДПС, който със сигурност има своите политически грехове, и електората на ДПС. Вие ще се гордеете ли от факта, ако сте станал президент на България без гласовете на български граждани, които се наричат Хасан, които се наричат Ахмед, които се наричат Несрин например?
Р. Плевнелиев: Аз благодарих на всички български граждани, включително и на тези от различните етноси. Ние се гордеем с това, че за пръв път този пробив се осъществи и на база на съзнателния избор на българските граждани от различни етноси, които подкрепиха каузата на европейското развитие на България. Но оттук нататък приключвам с изборите. Вече съм президент, от 22 януари, разбира се, ще встъпя официално в длъжност, на всички българи, на всички етноси и аз ще работя като такъв.


Водеща: Имаше въпроси към вас от наши зрители, които се обадиха в ефира ни тази сутрин. Въпроси, свързани отново с отношенията ви с премира Бойко Борисов. Аз ви предлагам да сложим една точка със силен отговор. Въпросът беше така, ще го задам както прозвуча: Ще успее ли г-н Плевнелиев да се отскубне от, цитирам, лапите на всемогъщия, тук става въпрос, разбира се, за премиера Бойко Борисов, тъй като аз все още го виждам, това беше една дама, като кукла на конци?
Р. Плевнелиев: Това бяха манипулациите, които отново бяха внушени на българските граждани от лидера на БСП и цялата машина, която правеше изборите. Аз лично преставам вече да се обяснявам на тази тема. Винаги съм бил себе си, ще продължавам да бъда себе си.


Водеща: Притеснява ли ви, г-н Плевнелиев, че може да стигнете до ситуация, в която преди години изпадна президентът Петър Стоянов? Говоря за прословутата реплика към тогавашния премиер Иван Костов "Иване, кажи си". Страх ли ви е, че може дотам да стигнат нещата, че да бъдете принуден да кажете "Бойко, кажи си".
Р. Плевнелиев: Аз нямам никакви притеснения, знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво, времената са тежки. Необходими са също така и доста тежки решения, за да може България да върви по един стабилен и добър начин през времена, в които целия свят се клати, и между другото дългосрочните перспективи и при Европа, и при Америка не са толкова положителни. Да, ще бъде тежко, да, ще има съвсем нормално напрежение, конфликти, но подходът, който винаги аз съм изповядвал, ще проработи, както и проработи в последните две години и половина, когато е имало немалко също тежки ситуации. Аз съм много прагматичен и точен човек, но съм човек с характер и отстоявам каузата. И когато тази кауза е ясна, когато има смисъл за обществото, за хората, за държавата, мисля, че винаги ще намерим правилното решение.


Водеща: Много важен въпрос е въпросът за екипа, с който ще се обградите, който ще вземете на "Дондуков" 2. Съзнавам, че сега е твърде рано да кажете нещо конкретно, но все пак вече имате ли
някакви идеи за това какъв тип хора искате да вземете в екипа си като президент на страната в следващите пет години?
Р. Плевнелиев: Спомням си, когато отидох в Министерство на регионалното развитие, отидох с двама човека там да управлявам едно министерство, което имаше около четири хиляди служители. Сега сме малко повече, четири-пет, държавната институция президентство е с доста по-малък персонал, мисля, че е около 160-170 човека. Но екипът е началото на всичко, екипът е заявка за всичко, което ние искаме да свършим в президентството. Тези три месеца ще ги уплътня с наистина много, много сериозно усилие да намерим правилните хора. На нас ни трябват компетентни хора, на нас ни трябват прагматични хора, на нас ни трябват много млади хора. Искаме да проветрим, както го нарекохме, и дадохме заявка за това нещо в президентството, да го извадим от всичките зависимости на миналото, Държавна сигурност и тем подобни и искаме да вървим напред. Затова екипът е изключително важен. Ще работя така, че към 22 януари да имаме наистина хубав екип.


Водеща: Коя ще е вашата банка кадри? Дали задължително ще посегнете към банката кадри на ГЕРБ, или за вас е важно хората наистина да са професионалисти и да са непартийно оцветени, а пък може би да посегнете и към банка кадри на други политически партии?
Р. Плевнелиев: Ще видите, така беше и в Министерството на регионалното развитие. Ако видите екипа, който беше създаден - млади хора, които идват от чужбина, млади хора, които са работили в държавната администрация и имат какво да дадат, така че ще бъде пъстър, всякакъв. Към момента аз имам не повече от трима-четирима човека, на които да се опра, но знам, че в следващите три месеца ще намерим правилните хора, със сигурност ще правя много срещи, за да определя всеки един от тях. Със сигурност и Марги Попова ще се включи силно, защото и двамата с нея сме екипни играчи. Искаме да разчитаме, че хората под нас ще работят както трябва.


Водеща: Ще назовете ли тези трима-четирима души, за които говорите?
Р. Плевнелиев: Разбира се. Те още от първия момент са с мен, разбира се. Това е Мария, която е пиар и моя дясна ръка в последните две години, всичко, което е свързано с комуникационните стратегии. А Павел, който беше парламентарен секретар, един млад човек, много така интелигентен, с който успяхме от първия ден да направим така, че всички закони, които министерството направи, да бъдат максимално широко обсъждани. Разбира се, Катя Захариева, която също е с мен, в момента е все още зам.-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но към 22 януари ще се присъедини също към екипа и оттам нататък. Вижте, оттук нататък аз искам първо да знам как ще организираме тази институция, кой какво ще върши, какви са процесите, които ще управляваме, ще подредим правилните хора и, разбира се, ясни отговорности.


Водеща: Така. Слушах много внимателно това, което казахте вчера по време на пресконференцията. Казахте, че вратите на "Дондуков" 2 винаги ще бъдат отворени за гражданите. Говорихте ли по този
въпрос с шефа на НСО ген. Димитър Димитров?
Р. Плевнелиев: Вижте, аз съм човек с характер и с кауза. Аз съм вече поел ясни ангажименти. В президентството ще влязат млади хора на стажове, в президентството ще влязат неправителствени
организации, региони, БАН, университети, всички, които имат какво да добавят по националните приоритети и имат конкретни решения по тях. Извинете, но ние сме държавна институция, ние работим за хората. Това означава, че ние трябва да се отворим за хората. Представям си, че интернет страницата на президентството ще бъде много активна. Представям си, че хората ще могат да влязат
онлайн да видят за какво се борим, какви решения в момента ковем, какви проблеми имаме.  Представям си, че дори отвън пред президентството би могло да има информация по някакъв начин за
хората. В момента текат такива и такива срещи. В президентството работим по това, това и това. Търся пълната прозрачност, защото в крайна сметка нас ни е назначил българският народ, той трябва
да знае ние с какво се занимаваме там, и бягам категорично от партийното и партизанското.


Водеща: Един въпрос от "Фейсбук". Наша зрителка, тя се нарича Стоянка Станкова, пожелава ви успех и ви пожелава ползотворна работа като президент и пита: Ще отстоявате ли правото за референдум на българския народ?
Р. Плевнелиев: Категорично да. Категорично "за" и категорично "да".


Водеща: Вторият въпрос е ще предложите ли възможност хора от съответни избирателни райони, недоволни от депутата, който са избрали, да го отзовават от парламента? Ако помните, с тази идея някога НДСВ дойде на власт. При неизпълнени предизборни обещания да има механизми, по които народните представители да бъдат отзовавани.
Р. Плевнелиев: Да. Наскоро попаднах на документи на НДСВ от 2001 г. Прочетох ги с нескрит интерес. Сто и едно обещания, които те поемат. Ами там също така видях, че обещават да решат казуса с АЕЦ "Белене" до края на годината, вече 10 години са минали оттам. Без коментар. Но именно това е важното - политиците, когато поемат ангажименти, да съзнават, че тези ангажименти след това трябва и да се изпълняват. По отношение на този въпрос в момента мога да кажа, че искаме да проверим категорично да не би случайно да подменим смисъла на конституцията. Все пак народните избраници се избират.


Водеща: Г-н Плевнелиев, още един въпрос. Споменахте всъщност АЕЦ "Белене". Всъщност категоричният ви отговор - има ли нужда страната ни от "Белене", Бургас - Александруполис и "Южен поток", за да бъде енергиен център на Балканите? Коментар на големия шлем на президента Първанов.
Р. Плевнелиев: Да. Аз няма да се правя на експерт - такъв, какъвто не съм по ядрена енергетика, нито по газови връзки на България, с когото и да било, но ще очаквам категорично и от правителството, и от експерти на световно ниво, както в момента работят по АЕЦ "Белене", да си кажат мнението и да си сложат подписите. И чак тогава започва процедурата по взимане на решение и тя ще бъде максимално публична и обществена, поне аз като президент ще дам всичко от себе си за това, защото това са важни проекти. Давам пример примерно Бургас - Александруполис, един проект, който голям, голям шлем, обаче, ако погледнете приходите на държавата на годишна база, от този проект ще бъдат около 30 милиона приход, не печалба, на година, а туризмът ни носи 30 милиона на ден. Тридесет милиона на година срещу 30 милиона на ден - трябва много да се мисли. И преди всичко в 21 век аз не знам защо някои държави изкуствено напомпват самочувствието си и на всяка цена трябва да бъдат енергийни центрове на каквото и да било. Австрия не си е поставила за цел да бъде енергиен център на каквото и да било - от 20 години инвестира единствено и само в енергийна ефективност и имат една прекрасна държава, на които сметките на хората са им три пъти по-малки, отколкото сметките в България. За мен това е много по-важно.


Водеща: Ще се вслушате ли в съвета на министъра на отбраната Аню Ангелов, който в петък, минути преди вие да гостувате в качеството си на кандидат-президент на управляващата партия, призова бъдещият президент да премахне длъжността съветник по отбраната, защото според него няма по-добър съветник в това отношение от самия министър.
Р. Плевнелиев: Ще преосмисля така или иначе цялата функция на многото съветници, които са там. Спрямо нашата представа за това как искаме ние да управляваме президентството. Вижте, аз много търсих устройствените правилници, схемите, органите, начина, по който работи президентството към момента. Със сигурност ще имаме няколко срещи и аз ще се радвам много да пия по едно кафе с президента Първанов, за да мога да разбера и за себе си начина, по който функционира институцията - аз поех категоричен ангажимент да надграждам постигнатото. Но и със сигурност аз съм един човек, който изповядва други принципи на управление, и те ще се видят много скоро и в президентската институция. Прозрачност, екипност, всяко едно назначение от президентската институция ще бъде много публично и категорично поставено в дневния ред. Това, което ние ще искаме да направим, е с президентската институция българите да видят, че имат една отворена институция, която може наистина да задава дневния ред на институциите и това да бъде правилният дневен ред. 


Водеща: Обади ли ви се президентът Георги Първанов, за да ви честити?
Р. Плевнелиев: В снощната изборна нощ аз получих хиляди есемеси и обаждания, на това отгоре аз към момента нямам мобилния телефон на президента Първанов, така че вероятно не бих могъл и да го разпозная като такъв, а пък вдигам телефона си на хора, които виждам и мога да съм сигурен, че ми се обаждат и ги разпознавам кои са. Но се надявам така или иначе в следващите дни да пием с него по едно кафе и да се разберем. Със сигурност аз ще отида с нов екип в президентството. Със сигурност ще подготвя тези хора, така че да изповядваме едни, бих казал, принципи на доброто управление, които аз вярвам, че и раздвижиха много неща в министерството на регионалното развитие, но това ще стане постепенно, имаме време.


Водеща: Вървим към финал. Мястото на службите НСО и НРС - под шапката на президента или другаде, под шапката на изпълнителната власт?
Р. Плевнелиев: Вижте, аз искам професионализъм и, бих казал, една модерна държавност. Това е нещо, което мен много ме пали. Професионализъм и на службите. В много от казусите в миналото виждам пропуски в тяхната работа, давал съм примери, ще дам пак, с кризата през 2008 и 2009 година, която буквално... правителството на тройната коалиция ни изнасили в тази криза и службите по никакъв начин аз не видях...


Водеща: Имате предвид газовата криза от началото на 2009 г.
Р. Плевнелиев: И газовата криза, и финансовата криза, която след това прерасна в икономическа, в дългова и във всякаква. Работата на службите е категорично да не работят за партии. Работата на службите е категорично да не работят за този или онзи, а да работят за институциите и за хората. Аз съм човек, който се въодушевява и очаква професионализъм. Очаква добре свършена работа. Аз съм взискателен началник и очаквам от тези хора един модерен европейски добър начин на работа. Забравяме всичко, което е в миналото - този срещу онзи. Службите, които със сигурност имаме големите съмнения, че са обслужвали партийни лидери, не знам си кого си, службите, които с недомлъвки са казвали, не са казвали - ясни приоритети, ясни рискове и проактивна позиция на службите.


Водеща: Първите думи на съпругата ви Юлияна вчера към вас, когато разбрахте, че вие сте новият президент, какви бяха?
Р. Плевнелиев: Аз се прибрах към 1 и половина вкъщи. Тя ме поздрави за успеха.


Водеща: Синовете ви са малки, не са...
Р. Плевнелиев: Децата са малки, трудно е да им обясним още всичкото това, което се случва около мен. Големият син Филип, разбира се, вече е много повече в час, той е на 11 и половина години, но ще
свикваме с промяната.


Водеща: Как ще ги предпазите от главозамайване? Защото на тази възраст лесно се завърта...
Р. Плевнелиев: Това е огромно притеснение. Това е огромното притеснение на моята съпруга и моето лично - баща президент, а все още те са много малки, ще получават и двойки и със сигурност в училище... и ще бъдат и невинаги най-послушните и най-дисциплинираните. И се притеснявам, че тогава ще търсят в подобни трудни ситуации, когато учителите им се карат, когато имат конфликтни точки, ще търсят лесното обяснение, но баща ми така, баща ми онака. Лично мен това много ме притеснява, затова, дето се казва, ще даваме всичко от себе си да оставам и аз като президент един така... както съм и безкрайно благодарен на моята съпруга, все пак един човек, който не се е главозамаял от това, че е станал президент. Аз подадох ръка на българските граждани, предложих им моята компетентност, моето желание да върша много работа, получих доверие, но оставам същият, който бях и досега. За мен това е просто една много отговорна работа, но работа.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (228)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на xx00xx
  xx00xx
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Браво на Росен, браво на ГЕРБ. Поредна последователна победа...даже им загубих бройката вече

 3. 3 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Ма ти кой си? Боко каза, че избора е между него и Доган, ти Росене къде си в тая схема, той не те спомена?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 4. 4 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 627 Неутрално

  .. някой беше казъл нещо за еманципацията на Р. Пл... )

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1255 Весело

  ... Ти си добро момче, ама "човек с характер"...
  Хайде без преувеличения

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 7. 7 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Росен Плевнелиев: Аз съм човек с характер, ще продължавам да бъда себе си..:))))))) ха,хахаааааа..
  ......................................
  Продавачът на хороскопи..)) Сигурно това е учил, като виден ком деятел ..) А баба Ванга , цитираше ли я ?? А другарката масларова ??
  КОЙ себе си ???- по- точно.. КОГА ? На причкапов момчето или куфарчето , на заменките с общината или НЕ- членуване НИКЪДЕ другаде, освен в Комсомола - до 1990 година ?? При износа на работници или строежа на магистрали с ГОТОВИ- кеш , мангизи ??
  При конкурса на МУТРАТА- за министър или ...европейското бъдеще на комунизма ..
  Кога по- точно, си , себе си ...))
  Хамелеоните никога не могат да бъдат - себе си ...)) Променят цвета си ...))))

  BIG AL
 8. 8 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 636 Неутрално
 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ще видим дали ще удържи, чехльо.

  досега беше пряко подчинен на бойко и верността му беше гарантирана.

  но сега, когато поема пост на който бойко ще може командва само непряко, и да го държи в подчинение само с шантаж и заплахи, очаквам няколкото месеца до встъпване в длъжност през януари росен да бъде усилено чанчен, за да му бъде внушено веднъж завинаги, че бойко го е създал, и ако не слуша бойко ще го унищожи.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  В 'страната на абсурдите' , а не - на чудесата , една мутра пита :'Кой създаде мутрите ? И той- знаел , кой ги е създал И понеже, "който контролира миналото - контролира настоящето , а който контролира настоящето - контролира бъдещето"./по Оруел /, 1 300 000 му поверваха и гласуваха за него - НЕ мутрата
  Другите пък , подготвени за хилядолетния комунорайх-са загрижени за Демокрацията , човешките права и т.н. ТЕ- чиито бащи НЕсе грижеха за тях - меко казано -а и децата им се подготвяха , да НЕ се грижат за чуждите ПРАВА- а само за своите си ..)И тези , последните - и те получиха 1 млн., гласа..
  Засега , в малка България, ЗОМБИТАТА надхвърлиха 2 300 000 )
  Дойде време , в което прасетата , ПАК управляваха , ръководеха - човеците..

  BIG AL
 11. 11 Профил на rosen
  rosen
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Е добро е интервюто , само дето въпросите на водещата са по дълги от отговорите, на какво да се прави. С малки изключения водещите у нас се стремят да блеснат на фона на гостите. Всъщност може би само Р.Петров по БТВ оставя гостите си да говоря.
  Но като и да е, отговорите на Плевнелиев са далеч по конкретни и ясни от малко неубедителното му бърборене по време на кампанията.

  Свободата е на върха на копието...
 12. 12
  myth
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 13. 13 Профил на Thalatta
  Thalatta
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Каква е каузата бе мама, че не можах да схвана в тая кампания
  Ти си администратор, администратори се назначават, не се избират. Електорато те избра заради бате ти Бойко, не заради каузата ти. Да те приземя малко де, да не се възгордяваш

 14. 14 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  видя се, че приказките, че чехльо щял да е експертен и независим не са за герберска употреба, а за успокояване на противниците.

  самите гербери изпадаха в екстаз всеки път когато бойко публично унизеше чехльо и докажеше, че чрез него именно бойко ще е президент.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 15. 15 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "xx00xx":

  загубил си я, защото толкова можете... дори и с едноцифрени числа ви е трудно да смятате

 16. 16 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хи хи хи
  То всеки човек си има характер....
  Теб те видяхме, че дори и на ТВОЯТА пресконференция, когато ТИ стана президент, говори друг вместо ТЕБ...

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 17. 17 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Плевнелиев ще бъде напълно прозрачен президент. В оптическия смисъл.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Dr. Erectus
  Dr. Erectus
  Рейтинг: 458 Весело

  Успех, г-н Президент! Пожелавам ви да върнете авторитета на България, който тя имаше преди времето на "славния развит социализъм". На хората - достоен живот, с повече усмивки и по-малко проблеми.

 20. 20 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Успех.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 21. 21 Профил на samboetes
  samboetes
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Много са ми интересни хората, които твърдя, че основен минус на Плевнелиев е зависимостта му от ББ.

  Е, айде, мили, кажете кой би се разграничил по-лесно от партийния шеф - Плевнелиев или Калфин?
  И не ме разсмивайте, моля.

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Е, избраха го.
  Ама ...

  Все се обяснява и обещава, че щял да се "еманципира", а на пресконференцията Боце му набиваше канчето и му вземаше думата.
  Мен Вождът направо ме потресе до дън душа, като на поредният такъв въпрос рече ... давам го на НСО и оттук нататък само по работа ...

  Освен това Росенчо твърди, че бил "европейски", ама комунизкият дебилизъм за "компетентните ОРГАНИ" не му излиза от устата.

  Мани, мани!

  Единственото хубаво в случая е, че Гоце си отива.
  Че през втория си мандат беше "невъйездной". На Запад стигна само веднъж до Белград, а на Изток отскочи до екссавецка Азия и Китай (май) само.

 23. 23 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Мисля, че е малко рано да го плюете човека.
  До сега е показал, че може да работи.
  Аз гласувах за него, за друг кандидат, както и за ГЕРБ, едва ли бих гласувал.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 24. 24 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#21] от "samboetes":
  [quote#21:"samboetes"]Е, айде, мили, кажете кой би се разграничил по-лесно от партийния шеф - Плевнелиев или Калфин? [/quote]
  --------------
  Кой е партийният шеф на Калфин?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 25. 25 Профил на xx00xx
  xx00xx
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#3] от "Тони!":

  Кисело ви е гроздето, но това е положението. Ти кажи вие от СК в каква схема играете с мижавите си проценти. Преди изборите бяхте много ербап, но след резултатите които получихте...очакваме на следващите избори да е последното ви участие

 26. 26 Профил на f.s.m.
  f.s.m.
  Рейтинг: 571 Весело

  Щом трябва да ни убеждаваш още днес, че имаш характер ...

 27. 27 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#13] от "ydarakchiev":
  Избраха го, въпреки "бат Бойко", не заради.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 28. 28 Профил на devane
  devane
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Не може да се нарече човек с характер този който веднъж твърдо заявява по медиите че няма да се кандидатира за президент защото не му е това работата а след това с едно словестно "шамаросване" и изведнъж твърдо стана президент.

  Такива хора аз ги наричам - мижитурки, слагачи, безхарактерни безгръбначни мекотели и така нататък.

  In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
 29. 29 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  НЕ СЕ ЛУТАЙТЕ!

  Герб, НЕ Е партията която ще смени БСП-то!
  Напротив ТЯ Е алтернатива на БСП-то!
  И тя е подслон за отцепниците от БСП-то и на други заблудени мижитурки! Това НЕ ЗНАЧИ, че има заговор или одобрение м/у тях. Те се мразят така, както и останалите партии мразят Герб или БСП. Предполагам, че ДС ЗНАЕ ПОВЕЧЕ!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 30. 30 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Чрестито г-н президент, вярвам във Вас.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 31. 31 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Честито : на Плевнелиев Президентство , на народа президент, на Борисов -нова кукла за колекцията .

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  Човек с характер не позволява на никого да го щипе по бузата, да го дърпа за ушите и да го "боцка" с пръст по челото. Ясно е, че Боко си е Боко, но ако Плевнелиев е мъж (в което се съмнявам), като стане президент, трябва да го удари през пръстите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#25] от "xx00xx":

  Виж са, знам, че ти е трудно четенето, но моето мнение, което си си позволил да цитираш съдържа единствено твърдения и изкази на вашия си там лидер.
  Като не ти харесва мнението, не ти харесва и боковия изказ.
  Не виждам СК какво общо има с нелепието на президента.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#28] от "devane":

  Също като Ламбо... месеци наред рева в къщи заврян в тъмен ъгъл, защото не искаше да се кандидатира и в един момент си пи хапчетата и прати деветосептемврийско писмо, че ще се кандидатира. От което комунетата нададохте радостен вой, че печелите... спечелихте от трите най-дългото.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 35. 35 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Боко- "Когото и да бяхме издигнали, щяхме да победим"

  Без коментар. Палето нека лае...

 36. 36 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#34] от "donchoquihote":

  Ти мислиш ли, че те искаха да спечелят?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Плевню е още НЕ ОТКРИТ АРТИСТ!
  Той ще бъде българския Чарли Чаплин!
  Представям си го как ПРАСКА Чарличаплинстон в диско.
  Заедно с Бойко ще бъдат нещо като, „СТУДИО ХОЛИВУД”!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 39. 39 Профил на xx00xx
  xx00xx
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тони!":

  Вие първо се погледнете вас и тогава давайте акъл и коментирайте победителите, че вече и определенито маргинал звучи като нещо голямо. Аз ви попитах как ще коментирате N - тия пореден крах и резил който се случи на т.нр. СК - Румбата и Мими с 1,7 %, а не съм чул да сте спечелили изборите за кмет дори и в някое село.

 40. 40 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това за референдума добре му се получи.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 41. 41 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Новината за мен от интервюто беше,че Катя Захариева сегашен зам министър в МРРБ и тя ще напусне МРРБ.....и така няма да остане нито един човек на Росен! Ще дойде още един младеж или девойка и тя да се пробва и най-вече да направи атрактивна автобиография за да си търси работа после....
  ....Росен Плевнелиев вече не е предмет на интерес защото от него нищо не зависи, а и Бойко му каза,че вече да си гледа Президенството и да не се бърка в МРРБ.........а можеше да е по-полезен ако беше останал в МРРБ, защото сегашната офф роуд министърка е много далеч от проблемите на регионалното развитие по една много просто причина, просто тя няма нито един работен ден в РЕАЛНИЯ живот !

  Утре стават ДЕСЕТ МЕСЕЦА ОТ обещанието което даде Росен Плевнелиев в студиото на Дарикрадио,че ще е готов до 1.1.2011г. с работещо решения по проблема с един милион незаконни остъклени балкони,каза,че решението ще дойде от работата на експертната работна група към министерството!

  Няма ли кой да зададе въпроса към неговата приемничка лилито Павлова, кога ще видим този отговор и какво ще се прави с този сериозен и касаещ стотици хиляди семейства Проблем в цяла България. Това е основен проблем преди говоренето за саниране на сгради,Технически паспорти,Енергийни паспорти.....до сега по тези въпроси отговаряше Катето захариева, но вече се вижда,че и тя ще напусне МРРБ, сега кой ще отговори на Народа?

  Журналисти къде сте, ако искате да сте на практика полезни питайте по въпроса министерството!

 42. 42 Профил на potresena
  potresena
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#32:"dodge_ram"]Човек с характер не позволява на никого да го щипе по бузата, да го дърпа за ушите и да го "боцка" с пръст по челото. Ясно е, че Боко си е Боко, но ако Плевнелиев е мъж (в което се съмнявам), като стане президент, трябва да го удари през пръстите. [/quote]

  ...да го гъделичка........и други работи

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#39] от "xx00xx":

  Виж са, нещо си се сбъркал. Независимо от получените проценти, всеки има право на мнение и на изразяването му. Още не сте върнали чл. 1, та се успокой малко.
  Иначе крах не виждам - идеята за дясно управление не е приета на тези ширини. Народопсихология, кво да го правиш. Толкова са хората, които я приемат, и тва е. Това са реалности, не крах.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на samboetes
  samboetes
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#24] от "wreck":

  Хвана се за "партиен шеф" ли? Какво искаше да напиша? Ментор? Кукловод? Гръб? Батко?
  Искаш да ми кажеш, че Калфин не зависи от Гоцевци и Станишевци? И твърдиш такова нещо за човек, който е бил подчинен а Сашо Апашо? ) Умилително..

 45. 45 Профил на mihailvulov
  mihailvulov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Честито! Да е жив и здрав новият Президент на Република България- Росен Плевнелиев!

 46. 46 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Оставете човека на мира. Ебаси храченето Разбираемо - ЯД ви е нали?

 47. 47 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Тоя човек ще е много труден за разбиране какво говори. Използва невъобразимо много клишета, излишни обръщения, като "вижте", "трябва да сме наясно", много рядко казва "аз", повечето употребява "ние", "екипът ни с Марга", (все пак той е президентът). Въпреки, че непрекъснато парадира с европейската си ориентация, речта му намирисва на мухлясалите изказвания през соца, той като че ли използва "Наръчник на политическия агитатор".

  Освен това Плевнелиев трябва много да се ограмоти в използването на понятия от рода на "обществото", "хората", "държавата", да научи, че използването им трябва да е смислено, и да не ги пляска като усмивка налявао и надясно. Трябва НАЙ-ПОСЛЕ като математик да научи разликата между "цифри" и "числа". Да научи правилното "паркинГи", "ШенгЕн", а не "ШЕнген" (също се отнася и за Попова). Тук в записа е направена и корекция в изказването му. В интервюто каза "енергийни центрИ".
  Освен това се държи като анадолски турчин по отношение на жена си и семейството си. Какво значи, ще ги държи далече, той не знаеше ли, че става публична личност, а и какво по-логично съпругата му да го подкрепи при това радостно събитие. Такова отношение е обидно за всяка жена.

  Изобщо не очаквам нищо впечатляващо от Плевнелиев като президент. Ще бъде още по-непрозрачен и скучен от Първанов, само, че за всяко нещо ще тичка при ментора си.

 48. 48 Профил на christofor
  christofor
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Поне оптимизъм не му липсва, дано го запази за по-дълго.

  Каква е тая закачка с джедаите? Дори само заради нея заглавието заслужава да бъде "Росен Плевнелиев: Значката на джедаите ми помогна много".

 49. 49 Профил на leonsio
  leonsio
  Рейтинг: 458 Неутрално
 50. 50 Профил на potresena
  potresena
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#48:"christofor"]Каква е тая закачка с джедаите? Дори само заради нея заглавието заслужава да бъде "Росен Плевнелиев: Значката на джедаите ми помогна много". [/quote]

  Леле-леле, откъде го изровиха тоя.))
  А Джаба сигурно му е бил застъпник

 51. 51 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#9:"Pavlik Morozov"]очаквам няколкото месеца до встъпване в длъжност през януари росен да бъде усилено чанчен, за да му бъде внушено веднъж завинаги, че бойко го е създал, и ако не слуша бойко ще го унищожи.
  [/quote]

  това е точно така, и все пак има огромно значение дали го държи с нещо по документално щото все пак Роската е човек на Бойко по цветелинова линия и не е ясно как двете банди ще се разберат

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 52. 52 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Не ви ли се струва, че е малко рано да пускаме лай.ометите срещу Плевнелиев? Поне лай.ометите от "дясно" Все пак да му дадем поне 100-те дни.. а? От него чакаме да реши окончателно въпросът с ДС посланиците, нали? Очакваме да посещава по-често страните от ЕС и да работи за по-добър имидж на България. Тия неща ще ги разберем дали се случват още в началото на 2012-та.
  А лично аз очаква от Плевнелиев сериозна еманципация спрямо ГЕРБ и Борисов. Не знам чухте ли какво каза снощи по въпроса Огнян Минчев И запомнете - Плевнелиев НЕ Е сам! С него са Дянков, Трайков, Г. Младенов, Т. Дончев, Константинов... все министри, които НЕ членуват в ГЕРБ и доста добре успяват да се еманципират от Борисов, особено напоследък... До толкова да се еманципират, че Борисов да ги слуша!!! и да им делегира правото да говорят вместо него по определени въпроси. Мисля си че европейската подкрепа "минава" през тези министри
  Точно този момент ми дава надежда за едно прилично управление на ГЕРБ следващите две години Борисов няма как да ги уволни всички, а и очевидно няма намерение.

 53. 53 Профил на Петър Манолов
  Петър Манолов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Росен Плевналиев и Маргарита Попова, поздравявам Ви с изборната победа. Честито!
  Не гласувах за Вас, защото нямахте послание към човеците на Духа, т.е. към носителите на онова, което още крепи народа ни и го държи на белия свят. Не гласувах и за късопаметния Калфин, който може и да не си спомня, че е присъствал на нарочен погребален концерт (с реквиема от Верди) на българската държавност и народност! Още веднъж честито и дано се разминете с участта да сте четвъртата ликвидационна президентска двойка на Държавата на духа (и според Д. Лихачов)!
  От името на НДЗПЧБ (Независимо Дружество за Защита Правата на Човека в България), фондация „Болната планета – ВЗОВ” и лично.
  Старинен Пловдив, 31.10.2011 г.

  Петър Манолов-безсребреник
 54. 54 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Да Ви е честита победата, г-н Президент!
  Плевнелиев е много земен човек - личи си, че е доста по-откровен, а и конкретен за разлика от хлъзгавите като риба БСП кадри!
  Нека да му пожелаем успех - и да не забравя обещанието си да бъде президент на всички българи!

 55. 55 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  държанието на Боко на пресконференцията е недвусмилено, посланието е президенте сложил съм те там опичай си акъла разиииш, щото да не обърна дебелия

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 56. 56 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#44] от "samboetes":
  Четете и сравнявайте:

  http://wikileaks.org/cable/2007/12/07SOFIA1397.html#
  "6. (C) Kalfin is the star in the cabinet; he has the ear of
  both Stanishev and President Parvanov, and high approval
  ratings among the general public and in Brussels. Moreover,
  he is a staunch believer in Bulgaria,s Euro-atlantic ties --
  although he occasionally tacks leftward for public
  consumption..."
  Beyrle
  ---------------
  http://wikileaks.org/cable/2009/04/09SOFIA159.html#
  "Smart, savvy,
  sensible, and honest, he has President Parvanov's ear and
  PM Stanishev's confidence, testament to his skills given
  their increasingly prickly personal and political
  relationship..."
  Karagiannis
  -----------------------
  http://wikileaks.org/cable/2009/07/09SOFIA407.html#
  "ROSSEN PLEVNALIEV - REGIONAL DEVELOPMENT: Intelligent and
  soft-spoken, Plevneliev has a respected name in the construction
  business. His entry into politics is attributed to ties with media
  tycoon and industrialist Ivo Prokopiev, who is close to Borissov... "

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 57. 57 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Тезата на Боко, че е създал Плевнелиев е вярна само повърхностно Това се отнася и за Дянков и Трайков. Отнася се за Анев и Г. Младенов. Без тези си министри Боко щеше досега да се омазал до ушите Спомнете си сагата със здавния министър... Случките с Калинка и ... как се казваше предишната.. външна министърка... ха ха Бокооо, тия министри ти крепят властта, не прекалявай, щото в един момент могат дружно да ти го нахакат И ще си останеш с Цв.Цв. и Тотю , Цецка и Федоска...

 58. 58 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Снимката е подбрана да внушава респект. Това е признак за режисура и работа зад кулисите на истинските управляващи.
  От изявите му на живо, обаче нищо друго не се видя освен едно мънкащо и хленчещо нещо, което говореше изречения по предварително зададени схеми и теми.
  Лошо! И още по-лошо ще става.
  Този ще е президентът, който ще се предаде най-бързо.
  Догодина.

  Аз знам много малко.
 59. 59 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 483 Неутрално

  [quote#51:"stg"]това е точно така, и все пак има огромно значение дали го държи с нещо по документално щото все пак Роската е човек на Бойко по цветелинова линия и не е ясно как двете банди ще се разберат[/quote]

  комунистическите конспирации.... не ве глупчо , Росен е тайния полубрат на Борисов от третата любовница на баща му , който обаче я убил и заровил в поляната зад къщата ..затова там виреели най - добрите компири с които се хвали Бойче..Освен това Роската прекарал три тира кока за германия като излъгал ,че са автобуси с гастарбайтери , но Бойче го пипнал в Будапеща доката се опитвал да открадне един мерцедес ..Та така двамата се държат взаимно за топките....
  А пък ти си гей...

 60. 60 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#55] от "stg":
  Боко си е Боко Това му държание му вреди сериозно и рано или късно ще си му бере плодовете.
  Да ги видим двамата с Цв.Цв. какво ще постигнат след "овладяването" и на съдебната власт.

 61. 61 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Специалист съм по гледане на ръка.

  На един арменец, му гледах на ръка и той припадна като му казах, че е женен за втори път. От 40 години казва крия и не казвам на никого, дори и на втората ми жена.

  ГЛЕДАНЕ НА РЪКА НА ПЛЕВНАЛИЕВ

  1). Интереса клони повече към експериментална но креативна личност.
  2). С огнени ръце е. Артистичен е. Отличен комуникатор. С такива ръце най-много хора работят с хора в медиите и в шоу бизнеса. В литературата и езиковата филология. Социалното изкуство и психологията. В армията.
  3). Слабостта му е, че може лесно да катастрофира или да се провали.
  4). Здравето му е отлично и го чака дълъг живот.
  5). Честен е, но има много врагове.
  6). Няма никакви приятелки и истински приятели.
  7). Има само един брак.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 62. 62 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 483 Неутрално

  [quote#57:"Дамян"]Без тези си министри Боко щеше досега да се омазал до ушите Спомнете си сагата със здавния министър... Случките с Калинка и ... как се казваше предишната.. външна министърка... ха ха Бокооо, тия министри ти крепят властта, не прекалявай, щото в един момент могат дружно да ти го нахакат [/quote]
  дамянчо , дамянчо един ден може и да поумнеш..няма да е скоро , но ако спреш да мислиш само с малкия си мозък ще дойде....

 63. 63 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дамян":

  за мене тия избори са началото на края на ББ,защото той може да съшествува само когато има "враг" срещу който да се бори, а то не остана такъв в никоя власт, не че няма да си измисли нещо де ама тоя път по трудно ще мине, а да и не е случайно че буквално снощи почна да се мазни на Доган и то брутално

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 64. 64 Профил на christofor
  christofor
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "moreto":

  Преди да се заяждаш с грамотността на Плевнелиев, прочети пак от учебника за V клас урока за сложните съюзи и тогава давай акъл, щом имаш в излишък. Шенгéн е добило гражданственост тук, но оригиналното произношение е точно Шéнген. Хайде марш в ъгъла да се срамуваш!

 65. 65 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 824 Неутрално


  Пожелавам на Росен да освободи Гоцеделчевските села от желязната хватка на ДПС...

  Българомохамеданите там са мачкани от Доган и от такива като Ахмак Башев...

  Не забравяй родния край, Росене...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 66. 66 Профил на JO TA KE THE BEST!!!
  JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#58:"istorika"]Снимката е подбрана да внушава респект. Това е признак за режисура и работа зад кулисите на истинските управляващи. [/quote]

  Не може да има респект към ТЯХ, защото те живеят във виртуалният свят на медиите.
  чрез медиите "осведомяват" хората т.е. "медийната демокрация" на платените, жалки, НАВЕДЕНИ медии.
  Трагедия - made in BG

 67. 67 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  Много ми хареса позицията за "енергийния център". Дано успее да избие от главите на българите живковата мегаломания.
  Другото, което ми хареса е притесненията за децата му в училище. Моя син е почти връстник на неговия и се главазамайва от всяка добра дума на учителите. И когато тръгна да търся сметка на даскалите за това, че го хвалят за дребни неща предизвиквам голямо учудване. Оказва се, че все още по-голямата част от родителите мислят децата си за гении и търсят сметка от учителите за всяка петица, камо ли за по-ниски оценки.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 68. 68 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#62] от "xymop": дай аргументи не ме мисли с какво мисля

 69. 69 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1134 Весело

  Има нещо положително с избора на Плевнелиев. Ако не беше той , България можеше да осъмне като първата страна в света с президент куче!!След обявеното вчера на пресконференцията от Борисов признание , че който и да беше посочил щеше да спечели,страшно се радвам , че изборът му се е спрял на Росито , а не на овчарката му!Ако беше номинирал овчарката ,тя щеше да бие Калфин с поне 10 процента. Кучето е много симпатично, строго е , но справедливо,напада само чужди хора ,има голяма обществена подкрепа в лицето на 4 000 000 кучелюбители и най-важното не говори! Така че, гордей се българино ,днес ще те управлява все пак човек!

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 70. 70 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 580 Весело

  Аууу, как пикаят газ комунетата по тези форуми, бе! Ама свърши, свърши - пак ги биха като маче у дирек. Направо ги размазаха. И да лаят, и да не лаят Параванов си отива, а с него и комунизма. Изборите минаха - битият - бит. Комунистите да се скрият в миши дупки и стройни редици да поемат към последното им убежище - Сибир.))

 71. 71 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#63] от "stg": с това съм съгласен Освен това Боко не може да работи в коалиция... Твърде е себичен, а ще му се наложи. На следващите парламентарни избори ГЕРБ няма да се спихне като НДСВ, но за да управлява, ще трябва да е в коалиция център дясно. Боко НЕ става за такъв тип управление.

 72. 72 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#54] от "theanalyser":
  Не го сравнявайте с БСП-кадрите! Свободно мислещите хора не гласуват за кандидатите на БСП. След президентстването на Гоце всеки изглежда подходящ за президент - дори и Калфин и Плевнелиев. Всъщност и двамата са неподходящи. Не са за този пост! Нямам нищо против Плевнелиев, но не може само защото е послушен, работлив и добричък да го го правим президент. Той няма качества за такъв. И не може на това да се отговаря, че бил по-добър от кадър на БСП.
  И дори още нищо не съм казал, че Плевнилиев (както и Фандъкова) изпълняват заръката на главатаря и те заемат тези места защото той ги е избрал. Това е вид тоталитаризъм в който един човек управлява държавата. Той не се бори с БСП, защото както и НДСВ, така и сега и ГЕРБ заемат мястото на автентичното дясно. Има доста факти, които ме карат да мисля, че авторитарните партии НДСВ и производното ѝ ГЕРБ са пласирани от комунистите и мафията за да няма реална опозиция. Защото ГЕРБ сега е на върха си, но неминумо ще дойде провалът им, защото икономическият ръст на България е смешен и с този темп няма да настигнем другите в ЕС дори и след век. Същото временно явление беше и НДСВ. Бяха победители, но сега дори не знаем дали съществуват. Така винаги идва редът на БСП, защото те също не могат да управляват и единственият им номер е да влизат и излизат от властта за да се размива отговорността. Това е много по-лош двуполюсен модел от този, който беше през 90-те. Но през 90-те комунистите губеха, защото можеха да бъдат сравнени с успешните десни управленци.

 73. 73 Профил на potresena
  potresena
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#69] от "greg1":

  Аз се двоумя кой е по-добър вариант между кучето на Борисов и Лъчо Мозъка. Защото кандидатурта на Мозъка също щеше да спечели. При такива избиратели

 74. 74 Профил на JO TA KE THE BEST!!!
  JO TA KE THE BEST!!!
  Рейтинг: 458 Весело

  истината я знаят всички - Росенчо го НАЗНАЧИХА,
  както правеха при комунизма, комунистите от БКП,
  тези хора цял живот са били КОМУНИСТИ
  това знаят, това могат, това правят
  не им се сърдете, че са посредствени, те не са виновни, така са научени.

 75. 75 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  [quote#63:"stg"]за мене тия избори са началото на края на ББ,защото той може да съшествува само когато има "враг" срещу който да се бори[/quote]

  Емчи те точно това постигнаха.
  ГЕРБ срещу БСП. Изчистен почти до абсолют модел.
  А мат'рялът погнусено да гледа отстрани как си се боричкат и си ги мерят агитките им.

 76. 76 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  а къде са меркел и компания?
  или изборите минаха наште биха и субсидиите спряха

 77. 77 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#64:"christofor"]Шенгéн е добило гражданственост тук, но оригиналното произношение е точно Шéнген.[/quote]
  Е и какво, ще започнем безмислен спор за правилното произнасяне на географските имена ли. Сам казваш, кое е добило гражданственост. Затова не казваме оригиналние - Уошингтън, Дойчланд, Франс, Вийн, Елада, Масква итн нали. А за енергийните центрИ на г-н технократа какво ще кажеш?.

 78. 78 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#73] от "potresena":

  Кучето има голямо предимство и пред двамата..Не може да говори.

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3384 Весело

  [quote#76:"антикомунист"]а къде са меркел и компания? [/quote]

  Що?
  На теб да не би да ти липсват?

 80. 80 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#76:"антикомунист"]а къде са меркел и компания?
  или изборите минаха наште биха и субсидиите спряха [/quote]

  хубавите неща са две, първото е че все пак Боко предпочете да сложи за президент Росен а не кучето си, и второто е че платените милиционери в форума ще изчезнат или поне ще пишат по малко

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 81. 81 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#66] от "No Class":

  а тебе до сега другарите как тъе осведомяваха ..идваха лично до вас или те канеха на Позитано...Измислиците на такива като тебе са просто очарователни...Не стига че ви бихме като шкембе у дувар , ами искате да ни убедите ,че не ние ви бихме , а вие сами паднахте ...ех смешко смешко , ще има да хленчите още някоя друга петилетка , ама кел файда пич , кел файда.... Ония вашите гаулайтери ще видиш как ще се скрият като мишоци..... а вие продължавайте да им се подмазвате...

 82. 82 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#75:"xm..."]Емчи те точно това постигнаха.
  ГЕРБ срещу БСП. Изчистен почти до абсолют модел. [/quote]

  не мисля че това ще работи дълго време защото сега е наред възхода на боковия приятел Първанов

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 83. 83 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#1] от "Щурмовак 1945":

  тебе ли оставиха самотен днес гадно а колегите празнуват а ти постваш в името на пожарникаря-слънце

 84. 84 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#80] от "stg":


  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 85. 85 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#79] от "xm...":

  ами три месеца свикнах с тях и сега ми е дискомфортно някак

 86. 86 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#83] от "антикомунист":

  по скоро мисля, че той не е разбрал че спират субсидиите , нали знаеш все има някой неразбрал

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 87. 87 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#64] от "christofor":

  Потвърждавам: както е очевАдно от правописа, става дума за топоним на немски, и правилният вариант е Шенген с ударение на първата сричка. Както казва една приятелка в България, най-после имаме немскоговорещ президент. Друга тема е какво може да направи той против пандемията от неграмотност на родния на език, която наднича постоянно и от този форум.

  Успех, Плевнелиев!

 88. 88 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#75] от "xm...": Ами това е неизбежно на Президентски избори (мажоритарни), но е трудно постижимо на парламентарни... Борисов извади късмет на предишните... заради репликата на Доган за порциите. На следващите обаче, ще му е доста по-трудно Ако през 2014-та постигне успеха на НДСВ на вторите парламентарни (2005-та) от 32-33% пак добре. Да ги видим ГЕРБ как ще се справят с коалиционно управление. Щото Борисов очевидно НЯМА да се справи

 89. 89 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 488 Неутрално

  не гласувах на вчерашния балотаж, тъй като не можах да припозная своя кандидат в нито един от двамата претенденти. Но смятам, че елементарната политическа култура изисква новоизбрания президент да бъде поздравен и да му бъде даден толеранс във времето /примерно 100 дни от встъпването в длъжност/ и едва след това да бъдат давани първите оценки. Всичко друго е несериозно!

 90. 90 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 483 Неутрално

  [quote#71:"Дамян"]Освен това Боко не може да работи в коалиция... Твърде е себичен, а ще му се наложи. На следващите парламентарни избори ГЕРБ няма да се спихне като НДСВ, но за да управлява, ще трябва да е в коалиция център дясно. Боко НЕ става за такъв тип управление. [/quote]

  не Дамянчо.... Бойко не иска да работи в коалиция защото е ОТГОВОРЕН човек..Той го каза ясно - Да аз ще вземам решенията , но аз ще си нося последствията и отговорноста....А това което ми приказваш са някакви клишета на част от така наречените политолози за да оправдаят заплатките си....

 91. 91 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Импулсът на Боко на всяка сватба да е булката граничи с патология и е главната причина за съмненията, дали Плевнелиев ш'съ/няя да съ превърне в самостоятелна политическа единица.

  Между другото Плевнелиев не е единственият гербав бонза, подложен(или подложил се) на строгата вербална и физическата обич на квадратния си доминатор. Всички останали шефчета отнасят същото. Явно им харесва.

  В този смисъл търсенето на доказателства за наличие на следи от демокрация в егреците на ГЕРБ е като търсенето на йети - има някакви отпечатъци по снега, но при внимателен оглед се вижда, че са правени от едър шегаджия обул ботуши, оформени като стъпалата на много голям криптозоологичски шебек

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 92. 92 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 796 Любопитно

  е, поздравления, за това, че смята да обнови екипа на президенството, както и страницата, просто беше време, хубаво е, че има идеи от сега

 93. 93 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 458 Неутрално

  НЕЗАВИСИМ В СМИСЪЛ, ЧЕ ОТ НЕГО НЕ ЗАВИСИ НИЩО!
  ЧЕСТИТО НА ТИМ НОВИЯТ ИМ ПРЕЗИДЕНТ!

 94. 94 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  [quote#88:"Дамян"]Борисов извади късмет на предишните... заради репликата на Доган за порциите.[/quote]

  Късмет?

  Ако мислиш, че е късмет, бързо почвай да пишеш писмо до Дядо Коледа!

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 571 Неутрално

  И аз ще продължавам да бъда себе си

  Бърнард Шоу бил казал: “Демокрацията гарантира единствено, че никой няма да бъде управляван по-добре отколкото заслужава"

 97. 97 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  До коментар [#82] от "stg":

  Мислиш ли, че това е алтернатива?
  И че излиза от рамките на модела?

  Аз не!

 98. 98 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#90] от "xymop":
  Съгласен!!! Кажи ми обаче какво прави ГЕРБ и Борисов при 30-35% на следващите избори? Остава в опозиция? Е да ти не вярваш на политолозите безрезервно вярваш, че Борисов ще управлява още един мандат с парламентарно мнозинство... Е, това също е своеобразна "политология" вяра в задгробния живот

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK